|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
![]() Bardzo sie boje, tak jak pisalam wolalabym z zaskoczenia rodzic tak jak w I ciazy, no ale niestety tym razem sie tak nie da. Podobno za drugim razem jest szybciej. Poza tym mam nadzieje ze prawie brak szyjki u mnie i rozwarcie wewnetrzne i zewnetrzne pomoze szybciutko przyjsc mojemu synkowi na swiat. Cytat:
Nie moge sobie przypomniec ile moj mały ważył w tym czasie, może znajde. Bo mój synek tez jest z tych wiekszych bobaskow, ciekawe ile przy urodzeniu w ostatecznosci bedzie wazyl, bo tydzien temu na wizycie 3500 A tych ostatnich nazw to nie rozumiem, ale mysle ze na necie mozna znalezc co oznaczaja.Cytat:
Mnie juz tez boki tak bolą, przewracanie sie i wstawanie to wyzsza szkola jazdy. Ale to juz koncowka! Trzymaj sie kochana
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
Trzymam kciuki za wyniki!
|
|
|
|
|
#2913 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co kupowalas ze tyle wydalas? Masakra ile to wszystko kosztuje. Ja tez mam nadzieje, ze pojdzie u mnie szybko! Cytat:
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Aguśka, no nic, zobaczymy jak to będzie..
A ja zmykam, będe dopiero wieczorkiem, więc miłego dzionkaWam życzę! ![]() Aguśka pozdrów Małą i Tymonka
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Milego dnia
|
|
#2916 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała gratulacje!! W końcu koniec Twoich męk ze skurczami
![]() Aguśka no tak!! Przecież my tu hurtowo musimy jutro kciuki za Was trzymać! Całkowicie o tym zapomniałam Oby poszło jak z procy ![]() Lena Aguśka dobrze prawi! Oni się tam Tobą zajmą tak jak trzeba, jeśli ciężko będzie urodzić to zrobią cc i będzie po wszystkim Nie ma się co zamartwiać z wyprzedzeniem ![]() Rety jak ja się beznadziejnie dziś czuję :/ Jakby mi ktoś łopatą w głowę przyłożył.
|
|
|
|
#2917 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pytam z ciekawości, bo dla mnie przeciekanie, czy to z cyca, czy okresowe, jest dla mnie osobiście wstydliwe - większość życia piersi nie przeciekały, więc w mojej pokręconej psychice jest to jakaś awaria i krępuje mnie to...Ręce w folijce czy moje zdrapane nie stanowią dla mnei problemu, bo nie ma dla mnei w tym podtekstu seksualnego... Co do latania na golasa - zdarza mi się, bo jaka bym nie była akceptuję swój wygląd, wiem, że mąż też. Ale z załatwianiem się przy sobie itp ja już sobie nie mogę poradzić, krępuję się, i choć tż ośmiela, mówi, że się kiedyś przełamię... to jakoś nie mogę i już. Cytat:
Cytat:
No i to kolejna okazja dla mnie by poznać drugi punkt widzenia, co sobie bardzo cenię. Myślę, że znów, dzięki naszej dyskusji, każdy może się podpiąć ze zdaniem, opinią, biorąc troszkę ode mnie, troszkę od Ciebie. Bardzo mi się podoba, jak to działa - na tym forum nieplanujących dzieci wcale dziewczyny zaliczyły starcie jak na wojnie, jak na mój gust niekulturalnie, i w porównaniu do nas, bezsensownie, bo poza "bo tak" albo "nie masz racji,bo ja mam rację" to mało argumentów sensownych padło. Och, ach, zawyżamy poziom ![]() Cytat:
Edytowane przez cottonpuma Czas edycji: 2012-03-06 o 11:13 |
||||
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
lena_mi, ułożenie podłużne główkowe typu I to oznacza, że dziecko jest główką w dół a twarzyczkę skierowaną ma prawdopodobnie w kierunku kości ogonowej - czyli najlepsze z ustawień
![]() typu II - leży sobie bokiem - ja tak mam typu III - twarzyczką do góry, co może trochę utrudnić poród ponieważ w kanale rodnym główka może się odchylić do tyłu. Ale tym nie ma się przejmować, bo dziecko ustawiając się w kanale rodnym podczas porodu i tak będzie się obracało i położna lub lekarz zawsze może dziecko obrócić jeśli coś byłoby nie tak. Najważniejsze, że wszystko jest ok
|
#2919 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Emigra, jeszcze troszeczkę i wszystkie urodzimy. Moja koleżanka mówiła mi wczoraj, ze bała sie bardzo porodu, a jak juz sie zaczął, to była spokojna i podekscytowana, choc miala silne bole, ale bol znika jak tylko ujzysz maluszka No i mam wieści hihi...Chyba mi czop odchodzi, ale na 100% nie wiem. W sumie zaczęło się w nocy-jak wstawałam siusiu, czułam sporo śluzu podcierając się, ale nie były to wody w żadnym razie, i uznałam to za normalny objaw. Zawsze na noc zakładam dużą podpaskę, w razie jakby co Więc poszłam spać, a syt powtórzyła się jeszcze raz. Dodam, że w nocy nie zapalam światła, bo mam latarnię pod oknem i dobrą widoczność, poza tym bym się rozbudziła, wiec nie zauwazylam nic podejzanego.Rano, jak Tż wyszedł do pracy wstałam zaraz po nim i poszłam siusiu-i znów ten śluz. Zerkam na papier-a on jest podbarwiony krwią!!!!! ![]() Czop czy nie czop??? Dobrze, ze dzis mam wizyte u GP!
|
||
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2921 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Małej!
![]() aguska - wszystko będzie dobrze! 3mam kciuki! Ja chce już urodzić nie ze względu że mi ciężko już tylko że nie mogę się doczekać. Zaczęłam 38tc, ale żadnych zapowiadaczy nie mam więc tylko pozostaje czekać
|
|
|
|
#2922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2923 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w brzuchu to chyba wczoraj odbywała się zmiana pozycji bo to co się działo przyprawiało mnie o takie boleści że szok
![]() Jutro też ta moja koleżanka z bliźniakami odstawia leki i idzie do szpitala trzymam za nią kciuki
|
|
|
|
#2925 |
|
Wtajemniczenie
|
Mala gratulacje!!!!!!!!!!!!!
evcia janawet nie wiem czy to nasze turystyczne lozeczko ma podwieszana podloge czy nie, ale w sumie jak nie ma to tez nie tragedia, bo Ivorowi bedzoe trudniej do Malutkiej. ewelajna to chyba czop brawo!!pospalam 1,5h po sniadanku |
|
|
|
#2926 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aguskaa, a dla Ciebie dzis to juz chyba ostatni dzien w ciazy co?
|
||
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Małej i Tymonka!
|
|
|
|
#2928 | ||
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Cytat:
sama to rozważam, a dwie moje szwagierki kupiły w zeszłym roku i są bardzo z tych butów zadowolone. Teraz są pewnie tańsze więc tym bardziej ![]() Cytat:
GRATULACJE!!!! Ale super!!!! już tak dużo mamy dzieciaczków
|
|
#2929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tym bardziej że tak czy siak muszę jakieś "adidasy" kupic bo te co mam zresztą reeboki w kwietniu skoncza 3 lata i o tyle o ile dobrze wyglądają to podeszwa jest juz troszkę zdeptana i "twardo" juz w nich jest ![]() a raz na 3 lata te 250 zł można chyba wydac na sportowe buty także przedyskutuję sprawę z mężem może te easytony nie powalają mnie wyglądem raczej średnio mi się podobają ale słyszałam opinie że po przyzwyczajeniu bardzoooo wygodne
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2930 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka z wszystkich sił trzymam kciuki jutro
mnie tez to czeka 14 ide na wizyte i tez zobaczymy czy bede wyslana na patologie no ale mi łatwiej bo Ty masz Filipka malego a ja tylko Tż i psa Ciekawe jak tam asika
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczynki
![]() Bede Wam zdawala relacje, mam nadzieje, ze dzis ostatni dzien z brzuszkiem, troszke chce mi sie plakac, troche sie ciesze, ale najbardziej odczuwam strach. No coz trzeba byc twardym a nie miekkim ![]() Cytat:
Trzymam mocno kciuki, zeby porod odbyl sie niebawem ![]() ![]()
|
|
#2932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja trzymam kciuki za Ciebie! 14 marca![]() Kazda z nas nie ma latwo, chociaz fakt, ja musze jednego synka zostawic w domku i mysle o nim, co on bedzie myslal jak mnie nie bedzie, bo ostatnio ciagle razem jestesmy No ale wroce niebawem prawda? Tzn mam taka nadzieje ze wroce cala
|
|
#2934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poza tym podobno ładnie formują pośladki
|
|
#2935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najważniejsze żeby wszystko skończyło się szczęśliwie, wizażowe kciuki będą działać!!! a mi jakoś dziś strasznie źle smutno i tak jakoś płakać mi się chce non stop chyba po tych wczorajszych nowinach że do 19 marca będe musiała czekać
|
|
#2936 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Bedzie dobrze! Cytat:
Brzuszek mysle,ze dosc nisko,ale moj np caly czas jest tak. Cytat:
za wizyteSuper,ze wszystko ok. Tez mysle,ze czop
|
|
#2937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mi się udało zasnąć gdzieś po 4 ale przed 7 przyjechał TŻ obudziłam się z bólem żołądka było mi nie dobrze, aż do 9 więc poszłam dalej spać, obudziłam się po 11 czuję się lepiej i właśnie skończyłam śniadanko ![]() Cytat:
Co do karmienia również się zgadzam, mogę karmić tylko przy Mężu a tak przy mamie, teściowej itp. a tym bardziej przy obcych zdecydowanie NIE. Nikii89 kciuki za wizytę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby szybko poszło |
|
|
|
|
#2939 |
|
Raczkowanie
|
Melduje, że jestem w domu
Zabezpieczona pessarem i fenotrolem a mój telefon przypomina mi 7 razy dziennie o lekach Fajnie być w domu ! I pisać na klawiaturze Za nadrabianie się nawet nie zabieram bo szans nie mam. Gratuluje wszystkim mamuśkom które rozpakowały sie w czasie mojej nieobecności !!! Niezła lista : agabi , Cytrynka_Wawa, natkulec, mag_99, joanaros, gucia6, Kathi75, Mała! Ja już nie obstawiam żadnego terminu w chwili obecnej skupiam się, żeby dotrzymać jak najdłużej i oby nie za długo Zabieram się za konczenie kompletowania wyprawki i torby - wizyta w szpitalu mnie mocno zmobilizowała !
|
|
|
|
#2940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Nie wiem czy wypada czy nie ale powiem najwyżej mnie zabijecie !! ![]() Mój TŻ nie brzydzi się sexu podczas okresu ani niczego. Więc czemu ja mam się wstydzić. Siare też już widział i cieszył się jak głupi
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

obyś jutro tuliła już swego syna 
A tych ostatnich nazw to nie rozumiem, ale mysle ze na necie mozna znalezc co oznaczaja.

a z tą wagą to ja już sama nie wiem czy im wierzyć (moja na USG tydzień temu czyli 34t3d miała 2799 i +/- ponad 400gramów). Okaże się przy porodzie
najważniejsze, że wszystkie narządy w porządku, a ułożenie to już idealne do porodu
wracając zaszłam do apteki, zostawiłam 140zł, ale mam już chyba wszystko i do powrotu do domu po porodzie już nic nie muszę dokupować