Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-05, 15:49   #2701
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

o rany jakiegos zwierzaka mamy na strychu!!! cos przebieglo galopem definitywnie na czterech lapach!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:51   #2702
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
lena_mi Też mam ten cyclo3fort i nie wiele pomaga. Pozostaje nam dużo leżeć z nogami w górze. Akurat u mnie o to nie łatwo bo syn potrzebuje uwagi. Teraz mam tak spuchnięte, że w buty ledwo je mieszczę ( zwłaszcza lewą stopę) a jak noszę stopki bezuciskowe to teraz i tak uciskają i ledwo mi nachodzą na nogi. Wszystko zejdzie po porodzie :P
no mi tez jedyne co pomaga to uniesione nogi, ale tylko w jakimś stopniu
Cytrynka mi pisała, że nadal jest spuchnięta
ale to pewnie mija dopiero po jakims czasie?
Stary 2012-03-05, 15:54   #2703
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
ja najgorzej spuchnięte stopy jak dotąd miałam w sobotę, jak siedzieliśmy u teściów.. O rany - nie poznałam własnych nóg!!! normalnie kostek nie było widac..
a do tego jeszcze dłonie jak balony, że trudno wręcz coś złapać..

evvia a bierzesz jakieś leki na te bakterie w moczu? ja brałam przez 2 tygodnie i wykurzyłam je!

a co do tego puchnięcia jescze.. ginka przepisała mi ostatnio Cyclo3fort i to niby ma pomóc, jak na razie to średnio..
Biorę od 10tc codziennie urinal, a po wynikach jak wychodzą znów te bakterie to urinal intensive 3 razy dziennie i nic... Gin twierdzi, że taki urok mojej ciąży, oby tylko te bakterie nie były szkodliwe...
No wg mnie to nic nie pomoże na to puchnięcie. Później spróbuję tak jak gosia2612 pisze pomoczyć w zimnej wodzie, żeby choć trochę ulgi im przynieść, bo leżenie z nimi w górze też niewiele pomaga, zaczynają wtedy drętwieć. I tak źle, i tak niedobrze

Koniakonia super, że jesteście tak zorganizowani
Ivonka fajnie, że dajesz znać co u Was jestem bardzo ciekawa nowych wieści

Muszę brać się za czytanie jakiś nudnych tekstów na studia

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:55   #2704
Roksape
Zadomowienie

Lena_mi to prawdopodobnie zależy od organizmu. Ja jak urodziłam w południe to następnego dnia rano nie było śladu po opuchliźnie. Miałam wrażenie, że moje nogi nagle ''schudły'' bo od kwietnia do końca lipca czyli dnia porodu były spuchnięte.

Tak samo miałam z włosami. Niektórym wypadają garściami dopiero kilka miesięcy po porodzie, a ja już miesiąc po wszystkim wyciągałam je garściami.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:17   #2705
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
konia a jak u Ciebie to stwierdzili? mierzyli Cię jakoś?
Ja mam własnie jakies takie obawy czy me dziecie przejdzie przez mój kanał, bo te moje biodra to mi sie wydaje że sie nie nadają..
No nic, mam nadzieję, że lekarze odpowiednio ocenią moje możliwości.
ja dupsko to mam szerokie, ja mam ten problem jakby w płaszczyźnie poziomej, stwierdzili to przy cięciach, ale poród już też nie szedł jak trzeba, miejsca było niby dużo, ale główka nie schodziła do kanału jak trzeba , no i rozwarcie nie szło wcale, w sytuacji gdy biodra są wąskie to łatwiej im to wymierzyć tym cyrklem , pewnie będą Cię mierzyć.

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ja mam bolesne twardnienie brzuszka już dość długo, czasem te twardnienia wbijają mnie w krzesło. Tylko, że teraz do tych twardnień dołączył się ból @... A radę dam, dałam radę w I ciąży, również trudnej to i teraz też dam
A od czego Ewa miała wysypkę? Wiadomo?

super!

Co do dziada, to mi lekarz mowil, ze nie wytępi się go z orgaznimu, mozna go tylko wyciszyc antybiotykiem (czyli on dalej sobie siedzi tylko cicho bo w posiewach nie wychodzi pozytywny wynik) A szczegolnie w ciazy, nie leczy sie paciorkowca. Wazne tylko, zeby dzidzius sie nie zarazil w trakcie porodu wiec jak juz wiemy dostaniemy antybiotyk przy porodzie.
No wlasnie ja tez juz zapomnialam co to jest bol@ i od wczoraj tez sobie przypomnialam

Tak zaczynaja sie schizy...To ja mam teraz takie, ze jak budze sie, to sprawdzam czy wody mi nie odeszly
Z tym bolem rwy, to moze przecholowałaś z aktywnością i dlatego tak bolało.

Oj biedna Asika, ja sie zastanawiam czemu na siłę wywołują u niej poród??? Na kiedy ona ma termin?

hihihi

Kathi gratulacje!!!
Rumiankowa
a za Ciebie mocne kciuki oby szybko sie rozkrecilo!!!

Ale od 36 tyg. dzidzia na pewno przybrała na wadze, wiec teraz moze wazyc 3500
Trzymam kciuki za wyleczenie infekcji!

Oby u Ciebie bylo na odwrot!!!
'
A widzisz to mój gin ma inne zdanie na temat tego GBS ,bo mój uważa,że trzeba leczyć, bo jednak może np. powodować pęknięcie błon wcześniejsze.Ale wiem,że są dwie szkoły w tym temacie, mój gin jest z tej mniejszościowej Ja rodziłam przez cc a dziecko zarażone , więc to wszystko jest skomplikowane.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
o rany jakiegos zwierzaka mamy na strychu!!! cos przebieglo galopem definitywnie na czterech lapach!!!
duże? może kuna?

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-03-05 o 16:16
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:17   #2706
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Mała powodzenia! żeby wszystko poszło sprawnie

Wiadomość od Asiki:
"Dziś robili mi masaż szyjki i myślałam, że umrę rozwarcie się zwiększyło do 2 cm. Dziś jeszcze jestem na oddziale i mam nadzieję, że coś mnie ruszy. Po tym badaniu to tak mnie wszystko boli, że nie wiem co ze sobą zrobić. Kazali mi dużo chodzić i może przyśpieszę. Pogratuluj dziewczynom "
niech sie akcja rohula
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
mówicie o tych bólach okresowych... mnie "skręciło" z bólu, poszłam się załatwić i minęło i o, tyle mam z zapowiedzi porodu.
tez tak miewam najczesciej ...
Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wlasnie dostalam SMSa od Kathi75: "Nasza corcia Laura o 8:54 przywitala nas donosnym krzykiem. Ma 52cm i 4205 g glowka jak jej rodzenstwo 37cm. Masakrycznie boli mnie brzuch a mala spi wlasnie golutka na mnie :-D"
Ja ze zgladzona szyjka i 2 cm rozwarcia leze na patologii tydzien po terminiei i czekam na rozwoj wypadkow
gratulacje

a za Ciebie kochana zeby sie rozkrecilo
Cytat:
Mam wieści od Cytrynki - są jeszcze w szpitalu, Synek ma żółtaczkę i jest naświetlany, biedactwo!
Życzymy zdrówka!
tak jak Konia pisala - lepiej odrazu zostac dluzej niz wracac, bo pozniej sam dzidzi zostaje w szpitalu a mama nie ... przynajmniej u nas tak jest.
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
W jakiś tam sposób pewnie jest zazdrosna, ale oprócz wiszenia na plecach nic innego nie robi strasznego, jak proszę to podaje mi pieluszkę, głaska rączki Małej i daje buziaczka jak pozwalam.Nie jest źle, ale ja cały czas ma na uwadze to ,żeby nie czuła się przeze mnie odtrącona,rano to ja Ją ubieram, ja szykuje mleko, jemy razem obiady, jak mnie ciągnie za rękę i chce się bawić ze mną to odkładam Kaję albo tż Ją przejmuje i idę, nie jest wyganiania z pokoju gdzie jest Mała, nie jest też uciszana specjalnie ze względu na Kaję, ogólnie cały dom żyje jak żył dotąd, z tym że Niną zajmujemy się nawet więcej niż przed pojawieniem się Kai.
cudownie sobie radzicie z tego co widze rodzice na medal
Cytat:
o matko

Bylam u ksiegowego zawiezc papiery z meza firmy (tesciowa mi zostawila autko do czwartku ) i na malych zakupach - kupilam sobie skarpetki i klapki do szpitala, ale okazuje sie ze musze je rozchodzic troche, bo mam girki podpuchniete wczesniej wzielam kapiel i nawet sie odsierscilam nie mialam z tym o dziwo wiekszych problemow dzisiaj szok czesto mam dzisiaj twardy brzusio, ale bez bolu ... i twardnieje mi tylko u gory- tzn u gory najbardziej odczuwam, bo az dech zapiera...

i pochlonelam wielka miche czekoladowych lodow
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm

Edytowane przez emigra
Czas edycji: 2012-03-05 o 16:18
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:18   #2707
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Ciekawe co to?
Ale jak sie tam dostalo?

Cytat:
ja dupsko to mam szerokie, ja mam ten problem jakby w płaszczyźnie poziomej, stwierdzili to przy cięciach, ale poród już też nie szedł jak trzeba, miejsca było niby dużo, ale główka nie schodziła do kanału jak trzeba , no i rozwarcie nie szło wcale, w sytuacji gdy biodra są wąskie to łatwiej im to wymierzyć tym cyrklem , pewnie będą Cię mierzyć.

Znam duzo dziewczyn z waskimi biodrami,ktore rodzily bez problemu,sama tez nie mam szerokich bioder.Wiec chyba czesto nie jest to przeciwwskazaniem do porodu sn tak mysle?
Stary 2012-03-05, 16:19   #2708
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Ivonka Jak by woda na potówki nie pomogła to kup rumianek do parzenia w aptece i jak się zaparzy to zmocz wacik i przemyj nim potówki. Mój mały miał latem jak się urodził na pleckach i albo dawałam do wody w, której się kąpał albo tym wacikiem. Z rana śladu potówek nie było
Dzięki są zdania że rumianek może uczulać... ale pewnie jak samo przełamywanie nie pomoże to skusze się na rumianek albo nagietek-też do zaparzania.

Cytat:
no mi tez jedyne co pomaga to uniesione nogi, ale tylko w jakimś stopniu
Cytrynka mi pisała, że nadal jest spuchnięta
ale to pewnie mija dopiero po jakims czasie?
Ja w ciąży nie puchłam, za to po porodzie chodziłam 5 dni jak napompowana-potem zaczęło wszystko spływać...dosłownie
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:20   #2709
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
aaaa co tu się dzisiaj wyrabia lecicie jak szalone z tymi porodami nie nadążam ale wszystkim mamuśkom gratuluję

a ja wklejam obiecane fotki moich dzieł
a na Pan Niebieski czeka na narodziny Filipka tzn do narodzin Filipa czeka na Pana niebieskiego kilka łakomych osób tż, mój tata a najbardziej szwagier

a na fotkach kocys w barwach Górnika Zabrze
kocyś pistacjowo- kremowy
czapeczka bawełniana
i moje kwadraciki z których mam zamiar zrobic wczesniej wspominany prezent na dzień mamy - narzutę na łóżko w chwili obecnej jestem na etapie szydełkowania 20 kwadratu

a na obiadek dzisiaj obiadek od mamci ze wczoraj kluski mięsko kapusta i sosik
Super bedzie ta narzuta A ile musisz tych kwadratow zrobic? I widze, ze kazdy jest inny, ale masz pomyslow

Cytat:
ja najgorzej spuchnięte stopy jak dotąd miałam w sobotę, jak siedzieliśmy u teściów.. O rany - nie poznałam własnych nóg!!! normalnie kostek nie było widac..
a do tego jeszcze dłonie jak balony, że trudno wręcz coś złapać..

evvia a bierzesz jakieś leki na te bakterie w moczu? ja brałam przez 2 tygodnie i wykurzyłam je!

a co do tego puchnięcia jescze.. ginka przepisała mi ostatnio Cyclo3fort i to niby ma pomóc, jak na razie to średnio..
A co to sie chcialo od tesciow lapac... hahha
A tak serio, to wspolczuje wam ja tego nie doswiadczylam...

Cytat:
W jakiś tam sposób pewnie jest zazdrosna, ale oprócz wiszenia na plecach nic innego nie robi strasznego, jak proszę to podaje mi pieluszkę, głaska rączki Małej i daje buziaczka jak pozwalam.Nie jest źle, ale ja cały czas ma na uwadze to ,żeby nie czuła się przeze mnie odtrącona,rano to ja Ją ubieram, ja szykuje mleko, jemy razem obiady, jak mnie ciągnie za rękę i chce się bawić ze mną to odkładam Kaję albo tż Ją przejmuje i idę, nie jest wyganiania z pokoju gdzie jest Mała, nie jest też uciszana specjalnie ze względu na Kaję, ogólnie cały dom żyje jak żył dotąd, z tym że Niną zajmujemy się nawet więcej niż przed pojawieniem się Kai.
No to super sobie radzicie, fajnie ze o tym piszesz, bo kiedys na pewno bede musiala sama nad tym zapanowac
Czy nadal korzystasz z laptopa sluzbowego meza??? Bo ja czekam na zdjecia...

Cytat:

Monia i co z tym zwierzatkiem?? Bylas tam? Czy sie boisz...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:27   #2710
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Mała powodzenia! żeby wszystko poszło sprawnie

Wiadomość od Asiki:
"Dziś robili mi masaż szyjki i myślałam, że umrę rozwarcie się zwiększyło do 2 cm. Dziś jeszcze jestem na oddziale i mam nadzieję, że coś mnie ruszy. Po tym badaniu to tak mnie wszystko boli, że nie wiem co ze sobą zrobić. Kazali mi dużo chodzić i może przyśpieszę. Pogratuluj dziewczynom "
Trzymaj sie tam bidulko i oby sie szybciutko rozkrecilo!

Kathi - GRATULUJE

Rumiankowa, oby sie szybko rozkrecilo!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:29   #2711
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Super bedzie ta narzuta A ile musisz tych kwadratow zrobic? I widze, ze kazdy jest inny, ale masz pomyslow

No to super sobie radzicie, fajnie ze o tym piszesz, bo kiedys na pewno bede musiala sama nad tym zapanowac

Monia i co z tym zwierzatkiem?? Bylas tam? Czy sie boisz...

yyyy ok 180 czyli do porodu mam co robic

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:30   #2712
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem TŻ tak mnie rozśmieszył że nie umiałam się uspokoić
Było coś po 22 teściowa przyszła na dół pogadać sobie z dziadkiem, a my że byliśmy zmęczeni do położyliśmy się już spać.
No ale jak tu spać jak teściowa tak głośno gada że na Marsie by ją usłyszeli. Więc mówię TŻ aby poszedł zamknąć dziadkowi drzwi do pokoju. On poszedł i mówi do matki "następnym razem sobie jeszcze z DOMOFONEM przejdź i przez niego mów" i zamknął drzwi .....
Ja w śmiech, a on się pyta co mnie tak bawi , nawet nie umiałam powiedzieć mu że mówi się z MEGAFONEM a nie DOMOFONEM... dopiero po kilku minutach byłam wstanie to powiedzieć i śmialiśmy się razem Takie przejęzyczenie a nieźle bawi
Też bym się śmiała...ogólnie ostatnio mam często głupawki...

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
czesc piekne ! Wlasnie wracam z Ktg dzidzia lekko podenerwowana...bo...zacz yna sie akcja!!! Podlaczyl mi to na skurcze i taj jakmialam od damego rana...co 4 min skurcze na 100 ... jeden byl na 78 ... dostalam skierowanie do szpitala na porod powiedzial ze maluszek ewidentnie sie pcha i dzis powinnam urodzic ale jak bedzie to.nie wiem!! Strasznie sie boje, martwie i ciesze za razem... nie chce tylko aby to dlugo trwalo a pewnie beda musieli pomoc....
Trzymakcie kciuki za mnie i Tymonka aby szczesliwie i
wie i szybko przebiegl nasz porod
odezwe sie jak bede miala sile
Mała ogromniaste kciuki trzymam za rozwój sytuacji!!!

Ivonka na pewno sobie świetnie dacie radę i bez położnej Najwazniejsze że karmienie dobrze idzie

Jolka biedulka jestes z tymi bólami ale super że paciorkowca nie masz
Ja dziś byłam na zakupach w biedronie i zakupiłam wiosenny jasno zielony puchaty szlafrok i Tż -owi też tyle że czarny i lampkę i kosmetyczkędo szpitala. Ale pawie zemdlałam w sklepie...kurcze strach samej wychodzić...nie wiedziałam czy zakupy zostawić na środku sklepu i wyjść czy co...ale jakoś dałam radę...

Ooo dewolaje...zjadlabym

Asika trzymaj się, już bliżej niż dalej...trzymamy kciuki!!!

Rumiankowa a Ty jeszcze w dwupaku. kurcze, ale jeszcze chwila i tez już będziesz razem z Maleństwem

Kathi gratulacje!!!

Agnes trzymam kciuki!!! Dostałaś jeszcze jedna noc w domku w prezencie

Lenka biednaś Ty z tymi opuchnięciami...

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Jak tak dalej pójdzie to urodzimy do końca marca wszystkie nawet kwietniowki =p mnie coś zaczął tępo boleć brzuch jak na okres ale tylko chwilke
Claudia Ty nie strasz...ja jeszcze do kwietnia mogę ponosić syneczka..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:35   #2713
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Ja w ciąży nie puchłam, za to po porodzie chodziłam 5 dni jak napompowana-potem zaczęło wszystko spływać...dosłownie
to super, że schodzi
Stary 2012-03-05, 16:36   #2714
MoniaHan
Wtajemniczenie

DSC08054.jpgco do tego potwora na strychu to nie wiem co to jest, nie ma wejscia normalnego na ten stryszek, to jest cos w rodzaju wiezyczki- wlaz jest w naszej sypialni w suficie.....cholerka jasna i wejsc mozna tylko stawiajac drabine, nawet jakby bylo wejscie normalne to moze bym i weszla ale musialabym wziac Tz strzelbe Tz zaglada tam tylko jak ma przestawic zegar z zimowego na letni czas albo z letniego na zimowy. bo mamy zegar na dachu, a dzwon obok domu. wiosna zawsze ptaszek ma gniazdo na tym stryszku - wlatuje jakos pod dachowkami, nazywamy go skrobakale teraz to nie jest skrobak to jakies bydle, oby nie szczurzysko zadne.

no i tak jak widac na zdjeciu - ten potwor jest pod tym zegarem na dachu gdzies

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-03-05 o 16:48
Stary 2012-03-05, 16:38   #2715
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
coś pomóc nosić przynajmniej, a tak to się rozsiadłam i mnie obsługiwano, głupio mi było. Ale tak mi z rąk wszysto leci, że wolałam nie ryzykować.
A z tym łapaniem to i w domu problem, ostatnio nie mogłam ziemniaków obrać, bo cięzko mi było trzymać mały nóżyk w ręce
Ale spoko wytrzymam, śmieję się że coś za coś - puchnę, ale za to nie mam zgagi, i kilku innych dolegliwości, z którymi czasem męćzą się ciężarne.
Stary 2012-03-05, 16:42   #2716
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
yyyy ok 180 czyli do porodu mam co robic

No to powodzenia
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:43   #2717
Flowerbombka
Zadomowienie

Cziqua zdolniacha z Ciebie
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:43   #2718
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Wlasnie Konia ja tez czekam

Cytat:
co do tego potwora na strychu to nie wiem co to jest, nie ma wejscia normalnego na ten stryszek, to jest cos w rodzaju wiezyczki- wlaz jest w naszej sypialni w suficie.....cholerka jasna i wejsc mozna tylko stawiajac drabine, nawet jakby bylo wejscie normalne to moze bym i weszla ale musialabym wziac Tz strzelbe Tz zaglada tam tylko jak ma przestawic zegar z zimowego na letni czas albo z letniego na zimowy. bo mamy zegar na dachu, a dzwon obok domu. wiosna zawsze ptaszek ma gniazdo na tym stryszku - wlatuje jakos pod dachowkami, nazywamy go skrobakale teraz to nie jest skrobak to jakies bydle, oby nie szczurzysko zadne.
O rany Monia,wprowadzilas element grozy na forum
Bardzo jestem ciekawa co to moze byc.
A jestes zabezpieczona jakos,zeby nie wlazlo do ciebie?A pies jakos reaguje na to cos?
Stary 2012-03-05, 16:43   #2719
cziqua
Zadomowienie

Cytat:

No to powodzenia

dam radę szybko idzie jeden to ok 20 min

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:49   #2720
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
O matko i córko co się tu wyrabia

Dla wszystkich Mamusiek świeżo upieczonych wielkie gratulacje

A dla oczekujących życzenia szybkich akcji, w miarę możliwości bezbolesnych.

Ja po ściągnięciu szwów, rachu ciachu i poszło, leżę sobie , coś poszarpnął pan doktorek, czekam na dalsze czynności a on proszę bardzo , a ja :już? pogadaliśmy o moim krzywym promonotorium ,o wizji kolejnej cc za 2-3 lata, o opiece w szpitalu, czy mnie dobrze traktowali itd.Potem sobie szłam w tą piękną pogodę i oddychałam tym świeżutkim powietrzem, a że tż świetnie sobie z młodzieżą radził to sobie szłam tak trochę z nogi na nogę.Aaa i skusiłam się na puzzle dla Ninusi i kurka brakowało jednego elementu, na szczęście wymienili nam na nowe.

Teraz Kajulka śpi, a my wcinamy obiadek.

Karmię już normalnie w nocy, tzn. tak jak w dzień, raz jeden cyc, raz drugi.Cycki się ustabilizowały prawie, bo czasem w nocy mnie zalewa jeszcze.

Aaa Kajunia miała lekką wysypkę też, ale kupki ok, pierdzioszki też ok, więc podejrzewam moje hormony, a nawet jeśli jedzonko to minęło
Jak fajnie ze szwy juz zdjete i wogole ze wszytsko sie uklada!
Tak fajnie czyta sie wiesci od rozpakowanych mamus, od Ciebie konia, od Ivonki, jeszcze troche to bedzie wiecej tych rozpakowanych niz w dwupaku , a my kwietniowki bedziemy cieszyc sie Waszym szczesciem ale i troche zazdroscic

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:50   #2721
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ciekawe co to?
Ale jak sie tam dostalo?

Znam duzo dziewczyn z waskimi biodrami,ktore rodzily bez problemu,sama tez nie mam szerokich bioder.Wiec chyba czesto nie jest to przeciwwskazaniem do porodu sn tak mysle?

pewnie nie jest , ale po coś tam mierzą, może jak poród nie postępuje to wtedy ma to znaczenie co do decyzji o cc, ja też mam koleżanki laski z dupciami jak laleczki i rodzą dzieciaczki sn, a ja dupsko jak szafa i klops,ni da rady ,
Stary 2012-03-05, 16:50   #2722
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wlasnie Konia ja tez czekam

O rany Monia,wprowadzilas element grozy na forum
Bardzo jestem ciekawa co to moze byc.
A jestes zabezpieczona jakos,zeby nie wlazlo do ciebie?A pies jakos reaguje na to cos?
pies nie wchodzi na gore do sypialni. to cos moglo by wejsc do sypialni gdyby byl przeciag i wlaz by sie podniosl...swoja droga wlaz jest nad lozeczkiem i musimy go zabezpieczyc aby nic na Hanie nie skoczylo przypadkiem jak sie zrobi przeciag.

Stary 2012-03-05, 16:52   #2723
19claudia91
Rozeznanie

Co do drętwienia to mam to od 2 miesięcy drętwienie mrowienie uczucie spuchniętych rąk jak bym conajmniej w śniegu trzymała i co tylko możliwe.. Jeszcze teraz doszedł ból reumatyczny lewej ręki. Nic nie pomaga

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:52   #2724
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Wróciłam ze spacerku, pogoda super-słoneczko grzeje, aż grzechem siedzieć w domu!

Ja także nie mam opuchlizny, ale na chłopski rozum i z tego co kiedyś wyczytałam, uważam, że może pomóc picie dużo wody, szklanka naparu z pokrzywy dziennie, nogi w górze, krążenia nóg, jakaś lekka gimnastyka-która rozrusza organizm, czy krótki spacer. Pewnie naprzemienne polewanie nóg raz zimną, raz ciepłą wodą także powinno usprawnić krążenie, masaż-takie rady ogólne na opuchnięcia, nie tylko ciążowe. Wypróbować można, a nuż pomoże?
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:52   #2725
koniakonia
Zakorzenienie

Zaraz się biorę za przerzucanie zdjęć, bo już ma swojego rzęcha do dyspozycji, nie wiem ile zdążę, bo Mała już śpi 2 godzinę, ale dzis dam fotki na e maila, obiecuję , no i za ten opis porodu się wezmę , hehhehhe, normalnie jakbym miała wypracowania na polski pisać
Stary 2012-03-05, 16:58   #2726
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
coś pomóc nosić przynajmniej, a tak to się rozsiadłam i mnie obsługiwano, głupio mi było. Ale tak mi z rąk wszysto leci, że wolałam nie ryzykować.
A z tym łapaniem to i w domu problem, ostatnio nie mogłam ziemniaków obrać, bo cięzko mi było trzymać mały nóżyk w ręce
Ale spoko wytrzymam, śmieję się że coś za coś - puchnę, ale za to nie mam zgagi, i kilku innych dolegliwości, z którymi czasem męćzą się ciężarne.
ja przyjmę zgagę w zamian za puchnięcie (bo puchnięcie niesie za sobą gorze skutki u mnie)

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Co do drętwienia to mam to od 2 miesięcy drętwienie mrowienie uczucie spuchniętych rąk jak bym conajmniej w śniegu trzymała i co tylko możliwe.. Jeszcze teraz doszedł ból reumatyczny lewej ręki. Nic nie pomaga
Niestety ja też. Tylko drętwienie i mrowienie bierze się od puchnięcia. Pomoże nam poród. Mi nie pomaga magnez, wit. b6, paracetamol. Nawet przez telefon nie mogę rozmawiać, bo zaraz ręka boli

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:58   #2727
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Wróciłam ze spacerku, pogoda super-słoneczko grzeje, aż grzechem siedzieć w domu!

Ja także nie mam opuchlizny, ale na chłopski rozum i z tego co kiedyś wyczytałam, uważam, że może pomóc picie dużo wody, szklanka naparu z pokrzywy dziennie, nogi w górze, krążenia nóg, jakaś lekka gimnastyka-która rozrusza organizm, czy krótki spacer. Pewnie naprzemienne polewanie nóg raz zimną, raz ciepłą wodą także powinno usprawnić krążenie, masaż-takie rady ogólne na opuchnięcia, nie tylko ciążowe. Wypróbować można, a nuż pomoże?
dzięki kochana
ja już próbowałam wszystkiego
Stary 2012-03-05, 16:59   #2728
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wlasnie dostalam SMSa od Kathi75: "Nasza corcia Laura o 8:54 przywitala nas donosnym krzykiem. Ma 52cm i 4205 g glowka jak jej rodzenstwo 37cm. Masakrycznie boli mnie brzuch a mala spi wlasnie golutka na mnie :-D"
Ja ze zgladzona szyjka i 2 cm rozwarcia leze na patologii tydzien po terminiei i czekam na rozwoj wypadkow
Gratulacje dla Kathi75 i kciuki za Ciebie Rumiankowa

Cytat:
Wyslij TZ'a na polowanie i bedzie pieczyste na kolacje

Cytat:
Zaraz się biorę za przerzucanie zdjęć, bo już ma swojego rzęcha do dyspozycji, nie wiem ile zdążę, bo Mała już śpi 2 godzinę, ale dzis dam fotki na e maila, obiecuję , no i za ten opis porodu się wezmę , hehhehhe, normalnie jakbym miała wypracowania na polski pisać
No wlasnie Konia, nie tlyko dwie male dziewczynki w domu do 'obrobienia' ale i stado zneicierpliwionych wizazanek czekajacych za twoje twoje zdjecia i opis. Bez tego nie bedzie zaliczenia (porodu)
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:01   #2729
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
zawsze to jakieś pocieszenie

Monia to niezła akcja. Ja nie lubię takich "obcych" zwierzaków

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:04   #2730
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ja przyjmę zgagę w zamian za puchnięcie (bo puchnięcie niesie za sobą gorze skutki u mnie)

Niestety ja też. Tylko drętwienie i mrowienie bierze się od puchnięcia. Pomoże nam poród. Mi nie pomaga magnez, wit. b6, paracetamol. Nawet przez telefon nie mogę rozmawiać, bo zaraz ręka boli
ja nie wiem bo zgagi nigdy w życiu chyba nie miałam, ale dziewczyny pisały że cierpią przez to więc wierzę, że to też niefajne musi być.
A puchnięcie rzeczywiście bardzo nieporzyjemne, ale trzeba zacisnąć zęby, jeszcze przez te kilka tygodni, Ty karolca to już niewiele ich masz do porodu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości