Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-05, 17:19   #2731
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
ja nie wiem bo zgagi nigdy w życiu chyba nie miałam, ale dziewczyny pisały że cierpią przez to więc wierzę, że to też niefajne musi być.
A puchnięcie rzeczywiście bardzo nieporzyjemne, ale trzeba zacisnąć zęby, jeszcze przez te kilka tygodni, Ty karolca to już niewiele ich masz do porodu
ja miałam niedawno takie nieprzyjemnie pieczenie w przełyku ale nie wiązałam tego ze zgagą, mąż mnie uświadomił, że to jednak zgaga, ale nie była uciążliwa.
Samo puchnięcie też nie jest takie straszne gdyby nie wiązało sie to z problemami z rękoma. Naprawdę, mam problem żeby w ogóle cokolwiek zrobić... kubek za ciężki, słoika odkręcić nie mogę... jak się położę to juz w ogóle mam wrażenie jakby mi ktoś ręce we wrzątek wkładał. Chłodna woda nie pomaga, nic nie pomaga. Więc czekam na poród.
I nie liczę na poród w terminie, bo serio, nic się nie dzieje, nic nie zapowiada abym miała urodzić za tydzień

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:24   #2732
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Obiadek dawno zrobiony jak i zjedzony
TŻ właśnie pojechał do pracy jak zwykle nocki po 12h
a ja jakaś senna jestem, ale spać nie pójdę bo potem noc będzie bezsenna...
Mam ochotę na coś słodkiego i zastanawiam się czy zjeść czekolady czy loda

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Jolkaaa, ja też bym coś już zakupiła-widziałam fajną kurtkę i sweter, w dodatku na przecenie, lecz muszę się jeszcze przez moment wstrzymać-bo nie wiem, jak potem będzie z rozmiarami po porodzie...

dokładnie
Moja mama była 2 dni temu na zakupach i też mówi, że przeceny są

Kupiła sobie świetną kurteczkę przeceniona z 259zł na 79zł !!

Aguśkaa trzymam za Ciebie kciuki aby wszystko poszło ekspresowo

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Tak mi puchną nogi palce u rąk, że masakra już nie wiem co robić żeby mi ulżyło. Mam nadzieję, że przez to wszystko nie wyślą mnie jeszcze do szpitala przed terminem.

No to by było chyba na tyle
P.S muszę się zaraz poraczyć jakimś nr z maila,żeby mieć kogo powiadomić o narodzinach. Nie miałam okazji jeszcze tego zrobić.
Mi tak samo puchną i nogi i paluchy u rąk

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Tak zaczynaja sie schizy...To ja mam teraz takie, ze jak budze sie, to sprawdzam czy wody mi nie odeszly
Z tym bolem rwy, to moze przecholowałaś z aktywnością i dlatego tak bolało.
Mi się schizy już włączyły...teraz już nie znam dnia ani godziny
A z aktywnością nie przecholowałam właśnie ale cóż ważne, że już jest lepiej

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:26   #2733
karo_z
Rozeznanie

Dzień dobry!!!
Ale się posypało dzieciaczków! szok!

GRATULUJĘ WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMOM!!!!!

no i trzymam kciuki za te, u których coś zaczyna się dziać oby poszło szybko!
Mała - trzymam kciuki! napisałam Ci wiadomość prywatną wczoraj...nie wiem czy zdążyłaś przeczytać w każdym razie nie zawracaj sobie tym głowy

