|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
0 | 0% |
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
0 | 0% |
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
2 | 3,39% |
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
2 | 3,39% |
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
4 | 6,78% |
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
22 | 37,29% |
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
15 | 25,42% |
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
6 | 10,17% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
8 | 13,56% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Byłam zanieżć pit do urzędu i na miejscu wypisałam Nip-3 żeby kase na konto przelali.A siedząc u lekarza na poczekalni wpadło mi do głowy że nie wpisałam nr konta
![]() Najlepsze jest to że babka to przeglądała i też nie zauważyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulację - to znaczy co już zrobiliście w tym pokoju? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32757831]No właśnie, ja chyba jako jedyna miałam w szpitalu termometr rtęciowy (nie wiem, czy takie są jeszcze w sprzedaży, a nigdy jakoś mi nie przyszło do głowy kupić innego
![]() ![]() Ja leżałam już parę razy w szpitalu z Filipem.Na początku zawsze mierzyli temp takim zwykłym rtęciowym właśnie.Pózniej jak pojechaliśmy przychodzi z takim a'la pistoletem przystawia do czoła i mierzy temp.Raz czuję że ma gorączke-przychodzi siostra mierzy tym czymś a tam że ma 36,6 bodajże.Ale kurna ja znam Filipa i widzę że ma gorączke i proszę o normalny termometr i rzeczywiście miał prawie 39. Więc nie wiem na jakiej zasadzie one działają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32757831]No właśnie, ja chyba jako jedyna miałam w szpitalu termometr rtęciowy (nie wiem, czy takie są jeszcze w sprzedaży, a nigdy jakoś mi nie przyszło do głowy kupić innego ![]() ![]() wycofali je z użytku, dlatego mam taki problem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zadomowienie
|
Ja poczytałam trochę na temat termometrów i z tego, co się dowiedziałam to nie polecają Babyono, bo za każdym razem wskazuje inną temperaturę. Ja po analizach opinii kupiłam ten http://www.medisana.info.pl/item.php...odczerwień_FTN
na allegro jest sporo taniej. Przyszedł mi dzisiaj, wskazuje dobrze tzn. nie mam gorączki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32758006]O ile znajdziesz, bo słyszałam, że ich się już nie sprzedaje. Ale mogę się mylić, bo mi dzwoni, ale nie wiem w którym kościele.[/QUOTE]
nie mylisz się, rtęć w nich zawarta była wg lekarzy groźna dla zdrowia, szczególnie jak termometr się stłukł zatem zostały wycofane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
ok swietowalismy usg; ]
byla pizza, pozniej truskawki, potem przytulanki ![]() ciekawe jak to ebdzie z ta waga malego, mierzyl go naprawde dokladnie, poza tym moj tz i jego 2 siosry mialy wage od 4.5- ponad 5 ![]() ![]() tz poszedl na pimponga, ja pije cappucino i buzka mi sie juz usmiecha, bo Leos juz taki duzyyy i niebawem sie z nim zobacze ![]()
#4960 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mnie przytulanki teraz już oficjalnie zakazane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wycofali? A to pierwsze słyszę.No cóż jakoś poszukam inny elektroniczny w takim razie ale nie jestem do nich przekonana. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32758191]Super
![]() U mnie przytulanki teraz już oficjalnie zakazane ![]() ![]()
#4963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takich to ja też jeszcze chodzę, ale mam mnóstwo takich powyżej 10 cm ... Bez konturny i z koturnami i w takich już niestety się nie poruszam ... Ale często je oglądam sobie ![]()
![]() |
#4964 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32758191]Super
![]() U mnie przytulanki teraz już oficjalnie zakazane ![]() Mnie mój M biedaczek od czasu szpitala boi sie tknąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o termometry to o tym czytałam pozytywne opinie - http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Mescomp-AC-322 .... no cóż mam jeszcze chyba miesiąc do zastanowienia się mam nadzieję, że dobrze wybiorę
![]() może teraz wejdzie ze spacjami - http://co kupic .pl/produkt/Mescomp-AC-322 Edytowane przez kapukat Czas edycji: 2012-03-06 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4967 |
Wtajemniczenie
|
Znalazłam taki chyba fajny ale jestem zawiedziona że tych zwykłych nie ma
![]() http://allegro.pl/termometr-na-podcz...160210504.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
problem polega na tym że one wszystkie fajnie wyglądają - ale jeśli chodzi o pomiar niestety musi być dokładny a jak termometr ma rozbirzeżność 1 stopnia! to jest trochę za dużo jak na takiego malucha... my damy sobie radę ale co z dzieckiem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny które kupuja foteliki samochodowe.Kupujecie je z bazą czy samo nosidełko-fotelik?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Zadomowienie
|
To prawda, rtęciowe wycofali ale w ich miejsce dali bezrtęciowe, działają tak samo tyle, że w środku mają jakiś inny metal, nie pamiętam jaki. Sama mam taki termometr. Kosztował kilkanaście złotych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że jednak rtęciowe są wycofane. Rozumiem, że rtęć z rozbitego jest szkodliwa dla zdrowia, ale jednak były najdokładniejsze. Ciekawa jestem swoją drogą, jak sprawują się te galowe ![]() ![]() Niestety i ja byłam świadkiem lub uczestnikiem takich sytuacji z mierzeniem dzieciom temperatury w szpitalu jak opisuje anulka ![]() kapukat, z termometrów niertęciowych elektronicznych, ale nie do czoła/ucha, tylko do buzi/pupy do sygnału, a pod pachę na 5 min polecam bardzo ten Microlife MT 16c2. Używamy go niecały rok, nieraz go testowałam wkładając pod jedną pachę ten, a pod drugą rtęciowy ![]() ![]() Ooo, przed właściwym porządkowaniem i urządzaniem to jeszcze duuuuużo mamy do zrobienia, bo jak wspominałam od przeprowadzki w zeszłym roku jest tam graciarnia wszelkiego rodzaju. Taki dodatkowy pokój strasznie kusi, żeby wrzucić tam "na chwilę" do przechowania różne rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Drugi fotelik, ktory starczy na dluzej kupie lepszy.
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-06 o 17:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Wtajemniczenie
|
Filip się mnie właśnie zapytał:mama kiedy będzie 101 dalmachińczyków
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 |
Wtajemniczenie
|
Pytanie odnośnie tytułu nowej części:
Wygrał tytuł: Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. Co powiecie na taką małą stylistyczną zmianę? Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. lub ewentualnie Brzuszki mocno podskakują, maluszki powoli na świat się szykują. Macie jeszcze 30 postów, żeby odpowiedzieć, to akurat je czymś zapełnimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Zadomowienie
|
Pamiętam, że kiedyś byłam chora ( przed ciążą) i pożyczyłam rtęciowy od teściów, niestety stłukłam go, więc kupiłam 2 galowe dla mnie i dla nich i zaraz po zakupie zmierzyłam temp. i miałam taką jak na rtęciowym. Teraz od czasu do czasu zmierzę sobie temp. i zawsze mam 37st ( w ciąży) więc chyba dobrze. Wydaje mi się, że nie ma różnicy między rtęciowym a galowym, chociaż nie miałam takiej sytuacji teraz, w której mogłabym to sprawdzić, nie miałam gorączki od początku ciąży. W każdym razie myślę, że warto go kupić i wypróbować, bo nie kosztuje wiele.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują.
![]()
#4977 |
Zadomowienie
|
Zmykam, pojawię się jutro - najpewniej w nowym już wątku. Miłego wieczoru ciężarówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lub używany odkupie zawsze taniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Wtajemniczenie
|
Niestety wskazań nie porównywałam z rtęciowym, bo takiego nie posiadam już od dawna, zresztą niemowlakowi w życiu bym takim nie zmierzyła temperatury - bałabym się po prostu ze względu na rtęć... Porównywałam natomiast z temp. moją i męża - jak mały miał gorączkę, to u nas było dokładnie 36,6, więc raczej dobrze. Chociaż ostatnio musze przyznać, że na jednej skroni synka wskazał coś innego, niż na drugiej???? Wydaje mi się, że to dlatego, że mały leżał na tej stronie, więc chyba mogło być cieplej, ale nie mogę powiedzieć na 100%. Ja miałam taki zwykły cyfrowy z superpharmu też po 11zł
![]() Na pewno gorąco ODRADZAM termometr alphamed... masakra, ten to dopiero szalał, za każdym razem pokazywał co innego. Poza tym strasznie kłopotliwy w stosowaniu - trzeba nim przejechać przez całe czoło, teraz to nie byłby żaden kłopot, ale niemowlę raczej protestuje przeciwko takim zabiegom.
#4980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.