Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 09:06   #4951
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

No dziewczyny, stawiam torta i kawkę z okazji urodzin!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort-urodzinowy-dla-truskawek-nb3412.jpg (211,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kawa4.jpg (87,1 KB, 5 załadowań)

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:07   #4952
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Agatek ja mam teraz @ a jestem 5tyg po porodzie

uska za chrzciny !

Mała chyba naprawde ma ten skok sama nie wie co by chciałapopłakuj e, mruczy. Wczoraj dawałam jej profilaktycznie ss wrazie jakby to od brzuszka było, ale nic- dalej maruda

Pewnie juz dzis dobijemy do 5000 postów i robimy wypad na odchowalnie
Ja też tak dostałam 5 tygodni po porodzie, ale miałam tylko 3 dni i to bardzo skąpo - nawet był w tym jakiś brązowy śluz mazisty.

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
hej ja tak na szybko

my juz po chrzcinach wszystko sie udalo Igorek byl bardzi grzeczny mial godzinna sesje zdjeciowa i nawet nie zaplakal dostal same koperty lancuszek zloty i 2pak bodziakow.

co do rozstepow polecam Perfecte zielona lepsza niz vichy i tylko 12zl/

cieszę się, że wszystko się udało! Czekamy na zdjecia
Co do perfecty zielonej - też używam

Dzień Dobry ! Na Opolszczyźnie słońce
Moja właśnie marudzi i nie chcę zasnąć, a ja bym chętnie zjadła śniadanie

milego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:12   #4953
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Sto Lat

kawke chetnie, ale torta niet bo zem na diecie jest
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:16   #4954
MartuNiunia87
Rozeznanie

witamy

Martynka spała dziś wymęczona wczorajszym brzuszkiem chyba... na jedzonko wstawała jakoś 22:00 potem 0:29, 4o i potem o 8 od 8 nie spała, zjadła właśnie i spi na mnie
niedługo wybieramy się na spacerek

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Uska gratuluje udanych chrzcin, wklej jakies zdj potem.

Martuniunia na na bol kosci NIC NIE POMOZE, niestety. Mocnych przeciwbol nie mozemy, jedynie rehab ale ortopeda tak szybko ci nie da skier bo taki bol i kilka miesiecy mode sie utrzymywac....ja po 2miesiacach od porodu nadal mam okropne bole i aktualnie chodze na krioterapie i laser.
tak też myślałam... kurde uciążliwe to bo ciężko siedzieć na du.pie :/

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Muszę stworkowi przestawić godziny snu, skubana ostatnio po kąpieli o 20, zjada butlę, leży w łóżeczku około godziny i jak zaśnie to budzi się o 2 i potem o 7. Myślę, że będę ją budzić około 24 dam butlę to może do 6 pośpi Muszę spróbować

My dzisiaj o 13 mamy pediatrę i o 17 usg...oj rozstroji mi się dzieciak dzisiaj
Do tego wszystkiego mam zepsuty samochód, tż ma ważne spotkanie i muszę do pediatry iść sama i teraz nie wiem czy iść wózkiem ( ok. 20 min) czy taksówką ( chyba nie robią problemu że z fotelikiem) - sama nie wiem

Czy jest tu jakaś "zachustowana" mama? Mam chustę i nie zawaham się jej użyć Tylko sama nie wiem jak się do tego zabrać

Czy któraś miała kolczyk w pępku? Ja się zastanawiam czy moge go już włożyć spowrotem...tęsknie za nim

Czytałam gdzieś że jak się nie karmi piersią to już po 4 tyg może się pojawić, więc może dlatego tak mnie gdzieś tam pobolewa typowo na miesiączkę Zobaczymy...oby mi nie wypadło na wizytę u gina
ja mialam, po 1 synku włożyłam praktycznie od razu więc myślę że mozesz spokojnie włożyć go
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:19   #4955
*Agatek*
Zakorzenienie

W prezencie od małej dostałam kupę, jeah! No... zawsze to 'coś' nie?? lepsze to, niż nic!

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Mamuse jakie macie karuzeli i czy jesescie z nich zadowolone? Bo my dopiero na etapie kupna
Ja tam tiny love- bardzo jestem zadowolona, a mała chyba też- śmieje się z przewijaka do zwierzątek
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Czytałam gdzieś że jak się nie karmi piersią to już po 4 tyg może się pojawić, więc może dlatego tak mnie gdzieś tam pobolewa typowo na miesiączkę Zobaczymy...oby mi nie wypadło na wizytę u gina
tak??? moja jutro kończy 7 tyg, a od 2 tyg jej życia nie karmię z (.) więc może coś zaczyna się dziać... mnie bolał brzuch długo przed @ więc może to 'to'
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dzien dobry
U nas dzis szaroburo i zimno. Dzien dobry tvn, kawka, sniadanko i zmeczenie po nocce. Jadl co 2,5 godziny, a jak u was?
U mnie słońce, ale nie wiem ile stopni, nie wychodziłam jeszcze dziś z pokoju U nas zjadła po kąpieli koło 21, a zasnęła o 23 i spała do 4 prawie
Cytat:
Agatek ja mam teraz @ a jestem 5tyg po porodzie
współczuję chyba jakoś teraz będę mieć też @ bo mi odwala co do ss- możliwe, że by działały przy dłuższym użyciu jak u mnie czy Pearl złagodziło kolkę, ale nie wyeliminowało ją do końca, no i ma lepsze i gorsze dni. Wczoraj w ogóle nie miała kolki

bybella urodziła!!!!!!!!!!!! Właśnie pisałam do niej przed chwilą, to wysłała mi zdjęcie i napisała: "właśnie miałam pisać. To nasz Danielek 3940, 60 cm Urodzony wczoraj o 14."

Gratulujemy szczęśliwej mamie!!!!!!!!!!!! Duży chłopak!!!!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:22   #4956
sandra1892
Zadomowienie

Hej! Moje dziecie dziś spalo od 22 do 6 zjadla i w kimono do 8 potem troche sie potrzepala pogadala obalila 30ml wody i o 9;20 mleko i teraz spi.

Agatek, Sto Lat, Sto Lat
Anulka_86, kciuki za szybkie i malo bolesne rozwiazanie

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

bybella
Gratulacjeeee!!
Stary 2012-03-06, 09:27   #4957
AgaMili
BAN stały

Agatek 100 lat i pociechy z cory!
Co do @ to ja dostalam miesiac po porodzie i trwal 10 dni, bylo tak obwicie ze mdlalam z utraty krwi

BYBELLA GRATULACJE!!!

Sandra jak to zrobilas ze Amelka tyle spala
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-06, 09:31   #4958
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
A dziś mi puściła bąka z niespodzianką prosto w twarz.
Ja dzisiaj rano przebieram Wojtka a ten tak wystrzelił, że kupa była na naszym łóżku, na podłodze, na dywanie i oczywiście na przewijaku

Cytat:
dziewczyny, pytanie w jaki sposb usypiacie swoje dzieci?
Moje zwykle usypia przy cycu. Potem jeszcze chwilę go trzymam i do wyrka W nocy jak to nie działa, to podrzucam go Mężowi Ale dzisiaj to nawet to nie zadziałało i pierwsza pobudka nocna trwała u nas 2h!!! Za to druga tylko pół godzinki Pojadł i zaczął przysypiać. Wyrodna matka chyba ze mnie, bo zamiast go przewinąć i tym samym rozbudzić, to wykorzystałam okazję i obcięłam mu pazury Nieźle to go uśpiło

Cytat:
Chociaż wszędzie trabia że takie malenstwo potrzebuje bliskości mamy
Mnie już trochę ten tekst wkurza. Bliskość bliskością ale też mam w domu sporo rzeczy do zrobienia i niby jak to mam zrobić? Z dzieckiem przy cycku? Chyba głoszą to te osoby, które dzieci nie mają

