|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
0 | 0% |
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
0 | 0% |
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
2 | 3,39% |
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
2 | 3,39% |
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
4 | 6,78% |
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
22 | 37,29% |
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
15 | 25,42% |
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
6 | 10,17% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
8 | 13,56% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Dzień Dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj obciełam sobie paznokcie u stóp ![]() ![]() Wypiję kawkę,umyję łepetynę i będe się zbierać bo nie pamiętam na którą mam wizytę.Jeszcze trochę ogarne "kwadrat" (jak to młodzież mówi). |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
U mnie dziś ciężki poranek... więc już nie śpię od godziny, skoro świt jak dla mnie ![]() Maksowi jakieś 1,5 mies temu wyskoczyło coś na buzi, na policzku. Najpierw wyglądało jak mała krostka po prostu, ale zaczęło potem rosnąć i ma taką gulkę wyglądającą, jakby była wypełniona krwią, tak gdzieś na 2 mm dużą... Podobno naczyniak się to nazywa ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, Wy na wszystko macie rady ![]() Cytat:
![]() O SR wiele z nas mówiło, że warto chodzić ![]() ![]() Cytat:
![]() Samych dobrych wieści u gina życzę ![]() Kwadrat tzn. mieszkanie? ![]() ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-03-06 o 07:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kwadrat to mieszkanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zadomowienie
|
Bry
Gabi, ja mam anemię i jak trafiłam do szpitala to właśnie rozmawiałam z ordynatorem, że chyba większość ma anemię w ciąży na co on powiedział, że lekkie odchylenia od normy są powszechne, ale jeśli anemia jest spora to w żadnym wypadku nie można tego zaniedbać. Samą dietą nie da się dostarczyć odpowiednich składników lub jest to bardzo trudne. Anemia we wczesnej ciąży może prowadzić do poronień i problemów z łożyskiem. W tej fazie ciąży nie występuje ona jednak często a w końcowych miesiacach, kiedy występuje już bardzo często może powodować zaburzenia czynności skurczowej macicy i przedłużanie się porodu. Przyczyniać się może również do porodów przedwczesnych, potężnego krwawienia po urodzeniu, zakażeń połogowych i schorzeń zakrzepowo-zatorowych. Jak dla mnie to nie jest normalne... ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- kism mój brat miał kiedyś takie coś napełnione krwią na nosie, wyskoczyło mu i rosło dosyć szybko. Już wybierał się z tym do dermatologa, ale mu pękło. Krwi wyleciało sporo, ale do dzisiaj ma szramę po tym pęknięciu a minęło już kilka lat. |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | ||
Rozeznanie
|
No to ja Cię zaraz zagadnę na PW
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do paznokci - ciekawostka: od 10 dni paznokcie u rąk urosły mi o... milimetr. Ach żeby tak włosy na ciele nie rosły ![]() ![]() Jutro/pojutrze muszę iść na glukozę ![]() Idę na czczo, biorą pierwszą próbkę i dają coś obrzydliwego do spożycia, następnie czekam 2 godziny na ponowne kłucie, tak? A czy mogę sobie wciągnąć kanapeczkę podczas tego oczekiwania? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja musiałam przynieść + cytrynę + wodę Cześć!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szpital to znowu wydaje mi się zbytnią drobnostką, sprawą raczej kosmetyczną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie wyśmiały w labo jak pow o cytrynie czy wziąć
![]() |
#4753 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na Twoim miejscu niekoniecznie zawracałabym sobie głowę tym żeby było 3/4D. Ja nie robiłam 3D, wystarczyły mi dokładne pomiary dokonane przez lekarza na normalnym widoku.
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
CO lab to inaczej. śłiwieńka ja dostałam od lekarza instrukcje co mam wziąć ze sobą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zadomowienie
|
A ja mam jeszcze do Was pytanie.
Wcześniej, u tego poprzedniego gina, badania miałam w cenie wizyty, więc krew czy mocz oddawałam u niego w gabinecie tzn. pobierała taka położna z rejestracji. No i teraz zmieniłam lekarza. Dał mi skierowanie na badania i nie wiem gdzie ja mam to teraz wykonać...czy mogę iść do swojej poradni rodzinnej i to zrobić (na drzwiach jest napisane, ze wykonują badania tylko ze skierowań pracujących tam lekarzy) czyli musiałabym iść do rodzinnego zeby mi jeszcze raz wpisał skierowanie, ale biorąc pod uwagę, że od nowego roku w przychodni rodzinnej nie dają później tych badań tylko przypinają do karty pacjenta i nie ma możliwości żebym je wzięła ze sobą to chyba pozostaje mi je zrobić prywatnie?! |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej będzie jak się dowiesz u siebie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Odebrałam już wyniki. Morfologia w normie (tylko hemoglobina delikatnie poniżej normy ![]() CRP ok. Glukoza ok. Mocz, nie ok ![]() ![]() Dzisiaj zaniosłam mocz na antybiogram i posiew. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytat:
![]() Tak jak piszę, nie wiem czy to może być to samo, bo nie wiem jak to wygląda w realu i nie jestem lekarzem ![]() Cytat:
![]() Była np w grupie dziewczyna, któej lekarz od początku ciąży zalecił branie żelaza ZAPOBIEGAWCZO ![]() ![]() Pewnie jest tak, że jak hemoglobina spada na łeb, na szyję, to trzeba interweniować żelazem, ale na pewno nie zapobiegawczo, albo przy małym spadku. Wiecie, że wg najnowszych przepisów, lekarz ma obowiązek sporządzenia z pacjentką plan porodu? ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-06 o 08:32 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 |
Konto usunięte
|
kism współczuję sytuacji z Maksiem
![]() Dziewczyny, gdybym ja wiedziała, że mnie tam będą tak długo trzymać, to bym poprosiła o laptopa wcześniej. Ale teraz już mam namiary, żeby w razie czego Was informować ![]() W czwartek pójdę do swojego gina i muszę go jeszcze wypytać o kilka rzeczy, bo w szpitalu to mi tak powiedziano, że mało co wiem, ale nie spodziewałam się niczego innego ![]() I też słyszałam, że po glukozie nie wypuszczają z labo. Piękna pogoda się tam robi, oby tak dalej. Ja, jak się zrobi ciepło, będę sobie siedzieć przy otwartym balkonie chyba, jak mi zabronią wychodzić, ale to się okaże w czwartek. I kupiłam na allegro dwie pary spodni ciążowych, używek, ale w bardzo dobrym stanie, zapłaciłam w sumie z przesyłką 30 zł, a jestem super zadowolona! Dobrze, że przyszły już, bo w piątek 24 lutego szłam do szpitala w swoich starych spodniach (H&M mama, ale z gumą), a wyjść musiałam już w tych, bo myślałam, że te stare mi zgniotą dziecko... Mam jedne dżinsy, trochę nie w moim stylu, bo takie szwedy szerokie, ale dam radę jakoś dobrać ciuchy do nich, żeby wyglądały, a drugie super, bo eleganckie z H&M z panelem, więc posłużą już chyba do końca ![]() Dzisiaj sobie wstałam o 6 z mężem, wzięłam tabletki - niestety między ispotinem a fenoterolem trzeba zrobić 15 minut przerwy, więc musiałam siedzieć, ale zasnęłam sobie jeszcze do prawie 9. No i reszta dnia upłynie mi na siedzeniu, leżeniu, może na chwilkę wstanę, bo ponoć mi wolno, no i nareszcie doprowadzę się do porządku jeśli chodzi o wygląd. Zero wychodzenia póki co. Ale tak jak mówię, cokolwiek, choćbym miała leżeć jeszcze 3 miesiące - nie ma to jak w swoim domku, w swoim łóżku, przed lapkiem albo z mężem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() !! Panie jedzące śniadanie ostrzegam o drastycznym opisie. Będąc na studiach pracowałam w warszawskiej siedzibie wielkiej zachodnioeuropejskiej firmy, w budynku pracowało około 100 osób, z czego ze 2/3 to kobiety. Wszystkie pięknie ubrane, szpileczki, spódniczki, fryzury, naprawdę zadbane i atrakcyjne kobiety. Ale za każdym razem, kiedy zdarzyło mi się wejść do "firmowej" toalety, przeżywałam tam małe załamanie nerwowe. Oblane deski sedesowe i podłoga, zużyty papier, którym nie wcelowano do sedesu i trafił obok, klozet radośnie zamknięty po załatwieniu dowolnej potrzeby (również tej nr 2), bez spuszczenia wody. Czasem też niezamknięty, a z zawartością. No i oczywiście wszechobecne zużyte podpaski/tampony, które nie zmieściły się, w pustym bądź co bądź, koszu na śmieci. Albo trafiły do klozetu ![]() Biorąc pod uwagę, że dyżur pani sprzątającej był co godzinę oraz że w łazience były trzy ubikacje, zakładam, że byłam w znakomitej mniejszości kobiet wiedzących jak zachować się w toalecie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi pow że mogę wziąć ale straszne to nie jest, a jak zapytałam w labo jak byłam się umówić bo trzeba wcześniej to babka do mnie ach te kobiety ![]()
![]() |
#4763 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Perse, dobrze, że już jesteś ![]() Byliśmy wczoraj na SR, mieliśmy poród, oddychanie i relaksacje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Wtajemniczenie
|
A co do picia glukozy z cytryną, to wczoraj panie laborantki mi powiedziały, że cytryna może zaniżać wynik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4768 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Masakra! Ja nie wiem, przecież to są naprawdę podstawowe kwestie higieny.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32747012]Masakra! Ja nie wiem, przecież to są naprawdę podstawowe kwestie higieny....[/QUOTE]
wiesz jak to z ludźmi jest? u siebie w domu sterylnie ale publicznie - niech się wali i pali to nie moje... smutne to |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32747012]Masakra! Ja nie wiem, przecież to są naprawdę podstawowe kwestie higieny....[/QUOTE]
Zawsze się zastanawiałam, jak takie babsko we własnym kiblu się zachowuje. Czy sprzątają po niej dzieci/mąż? A może ma wynajętą "babcię klozetową"? A jeżeli w domu po sobie sprząta, to dlaczego własnego klocka uprzątnąć nie potrafi w pracy? Po latach zadumki wymyśliłam, że taka pani w domu owszem sprząta, ale w miejscu pracy - skoro już jest tam osoba, której płacą za sprzątanie toalet - to sama ta paniusia sprzątać już nie musi, bo to nir jej za to płacą. Identycznie jest w toaletach publicznych czy centrach handlowych, wszystko obfajdane i zasikane. Powiem Wam, że ja czasem idę do męskiej toalety, zamiast do damskiej, kiedy akurat widzę że jest taka możliwość. Jakoś faceci potrafią spuszczać wodę i też nieco lepiej celują. Niestety prawie zawsze toalety męskie są czyściejsze niż damskie. Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-03-06 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.