My dziś z okazji rozpoczętego 36 tc złożyliśmy łóżeczko i regał do przewijania i tak oto mój kącik dla dzidzi jest gotowy
brakuje jeszcze zamontowanego baldachimu, ale nie chcę żeby się kurzył
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0947.jpg (91,6 KB, 68 załadowań)
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:26   #2734
aalegna
Wtajemniczenie

ja na chwile wpadam, zdać relacje z wizyty i zaraz na sr uciekam.
A więc u mnie DOLINA nic się nie dzieje, szyjka pomimo tego że skrócona to zamknięta i do szpitala mam się zgłosić o ile nie urodze dopiero 19 marca nie wiem jak zniose to 9 dni więcej mały ma 2471g więc jakoś super nie urósł wód jest dużo, łożysko jeszcze nie jest przejrzałe więc mam sobie spokojnie czekać bo ciąża na pewno nie jest przeterminowana
Stary 2012-03-05, 17:32   #2735
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
My dziś z okazji rozpoczętego 36 tc złożyliśmy łóżeczko i regał do przewijania i tak oto mój kącik dla dzidzi jest gotowy
Superowy

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
A więc u mnie DOLINA nic się nie dzieje, szyjka pomimo tego że skrócona to zamknięta i do szpitala mam się zgłosić o ile nie urodze dopiero 19 marca nie wiem jak zniose to 9 dni więcej mały ma 2471g więc jakoś super nie urósł wód jest dużo, łożysko jeszcze nie jest przejrzałe więc mam sobie spokojnie czekać bo ciąża na pewno nie jest przeterminowana
No to trochę kiepsko, że tak powiem :/
Mam nadzieję, że nie uslyszę podobnych rzeczy we środę.

Zjadłam sałatkę jarzynową niedawno a teraz zajadam się roladą smietanową

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-05, 17:34   #2736
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
koniakonia super, że szwy zdjęli i że Twoje dziewczynki grzeczne!
Pogoda piękna rzeczywiście, spacerki można sobie już super urządzać!

Jutro z rana mam USG, ciekawa jestem jak moja Kajulka się rozwija i ile waży, coś mi sie wydaje że sporo

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

kurczę też puchne potwornie;/ strasznie to nieprzyjemne..

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Jolka super, że paciorka brak!
ciekawa jestem czy ja mam..
O, to powodzenia jutro!

Dziewczyny, ktokolowiek zechce pisac do mnie sms-y to bede bardzo szczesliwa, moj numer jest na mailu wiec kto chce to prosze sie nie krepowac!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:37   #2737
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Jolka biedulka jestes z tymi bólami ale super że paciorkowca nie masz
Ja dziś byłam na zakupach w biedronie i zakupiłam wiosenny jasno zielony puchaty szlafrok i Tż -owi też tyle że czarny i lampkę i kosmetyczkędo szpitala. Ale pawie zemdlałam w sklepie...kurcze strach samej wychodzić...nie wiedziałam czy zakupy zostawić na środku sklepu i wyjść czy co...ale jakoś dałam radę...

Ooo dewolaje...zjadlabym
Na szczęście bóle już nie są takie tragiczne choć nie wiem czy znowu się nie zacznie...
Miałam dzisiaj zajechać do Biedronki, ale już mi się nie chciało i tak spędziłam sporo czasu na mieście.
No i nie mam truskawek a chciałam zjeść ze śmietaną, ale to w środę może sobie kupie

A dewolaje zjedzone, ale jeszcze zostały na jutro a dobre wyszły :P

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Jutro z rana mam USG, ciekawa jestem jak moja Kajulka się rozwija i ile waży, coś mi sie wydaje że sporo

Jolka super, że paciorka brak!
ciekawa jestem czy ja mam..
lena_mi kciuki za USG

Cytrynka życzę dużo zdrówka dla Ciebie i Wiktorka !!

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:

śliczny kącik

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-05, 17:41   #2738
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!!!
Ale się posypało dzieciaczków! szok!

