Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 09:21   #4081
onyks
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Onyks to dobrze, że tarczyca wyszła ok. A tokso, cytomegalię i różyczke robiłaś??

Weź... leci ten czas jak szalony.

Macie wszystkie pozdrowienia od Marao.
Różyczkę przechodziłam, tych 2 nie robiłam. Pytałam gina to stwierdził, że nie trzeba

OO dzięki a co u niej?
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:25   #4082
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Onyks ja wolałam zrobić. Jak by sie okazało, ze aktualnie jestem na to chora, to bym wtedy starania przełożyła. Mi wyszło, ze na cytmegalię chorowałam. Więc lepiej nie ryzykować.

U Marao wszystko dobrze i mam nadzieję, ze do nas wpadnie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:36   #4083
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Onyks ja wolałam zrobić. Jak by sie okazało, ze aktualnie jestem na to chora, to bym wtedy starania przełożyła. Mi wyszło, ze na cytmegalię chorowałam. Więc lepiej nie ryzykować.

U Marao wszystko dobrze i mam nadzieję, ze do nas wpadnie
Madzia, o kurcze dopiero teraz zaczęłam się wczytywać w tą cytomegalię i aż się wystraszyłam Od razu dzwonię do ośrodka
Stary 2012-03-06, 09:39   #4084
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu odpisałam ci dziś w sprawie tej poduszki

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Mąż już oddał moje zwolnienie. Odebrał obiad I mówi, że 3 kurierów było

1. termometr elektryczny

2. 2x tabletki witaminki ciązowej i oilatum dla małej.

3. pieluszki tetrowe, pieluszki flanelowe, poduszka rogal i przewijak.

To powinno być w tych 3 paczkach

No to jeszcze 3 kurierów
zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj zostałam ciocią

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Poważnie, nie lubię, boję się kilka dni wcześniej choruję i przeżywam. Dzisiaj jeszcze nie było mojej pani i musiałam zaufać innej, ale tylko weszłam powiedziałam, że się boję i żeby była wyrozumiała dla mojego np uciekania ręką, ale kobieta okazała się ok
cała ja czy wszystkie ryby tak mają?

Cytat:
To co?? jak ma ta lista wyglądać z 1 strony?? cykl w którym się udało, kiedy się dziecko urodziło, wymiary i imię??
może kiedyś dziecko się urodziło i tp? wtedy będziemy pamiętały czy wcześniej czy później czy w terminie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Ja mialam ZZO i inaczej sobie nie wyobrazamszkoda,z e tylko do urodzenia lozyska,a tak meczylam sie na gazie, który nic mi nie pomógł...na sam widok zbieralo mi sie na wymioty
a jak było? jak sobie wyobrażałaś?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:40   #4085
Gucia0987
Zakorzenienie

Onyks tokso też lepiej zrobić przed ciążą, a to dlatego, że w ciąży na pewno będziesz musiała zrobić i jakby czasem wyszło Ci, że jesteś chora, to nie będziesz wiedziała, czy zaraziłaś się w ciąży czy jeszcze przed. A tak to będziesz miała porównanie i mniej nerwów w razie w. (niebezpieczne jest zarażenie się w ciąży).

Magda a co Wam będę ściemniać Ale teraz już mniej więcej przeczytałam o czym była mowa

Ana nie wszystkie ryby tak mają, moja sis nie przeżywa jak ja. Nie lubi jak każdy, ale nie robi to na niej większego wrażenia.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2012-03-06 o 09:42
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:41   #4086
agnusek22
Wtajemniczenie

Witam Kochane nabijaczki postów
Istne szaleństwo tu się dzieje na wieczór jak mnie nie ma!

Ja dziś obudziłam się w dobrym nastroju i oby tak zostało. Po pracy idę na kurs, więc do domku zawitam ok.19, ale za to dziś wracam do domu samochodem I będzie czekać na mnie obiadek, mąż coś upichci

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:45   #4087
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość

Witam Kochane nabijaczki postów
Istne szaleństwo tu się dzieje na wieczór jak mnie nie ma!

Ja dziś obudziłam się w dobrym nastroju i oby tak zostało. Po pracy idę na kurs, więc do domku zawitam ok.19, ale za to dziś wracam do domu samochodem I będzie czekać na mnie obiadek, mąż coś upichci
To miłego dnia Ci życzę
Stary 2012-03-06, 09:46   #4088
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ilonka a glukozę robiłas już tę na czczo i po wypiciu??

Jak tak czytam w necie na temat sterylizatorów to na prawdę nie opłaca się ich kupować. Wyparzyć można na początku w garnku. A potem to tylko gorącą wodą przy myciu i już. I raz na tydzień można do zmywarki wrzucić. Jak tak się będzie dziecku wszystko sterylizowało, to potem jak weźmie coś z ziemi to od razu pleśniawek dostanie.

Jejku pamiętacie jak wam pisałam, ze mam studniówkę do porodu... dziś już 70 dni zostało. Jak ten czas leci.
Ale wygotowywanie to tez sterylizacja tak naprawde (sterylizator nie robi nic innego jak wyparzanie) Ja posiadam sterylizator i mysle ze to dosyc pozyteczny zakup(choc wiadomo ze mozna sobie radzic i bez niego). A butelki trzeba sterylizowac bo ponoc bakterie z mleka moga byc niebezpieczne dla dziecka...wiec i tak radzilabym kazdego dnia po umyciu butelek pod biezaca woda, sparzyc je jeszcze wrzatkiem ....
moj sterylizator ma tez funkcje gotowania na parze
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:47   #4089
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Ilonka a glukozę robiłas już tę na czczo i po wypiciu??

Jak tak czytam w necie na temat sterylizatorów to na prawdę nie opłaca się ich kupować. Wyparzyć można na początku w garnku. A potem to tylko gorącą wodą przy myciu i już. I raz na tydzień można do zmywarki wrzucić. Jak tak się będzie dziecku wszystko sterylizowało, to potem jak weźmie coś z ziemi to od razu pleśniawek dostanie.

Jejku pamiętacie jak wam pisałam, ze mam studniówkę do porodu... dziś już 70 dni zostało. Jak ten czas leci.
Madzia dokladnie tak robilam z butelkami. Nie mialam sterylizatora bo uwazalam to za zbedny wydatek i normalnue wyparzalam w garnku a pozniej przelewalam butelki wrzatkiem. Za to juz w szpitalu musialam zakupic laktator i to dzieki niemu karmilam Manie do 8go miesiaca

Musze napisac ze dostaniecie bana za to pisanie normalnie jak jestem na necie to siedza cicho a jak tylko czlowiek zniknie to po kilka stron skrobia

a u mnie chyba zaczyna sie alergia no nic tylko se w leb strzele

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:51   #4090
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
mój nie trawił ani lovi 360, ani innych niekapków pił tylko ze słomki - soczki w kartonikach, albo wodę czy herbatkę z kubka normalnego. Teraz wszyscy zazdroszczą, że dziecko siedzi z nami przy stole i ma swój kubeczek i ładnie go trzyma, pije, nic nie wylewa

to fajnie
Sebaokolo roku dopiero zalapał kubek niekapek, slomke dosc szybko. Teraz juz tez pije z kubka, ale przyzwyczajony,z e sobie odwraca w kazda strone, lekko, ze tak powiem nabrudzi

Cytat:
Zabcia patrzę na listę i powiem ci, ze ja brałam aspirator do noska a nie gruszkę, tak mamuśki radzą, że lepiej odciąga. No i sterylizatora też dziewczyny nie polecały, bo wystarczy wodą ciepłą przepłukać. Tego konika z FP zamawiam takiego samego

Blonde zgadzam się, ja też bym wykreśliła sterylizator i wzięła laktator.

edit:
aaa i wczoraj mi przyszły książki "Język niemowląt" i ta druga coś tam dwulatka. I Sa super. Z mężem się nie mogliśmy od nich wczoraj oderwać. Ale musiałam zostawić na razie. Jak skończe ezg. z ang to zaczynam czytać Wszystko jest ślicznie tam opisane i już się wielu rzeczy dowiedziałam.
ja bym wziela Fridelepsze od gruszki

Mi sie bardzo podobaly te ksiazki

Cytat:

tez tak uwazamDla mnie zbedny wydatek, tymbardziej dla karmiacej piersia, bo tych butelek duzo nie bedzie,a to mozna we wrzatku

Ja dos dlugo wyparzałam, naipierw w garnku gotowalam, a poteem do miski i zalewalam woda z czajnika

za studiowke
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

a jak było? jak sobie wyobrażałaś?
Bylo fajnieNic nie czułam, lekkie mrowienie tylkoJak rodzic to tylko z tymDłuzej sie potem dochodzi do siebie(bo znieczulenie schodzilo ok 4-5 godz), ale bólu nie czulam

Czesc

Niedawno wstalismy, zjedlismy sniadanie i na 10.00 idziemy na play group

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ale wygotowywanie to tez sterylizacja tak naprawde (sterylizator nie robi nic innego jak wyparzanie) Ja posiadam sterylizator i mysle ze to dosyc pozyteczny zakup(choc wiadomo ze mozna sobie radzic i bez niego). A butelki trzeba sterylizowac bo ponoc bakterie z mleka moga byc niebezpieczne dla dziecka...wiec i tak radzilabym kazdego dnia po umyciu butelek pod biezaca woda, sparzyc je jeszcze wrzatkiem ....
moj sterylizator ma tez funkcje gotowania na parze
tak, dlatego wystarczy do garnka wrzucic butelki i chwilke pogotowac
Ten sam efekt a odpada jeden wydatek
Ja po jakims czasie wrzucalam butelki do miski i zalewalam, potem tylko przelewałam wrzatkiem az do czasu mycia jak normalne naczynia
Stary 2012-03-06, 09:52   #4091
Ana***
Zakorzenienie

Byłam wczoraj pierwszy dzień na monitoringu- 9dc... cisza nic się nie dzieje lekarz mówi, że to bardzo wątpliwe, żeby owulacja była... nawet sugerował, ze bezsensu to monitorować - ale chcę sprawdzić. Idę w środę... będziemy monitorować do 20dc. Miesiączka była po wywołaniu duphastonem...ehh

No i teraz jednak mam nie brać tego clo... więc chyba dobrze, ze go nie wzięłam... lekarz przed usg się mnie pyta rutynowo o imię, nazwisko i wiek, a potem z tekstem... "to ile już się staracie?" hihi rozbawił mnie tym tekstem no i jakbym miała brała clo to pewnie by zalecał stosunek haha bo mu się coś ubzdurało, że zaraz zaczynamy starania

Ostatecznie zaleca mi tabletki anty ( w ogóle ja zdziwienie i mówię, panie doktorze ale my się nie zabezpieczamy od 4 lat hehe) no ale sens jest inny- nie chodzi o zabezpieczenie. Z pół roku przed staraniami zacząć brać, odstawić i jest duża szansa, że pierwsza miesiączka wystąpi z owulacją

No i cały czas obstawia u mnie policystyczne jajniki- choć w szpitalu mi powiedzieli, że to nie jest pco, bo jest inne ułożenie, struktura pęcherzyków. Powiedziałam mu to... to mówi, ze na jednym jajniku tak, a na drugim tak. Pęcherzyki mają śr do 6mm
I tak się zastanawiam czy w razie owulacji nie pęknie mi z 5 pęcherzyków?? bo nie za bardzo bym chciała trojaczki albo bliźniaki
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:55   #4092
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Onyks lepiej to zbadać.

Blonde kochana studniówkę to ja miałam 30 dni temu

Ja też kupiłam fridę

Ja laktator ręczny już mam od koleżanki z TT.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Ana a to wy już się będziecie starać, czy to tylko tak z ciekawości monitorujesz cykl, bo już sie pogubiłam

Stary 2012-03-06, 09:55   #4093
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Blonde kochana studniówkę to ja miałam 30 dni temu

Ja też kupiłam fridę

Ja laktator ręczny już mam od koleżanki z TT.
łeeeeeTo przegapilam taka impreze

Ja miałam laktator aventu reczny
Stary 2012-03-06, 09:57   #4094
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
łeeeeeTo przegapilam taka impreze
No widzisz Jak będzie 50 dni to zrobię półstudniówkę specjalnie dla Ciebie

A wczoraj też była impreza, pierwszy raz w życiu poszłam na zwolnienie chorobowe

Stary 2012-03-06, 10:00   #4095
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz Jak będzie 50 dni to zrobię półstudniówkę specjalnie dla Ciebie

A wczoraj też była impreza, pierwszy raz w życiu poszłam na zwolnienie chorobowe

Ja tez w ciazy pierwszy raz bylam na zwolnieniu
Stary 2012-03-06, 10:23   #4096
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Cześć Onyks

Ja tam jestem zdania, ze jeśli jest jakiś sprzęt, który mi może coś ułatwić, to ja go chce i dlatego bede kupowała nianie i sterylizator i podgrzewacz
Bo niby miksowac tez da sie trzepaczka, ale jednak mikser jest wygodniejszy i rozdrobnic da sie widelcem, czy zetrzec na tarce, ale blender zrobi to za mnie ja wygodnicka jestem.

Chyba mi sie węch polepszyl. Weszlam do sklepu i nie mogłam w nim oddychać- autentycznie ucieklam na gore i siedzę. Zaraz spróbuje znowu, bo chłopaki przewietrzyli.
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:25   #4097
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ilonka ja jak już coś, to bym wzięłam podgrzewacz z funkcją sterylizacji. Ale to też dopiero potem. BO jak będę dziecko karmiła piersią to w sumie po co mi to na początek. A potem ostatecznie jako prezent można dostać hehe. Tak samo bujaczka-leżaczka czy maty nie kupuję od razu.

Stary 2012-03-06, 10:31   #4098
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Lezaczka nie kupujesz? Ja myślałam, ze to sie od razu przydaje. Ale ja jeszcze rzeczy nie wiem...

Ooo, nie wiedziałam, ze są podgrzewaczo- sterylizatory
Ja niby planuje karmić piersią, ale mam do tego taki stosunek, ze jakbym miała jakieś problemy i obiekcje to nie walczę i przechodzę od razu na modyfikowane i dlatego butelki chce od razu mieć. I nawet wiem już jakie szklane dr. Browna.
Stary 2012-03-06, 10:38   #4099
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja mam jedną butelkę w razie jakbym chciała odciągnąć mleko. Tak to bym chciała gdzieś przynajmniej pół roku karmić piersią.

Bujaczka nie kupuję od razu bo... nie wiadomo czy dziecko w ogóle będzie takie rzeczy lubiło. Poza tym po co od razu przyzwyczajać do bujania dziecko. Mojej mamy koleżance się wnuczka urodziła i ona jak leży to leży ale jak właczą bujanie to krzyczy. Więc potem zobaczę a może tylko mata wystarczy. Dlatego kupiłam ten kosz mojżesza aby mała by ze mną non stop w dzień.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Ilonka poza tym pamiętaj, ze ludzie będą was odwiedzać, będą chrzciny i wtedy może dzidziol dostac te rzeczy. Na początek bez sensu je kupować.

Stary 2012-03-06, 10:42   #4100
emigra
Zakorzenienie

Ja bujaczka tez zadnego nie mam i nie kupuje - slyszalam ze dzieci sie ich potrafia bac ... ale mamy lezaczek taki zwykly http://www.google.de/products/catalo...CIEBEPMCMAY4Mg mamy inny model troche ale chodzi mi o cos takiego - bez zbednych bajerow i w stonowanych kolorach

Ostatnio w jakims programie o maluchach fizjoterapeuta sie wypowiadal ze zabawki dla dzieci powinny byc jak najprostsze i jak najbardziej stonowane, tak by dziecko umialo sie skupic, obejrzec sobie, porownac dwie rzeczy i ze w ten sposob juz sie uczy i rozwija mozdzek

butelek mam zestaw, ale to przez promocje ale tez chcialabym karmic co najmniej pol roku
3270g, 47 cm
Stary 2012-03-06, 10:43   #4101
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

emigra jakie budziki

No właśnie dlatego ja się z bujaczkiem wstrzymuję. Mam kosz więc mała będzie tam leżała i dopiero potem kupię leżaczek.

Stary 2012-03-06, 10:44   #4102
ilonkaczapela
Zakorzenienie

My nie chrzciny, wiec to odpada. Z odwiedzin to ja sie nie spodziewam prezentów poza jakimś ubrankiem, bo mamy raczej niezamoznych znajomych. Ojciec chyba nam do wózka dołoży, teściowa może coś zechce kupić- wiecej sie nie spodziewam
A nie ma lezaczkow bez opcji bujania? Bo mi sie taki z tym bujaniem nie podoba myślałam o koszu albo kolysce tez, ale jeszcze nie wiem jak to będzie
Stary 2012-03-06, 10:45   #4103
emigra
Zakorzenienie

Fajne co? ciekawe czy popedza Julke

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
My nie chrzciny, wiec to odpada. Z odwiedzin to ja sie nie spodziewam prezentów poza jakimś ubrankiem, bo mamy raczej niezamoznych znajomych. Ojciec chyba nam do wózka dołoży, teściowa może coś zechce kupić- wiecej sie nie spodziewam
A nie ma lezaczkow bez opcji bujania? Bo mi sie taki z tym bujaniem nie podoba myślałam o koszu albo kolysce tez, ale jeszcze nie wiem jak to będzie
sa, wlasnie taki wkleilam wyzej najzwyklejszy
3270g, 47 cm
Stary 2012-03-06, 10:46   #4104
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Już doczytalam, ze są bez bujania
To ja własnie taki chce
I o tych kolorach tez czytałam. Na początek dziecko potrzebuje dwóch wyraźnych kolorów- najlepeij czarny i biały i pózniej dodaje sie te kolory już powoli, i bez szaleństw
Stary 2012-03-06, 10:47   #4105
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

emigra jakby była Julką, to byś mnie popędziła

A mi jest mojej małej szkoda... przez ten kaszel jak ona się tam w brzuszku musi czuć. jak byłam na genetycznym i się nie chciała odkrecić, to mi gin kazał zakasłać i ona się wtedy przekręcała . Więc nawet nie chcę myśleć co jest teraz, się kręci jak na ruszcie normalnie ech...

Ilonka są też leżaczki bez funkcji bujania. Ja bym wzięła na Twoim miejscu kosz, bo ma wygodny materacyk i dziecko normalnie do tych 3 miesiący może tam spać. A leżaczki mają różnie.

Stary 2012-03-06, 10:49   #4106
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tam jestem zdania, ze jeśli jest jakiś sprzęt, który mi może coś ułatwić, to ja go chce .
nawet jesli go nie uzyjesz?
Jesli juz to mzona kupic po porodzie, bo naprawde przy karmineiu piersia(i nie odciaganiu)to niepotrzebneDla mnie to chwyty marketingowe, bo bez tego mozna sobie doskonale poradzicWolalabym za to pieluchy kupic, które wiem,z e wykorzystamNo ale to moje zdanie...
Przy drugim dziecku mialabym chyba polowe tego co miałam przy pierwszym, tak juz jest,z e człowiek uczy sie metoda prób i bledow

Cytat:
Lezaczka nie kupujesz? Ja myślałam, ze to sie od razu przydaje. Ale ja jeszcze rzeczy nie wiem...
ja dopiero uzywałam jak maly miał 3 miesiace...bo to nie był lezaczek calkiem plaski tylko jakby półsiedzacy, takze od razu tez niepotrzebne

Spadamy sie pobawic do dzieci

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:

Ilonka są też leżaczki bez funkcji bujania. Ja bym wzięła na Twoim miejscu kosz, bo ma wygodny materacyk i dziecko normalnie do tych 3 miesiący może tam spać. A leżaczki mają różnie.
ja mialam wlasnie takimiał tez rozne odglosy,ale jak pisąłam zaczelam uzywac go pózniej, bo pozycja nie byla dobra dla malutkiego dziecka
Stary 2012-03-06, 10:52   #4107
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde no właśnie. Dlatego ja nie chcę leżaczka mieć od razu ze względu na pozycję.

Stary 2012-03-06, 10:52   #4108
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Już doczytalam, ze są bez bujania
To ja własnie taki chce
I o tych kolorach tez czytałam. Na początek dziecko potrzebuje dwóch wyraźnych kolorów- najlepeij czarny i biały i pózniej dodaje sie te kolory już powoli, i bez szaleństw
dlatego mnie do szalu doprowadzaja te wszystkie zabawki od ktorych idzie oczoplasu dostac...

ten facet proponowal zabawki dla psow dla dzieci nawet czy miski (oczywiscie wszystko nowe i nie uzyte przez psa) bo taka psia miska moze sobie postukac, popukac, nie skaleczy sie, itp albo takie kosci z materialu co psy gryza - tez ponoc dobrze dac dziecku np dwie rozne i niech sobie porownuje

niektore rady fajne mial

a ze moj pies w PL bawi sie ludzkimi zabawkami (ma mnostwo pluszakow do gryzienia i bzykania ) to dlaczego nie kupic dziecku psiej zabawki? pomysle nad tym jak mala bedzie juz na swiecie hihi
3270g, 47 cm
Stary 2012-03-06, 10:53   #4109
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Moje dziecko też nie będzie miało dużo zabawek. Na początek tylko karuzelę nad łóżeczko, konika z FP i jedną maskotkę z pozytywką jak gdzieś poza domem będziemy, czy do wózka mu wsadzę. I tyle.

Stary 2012-03-06, 10:55   #4110
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
emigra jakby była Julką, to byś mnie popędziła

A mi jest mojej małej szkoda... przez ten kaszel jak ona się tam w brzuszku musi czuć. jak byłam na genetycznym i się nie chciała odkrecić, to mi gin kazał zakasłać i ona się wtedy przekręcała . Więc nawet nie chcę myśleć co jest teraz, się kręci jak na ruszcie normalnie ech...

teraz ma mniej miejsca wiec pewnie nie jest tak zle

jeny jaki mam dzisiaj apetyt od rana wypilam dwie herbaty z cytryna, zjadlam prince polo, grzeska, banana, jablko, serek homogenizowany, i chyba z 5 kanapek z serem, szynka i ogorkiem
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości