|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kielczanki "po" część 2.
Hej wszystkim!
Nie bylo mnie przez weekend - jak zwykle - bo sie mezulkiem zajmowalam - jak zwykle. W piatek przyszla do mnie kolezanka z zaproszeniem na slub. Wczesniej sie rzucilam i wysprzatalam dom lacznie z pomyciem podlog wiec wszystko lsnilo. ![]() Poogladala sobie mieszkanie - bo dawno nie widziala - a zawsze cos nowego sie pojawia. Postalysmy na sloneczku na balkonie a potem poszlysmy w samych sweterkach do centrum handlowego. Wyciagnela mnie do Mcdonalda na obiad bo po 1 euro sa hamburgery, frytki i male cole. ![]() Wzielam jakiegos wrapa i cole - wiecej lodu niz napoju w niej. Potem poogladalysmy firanki - jakie bylyby fajne do mojego salonu - no oczywiscie podobaly nam sie najdrozsze. A potem sobie w jednym sklepie kupilam eyeliner z Essence. A ona marynarke w innym. Wrocilysmy spacerkiem do domu i bylo bardzo przyjemnie - no ale Wlosi ciagle w puchowych, zimowych kurtkach. Ja rozumiem ze biedni nie wiedza jaka temperatura - bo nie na wszystkich kanalach podaja. Moim zdaniem - to tragedia - jak mozna mowic o pogodzie i powiedziec ze bedzie cieplo, albo temperatury typowe dla tego okresu. Albo wychodza rano i wracaja wieczorem - rozumiem wtedy jest zimno. Ale jak w poludnie? ![]() Wieczorem zas umalowalam sie tym eyelinerem i wyszlam z mezem do chinskiej restauracji. ![]() W sobote - normalka - zakupy do poludnia. Pojechalismy sobie do centrum handlowego gdzie jest sklep Camaieu i kupilam sobie ta sukieneczke, ktora juz kiedys przymierzalam. Zrobie zdjecia to pokaze. Zas wieczorem bylismy w kinie na wloskim filmie. Fajny byl. A w niedziele odpoczywalismy w domku. Wieczorem upieklam mezowi na tydzien muffinki - tym razem ze zdrowszej nieco maki, z cukru brazowego i banana. Chcialam zrobic z polowy porcji 6 muffinow a wyszlo mi 8. Banan byl duzy.
|
#2462 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Lowczyni bez przesady
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
sjoanna, pięknie wszystko opisujesz! Aż widzę jak zamknę oczy
![]() Ale ten duży banan rozbawił mnie do łez. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- A my się wczoraj wypuściliśmy na wycieczkę ![]() Z domu do Tagów Kielce, pieszo... pokręciliśmy się po Targach. Droga powrotna przez Batalionów Chłopskich, Malików, do Leclerca po buty, dalej na Dalnie, i stamtąd już autobusem do teściów. Wsiedliśmy w 108, bo my niemoty nie jeździmy autobusami. I mieliśmy wycieczkę przez pół Kielc. Ale jak już zapłaciliśmy za bilety 5,20 to chociaż sobie pół godziny objazdówki zafundowaliśmy... Z Dalni pojechał Grunwaldzką, Jagiellońską, skręcił w Krakowską, później na Podkarczówkę, zrobił wielkie kółko przez całe osiedle, żeby znowu wyjechać na Jagiellońską, a w końcu Krakowską już w dobrą stronę. Jakie było nasze zdziwienie jak wjechał na Pakosz... i jedzie, jedzie... na Artwińskiego do psychiatryka i z powrotem.... Jak dojechał na Husarską to śmialiśmy się na głos... A chłop mówił "tylko 108 nam nie pasuje" I tak przeszliśmy 19 km
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-03-05 o 15:17 |
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Agata - zebys nie musiala oczami wyobrazni sobie pomagac - masz muffinke.
A wycieczke mieliscie - faktycznie. Pol Kielc. A jeszcze moja sukienka - zdjecie nie na mnie bo ja nieprzygotowana do modelingu, niewydepilowana, nieumalowana
|
#2465 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Macie kogoś do polecenia z allegro, u kogo można kupić butelki, smoczki, pieluchy tetrowe i takie tam?? Też wczoraj byliśmy na targach, ale ja jakoś nie lubię tak łazić bez celu i w sumie dla mnie nic ciekawego nie było. Mniej więcej urządziliśmy też pokój dla Małego, ale mamy ciasno, nic nam się nie mieści. Jutro wizyta u lekarki...ciekawe, co to będzie...Boję się, że znów wyląduję w szpitalu, bo to moje ciśnienie to skacze jak nie wiem. W ogóle już ciężko mi jakoś, coś mnie strasznie pachwiny bolą i w dole brzucha, że chodzić czasem nie mogę i jakaś taka słaba jestem czasem, serce mi tak szybko bije, i te przeklęte wymioty wciąż:/ Moja Siostra urodziła w piątek w nocy małą Hanię Teraz kolej na mnie - ale obym wytrzymała chociaż do końca marca
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Syrwia urodziła
OGLOSZENIE PARAFIALNE Nikola jest juz na swiecie, przyszla do nas przez cesarskie ciecie. Waga 3290 g 54 cm i 10 punktow |
|
|
|
#2467 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Syrwi
|
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Az chce sie powiedziec - no wreszcie - dlaczego tyle z tym czekali.
Brawo dla Syrwi i Nikoli!
|
#2470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
agata to wy chyba dłużej tym autobusem jechaliście niż mielibyście piechotą iść ![]() sjoanna mniam jak pysznie te babeczki wyglądają Sukieneczka na zdjęciu prezentuje się ładnie, jednak czuję pewien niedosy t
|
|
|
#2471 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Agata jak jeszcze byłam panną i mieszkałam z mamą to czasem od koleżanki też wracałam 108. Przynajmniej zwiedziłam miejsca, w których jeszcze nie byłam, taka wycieczka przez pół miasta za 2,40zł
|
|
#2472 |
|
Wtajemniczenie
|
sjoanna - jak ja bym chciała, żeby było ciepło
Muffinki wyglądają smakowicie, aż nabrałam ochoty i chyba w sobotę upichcę. Robiłam w piątek ciasto kremowe z bananami i było pycha Ale zjadłam tylko 3 kawałki, bo resztę rozdałam Gratulacje dla syrwii i Nikoli. Biedna musiała się tyle naczekać, ale dobrze, że już po Agata- ale mieliście wycieczkę. Ja nigdy nie wsiadam do 108, bo nigdy nie wiem, w którą stronę i gdzie dojadę Dziś powiedziałam TŻ, że od dziś 3 razy w tygodniu chodzę na fitness to mnie wyśmiał Zastanawia się, jak długo wytrwam w tym postanowieniu |
|
|
|
#2473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zobaczymy czy sie jutro bede mogla ruszac.
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, lekarze czekali na akcje porodowa, neistety mala sie owinela pepowina i spadalo tetno Musieli zrobic CC.
Moj dzien pracy OK. Marys mega grzeczna i jakim smiechem i usmiechem mnie przywitala |
|
|
|
#2475 |
|
Raczkowanie
|
syrwia gratulacje
tez słyszałam, ze na targach kicha |
|
|
|
#2476 |
|
Raczkowanie
|
Asia fajna sukieneczka.. jestem z ciebie bardzo dumna że kupiłaś
babeczki super.. aż mi żołądek z rozpaczy zawył..też by takie chciał.. Agata ja też uwielbiam chodzić. Będziesz miała żelazną kondycję jako mamuśka ![]() Grono wizażanek nam się zwiększa.. Nikola dołączyła ![]() Iza a czemu masz nie wytrwać? ja to rozumiem ale ty?
|
|
#2477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale czuję, że moje uda i pośladki się wczoraj napracowały
|
|
|
|
|
#2478 | |||
|
Zakorzenienie
|
Agata to wycieczkę po Kielcach mieliście
![]() Asia super mufiny i sukienka ![]() Aneczka ja mogę Ci polecić tego sprzedawcę = http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4222926 - szybka przesyłka i ma sporo fajnych rzeczy. Mam nadzieję, że z cisnieniem będzie ok ![]() Cytat:
Szkoda tylko, że się tyle wycierpiała w szpitalu, ale najważniejsze, że ma już córeczkę ze sobą Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my wczoraj byliśmy na usg - mały waży 3300 g ![]() I widziałam jak jedna dziewczyna wychodziła do domu i miała w foteliku taką słodką laleczkę w różowym kombinezonie - normalnie się popłakałam
|
|||
|
|
|
#2479 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciao
Iza to teraz musisz wytrwać żeby pokazać tżno właśnie nowa wizażka NIKOLA ![]() ![]() Ivona za Kubusia hormony buzują
|
#2480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ani duży, ani malutki Fajnie I zazdroszczę, że to tylko 6 dni![]() Dzięki Iwonko za linka Muszę pozamawiać to, czego nam brakuje jeszcze.Dzisiaj byliśmy na wizycie u mojej lekarki. Mały jest już duży, 2600gram waży, więc stwierdziła, że mimo tego ciśnienia to duże dziecko. Następną wizytę mam mieć za 3 tyg, a ja się szykowałam do porodu na koniec marca A tu chyba nic z tego Pytałam na jaki poród mam się nastawiać, ale powiedziała mi, że nie chce, żebym się na cokolwiek nastawiała, ale że Mały póki co jest ułożony poprzecznie, jak się nie przekręci, to będzie cesarka, jak będzie wysokie ciśnienie to też będzie cesarka, i jak będzie duży koło 4 kg to też będzie cesarka. Mąż pytał czy poród rodzinny wchodzi w grę, to powiedziała, że nie bardzo. I że ogólnie sama muszę się zastanowić co bym wolała, że cesarka to jednak operacja. Już bym chciała być po wszystkim, naprawdę...A tu wychodzi na to, że jeszcze co najmniej miesiąc
|
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka a z OM jaki masz termin?
No i jak choc jeden powód będzie z tych co wymieniłaś to czeka Cię cesarka - jak będzie jeszcze ustalony termin to już w ogóle super - nie czekasz na bóle tylko w konkretny dzień jedziesz i "rodzisz". |
|
|
|
#2482 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby dotrwać i żeby Mały się urodził cały i zdrowy
|
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze
|
|
|
|
|
#2484 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
oswiadczam, ze zyje
|
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
syrwia udostepnila fotke Nikoli, wiec Wam wrzucam
|
|
|
|
#2487 |
|
Rozeznanie
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastko przekażę całuski
|
|
|
|
#2489 |
|
Raczkowanie
|
Prześliczna
ivona to teraz za ciebie kciuki będziemy trzymać niedługo. aaaneczkaaa-po prostu myśl pozytywnie i nie obciążaj się niepotrzebnym stresem,co będzie to będzie ,odpoczywaj i czekaj na dzidziusia eveewe- za dzień drugi w pracy i na diecie.iza ,sjoanna -podziwiam i zazdroszczę, ja już od dawna nie ćwiczę wcale U nas dzień drugi też bez komplikacji minął.Wydaje mi się jakbym wogóle na urlopie nie była,Małgoś też nie protestuje,tylko jak wracamy z pracy to nam daje popalić i każe się zabawiać,ale dzięki temu wieczorem jest padnięta i już dawno smacznie śpi.
|
|
|
|
#2490 |
|
Rozeznanie
|
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

i z powrotem.... Jak dojechał na Husarską to śmialiśmy się na głos... 

Sukieneczka na zdjęciu prezentuje się ładnie, jednak czuję pewien niedosy

=> 55