|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
ja nie wiem czy to już tak dziecko kopie, rano kłuła nerka a teraz w żebro coś ukłuło
|
|
|
|
#2972 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad 2. Nie wiem co to może być. Ale, możliwe że macica która ciągle się rozciąga Jak będzie długo boleć i zacznie Cię to martwić zawsze możesz zadzwonić do gin i zasięgnąć fachowej porady.Ad 3. Ja biorę podczas jakiegokolwiek posiłku i jestem zadowolona, że przynajmniej o tym pamiętam Zresztą na ulotce jest napisane: "najlepiej podczas obiadu". Myślę, że podczas śniadania lub kolacji też będzie dobrze.
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale żeby zainteresować się wyprawką, porodem, ogólnie moim samopoczuciem ot tak, to nie. Nawet imienia mu się nie chce ze mną wybierać, bo "mamy czas" ![]() Cytat:
Od dłuższego czasu przechodzi etap "schowałem się w swojej jaskini, czasem po coś z niej wychodzę i zaraz zamykam się z powrotem" i ja nie jestem w stanie go z tego wyciągnąć. Dlatego teraz postanowiłam się odsunąć, nie ma już wspierania go, bo bo stresy bo coś tam. Ja też potrzebuję uwagi i wsparcia i musi w końcu to zrozumieć. Nie potrafił sam z siebie, to chyba trzeba będzie terapię szokową zastosować
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Połówkowe mam 02.04 więc w sumie prawie jak Ty ![]() Ad 2. Wg suwaczków mamy takie same tygodnie i też dalej nie czuję ruchów. Czasem coś smyrnie, jeszcze nic konkretnego. Jeszcze czekam i staram się nie martwić.
|
|
|
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie domyślam się, że to pewnie wtedy jakoś lepiej organizm wchłania te witaminy jak się je spożyję w trakcie posiłku. A mi się zawsze wieczorem przed spaniem przypomina nie wiem, co mogłabym zrobić, żeby pamiętać o nich jak jem. Chyba sobie wszędzie po domu porozwieszam kartki z przypomnieniem |
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swoje tabletki mam na stole w dużym pokoju. Zawsze jemy przy nim posiłki więc nie mam problemu z pamiętaniem (na ogół bo nawet jak leżą mi przed nosem to nie zawsze wezmę |
|
|
|
|
#2981 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też ruchów nie czuję, tylko to śmieszne smyranie ale nie codziennie ![]() do czego zmierzam .. - ja połówkowe mam juz 8 marca, a później echo serca 27 marca... |
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2984 | ||||
|
Zadomowienie
|
W czerwcu nie będzie miał miejsca już się ruszać i tak rozpychać to tylko moje gdybanie, bo też sobie nie wyobrażam ok 3-4kg bobasa kopiącego po nerach
![]() Mój stały problem i stała metoda... kilka dni (mi wystarczą 2-3) po dwie tabletki wit b2 i mam spokój na jakiś czas... a robią mi się często ![]() Cytat:
jejku 8cm ogromne... nawet wyobrazić sobie tego nie mogę ![]() ciekawa jestem jak to jest Cytat:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/f...9#.T1Zc6OX-pf8 a co zrobisz?? Że Ci faceci jacyś niewyważeni... jeden olewa a drugi czajnikami rzuca z nadgorliwości ![]() Cytat:
Cytat:
ja znow dzwoniłam do szkoły rodzenia i babka powiedziała że z takim terminem to dla mnie zajęcia zaczną się dopiero 10 maja... a ja chciałam wcześniej iść... bo później gorąco, a człowiek z takim dużym brzucholem będzie sapał i się zataczał linzey dobrze że wszytko ok No i przebrnęłam przed dwudniowe zaległości jestem z siebie dumna miałam już dzisiaj nic nie jeść,ale coś mi się zgłodniało... idę poszperać w kuchni
|
||||
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pierwszej stronie mam inny TP ale już nie chciałam zmieniać bo i tak uważam, że jest to dość umowne Połówkowe mam na początku kwietnia bo tak robi mój lekarz A @ to mi w ogóle nie brakuje Niby nie było to bardzo uciążliwe, ale...
|
|
|
|
|
#2986 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko moj tak na ogół ma - przez pierwsze 3 miesiace jak się spotykaliśmy to zrywalam z nim z 10-razy zawsze przez tą jego skrytość. Ale taki juz jest choć ogolnie przekochany Myslalam że go zacałuje na smierć![]() Mam nadzieje ze terapia szkokowa zadziała a jak nie to spokojnie powoli nie dlugo sam sie obudzi. Co do wózków ,ciuszków to u nas było to samo - nie ma sensu kupowac jeszcze itd itp zwałaszcze że coś tam dostaliśmy od jego siorki a teraz sam załuje że nie kupiliśmy wózka dla Zosi już lepszego bo tak jak teraz to mamy swoją tylko spacerowke, wielofunkcyjny oddaliśmy siostrze i zonk. Oni chyba mysla ze 2 dni po porodzie skoczy sie do jednego sklepu , pokupi co tam trzeba i luz Mój zrozumiął dopiero po tym ajak sie mała urodziła ale na krótko bo znowu takie mowy zaczyna![]() Cytat:
No nic wyjątek potwierdza regułe![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
A tak wogóle to moje ostatnie @ to 19.12.2009 , 25.09.2011 i ostatnia 23.10.2011 ![]() Poz takiej przerwie to ja wogole nie tęsknie za @
|
|||
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
zamien się
tz się przytulil i chrapie a ja się ruszyć nie mogę bo Mnie przygniotl do jutra dziewczyny ogladam film i Ide po nim Spac. dalej mi się cebula odbija
|
#2988 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz, jak wiem, że mój faworyt implast bolder jest taki do doopy, to muszę szukać innej opcji. Cytat:
Cytat:
.Ja jem podczas obiadu, czasem jak zapomne to po obiedzie. |
|||
|
|
|
#2989 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z resztą u nas nie jest to włączone bez przerwy tylko w nocy i pod wieczór i chyba po 6h automatycznie się wyłącza dla bezpieczeństwa.
|
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Jakoś sobie z tym moim poradzę, w końcu radzę sobie już prawie dziesięć lat ![]() a teraz ciekawa historia Małż jak wczoraj o 23 wychodził z psem na spacer zauważył, że sąsiadka zostawiła klucze w drzwiach. Dzwonił do niej ze 4 razy, aż w końcu otworzyła. No i przed chwilą ta sąsiadka dzwoni do nas, otwieram, a ona strasznie dziękuje za te klucze, i że nie wie jak się odwdzięczy i w ogóle. Mówię jej, że nie trzeba i nie ma żadnego problemu. A ta za chwilę dzwoni znowu i mi wino wręcza w ramach podziękowań hihi
|
#2992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wcale Ci się nie dziwię, że masz dość czasami, szczególnie teraz- w ciąży. Ale zawsze się tu wygadasz i pewnie Ci trochę lżej na duszy![]() Miło z jej strony Szkoda, że nie możesz pić winka
|
|
|
|
|
#2993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po ciąży |
|
|
|
|
#2994 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak mnie nie ma, to produkujecie strony jak szalone, a jak jestem i mam chwilę, to jakoś cicho się robi
niedobre Wy!![]()
|
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i po ciąży nie takie pewne, bo to winko czerwone, a ja po takim miewam migreny no chyba że lampkę okazjonalnie
|
|
#2996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wydawało by się że takie zachowanie powinno być naturalne, ale dzisiaj różnie z tym bywa wśród ludzi |
|
|
|
|
#2997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ah te baby roztargnione
|
|
|
|
|
#2998 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3000 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie wieczorową porą! Ja trochę pospałam za dnia a wcześniej poszalałam na podwórku trochę i teraz plecy mnie bolą i nawet kąpiel nie pomogła.
Ivoncia nie denerwuj się zbytnio i dużo odpoczywaj - zobaczysz, że następnym razem będą same dobre wieści ajka niepokojące te Twoje przygody - może skonsultuj to z lekarzem? I oczywiście nie prowadź jeśli nie musisz. Mandragorrka, Maciejka ślub ma być w kwietniu - miał być 14 ale ciężko z tym terminem więc chyba będzie 21. No i niestety nie u nas w miejscowości tylko w innej - musimy jeszcze zdecydować w której. Co do obrączek to będą te, które Wam pokazywałam i obie takie same czyli jednak moja będzie bez kamieni. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

i odbija cebula 

Jak będzie długo boleć i zacznie Cię to martwić zawsze możesz zadzwonić do gin i zasięgnąć fachowej porady.

)Ty najlepiej go znasz ale może tak jakoś reaguje na to wszystko nie znane co przed nim.
Od dłuższego czasu przechodzi etap "schowałem się w swojej jaskini, czasem po coś z niej wychodzę i zaraz zamykam się z powrotem" i ja nie jestem w stanie go z tego wyciągnąć. Dlatego teraz postanowiłam się odsunąć, nie ma już wspierania go, bo bo stresy bo coś tam. Ja też potrzebuję uwagi i wsparcia i musi w końcu to zrozumieć. Nie potrafił sam z siebie, to chyba trzeba będzie terapię szokową zastosować

Połówkowe mam 02.04 więc w sumie prawie jak Ty 

Jakoś sobie z tym moim poradzę, w końcu radzę sobie już prawie dziesięć lat