|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Krakowskie plotkowanie i pustoszenie portfela, część XVI~
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3722 |
|
Matka Smoka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32727242]Po Tobie takiego braku pewności siebie się nie spodziewałam... phi... zawiodłaś mnie... Teraz to muszę rozważyć czy nie zaklasyfikować Cię do worka "nie znoszę"...
Dobra, ale poczekaj na ,,poweekendzie" ![]() Na allegro podoba mi się aktualnie to: http://allegro.pl/torebka-kuferek-hi...176593033.html |
|
|
|
#3723 |
|
Konto usunięte
|
Ten kuferek jest śliczny
pragnę go
|
|
|
|
#3724 | |
|
Nie depcze krokusów
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32727658]Ale to przecież jest jasne jak słońce! Podziały i różnice to rzecz zupełnie normalna i dotyka każdej wiekszej bądź mniejszej grupy. Jak to się mówi - jesteśmy do tańca i do różańca. No i oczywiście do wspólnych zakupów.[/QUOTE]
Moim zdaniem tak właśnie powinno się witać nowy narybek, a nie "robimy zakupy, a czasem nawinie się inny temat". Przecież "hodujemy" tu własnych psychologów od zakupoholizmu ![]() Cytat:
|
|
|
#3725 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3726 |
|
Matka Smoka
|
Ja chyba jestem za tępa na wyszukiwanie tych tanich lotów - sprawdzam mniej więcej co miesiąc i nic. Na kilku kierunkach. Chyba nie mam zmieniać co jeden dzień?
![]() Czy to się jakoś inaczej wyszukuje?
|
|
|
|
#3727 |
|
Konto usunięte
|
Powiem Wam szczerze, że mnie męczy to regularne "witanie się" z nowymi osobami, zwłaszcza, że może 20% z nich zostaje na watku. To taka mała dygresja.
|
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postaram się ją jeszcze wypożyczyć tak dla siebie i przy okazji będę tu wrzucać jakieś interesujące rzeczy.Wiecie, że rodzina Liechtensteinów była złupiona (nie wiem dokładnie, na jakiej zasadzie się to opierało, częściowe bankructwo albo co) dwa razy w XX wieku i mimo to jest najbogatszą rodziną rządzącą w Europie? Samym przykładem jest to, że książę i jego rodzina nie pobierają listy cywilnej: czyli pieniędzy na życie, rządzenie, wyjazdy zagraniczne itp. Wszystko to finansują ze swoich pieniędzy. Pomijam, że Liechtenstein to monarchia, gdzie władza księcia jest najsilniejsza spośród innych królewskich rodzin. Jeden z rządzących Liechtensteinem (nie pamiętam, który) miał (i więc jego przodkowie mają to w posiadaniu) największą kolekcję malarstwa wśród innych europejskich prywatnych właścicieli dzieł. Ile pieniędzy musi być w samych obrazach! ... Będę mieć fajne zajęcia w tym semestrze Mam ćwiczenia z "Negocjacji i przywództwa", które prowadzone są w formie warsztatów. Dzisiaj m.in. zajmowaliśmy się ustawianiem priorytetów: jakie przedmioty wyrzucilibyśmy i w jakiej kolejności w przypadku popsutego balonu, którym podróżujemy nad Pacyfikiem Dostaliśmy pracę domową, gdzie musimy wypisać 10 cech - takich, które my chcemy, żeby nas ludzie postrzegali w ten sposób. I: co i jak musimy zrobić, żeby tak się stało. To chyba będzie jedno z trudniejszych zadań na moich studiach ![]() ... Co do zażyłości na wątku. Jestem zdziwiona stopniem "zażyłości" pod tym względem, że nie wiedziałam, że będę się spotykać, wychodzić na imprezy (itp) z ludźmi poznanymi w internecie. Sądzę, że niektóre z Was czują się większe "przywiązanie", bo ja np. spotykam się z Wami na oficjalnych spotkaniach; nie widuję się z niektórymi z Was prywatnie, w bardziej kameralnym gronie, tak, jak niektóre z Was to robią. Ale dobrze się tu czuję i stopień zażyłości jest naprawdę duży, porównując do innych grup na forum. Tak sądzę. ... Wow, ale długi post mi wyszedł. Nie pamiętam, kiedy taki ostatnio napisałam
Edytowane przez ville Czas edycji: 2012-03-05 o 14:11 |
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Leci-my, znaczy z mamą, babcią i wujkiem do rodzinki
![]() Cytat:
|
|
#3730 |
|
Zadomowienie
|
Malla - a propos twojego oczekiwania na zierzakowy stuff: właśnie dostałam @ z krakvetu, że wysłali paczkę (zamawiałam wczoraj wieczorem)
Dodam tylko, że w domu będę późno, nie zostawiłam kasy na odebranie bo przecież wczoraj złożyłam zamówienie Ach, wiosna w powietrzu
|
|
|
|
#3731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ekspertem od nauki nie jestem, sama słabo jeżdżę
Ale mogę spróbować pomóc i Cię trochę przytrzymać abyś nie lądowała na ziemi A i wcześniej wpakuję Twoje drobne ciałko w moje ochraniacze!![]() I zawołał dość sporo-45 zł za wymianę jednego zamka Cytat:
2. Nie martw się, podobno na Długiej jest Drogeria Jaśmin i tam mają lakiery z tej firmy! Dokładnie tak samo myślę ![]() A narzekającej Lence ( ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Malla i inne dziewczyny Olszowo-Ugorkowe ![]() Czy w okolicy jest jakiś sklep gospodarstwa domowego gdzie dostanę...zakrętki do słoików? Wiecie-mama u mnie jest |
|||
|
|
|
#3732 |
|
Zadomowienie
|
I biżu idzie
|
|
|
|
#3733 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
DZIEWCZYNY ZAMAWIAJĄCE BU - mam jakiś konserwant z poprzedniego zamówienia z ZSK i nie wiem, komu przekazać, może Wy przygarniecie?
Cytat:
![]() Cytat:
VILLE - kocham Cię, poprawiłaś mi zrypany humor ![]() Cholerka - a nie chcesz zamówić jeszcze większej Acany i podzielić na pół?
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-03-05 o 15:15 |
||
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
OMD, jeżeli chcesz mogę u mnie sprawdzić, bo widuję często tu w sklepie jednym. W razie czego ile Ci potrzeba i czy kupić? Albo podeślij nr do siebie na pw i jak będę jutro w tym sklepie i będą to mogę kupić
![]() Z tym że widywałam zakrętki w tesco i w kerfurze, też możesz sprawdzić
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2012-04-27 o 00:28 |
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro rano rodzice chyba pojadą właśnie do jakiegoś kerfura poszukać Kiedyś były nawet w Almie ale teraz pusto...
|
|
|
|
|
#3736 |
|
Matka Smoka
|
Mnie się wydaje, że w hiperach to te zakrętki są sezonowo tylko. Wydaje mi się, że też widziałam w OBI - ale nie wiem czy też w sezonie czy poza.
Darmowa wysłka dzisiaj w Kontri. |
|
|
|
#3737 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3738 | ||
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() Ja zresztą sama tez cierpię na brak pomysłu na siebie i mam ochotę zniknąć zanim się okaże, że jestem po prostu beznadziejna Cytat:
|
|
#3739 |
|
Matka Smoka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32731550]
No, co - tak się mówi, nie moja wina, żeś sobie taki nick obrała |
|
|
|
#3740 |
|
maszyna, nie człowiek
|
OMD w Hucie jest taki sklepik niedaleko przystanku 501, tego obok Tomexu w stronę miasta. Prócz wielu drogich bądź nie rzeczy do mieszkania (jakieś kosze czy inne, czajniczki i cholera wie co) zakrętki do słoików tez tam można znaleźć.Nie dam sobie głowy uciąć, że teraz też, ale z pewnością tam były, bo moja mama od czasu do czasu bawi się w przetwórstwo warzywniczo-owocowe :P
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Otworzyłam okno bo mi się pokój zagrzał jak mnie nie było i od razu ktoś zaczął coś wiercić czy tam piłą ciachać
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Mall, pytałaś o torebki... A może stąd?
http://www.torby-damskie.pl/ Z tego co jest napisane w wątku zamówieniowym to przy 10 torebkach podane ceny to brutto już, a nie netto Wysyłka 20-30 zł.https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=595197
|
#3742 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Uwielbiam ten sklep. Jest taki z innej epoki. |
|
|
|
|
#3743 |
|
Zadomowienie
|
ja bym sobie taka na wiosne kupila http://allegro.pl/stylowa-torebka-da...168737488.html ale z kasa ciezko, eh prawko jest strasznie wyczerpujace finansowo
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będzie to pamiętajcie o mnie, bo ciągle nic nie kupiłam, wygrzebałam tylko jakąś starą i brzydką z czeluści szafy..
|
|
#3746 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Właśnie! Zawsze zapominam nazwy
Czasem mozna tam coś wynaleźc oryginalnego... Choćby zakrętki do słoików I czajniczki do herbaty....Cytat:
|
|
#3747 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ahaha, kojarzę ten sklep!
|
|
#3748 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy tak trudno było zrozumieć moje intencje i ton, w jakim napisałam tamte słowa? Tak dla uproszczenia dodałam " " ? No doprawdy ![]() Moją intencją było zburzenie pierwszego wrażenia, jakie odnoszą nowe osoby (właściwie każda nowa pisze w ten sam deseń, a i ja lata temu w pierwszym wątku miałam identyczne wrażenie), że my tu takie "zgrane, zamknięte, świetnie się znające, ze swoimi tematami itp itd więc pewnie ciężko będzie się odnaleźć". Nie zauważyłaś, że co nowa osoba to ten sam odbiór naszej grupy? A patrząc w ten sposób ciężko się wbić, odważyć na spotkanie itp itd? Napisałam to, co napisałam śmiechem żartem i chyba tylko Ty odebrałaś to tak dosadnie i zgoła inaczej niż powinnaś. Dowodem czego jest wypowiedź Ineso. I nie wypieram się bliższych więzi. Ale też nie udaję, że mam je ze wszystkimi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uważam, że jesteśmy bardziej zżyte niż większość wątkowych społeczności głównie przez to, że znamy się osobiście, chadzamy na kawę/piwo/imprezy razem. Ale absolutnie nie uważam, że jesteśmy zgarne. Raczej są tu grupki osób, które można nazwać zgranymi, jednak jako jedność zbyt wiele nas różni. Powiem otwarcie - ja na przykład nie jestem w stanie znieść niektórych osób na spotkaniach, natomiast za niektórymi przepadam strasznie, pomimo, że nie widuję się z nimi poza ogólnymi spotkaniami. Każda z nas jest inna i to mi się w tym wątku bardzo podoba. mamy mnóstwo zainteresowań, jesteśmy skarbnicą wiedzy i myślę, że niektóre osoby są tu ze względu na pewne korzyści. Ale to wszystko nie wpływa negatywnie na mój odbiór całości - naprawdę lubię z Wami spędzać czas czy to wirtualnie czy realnie.[/QUOTE] Cytat:
), co chyba też o czymś świadczy.Klub w takiej formie w jakiej jest bardzo mi odpowiada. Jest przejrzyście i tematycznie. A tu jest spam, spam, spam na miliard tematów Czego oczywiście nie krytykuję, żeby nie było!Cytat:
![]() Cytat:
Czekam
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2012-03-05 o 17:02 |
|||||||
|
|
|
#3749 |
|
Nie depcze krokusów
|
Lenka - a teraz to, o co mi naprawdę chodzi
![]() - za pierwszym razem napisałam w żarcie, że się obrażam, ktoś tam dodał, że też - za drugim razem napisałam w żarcie, że się obrażam po raz kolejny A Ty nie zrozumiałaś ani jednego, tylko mi pojechałaś
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, który moment odebrałaś za pojechanie Ci, ale nie wnikam, bo to mylny Twój odbiór.
Natomiast Twojego żartu chyba również Ineso w pewnym momencie nie załapała pytając "ale że co?". Ja Twoją reakcją byłam zdziwiona. Tak czy siak, nie widzę problemu. Nie kojarzę Twoich wypowiedzi, że się "obrażasz" (zapewne właśnie dlatego, że jako żart je odebrałam ). Odniosłam się do innych wypowiedzi, które już jak żart nie brzmiały, ale nie będę teraz szukać i cytować, bo przecież nic się nie dzieje.Zresztą... dzisiejsza dyskusja na ten temat i Twoje wypowiedzi świadczą raczej o tym, że nie żartowałaś tylko poczułaś się dotknięta. Zupełnie niepotrzebnie, bo ja tylko sobie żartowałam. Z kilkoma dziewczynami mam bliższe relacje i czuję się bardziej zżyta niż z innymi. Chociażby z tego powodu nie miałam zamiaru ujmować w niczym temu wątkowi. Obie moje wypowiedzi do których się odniosłaś były napisane w żartach od A do Z. Poza tym, skoro rozważam czy nie zostawić KR za sobą i myślę wtedy: "gdzie ja spotkam takie baby jak tu? przecież w mieście X,Y,Z nie ma takiego wątku!" to o czymś świadczy
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2012-03-05 o 17:22 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

Zresztą podoba mi się to, jak udaje się to wszystko trzymać w kupie mimo różnic
W tak dużej grupie podziały są zupełnie naturalne, ale wciąż uważam, że ten wątek to coś więcej niż zakupy - może nie dla wszystkich, ale dla większości. 

Ale mogę spróbować pomóc i Cię trochę przytrzymać abyś nie lądowała na ziemi 

Czasem mozna tam coś wynaleźc oryginalnego... Choćby zakrętki do słoików 

Czego oczywiście nie krytykuję, żeby nie było!