kurCakowo AjĆ loffciamy kurCacki i rosioł - ZNO cz. 34 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-05, 16:12   #301
norka27
Zakorzenienie

Dot.: kurCakowo AjĆ loffciamy kurCacki i rosioł - ZNO cz. 34

Karolcia mojemu temperament opadl jakos tak po 33 urodzinach. Serio - kolo 30 jeszcze mogl ba nawet chcial i 3 razy dziennie, chodzilismy po sex shopach, wdzianka mi kupowal, zabawki, filmiki swinskie sie ogladalo a teraz jak kilka razy w tygodniu sie pokotlujemy to slysze ze ja jakas nienasycona jestem

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
asme biedactwo Ty moje

norka a dla mnie nie chcesz gotować zjadłabym tak sobie, a mój TŻ nie lubi grzybów gupek jedek i pizzy nie lubi i wogole sera żółtego, a taki na pizzy, lasagne, czy innych zapiekankach to mogłabym ciągle aczkolwiek jem rzadko, bo niezdrowe, chociaż ja z tych co nie tyją i mogłabym...
jak mozna nie lubic sera zoltego w zapiekankach? jak pizzy mozna nie lubic ok kumam ze grzyby nie kazdemu podchodza ale pieczony ser przeciez to potrawa Bogow biedna ty - to ci musze wyslac paczuszke zywnosciowa bo ja zapiekanki i sosy serowe to pierwsza klasa robie
norka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:17   #302
kociczka
Zakorzenienie

nie no na razie sie nie wyprowadzam ale w wakacje bede musiala tam przezyc a w przyszlosci to kto wie...jak TŻtowi wypali z praca. miasteczko ma 3500 mieszkancow wg wikipedii, TŻ mowil ze jest bank, sklep i siłownia wiecej sie dowiem wieczorem ale prawodpodobnie tam juz bede jezdzic a nie do stolicy. to jest chyba 50 km od Drammen wiec bez tragedii no ale ja bez prawka to bede zdana tylko na łaske TŻta hehe

i tak mieszkalismy na obrzeżach ale tam podobno jest jak w gorach w Zakopanem na obrzeżach - tak okreslil to TŻ

ale sie ciesze ze w koncu cos rusza do przodu. bo w O jest tak drogie zycie ze masakra. idziesz do Kiwi i za kilka podstawowych produktów placisz 500 koron :/ nie wspominajac o mieszkaniu i reszcie...

no i w koncu TŻ nie bedzie musial sie prosic o swoja kase. bo bedzie mial stala prace, nie musi szukac zlecen, stale godziny pracy,mniej stresu mniej załatwiania.
no ciesze sie wiecie
kociczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:21   #303
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

z poprzedniego wątku jeszcze:

Cytat:
Napisane przez thename Pokaż wiadomość
mamy żałobę narodową właśnie.
doinformowana widzę
ja się dowiedziałam dziś na wosie i wszyscy co byliśmy na 18nastce w sobote takie oczy że żałoba jest

Cytat:
Napisane przez Katrusiaa Pokaż wiadomość
lady następna robi a6w?
To tylko ja się za to nie wzięłam? Aż mi głupio, no ale najpierw muszę trochę sadełka zrzucić
ja też muszę zrzucić! ale jak się jest zmeczonym to nie chce się itd dzisiaj się wezmę

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;32727453]kroilczek ale takie coś nie robi loków [/QUOTE]

suszarko-lokówkę mi mama kupiła pod choinkę i jak ostatnio zrobiłam sprężynki to cud ale mam zamienne końcówki i ogólem normalną lokówkę zrobię tylko dmucha powietrze a nie się nagrzewa

A TERAZ Z TEGO WĄTKU:

Cytat:
Napisane przez kroliiczek Pokaż wiadomość
Chora jestem, przeziębienie czy coś.