GRATULUJĘ WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMOM!!!!!

no i trzymam kciuki za te, u których coś zaczyna się dziać oby poszło szybko!
Mała - trzymam kciuki! napisałam Ci wiadomość prywatną wczoraj...nie wiem czy zdążyłaś przeczytać w każdym razie nie zawracaj sobie tym głowy

Super kacik

Cytat:
to dlugo kaza Ci czekac... oby rozkrecilo sie wczesniej
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:44   #2739
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Oj biedna... tak smutasz dlatego ze tak Ci w ciazy juz ciezko i bys juz chciala zeby bylo juz po? Bo do terminu jeszcze Ci pare dni zostalo, a pewnie i dla synka lepiej jak sobie jeszcze chwile w brzuchu posiedzi i podrosnie...W kazdym razie trzymaj sie dzielnie!
Mi jeszcze dlugie 5 tygodni zostalo do terminu, a jak bym sie miala przeterminowac to nawet i 7 moge sie jeszcze kulac -dlatego wogole sie nie nastawiam na wczesniejszy porod zeby sie tak nie niecierpliwic. Choc latwo mowic bo nic mi nie dolega, wiec wyczekiwac latwiej...
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:46   #2740
pempek
Zakorzenienie

hej!!

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom!!!!!!!!!!!!!!!!: jupi:

Ja jeszcze w dwupaku, dziś byłam na KTG - jakieś dwa śmiechu warte skurczyki... W środę kładę się do szpitala i będę czekać na niunię, więc możliwe, że w tym tygodniu będę już mamą
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:48   #2741
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
W jakiś tam sposób pewnie jest zazdrosna, ale oprócz wiszenia na plecach nic innego nie robi strasznego, jak proszę to podaje mi pieluszkę, głaska rączki Małej i daje buziaczka jak pozwalam.Nie jest źle, ale ja cały czas ma na uwadze to ,żeby nie czuła się przeze mnie odtrącona,rano to ja Ją ubieram, ja szykuje mleko, jemy razem obiady, jak mnie ciągnie za rękę i chce się bawić ze mną to odkładam Kaję albo tż Ją przejmuje i idę, nie jest wyganiania z pokoju gdzie jest Mała, nie jest też uciszana specjalnie ze względu na Kaję, ogólnie cały dom żyje jak żył dotąd, z tym że Niną zajmujemy się nawet więcej niż przed pojawieniem się Kai.
Wow, podziwiam
Fajnie ze tak sprawnie Wam sie udaje

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-05, 17:52   #2742
karolca
Zakorzenienie

Ciekawa jestem, która przejmie prowadzenie wątku

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-05, 17:52   #2743
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

evvcia super brzuszek

Ewelajna25 ślicznie wyglądasz zgrabny brzuszek, piękne kwiaty...a te wypieki takie apetyczne - można prosić przepis na ciasto z truskawkami??

natkulec śliczną masz córeczkę

karo_z jaka Ty zgrabniutka ślicznie i jaki tort

Mam ochotę na tort, ale poczekam do 21marca

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-05, 17:52   #2744
Karo89
Zakorzenienie

mag_99 , GUCIA ,Joanaros, Kathi75 Gratulacje!!! Ale wysyp dzisiaj mamy

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
czesc piekne ! Wlasnie wracam z Ktg dzidzia lekko podenerwowana...bo...zacz yna sie akcja!!! Podlaczyl mi to na skurcze i taj jakmialam od damego rana...co 4 min skurcze na 100 ... jeden byl na 78 ... dostalam skierowanie do szpitala na porod powiedzial ze maluszek ewidentnie sie pcha i dzis powinnam urodzic ale jak bedzie to.nie wiem!! Strasznie sie boje, martwie i ciesze za razem... nie chce tylko aby to dlugo trwalo a pewnie beda musieli pomoc....
Trzymakcie kciuki za mnie i Tymonka aby szczesliwie i
wie i szybko przebiegl nasz porod
odezwe sie jak bede miala sile
za szybki i bezbolesny poród
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Wiadomość od Asiki:
"Dziś robili mi masaż szyjki i myślałam, że umrę rozwarcie się zwiększyło do 2 cm. Dziś jeszcze jestem na oddziale i mam nadzieję, że coś mnie ruszy. Po tym badaniu to tak mnie wszystko boli, że nie wiem co ze sobą zrobić. Kazali mi dużo chodzić i może przyśpieszę. Pogratuluj dziewczynom "
żeby w końcu się coś ruszyło i nie męczyła się tak strasznie
Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
Ja ze zgladzona szyjka i 2 cm rozwarcia leze na patologii tydzien po terminiei i czekam na rozwoj wypadkow
żeby się coś ruszyło i dzidzia prędko na świecie zawitała

