|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, przedzwonię do mojej przychodni, jeśli nie to zrobię prywatnie. Swoją drogą nie wiem co to za ograniczenia, mnie wkurzyło wzłaszcza to, że w przychodni rodzinnej nie wydają tych badań, bo przecież to moje wyniki i mam prawo chyba je mieć!
|
|
|
|
#4832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
i przepraszam ze tak was nachodze,ale siedze w domu i mega sie nudze a na naszym watku akurat niema nikogo a ciezarowki razem zemna sa tylko 3
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4834 | |
|
Raczkowanie
|
Też nie mogę doczekać się dzisiejszego odcinka
![]() ![]() Cytat:
A jeszcze zaś mi się głupoty śniły, bo znów pełnia księżyc się zbliża.... Ja kupiłam dwa płaszczyki grzybki jeden w ciucholandzie z rękawami 3/4 , a drugi kupiłam na allegro fotki poniżej
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikqsmw65rm.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110813580120.html Edytowane przez GaTTa Czas edycji: 2012-03-06 o 12:31 |
|
|
|
|
#4835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4837 |
|
Konto usunięte
|
Ale macie śliczne te płaszczyki :O
Ja mam jedną kurtkę, zaraz ją idę zmierzyć, ale na wiosnę już kompletnie nic. |
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32750906]Ale macie śliczne te płaszczyki :O
Ja mam jedną kurtkę, zaraz ją idę zmierzyć, ale na wiosnę już kompletnie nic.[/QUOTE] Ja i tak mam jakieś dziwne wyrzuty sumienia, że sobie go kupiłam. Głupia jakaś jestem, bo wiem, że jeszcze trochę mi brzuch urośnie i jakbym go nie brała, to bym została z ręką w nocniku i M. by się wkurzył i sam mi coś kupił w sklepie, za wiele wyższą cenę Wyjdę na lenia i fleję... ale dopiero teraz idę pod prysznic
|
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sposób przechowywania i wydawania dokumentacji medycznej określony jest ustawą, już kiedyś pisałam... nie mogę teraz znaleźć.
|
|
|
#4840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gatta, super płąszczyki
|
|
|
|
|
#4841 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A mnie jakieś choróbsko chyba łapie...
|
|
#4842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, nie ma bata - muszę uciąć sobie drzemkę....
|
|
|
|
|
#4843 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja oczywiście też jeszcze nie wzięłam prysznica I w ogóle strasznie się czuję, bo wszyscy muszą za mnie wszystko załatwiać. Tata mi poszedł po wypis i L4, teściowa mi nosi obiady i będzie chyba już do końca ciąży... Ja wiem, że to dla dobra dziecka, zresztą przydają mi się dwudaniowe domowe obiadki, ale jak same jesteście aktywne, to wiecie, jak to jest....Na szczęście (wątpliwe) w szpitalu mi zrobili morfologię i mocz i mam te badania Więc sama muszę zrobić tylko tę glukozę, pojadę w przyszłym tygodniu, ale chyba poproszę męża albo mamę żeby pojechali ze mną.
|
|
|
|
|
#4844 |
|
Rozeznanie
|
to ja się pochwalę co ostatnio kupiłam, a oto firankę do pokoju dzidziusia http://allegro.pl/firanka-dziecieca-...107751585.html i body z auchan http://www.eplusm.pl/odziez-niemowle...traczkiem.html
|
|
|
|
#4845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba, że lubisz czytać ulotki albo gapić się w ścianę ![]() Ale macie fajne płaszczyki. Ja się wczoraj rozglądałam na ciuchach za jakimś wiosennym, ale nic nie znalazłam, wszystko wąskie. Muszę się wciągnąć w Allegro, bo już nieraz bym tam coś kupiła, ale do tej pory nie wiem jak
|
|
|
|
|
#4846 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4847 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
byłam wczoraj u gina-było opóźnienie ponad godzinę:/ i jak już weszłam do gabinetu po 21 to nawet mi się gadać z nim nie chciało po raz trzeci i dosadnie (po moim pytaniu) potwierdził bez żadnych wątpliwości, że w brzuchu jest Helenka- waży 1170g i w sumie z tych wszystkich pomiarów wynika, że jest trochę większa niż wynika z wieku ciąży mam nadzieję, że nie urośnie do 4kg
|
|
|
|
#4848 |
|
Wtajemniczenie
|
poziom cukru jest badany ale bez obciazenia tutaj znaczy my niepijemy glukozy w nl,a poziom cukru w moczu jest co wizyte badany po 32 tygodniu
|
#4849 |
|
Rozeznanie
|
kupiłam na all takie piankowe naklejki na ścianę
http://allegro.pl/pianki-disney-kubu...149733405.html |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4850 |
|
Wtajemniczenie
|
ale wiesz dziwne za masz skierowanie na mcv cos jest nie tak ze dal ci na to skierowanie ? normalnie to badanie tez niejest wykonywane chyba ze masz cos nie tak z poziomem zelaza
|
#4851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wkurza mnie to, ale wiem, ze przepisów tzw. wewnętrznych się nie przeskoczy, bo sama pracuję w urzędzie i mimo, że powinnyśmy postępować w oparciu o ustawę to dyrekcja może wprowadzić swoje zasady, które, wystarczy, że zostaną uchwalone na jakiejś naradzie czy spotkaniu i są obowiązujące. |
|
|
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
cholera czekam na kuriera a go nie ma i nie ma.
jak ja mam iść na pocztę???? wrrr |
|
|
|
#4853 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32747706]
Dziewczyny nie przejmujcie się autobusami, które odjechały ani niczym, czego nie zdążycie/nie potraficie załatwić! Wszystko jest do nadrobienia, powolutku i na spokojnie, dzidzia najważniejsza ![]() Teraz pytanie do Was (oczywiście liczę się z tym, co mi powiedziała położna i czekam na to, co mi powie lekarz, ale jestem ciekawa, jak Wy byście to zinterpretowały): co znaczy spoczynkowy tryb życia? Czy muszę faktycznie leżeć/siedzieć, czy da radę wstać i przespacerować się 15 minut po mieszkaniu?[/QUOTE] pewnie - ja już nie biegam, jak nie zdąże to wróce ponownie i tyle, szkoda mi nerwów i zadyszki....co do spoczynkowego trybu życia, co prawda po domu możesz przejść ale dla mnie jest jasne, że nie robić - ani sprzątania, ani zakupów, ani przeciążenia żadnego. Po prostu spokój, książka albo laptop, i lenić się ile wlezie ![]() Cytat:
Cytat:
mnie kłóli zawsze dwa i tylko dwa, przed i po dwóch godzinach Cytat:
![]() Cytat:
widziała to Pani doktor i kosmetyczka - więc nic z tych rzeczy![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32751398]Ja też chcę kupić dla małego firanki z Kubusiem i w ogóle kubusiowe motywy są takie przyjemne i przyjazne, wydaje mi się, że i naklejki na ściany też takie chcę kupić [/QUOTE]też miałam taki zamiar, ale jak zobaczyłam że tutaj tylko Kubuś puchatek wszędzie, to mam tylko zasłony z tego motywu bo były tanie ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
więc nie byłabym taka pewna
|
||||||
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w 30-32 tc będę w PL, więc może dlatego nic mi nie mówiła o badaniach moczu, pewnie mi powie na wizycie przed moim wyjazdem ![]() na razie muszę spławić jedną firmę ubezpieczeniową, bo przez swoje zakręcenie i gapiostwo mam dwie polisy... Unive sobie zastrzegła, że nie mogą mi jej usunąć i jako, że Holland Zorg jest jakby druga, to oni mają ustąpić , kuuurde mam nadzieję, że nie będą robić mi maniany żadnej, bo nei jestem miliarderem, żeby płacić za dwa identyczne ubezpieczenia
|
|
|
|
|
#4855 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Perse super że wróciłaś i że wszystko ok
Dzisiaj idziemy do architekta zaprojektować łazienkę i może salon Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||||||||
|
|
|
#4856 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A mąż całkiem całkiem sobie radzi
|
|
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam zlecone obciążenie glukozą 75g. 3 pkt. czyli kłuli mnie 3 razy: przed, po godzinie i po dwóch
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#4858 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak to sie stalo ze zawarlas dwa ubezpieczenia ??ogolnie otwarcie kolejnej polisy zamyka poprzednia wiec jesli holland zorg bylo drugie to ono niby ma twoja zgode na zamkniecie ubezpieczenia z unive,bynajmniej tak powino byc chyba ze to jakas nietypowa sytlacja,a dlaczego niezostajesz tu rodzic tylko wracasz do pl
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32752289]Tak, tak.. Żadnego sprzątania, zakupów, nic już nie będę robić.. Świat przez 3 miesiące nie upadnie bez mojej ścierki
A mąż całkiem całkiem sobie radzi [/QUOTE]i świetne podejści!!!! ja też swój pedantyzm do sprzątania i robienia zakupów ograniczyłam do minimum po tym jak raz po sprzątaniu "generalnym" płakałam pół dnia bo myślałam że coś się z moim dzieckiem dzieje. Dziękuję - już nie muszę mieć wyodkurzane, pozmywane i powycierane w każdym kącie - a jak komuś się to nie podoba nie musi na to patrzeć tak samo jak nie sprzątam kiedy goście mają przyjść, bo uważam że dom jest mój i mam prawo nic w nim nie robić jak mi się nie chce a syfu jakiegoś nie mam
|
|
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
muszę się brać za obiad, a nie chce mi się jak cholera. Dzisiaj będą gołąbki leniwe
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

.
. Może jak będzie mi dany czas wolny w przyszłości, to przyda się na jakąś siłownię 
. Mnie tam to cieszy, będzie mniej do ewentualnego zrzucania. Mam tylko nadzieję, że przez to w PL nie będą próbowali mi tego wyniku "poprawić".

I w ogóle strasznie się czuję, bo wszyscy muszą za mnie wszystko załatwiać. Tata mi poszedł po wypis i L4, teściowa mi nosi obiady i będzie chyba już do końca ciąży... Ja wiem, że to dla dobra dziecka, zresztą przydają mi się dwudaniowe domowe obiadki, ale jak same jesteście aktywne, to wiecie, jak to jest....
mam nadzieję, że nie urośnie do 4kg
, kuuurde mam nadzieję, że nie będą robić mi maniany żadnej, bo nei jestem miliarderem, żeby płacić za dwa identyczne ubezpieczenia
więc piłam bez i źle nie było gorzej było z czekaniem jak po 30min pot mnie oblał i słabo mi się zrobiło
.