|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
alibany widzę że mamy taki sam wzrost
![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- no i gratuluje nowych zabków
|
|
|
|
#2882 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
A widzisz, to musi coś oznaczać...
![]() Swoją droga, dobrze Ci się żyje z takim wzrostem? Nie myślisz czasem, ile wzrostu będa miały Twoje dziewczyny? Jak Ala wystrzeli ponad 185 to mam nadzieję, że odziedziczy po mamusi talent sportowy, co będzie mogła spożytkować ten swój wzrost Chyba, że wda się w teściową, która ma 150 w kapeluszu
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam na myśli taką bardziej do usypiania, TYLKO do usypiania (bujanie, noszenie... ). Ale doczytałam, że u Was to nie przejdzie. Akurat tak Dominik też nie zaśnie, jak go zaczynam lulać to się jeszcze bardziej wścieka.Jeżeli Domek jest taki śpiący, męczy, nie umie zasnąć to go kładę na swoich kolanach, tak że leży, głaszczę po czole, nosku i szumię jak suszarka i zasypia. Bo u nas też wózek w ogóle na niego nie działa... Może to taki typ? Bo chyba mimo wszystko przez to jest radosny, tak? A może faktycznie te ząbki, to trzeba przeczekać ![]() Ja mam problem z Domkiem On nie chce jeść mi w ogóle obiadków, ani moich ani słoików, nic Zaczynam przez to się czepiać męża, wyżywam się na nim za to, że dziecko nie chce jeść ![]() Co robić? Dlaczego on nie chce jeść? To trwa już około dwóch tygodni. Na początku jakoś się tym specjalnie nie przejmowałam, ale teraz już zaczyna mnie to drażnić, bo nie wiem dlaczego. |
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cały dzień poza domem z moimi mężczyznami Nie w głowie mi były porządki eveewe już jest na liście |
|
|
|
|
#2885 |
|
Rozeznanie
|
Wasze zdrowie
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Nateczko wydaje mi się, że może dziąsła go swędzą, i przez to go boli, jest obolały i nie chce jeść. Igor miał etap 2,3 tyg. że nie jadł prawie nic... nie przesadzam, mleka też może z 90 3 razy dziennie. Przeszło. przez zęby to miał. A ja baaaaaaaardzo się martwiłam.
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cholera, Ciastko pisz co u Was!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, nie pomogę
![]() Cytat:
Cytat:
dla dzieciaczków za ząbki
|
||
|
|
|
#2888 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Natko u mnie jest to samo. Agata mleko pije, kaszke łyżką zje, a zupy
|
|
|
|
#2890 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doszłam do wniosku, że cukier jest nieunikniony, a mogę go tylko kontrolować ![]() I po kaszce idzie spać ? Cytat:
Bo moja dama często tak robi,ale jak stoi to idzie na płaskim Cytat:
![]() Może faktycznie nie potrzebuje już drzemek w dzień ![]() Cytat:
Moja zje 2-3 łyżeczki to jestem Nie obstawiam zębów, bo inne rzeczy je, natomiast od 2 dni nie je mi mleka w dzięń ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2891 |
|
Zadomowienie
|
![]() : roza: dla solenizantów jestem za dopisaniem dziewczyn NATKA - czego bedziesz tylko do konca MC ? ja ma mto samo od 2 tyg. mleko beee obiad tfu tylko deserek zjada i kaszke ale łyzeczka nawet chrupki sa tfe ![]() dzis znów padam....... kolejny dzień bez jedzenia i maruder na całego
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-03-05 o 19:54 |
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Potrzeba kciuków?
![]() ![]() : kciuki:![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Dziękujemy z Radziem za brawa i gratulacje od wizażowych cioć |
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cookie kurna, aż tak zle ?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
Cookie, współczuję
u nas też ciche dni w wogóle fatalny mam czas uspałam marudę, co chwilę płakał od południa dwa ząbki na dole już są, może to wina tych górnych? nie wiem, nie widzę tam nic przyszłam tylko prosić o Wasze kciuki, jutro jedziemy na kontrolę pożółtaczkową, pobieranie krwi u niemiłych pań, mam nadzieję że pozwolą mi wejść z dzieckiem, a nie zabiorą jak zawsze i po 10 minutach oddadzą zanoszące się od płaczu idę, mam kiepski nastrój.... dobranoc
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Zanetaa tak, idzie spać. Dzisiaj ma problem z zaśnięciem i od 40 minut walczy i płacze
![]() Chodzę i uspokajam. Czekam aż uśnie i ja ide spac, jestem wykończona jakoś dziwnie.. Cookie jeszcze jestes w "tym związku" ? ja myślała że to temat przeszłość a tu nadal się ciągacie za nos(Y)... ![]() za dzisiaj ujrzane zęby.
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dalej w Kołobrzegu jesteś z M. ? Kolinko kciuki zaciśnięte. U mnie też nie ma skowronków z tżtem. Jakoś tak bez rewelacji. I mimo, że tyle się nie widzieliśmy, on był daleko itp, i tak nie było bzyk bzyk, to już prawie pół roku
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-03-05 o 20:10 |
|
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Lili pewnie kochana jesteś
|
|
|
|
#2899 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
To sie uzewnetrznilam
|
||
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, normalnie czasem to sobie myślę, że sobie znajdę jakiegoś chłopa na boku, który mnie doceni, po adoruje, zasadzi czasem jakis komplement... Cholera brakuje mi tego. Mam już czasem takie myśli, serio...
Mam nadzieję, że mnie nikt nie szpieguje czasem z wesołej familii ![]() Cookie nie wesoło. Mój ojciec identyczny typ. Wypisz wymaluj.
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-03-05 o 20:14 |
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też. I jak wcześniej pisałam Brumkowi, że na rękach nie noszę do spania, tak dzisiaj potrzebowała mojej bliskości, żę się tulilłyśmy na stojąco, bo jak siadłam to koniec świata. Ja obstawiam zęby bo dzisiaj miała ślinotok jak stąd do Chin ![]() Dałam jej nurofen |
|
|
|
|
#2902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na jutro, a na dziś Cookie kopnij chama w 4 litery. Znajdziesz sobie lepszego. Dużo lepszego My też mamy drugiego ząbka, ale może już o tym pisałam
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszły nam podwyższone limfocyty w rozmazie.
Znowu. 6 tygodnia temu 71%, dzis 80% ![]() Skąd to się może brać? |
|
|
|
#2904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moja panna też w dzien czasem usypia na rękach, ale jej nie lulam i nie chodzę z nią po pokoju, bo zwyczajnie wtedy się wierci, wygina, zaczyna rozglądać itd tylko siadam z nią na łóżku, przytulam do piersi, śpiewam, lekko kołyszę się z nią i tak się wycisza i uspokaja. a niby nie może? brumek nie wzbraniaj się tak przed tym noszeniem, jeśli Tymek tego potrzebuje to go chwilę ponoś, do osiemnastki go nosić przecież nie będziesz ![]() Natka szkoda że Cię nie będzie ale nie zapominaj o nas i wpadaj jak tylko będziesz mogła. Będę tęsknić pytam bo nie przyszłyby mi do głowy jest coś na nie...Lila już parę razy była w jacuzzi, w niedzielę tż sobie z nią poszedł i dosyć długo się tam moczyli. A potem po raz pierwszy zjechali razem ze zjeżdżalni z wysokości IIp. ![]() Ja nigdy z tej zjeżdżalni nie zjeżdzałam bo się bję takich rzeczy ale mnie Filip ciągnął bo on uwielbia i w końcu z nim zjeżdżałam.Im bardziej ja piszczałam ze strachu to tym bardziej Filip się śmiał [QUOTE=alibany;32735224] Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-03-05 o 20:56 |
||
|
|
|
#2905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Stronczku gratuluje! W tym samym momencie napisaliśmy o zabku ![]() Brumeczku drogi jestem niemal pewna ze Tymek jest zmęczony,śpiączki przez zabki. On nigdy nie należał do dziennych spiochow ale z tego co pamietam ładnie przesypial noc. Szkoda ze się tak meczy, mam nadzieje ze to szybciutko minie, A myślisz ze to jeszcze te górne dwójki czy kolejne Zanetko Na kiedy masz uzupełnić druk rg1? Bo z chęcią jutro mogę Ci pomoc Alez tu dziś zabkowo-niejedzeniowo- marudzeniowo:d ![]() Zmykam kobitki odespac
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-03-05 o 21:04 |
|
|
|
|
#2906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to napiszę oficjalnie: Mamy pierwszego ząbka! Mąż przyszedł z pracy, pomacał, obejrzał i mnie w tym upewnił
|
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cookie, zwiewaj jak najdalej od niego!
ja nie pamiętam żebyś pisała więc gratuluję ![]() Cytat:
a pytałaś jakiegoś lekarza? Bo to nie tak wiele... my przed zabiegiem robiliśmy morfologię, było 73% i lekarz nic nie mówił. A wcześniej powiedział że jakakolwiek infekcja - choćby katar- dyskwalifikuje. Na normach z lab. miałam dla maluchów 20-70%. Cytat:
![]() ![]() Rozmawiałam z Babonikiem! Bardzo przeprasza że nie ma czasu na wizaż, dzieciaczki zajmują, teraz chorowali oboje. A myślę że mogę w imieniu Babonika napisać - mają niebawem wreszcie wizytę u alergologa więc... wiecie co
|
|
|
#2908 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Madziulka dostalam kase z CHB ![]() Cytat:
w sumie dwa dni roznicy tylko miedzy Jasiem a Wiki
|
||
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musze swojej tesciowej w prezencie zakupic
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

)

Cały dzień go noszę, przytulam, tarmoszę i całuję. ABSOLUTNIE NIE STOSUJĘ SUROWEGO WYCHOWU!!!
Miałam na myśli taką bardziej do usypiania, TYLKO do usypiania (bujanie, noszenie... ). Ale doczytałam, że u Was to nie przejdzie. Akurat tak Dominik też nie zaśnie, jak go zaczynam lulać to się jeszcze bardziej wścieka.
On nie chce jeść mi w ogóle obiadków, ani moich ani słoików, nic
,

zębole