Cziqua ale cudowności, napatrzeć się nie można

Dzień dobry

ja miałam nawet fajny dzień, bo byłam na uczelni i załatwiłam co chciałam, czyli zaliczyłam kolejny egzamin tak więc został mi do zaliczenia jeszcze 1 egzamin i zrobić 3 wpisy i będę już mogła spokojnie odpoczywać i czekać na Malutką

niestety humor mi się popsuł jak odebrałam wyniki moczu
tydzień temu miałam 30 leukocytów w moczu i jakieś delikatne bakterie, lekarka mówiła, że to możliwe że po mojej chorobie więc miałam pić dużo wody, żeby te leukocyty z tego moczu wypłukać. no i kazała zrobić jeszcze raz badanie przed samą wizytą (mam jutro), żeby sprawdzić jak się sprawy mają. Tak więc jest gorzej niż by się mogło wydawać, leukocyty wzrosły aż do 90., do tego pojawiło się sporo bakterii i jakieś fragmenty grzybni czyli nie za dobrze się dzieje, bo jak mama mi mówi, najprawdopodobniej jakaś grzybica się przyplątała, a na te białka w moczu pewnie ze 2 antybiotyki dostanę. no i się martwię, bo nie wiem jak Mała, oby na razie nie chciała wychodzić dopóki nie pozbędę się tego dziadostwa mam nadzieję, że to nic poważnego się tam nie porobiło... dobrze, że jutro wizyta więc się dowiem wszystkiego.
Któraś z Was miała podobne problemy do moich?
się rozpisałam, wybaczcie mój wywód, ale no musiałam się wygadać.

Mam pytanie jeszcze, jak długo się czeka na wyniki na paciorkowca?

a z takich milszych rzeczy, to w sobotę przywieźli nam wózek stoi u rodziców i się wietrzy

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:53   #2745
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Lena_mi to prawdopodobnie zależy od organizmu. Ja jak urodziłam w południe to następnego dnia rano nie było śladu po opuchliźnie. Miałam wrażenie, że moje nogi nagle ''schudły'' bo od kwietnia do końca lipca czyli dnia porodu były spuchnięte.

Tak samo miałam z włosami. Niektórym wypadają garściami dopiero kilka miesięcy po porodzie, a ja już miesiąc po wszystkim wyciągałam je garściami.
Od organizmu pewnie tez, ale ja np jak bylam w ciazy z Adasiem to bylam spuchnieta na maxa, stopy mialam jak balony i jak sobie nadusilam palcem to mi przez chwile dziurka zostawala
Uda tak samo jak emigra opisywala ze czulam jakbym miala poduszki normalnie!
A tym razem czasami wieczorem widze ze mi gumka od skarpatek sie troszke odcisnela i to wszytsko wiec nie mam pojecia dlaczego w pierwszej ciazy puchlam a teraz nie
No chyba ze (odpukac) jeszcze spuchne
Wiec to puchniecie zalezy napewno od wielu czynnikow, ale jakich, ktoz to wie

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-05, 17:55   #2746
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem, która przejmie prowadzenie wątku

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
oby rozkręciło się wcześniej

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-05, 18:05   #2747
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Super kącik brakuje szuflady pod łóżeczko bo widzę, że miejsce to wykorzystane
a no i na mejlu śliczne fotki już wiosennie

Cytat:
Kochana najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze może ten dodatkowy czas jest mu potrzebny i chce jeszcze posiedzieć w brzuszku. Na pewno lekarze nie pozwolą, żeby mu coś złego się stało, a wywoływanie porodu może nie być najprzyjemniejsze. Może w najmniej oczekiwanej chwili coś zacznie się dziać Gucia też już traciła nadzieję i zobaczcie jak poszło z nienacka najważniejsze to spokój co to te kilka dni w porównaniu do minionych miesięcy

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Zjadłam sałatkę jarzynową niedawno a teraz zajadam się roladą smietanową
jak mi się chce sałatki jarzynowej, a rodzice dopiero w sobotę przywiozą, bo samej sobie mi się nie opłaca produkować, zresztą mama robi najlepszą

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ktokolowiek zechce pisac do mnie sms-y to bede bardzo szczesliwa, moj numer jest na mailu wiec kto chce to prosze sie nie krepowac!
Desia ja sobie Ciebie zapisałam już jakiś czas temu także w razie co będę nękać jeszcze Lenkę zapisałam i Karolcę - to ostrzegam zawczasu

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Ja jeszcze w dwupaku, dziś byłam na KTG - jakieś dwa śmiechu warte skurczyki... W środę kładę się do szpitala i będę czekać na niunię, więc możliwe, że w tym tygodniu będę już mamą
powodzeeeeeeeenia!

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
evvcia super brzuszek
Dziękuję i w ogóle za wszystkie komplementy!

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

ja miałam nawet fajny dzień, bo byłam na uczelni i załatwiłam co chciałam, czyli zaliczyłam kolejny egzamin tak więc został mi do zaliczenia jeszcze 1 egzamin i zrobić 3 wpisy i będę już mogła spokojnie odpoczywać i czekać na Malutką

niestety humor mi się popsuł jak odebrałam wyniki moczu
tydzień temu miałam 30 leukocytów w moczu i jakieś delikatne bakterie, lekarka mówiła, że to możliwe że po mojej chorobie więc miałam pić dużo wody, żeby te leukocyty z tego moczu wypłukać. no i kazała zrobić jeszcze raz badanie przed samą wizytą (mam jutro), żeby sprawdzić jak się sprawy mają. Tak więc jest gorzej niż by się mogło wydawać, leukocyty wzrosły aż do 90., do tego pojawiło się sporo bakterii i jakieś fragmenty grzybni czyli nie za dobrze się dzieje, bo jak mama mi mówi, najprawdopodobniej jakaś grzybica się przyplątała, a na te białka w moczu pewnie ze 2 antybiotyki dostanę. no i się martwię, bo nie wiem jak Mała, oby na razie nie chciała wychodzić dopóki nie pozbędę się tego dziadostwa. mam nadzieję, że to nic poważnego się tam nie porobiło... dobrze, że jutro wizyta więc się dowiem wszystkiego.
Któraś z Was miała podobne problemy do moich?
się rozpisałam, wybaczcie mój wywód, ale no musiałam się wygadać.

Mam pytanie jeszcze, jak długo się czeka na wyniki na paciorkowca?

a z takich milszych rzeczy, to w sobotę przywieźli nam wózek stoi u rodziców i się wietrzy
Gratuluję uporania się z uczelnianymi sprawami i fajniutko, że wózeczek już jest
Co do paciorkowca to ja się jutro dowiem ile u mnie się czeka, ale coś gin mówił, że około tygodnia. Współczuję złych wyników u mnie też mocz zwykle nie najlepszy ale takich rzeczy nie miałam Liczę, że szybciutko Cię podleczą i będzie bezpiecznie przy porodzie

Zamówiłam żelazko i mikrofalówę na allegro, bo cierpię na ich brak, a są niezbędne do życia.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:06   #2748
19claudia91
Rozeznanie

karo_z fajny kącik ;-) mamy identyczny z tztem ;-) no i lozeczko takie samo i tego samego koloru

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:09   #2749
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
evvcia super brzuszek

Ewelajna25 ślicznie wyglądasz zgrabny brzuszek, piękne kwiaty...a te wypieki takie apetyczne - można prosić przepis na ciasto z truskawkami??

dziękuję dziewczyny

a tort ładnie wyglądał, ale w smaku rozczarował... mnóstwo bardzo tłustej śmietany...ja lubię śmietanowe torty ale ta śmietana to była masakra

Stary 2012-03-05, 18:11   #2750
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Karo89 współczuję złych wyników i trzymam kciuki, abyś szybko się z tego wyleczyła, a co do paciorkowca ja dałam w środę do badania a w piątek już był wyniki.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

a ja dzisiaj ciągle mam na coś ochotę, jak wczoraj nie miałam apetytu i mało zjadłam tak dzisiaj mogła bym konia z kopytami zjeść

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-05, 18:17   #2751
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
karo_z fajny kącik ;-) mamy identyczny z tztem ;-) no i lozeczko takie samo i tego samego koloru
o proszę!

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Super kącik brakuje szuflady pod łóżeczko bo widzę, że miejsce to wykorzystane
a no i na mejlu śliczne fotki już wiosennie
dziękuję szuflady może trochę brakuje, ale cóż...łóżeczko dostaliśmy po mojej siostrzenicy także nie narzekam...
a te rzeczy spod łóżeczka będą wyjęte jak będzie dzidziuś, teraz składuję tam właśnie ten baldachim, przybornik na łóżeczko i siate zabawek po siostrzenicy

Stary 2012-03-05, 18:21   #2752
Karo89
Zakorzenienie

karo_z fajny kącik no i śliczne foteczki na mailu

Zostaje mi czekać cierpliwie na jutrzejszą wizytę, mam nadzieję, że szybko lekarka coś na to poradzi.

Stary 2012-03-05, 18:26   #2753
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Zaraz się biorę za przerzucanie zdjęć, bo już ma swojego rzęcha do dyspozycji, nie wiem ile zdążę, bo Mała już śpi 2 godzinę, ale dzis dam fotki na e maila, obiecuję , no i za ten opis porodu się wezmę , hehhehhe, normalnie jakbym miała wypracowania na polski pisać
No trzymam cie za slowo

Cytat:

Super kacik maluszka
Wszystko co potrzebne pod reka.Fajnie.

Cytat:
Oj nie smutaj sie
9 dni to nie az tak duzo,zleci.
A moze zrobi ci maluszek niespodzianke i wyjdzie wczesniej?
Albo sprobuj go wygonic

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
hej!!

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom!!!!!!!!!!!!!!!!: jupi:

Trzymam kciuki w takim razie,zeby kolejna dzidzia sie pojawila w tym tyg.
Stary 2012-03-05, 18:28   #2754
desia888
Wtajemniczenie

Karo - sliczny kacik

Aalegna, rozumiem ze juz ciezko czekac, ale pomysl sobie ze moze tak lepiej dla maluszka, urosnie sobie troszke jeszcze i wyjdzie jak bedzie gotowy

Evvcia, fajnie, bede czekala na wiadomosci
Super brzuszek juz masz

Karo 89 ja nie mialam tak nigdy z moczem wiec niestety nie pomoge

Dodalam na maila zdjecia kolyski dla Viki

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-05, 18:31   #2755
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
evvcia super brzuszek

Jolkaaa, jasne że możesz przepis-wczoraj znaleziony, i wczoraj wypróbowany-z tego linka:

http://www.pokrojonedoprawione.sos.p...ozdzowe-z.html

Poczęstowaliśmy ciachem kolegę Hiszpana, i był zachwycony

Przeceny kuszą, ale wolę zaczekać te 2 tyg niż kupić coś, żeby lezało, a różnie bywa ze zwrotami, i nie wiem, czy znajdę po porodzie czas na takie akcje

Jutro po południu idę do GP, dowiem się co i jak z moimi bakteriami, ale już wiem na 100% że bedzie podawany antybiotyk. Dam znać, jak dowiem sie wiecej.

Karo, nie martw się-sytuacja rozpoznana, wiec lekarz wie, co robic i jakie leki podac. Zreszta wiele kobiet walczy z infekcjami przez cala ciaze-grunt, to zeby je leczyc, nawet jesli wracaja-ponoc w ciazy spada odpornosc i stad infekcje! Potwierdzam tez to, co mówila Aguska o paciorku-ciezko to cholerstwo wytepic-2 razy bralam antybiotyki i nic!

Ciekawe, co u Małej???
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:35   #2756
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

desia jaka cudna kołyska

kiedyś też zastanawiałam się nad kołyską - koszem mojżesza, ale jednak stwierdziłam, że nie jest aż tak bardzo mi potrzebne i to zbędny wydatek.

ale może w przyszłości przy następnym dziecku pozwole sobie na coś takiego

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Jolkaaa, jasne że możesz przepis-wczoraj znaleziony, i wczoraj wypróbowany-z tego linka:

http://www.pokrojonedoprawione.sos.p...ozdzowe-z.html

Poczęstowaliśmy ciachem kolegę Hiszpana, i był zachwycony

Przeceny kuszą, ale wolę zaczekać te 2 tyg niż kupić coś, żeby lezało, a różnie bywa ze zwrotami, i nie wiem, czy znajdę po porodzie czas na takie akcje
dziękuję za przepis

muszę zrobić jakieś ciacho w czwartek, ale jeszcze nie wiem jakie

no ja zakupy takie ciuchowe to wybiore się z miesiąc po porodzie jakoś

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-05, 18:36   #2757
Karo89
Zakorzenienie

ewelajna25 dzięki

desia ale urocza taka cukierkowa no Viki obowiązkowo musi polubić ją, bo jest cudna

Stary 2012-03-05, 18:37   #2758
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
O, to powodzenia jutro!
Cytat:

lena_mi kciuki za USG
Dziękuję!

karo gratuluję zdanych egzaminów!

A z tymi leukocytami co rzeczywiście sporo..
Trzymam kciuki zeby leki pomogły!!!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-03-05 o 18:39
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:38   #2759
cottonpuma
Rozeznanie

Wróciłam
Tak padnięta, że 3h drzemki mnie dopadło.

W Krakowie zapisałam się na termin do Poradni Patologii Ciąży, i następny tydzień zapowiada się cudnie: poniedziałek badania, wtorek poradnia cukrowa Kraków, środa patologia, Kraków.

Leżeć w szpitalu będę gdy/jeżeli aspat i alat dobiją do 400. na razie miałam 50, więc może nie będzie źle.

Wykorzystałam okazję, dowiedziałam się, co brać ze sobą do porodu: tyle co dla siebie, woda, zagryzki. Dla dziecka tylko na wyjście - to o jedną torbę i stres pt "okradną mnie" mniej.

Dziś mam wg usg początek 35 tc (Kraków i tak chce zweryfikować to po swojemu za tydzień), ale bardzo bym chciała tak do 38 tc nosić, skóra swędzi niemożebnie, mam na ciele już rany, strupy i dylemat: przespane noce i piękna skóra (fenistil) czy zdrowie dziecka (bo nie testowali tego na ciężarnych...)

tak więc zapowiada się wieeeele bezsennych nocy i plam krwi po drapaniu. jakkolwiek to nie brzmi, NIE NARZEKAM.

to co, rozpakowała się dziś któraś? cicho jakoś...
Stary 2012-03-05, 18:40   #2760
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
to co, rozpakowała się dziś któraś? cicho jakoś...
Zobacz pierwszą stronę

A reszta - będzie dobrze

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości