|
|
#331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
ja nie pytałam ile, dałam tyle ile uważałamszykujemy się na szczepienie, ciekawe ile Hania waży.Idę oko podmalować, żeby ludzi nie wystraszyć |
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę.Nika my daliśmy 300 zł. My dzisiaj idziemy do lekarza. Michał dostał katar i kaszle.... Też idę się ogarnąć i lecimy. A możecie polecić jakąś firmę tych tańszych fotelików ?? |
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
dzioen dobry :ziew:
syncio pozwolil nam dzis pospac do 5,30... od tego czasu lezy i guga sobie ![]() HELP! dlaczego jak mlody jest na mm to robi zolte kupki, a jak chociaz raz dziennie dostanie mojego cyca to idzie zielona plastelinka?? ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Aniolina wolalabym Twoje menu niz swoje ![]() zabulka za szczepienie.
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Goldi jeśli chodzi o tort miałam zwyczajny biały z bitej śmietany prababcia robiła) z niebieską figurką na środku, bez szału.
Kiedyś dawałam foto. Jak chcesz zobacz sobie jeszcze raz na fb, dane w klubie. |
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
zaprosilam Cie na fejsie wlasnie
![]() jaka Ty jestes sliczna! |
|
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
a moja juz sie noga odpycha ale śmiesznie to wygląda, bo... jak sie nogą odepchnie i tyłek idzie w góre to od razu ramionko, zamiast z pupka to przeciwstawnie i sie nie przekręca... to samo z łapką- jak odepchnie się łapką to noga w przeciwną str, zeby sie nie przekręcić ale myśle ze to juz kwestia czasu
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam kiedy zagladac bo ucze Tygrysa zasypiania. Tydzien temu zrobil sie nieznosny i nijak nei dawalo sie go uspic. Moje anielskie niegdys dziecko darlo sie jak zywcem obdzierane ze skory jak tylko trzeba bylo zasnac. Nie pomagalo tulenie bujanie mizianie, spiewanie, suszarka. Nic. Jak w sobote w nocy po 2,5h usypiania skradalam sie do lozka jak zlodziej zeby tylko nei narobic halasu a ono i tak skrzypnelo i Mlody sie obudzil stwierdzilam ze koniec z tym.
Przeczytalam kilkakrotnie wszelkie informacje o podnies/poloz Tracey Hogg i mialam zaczac od poniedzialku ale sytuacja sama wymusila to na mnie w niedziele rano. Nie powiem poczatki byly hardcorowe. Fakt ze byl extra zmeczony noca i tym ze TZ probowal go usypiac juz od ponad godziny, wiec za pierwszym razem trwalo to 1,5h i musialam go podniesc i przytulic 57 razy. Serce mi sie krajalo ale po drzemce co Mlody robi? Sprzedal mi tak szeroki usmiech ze wedzialam ze krzywda mu sie nie dzieje. Ale Mlody jest bardzo plastyczny. W tej chwili czasem nawet nei musze nic zrobic tylko klade go do koszyka i on sobie zasypia. Albo w nocy zacznie marudzic ale sam sie uspokaja i zasypia. Pracujemy jeszcze nad przedluzaniem drzemek, bo z 1,5h spadl do 30min, dlatego ze nie potrafi wejsc w kolejny cykl. ale P/p dziala swietnie i maly spi dalej nawet 2h co daje wiecej czasu dla mnei. Zrobil sie spokojniejszy, lepiej je i nie placze z powodu bolu brzuszka jak wczesniej. Jeszcze sporo pracy przed nami ale teraz jest swietny czs na nauke bo dzieci tak male potrzebuja 3 dni by zastapic stare nawyki nowymi. Probuje tez przesunac karmienia z co 3h do co 4h bo widze ze bardziej mu to odpowiada. Tak wiec mamy baaaardzo zajete dni i nocki.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zapisałam sobie co kkkasikkk pisała na poczekalni : świeżo odciągniety pokarm - w temp. pokojowej może stać do 12 h, w torbie chłodzącej do 24 h, w lodówce: 2-5 dni (w temp. 4 stopnie), w zamrażalniku: 2 tyg. - gdy temp. -10 stopni, 3 miesiace - gdy temp. -14 stopni, 6-12 miesięcy - gdy temp. - 18 stopni. No i rozmrożony pokarm w lodówce może stać tylko 24 h, a potem do zlewu jak się nie zużyje. |
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Wejdz na fb, tam jest fotka jak na dwor wychodzimy+ kocyk i przykrywka wozka. |
|
|
|
|
#341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no gratuluje !!!! ![]() ![]() klask i:apropo mleka... kiedys w tv lecial program ze w necie kwitnie sprzedaz mleka matek... i pamietam ze zastanawialam sie jak to mozliwe ze laski mialy pomrożone butle 1,5l skoro tyle się nie ściągnie, a mieszac nie wolno
|
|
|
|
|
#342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wolno mleka kobiecego podgrzewać w mikrofalówce. Nie wolno mieszać pokarmu rozmrożonego ze świeżo odciągniętym z piersi. Odciągnięty pokarm, nie zużyty na bieżąco należy przechowywać wg nastepujących zasad: Miejsce przechowywania Czas przechowywania temp. pokojowa do 12godzin torba-lodówka do 24 godzin lodówka 4 st. C 2-5dni zamrażalnik wewnątrz lodówki -10st. C 2 tygodnie zamrażarko-lodówka -14st. C 3 miesiące zamrażalka -18st.C 6-12 miesięcy Cytat:
Cytat:
![]() nie wiem wlasnie 3 lata temu dawlam 300 zl na 'co laska/. teraz tez tyle planuje![]() ile dalas? Edytowane przez Seona Czas edycji: 2012-03-06 o 08:54 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn pierwsza minute zanim cycki sie rozbujaja to troche ssie i wcale nie lyka, a potem co ssak to łyk.
|
|
|
|
|
#344 |
|
Wtajemniczenie
|
goldi
nie mam pojecia dlaczego zielona? no ale na piersi to tak moze byc chyba, bo ja gdzies czytałam, ze jak dziecko nie grymasi i dobrze przybiera to po cycu moze byc i zielona i zeby sie nie przejmowac..........:cmok : z tym mlekiem to gadałam z przełozona ze szpitala madu i tak mnie ostrzegała ze tylko 2h w temp. pok.......w sumie jak stało dłuzej to taki jakby kożuszek sie robił z wierzchu- wiec trzymałam sie tych godzin wiolinq 3mam kciuki za dnie i nocki baha a ty mnie masz w znajomych? |
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Nika zazdroszcze, ze tyle potrafi przespac
|
|
|
|
#346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hipp jest od 4tego ???? to musze poszukać bo wszystko co narazie znalazłam to po 4tym.... i z 1 str chciałąbym jej wprowadzić cos ale zobaczymy jak z tym mlekiem bedzie... wiem juz czemu mało ... STRES ! |
|
|
|
|
#347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no własnie interesuje mnie ta tematyka ))))---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- ale za to w dzien sam czegos chce a sam nie wie co... np. teraz poziewuje znowu z tym rozbujaniem cycochów to i ja tak mam![]() dalia oj tak, stres jest okropny ale ja mam stresa w inna strone, ze za mało przybiera... bo nie zjada wwzystkiego z piersi....on przestaje jesc a z piersi sie leje jeszcze |
|
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
u nas 150zl albo mniej jak ktos nie ma, ogolnie ksiedzu to wsio rawno
![]() nikaa wyslalam ci wiadomosc na fb |
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Nika Jesli nie to bardzo Cie przepraszam przyjde od lekarza to bede miec więcej czasu aby to wszystko ogarnąć
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia-to darmo były te buty
![]() fajnie,że rozmiar pasował
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-04-23 o 08:16 |
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
goldi a widzisz, u mnie mleka jak na lekarstwo i po kilku zassaniach dopiero lyka
![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- w ogole to Filip nie chce jesc od klku dni, steka, marudzi, kupy w co drugiej pieluszce, a zawsze co kilka dni byly, a juz max jedna dziennie... nie wiecie nawet jak sie musze nakombinowac zeby zjadl chociaz 100ml, jak tylko cokolwiek dotknie jego buzi to jest ryk nieziemski |
|
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
ggora nasz tortna chrzciny
|
|
|
|
#354 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() moja mała usnłęa i spi już od 15 minut, ja w końcu moge zezreć śniadanie, bo az mnie skręca, wczoraj NIśka tak cudowała przy jedzeniu, ze szok. Jak dawałam jej butle ryk, jak zabierałam ryk, zmieniałam jej ustawienia karmienia i ciągle to samo, i w końcu zjadła w pozycji... pionowej Muffinka my tez walczymy z jedzeniem;/ Już nie zjadały 800-900ml na fdobe tylko 500-600ml ale ciągle nabieramy ciała na szczęscie...
Czas na marzeń spełnianie, czas na to co najlepsze.. http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210 Edytowane przez zmyslkobiety Czas edycji: 2012-03-06 o 09:22 |
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkurzal sie,odpychal butle i piers tez. 2dni sie meczylismy, wyslalam tz po smoczki 3+ i problem zniknal nie namawiam tylko mowie ja u nas bylo
|
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie dam nawet 300zl
na chrzest Oliwii dostali 200 za slub i 200 za chrzciny mielismy wiadomo razem,ylo szybo tak jak chcielismy itd a teraz mamy na mszy niedzielnej przypuszczam ze inne dzieciaki tez beda chrzczone i za co mam im dac?to paranoja jest w ogole,takie rzeczy jak chrzciny,sluby powinny byc dawane zupelnie nie odplatnie!
|
|
#357 |
|
Zadomowienie
|
od wczoraj 3,5 str
![]() owieczka 110 zł to sporo, my za osobę na wesele płaciliśmy 115 ... goldika dżem truskawkowy jest pestkowy, juz możemy go jeść? Wczoraj do ryżu dałam sobie 3 łyżki powideł śliwkowych(swojskich) i odpukać...A jak jest z lodami? Można jeść lody ?elf u mnie jest wy☠☠☠☠ów, więc małą wkładam jeszcze do kombinezona, jeszcze się w niego mieści, ale tak na styk. jak dorwę jakieś cieple gatki to przerzucę się na kurteczkę. ggoraa ja pierdziu, ale masz pecha na tym all, a kolesia to bym spuściła z 4tego na krawężnik a jeśli chodzi o chrzest to nie pamiętam żeby był u nas tort... muffinka ja mam ten pierwszy smok 0-6 ale jak dłużej go dziamga to ma odbitego na dziobie, chyba ma za duze pyzy... właśnie zastanawiam się czy może już czas na większy...pójdę do sklepu ze starym i porównam... darusiaaa ale trafilas na okazję, 20zł - marzenie ![]() dziewczyny wy te kleiki to tak same wprowadzacie czy konsultowałyscie z lekarzem? nikaa my za chrzest daliśmy 100zł, za wesele 400, za pogrzeb 300 - wszystko co łaska... w takiej wsi niedaleko mnie wiem, że ludzie za pogrzeb daja 1000zł bo inaczej ksiądz kręci i nie chce zrobić... |
|
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
Darusiaa niby co laska a swoj cennik maja, my dalismy 200zl i to sie okazalo najwiecej [oprocz naszego Pituska bylo jeszcze 9 innych dzieciaczkow] a pozniej ksiadz robil jakies wyroznienia ze my pierwsi bylismy do sakramentu do lawek itd
|
|
|
|
#359 | |||
|
Wtajemniczenie
|
wiem mnie strresowało bardzo kiedyś, ale teraz się przyzwyczaiłam ze tak powiem i jak na przekór zaczeły się wtedy musztardowe
![]() Cytat:
Cytat:
czekam aż się obrobisz 3mam kciuki za wizytę Cytat:
|
|||
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
pokszyfko w ogole nie wiem czy mozna dzem truskawkowy
tzn juz wiem, ze ja nie moge: torba:Co do chrzcin to nie wiem ile dajemy. Tz z tesciami zalatwiaja
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

za wizytę.

ale myśle ze to juz kwestia czasu 

klask i:

a jeśli chodzi o chrzest to nie pamiętam żeby był u nas tort...