|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
0 | 0% |
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
0 | 0% |
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
2 | 3,39% |
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
2 | 3,39% |
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
4 | 6,78% |
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
22 | 37,29% |
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
15 | 25,42% |
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
6 | 10,17% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
8 | 13,56% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4982 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
ja jestem za dwójką - mi w pierwszym oryginalnym tytule nie pasowało to "na świat się już" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4983 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Zadomowienie
|
Za ten medisana ja dałam 116 zł, więc prawie 90 zł mniej niż w aptekach.
Narazie nikt nie choruje, więc nie mam jak zmierzyć, ale tempetarurę powietrza dobrze mierzy. Ten Microlife też mam gdzieś od roku i jest super, ale nie wyobrażam sobie bobsowi mierzyć nim temp. zwłaszcza, e jak dziecko jest chore to jest rozdrażnione i trzymać 5 min pod pachą bym się nie podejmowała, bo w ustach i pupie to się w ogóle nie piszę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4985 |
Zakorzenienie
|
2 tytuł.
normalnie mam chcicę na coś słodkiego. a w domu pusto. wyciągnęłam pączki z zamrażarki. mam nadzieję, że zaspokoją moje pragnienie |
![]() ![]() |
![]() |
#4986 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4987 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4988 | |
Konto usunięte
|
Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują.
A ile trzyma się ten galowy? Bo ja rtęciowy trzymałam strasznie długo zawsze ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak dziecko jest chore, to robi się wszystko co jest konieczne, żeby mu w chorobie pomóc, a do tego jest potrzebna wiedza o właściwej temperaturze. Owszem te 5 min bez ruchu może niemowlę rozdrażnić, ale uważam, że to nie jest krzywda potrzymać mu rękę przez 5 min tak, żeby nią nie ruszało... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4990 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje też nie bardzo... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zresztą sama już nie wiem ![]() Jeszcze odnośnie termometrów to ja przed ciążą używałam do obserwacji cykli taki zwykły elektroniczny Microlife, za 10 zł. I kiedyś mierzyłam sobie nim temperaturę w ciągu dnia jak byłam przeziębiona i miałam gorączkę. Tylko nie wyciągnęłam po sygnale, tylko trzymałam dalej, mniej więcej tak długo jak rtęciowy i okazało się, że naciągnął mi jeszcze sporo temperatury, już nie pamiętam dokładnie ile, ale to była właśnie różnica ok. 1 stopnia! Tylko trzeba było zignorować sygnał i przytrzymać parę minut dłużej, aż faktycznie przestała mu wzrastać temperatura ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4991 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32759435]Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują.
A ile trzyma się ten galowy? Bo ja rtęciowy trzymałam strasznie długo zawsze ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Ja zjadłam całe mleczko w tubce, a czeka na mnie gorzka czekolada, ostatnio mam straszną fazę na gorzką czekoladę, mimo, że nigdy w życiu takiej nie jadłam, ale przez te moje czekolady na gorąco mi przyszło ![]() ja ostatnio miałam fazę na nie mniam kakaowe lub karmelowe dziś mąż mi kupił ciasto z galaretką, bitą śmietaną i malinami, miałam straszną ochotę pycha |
![]() ![]() |
![]() |
#4992 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32759435]Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują.[/QUOTE]
Czyli 7 głosów i sprawa przesądzona, jak sądzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4993 |
Wtajemniczenie
|
Myślałam o foteliku graco z bazą.Koszt ok 500zł i chyba nie będe słuchała nikogo tylko siebie i go kupię.Bo ten pan w sklepie naprawde namieszał mi w głowie
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-03-06 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32759435]
Ja zjadłam całe mleczko w tubce, a czeka na mnie gorzka czekolada, ostatnio mam straszną fazę na gorzką czekoladę, mimo, że nigdy w życiu takiej nie jadłam, ale przez te moje czekolady na gorąco mi przyszło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() przyjechał kurier przed 18. przywiózł nam zlew i baterię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4995 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4996 |
Rozeznanie
|
ale pedzicie z postami, szok! ja czytam Was na biezaco ale cos ostatnio nie mialam weny... siedze sobie drugi tydzien na zwolnieniu i musze przyznac ze odżyłam. brzuch juz przestal bolec wiec ciesze sie bo to najwazniejsze. do mojej gin biegne w piatek, modle sie zeby mi przedluzyla zwolnienie. jesli nie to w pon musze wracac do pracy
![]() aaa - do szpitala musialam wrocic. dostalam list ze mocz wyszedl nienajlepiej i trzeba powtorzyc badanie. mam nadzieje ze teraz bedzie juz ok bo biore antybiotyk co moja gin mi przepisala. w ciagu tego tygodnia przynajmniej udalo mi sie zalatwic kilka spraw odkad jestem w domu. jak tylko przestalam lezec to kupilam uzywana kolyske (tylko ze jest mocno porysowana wiec nie wiem czy jej nie sprzedam bo dzis kolezanka obiecala mi koszyk mojzeszowy jak tylko jej mala z niego wyrosnie), kupilam tez uzywana mate edukacyjna w bardzo fajnym stanie a wczoraj wreszcie zamowilismy online gondole do wozka ![]() dzis wyrwalam sie do banku no i wreszcie rozpakowalam ubranka dla Maluszka i wlaczylam pierwsze pranie. jestem w szoku ile tego nakupilam, nie wiem jak to sie stalo ale body z kr. rekawkiem mam 14 sztuk a z dl. rek - 16 sztuk. szok! pewnie wiekszosc nie uzyje wogole... pajacow mam juz troszke mniej a poza tym prawie wcale nie mam takich ubranek "wyjsciowych" np spodnie, kurteczka na chlodniejsze dni bo tutaj jednak nie mamy co liczyc na upaly... czy wy kupujecie takie ubranka? mam kilka takich cieplejszych welurowych pajacow wiec najwyzej tych bede uzywac na spacery... w kazdym badz razie juz nic nie dokupuje. dziewczyny czy Wam ciaza sie dluzy? jak czytam ze niektorzy pisza "po dlugich 9 m-cach..." to nie wiem o co chodzi ![]() ![]() czytalam dzis opisy porodow mamus marcowych i tez sie poplakalam, az mnie glowa rozbolala ![]() obraczki tez juz nie nosze kilka m-cy, zrobila sie bardzo niewygodna... ja w nocy wogole nie wstaje siku, na dlugie spacery tez moglabym chodzic, nie mam potrzeby biec do lazienki co chwila i bardzo sie ciesze bo chyba tak latwiej ![]() my dalej nic nie postanowilismy w sprawie imienia ![]() ![]() ![]() perse - fajnie ze znow jestes ![]() kapukat-pedzisz z wyprawka jak nie wiem, juz prawie wszystko gotowe, jeszcze tylko skonczyc remont tak? kism - napisz co z Maksem. mam nadzieje ze przygoda z "kropeczka" dobrze sie skonczyla. |
![]() ![]() |
![]() |
#4997 |
Wtajemniczenie
|
Ojejojej, chyba po raz pierwszy zobaczę założenie nowego wątku na żywo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4998 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Rozeznanie
|
tanio na allegro możesz kupić np. używaną bazę z fotelikiem jeszcze na gwarancji
|
![]() ![]() |
![]() |
#5000 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5002 |
Wtajemniczenie
|
Mam zamiar kupić w przyszłym miesiącu ale już się właśnie rozglądałam za używana na allegro.Jest duzo taniej jak dla mnie lepiej ale znowu obawiam sie kupić zużyty a na zdjęciach może być łady.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5003 |
Wtajemniczenie
|
Ale dużo napisałyście
![]() Za chwilkę wezmę się za nadrabianie zaległości, a tak na gorąco: wróciłam właśnie od lekarza i jestem trochę zmartwiona. Coś się mojej gince nie podoba moja szyjka tzn. jest odpowiedniej długości, ale coś tam coś tam, poza tym wspomniałam Jej, że miałam raz twardnienie brzucha i dwa razy zauważyłam, że brzuch był bardziej napięty niż normalnie. I tutaj moje zmartwienie- został mi przepisany Fernoterol w tabletkach ![]() ![]() Co do wyników moczu, mam powtórzyć. Zachowałam wszystkie środki ostrożności podczas pobierania moczu oprócz jednego, nie zasłaniałam ujścia pochwy i prawdopodobnie upławy przedostawały się do pojemnika z moczem. Oprócz tego mam zalecenie brania witamin Prenatal clasic i z żurawiną. Z Dzidziusiem wszystko ok, nadal jest Hania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5004 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zawsze możesz zwrócić gdyby okazało się, że sprzedawca coś zataił, nawet bez powodu możesz odesłać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5005 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No to jedziemy na tym samym wózku, bo ja też biorę Fenoterol. Mam nadzieję, że przepisała Ci również jakiś lek uspokajający do tego - powinnaś go brać 15 minut przed Fenoterolem. W jakiej dawce go masz? NAPISAŁAM TO SAMO W KOLEJNEJ CZĘŚCI, WIĘC Z TEJ ZNIKAM ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-03-06 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5006 |
Zakorzenienie
|
Nową część mamy...
![]() Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2012-03-06 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.