|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Mi kazała pediatra tak zrobić. Dać rano jogurt i przerwa na 2,3 dni i obserwować. Jak będzie wysypka itp, odstawić. U nas poszło gładko. Przyjęło się ![]() Kazała po miesiącu jakby coś było nie tak znowu zrobić prowokację, albo na jogurt albo kaszkę mleczną. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Aha, miałam pytać z ciekawości youyou i co z tym hotelem? Oddał Wam gościu kasę?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() w ogóle nie chcieliśmy Lilce dawać smoka, ale po miesiącu od urodzenia miała silną potrzebę ssania, wisiałaby mi cały czas na piersi, nie chciała spać w wózku, szybko się wybudzała. Daliśmy jej więc smoka i bardzo nam pomógł ale używałam go tylko w chwilach tzw kryzysowych ![]() W dzień pierwsza drzemkę Lila zasypia w wózku na dworzu, więc tu jej smok niepotrzebny, potrzebowała czasem do wieczornego zaśnięcia, i tylko zasnęła to zaraz go wypluwała - doszłam więc do wniosku że po co jej ten smok jeszcze?? teraz wycisza się przy butli, zjada do końca, odkręca się i idzie spać., Ja się tego trochę bałam bo Filip był bezsmoczkowy i nie wiedziałam co nas czeka, dlatego chcę teraz się odsmoczkować by poszło w miare sprawnie - chyba idzie wywale te smoki chyba zaraz do kosza i będzie pozamiatane![]() Im później tym gorzej - wiem z doświadczenia na moim wątku lutowym, są jeszcze niektóre dwulatki ze smokami...
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
u nas po kaszce KASZA na buzi
|
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawa w toku ![]() Kasę musze odzyskać od Groupona, nie z hotelu. Napisałam maila z rezygnacją z tego do groupona, babka mi odpisała że niestety przekazałam już kody zabezpieczające do hotelu (jak robiłam rezerwację) wiec muszę mieć pismo z hotelu że nie wykonali jeszcze usługi dla mnie i że moja rezerwacja została anulowana... Na szczęście wczoraj mi ta babka z hotelu przysłała maila potwierdzającego, dziś mi groupon napisał tylko że dziękują i czy potwierdzam nr konta do zwrotu.. więc chyba zrobią mi przelew zwrotny..
|
|
#3005 | |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz co może go troszkę zapchać a i pewnie rozwali sie w rączkach, no chyba ze z czymś zmieszasz
Cytat:
moja kiedys mnie przyłapała jak zakładam wkładkę w majtki i wczoraj sie mnie pyta jak się ubierałam, " znowu cos w majtki wkładasz?", kurcze poczułam się jak jakis zboczeniec, a miedawno takiej dziewczynie , która pracuje z tż powiedziała,że mama ma cycki i tata je tak ściska ![]() brumek okropna noc, Boże co za ludzie, dobrze ,że Tymek się całkiem nie obudził |
|
|
|
|
#3006 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
GRATULACJE dla solenizantow. Blondynkopoznan sto lat. Duzo zdowia i milosci
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3009 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek ładnie się działo
![]() Dziewczyny co myślicie? http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...185232478.html http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...163501540.html Czemu jest taka różnica w cenie? Opłaca się ten pierwszy? Ma ktoś?
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
kiedys artur przytulajac sioe do mnie w przedszkolu "mama, co tak śmierdzisz?!" (znaczy sie pachniesz, tyle ze on dosadniej perfumy nazywa
)
|
|
|
|
#3011 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i wcale ci się nie dziwię, że masz do wszystkich pretensje...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odważna jesteś, że zaczęłaś krzyczeć na tego włamywacza A to, że się martwiłaś czy się Tymcio nie obudzi to normalne, ja też tak mam- jak przychodza do nas goście, a Julka śpi, to karzę im mówić szeptem w przedpokoju po prostu jesteśmy 100% mamuśkami i nasze dzieciaczki są dla Nas najważniejsze, ponad wszystko![]() I oczywiście witam serdecznie ![]() Dzisiaj w nocy masakra-trzy razy się budziła z krzykiem-spałam moze ze 4 h, ale jakoś specjalnie mi się nie chce teraz spać ![]() Cookie bidna kobieto-tak mi Cię żal... trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie tej beznadziejnej sytuacji. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- nawet ten ,,tani' jest drogi Cytat:
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-03-06 o 12:22 |
|||||||
|
|
|
#3012 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My myślę, że w okolicach czerwca powinniśmy najpóźniej dostać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brumku - no to mieliście niezłą noc... Mi znowu pod oknem lisy hałasowały ![]() Dzień dobry
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
mezszares
![]() brumek ale akcja, spłoszyłas złodzieja. Myslał ze o 3 wszyscy spia oliweczka jestem za spotkaniem jakies propozycje?
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat z jakiegoś forum : xp ma latwiej zdejmowana tapicerke i latwiej zmienic regulacje wysokosci pasow poprzez odpiecie tapicerki gdzies z przodu. i podobno szybciej montuje sie w samochodzie - jakis prostszy system. Ja bym się zastanowiła czy fotelik bez podnoszonego zagłówka to dobry zakup, jesli dziecko wyrośnie a nie osiągnie 18kg to konieczny nowy fotelik?? Brumek noc !!! wrażenia że hoho, dobrze że Tymek ma tak zareagował Meszsares Klara jest boska Oliweczka dla mnie ten tani jest bardzo tani w porónianiu do innych fotelików ![]() Shirka kochana
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-03-06 o 12:43 |
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to najleo
Cytat:
a gdzie to nie mam pojęcia-tak żeby można było spokojnie z dzieciaczkami posiedzieć. |
|
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou u mnie też smok w kryzysowych sytuacjach i do spania. W dzień zaśnie bez smoka,wypluwa go też podczas spania. Zacznę po prostu wprowadzać coś takiego że będę jej ograniczała od rana smoka, przy pierwszej drzemce jutro w ogóle jej nie dam tzn chce tak zrobić zobaczymy co w praniu wyjdzie.
Kajool tak samo wlanie myślałam, starszemu powiesz że smoczek uciekł, wróbelki go zjadły itd pomarudzi ale zrozumie z czasem a takiemu bobasowi co powiesz?:P nic.Ja zacznę po prostu go co raz mniej używać. |
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- to się chłop zdziwił jak zobaczył wrzeszczącego Brumka |
|
|
|
|
#3018 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() My też dziś mamy ![]() Cytat:
Trzymam żeby wszystko było okk
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) dla siedzących ( nie dla Sary ) ?
|
|
#3020 |
|
Rozeznanie
|
Blondynkapoznan wszystkiego najlepszego
No i nowe miesięcznice Karol i dwie Majki
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dawajcie jakis termin-może za tydzień w piątek około 16? |
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dzisiaj ma dzień przytulania,
widać że ją strasznie te zęby męczą ![]() Tak strasznie chce się przytulać, spać na rękach i śliniii się okropnie ![]() Brumek kurde JA bym pewnie spanikowała i zamiast wrzeszczeć uciekłabym pod kołdrę i czekała aż sobie pójdzie. |
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też bym spanikowała |
|
|
|
|
#3024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oliweczka nie ma problemu, można się spotkac a czemu tak daleko w bidzie?? ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- może gdzieś na krakowskim przedmieściu? |
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ja mam bidę po drodze do lbn.na krakowskim niewiem, bo będę miała julkę w foteliku i nie dam rady raczej jej tak nosić... |
|
|
|
|
#3026 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj tak nasze spanie jest w ciemnej kupieeeeee.......![]() Cytat:
ja też żółtko do zupki a dziś młody miał zupkę pomidorówkę z takim jakby lanym ciastem właśnie z samego żółtka smaczyło mu, że hej w nagrodę, że dostał taki dobry obiadek wytarł pomidorową buzie do mojego sweterka![]() niech Bóg ci komplement w przespanych nockach wynagrodzi Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
koleś w szoku, że ludzie nie śpią o tej porze ja bym ryczała jak krowa na polu : " SPADAJ CHAMIE DZIECKO MI OBUDZISZZSZSZSZSZS"!!!!!! !!Cytat:
![]() taka prawda ![]() Cytat:
![]() no no
|
|
#3027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm ja znowu mieszkam z innej strony lublina i dojechac musze i jeszcze przez cały lublin przejechać a bida tez jest jakiem 9km. od lublina to u mnie to było by to z 5o km. |
|
|
|
|
#3028 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobre ![]() Cytat:
i podpinam się pod życzenia ![]() blondynkapoznan sto lat! sto lat! Sto lat! Cytat:
Dzięki ![]() |
|||
|
|
|
#3029 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O mało z wózka nie wypadali ![]() żeby było dobrze ![]() Cytat:
Ja widzę co ona z nim wyprawia, jak postępuje to mam ochote nią porządnie potrząsnąć. Totalna katastrofa. Dzieciak robi kompletnie co chce a ona mu świadomie pozwala. Idiotka. Cytat:
Cytat:
Generalnie to dla mnie jeszcze odległy temat ![]() za szczepienie Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- blondynkapoznan spełnienia marzeń!
|
|||||
|
|
|
#3030 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie!
(być może idiotyczne, ale wolę się upewnić) Czy to całe becikowe muszę rozliczyć w zeznaniu rocznym???? Bo tak się zaczęłam zastanawiać nad tym...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

)

i wcale ci się nie dziwię, że masz do wszystkich pretensje...

żeby wszystko było okk

spełnienia marzeń!