|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
No ale jak trzeba dla dobra malenstwa, jak to sie mowi mus to mus...Ciesze sie, ze paciorkowiec wyszedl negatywny, a z tym moczem na pewno ureguluja lekami i szybciutko wrocisz do domku
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pizzę na obiadek zrobiłam, tż wrócił i zabrał Antka aby umyć samochód
![]() Gratulacje |
|
|
|
#3034 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
No i fajnie,ze zdecydowalas sie na drugie dzieciatko. Filipek nie bedzie samotny. Tez bym moze na dwojce sie zatrzymala gdybym drugie dziecko miala w mniejszym odstepie czasu.A chce trojke,bo juz w sumie jakos Wiki krzywde zrobilam,ze byla tak dlugo bez rodzenstwa.I dlatego chce miec teraz dzieci max 2 lata roznicy wieku,zeby mialy w dziecinstwie towarzysza zabaw. Cytat:
Ale zawsze wydawalo mi sie,ze jak juz sa regularne,to juz to. No,ale u ciebie to juz sie zdarzalo mowisz.Kurcze,sama nie wiem. Cytat:
Cytat:
Oby ci szybko zlecial czas i zeby cie wyleczyli. Zdrowie najwazniejsze: twoje i maluszka. Trzymaj sie kochana
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Gang Iren
|
A wlasnie,przypomnialo mi sie:
Konia obiecala zdjecia
|
#3037 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny trzymam
za wszystkie wizyty szpitalne i szybkie rozwiązania. A u mnie zero przepowiadaczy nadal.. I czekam i czekam bo to już 38tc2d i nic nie wskazuje na to żeby się zaczęła akcja na dniach chyba dzidzia chce posiedzieć do terminu to jeszcze 19 dni same wiecie jakie jesteśmy nie cierpliwe i chcemy już je przy sobie.. W ogóle cały czas bym spala tz się śmieje bo mam herbatę koło łóżka w butelce z dziubkiem po jakimś soku bo nie chce mi się wstawać do kuchni lecieć i mówi że ja jak dziecko z buteleczka :p aby na kupkę siusiu i do wyrka :-D
|
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Dostalam smsa od Rumiankowej, ze Córcię urodziła siłami natury!!!
Jest niesamowita!!! Pisze, ze wszystko ją boli. No nie dziwie sie...
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
No Rumiankowej należą się wyrazy podziwu
|
|
|
|
#3041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet nie zdążyłam jeszcze poszukac w necie![]() Mi lekarz powiedział, że dzidzia jeszcze może zmienic ustawienie. ewelajna pewnie to czop? ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Własnie wróciłam do domu, nogi mi zaraz odpaną.. Byliśmy dziś w Centrum Kopernika.. O rany ale się zeszłam.. ![]() Cytat:
po prostu wolałabym sn, no ale zobaczymy![]() Aguśka jak się czujesz przed jutrem? Ja strasznie mocno trzymam za Ciebie kciuki! ![]() aalegna głowa do góry! gosia dziękuję! MoniqW super, że jesteś już w domku, życzę zdrówka! |
||
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) To jest pewnego rodzaju poświęcenie, ale czy nie jest ono piękne?I Tobie Małgosiu zycze by Ci sie udalo zachowac miedzy dziecmi taka roznice jaką byś chciala, bo mnie sie udalo ![]()
|
|
#3043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nie ma tragedii, w sumie to niewielka różnica. Mi chodzi tylko o to czy przejdzie przez kanał, zobaczyymy co powiedzą jak mnie cyrklem pomierzą.![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() ale bardzo chętnie spotkam się w szpitalu, byłoby nam raźniej
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-06 o 18:03 |
||
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, jak Filipek da sobie tu radę, bo na pewno będzie myślał gdzie mama, tym bardziej, ze nie bedzie i mnie i meza przy nim. Pewnie rano sie obudzi i zobaczy jak o 7 rano wyruszamy z mężem z torbą, a ja sie pewnie zapłaczę, bo będe o nim myslala.... Oj ciężko, emocje sa duże, więc stres i nerwówka jest. Jeszcze tesciowa mi tu przyszla i pytała o samopoczucie, grrr
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-06 o 17:46 |
|
|
|
|
#3045 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nikki super, że wizyta udana!
![]() ewelajna trzymam kcuiki!!! kolejny Maluszek w drodze![]() evvcia przekaż pozdrowienia od nas dla Asiki, niech się już nie męczu i urodziswoje Maleństwo! ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
Już mi jest wszystko jedno, marzę tylko o tym by byc po porodzie.... ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
Kciuki za wizytę! daj znac co i jak bo my łeb w łeb idziemyz terminem chyba?![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-06 o 17:47 |
|||
|
|
|
#3046 | ||
|
Zakorzenienie
|
+13kg a Ty?
Cytat:
gdy powiedziałam mu że połóg trwa min 6 tyg to powiedział "OK to 6tyg spokoju a potem do dzieła" On chyba myśli że będę maszyną do rodzenia dzieci. Chcę mieć drugie ale to może starać się min. po roku ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam wyniki morfologii i moczu.
Hemoglobina podskoczyła z 11 na 11,7 więc prawie norma hematokryt z 30 na 34,4 reszta w normie Więc się cieszę ![]() Zjadłam obiad, najadłam się jak nie wiem (śmiałam się, że jem w takim tempie, jakby mieli mi zaraz zabrać jedzenie). A teraz zjadłabym jakieś pyszne, domowe ciasta. Mama mówiła mi, że będzie piekła rogaliki i przyniesie mi wieczorek trochę ![]() Poza tym zrobiłam dziś porządek z paprotką. Chyba jednak będzie żyła. Odkurzyłam parapet w łazience (na wysokości 2 metrów jest), wymyłam go, umyłam okienko łazienkowe, ramę okienną i roletę, wyczyściłam fugi, zrobiłam porządek z kosmetykami (taki częściowy). Miałam z tym czekać do weekendu, ale mąż przed obiadem zasnął a mi sie nudziło
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też już przestałam o tym myśleć bo i tak nic z tym nie zrobie. A myślę, że już mam z 15kg na plusie jak nic. Okaże się za tydzień ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- tydzień temu było +13kg ale coś czuję, że już mam z 15kg |
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i fajnie że o wizycie wiesz co i jak Trzymam kciuki za szybkiporód![]() Moja córa znów ma czkawkę, dziś już chyba z 4 raz! ;/ |
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam na szczęście nie śpieszy się i następne dziecko to za kilka lat ![]() po karmieniu mam zamiar brać tabletki, a o następnym dziecku nawet jeszcze nie myślę bo wiem, że w przeciągu 3-5lat nie planuje. |
|
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
a mi i w II, i w III leci w górę... ;/
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to dobrze, że wyniki ok ![]() też bym wszamała domowe ciasto albo rogaliki zadowoliłam się paskiem białej czekolady z orzechami a wcześniej zjadłam pól Pamelo a na obiad kopytka z celbulką i boczkiem
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Roksape, szkoda że musisz iśc doszpitala, ale lepiej żeby wszystko sprawdzili!
Najważniejsze jestbezpieczeństwo Twoje i Maluszka!Trzymaj się ciepło, czekamy na wieści od Ciebie! Fajnie że paciorka brak
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie tez tak skoczylo pod koniec ciazy ze bylam w szoku. Hemoglobina z 11,3 wzrosla do 11,7 tak samo ![]() No i hematokryt tez poszedl w gore
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3057 |
|
Rozeznanie
|
od wczoraj boli mnie okropnie kość ogonowa...
któraś z Was tak ma?
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
U imnie chyba jakas burza hormonalna, sama ze soba nie moge wytrzymac, najchetniej zapadlabym w sen z ktorego obudzilabym sie w dniu porodu.Zaczely sie domysly ze urodze pewnie wtedy i wtedy, czy cos czuje, a kiedy rodze ( ze strony innych) czuje jakas presje. Mama mnie pociesza ze ona nie czula zadnych skurczyi zaczelo sie nagle w 39 tygodniu i ze zadnych boli nie miala, ale moja mama jest cyborgiem chyba, a ja po ojcu bojąca sie wszystkiego. Mała gratulacje! ![]() Aguska , bedzie dobrze, musi byc !Co do obrzydliwosci, jezeli bede musiala wyjac cycka przy kims kto sie brzydzi to juz jego problem. KArmic bede starala sie tylko przy TZ, z reszta obecnosc kogos innego by mnie stresowala , a stres nie wplywa dobrze na laktacje, nie wyobrazam sobie tesciowej albo tescia gapiacego sie jak karmie małego, karmienie to ma byc intymna chwila i juz ![]() Ja przy swoim TZ czuje sie tak luźno( z reszta on przy mnie tez),ze nie sadze ze jest cos co mogloby go obrzydzic, widzielismy sie juz chyba w tylu "obrzydliwych" sytuacjach , ciesze sie ze nie musze sie martwic czy jak on mnie przypadkiem zastanie na kibelku to mnie nie zostawi ![]() ![]() Desia kołyska jest przesłodka ja jakbym miala córunie to by byla mała rózowa krolewna w różowym słodkim królestwie![]() Gratulacje dla rumiankowej ,ale duza dzidzia sie wyklula ![]() Roksape miejmy nadzieje ze szybko do nas wrócisz ![]() Ja na spacery zamierzam śmigac w balerinach, zaopatrzylam sie tez w zapas leginsów, bo poki nie schudne to pewnie sie w nic nie wbije, bo ja bylam dosc szczupla i z wasko biodrzastych i malo dupiastych. Licze ze do wakacji dojde do wagi z przed ciazy i wtedy zaszaleje na wyprzedazach letnich ![]() U mnie waga poszla najwiecej w 2 trymestrze, w 3 niewiele, ale najbardziej poki co cieszy mnie brak rozstepów.Mam prawie 17 kg na plusie. I na koniec mój brzuch dzisiaj. karo ja odczuwam kłucie w odbycie i jak chodze to non stop mam parcie na kupe
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-06 o 18:07 |
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to kilka dni i znów będziecie razem. Rozmawiałaś już z Filipkiem, tłumaczyłaś Mu? To mądry chłopczyk , na pewno będzie się starał wszystko zrozumiec i byc grzeczny![]() Trzymam kciuki żeby jak najmniej bolało Na pewno dasz radę, czekam na wieści z niecierpliwością!![]() a teściowa jednak zdązyła.. no nic, nie myśl o niej,skup się na Synku!
|
|
|
|
|
#3060 |
|
Rozeznanie
|
Szczęściary z was ja przy 163cm wzrostu przytylam z 45 na 67 :p 22kg
ale co tam JESTEM ZDANIA ŻE TO ZRZUCĘ a przynajmniej do 50 :P waga zaczęła mi rosnąć pod koniec 2 trymestru i to magiczniekaro - mam identyczne odczucie. Na dodatek W nocy jak śpię to do bólu kości ogonowej dochodzi odczucie jak mały mi naciska na odbyt jak by chciał nim wyjść :/ aż muszę wyjść do kibelka. Tynka - ale brzuszek niziutko masz mogłabym zaśpiewać Ci piosenkę "mam tak samo jak Ty"
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2012-03-06 o 18:19 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

No ale jak trzeba dla dobra malenstwa, jak to sie mowi mus to mus...

bo właśnie teraz mnie boli na tej wysokości twardego brzucha..
tz się śmieje bo mam herbatę koło łóżka w butelce z dziubkiem po jakimś soku bo nie chce mi się wstawać do kuchni lecieć i mówi że ja jak dziecko z buteleczka 

ale Wam zazdroszczę 
z takim rozwarciem to wiem że któraś mamusia była już wysyłana do szpitala ale mi kazała czekac na rozwój zdarzeń