Mam już taki zdarty nosek od dmuchania
przytulam mocno

Cytat:
ja moje przeczesze i sa oklapnięte
ja moich w ogóle nie czeszę. Chyba że bardzo mi się zachce

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;32728938]jesu jakby mój się ogolił na łyso to bym się z nim nie spotkała chyba przez miesiąc żeby mnie nie musiał z kolką wieźć do szpitala [/QUOTE]

mój rok temu strzygł się był w połowie głowy kiedy nagle mu się zepsuła maszynka i obcięła mu krzywo i musiał się zgolić na łyso. Jak go zobaczyłam chciałam go posłać z powrotem do domu

Cytat:
Choco wiesz, dobrym w gębie może być każdy. Ale może za dużo myśli, ze dzidzusia ci zrobi. Albo coś
znam takich M. jest dobry w gębie, ale jak przyjdzie co do czego to kiepsko z nim było stanowczo nie ma pojęcia o czym mówi

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;32729596]Choco jak można mieć problemy bo się za długo nie kochał? ja rozumiem jak się masturbuje dzień w dzień i ma problemy ale jak się nie kocha długo to stane na najmniejszy dotyk.. tzn tak mi się wydaje że tak jest.. [/QUOTE]

mi też się wydaje że tak jest.. zresztą kobieta ma podobnie jak nie wyżyta to wystarczy odpowiednie muśnięcie ręką lub coś i od razu korci

Cytat:
Co jak co, ale mój facet ma najfajniejszą pupę na świecie

Cytat:
Napisane przez norka27 Pokaż wiadomość
to tak jak u mnie - ciagle slysze ze zmeczony, chory, przeziebony, chory, zmeczony mi sie zdaje ze z wiekiem kolesiom sie odechciewa - szaleja tak do 20 - 25 a potem maja ataki okazjonalne nie ida na ilosc tylko na jakosc
dobrze że mój ma 23 i raczej nie widać w nim jakiegokolwiek braku sił

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

A tak w ogóle to cześć
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:25   #304
thename
Zakorzenienie

dobry
wróciłam ze szkoły i idę się uczyć
zjadłabym coś dobrego w sumie.

no i dostałam dzisiaj 5 u teściowej i 5 z matmy za sprawdzian z funkcji. to się pochwaliłam

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

no i 1 z chemii, ale to pomińmy

[luksjaa]745943[/luksjaa]

thename jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:27   #305
kroliiczek
Zakorzenienie

GG do kroliiczek

Kociczka ogólnie jest poziom bardzo niski w norwegii. Ale tak naprawdę to po co dziecko już w 4 klasie ma umieć podstawy gimnazjum. Podstawówka, 1-4 to są jeszcze zabawy i takie tam, nauka przez zabawę i różne takie.. od 4-7 Już jest troche inaczej, już jest troche więcej zadań. I w całej podstawówce nie ma ocen, przynajmniej dziecko się nie stresuje, sa tylko opisówki.
kroliiczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:31   #306
kociczka
Zakorzenienie

Kroliczek nie wiem na ile to prawda zeby nie bylo ze jakies plotki sieje ale sasiadka wlasnie mowila ze dzieci sie ucza literek i czytania w 4 klasie dopiero...
nie wiem czy to dobrze czy zle ale ogolnie ja bym chyba wolala zeby moje dziecko bylo edukowane wg polskiego systemu tez my do czegos innego jestesmy przyzwyczajeni a oni maja swoje metody nauczania i swoj system...
Stary 2012-03-05, 16:33   #307
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

norka ja grzybki w pizzy uwielbiam a tu klops, dla siebie samej się nie chce robić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-05, 16:34   #308
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Kociczka ogólnie jest poziom bardzo niski w norwegii. Ale tak naprawdę to po co dziecko już w 4 klasie ma umieć podstawy gimnazjum. Podstawówka, 1-4 to są jeszcze zabawy i takie tam, nauka przez zabawę i różne takie.. od 4-7 Już jest troche inaczej, już jest troche więcej zadań. I w całej podstawówce nie ma ocen, przynajmniej dziecko się nie stresuje, sa tylko opisówki.
ta... a potem jest tak jak z tą panią

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:34   #309
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kociczka Pokaż wiadomość
Kroliczek nie wiem na ile to prawda zeby nie bylo ze jakies plotki sieje ale sasiadka wlasnie mowila ze dzieci sie ucza literek i czytania w 4 klasie dopiero...
nie wiem czy to dobrze czy zle ale ogolnie ja bym chyba wolala zeby moje dziecko bylo edukowane wg polskiego systemu tez my do czegos innego jestesmy przyzwyczajeni a oni maja swoje metody nauczania i swoj system...
ja jestem zdania że mimo narzekań na niesprawiedliwość w polskich szkołach i ogółem wszystkiego dziwnego, wchodzą teraz nowi nauczyciele i są wymagający. Ale patrząc na nowe przedmioty jakie mają być to płakać się chce, że historia będzie wycofana już w liceum itd. moim zdaniem to beznadziejny pomysł zresztą dopiero w liceum tak naprawdę do tego się podchodzi serio
Stary 2012-03-05, 16:35   #310
karolca
Zakorzenienie

w N w jakim wieku dzieci rozpoczynają naukę w szkole?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-05, 16:35   #311
kroliiczek
Zakorzenienie

GG do kroliiczek

Cytat:
Moja siostra jest w zerówce (5 lat) i już w tamtym roku się uczyła pisać swoje imie, teraz umie juz koleżanek i ciągnie ją do przepisywania wszystkiego. Już się uczyli liczyć do chyba (nie wiem do ilu, ale jej po polsku do 20 idzie dobrze), dodawać i odejmować.

Edytowane przez kroliiczek
Czas edycji: 2012-03-05 o 16:37

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-05, 16:37   #312
ChocoMonster
Zakorzenienie

Cytat:
dobry

no i dostałam dzisiaj 5 u teściowej i 5 z matmy za sprawdzian z funkcji. to się pochwaliłam

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

nienawidzę funkcji
Stary 2012-03-05, 16:38   #313
norka27
Zakorzenienie

Cytat:
nie no na razie sie nie wyprowadzam ale w wakacje bede musiala tam przezyc a w przyszlosci to kto wie...jak TŻtowi wypali z praca. miasteczko ma 3500 mieszkancow wg wikipedii, TŻ mowil ze jest bank, sklep i siłownia wiecej sie dowiem wieczorem ale prawodpodobnie tam juz bede jezdzic a nie do stolicy. to jest chyba 50 km od Drammen wiec bez tragedii no ale ja bez prawka to bede zdana tylko na łaske TŻta hehe

i tak mieszkalismy na obrzeżach ale tam podobno jest jak w gorach w Zakopanem na obrzeżach - tak okreslil to TŻ

ale sie ciesze ze w koncu cos rusza do przodu. bo w O jest tak drogie zycie ze masakra. idziesz do Kiwi i za kilka podstawowych produktów placisz 500 koron :/ nie wspominajac o mieszkaniu i reszcie...

no i w koncu TŻ nie bedzie musial sie prosic o swoja kase. bo bedzie mial stala prace, nie musi szukac zlecen, stale godziny pracy,mniej stresu mniej załatwiania.
no ciesze sie wiecie
jak kolo Drammen to nie ma cisnienia - wrecz marzenie. Cud pogoda w lato upaly i sucho, normalny las ze na spacer mozna pojsc i na grzybki tez Ikea pod nosem, do lotniska w Torp tez nie daleko ahhh zazdroszcze ci

Cytat:
dobry

no a z ta chemia to pominmy

Krolik ja nie uwazam ze nic nierobienie jest dobre dla dzieci, male dzieci musza sie nauczyc co to stres, obowiazki, systematycznosc i praca co przynosie efekty inaczej wyrosna na takie beznadzieje jak polowa norwegow. No sory ale wiekszosc potrafi sie roplakac bo powiesz ze ma gruby tylek albo ze jest fleja i ma odkurzyc.
Stary 2012-03-05, 16:38   #314
kroliiczek
Zakorzenienie

GG do kroliiczek

Przedszkole jest od 0-4 lat
Zerówka jest jak się ma 5 lat
I potem 6 lat podstawówka się zaczyna
Stary 2012-03-05, 16:38   #315
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ej apropo sprawdzianów. Powiecie mi czemu na sprawdzianie z matmy zawsze zawalam, a na lekcjach słucham i 5 łapię za zadania przez cały realizowany materiał a potem na sprawdzianie siedzę i płacze?
Stary 2012-03-05, 16:42   #316
norka27
Zakorzenienie

Ja wiem ze jesli rodzice z dzieckiem siedza w domu to i umie dziecko czytac ale znam dziewczynke co poszla wlasnie do 2 klasy podstawowki i ona dopiero uczy sie pisac cale zdania. Liczyc umie do 20 A czyta tak ze az plakac sie chce - a tu akurat rodzicie z nia siedza i ja ucza po lekcjach wiec ja nie wiem czego ona by sie nauczyla bedac tylko w szkole. jak sie jej pytalam co w szkole robia to uslyszalam ze rysuja, wycinaja, chodza na spacery
Stary 2012-03-05, 16:44   #317
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Przedszkole jest od 0-4 lat
Zerówka jest jak się ma 5 lat
I potem 6 lat podstawówka się zaczyna
no to u nas jest w sumie podobnie teraz, tylko mamy reformę zerówki i jest trochę zamieszania.
żlobek 0-3
przedszkole 3-4/5
zerówka 5/6
podstawówka od 6/7

za dwa lata najpóźniej maja być te niższe wprowadzone.

Tylko u nad w przedszkolu dzieci ucza sie przez zabawę, w zerówce jest nauka liczenia, dodawania i odejmowania do 10 a jak nauczycielka ambitna to i do 20, nauka literek i czytania, pisania.
Moim zdaniem to i tak za duzo jak na jeden rok dla maluchów.
Ja w zeróce potrafiłam już plynnie czytać, ale nie dlatego, że mnie nauczyli, tylko byłam ciekawa literek i sama sie nauczyłam. Nauka pisania w zerówce to była zabawa, dopiero w pierwszej klasie była to prawdziwa nauka. Ale wspominam to wszystko dobrze, nie że jakiś stres przeżywałam. Lubiłam i zerówkę i szkołę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-05, 16:45   #318
kociczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
w N w jakim wieku dzieci rozpoczynają naukę w szkole?
chyba 6...

Kroliczek no widzisz wiec roznie bywa ale poziom na pewno jest nizszy.zreszta jak rozmawiam z moja druga sąsiadka to ona nic nie wie o swiecie totalnie moze ona tak tylko zostala specyficznie wychowana a moze jest to regula...nie wiem nie mnie oceniac ale tak sie chwali N ze bogaty kraj a ja jednak na jej tle widze duzo plusów Polski ale N tez ma zalety - nie oszukujmy sie glownie zarobkowe hehe

Norka ja też się cieszę , nawet nie wiesz jak bardzo ze TŻtowi w koncu cos rusza do przodu.
Stary 2012-03-05, 16:45   #319
kroliiczek
Zakorzenienie

GG do kroliiczek

Cytat:
Napisane przez norka27 Pokaż wiadomość
Ja wiem ze jesli rodzice z dzieckiem siedza w domu to i umie dziecko czytac ale znam dziewczynke co poszla wlasnie do 2 klasy podstawowki i ona dopiero uczy sie pisac cale zdania. Liczyc umie do 20 A czyta tak ze az plakac sie chce - a tu akurat rodzicie z nia siedza i ja ucza po lekcjach wiec ja nie wiem czego ona by sie nauczyla bedac tylko w szkole. jak sie jej pytalam co w szkole robia to uslyszalam ze rysuja, wycinaja, chodza na spacery
To może to się różni od szkoły do szkoły... bo jak już wyżej pisałam, moja siostra rok temu zaczęła pisać, poznawać literki. Dodawać i odejmować
Stary 2012-03-05, 16:47   #320
kroliiczek
Zakorzenienie

GG do kroliiczek

Karolca Ja pamiętam to jak dziś, jak były wakacje przed rozpoczęciem podstawówki w polsce. I ciocia uczyła mnie dodawac i odejmować. W przedszkolu się tego nie uczyliśmy...
Stary 2012-03-05, 16:49   #321
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Karolca Ja pamiętam to jak dziś, jak były wakacje przed rozpoczęciem podstawówki w polsce. I ciocia uczyła mnie dodawac i odejmować. W przedszkolu się tego nie uczyliśmy...
a ja pamiętam że w zerówce nauczyłam sie pisać literki i czytać ale mama ze mną siedziała w domu i dopóki nie nauczyłam się czytać płynnie czytanki to nie puściła mnie od stołu ale ja lubiłam się uczyć i byłam ciekawa
Stary 2012-03-05, 16:50   #322
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

ja tez w zerówce już czytałam i liczyłam do 100, ale ja uwielbiałam liczyć
Stary 2012-03-05, 16:52   #323
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
ja tez w zerówce już czytałam i liczyłam do 100, ale ja uwielbiałam liczyć
no i liczyłaś.. kasę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-05, 16:53   #324
ChocoMonster
Zakorzenienie

ja pier... zaraz wyjdę z siebie
tż się zahcowuje jak dzieciak. ma dwadzieścia parę lat, a robi problemy o grę ogólnie dziś cały dzień był zły, bo w pracy go okłamują przełożeni, pisał bez humoru i mnie od razu go zepsuł... chciałam mu pomóc, wesprzeć, przyszłam na gg, a ten od razu, że on nie chce o tym gadać... nic nie pisaliśmy, w końcu ja napisałam, czy coś jeszcze wiadomo z ta pracą, a też już złość, że po co w ogóle o to pytam itp, i że "ja sobie poradzę." teraz się zdenerwował, bo ktoś włamał mu się na konto w grze, coś w stylu strategicznej. mówiłam mu, że to tylko gra przecież, zrobi sobie nowe itp. a ten się zacząl wściekać, że miał je kilka lat, że dużo czasu poświęcił... to napisalam, zeby przypomniał sobie hasła na maila albo napisal do admina, a ten "sam sobie to ogarnę". czlowiek chce pomóc a dostaje w odwecie takie coś...
Stary 2012-03-05, 16:55   #325
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

ta moja siostrzyczka 6 letnia umie już policzyć do 100
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:55   #326
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

no co, na pieniądzach się najlepiej człowiek uczy

pamiętam jak pani w sklepi się nie mogła nadziwić, że mi nie musi pomagać w liczeniu a wtedy to się przecież w tysiąch liczyło wszystko ale to było już chyba w pierwszej klasie ;p
Stary 2012-03-05, 16:55   #327
kroliiczek
Zakorzenienie

GG do kroliiczek

Cytat:
Napisane przez ChocoMonster Pokaż wiadomość
ja pier... zaraz wyjdę z siebie
tż się zahcowuje jak dzieciak. ma dwadzieścia parę lat, a robi problemy o grę ogólnie dziś cały dzień był zły, bo w pracy go okłamują przełożeni, pisał bez humoru i mnie od razu go zepsuł... chciałam mu pomóc, wesprzeć, przyszłam na gg, a ten od razu, że on nie chce o tym gadać... nic nie pisaliśmy, w końcu ja napisałam, czy coś jeszcze wiadomo z ta pracą, a też już złość, że po co w ogóle o to pytam itp, i że "ja sobie poradzę." teraz się zdenerwował, bo ktoś włamał mu się na konto w grze, coś w stylu strategicznej. mówiłam mu, że to tylko gra przecież, zrobi sobie nowe itp. a ten się zacząl wściekać, że miał je kilka lat, że dużo czasu poświęcił... to napisalam, zeby przypomniał sobie hasła na maila albo napisal do admina, a ten "sam sobie to ogarnę". czlowiek chce pomóc a dostaje w odwecie takie coś...
Zostaw faceta, niech ochłonie. Może ma gorszy dzień

No ja nie wiem do ilu liczyłam
Ale mama mi mówiła wczoraj, że jak byłam w wieku Anity to tez pisałam lustrzanie Czyli pisałam coś
Stary 2012-03-05, 16:57   #328
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

zrobiłam cos w stylu tego: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...erogi_z_miesem tylko bardziej pomidorowe miałam nadzienie i tak się obżarłam jak prosiak ale szczęśliwy prosiak
Stary 2012-03-05, 16:57   #329
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Choco jak widzisz że TŻ jest zły to się nie odzywaj
po co ma się jeszcze na Tobie wyżywać.. jutro jak się prześpi będzie lepiej
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:57   #330
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Choco a miej go gdzieś i nawet się nim nie przejmuj. Wyślij mu buziaka i nie odzywaj się niech ochłonie o !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości