|
|
#391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cześć dziewczyny,
Padam. Niech ten skok rozwojowy mojego dziecka się już kończy. Spałam dziś może 3-4 godziny. Mała tylko na cycu wisiała a spać to tylko na rekach, teraz też na rękach śpi, a w nocy jadła co 1,5 godziny ![]() Aniu (Aniolina), Elu (Ela 3010) czy wasze maluchy też przechodzą to co moja Martyna ![]() Widzę, że poruszony został temat fotelików samochodowych. My mamy recaro young profi plus. http://www.recaro-polska.pl/foteliki...ung-profi-plus Trochę drogi, ale jestem z niego mega zadowolona. Mamy jeszcze bazę isofix, także szybko się montuje. Niestety musiałam mieć taki fotelik który będzie się dobrze nosiło (ergonomiczny uchwyt) i łatwo montowało. Mam auto sportowe, hondę civic 3-drzwiową, tą taką kosmiczną i niestety zawieszenie niskie, więc musze jakoś małą z tyłu szybko zamontować i wyciągnąć. A że ja z nią codziennie gdzieś jadę także mi się przydaje lepszy fotelik. Teraz będziemy kupować recaro young expert http://www.recaro-polska.pl/foteliki...ng-expert-plus. Niestety to aż 1000 zł A co do chrzcin. My daliśmy 200 zł, ale za slub to aż 600 zł +100 zł wpisowego Zmykam bo mała znowu świruje
|
#392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kasik - za koniec skoku
|
|
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
KASIK nasz zachowuje siępodobnie, w dzień anioł, wieczorem jak chce spać a nie może wyje jak rasowy kojot chyba, że odpowiednio szybko zmieniasz pozycje na rękach
![]() Dziewczyny czy ten kombinezonik http://allegro.pl/kombinezon-polar-z...165366964.html nadaje się na wiosnę? posłuży czy nie bardzo?
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Do Mnie dzwonili z przychodni napewno o szczepienie, ale nie słyszałam tel wiec czekam
.
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaz ja podziekuje za kombinezony. za duzo babrania przy ubieraniu synka co ciagle fika nogami i rekami ![]() Kasik tez uwazam, ze na bezpieczenstwie nie warto oszczedzac. Dlatego tez bede szukala bezpiecznego fotelika. Chcialabym z isofix. Taki 9-18kg to chyba do 3rż powinien wystaryczc? czy wiecje nawet? |
|
|
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
GOLDI a Ty kupujesz kurteczkę? szperam po alegro ale nie widzę nic sensownego, albo po prostu się nie znam co się nada
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie głowa booooli
|
#399 |
|
Zadomowienie
|
Kasik oj tak, u nas np wczoraj ryk ciągły, nieodkładalne dziecko, myślę że skoki rozwojowe dopadły nasze dzieciaki
.Ale dacie radę, strasznie zaradna z Ciebie dziewczyna, samiuteńka całymi dniami a tak sobie radzisz , zwłaszcza że ciągle coś wam wyskakujeA tak wogle to dzień dobry Miluś dziś grzeczniutki, nadrabia za wczoraj. Usmażyłam górę naleśników, z dżemem i serem .Ja za chrzest dałam 150zł. Za ślub nic bo znajomy ks. Natomiast jako organistka biorę 100zł za śluby i pogrzeby, za normalną mszę 40zł. Zdarzało mi się że nie brałam nic np za pogrzeb, spoko. oczywiście biorę najmniej z wszystkich okolicznych organistów i mają mi to za złe .Lecę do Milusia |
|
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
czyli jednak to skok
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
mnie bolła ostatnio chyba w piątek?
cóż to byłoby za życie gdyby łeb tak nie nawalał... też bym chciała torebkę i kozaki... ![]() :l ove:
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Wczoraj cały dzień byliśmy w Rzeszowie, a dziś nie mogę się ogarnąć. Kupiłam wczoraj małemu bodziaki z 4,99 i 5,99zł - w sklepie dla dzieci mieszącym się koło "Mieszka" na ulicy Okulickiego - to info dla dziewcyn z Rzeszowa. Kupiliśmy mu również słoiczki i właśnie przeglądam notatki ze studiów. Wygląda na to, ze jak Berni skończy 4miesiac trzeba mu będzie rozszerzyć dietę, a ja chciałam jeszcze miesiąc poczekać. Chyba instynktownie wyczuła, że już czas ![]() Bardzo żałuję, ze Was nie nadrobię - takie ciekawe rzeczy piszecie - ale nie mogę z tym wszystkim wyjść na prostą. Idę Trochę posprzątać i powiesić pranie. Wylogowywać się nie będę, bo będzie mi łatwiej tu zajrzeć. |
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
U nas niby nie ma cennika w kosciele,my tak jak pisalam za chrzest plus slub koscielny ksiedzu dalismy 400zl,co i tak uwazam ze duzo bo za to placic nie powinnismy!!! durnota,glupota i nie wiem co jeszcze
o pogrzebach i cenach sie nie wypowiem bo mnie az cos strzela przy czym powiem szczerze co do organisty za 40minut slubu kazdy by chcial 100 miec;p za godzinna msze40:P ale tak serio uwazam ze ksiadz powinien sie z organista rozliczac a nie jakies osobne placenie organiscie... teraz za chrzest damy 100zl,wiecej na bank nie,no bo jeszcze organista osobno... plus na slubie mielismy swoja babke ktora cudnie spiewala.....nie skomentuje tych glupioch oplat ;/ tak sie mowi ale byc ksiedzem chyba jeden z najlepszych interesow;p przy czym na nas sie dziwnie bardzo ksiadz patrzal bo Oli do chrztu jechala wozkiem cholernie drogim a on pewnie pomyslal ze za malo dalismy i prawie cala msze sie gapil na wozek silver crossa;p ja tez jestem osoba wierzaca ale nie praktykujaca bo jak patrze na te falszywe mordy na oltarzu to mnie strzela. Slub tez mislismy szybko latwiony bo mielismy miec w pazdzierniku a przerzucilismy cala impre na czerwiec,ale to ich obowiazek jest a nie laska do cholery;/ wkurza mnie to strasznie pytanie co maja zrobic osobyh ktore nie maja pieniedzy??;/ babcia majaca 800zl emerytury ktora zostala sama z dziadkiem i niestety dziadek zmarl...paranoja! zapozyczac sie zeby godnie pochowac meza?;/
|
|
#405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Julcia ma w tym roku dokładnie 6 lipca 5 latek i jezdzi w takim foteliku ale mamy już inny drugi zakupiony ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Ja znam na e-torebka.pl fajne maja ale ceny od 100 zł
|
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
Darusiaaaa my też za chrzest zapłaciliśmy tyle co za ślub czyli 100zł. Ksiądz kazał rzucić na tace więc tak się zrobiło. Kościelnemu jescze dało się 20zł aby wodę podgrzał.
U nas niby też nie ma cennika, ale pogrzebu ksiądz nie zrobi za co łaska - teściowa musiała 500zł zapłacić, a od niektórych to i 1000zł wołał. |
|
|
|
#407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Darusia wyobraź sobie że u nas jak bierzesz swojego organistę to musisz "stałemu" zapłacić tak jakby grał normalnie. Dla przykładu bierzesz skrzypaczkę na ślub - płacisz jej 200 zł, a organiście że NIE GRA stawkę normalną czyli 150 zł - to jest dopiero JAZDA! ![]() zmykam do pracy - na drugą mam być - znów będę jechała 150 km/h. Papapappa!!
|
|
|
#408 |
|
Zadomowienie
|
Rozbój w biały dzień - ale u nas też tak jest
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
truscafka ale u nas to samo,bo moze zle napisalam,laska grala sama i spiewala,oplacila nam ja chrzestna moja w czesci prezentu,slicznie spiewala caly kosciol wyl ze wzruszenia ale pajacowi i tak trzeba bylo dac;/
|
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
Nikaa ten smoczek mam z TT - on ma tą gumkę taką symetryczną ( coś jak z aventu) , bo takie ścięte jak ma Nuk to jej wogóle nie pasują. Zrobiłam juz zapasy tych smoczków
żebym potem nie musiała szukać.Dziewczyny ja to mało dałam "co łaska" za chrzciny bo tylko 50zł . Uważam że tyle wystarczy i wogóle to chrzciny powinny być za darmo . Księża powinni się cieszyć że ludzie chcą dzieci chrzcić , a czasami to tylko problemy wymyślają. My chrzciny bedziemy mieć sami , tz. nie na mszy chrzcielnej tylko rano po mszy zwykłej w tygodniu ( trwa to 10minut). Edytowane przez kojka Czas edycji: 2012-03-06 o 15:33 |
|
|
|
#411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mam dzisiaj dzień...rano tż podniósł mi ciśnienie, nie pojechałam między ludzi...pół dnia chodzę i wyje po kątach...niech ten dzień się skończy... |
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Mysza, oolong, kasik dziękuję za zaangazowanie i odp a propos fotelików.
Zagłębię się i na pewno coś zamówię ![]() My po wizycie. Michał kaszle podobno przez to, że mu spływa slinka i nie zdąży jej połknąć. Więc dzieć zdrowy - matka nadgorliwa ![]() Termin szczepienia nie zmieniony więc w czwartek lecimy. Będę wiedzieć ile już kloc waży
|
|
|
|
#413 |
|
Zadomowienie
|
HA!
jestem z siebie dumna ![]() dzis mam mega postep- doszorowalam wanne ( wczoraj zamiast sprzatac- siedzialam na allegro )
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
my robimy w lokalu na 30-28 ludzi zalezy ale cos kolo 30 niecaly 1000 zl wyjdzie 800cos jeszcze menu dokladnie musimy dogadac.
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#419 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama nie wiem czy nie za ciepło.... Cytat:
taki? bo moze sie skucze
|
||
|
|
|
#420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak dla nie ubieranie w kombinezon jest duzo latwiejsze niz osobno w gore i w dol, mam taki na 2 zamki, wiec nawet jak Kasia spi to ja moge z niego rozebrac i np dosypia sobei |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

za koniec skoku

.

, zwłaszcza że ciągle coś wam wyskakuje
znacie jakies fajne sklepy internetowe z torebkami?