|
|
#211 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kłopoty ze snem-pomocy!!!
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rok temu działało na mnie dopiero 50 mg, a teraz 10 w zupełności wystarcza. Dziwne. Może za długo to juz biorę Co prawda z przerwami, no ale juz od roku ![]() A ty Silvo ile tabletek bierzesz?
|
|
|
#213 |
|
Konto usunięte
|
Czapeczkoelfa, ja biorę 2-3 tabletki. Wtedy działa tak srednio, ale więcej nie chcę brać
Na jakimś forum widziałam wypowiedzi osób, które biora po 10 tabletek. Ktoś tam pisał nawet o całym opakowaniu-że nie zadziałało i nie było też skutków ubocznych, ale potraktowałam to z przymrużeniem oka ![]() Zazwyczaj właśnie po jakimś czasie tabletki przestają działać, Ty masz na odwrót i nie będę ukrywać, że Ci zazdroszczę
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że jak będę tak stopniowo zmniejszac dawkę to dojde do momentu, kiedy nie będe musiała brać ani okruszka a i tak będę spała
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Jeej, nie ma gorszej rzeczy niż bezsenność. Całonocne kręcenie się w łóżku. Wszyscy chrapią, a Ty czekasz na sen, jak na zbawienie.
Ale ostatnio wyczaiłam pośrednie przyczynymojej bezsenności. Otóż, jak wejdę pod kołdrę i zaraz zrobi mi się gorąco; albo jak jest mi strasznie zimno (paradoks? ![]() A najgorsze jest to, że nie umiem spać w innym łóżku niż swoje własne.
|
|
#216 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Jesli chodzi o imprezę, to czasem śpię, a czasem nie. Zależy ile wypiję |
||
|
|
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bezsenność
a jakies tabletki na bezssenosc moze przepisac lekarz rodzinny czy specjalista??
|
|
#218 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
i co one dziłają
boje się troche isc zeby mnie nie zbył jakims badziewiem, raz dostałam cos na sen i wstałam otłumaniona głowe miałam cięzką i wogóle koszmarnie sie czułam, ty tez tak masz?
|
|
#220 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja z własnego doświadczenia mogę polecić Stilnox-lepiej nie uzywac go zbyt długo i najlepiej co jakiś czas-jesli już wiesz, że na bank nie zaśniesz, np.przed egzaminami, przy dużym strasie. Powala na kolana ![]() Natomiast częściej możesz zażywać hydroxyzinum, o którym niedawno było mowa. Po tym leku możesz być po przebudzeniu lekko senna. Natomiast po Stilnoxie nie zauważyłam ubocznych efektów. |
|
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
hydroxyzinum- o tym nie slyszalam skolei- a czy to tez lek nasenny jak np stilnox? powala odrazu napiszcie cos o nim wiecej prosze
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Nie czytałam całego wątku,ale mogę polecić Persen na bezsenność.Powalił mnie w ciągu dnia
ale nie brałam go ze względu na usypiające działanie.Bezsenne epizody miałam zaledwie parę razy w życiu,kiedy ot,tak nie mogłam zasnąć,najczęsciej spowodowane katarem,wiadomo-zapchany nos,oddychać nie można,a co dopiero spać.Teraz bez względu na okoliczności śpię twardym snem bez pobudek.I nie miewam już kataru
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam okres w którym strasznie męczyła mnie bezsenność i teraz moge śmiało powiedziec co było tego przyczyną.Taka sytuacja zawsze mnie dotyka, kiedy mam dużo spraw na głowie, zmartwień, za dużo sie przejmuje zwłaszcza niepotrzebnym rzeczami.Najlepszym dla mnie rozwiązaniem był spacer 1-2 godziny przed snem, porządna kąpiel z dodatkiem jakiś olejków odprężających i zero stresu (jak się dało oczywiście)
|
|
|
#224 | |
|
Konto usunięte
|
Brook, na tej stronie jest opis
![]() http://www.przychodnia.pl/el/leki.ph...tter=&lek=1075 Zastosowanie: Cytat:
|
|
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was stosowała melatonine firmy lekam??Slyszalam o tym leku ale czy jest dobry??Ja mam bardzo powazne klopoty ze snem i to od dziecinstwa!!Tak sie z tym mecze!!Piszcie o melatoninie koniecznie!!No i jaka dawke trzeba brac bo sa rozne!!
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Sanval to nie jest ziolowe!!Tylko z przepisu lekarza!!Ja mam 10mg
Tylko trzeba pamietac zeby po wzieciu leku prosto do lozka!!Bo ja kiedys wzielam a potem jeszcze cos robilam a on zaczal dzialac!!I sie wtedy czlowiek glupkowato zachowuje
|
|
#227 |
|
... choć nie Westwood
|
U mnie to jest tragedia ze spaniem, nie mam już pojęcia co robić... Teraz 3-4 godziny to jest max, a i tak często wstaje w nocy i leżę bezczynnie. mam dość!
Rano chodzę nieprzytomna, wieczory to dla męka, czasem sama już ni wiem co mam ze sobą zrobić.
|
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
Moje kłopoty z bezsennością minęły jak ręką odjął odkąd... z przymusu zaczęłam wstawać do szkoły o 5.20
A wcześniej miałam naprawdę duży problem z zaśnięciem. Często bywało i tak, że kładłam się spać o 22.00, a zasypiałam dopiero o 2.00 .
|
|
|
#229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedyś chodziłam spać o 2-3 (czasami o tej godz. się kładłam a zasypiałam dużo później ) a budziłam się o 12-13 (w sam raz na obiad ). To było straszne, taki rozregulowany tryb życia, teraz o 13 to już jestem prawie po pracy
|
|
|
|
#230 | |
|
Raróg
|
Męczę się z bezsennością już od czterech lat
Pojawiła się dosłownie z dnia na dzień i do dziś nie mogę sobie z nią poradzić (trudno to zrobić, jeśli się nie zna przyczyny...).Na ogół idę spać o 4.00 rano, przy czym i tak się czasami zmuszam, chętnie posiedziałabym jeszcze trochę Nie ma znaczenia, czy następny dzień mam wolny, czy nie, więc jeśli muszę zerwać się naprawdę wcześnie, nie spię całą noc :/Co do leków - nie mam już na nie siły i odeszła mi ochota się truć. I tak nie pomagają. Miałam kilka razy wspomniany Stilnox, na pierwsze opakowanie reagowałam dobrze i faktycznie rano nie czułam się taka przymulona. Potem, chociaż nie brałam go systematycznie, jednak się przyzwyczaiłam, zasnąć i tak nie mogłam, za to myśli miałam wprost "fantastyczne". A jeśli już zasnęłam, to i tak wybudzałam się w środku nocy :/ Melatonina też trochę pomagała, chociaż rewelacji nie było, ale skutków ubocznych przynajmniej też nie Chociaż podobno jakieś tam ma, konkretnie nie wiem jakie, czytałam tylko taką wzmiankę w gazecie, niestety nie pokusili się o szczegóły. Za to przed jej kupieniem przeczytałam mnóstwo artykułów w necie - same peany Ale to było rok - dwa lata temu. Środek ten przeznaczony jest głównie dla osób, u których poziom wydzielania melatoniny z wiekiem spada i o ile dobrze pamiętam, zaczyna się od najmniejszej dawki (bo w końcu własną się jeszcze produkuje w młodym wieku).Trochę tego jeszcze było przez te lata, ziołowe i na receptę, bez większych efektów Dałam sobie na razie spokój z robieniem czegokolwiek w kierunku rozwiązania tego problemu, nawet się trochę przyzwyczaiłam do bycia "sową".
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a problemy z zasypianiem to też już pod bezsenność podchodzi?
Bo ja ostatnio coraz częściej przewracam się z boku na bok przez 2-3 godz i zasnąć nie mogę, a muszę dodać, że kładę się spać dosłownie padnięta
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Jeśli możesz kłaść się spać każdej nocy ze świadomością, że w ciągu dnia dałeś z siebie wszystko, sukces Cię znajdzie." Russell L. Mason "Największym błędem jaki możesz zrobić w życiu jest ciągle obawianie się, że popełnisz błąd." Elbert Hubbard |
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
problem ze snem
hej. Od kilku dni mam problem ze snem- prawie wogole nie moge zasnac,lub spie bardzo "plytko" Mam go zawsze gdy wieje wiatr. Czy wy tez tak macie? Dlaczego tak sie dzieje?
I jak sobie z tym radzicie?
|
|
#234 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: problem ze snem
Jakbym czytała siebie-mieszkam w Gdańsku, mój blok jest oddalony od morza o 5 minut piechotą-na 9 piętrze. Morze widzę z okna, ale jak spojrzę przypadkiem na ten sztorm, jest mi niedobrze.
Tu wieje teraz najbardziej, mam za sobą 3 zarwane noce, w nocy budze się-o ile w ogólew śpię-milion razy i sprawdzam czy okna jeszcze są na swoim miejscu. A radzę sobie z tym biorąc chemię na receptę niestety-na lęk przed wiatrem nie pomaga mi mleko z miodem. Do tego serce wali mi jak młotem i dostaję arytmii. ![]() Ale na szczęście TAKIE wiarty bywają kilkanaście dni w roku, więc nie truję się nagminnie. Dla ciekawych tego, co też mnie uspokaja-jest to propranolol 10 mg. |
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
ty masz morze a ja gory..... chyba tez pojde do lekarza po prochy -na dluzsza mete tak sie nie da zyc. I jeszcze ten bol glowy ...
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mogę spać
Chociaż nie mieszkam ani w górch ani nad morzem, to u mnie też strasznie wieje od kilku dni
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba nie jest wazne gdzie mieszkasz tylko to, ze wieje. Mnie zastanawia jedno -dlaczego jedni tak maja a inni nie? moj maz spi jak dziecko, znajomi tez. Mecze sie tylko ja i moja mama......
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mogę spać. I powiem szczerze, że świsty wiatru doprowadzają mnie do szału.
U mnie strasznie wieje. Mam wrażenie, że wyrwie okno. I jeszcze te drzewa zginające się aż do ziemi. Brrr, okropność. Jak ja się cieszę, że nie mieszkam nad morzem, jak ja się cieszę! Nawet gdy w TV oglądam sztorm, to mam dreszcze. Nie lubię nadmiaru wody, szczególnie w połączeniu z wiatrem. Na moje nieszczęście jestem wyjątkiem, bo u mnie wszyscy chcieliby oglądać sztorm na Bałtyku. Dziękuję za ten wątek, bo już myślałam, że jestem nienormalna.
|
|
#239 |
|
Rozeznanie
|
A już myślałam, że jestem sama
Ostatnio mam ten sam problem co Wy dziewczyny. Problem z zaśnięciem nęka mnie chyba już z 2 tygodnie. Kładę się próbuję zasnąć i nic. Przewracam się z jednego boku na bok. Może to rzeyczywiście przez te wichury
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie to ma związek z ciśnieniem
A dokuczają Wam może migreny ??
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

Rok temu działało na mnie dopiero 50 mg, a teraz 10 w zupełności wystarcza. Dziwne. Może za długo to juz biorę
Co prawda z przerwami, no ale juz od roku 

.