Zapuszczanie włosów - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 21:31   #4171
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Dot.: Zapuszczanie włosów

Cytat:
Napisane przez albin Pokaż wiadomość
Mi się podoba długość włosów z 3cm za obojczyki i chętnie bym sobie obcięła, ale mam falowane włosy i brzydko by mi się układały.. a poza tym zanim by mi odrosły minęłoby 10 lat a dlaczego nie chcesz dłuższych?
Wydaje mi się, że nie pasują mi długie włosy.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 22:12   #4172
albin
Rozeznanie

Zależy w jakich lepiej się czujesz Ja już bym chciała mieć długie włosy albo chociaż za biust, ale strasznie mizernie idzie mi to zapuszczanie..
albin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 12:23   #4173
malwes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Jeszcze mam ważną do maja Bio silicę ale zawiera dużo różności więc się waham.
Silici też bym nie brała. Nie widziałam jej ulotki ale w necie w kilku miejcach jest napisane, że "preparat nie jest przeznaczony dla kobiet w ciąży i karmiących".

PS - Zazdroszczę małego ssaka - moje są trochę starsze choć młodszy odessał się dwa lata temu, mając ponad rok. Ale wspominam z rozczuleniem bo takie małe, pachnące cieplaki są super . Teraz pyskują .
malwes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:09   #4174
albin
Rozeznanie

Dziewczyny! Używała któraś z Was może tego http://p.alejka.pl/i2/p_new/24/47/ur...-glowy_0_b.jpg do masażu głowy? Warto to kupić?
Stary 2012-03-05, 14:42   #4175
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
A co tam, spróbuję jutro wypić. Może to podejście będzie bardziej udane.
zdaj relacje czy smakują
Cytat:
Zależy w jakich lepiej się czujesz Ja już bym chciała mieć długie włosy albo chociaż za biust, ale strasznie mizernie idzie mi to zapuszczanie..
też bym chciała za biust

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:55   #4176
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez malwes Pokaż wiadomość
Silici też bym nie brała. Nie widziałam jej ulotki ale w necie w kilku miejcach jest napisane, że "preparat nie jest przeznaczony dla kobiet w ciąży i karmiących".

PS - Zazdroszczę małego ssaka - moje są trochę starsze choć młodszy odessał się dwa lata temu, mając ponad rok. Ale wspominam z rozczuleniem bo takie małe, pachnące cieplaki są super . Teraz pyskują .
Na ulotce w zasadzie nic nie napisali ale sobie daruję.

Taaak, moja jest póki co słodka i przytulaśna
Właśnie wykorzystuję czas na wychowawczym na cackanie się z włosami, chciałabym po powrocie zaskoczyć pracowe towarzystwo lokami do pasa/bioder Ale raczej nie zdążę zapuścić tak długich.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:27   #4177
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny! Używała któraś z Was może tego http://p.alejka.pl/i2/p_new/24/47/ur...-glowy_0_b.jpg do masażu głowy? Warto to kupić?

Mam goi jest fajny. Bierz
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-05, 16:28   #4178
albin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Mam goi jest fajny. Bierz
Rozumiem, że ma to na celu pobudzenie cebulek i ukrwienie skóry, co spowoduje szybszy wzrost?
Stary 2012-03-05, 18:48   #4179
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, że ma to na celu pobudzenie cebulek i ukrwienie skóry, co spowoduje szybszy wzrost?
tak
tylko tutaj ważna jest regularność
Stary 2012-03-05, 19:06   #4180
albin
Rozeznanie

Cytat:
tak
tylko tutaj ważna jest regularność
Zamierzam robić to codziennie przez 3 minuty. Wystarczy, czy więcej czasu trzeba poświęcić temu?
Stary 2012-03-05, 20:38   #4181
tryagain
Raczkowanie

Drogie Panie,
czy stosowała któraś z was kreatynowe serum do włosów z przepisów z mazideł? Czytałam o nim na kilku blogach i dziewczyny strasznie je wychwalały, ale... ufam tylko Wam

Zapuszczam włosy

cel- do łokci!

tryagain jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-06, 06:29   #4182
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Zamierzam robić to codziennie przez 3 minuty. Wystarczy, czy więcej czasu trzeba poświęcić temu?

U mnie bylo tak, że od 1 stycznia co dziennie albo co 2 dzień do 1 lutego robiłam 15 minut masażu głowy dziennie. I tak 7 tą drapaczką, a resztę rękami.
Włosy sporo urosły.
Stary 2012-03-06, 08:23   #4183
201604130914
Konto usunięte

Hej. Jakiś czas temu postanowiłam skonczyc z farbowaniem. Niedawno ścięłam włosy na krótko, teraz pozostaje mi tylko je zapuszczac. Ale rosną tak wolno...... Szukam jakiegoś wątku, dziewczyn, z którymi bedzie mi ten powolny proces szybciej i przyjemniej mijał. Dobrze trafiłam?
201604130914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 08:31   #4184
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Napisane przez nojo Pokaż wiadomość
Hej. Jakiś czas temu postanowiłam skonczyc z farbowaniem. Niedawno ścięłam włosy na krótko, teraz pozostaje mi tylko je zapuszczac. Ale rosną tak wolno...... Szukam jakiegoś wątku, dziewczyn, z którymi bedzie mi ten powolny proces szybciej i przyjemniej mijał. Dobrze trafiłam?
hej nawet bardzo dobrze ja mam już długie włosy ale pomimo pielęgnacji końcówki mają sporą tendencję do rozdwajania się. Pomimo tego że mam mocne, gęste, błyszczące włosy końcówki są średnie. Natomiast idę niedługo na wesele i wymarzyłam sobie piękne fale/loki więc po weselu podetnę więcej a póki co nie ruszam. Nie wyglądają źle, może to moja obsesja, bo sporo osób mi mówi jakie mam ładne, zdrowe włosy Także niedługo i ja będę intensywnie zapuszczała, chociaż i teraz robię co mogę
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 08:40   #4185
Madaaa
Zakorzenienie

przylaczam sie do watku Na razie moje wlosy siegaja troche wiecej jak za ramiona. Piję pokrzywę
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 08:43   #4186
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
przylaczam sie do watku Na razie moje wlosy siegaja troche wiecej jak za ramiona. Piję pokrzywę
Witamy Jaka jest Twoja wymarzona długość? i robisz coś poza piciem pokrzywy?
Stary 2012-03-06, 08:45   #4187
201604130914
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Shandusia Pokaż wiadomość
hej nawet bardzo dobrze ja mam już długie włosy ale pomimo pielęgnacji końcówki mają sporą tendencję do rozdwajania się. Pomimo tego że mam mocne, gęste, błyszczące włosy końcówki są średnie. Natomiast idę niedługo na wesele i wymarzyłam sobie piękne fale/loki więc po weselu podetnę więcej a póki co nie ruszam. Nie wyglądają źle, może to moja obsesja, bo sporo osób mi mówi jakie mam ładne, zdrowe włosy Także niedługo i ja będę intensywnie zapuszczała, chociaż i teraz robię co mogę
A jakiej długości masz włoski?
Stary 2012-03-06, 08:49   #4188
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
A jakiej długości masz włoski?
Trochę za zapięcie stanika,jakies 3-4 cm . Z przodu są cieniowane więc trochę krótsze
Stary 2012-03-06, 08:54   #4189
201604130914
Konto usunięte

Cytat:
Trochę za zapięcie stanika,jakies 3-4 cm . Z przodu są cieniowane więc trochę krótsze
Ooo w życiu nie miałam takich długich heheh.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-06, 08:59   #4190
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Ooo w życiu nie miałam takich długich heheh.
heheh ja też nie pomyślałam że to chyba ostatni moment kiedy się zdecyduję coraz mniej rzeczy mi się chce...ah ta starość
Stary 2012-03-06, 09:13   #4191
201604130914
Konto usunięte

Cytat:
heheh ja też nie pomyślałam że to chyba ostatni moment kiedy się zdecyduję coraz mniej rzeczy mi się chce...ah ta starość
Nie gadaj, jaka starość? Ale masz rację mi tez z wiekiem mniej się chce. Miałam plan zapuszczac do ramion, najdłuższe miałam takie prawie do ramion, no do konca szyi, ale może faktycznie trzeba by ten raz się zdecydować na coś zupelnie nowego, tak do łopatek np. kurde ale życia mi nie straczy heheh, toż to będzie za jakieś 5 lat. 5 lat przesiedze na forum dla mnie to nowość bo jakoś nigdy mnie do tego nie ciągęło, a sama nie dam rady. Normalnie zapuszczone do ramion pewnie bym zcięła.Z trudem rzuciłam już farbowanie, z nożyczkami tez nie będzie latwo, będą się stawiać ale jestem zdecydowana.
Stary 2012-03-06, 09:21   #4192
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Nie gadaj, jaka starość? Ale masz rację mi tez z wiekiem mniej się chce. Miałam plan zapuszczac do ramion, najdłuższe miałam takie prawie do ramion, no do konca szyi, ale może faktycznie trzeba by ten raz się zdecydować na coś zupelnie nowego, tak do łopatek np. kurde ale życia mi nie straczy heheh, toż to będzie za jakieś 5 lat. 5 lat przesiedze na forum dla mnie to nowość bo jakoś nigdy mnie do tego nie ciągęło, a sama nie dam rady. Normalnie zapuszczone do ramion pewnie bym zcięła.Z trudem rzuciłam już farbowanie, z nożyczkami tez nie będzie latwo, będą się stawiać ale jestem zdecydowana.
Z tą starością żartuję oczywiście, ale dokładnie jest tak jak napisałaś- wzięłam się raz za zapuszczanie to będę konsekwentna, bo nie wiem czy będzie mi się kiedyś jeszcze chciało zapuszczać tyle Będę trzymała za Ciebie kciuki w razie chwili zwątpienia pisz tu koniecznie! i spróbuj wszelakich przyspieszaczy wzrostu włosów powodzenia!
Stary 2012-03-06, 09:27   #4193
201604130914
Konto usunięte

Cytat:
Z tą starością żartuję oczywiście, ale dokładnie jest tak jak napisałaś- wzięłam się raz za zapuszczanie to będę konsekwentna, bo nie wiem czy będzie mi się kiedyś jeszcze chciało zapuszczać tyle Będę trzymała za Ciebie kciuki w razie chwili zwątpienia pisz tu koniecznie! i spróbuj wszelakich przyspieszaczy wzrostu włosów powodzenia!
dzieki. Jak narazie łykam skrzyp pokrzywę i popijam drożdże, zerwałam z czarną herbatą, jem dużo kasz, warzyw poprostu zdrowa dieta i jeszcze raz zdrowa dieta, dodatkowo uzywam nafty, robie maseczki drożdzowe i co najwazniejsze staram się akceptować swoj wygląd A teraz idę sprzątać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-06, 09:32   #4194
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
dzieki. Jak narazie łykam skrzyp pokrzywę i popijam drożdże, zerwałam z czarną herbatą, jem dużo kasz, warzyw poprostu zdrowa dieta i jeszcze raz zdrowa dieta, dodatkowo uzywam nafty, robie maseczki drożdzowe i co najwazniejsze staram się akceptować swoj wygląd A teraz idę sprzątać.
No to powinno być super dobrze! do zobaczenia
Stary 2012-03-06, 10:02   #4195
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Nie gadaj, jaka starość? Ale masz rację mi tez z wiekiem mniej się chce.
(...) kurde ale życia mi nie straczy heheh, toż to będzie za jakieś 5 lat.
Hej
Haha, ja czasami się załamuję, że kiedy już zapuszczę po ten legendarny pas to długo takich włosów nie ponoszę bo zaczną na starość wypadać... Mogłam zacząć mając 15 lat, ech, a ja głupia rozjaśniałam aż zniszczyłam.
W każdym razie życzę powodzenia

Stary 2012-03-06, 10:07   #4196
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Hej
Haha, ja czasami się załamuję, że kiedy już zapuszczę po ten legendarny pas to długo takich włosów nie ponoszę bo zaczną na starość wypadać... Mogłam zacząć mając 15 lat, ech, a ja głupia rozjaśniałam aż zniszczyłam.
W każdym razie życzę powodzenia
też tak mogłam :p może jeszcze trochę ponosisz takie długie, nie załamuj się

Chociaż ja mam swoje naturalne bardzo ciemne włosy, nie farbuję ale już widziałam jednego siwego włosa...strasznie się tego boje przyznam szczerze. Zetnę wtedy włosy pewnie bo nie wyobrażam sobie farbować moich włosów takich długich i siwych ... więc póki co zapuszczam ostro by się móc nimi nacieszyć
Stary 2012-03-06, 13:25   #4197
mysia m
Zakorzenienie

przestancie z ta staroscia, mnie etz sie wydawało, że po 30stce, to juz nie wypada, nic tylko krótkie a potem trwała i beret ale teraz mam wrazenie, ze zycie dopiero się na dobre zaczyna, więc chce ponosic długie włosy i do 50, albo dłuzej. Kolezanka mojej tesciowej! swietna babka tak w ogole, jest grubo po 50tce, ale nosi długie włosy. Bardzo długie, bo do pasa, niezwykle zadbane, pocieniowane lekko na przodzie i wygląda w nich absolutnie bosko. Kiedys sciela, bo fryzjer ja namowil, ze po 40stce to juz nei wypada.. i widzialam zdjecia.. i.. dramat, wygladała oookropnie! Odrosly jej szybko, bo jej rosna w ogole 3cm na miesiac, zawsze oczyw wybałuszam, jak to mozliwe, ale jednak. No i ona ma sporo siwkow, ale farbuje farba ton w ton i wcale tego nei widac. Cos wspaniałego. Ona w ogole swietnie sie ubiera, jest szczuplutka a do tego ta tafla grubasnych włosów, warkocz to jak pięść ma. Ach!!!! Moj cieniutki bedzie, ale długi a co.
Stary 2012-03-06, 13:32   #4198
Redhaired Witch
Nindżopesz

Mysia, tylko czy nasze włosy będą równie gęste za te 20 lat...

Stary 2012-03-06, 14:05   #4199
albin
Rozeznanie

Cytat:
U mnie bylo tak, że od 1 stycznia co dziennie albo co 2 dzień do 1 lutego robiłam 15 minut masażu głowy dziennie. I tak 7 tą drapaczką, a resztę rękami.
Włosy sporo urosły.
To chyba postaram się poświęcać więcej czasu moim włosom codziennie Dla mnie każde 0,5cm się liczy, bo moje włosy rosną mi z 0,7cm na miesiąc.. Strasznie wolno, ale mam już 4 cm za zapięcie stanika.. Niestety jutro idę podciąć więc 2cm krótsze będą :/ Ale zamierzam znowu zacząć intensywnie dbać o włosy ze szczególną uwagą na zdrową dietę
Stary 2012-03-06, 14:08   #4200
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Mysia, tylko czy nasze włosy będą równie gęste za te 20 lat...
pewnie nie, ale chyba trzeba się tym martwic dopiero jak upłyną ale tak sobie myśle, ze pielegnacja naprawde duzo moze niezaleznie od wieku. myslmy pozytywnie.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości