Bezsenność - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-12-07, 19:42   #211
201701160947
Konto usunięte

Dot.: Kłopoty ze snem-pomocy!!!

Cytat:
Napisane przez czapeczkaelfa Pokaż wiadomość
Ja tez nie czuje się po tym rano najlepiej.Ale doszłam do wniosku, że po bezsennej nocy czuję się jeszcze gorzej, więc wybieram mniejsze zło
Dokładnie, po bezsennej nocy człowiek chodzi jak zombi
Czapeczkoelfa, a ile bierzesz tabletek na raz?
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-07, 19:56   #212
czapeczkaelfa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez silva Pokaż wiadomość
Dokładnie, po bezsennej nocy człowiek chodzi jak zombi
Czapeczkoelfa, a ile bierzesz tabletek na raz?
Najczęściej jedna tabl 10 mg. Zauważyłam, ze im dłużej to biorę tym silniej na mnie działa, co jest dość nietypowe, bo najczęściej dzieje się odwrotnie Rok temu działało na mnie dopiero 50 mg, a teraz 10 w zupełności wystarcza. Dziwne. Może za długo to juz biorę Co prawda z przerwami, no ale juz od roku
A ty Silvo ile tabletek bierzesz?

czapeczkaelfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-07, 20:10   #213
201701160947
Konto usunięte

Czapeczkoelfa, ja biorę 2-3 tabletki. Wtedy działa tak srednio, ale więcej nie chcę brać
Na jakimś forum widziałam wypowiedzi osób, które biora po 10 tabletek. Ktoś tam pisał nawet o całym opakowaniu-że nie zadziałało i nie było też skutków ubocznych, ale potraktowałam to z przymrużeniem oka
Zazwyczaj właśnie po jakimś czasie tabletki przestają działać, Ty masz na odwrót i nie będę ukrywać, że Ci zazdroszczę
Stary 2006-12-07, 20:37   #214
czapeczkaelfa
Zadomowienie

Cytat:
Czapeczkoelfa, ja biorę 2-3 tabletki. Wtedy działa tak srednio, ale więcej nie chcę brać
Na jakimś forum widziałam wypowiedzi osób, które biora po 10 tabletek. Ktoś tam pisał nawet o całym opakowaniu-że nie zadziałało i nie było też skutków ubocznych, ale potraktowałam to z przymrużeniem oka
Zazwyczaj właśnie po jakimś czasie tabletki przestają działać, Ty masz na odwrót i nie będę ukrywać, że Ci zazdroszczę
Ludzie różne dziwne rzeczy wypisują, nie należy się tym kierować

Mam nadzieję że jak będę tak stopniowo zmniejszac dawkę to dojde do momentu, kiedy nie będe musiała brać ani okruszka a i tak będę spała

czapeczkaelfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-07, 20:51   #215
Westalka
Zakorzenienie

Jeej, nie ma gorszej rzeczy niż bezsenność. Całonocne kręcenie się w łóżku. Wszyscy chrapią, a Ty czekasz na sen, jak na zbawienie.
Ale ostatnio wyczaiłam pośrednie przyczynymojej bezsenności. Otóż, jak wejdę pod kołdrę i zaraz zrobi mi się gorąco; albo jak jest mi strasznie zimno (paradoks? ); albo jak zjem coś późnym wieczorem; albo jak wieczorem napiję się czegoś co ma kofeinę, guaranę itp. czyli np. Cola, Pepsi; i.. jak jest pełnia. Czyli przez ostatnie kilka dni uśnięcie razem z kurami jest rzeczą wprost niemożliwą.

A najgorsze jest to, że nie umiem spać w innym łóżku niż swoje własne. Tzn. wszelkie nocne maratony filmowe ze znajomymi kończą się tym, że wszyscy po pewnym czasie usypiają, a ja dulczę jak za karę. To samo jest z imprezami - wszyscy śpią a mnie "niemoc senna" doprowadza do szału.

Westalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-07, 21:04   #216
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czapeczkaelfa Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że jak będę tak stopniowo zmniejszac dawkę to dojde do momentu, kiedy nie będe musiała brać ani okruszka a i tak będę spała
Oby Ci się udało

Cytat:
Napisane przez Westalka Pokaż wiadomość
A najgorsze jest to, że nie umiem spać w innym łóżku niż swoje własne. ...To samo jest z imprezami - wszyscy śpią a mnie "niemoc senna" doprowadza do szału.
Skąd ja to znam
Jesli chodzi o imprezę, to czasem śpię, a czasem nie. Zależy ile wypiję
Stary 2006-12-07, 21:09   #217
kasia20a
Zadomowienie

Dot.: Bezsenność

a jakies tabletki na bezssenosc moze przepisac lekarz rodzinny czy specjalista??
Stary 2006-12-07, 21:17   #218
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasia20a Pokaż wiadomość
a jakies tabletki na bezssenosc moze przepisac lekarz rodzinny czy specjalista??
Lekarz rodzinny też może W każdym razie mi przepisywał
Stary 2006-12-07, 21:34   #219
kasia20a
Zadomowienie

Cytat:
Lekarz rodzinny też może W każdym razie mi przepisywał
i co one dziłają
boje się troche isc zeby mnie nie zbył jakims badziewiem,
raz dostałam cos na sen i wstałam otłumaniona głowe miałam cięzką i wogóle koszmarnie sie czułam, ty tez tak masz?
Stary 2006-12-07, 21:44   #220
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasia20a Pokaż wiadomość
i co one dziłają
boje się troche isc zeby mnie nie zbył jakims badziewiem,
raz dostałam cos na sen i wstałam otłumaniona głowe miałam cięzką i wogóle koszmarnie sie czułam, ty tez tak masz?
Najlepiej będzie jak przejrzysz wątek. Dziewczyny pisały o swoich doświadczeniach.
Ja z własnego doświadczenia mogę polecić Stilnox-lepiej nie uzywac go zbyt długo i najlepiej co jakiś czas-jesli już wiesz, że na bank nie zaśniesz, np.przed egzaminami, przy dużym strasie. Powala na kolana
Natomiast częściej możesz zażywać hydroxyzinum, o którym niedawno było mowa.
Po tym leku możesz być po przebudzeniu lekko senna. Natomiast po Stilnoxie nie zauważyłam ubocznych efektów.
Stary 2006-12-07, 21:48   #221
Brook
Zakorzenienie

hydroxyzinum- o tym nie slyszalam skolei- a czy to tez lek nasenny jak np stilnox? powala odrazu napiszcie cos o nim wiecej prosze
Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-07, 22:10   #222
Nemezja
Zakorzenienie

Nie czytałam całego wątku,ale mogę polecić Persen na bezsenność.Powalił mnie w ciągu dnia ale nie brałam go ze względu na usypiające działanie.Bezsenne epizody miałam zaledwie parę razy w życiu,kiedy ot,tak nie mogłam zasnąć,najczęsciej spowodowane katarem,wiadomo-zapchany nos,oddychać nie można,a co dopiero spać.Teraz bez względu na okoliczności śpię twardym snem bez pobudek.I nie miewam już kataru

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-07, 23:13   #223
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Miałam okres w którym strasznie męczyła mnie bezsenność i teraz moge śmiało powiedziec co było tego przyczyną.Taka sytuacja zawsze mnie dotyka, kiedy mam dużo spraw na głowie, zmartwień, za dużo sie przejmuje zwłaszcza niepotrzebnym rzeczami.Najlepszym dla mnie rozwiązaniem był spacer 1-2 godziny przed snem, porządna kąpiel z dodatkiem jakiś olejków odprężających i zero stresu (jak się dało oczywiście)
Stary 2006-12-07, 23:56   #224
201701160947
Konto usunięte

Brook, na tej stronie jest opis
http://www.przychodnia.pl/el/leki.ph...tter=&lek=1075

Zastosowanie:

Cytat:
Niepokój, stany napięcia. Nadpobudliwość u dzieci. Stany lękowe u pacjentów starszych. Świąd skóry z pokrzywką. Pokrzywka na tle nerwowym. Dolegliwości w okresie pokwitania.
Stary 2006-12-18, 11:13   #225
karolinka86
Zakorzenienie

Czy któraś z Was stosowała melatonine firmy lekam??Slyszalam o tym leku ale czy jest dobry??Ja mam bardzo powazne klopoty ze snem i to od dziecinstwa!!Tak sie z tym mecze!!Piszcie o melatoninie koniecznie!!No i jaka dawke trzeba brac bo sa rozne!!

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-18, 11:19   #226
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
a ten salvan to ziolowe?
Sanval to nie jest ziolowe!!Tylko z przepisu lekarza!!Ja mam 10mg
Tylko trzeba pamietac zeby po wzieciu leku prosto do lozka!!Bo ja kiedys wzielam a potem jeszcze cos robilam a on zaczal dzialac!!I sie wtedy czlowiek glupkowato zachowuje Wiec od razu do lozka!!Nawet za 15 min mozna usnac!!

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-18, 22:19   #227
Vivienne
... choć nie Westwood

Cool Dot.: Bezsenność

U mnie to jest tragedia ze spaniem, nie mam już pojęcia co robić... Teraz 3-4 godziny to jest max, a i tak często wstaje w nocy i leżę bezczynnie. mam dość!
Rano chodzę nieprzytomna, wieczory to dla męka, czasem sama już ni wiem co mam ze sobą zrobić.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-18, 22:50   #228
Madzia007
Zadomowienie

Moje kłopoty z bezsennością minęły jak ręką odjął odkąd... z przymusu zaczęłam wstawać do szkoły o 5.20 A wcześniej miałam naprawdę duży problem z zaśnięciem. Często bywało i tak, że kładłam się spać o 22.00, a zasypiałam dopiero o 2.00 .
Stary 2006-12-19, 00:28   #229
phoebe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzia007 Pokaż wiadomość
Moje kłopoty z bezsennością minęły jak ręką odjął odkąd... z przymusu zaczęłam wstawać do szkoły o 5.20 A wcześniej miałam naprawdę duży problem z zaśnięciem. Często bywało i tak, że kładłam się spać o 22.00, a zasypiałam dopiero o 2.00 .
U mnie też problemy z bezsennością minęły wraz z przymusem wczesnego wstawania Kiedyś chodziłam spać o 2-3 (czasami o tej godz. się kładłam a zasypiałam dużo później ) a budziłam się o 12-13 (w sam raz na obiad ). To było straszne, taki rozregulowany tryb życia, teraz o 13 to już jestem prawie po pracy

Moje Aniołki wiem, że kiedyś się spotkamy [*]

phoebe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-19, 01:03   #230
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Męczę się z bezsennością już od czterech lat Pojawiła się dosłownie z dnia na dzień i do dziś nie mogę sobie z nią poradzić (trudno to zrobić, jeśli się nie zna przyczyny...).
Na ogół idę spać o 4.00 rano, przy czym i tak się czasami zmuszam, chętnie posiedziałabym jeszcze trochę Nie ma znaczenia, czy następny dzień mam wolny, czy nie, więc jeśli muszę zerwać się naprawdę wcześnie, nie spię całą noc :/
Co do leków - nie mam już na nie siły i odeszła mi ochota się truć. I tak nie pomagają. Miałam kilka razy wspomniany Stilnox, na pierwsze opakowanie reagowałam dobrze i faktycznie rano nie czułam się taka przymulona. Potem, chociaż nie brałam go systematycznie, jednak się przyzwyczaiłam, zasnąć i tak nie mogłam, za to myśli miałam wprost "fantastyczne". A jeśli już zasnęłam, to i tak wybudzałam się w środku nocy :/
Melatonina też trochę pomagała, chociaż rewelacji nie było, ale skutków ubocznych przynajmniej też nie Chociaż podobno jakieś tam ma, konkretnie nie wiem jakie, czytałam tylko taką wzmiankę w gazecie, niestety nie pokusili się o szczegóły. Za to przed jej kupieniem przeczytałam mnóstwo artykułów w necie - same peany Ale to było rok - dwa lata temu. Środek ten przeznaczony jest głównie dla osób, u których poziom wydzielania melatoniny z wiekiem spada i o ile dobrze pamiętam, zaczyna się od najmniejszej dawki (bo w końcu własną się jeszcze produkuje w młodym wieku).

Trochę tego jeszcze było przez te lata, ziołowe i na receptę, bez większych efektów Dałam sobie na razie spokój z robieniem czegokolwiek w kierunku rozwiązania tego problemu, nawet się trochę przyzwyczaiłam do bycia "sową".
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-19, 10:34   #231
agness86
Zakorzenienie

Dziewczyny, a problemy z zasypianiem to też już pod bezsenność podchodzi? Bo ja ostatnio coraz częściej przewracam się z boku na bok przez 2-3 godz i zasnąć nie mogę, a muszę dodać, że kładę się spać dosłownie padnięta
agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-19, 17:31   #232
sorceress
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was stosowała melatonine firmy lekam??Slyszalam o tym leku ale czy jest dobry??Ja mam bardzo powazne klopoty ze snem i to od dziecinstwa!!Tak sie z tym mecze!!Piszcie o melatoninie koniecznie!!No i jaka dawke trzeba brac bo sa rozne!!
Ja biorę melatoninę codziennie przed snem. Teraz mam chyba 3 mg, więc biorę 2 tabletki. Pomaga. Fakt, że ostatnio jest zmęczona, ale za to jestem w wielkim dołku, bardzo zdenerwowana, w głowie kłębowisko myśli. Bez niej chyba bym nigdy nie zasnęła

"Największym błędem jaki możesz zrobić w życiu jest ciągle obawianie się, że popełnisz błąd." Elbert Hubbard
sorceress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-14, 11:57   #233
sylwia-zuza
Zakorzenienie

problem ze snem

hej. Od kilku dni mam problem ze snem- prawie wogole nie moge zasnac,lub spie bardzo "plytko" Mam go zawsze gdy wieje wiatr. Czy wy tez tak macie? Dlaczego tak sie dzieje?
I jak sobie z tym radzicie?
Stary 2007-01-14, 12:25   #234
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Dot.: problem ze snem

Jakbym czytała siebie-mieszkam w Gdańsku, mój blok jest oddalony od morza o 5 minut piechotą-na 9 piętrze. Morze widzę z okna, ale jak spojrzę przypadkiem na ten sztorm, jest mi niedobrze.
Tu wieje teraz najbardziej, mam za sobą 3 zarwane noce, w nocy budze się-o ile w ogólew śpię-milion razy i sprawdzam czy okna jeszcze są na swoim miejscu.
A radzę sobie z tym biorąc chemię na receptę niestety-na lęk przed wiatrem nie pomaga mi mleko z miodem. Do tego serce wali mi jak młotem i dostaję arytmii.
Ale na szczęście TAKIE wiarty bywają kilkanaście dni w roku, więc nie truję się nagminnie.
Dla ciekawych tego, co też mnie uspokaja-jest to propranolol 10 mg.
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-14, 12:54   #235
sylwia-zuza
Zakorzenienie

ty masz morze a ja gory..... chyba tez pojde do lekarza po prochy -na dluzsza mete tak sie nie da zyc. I jeszcze ten bol glowy ...
Stary 2007-01-14, 13:03   #236
Kobieta_słonecznik
Zakorzenienie

Ja też nie mogę spać Chociaż nie mieszkam ani w górch ani nad morzem, to u mnie też strasznie wieje od kilku dni
Kobieta_słonecznik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-14, 13:08   #237
sylwia-zuza
Zakorzenienie

To chyba nie jest wazne gdzie mieszkasz tylko to, ze wieje. Mnie zastanawia jedno -dlaczego jedni tak maja a inni nie? moj maz spi jak dziecko, znajomi tez. Mecze sie tylko ja i moja mama......
Stary 2007-01-14, 13:16   #238
Westalka
Zakorzenienie

Ja też nie mogę spać. I powiem szczerze, że świsty wiatru doprowadzają mnie do szału. Nie wiem czemu nie lubię wiatru. Irytuje mnie to, że gdy mam otwarte okno rusza firanką, że rozwiewa włosy.. po prostu wszystko. Z okna widzę las, który pokrywa jedno z pasm G. Świętokrzyskich. Wręcz nienawidzę, gdy otworzę okno i słychać ten wstrętny szum i łamanie się drzew.
U mnie strasznie wieje. Mam wrażenie, że wyrwie okno. I jeszcze te drzewa zginające się aż do ziemi. Brrr, okropność.

Jak ja się cieszę, że nie mieszkam nad morzem, jak ja się cieszę! Nawet gdy w TV oglądam sztorm, to mam dreszcze. Nie lubię nadmiaru wody, szczególnie w połączeniu z wiatrem. Na moje nieszczęście jestem wyjątkiem, bo u mnie wszyscy chcieliby oglądać sztorm na Bałtyku.

Dziękuję za ten wątek, bo już myślałam, że jestem nienormalna.

Westalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-14, 14:15   #239
agabe81
Rozeznanie

GG do agabe81 Send a message via Skype™ to agabe81

Cytat:
Napisane przez Westalka Pokaż wiadomość
Dziękuję za ten wątek, bo już myślałam, że jestem nienormalna.
A już myślałam, że jestem sama

Ostatnio mam ten sam problem co Wy dziewczyny. Problem z zaśnięciem nęka mnie chyba już z 2 tygodnie. Kładę się próbuję zasnąć i nic. Przewracam się z jednego boku na bok.
Może to rzeyczywiście przez te wichury

agabe81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-14, 14:19   #240
Kobieta_słonecznik
Zakorzenienie

Pewnie to ma związek z ciśnieniem A dokuczają Wam może migreny ??
Kobieta_słonecznik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości