|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Cytat:
OO dzięki a co u niej?
|
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Onyks ja wolałam zrobić. Jak by sie okazało, ze aktualnie jestem na to chora, to bym wtedy starania przełożyła. Mi wyszło, ze na cytmegalię chorowałam. Więc lepiej nie ryzykować.
U Marao wszystko dobrze i mam nadzieję, ze do nas wpadnie
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero teraz zaczęłam się wczytywać w tą cytomegalię i aż się wystraszyłam Od razu dzwonię do ośrodka
|
|
|
|
|
#4084 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
czy wszystkie ryby tak mają? ![]() Cytat:
![]() a jak było? jak sobie wyobrażałaś? |
|||
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks tokso też lepiej zrobić przed ciążą, a to dlatego, że w ciąży na pewno będziesz musiała zrobić i jakby czasem wyszło Ci, że jesteś chora, to nie będziesz wiedziała, czy zaraziłaś się w ciąży czy jeszcze przed. A tak to będziesz miała porównanie i mniej nerwów w razie w.
Magda a co Wam będę ściemniać Ale teraz już mniej więcej przeczytałam o czym była mowa ![]() Ana nie wszystkie ryby tak mają, moja sis nie przeżywa jak ja. Nie lubi jak każdy, ale nie robi to na niej większego wrażenia.
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2012-03-06 o 09:42 |
|
|
|
#4086 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Witam Kochane nabijaczki postów ![]() Istne szaleństwo tu się dzieje na wieczór jak mnie nie ma! Ja dziś obudziłam się w dobrym nastroju i oby tak zostało. Po pracy idę na kurs, więc do domku zawitam ok.19, ale za to dziś wracam do domu samochodem I będzie czekać na mnie obiadek, mąż coś upichci
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Ja posiadam sterylizator i mysle ze to dosyc pozyteczny zakup(choc wiadomo ze mozna sobie radzic i bez niego). A butelki trzeba sterylizowac bo ponoc bakterie z mleka moga byc niebezpieczne dla dziecka...wiec i tak radzilabym kazdego dnia po umyciu butelek pod biezaca woda, sparzyc je jeszcze wrzatkiem ....moj sterylizator ma tez funkcje gotowania na parze
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to dzieki niemu karmilam Manie do 8go miesiaca Musze napisac ze dostaniecie bana za to pisanie normalnie jak jestem na necie to siedza cicho a jak tylko czlowiek zniknie to po kilka stron skrobia ![]() a u mnie chyba zaczyna sie alergia ![]()
|
|
|
|
|
#4090 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sebaokolo roku dopiero zalapał kubek niekapek, slomke dosc szybko. Teraz juz tez pije z kubka, ale przyzwyczajony,z e sobie odwraca w kazda strone, lekko, ze tak powiem nabrudzi ![]() Cytat:
lepsze od gruszkiMi sie bardzo podobaly te ksiazki ![]() Cytat:
Dla mnie zbedny wydatek, tymbardziej dla karmiacej piersia, bo tych butelek duzo nie bedzie,a to mozna we wrzatku![]() Ja dos dlugo wyparzałam, naipierw w garnku gotowalam, a poteem do miski i zalewalam woda z czajnika ![]() za studiowke![]() Bylo fajnie Nic nie czułam, lekkie mrowienie tylko Jak rodzic to tylko z tymCzesc ![]() Niedawno wstalismy, zjedlismy sniadanie i na 10.00 idziemy na play group ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() Ten sam efekt a odpada jeden wydatek ![]() Ja po jakims czasie wrzucalam butelki do miski i zalewalam, potem tylko przelewałam wrzatkiem az do czasu mycia jak normalne naczynia
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj pierwszy dzień na monitoringu- 9dc... cisza nic się nie dzieje
lekarz mówi, że to bardzo wątpliwe, żeby owulacja była... nawet sugerował, ze bezsensu to monitorować - ale chcę sprawdzić. Idę w środę... będziemy monitorować do 20dc. Miesiączka była po wywołaniu duphastonem...ehhNo i teraz jednak mam nie brać tego clo... więc chyba dobrze, ze go nie wzięłam... lekarz przed usg się mnie pyta rutynowo o imię, nazwisko i wiek, a potem z tekstem... "to ile już się staracie?" hihi rozbawił mnie tym tekstem no i jakbym miała brała clo to pewnie by zalecał stosunek haha bo mu się coś ubzdurało, że zaraz zaczynamy starania ![]() ![]() Ostatecznie zaleca mi tabletki anty ( w ogóle ja zdziwienie i mówię, panie doktorze ale my się nie zabezpieczamy od 4 lat hehe) no ale sens jest inny- nie chodzi o zabezpieczenie. Z pół roku przed staraniami zacząć brać, odstawić i jest duża szansa, że pierwsza miesiączka wystąpi z owulacją ![]() No i cały czas obstawia u mnie policystyczne jajniki- choć w szpitalu mi powiedzieli, że to nie jest pco, bo jest inne ułożenie, struktura pęcherzyków. Powiedziałam mu to... to mówi, ze na jednym jajniku tak, a na drugim tak. Pęcherzyki mają śr do 6mm ![]() I tak się zastanawiam czy w razie owulacji nie pęknie mi z 5 pęcherzyków?? bo nie za bardzo bym chciała trojaczki albo bliźniaki
|
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks lepiej to zbadać.
Blonde kochana studniówkę to ja miałam 30 dni temu ![]() Ja też kupiłam fridę Ja laktator ręczny już mam od koleżanki z TT. ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Ana a to wy już się będziecie starać, czy to tylko tak z ciekawości monitorujesz cykl, bo już sie pogubiłam
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To przegapilam taka impreze![]() Ja miałam laktator aventu reczny
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz
Jak będzie 50 dni to zrobię półstudniówkę ![]() A wczoraj też była impreza, pierwszy raz w życiu poszłam na zwolnienie chorobowe |
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez w ciazy pierwszy raz bylam na zwolnieniu
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Onyks
![]() Ja tam jestem zdania, ze jeśli jest jakiś sprzęt, który mi może coś ułatwić, to ja go chce i dlatego bede kupowała nianie i sterylizator i podgrzewacz Bo niby miksowac tez da sie trzepaczka, ale jednak mikser jest wygodniejszy i rozdrobnic da sie widelcem, czy zetrzec na tarce, ale blender zrobi to za mnie ja wygodnicka jestem. Chyba mi sie węch polepszyl. Weszlam do sklepu i nie mogłam w nim oddychać- autentycznie ucieklam na gore i siedzę. Zaraz spróbuje znowu, bo chłopaki przewietrzyli. |
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonka ja jak już coś, to bym wzięłam podgrzewacz z funkcją sterylizacji. Ale to też dopiero potem. BO jak będę dziecko karmiła piersią to w sumie po co mi to na początek. A potem ostatecznie jako prezent można dostać
hehe. Tak samo bujaczka-leżaczka czy maty nie kupuję od razu.
|
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Lezaczka nie kupujesz? Ja myślałam, ze to sie od razu przydaje. Ale ja jeszcze rzeczy nie wiem...
Ooo, nie wiedziałam, ze są podgrzewaczo- sterylizatory Ja niby planuje karmić piersią, ale mam do tego taki stosunek, ze jakbym miała jakieś problemy i obiekcje to nie walczę i przechodzę od razu na modyfikowane i dlatego butelki chce od razu mieć. I nawet wiem już jakie szklane dr. Browna.
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jedną butelkę w razie jakbym chciała odciągnąć mleko. Tak to bym chciała gdzieś przynajmniej pół roku karmić piersią.
Bujaczka nie kupuję od razu bo... nie wiadomo czy dziecko w ogóle będzie takie rzeczy lubiło. Poza tym po co od razu przyzwyczajać do bujania dziecko. Mojej mamy koleżance się wnuczka urodziła i ona jak leży to leży ale jak właczą bujanie to krzyczy. Więc potem zobaczę a może tylko mata wystarczy. Dlatego kupiłam ten kosz mojżesza aby mała by ze mną non stop w dzień. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Ilonka poza tym pamiętaj, ze ludzie będą was odwiedzać, będą chrzciny i wtedy może dzidziol dostac te rzeczy. Na początek bez sensu je kupować. |
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bujaczka tez zadnego nie mam i nie kupuje - slyszalam ze dzieci sie ich potrafia bac ... ale mamy lezaczek taki zwykly http://www.google.de/products/catalo...CIEBEPMCMAY4Mg mamy inny model troche ale chodzi mi o cos takiego - bez zbednych bajerow i w stonowanych kolorach
Ostatnio w jakims programie o maluchach fizjoterapeuta sie wypowiadal ze zabawki dla dzieci powinny byc jak najprostsze i jak najbardziej stonowane, tak by dziecko umialo sie skupic, obejrzec sobie, porownac dwie rzeczy i ze w ten sposob juz sie uczy i rozwija mozdzek butelek mam zestaw, ale to przez promocje
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
emigra jakie budziki
![]() No właśnie dlatego ja się z bujaczkiem wstrzymuję. Mam kosz więc mała będzie tam leżała i dopiero potem kupię leżaczek. |
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
My nie chrzciny, wiec to odpada. Z odwiedzin to ja sie nie spodziewam prezentów poza jakimś ubrankiem, bo mamy raczej niezamoznych znajomych. Ojciec chyba nam do wózka dołoży, teściowa może coś zechce kupić- wiecej sie nie spodziewam
A nie ma lezaczkow bez opcji bujania? Bo mi sie taki z tym bujaniem nie podoba myślałam o koszu albo kolysce tez, ale jeszcze nie wiem jak to będzie
|
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Fajne co?
ciekawe czy popedza Julke ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
najzwyklejszy
|
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Już doczytalam, ze są bez bujania
To ja własnie taki chce ![]() I o tych kolorach tez czytałam. Na początek dziecko potrzebuje dwóch wyraźnych kolorów- najlepeij czarny i biały i pózniej dodaje sie te kolory już powoli, i bez szaleństw
|
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
emigra jakby była Julką, to byś mnie popędziła
![]() A mi jest mojej małej szkoda... przez ten kaszel jak ona się tam w brzuszku musi czuć. jak byłam na genetycznym i się nie chciała odkrecić, to mi gin kazał zakasłać i ona się wtedy przekręcała . Więc nawet nie chcę myśleć co jest teraz, się kręci jak na ruszcie normalnie ech... Ilonka są też leżaczki bez funkcji bujania. Ja bym wzięła na Twoim miejscu kosz, bo ma wygodny materacyk i dziecko normalnie do tych 3 miesiący może tam spać. A leżaczki mają różnie. |
|
|
|
#4106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli juz to mzona kupic po porodzie, bo naprawde przy karmineiu piersia(i nie odciaganiu)to niepotrzebne Dla mnie to chwyty marketingowe, bo bez tego mozna sobie doskonale poradzic Wolalabym za to pieluchy kupic, które wiem,z e wykorzystam No ale to moje zdanie...Przy drugim dziecku mialabym chyba polowe tego co miałam przy pierwszym, tak juz jest,z e człowiek uczy sie metoda prób i bledow ![]() Cytat:
![]() Spadamy sie pobawic do dzieci ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
miał tez rozne odglosy,ale jak pisąłam zaczelam uzywac go pózniej, bo pozycja nie byla dobra dla malutkiego dziecka
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde no właśnie. Dlatego ja nie chcę leżaczka mieć od razu ze względu na pozycję.
|
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten facet proponowal zabawki dla psow dla dzieci nawet czy miski (oczywiscie wszystko nowe i nie uzyte przez psa) bo taka psia miska moze sobie postukac, popukac, nie skaleczy sie, itp albo takie kosci z materialu co psy gryza - tez ponoc dobrze dac dziecku np dwie rozne i niech sobie porownuje niektore rady fajne mial a ze moj pies w PL bawi sie ludzkimi zabawkami (ma mnostwo pluszakow do gryzienia i bzykania
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko też nie będzie miało dużo zabawek. Na początek tylko karuzelę nad łóżeczko, konika z FP i jedną maskotkę z pozytywką jak gdzieś poza domem będziemy, czy do wózka mu wsadzę. I tyle.
|
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeny jaki mam dzisiaj apetyt od rana wypilam dwie herbaty z cytryna, zjadlam prince polo, grzeska, banana, jablko, serek homogenizowany, i chyba z 5 kanapek z serem, szynka i ogorkiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

a co u niej?

Od razu dzwonię do ośrodka

i to dzieki niemu karmilam Manie do 8go miesiaca 

za studiowke
lekarz mówi, że to bardzo wątpliwe, żeby owulacja była... nawet sugerował, ze bezsensu to monitorować