Cytat:
U nas zasnal o 20.00 po kapieli a potem pobudki na karmienie o 00.00, 3.00, 5.15, 6.20 - koniec spania. Teraz ma drzemke lobuz ale na pewno dlugo nie pospi.
Z moim Wojtusiem dzisiaj spałaś? Dokładnie takie same pobudki dzisiaj miał Z tym, że od rana jeszcze nie drzemał... Już nawet zastanawiałam się czy nie wziąć go teraz na spacer (chociaż wolałabym bardziej koło południa), ale jadł godzinkę temu i boję się, że zgłodnieje zanim byśmy wrócili i byłby płacz.

Cytat:
Wszystkiego naj i zadowolenia z córci

Wczoraj całkiem nieźle poradziłam sobie sama z Synkiem Oprócz przygotowania obiadu, zrobienia 3 prań, to poszliśmy jeszcze na spacer A potem już z Mężem pojechaliśmy na ważenie i w miesiąc przytył 1kg No i fajnie było, bo niby byliśmy drudzy w kolejce, ale pani lekarka nas wzięła pierwszych do gabinetu

Dzisiaj znowu sama jestem z Wojtkiem. Już zrobiłam jedno pranie (tą osr.aną pościel z rana ), ugotowałam zupę, przygotowałam wszystko do drugiego dania, sprzątnęłam kuchnię i jak Wojtuś troszkę pośpi, to zmyję w końcu te schody, bo wczoraj tylko zamiotłam i już nie zdążyłam ich umyć. Myślę, że całkiem nieźle sobie radzę

Dziewczyny czy Wy też ciągle coś jecie? Siedzę na tyłku i ciągle coś podjadam z nudów :/ Coś mi się wydaje, że jak całe życie narzekałam na to, że jestem za chuda, tak po macierzyńskim będę musiała się odchudzać.

Bybella gratulacje

Edytowane przez kropeczka1984
Czas edycji: 2012-03-06 o 09:33
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:38   #4959
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:

bybella urodziła!!!!!!!!!!!! Właśnie pisałam do niej przed chwilą, to wysłała mi zdjęcie i napisała: "właśnie miałam pisać. To nasz Danielek 3940, 60 cm Urodzony wczoraj o 14."

GRATULACJE !!!! duży chłopak z Danielka... niech rośnie zdrowo.

I mówiłam,że ja zostanę na sam koniec...
Trudno. Hubert wybrał sobie swoją datę tylko
nie poinformował mnie jeszcze o niej
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:42   #4960
dph
Rozeznanie

Agatek wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i dzięki za odp w sprawie karuzeli jak widać tylko ty posiadasz to mądre urzadzenie ;-)
Młoda zasypia mi właśnie na rękach no mnie już jest też to denerwuje z ta bliskości matki daje jej jeszcze miesiąc na zmianę zachowania bo mi ręce i plecy wykonczy

Edytowane przez dph
Czas edycji: 2012-03-06 o 09:44
dph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:52   #4961
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, pytanie w jaki sposb usypiacie swoje dzieci? bo ja juz wymiekam. łózeczko ją parzy i jest ryk jak stad do warszawy. Karuzela nie, na rękach źle. Teraz ululałam ją na rękach przy dzwieku suszarki, odlozylam do lozeczka i itak jest niespokojna. A juz tak walczymy 2h w nocy to samo. 2h usypiania 1-2 snu i znowu to samo juz chodze jak zombie
A ja nie chce jej lulac na rekach bo sie robi coraz cięższa
My też tak mieliśmy, że usypial tylko na rękach, najgorzej było w nocy bo budził się co dwie godziny na jedzenie i zanim go ukołysałam na rękach to mijało półtorej godziny, no i za pół godziny znów pobudka na jedzenie. Ja już wymiękałam bo przez pierwszych sześć tygodni nie spałam jednym snem dłużej niż godzinkę, aż odkryliśmy dźwięk odkurzacza. Uspokajał go więc znaleźliśmy na youtube nagranie i takim sposobem Michaś zaczął sam usypiać. Teraz wystarczy mu już tylko karuzela.
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
hej ja tak na szybko

my juz po chrzcinach wszystko sie udalo Igorek byl bardzi grzeczny mial godzinna sesje zdjeciowa i nawet nie zaplakal dostal same koperty lancuszek zloty i 2pak bodziakow.

co do rozstepow polecam Perfecte zielona lepsza niz vichy i tylko 12zl/

wiecej nie pamietam.. jutro w dzien poczytam na spokojnie

a i u nas w sobote wyszorowalam malego na chrzciny nakaramilam podnioslam do odbicia ale zamiast sie odbic poszlo w pieluche jak go polozylam na przewiajku to po pachy obs.rany i jeszcze pod pachami i rece i kapanie od nowa

a jak nie moze zrobic k. to wkladam go w bujaczek lepsze nic czopek

dobranoc
Fajnie, że chrzciny udane. Czekamy na zdjęcia.
Cytat:
Mamuse jakie macie karuzeli i czy jesescie z nich zadowolone? Bo my dopiero na etapie kupna
http://allegro.pl/wypas-karuzela-fis...162429026.html fajna, kolorowa, z pilotem więc czasem w nocy nie muszę wstawać z łóżka
Cytat:
Dzien dobry
U nas dzis szaroburo i zimno. Dzien dobry tvn, kawka, sniadanko i zmeczenie po nocce. Jadl co 2,5 godziny, a jak u was?
U nas nienajgorzej choc bałam sie tej nocy po wczorajszym popoludniu. Od godziny 16 do 22 cały czas nosiłam na rekach bo plakal strasznie ale usnal po 22 o 24 pobudka na jedzonko i pospalismy pozniej do 3 i od 6 juz nie spi.
Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.
Ja nadal melduje ,że z brzuchem
Właśnie zjadłam śniadanko, wypilam herbatke i leniuchuje w lóżku.
Hubert się rusza, rośnie coraz wiecej pewnie. Jestem juz 5 dni po terminie.
Dzisiaj idę do lekarza. Ciekawe co powie... możę chociaż jeden skurcz się pojawi na tym ktg

pozdrawiam i milego dnia zyczę, w Poznaniu słoneczko i ptaszki śpiewaja.
oby szybko sie rozkreciło

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Phiiii kawa szampana byś postawiła
Sto lat AGATKU
To które świętujesz? 18te+VAT
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-06, 09:53   #4962
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Agata wszystkiego najlepszego !!

Jakoś zasnęła, ale i tak prawie całą noc nie spała, nad ranem na dłuzej zasnęła, teraz znowu sobie popłakuje, albo sobie gada, ja juz nie wiem. To nie jest jakis straszny płacz tylko przez 2 sekundy płacze tak niby, potem stęka, potem znowu niby płacze, może ona sobie tak gada po swojemu ?

Dziewczyny, które odbierały już pesel dzieci, ile czasu po zarejestrowaniu je w USC poszlyscie do urzędu gminy lub miasta po pesel Maleństwa ?
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:58   #4963
pearpearl
Wtajemniczenie

Wita Was zombie-pearl.
Ktos chce wyjca z wyprawka? Chetnie oddam...
Dzisiaj znowu spalam tyle co nic. Rano sie poryczalam z tego wszystkiego. Ze zmeczenia i z utraty wolnosci. W ogole tylko bym ryczala... Wyjec pewnie to czuje i dlatego wyje...ale ja nie moge nad tym zapanowac. Czasami to mi sie az zyc odechciewa :/

AGATEK, nie widzialam, ze masz urodzinki. STO LAT, BEJBE :bounc e:

AgaMili, ja tez kapie co drugi dzien - w szpitalu nam powiedzieli, zeby tak kapac i sie stosujemy. W dni bez kapieli mozesz robic taka mala toaletke i reszta rytualow tak samo.

Bybella, gratulacje !!!!

Przyszedl moj nowy laptop, ale nawet sie nie ciesze,bo nie bede miala kiedy z niego korzystac :/

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:00   #4964
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Agatek 100 lat i pociechy z cory!
Co do @ to ja dostalam miesiac po porodzie i trwal 10 dni, bylo tak obwicie ze mdlalam z utraty krwi

BYBELLA GRATULACJE!!!

Sandra jak to zrobilas ze Amelka tyle spala
Aga, ona juz od dluzszego czasu tak sypia Ale zawsze ja budze jeszcze o 00;00 zeby zjadla bo taka dluga przerwa mi sie nie podoba tym bardziej , ze ona je 70ml czasem jak ja cos kopnie to i 100 zje
Ale wczoraj ja padlam i nie jadla o 00;00 a i tak ladnie spala
I ja nic jej nie robilam ona juz pod koniec stycznia zaczynala mi przesypiac cale noce. A wczesniej tylko raz sie budzila o 3 .
Stary 2012-03-06, 10:03   #4965
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
W prezencie od małej dostałam kupę, jeah! No... zawsze to 'coś' nie?? lepsze to, niż nic!

Gratulujemy szczęśliwej mamie!!!!!!!!!!!! Duży chłopak!!!!!!
Agaton dostałaś trufle czekoladowe od Kini
Bybella gratuluje
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej! Moje dziecie dziś spalo od 22 do 6 zjadla i w kimono do 8 potem troche sie potrzepala pogadala obalila 30ml wody i o 9;20 mleko i teraz spi.
Ale Ci dobrze
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dzisiaj znowu sama jestem z Wojtkiem. Już zrobiłam jedno pranie (tą osr.aną pościel z rana ), ugotowałam zupę, przygotowałam wszystko do drugiego dania, sprzątnęłam kuchnię i jak Wojtuś troszkę pośpi, to zmyję w końcu te schody, bo wczoraj tylko zamiotłam i już nie zdążyłam ich umyć. Myślę, że całkiem nieźle sobie radzę
Świetnie sobie radzisz
Stary 2012-03-06, 10:04   #4966
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Młoda zasypia mi właśnie na rękach no mnie już jest też to denerwuje z ta bliskości matki daje jej jeszcze miesiąc na zmianę zachowania bo mi ręce i plecy wykonczy
moj tez tylko na rekach usypia
najgorsze jest to, ze woli na moich niz tzta...
plecy mnie lupia, rece odpadaja, ale jak wyje, to przeciez go nie zostawie
lozeczko jego niby stoi w naszej sypialni,ale robi bardziej za wieszak i przechowalnie dzieciowych "gadzetow"
caly czas spi z nami w lozku, owiniety kojcem motherhood, a po poranny karmieniach, to usypia najszybciej polozny pomiedzy mna a tztem. W ogole zajal nam ponad polowe lozka
niby do 3 miesiecy nie da sie rozpiescic dziecka, ale ja tez sie boje, ze sie Gad przyzwyczai :/

Stary 2012-03-06, 10:06   #4967
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Wita Was zombie-pearl.
Dzisiaj znowu spalam tyle co nic. Rano sie poryczalam z tego wszystkiego. Ze zmeczenia i z utraty wolnosci. W ogole tylko bym ryczala... Wyjec pewnie to czuje i dlatego wyje...ale ja nie moge nad tym zapanowac. Czasami to mi sie az zyc odechciewa :/
Ja wczoraj tez sie poryczałam
Cytat:
Aga, ona juz od dluzszego czasu tak sypia Ale zawsze ja budze jeszcze o 00;00 zeby zjadla bo taka dluga przerwa mi sie nie podoba tym bardziej , ze ona je 70ml czasem jak ja cos kopnie to i 100 zje
Ale wczoraj ja padlam i nie jadla o 00;00 a i tak ladnie spala
I ja nic jej nie robilam ona juz pod koniec stycznia zaczynala mi przesypiac cale noce. A wczesniej tylko raz sie budzila o 3 .
Szczesciara
Stary 2012-03-06, 10:08   #4968
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
STO LAT!!!

Cytat:
W
GRATULACJE!!!!!

Cytat:
Cudownie!!! Moja też miała takie 3 dni

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które odbierały już pesel dzieci, ile czasu po zarejestrowaniu je w USC poszlyscie do urzędu gminy lub miasta po pesel Maleństwa ?
Ja czekałam 3 tygodnie

Cytat:
Wita Was zombie-pearl.
To wszystko przejdzie! Głowa do góry! Hormony nam szaleją, nowe życie w domu, nie wyspanie itd. Można oszaleć od tego, ale z każdym dniem jest łatwiej Ja miałam tak że robiłam wszystko w domu jak zwykle ale np. przez godzinę cały czas płakałam, aż się sama z siebie śmiałam momentami Myślimy pozytywnie!!! a jak chcemy płakać to trzeba się wyryczeć i już
Stary 2012-03-06, 10:08   #4969
pearpearl
Wtajemniczenie

Mijus, ja wlasnie tez chcialabym zaczac uzywac chusty, ale nie mam pojecia, jak sie za to zabrac :/ Przydalyby sie wolne rece, jak Gad nie spi...
Niby sa instrukcje, obrazki i filmiki, ale mnie to sie wydaje taaaaakie trudne

Stary 2012-03-06, 10:13   #4970
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Mijus, ja wlasnie tez chcialabym zaczac uzywac chusty, ale nie mam pojecia, jak sie za to zabrac :/ Przydalyby sie wolne rece, jak Gad nie spi...
Niby sa instrukcje, obrazki i filmiki, ale mnie to sie wydaje taaaaakie trudne
Mam zamiar spróbować dziś lub jutro, najpierw na misiu a później Stworka wsadze Jest taki prosty typ wiązania kołyska i to wypróbuje Mam nadzieje że się uda, bo to bardzo wygodne nawet do sklepu po przysłowiowy chleb wyskoczyć to wygodniej i szybciej
Stary 2012-03-06, 10:15   #4971
zoskasamoska
Wtajemniczenie

mijus i był potrzebny wtedy dowód osobisty ?
Stary 2012-03-06, 10:23   #4972
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Agatek sto lat!!!!!!!!!!!

my mamy ta karuzelke.... małemu sie bardzo podoba

http://allegro.pl/smily-karuzela-slo...160677301.html
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:28   #4973
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
mijus i był potrzebny wtedy dowód osobisty ?
Tak, musiałam mieć dowód osobisty i akt urodzenia dziecka
Stary 2012-03-06, 10:36   #4974
AgaMili
BAN stały

Dph ja mam taka sama karuzele co Nawojka i jestem zadowolona bardzo.

Co do sypiania to albo suszarka albo karuzela a jak nic nie dziala to lulam poduszka do w lozeczku i glaskam po glowie.
Stary 2012-03-06, 10:37   #4975
MissZuzia
Zadomowienie

DZIEWCZYNY NIE PŁAKAĆ!!!!
Jesteśmy DZIELNE, damy radę wychować nasz dzieci i zając się domem
Trzeba tylko zacisnąć zęby i nie dać się opanować złym myślom
Ja też płakałam pierwsze 2 tygodnie po porodzie, kilka tyg warczałam non stop ale powoli przeszło i jakoś jest ok!

Cytat:
Zuzia jest skok 7-9 tyg dotyczacy wzorów
to może mój jest teraz w tym skoku...

najlepiej że w dzien to by spał i nie marudzi a jak wieczor, godz 19ta to już tak źle, tam źle, na rękach nie,w łóżeczku nie i troche popłakuje wrzeszcząc
najlepszy jest tż bo chya myśli że ja specjalnie chyba go usypiam w dzień żeby mieć więcej czasu dla siebie a wiecz jak on wraca z roboty to on nie chce spać

Cytat:
sto lat kochana

Cytat:
kawke chetnie, ale torta niet bo zem na diecie jest
o masz mocną wolę, a ja się skuszę
boroooo ty mój strazniku gdzie jesteś

Cytat:

gratulacje
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Wczoraj całkiem nieźle poradziłam sobie sama z Synkiem Oprócz przygotowania obiadu, zrobienia 3 prań, to poszliśmy jeszcze na spacer A potem już z Mężem pojechaliśmy na ważenie i w miesiąc przytył 1kg No i fajnie było, bo niby byliśmy drudzy w kolejce, ale pani lekarka nas wzięła pierwszych do gabinetu

Dziewczyny czy Wy też ciągle coś jecie? Siedzę na tyłku i ciągle coś podjadam z nudów :/ Coś mi się wydaje, że jak całe życie narzekałam na to, że jestem za chuda, tak po macierzyńskim będę musiała się odchudzać.
brawo i tak trzymaj!!!

też podjadam między posiłkami biszkopty albo tosta z dzemem, banana czy jabłko
dlatego waga stoi
z drugiej str jak produkujemy tyle mleka to z samego picia się nie weźmie
Cytat:
Agatek wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i dzięki za odp w sprawie karuzeli jak widać tylko ty posiadasz to mądre urzadzenie ;-)
ja mam ale pisałam wielokrotnie że jej nie polecam z uwagi na MDLE KOLORY, mojego dziecka nie interesuje nic a nic
http://allegro.pl/show_item.php?item=2068708976

a szaleje pod tym aż się kurzy, tak macha łapkami i uśmiechy i guganie:
http://allegro.pl/fisher-price-mata-...093074867.html

Cytat:

u mnie po ponad 4tyg dopiero
Cytat:
Wita Was zombie-pearl.

Przyszedl moj nowy laptop, ale nawet sie nie ciesze,bo nie bede miala kiedy z niego korzystac :/
ej nie smutać się, pamietaj że jest to czasowe, powyje trochę i przestanie, wykończy cię ale kiedyś odetchniesz i będziesz się cieszyć macierzyństwem
przecież nie będzie ci wył do ukończonej 18tki

Cytat:
lozeczko jego niby stoi w naszej sypialni,ale robi bardziej za wieszak i przechowalnie dzieciowych "gadzetow"
caly czas spi z nami w lozku, owiniety kojcem motherhood, a po poranny karmieniach, to usypia najszybciej polozny pomiedzy mna a tztem. W ogole zajal nam ponad polowe lozka
niby do 3 miesiecy nie da sie rozpiescic dziecka, ale ja tez sie boje, ze sie Gad przyzwyczai :/
mój nie spi z nami, uff czasem go wezme sobie kolo 6 czy 7 rano na 2h jak tz juz wstanie i zrobi miejsce, bo musze go na sile na boczku troche przytrzymac zeby kimnal sie i nie buntowal i tyle... czy czasem jak zasnie jak sie bawimy na lozku
oby tak dalej
a oduczyc pewnie mozna, tylko cierpliwosci i czasu trzeba...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:54   #4976
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
dzięki za odp w sprawie karuzeli jak widać tylko ty posiadasz to mądre urzadzenie ;-)
Ja też mam, ale jakoś nie odpisałam.. Wybacz
Mam taką:
http://allegro.pl/karuzela-klasyczna...164656372.html

Mi się podoba a Wojtkowi to nie wiem Włączam ją w sumie tylko jak go przewijam. Na początku na nią patrzył a teraz coś innego go interesuje.

Cytat:
Rano sie poryczalam z tego wszystkiego. Ze zmeczenia i z utraty wolnosci. W ogole tylko bym ryczala... Wyjec pewnie to czuje i dlatego wyje...ale ja nie moge nad tym zapanowac. Czasami to mi sie az zyc odechciewa :/
Będzie lepiej Ja też tak dłuuuuuugo miałam. Wiesz co mi pomogło? Czytanie forum i ujrzenie, że nie tylko ja tak mam. Teraz już przynajmniej nie płaczę i staram się być spokojna przy Małym, bo dzieci faktycznie czują rozdrażnienie.
Może wychodź z nim na spacerki? Mały trochę pośpi w tym czasie, Ty oderwiesz od niego myśli a słoneczko sprawi, że humor Ci się poprawi
A z tą utratą wolności to też się nie mogę pogodzić... Teraz widzę, jaka ja jestem egoistyczna

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Świetnie sobie radzisz
Dziękuję
Schody umyte i jeszcze pranie zebrałam i rozwiesiłam nowe A jak Mężul wróci i zajmie się Małym, to jeszcze odkurzę, bo teraz to już mi się nie chce

Cytat:
Ja to jestem wyrodna jednak, bo oddaję Małego tatusiowi i przykrywam się kołdrą Mój Mężul chyba lepiej by się sprawdził w roli matki, bo jest dużo bardziej cierpliwy
Stary 2012-03-06, 10:54   #4977
zoskasamoska
Wtajemniczenie

co macie dzis na obiad mamusie karmiace?

Pearl wiem co czujesz. Mam tak samo, chociaz w ostatnich dniach troche spokojniejsza jestem. Staram sie czesto wychodzic na dwór, bo taka ładna pogoda jest od kilku dni. Wnerwia mnie tylko to, że ludzie się na mnie gapią jak na jakieś ufo... No, ale co poradzić... polska wieś...

Za trochę właśnie wychodzę na spacer i po drodze do sklepu, własnie dlatego pytam co macie na obiad, bo nie mam pomysłu. Chyba makaron z serem, bo nie ma też za bardzo czasu stać przy garach..

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-03-06 o 10:57

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-06, 10:59   #4978
NataliaM1103
Rozeznanie

Agatek wszystkiego naj najlepszego!

Witamy na świecie Daniela

dph karuzelę mamy taką :
http://allegro.pl/karuzela-wyspa-mar...160178865.html

Uska moj kawaler też na bujaczku lubi kupala szczelic.

Mój Bartuś już drugi dzień jest jakoś inny tzn mniej się śmieje,jakis taki poważny...

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-03-06 o 11:01
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:01   #4979
AgaMili
BAN stały

Milenka zabawia mlodego bo cos marudzi i nic mu nie pasi.
Chyba zaczyna sie interesowac juz zabawkami ale na 3 minutki najwyzej.
A od kiedy wasze maluchy sie interesowaly zabawkami i czy uzywacie juz mat edukacyjnych? Moja jeszcze na strychu lezy. Maly ma 6 tyg.2dni
Stary 2012-03-06, 11:11   #4980
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
najlepszy jest tż bo chya myśli że ja specjalnie chyba go usypiam w dzień żeby mieć więcej czasu dla siebie a wiecz jak on wraca z roboty to on nie chce spać
Powiedz mu, że mały chce się po prostu z nim pobawić i że się powinien cieszyć

Cytat:
co macie dzis na obiad mamusie karmiace?
Krupnik i udko z ziemniakami i marchewką. standard :/

A jecie może pomidorówkę? Jakie zupy jeszcze jecie, bo ja ciągle rosół, krupnik z kaszą lub ryżem, raz barszcz czerwony i chyba tyle :/

Jeny jak ja dawno na wizażu nie byłam tak długo
Ale coś słyszę Małego i chyba koniec mojej wolności. Czy tylko ja się modlę o to, żeby jak najdłużej spał?
Teraz karmienie, zmiana pieluchy i heja na spacer

E miałam jeszcze zapytać o sklep. Jak idziecie do sklepu takiego samoobsługowego (nie tesco tylko dużo mniejszy np. Biedronka), to co robicie z wózkiem i dzieckiem? Dziecka w wózku nie zostawię. Mam Małego wziąć po pachę? Wózkiem jeździcie po sklepie? Zostawiacie go przed?
Taka prosta rzecz a ja nie wiem, co zrobić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości