|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX
Albo świadkowie
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie - paranoja
nawet wczoraj o tym pisałam, że my na gości nie będziemy patrzeć czy im się coś podoba czy nie
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego nigdy nie byłam zwolenniczką tradycyjnych (ze starymi tradycjami)wesel i proszenia " piątej wody po kisielu", bo wypada. Przyjęcie, tańce tak - ale nie splendor na 180 osób za niewiadomą jaką kasę. Po kij mi prosić koleżankę z pracy mamy? Ja ją znam? Przyjdzie, objedzie, skomentuje,jak to jej córunia miała lepiej i wszystko lepiej i ona to by niewiadomo jak zrobiła i plot napuści w eter. Dla mnie to jest osobiste i przy jakże dużej mojej rodzinie i TŻ ( dalszej, ciotki i wujki po babciach) Nigdy nie myślałam, żeby ich prosić. 70-100 osób, w zależności od liczby znajomych to dla mnie max.
|
#1144 |
|
Raczkowanie
|
witajcie po przerwie Kochane Piękne Panny Mlode!!!
przypomnę się mam ślub 29 września, nadchodzi czas wysyłania zaproszeń.. no i podzielcie się proszę tekstami które zawarłyście w zaproszeniu, nie koniecznie muszą to być rymowanki ![]() też obstawiam wino zamiast kwiatów, można je sobie pozniej popijac latami z kochanym mezem ))buziaki |
|
|
|
#1145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
jak mi ktoś coś skomentuje wprost na weselu to nieomieszkam poinformować gdzie są drzwi bo nie będę sobie nerwów szarpać że komuś coś nie pasuje (np na jednym weselu u TŻ w rodzinie goscie narzekali że noclegi były za daleko np my spaliśmy jakies 10 km do sali zamiast się cieszyc że w ogóle maja gdzie spać
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na zaproszeniu jest tekst o totolotku, Tż taki chciał i tak zostało, a to czy innym sie to podoba czy nie, to juz mnie to nie obchodzi.. |
|
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
melody - papier zwie się "karton wizytówkowy business cards paper". Galeria papieru gramatura 230, jest też strona www.galeriapapieru.pl kupiłam kolor kremowy, ale jak pisałam, jest taki budyniowy
zamówiłam tort będzie na takim stelażu jak w załączniku. 5 warstw. W polewie marcepanowej białej z czarnymi marcepanowymi dodatkami (tu była lekka konsternacja pani), ale jeszcze nie ustalałam konkretnie dekoracji. Smak, w zależności od warstwy - jedna będzie tiramisu, jedna marcepanowa, dwie czekoladowo-wiśniowe Kurde musiałam wpłacić zaliczkę, wy też tak miałyście?? No i oczywiście wyszłam z cukierni obładowana ciastkami, dietę diabli wzieli |
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z opisu wynika że będzie smakowity
|
|
#1151 |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam tylko na chwilę, żeby pokazać Wam zaproszenia - dzisiaj rano przyszły.
![]() Generalnie jestem zadowolona. Nie spodziewałam się tylko, że to zestaw do samodzielnego montażu.
|
|
#1152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle smaków, mniamCytat:
przynajmniej jakiś wkład w zaproszenia będzie
|
||
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby. właśnie zjadłam po kawałku tiramisu i ciasta marcepanowego i umieram, bo przed chwilą wszamałam też gołabki. W smaku bardzo dobre, ale nie są mocno słodkie, takie jak lubię. Mam nadzieję, że gościom będzie smakowało. O której podajecie tort? Po północy czy wcześniej? |
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
jeaaa ten ciul szef ze sklepu przysłał mi PITa więc nie muszę tam do tego zakichanego sklepu jechac
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
my zdecydowaliśmy na wcześniejszą godzinę czyli 21-22 jedynie z tego względu, że większość osób o północy będzie już dobrze "wstawiona" i raczej nie będą mieli ochoty na tort
a tak podamy wcześniej i mam nadzieję, że każdy zje tort ze smakiem ot taki deserek po kolacji ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
|
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
Welon zostawiłam w domu ale mam wiecej zdjęć z przymiarki. Ja ogólnie byłam zadowolona bo chciałam prosty bez obszycia i ozdob bo taki tylko pasuje do mojej sukni. Jakość tez w miare ok jest to pewnie najtańszy tiul ale wcale ta taniością nie trąca i jakby pasował to napewno bym go założyła do ślubu. Ładnie sie układał, obcięty byl równo nie był postrzępiony itp. Zdjęcia:
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
marylko mam dla Ciebie fajną stronę z butkami, niestety są drogie, ale może akurat..
http://www.arunaseth.com/products-pa...er-130mm-heel/ http://www.arunaseth.com/products-pa...rm-100mm-heel/ |
|
|
|
#1159 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje, piękny będzie (i smaczny na pewno też, chociaż ja za marcepanem nie przepadam, za to smaki masy masz mniamniuśne ). Z tego, co wiem, to ja też będę wpłacać zaliczkę w kwocie 200-300zł na ciasta i tort przy zamawianiu. Z tym, że zamawia się 2-3 tygodnie przed ślubem, ale telefonicznie zarezerwowałam tzw. "kolejkę", pan wpisał mnie w zeszyt i już mają dla nas zarezerwowany czas i moce przerobowe Zresztą po tym jak ostatnio musiałam wpłacić zaliczkę na makijaż ślubny, to już mnie nic nie zdziwi ![]() Cytat:
Prosimy tylko najbliższą rodzinę, ale oboje mamy duże familie, do tego spore grono znajomych plus osoby, u których my byliśmy na weselach. Z tym, że to już z dziećmi i osobami towarzyszącymi, a część osób przyjdzie pewnie bez.Cytat:
I zaczęłam się zastanawiać, czy to rzeczywiście jest tak źle odbierane czy to jakieś przewrażliwione osoby to wypisują. Bo szczerze mówiąc ja na każdym weselu szanowałam prośbę Młodych i nigdy nie było dla mnie jakimkolwiek problemem kupienie przyborów szkolnych, kuponu totka, zabawek. I nawet nigdy nie pomyślałam o tym w kategorii, że ktoś mi coś narzuca tylko chętnie spełniałam prośbę PM, ale nie wiedziałam już czy tylko ja jestem taka bezproblemowa.
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2012-03-05 o 16:06 |
|||
|
|
|
#1160 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. Super ten prosty welon wygląda... A masz może zdjęcie z upiętym nieco wyżej?
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Ja znów tylko na sekundkę w czwartek idę drugi raz na testy do urzedu i się uczę![]() Z aktualności powiem, że pracy nadal nie mam, a ze ślubnych tematów bylismy wczoraj na pierwszych naukach ![]() Prowadził proboszcz i na dzień dobry nas opieprzył, że mamy ślub w lipcu a to są nauki dla tych co do końca czerwca... no ale, że nas przyjmie. No kurde łaskę mi robi A odnośnie aktu chrztu i innych dokumentów, to powiedział, że muszą być ważne w dniu ślubu, a nie tlyko przy spisywaniu protokołu.. Nena - tort jest boski i w ogóle powiem Ci, że gdybym dopiero teraz organizowała wesele to zgapiłabym od Ciebie wszystko
|
#1162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) mają każdego rodzaju po jednym. Ale padłam jak zobaczyłam ślubny tort barbie w kształcie wielkiej falbaniastej sukni ślubnej i normalnie wsadzoną barbie z kenem. Myślałam, że takie tylko dla dzieci na kinderbale się robi. Kto to zamawia??Cytat:
gratuluję nadwyżki, będzie można poszaleć na allegro ![]() Cytat:
e tam boski - zdjęcie z neta, a jak wydzie - to wyjdzie w praniu. Choć nie ukrywam, że chciałabym właśnie taki |
|||
|
|
|
#1163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale np. ostatnio zaprosili nas znajomi na wesele i się uśmialiśmy trochę bo na zaproszeniu był wierszyk ......" chcemy z PÓŁSŁODKIM winem mieć piwnicę" ale to też nie uraziło mnie tlyko stwierdziłam, że to zabawne, że aż tak wyszczegółowili ![]() A jeszcze chciałam się pochwalić, że wymyśliliśmy z tżetem gdzie pojedziemy w podróż poślubną tzn nie wiem czy pojedziemy bo nie mam pracy tzn. że nie mam urlopu i pieniędzy ale gdyby to wymyśliliśmy sobię Maderę.
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama uważam że to jest świetny pomysł. Pytałaś jak ludzie reagują to Ci napisałam o dwóch przykładach, które słyszałam osobiście :0 A mam pytanie: ile miesięcy wcześniej rozdajecie zaproszenia? |
|
|
|
|
#1166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie wiem, o ktorej moglby byc tort, zawsze bylo, że jakos po polnocy, ale cos mi sie to nie widzi. Przyszła, przyszła. Widziałam przebiśnieg ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
My jedziemy pierwsze zaproszenia rozdawać w niedzielę
|
#1168 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapomniałam dodać - ja stelaż też rezerwowałam telefonicznie wraz z tą "kolejką". Na stronie cukierni są pokazane wszystkie patery. Nie wpłacałam na to zaliczki. Cytat:
Madera - świetna destynacja Sama bym chętnie odwiedziła
|
|
#1169 |
|
Zadomowienie
|
Ja daję tort o północy, u nas jest taka tradycja. A nawet 30 minut po północy, bo mamy przesunięte oczepiny.
![]() Co do wierszyków na zaproszeniach, to uważam, że jak ktoś będzie chciał się do czegoś przyczepić i znaleźć problem, to go znajdzie. Nie ma co się przejmować takimi osobami. Zrozumiałe jest, że nie wszyscy lubią kwiaty, a nawet jak lubią, to po co komu 50 bukietów? Argument o wyciąganiu kasy jest bezsensowny, bo przecież chodzi o wrzucenie w kopertę kasy, którą i tak wydało by się na bukiet (i nawet nie trzeba śmigać do kwiaciarni). Z winem tym bardziej - butelkę przyzwoitego wina da się kupić za 17-20zł. Ciężko jest w tej cenie znaleźć porządny bukiet. Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury. A jeżeli ktoś się obraża z powodu, że Para Młoda nie chce dostać od niego kwiatów, to można mu tylko współczuć. ![]() Widziałam zdjęcie tortu - wygląda szałowo. Będzie miał takie wstążki z marcepanu?Welon super!
|
|
#1170 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się że na 3 miesiące wcześniej to zupełnie wystarczy.. wtedy już masz wszystko z kościołem załatwione itd..nie powinno być już większych niespodzianek.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

26.11.2011
19.05.2012 

Kurde musiałam wpłacić zaliczkę, wy też tak miałyście?? No i oczywiście wyszłam z cukierni obładowana ciastkami, dietę diabli wzieli 

a tak podamy wcześniej i mam nadzieję, że każdy zje tort ze smakiem ot taki deserek po kolacji

Prosimy tylko najbliższą rodzinę, ale oboje mamy duże familie, do tego spore grono znajomych plus osoby, u których my byliśmy na weselach. Z tym, że to już z dziećmi i osobami towarzyszącymi, a część osób przyjdzie pewnie bez.
I zaczęłam się zastanawiać, czy to rzeczywiście jest tak źle odbierane czy to jakieś przewrażliwione osoby to wypisują. Bo szczerze mówiąc ja na każdym weselu szanowałam prośbę Młodych i nigdy nie było dla mnie jakimkolwiek problemem kupienie przyborów szkolnych, kuponu totka, zabawek. I nawet nigdy nie pomyślałam o tym w kategorii, że ktoś mi coś narzuca tylko chętnie spełniałam prośbę PM, ale nie wiedziałam już czy tylko ja jestem taka bezproblemowa.

w czwartek idę drugi raz na testy do urzedu i się uczę