Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 18:44   #2941
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

A ja znów o jedzeniu będę Pizza wyszła super, a teraz robimy crumble-jabłka zapiekane pod kruszonką

Ten Gaviscon mam brać 4 razy na dobę. Ale niedobre to strasznie Mam tylko nadzieję, że pomoże
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:49   #2942
prince_polo
Zakorzenienie

Weźcie mojego tz Trzepnijcie ja mu mówię że jakby się okazało że szyjka jednak się skraca to krążek zakładają a on śpiewa że będę miala krążek złoty krążek ...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:50   #2943
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A ja znów o jedzeniu będę Pizza wyszła super, a teraz robimy crumble-jabłka zapiekane pod kruszonką

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Weźcie mojego tz Trzepnijcie ja mu mówię że jakby się okazało że szyjka jednak się skraca to krążek zakładają a on śpiewa że będę miala krążek złoty krążek ...
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:50   #2944
prince_polo
Zakorzenienie

Weźcie mojego tz Trzepnijcie ja mu mówię że jakby się okazało że szyjka jednak się skraca to krążek zakładają a on śpiewa krążek złoty krążek ...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-06, 18:51   #2945
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja skończyłam politechnikę. 5 lat dziennych, trudnych, ale ciekawych studiów, a później brak pracy w zawodzie. W czasie studiów kończyłam jeszcze dwuletnie studium - niby podyplomówkę, która formalnie chyba nią nie jest. Do tej pory pracowałam w dwóch miejscach i za każdym razem uczyłam się czegoś nowego. Niby fajnie, ale szkoda tych 5 lat, a poza tym tyle lat po studiach powinnam zarabiać znacznie więcej. Mam pewien plan, ale od dawna nie mogę go zrealizować (też z powodu braku kasy), więc - jak mi się w końcu uda - to napiszę o nim na odchowalni. Zwłaszcza, że kiedyś sądziłam, iż ukończenie pewnego kursu zwiększy moje szanse, a później okazało się, że potrzebe jest jeszcze doświadczenie w tym temacie i teraz zderzenie planów z rzeczywistością może skończyć się podobnie.
Fryzjerstwo może i jest fajne,ale to praca stojąca, więc dla mnie odpada. Florystyka i fotografia oczywiście ciekawe, a pielegniarstwem powinny zajmować się tylko osoby z powołaniem do takiej pracy. Jeśli Ty je masz, to życzę powodzenia w realizacji planów.
Mam nadzieję że nam się jakoś wszystko poukłada z czasem. Wydawać by się mogło że po politechnice człowiek rozchwytywany i pieniądze są jakieś porządniejsze, a z tego co piszesz to tak jak wszędzie... bardziej liczy się szczęście, czy tam znajomości. Ja miałam już multum prac, a to dlatego że głównie sezonówki lub kilkomiesięczne prace gdzie później zwalniali jak już nie potrzebowali nadwyzki ludzi....Nie wiem czy mam powołanie do pielęgniarstwa ale coś mnie tam ciągnie, myślałam że to absolutnie nie dla mnie, bo ja raczej z tych nieśmiałych ale zaskoczyło mnie to jak łatwo nawiązywałam kontakty z chorymi w szpitalu i z dziadkami w domu starców... no i cierpliwa jestem co okazuje się cenne w takiej pracy z ludzmi Mam nadzieję że powiedzie Ci się ten tajemniczy plan
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Dzidziuś urósł CRL 11cm waży 200g i doktor znów potwierdził, że najprawdopodobniej chłopak
gratuluje potencjalnego synka
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
leżaczek przecudny
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Phdwao
Byliśmy u gina, wszystko super, dziecko zdrowe i duże. Wiek z OM 16t4d a z usg 17t6d ]
świetne wieści
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Tak wybraliśmy już imię będzie Nadia
Super imię,na naszej liście też jest ale nieco dalej
Cytat:
Mój też!
Mój też Krzysio
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
obejrzała Małego na usg i stwierdziła, że nie widać, żeby cokolwiek się działo
i całe szczęście ale dbaj o siebie
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Kasiu i zostawisz nasze piękne Mazury?? Musimy się kiedyś spotkać
I tu mnie boli pmijając już rodzinę i mieszkanie wykupione na kredyt, ale tu ślicznie... zdrowe powietrze, warzywka z działki rodziców... jest gdzie na spacerki z maluchem chodzić ale widzisz jak się nie ułoży to nic nie poradzę nom fajnie byłoby spotkanie a jeszcze lepsze jak maluchy beda juz na swiecie

ok tyle nadrobiłam z wczoraj... lece do dalszej części waszych wypocin
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:52   #2946
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
cholera! takie piękne ciasto a ja nie mogę malin No chyba, że sobie zdejmę i zjem bez
Czemu nie możesz malin? uczulenie?

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z pracy zjadłam objadek i zaczynam nadrabic wątek Przy okazji pochwalę się moim nabytkiem - zestawem pościeli. To mój pierwszy zakup dla maleństwa
Na łóżeczku pewnie pięknie będzie się prezentować

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:53   #2947
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Dzięki.

Już jestem w domu. Dziecię zostało pomierzone i dopiero w raporcie z USG widzę, że wymiary wskazują na różne tygodnie, ale różnice mieszczą się w granicach dokładności pomiaru. Lekarz mówi, że wszystko jest w porządku i maleństwo rozwija się prawidłowo. Z badania na fotelu tzn.określenia wysokości dna macicy wynika, że to 23 tydzień, ze średniej pomiarów na USG również, a dokładniej 22t+3d, czyli tp 7.07. Waga 489 g. Po porannej kawie maleństwo było dość ruchliwe. Na razie ma dużo miejsca, więc może kopać w wody płodowe i części ruchów nie poczuję.

Półkule mózgowe symetryczne, twarzyczka też, wodogłowia nie ma. Serduszko zbudowane prawidłowo, przepływy wewnętrz właściwe, pępowina trójnaczyniowa, bez przepukliny, żołądek pełny, czyli przewód pokarmowy drożny; pęcherz moczowy pełny, czyli nerki pracują, maleństwo wierciło... całą tylną częścią ciała, co też jest dobrym objawem, bo potwierdza prawidłową budowę kręgosłupa. Dużo tego sprawdzał i tłumaczył, a w raporcie są tylko wyniki pomiarów służące do określenia wieku. Pokazał mi tęczówki i zmierzył stópki mają ok. 8 cm - nie mam pojęcia, gdzie to wszystko się mieści! Szyjka w porządku, łożysko również, żadnego odklejania się, krwiaków itp.

Skoro słabnę, jak stoję, to nie mam ostro zmieniać pozycji (tego nie mogę robić od lat) i długo stać - po to mam zwolnienie. Moje skurcze mogą wynikać z rozciągania wiązadeł, bo nic złego się w tym miejscu nie dzieje. Na ból krzyża pozwolił brać paracetamol, chyba ibuprom i coś jeszcze. Wiedziałam, że z tych trzech mogę brać tylko paracetamol, który raczej by nie pomógł, a poza tym jak boli, to staram się po prostu położyć i do tej pory leków nie brałam. Mówiłam o plamieniu, ale ciemnym się nie przejął. Powiedziałam, że na skurcze brałam scopolan i zwiększyłam dawkę magnezu - też zaakceptował.

Zapomniałam poprosić, albo sam zapomniał sprawdzić tętno. Może nawet bez tego widział, że jest dobrze? Smutno mi trochę, że nie posłuchałam serduszka, ale 15.03 będę miała badania prenatalne, więc jakoś to przeżyję.

Wszystko wskazuje na to, że będzie
DZIEWCZYNKA
gratuluje udanej wizyty no i oczywiście córeczki
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:56   #2948
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
cholera! takie piękne ciasto a ja nie mogę malin No chyba, że sobie zdejmę i zjem bez
możesz użyć innych owoców albo zjeść bez

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:02   #2949
phdwao
Zakorzenienie

szlag mnie trafi nazytowałam i dupa!!!!!!!!!!!!

ivoncia nie martw sie na zapas tylko uwazaj na siebie
Aleksandra ja mialam podobna sytuacje z TSH i dopiero kolejne zwiekszenie wuthyroxu mi ładnie oblizylo
chmielinka kupiłam juz ten sam nawilżacz co Ty masz
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:03   #2950
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Soleilka jak nadal masz możliwość kupienia prawie nowej mury za 500zł (kiedyś w kwa pisałaś) to ja bym się nie zastanawiała, jednak mnie nie bierz pod uwagę bo ja jestem absolutnie zakochana w tym wózku i prawie żaden inny mi się już nie podoba

muminku ten 4runner ładny moim zdaniem 1000 razy ładniejszy niż ten merc, opinie runner też ma świetne a różnica cenowa nie jest aż tak ogromna, więc ja bym na Waszym miejscu kupiła runnera w neutralnym kolorze i zostawiła dla drugiego małego muminka
i tak właśnie zrobimyprzynajmniej na to licze bo jestem napalona od początku na runnera
Cytat:
Tz pojechal po zakupy zaraz będę miala jabłka
ja na początku ciąży objadałam się tak jabłkami że teraz omijam szerokim łukiem
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Dziewczyny...częstujcie się ciachem, wyszło pycha, takie niby proste, a cały dzień spędziłam w kuchni, teraz...muszę się napić herbatki miętowej najadłam się strasznie
o mamo ale ciacho !!!mam ochote zeżreć monitor
Cytat:
Brzuch mi przeszedł tzn bol
jem kolację bułki świeże z pomidorem i cebulka
no to super
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Wiesz co mój jest na wodę i jak wleje całość to chodzi 6 godz. a jak mniej to krócej i się wyłącza sam. Generalnie chodzi o to, by zasnąć a jak się wszystko w nocy znowu zatka i się obudzisz, to znowu uruchamiasz nawilżacz. Jak nie byłam w ciąży do wody wkraplałam różne olejki do inhalacji ale teraz robiłam samą wodą też pomaga
Aha i stawiałam sobie go przy łóżku tak żeby szybciej działało chyba
ja tez muszę pomyślec o takim nawilżaczu
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:08   #2951
linzey
Rozeznanie

Halo hej
Dzisiaj strasznie nerwowo w pracy a do tego miałam jakies złe przeczucia przez wizytą.
Ale wszystko ok , słyszałam jak maleństwa serduszko bije , usg nie było tylko badanie dowcipne i jest ok. Następna wizyta 03.04 - to bedzie 23+4 także zdecydowalam -ide prywatnie na połówkowe za 1,5 tyg.
Ciśnienie 85/60 i standardowe pytanie - i pani jeszcze zyje
Krzywa cukrowa super - przed 86 po 89.
Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Witam z rana wszystkie Mamusie ostatnio sie u Was nie pojawiam bonie mam jakos humoru na nic. Wczoraj to juz w ogole dzien zupelnie do Rano nie czulam ruchow dzidzi i sie denerwowalam
dzidzia jeszcze nie za duża to we wczesnej ciąży nie są ruchy regularne ale rozumię Twoje zdenerwowanie - znam z autopsji
Można sobie mówic a człowiek i tak sie denerwuje
Ja dalej nei czuje(19+4) - tj czasem coś mnie smyrnie ale takich stricte ruchów nie - zaczynam se martwić ale poczekam jeszcze ten tydzien
Jak tam mała?? poprawiło sie po tych lekach??

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
a ja mam taki: http://www.godisneyshopping.eu/produ...zacz-powietrza
I jestem bardzo zadowolona Maly dostal jako prezent po urodzeniu. Pieknie pasuje do jego pokoju
I jak??ogólnie jestes zadowolona??
U nas strasznie suche powietrze nawilżamy czym sie da - mokre ręczniki itd ale nie bardzo to działa, już pare razy przymierzaliśmy sie do kupna ale lekarka jakoś nie specjalnie zalecala , bo grzyby itd.
Ale mała jak ma katarek to masakra i teraz już sie chyba zdecyduje.

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
hej
wlasnie wrocilam z wizyty
lekaz powiedzial mi ze mam zbyt nisko polozone lozysko , mam zakaz wspolzycia i musze na siebie uwazac
ktoras z was moze tez ma cos takiego?
dokladnie nie wiem czy to cos bardzo groznego ;/ jak wiecie cos na ten temat to prosze piszcie ;*
Uważaj na siebie
Skoro przy USG Ci nic nie mówili to mam nadzieje że nie jest tak żle. Ale uważac trzeba i lekarza słuchac

Cytat:
Gratulacje z okazji wszystkich wizyt Musze Was ponadrabiac, dopiero przyszlismy ze szczepienia Maly byl bardzo dzielny, zaplakal przez doslownie pare sekund na sam koniec.
Pani chciala mu zalozyc plasterek, ale baaaardzo energicznie ja bil i odpychal Jeszcze nawrzeszczal, a co

To dzielny chłopak, moja mala ma teraz zastrzyki bo zwykłago antybiotyku nie chce jej dawać(nie działają jej)Tez bidulka jest dzielna ale za każdym razem łezka mi skapnie razem z nią

Na USG nie wychodzi idealnie dobra waga. Baaardzo czesto sie myla. To jest podane tylko w przyblizeniu
Czesto sie slyszy, ze waza dziecko, nawet juz przed porodem, w szpitalu, i wychodzi o wiele mniejsza lub wieksza waga
No własnie - i tydzień przed porodem na usg(na super sprzecie) poweidzioano ze dzidzia ma niedowage(był 39 tc a wymiary miala na 36tc - 2700 g ) a urodziła sie 3300 i 57 cm

Cytat:

[/COLOR]Wiecie tak czytam o tym badaniu...
Nie chce tego robic
W pierwszej ciazy bylo mi tak niedobrze, ledwo wypilam glukoze, cala sie trzeslam - az tak powstrzymywalam wymioty
Pozniej czekanie to byl dla mnie horror. Bylo mi strasznie niedobrze, chcialo mi sie pic, nie moglam wytrzymac. Gorzej niz na kacu
Cale szczescie mam jeszcze z miesiac do badania
może nie bedzie tak żle
JA miałam w piątek i jakoś tak lepiej poszło niz za pierwszym razem (i to bez cytryny)

Cytat:
Ale przodujace chyba nie bedzie do konca ciazy, prawda? Chyba z czasem sie musi przesunac troche do gory.
Bo jak urodzic tylko cc zostanie.
Moja koleżanka leżała od 5 miesiac do porodu przez łożysko przodujące- zakonczone cc
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:16   #2952
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Halo hej
Dzisiaj strasznie nerwowo w pracy a do tego miałam jakies złe przeczucia przez wizytą.
Ale wszystko ok , słyszałam jak maleństwa serduszko bije , usg nie było tylko badanie dowcipne i jest ok. Następna wizyta 03.04 - to bedzie 23+4 także zdecydowalam -ide prywatnie na połówkowe za 1,5 tyg.
linzey cieszę sie że wszystko wporządku!ciśnienie bardzo niskie,ja miałam wczoraj takie coś okropnego
Stary 2012-03-06, 19:16   #2953
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Ad 2 - hmm, to pewnie zależy, z kim się człowiek porównuje
U mnie gdzie nie spojrzę - kobitki wyższe ode mnie. Obie przyjaciółki wyższe, teściowa i szwagierka - wyższe, matki rodzonej też nie przerosłam, że nie wspomnę o tabunach wysokich jak topole młodych Niemek na ulicach . I wobec powyższego jakaś się taka konusowata czuję

Ad 3 - ale pokaż koniecznie, nie zapomnij! (zresztą mogłabyś już dziś, kij ze światłem )
Ad2. To się nie porównuj tylko uwierz, że jesteś wysoka i możesz nosić takie buty na jakie masz ochotę
Ad3. Przekonałaś mnie, wklejam tak jak wyszło
Cytat:
Brzuch mi przeszedł tzn bol
jem kolację bułki świeże z pomidorem i cebulka
A ja kaszankę z cebulką z ziemniakami piure i ogórkiem kiszonym
Cytat:
Ma chłop poczucie humoru, nie nudzisz z nim się chyba nigdy
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
gratuluje potencjalnego synka

Mój też Krzysio
Dziękuję
Krzyśki to fajne chłopaki mój o mały włos nie nazywałby się Krystian, dziadek strasznie chciał i przekonał jego tatę, ale mama się uparła na Krzyśka

Linzey- gratuluję wizyty!!! super, że wszystko ok!
Depoison mnie przekonała,wklejam moje nabytki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pajacyk.jpg (85,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg body (800x578).jpg (56,5 KB, 31 załadowań)
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-03-06 o 19:21
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:17   #2954
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

1 tabl. wit B5 chyba 5 - taka mała czerwona- rozgnieść na łyżce w kroplą wody i taka pastą nanieść na zajad. Sprawdzone u mnie i mamy za każdym razem na drugi dzień znikało
dzięki następnym razem spróbuje

Małż wrócił z pracy jakiś taki miły jak nie wiem. Głowa mnie boli, to mi zrobił meliskę, z jakimś kumplem z pracy rozmawiał o bólach krzyża i nerki w ciąży i mi opowiadał co można zrobić, no w szoku jestem ale kurna za to rano nie przeprosił oczywiście, znowu udaje, że tematu nie ma. Ciekawa jestem ile wytrzyma żeby być takim miłym

Cytat:
super

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:18   #2955
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
szlag mnie trafi nazytowałam i dupa!!!!!!!!!!!!

ivoncia nie martw sie na zapas tylko uwazaj na siebie
Aleksandra ja mialam podobna sytuacje z TSH i dopiero kolejne zwiekszenie wuthyroxu mi ładnie oblizylo
chmielinka kupiłam juz ten sam nawilżacz co Ty masz
mam nadzieję, że też będziesz z niego zadowolona jak ja największe wybawienie daje mi to urządzenie w nocy tak jak napisała bransoletka

piszecie o swoim ciśnieniu, a ja jak leżałam w szpitalu to położne nas budziły o 5:30 rano na mierzenie ciśnienia i miałam 80/50

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:22   #2956
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

słodkie
Stary 2012-03-06, 19:23   #2957
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

A ja kaszankę z cebulką z ziemniakami piure i ogórkiem kiszonym

Ma chłop poczucie humoru, nie nudzisz z nim się chyba nigdy

Ładne ciuszki ! a Mój tz jak czasem coś palnie to nie wiem czy plakac czy się śmiać czy go ubic..
ja Kaszanki nie lubie a mam dużo swojskiej w zamrazarce

capi mi winem pod nosem i odbija cebula

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-06, 19:25   #2958
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Halo hej

dobre wiadomosci
dobry pomysl z tym badaniem polowkowym

Ivoncia dbaj o siebieTZ pewnie sie zmartwi tym zakazem, ale Wasze zdrowie jest najwazniejsze

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:38   #2959
Mandragorrka
Zakorzenienie

Szlag mnie trafi. Nadrobiłam zaległości sprzed kilku dni i miałam nawet kilka rzeczy zacytowanych - nie dużo bo to i tak były tematy od soboty więc patrząc nasz szybko biegnący wątek, było to dawno temu. Ale mi wcięło Coś nacisnęłam i mi pitło. Nie pomogło nawet Ctrl + Z
No ale nic Przynajmniej poczytałam co tam napisałyście.
KarolinaPW gratuluję synka i jeszcze trzy dziewczyny miały badania - cieszę się, że wyszły prawidłowo

Stary 2012-03-06, 19:41   #2960
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Widocznie Twoje dzieciątko będzie największe ze wszystkich

oszalałas byle nie
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Uwaga, chwalę się leżaczkiem

Okazało się, że pokazałam Wam inny model tego leżaczka z all ale dużo się nie różni, tylko obiciem tego fotelika, mam jeszcze drugie granatowe Sprawdzałam na allegro i używane chodzą po 200 zł, więc mam gratkę do cieszenia się

Lecę jeszcze do babci zapytać czy przetrzyma mi łóżeczko
ładny
Cytat:
Nie do mnie ale ja mam też i ratuje mi życie przy przeziębieniach, bo nos się odtyka i mogę normalnie oddychać nie musząc ciągle ssać tabl. na suche gardło Naprawdę warto zainwestować w nawilżacz powietrza i nie musi być jakiś drogi. Ja mam taki:

Doczytuje dalej...
oo to super

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że też będziesz z niego zadowolona jak ja największe wybawienie daje mi to urządzenie w nocy tak jak napisała bransoletka

piszecie o swoim ciśnieniu, a ja jak leżałam w szpitalu to położne nas budziły o 5:30 rano na mierzenie ciśnienia i miałam 80/50
na razie wciaz puszcza parde i pokazuje 65% a mam tryb auto, jeszcze tego nie rozkminiłam

ja identycznie, w szpitalu badały mi wyrywnkowwo i było 90/60
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:42   #2961
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana w ciąży kanałowe masz za darmo Paula o tym pisała Lepiej idź teraz niż bulić potem ok.500zł.
dobrze wiedzieć ale puki co nie jest mi takie leczenie potrzebne i mam nadzieję że tak zostanie bo bólu zęba nie znieseeee

zjadłam ten budyń i przed chwilą go
jednak mleka przyjmować nie mogę w ciąży.....

na pocieszenie zjem winogron ;]

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:44   #2962
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Czemu nie możesz malin? uczulenie?
a żebym to ja wiedziała, co to właściwie jest
nudności, ból i takie gniecenie, pieczenie w żołądku. To samo robi mi się po kiwi, bananach i... jajkach na twardo

Cytat:
Ad2. To się nie porównuj tylko uwierz, że jesteś wysoka i możesz nosić takie buty na jakie masz ochotę
Ad3. Przekonałaś mnie, wklejam tak jak wyszło
ale wiesz - ja się nawet nie muszę jakoś specjalnie porównywać, wystarczy, że gdzie spojrzę, to... w górę
/a całkiem płaskie buty, jak mnie zauroczą wyglądem, też zdarza mi się kupić i nosić. Tyle że mnie zaraz mięśnie łydek bolą, bom nieprzyzwyczajona Że o powłóczeniu nogami nie wspomnę /

jaki cudny rampersik kupiłaś! coś przesłodkiego!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:45   #2963
linzey
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny
Cytat:
: hahaha:Ty to masz wesoło

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
dzięki następnym razem spróbuje

Małż wrócił z pracy jakiś taki miły jak nie wiem. Głowa mnie boli, to mi zrobił meliskę, z jakimś kumplem z pracy rozmawiał o bólach krzyża i nerki w ciąży i mi opowiadał co można zrobić, no w szoku jestem ale kurna za to rano nie przeprosił oczywiście, znowu udaje, że tematu nie ma. Ciekawa jestem ile wytrzyma żeby być takim miłym
Fajnie ze sie tak wczuwa i interesuje dlegliwościami Mam nadzieje ze jeszcze zrozumie że to Ty teraz masz prawo do humorków a nie On i bedzie gites

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

hehhe to chyba jeszcze spałaś tylko oczy Ci sie otworzyły
Stary 2012-03-06, 19:52   #2964
ajka89
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!
Nadrobiłam trochę zaległości, bo chwilę człowiek nie ma, a tu tyle stron do nadrobienia
Tak w skrócie, gratuluję wszystkich udanych wizyt
Ivonka Trzymaj się dzielnie! Łożysko pójdzie w górę i będzie dobrze

Ja sama niedawno wróciłam z uczelni. Prowadziłam auto i myślałam, że zasnę za kółkiem. Pierwszy raz miałam takie coś. Powiem Wam, że aż boję się jechać w przyszłym tygodniu, bo jakoś mnie strasznie auto muli. Jest mi w nim duszno. Nie wiem co mi jest
Poza tym byłam rano na pobraniu krwi i tak samo pierwszy raz chyba na chwilę straciłam przytomność. Nigdy tak nie miałam i nie wiem co jest. Ogólnie czuję się dobrze, poza tym ciągłym uczuciem rozpychania i jeszcze koło pępka po mojej prawej stronie mnie coś kuję jak oddycham, a jak kaszlnę, to czasami zwijam się z bólu. Co to może być dziewczyny?
I ponawiam pytanie dot. Femibionu, czy wszystkie kobietki, co biorę przestrzegają łykania podczas obiadu?
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:53   #2965
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie ze sie tak wczuwa i interesuje dlegliwościami Mam nadzieje ze jeszcze zrozumie że to Ty teraz masz prawo do humorków a nie On i bedzie gites
wczuwa i interesuje owszem, ale dopiero, jak coś bardzo jest nie tak. Tylko że rano jak mu o tym mówiłam, to zero zainteresowania. Ale chyba potem przemyślał sprawę, że jak powiedziałam, że bałam się czy nie skończy się na szpitalu, to się nieco wystraszył.
Bo tak poza tym to ciąża go w ogóle nie interesuje - nie ma tematu jak ja o czymś nie zagadam, to on sam z siebie nie poruszy żadnego tematu ciąży czy dziecka

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:54   #2966
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
dobrze wiedzieć ale puki co nie jest mi takie leczenie potrzebne i mam nadzieję że tak zostanie bo bólu zęba nie znieseeee

zjadłam ten budyń i przed chwilą go
jednak mleka przyjmować nie mogę w ciąży.....

na pocieszenie zjem winogron ;]
Ja z kolei jadłam dwa razy podczas ciąży winogrona i za każdym razem miałam po nich biegunkę. Teraz się boję nawet na nie patrzeć a uwielbiam winogrona
Stary 2012-03-06, 19:54   #2967
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm można go trzepnąć ale musisz przyznać, że jego śpiewanie jest zabawne Przynajmniej masz z nim wesoło

KarolinaPW świetne te ciuszki Takie słodkie A zdjęcia wyszły bardzo dobrze.
No i zrobiłaś mi smaka na kaszankę...

Cytat:
Aha skoro taki milusi to pewnie ma wyrzuty sumienia, tylko ma kłopoty z przepraszaniem... A szkoda

Cytat:
nudności, ból i takie gniecenie, pieczenie w żołądku. To samo robi mi się po kiwi, bananach i... jajkach na twardo
Ajajaj to więcej tego masz. Myślałam, że jakieś uczulenie, a to jest po prostu jakieś coś. Tak fachowo mówiąc

Stary 2012-03-06, 19:56   #2968
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
wczuwa i interesuje owszem, ale dopiero, jak coś bardzo jest nie tak. Tylko że rano jak mu o tym mówiłam, to zero zainteresowania. Ale chyba potem przemyślał sprawę, że jak powiedziałam, że bałam się czy nie skończy się na szpitalu, to się nieco wystraszył.
Bo tak poza tym to ciąża go w ogóle nie interesuje - nie ma tematu jak ja o czymś nie zagadam, to on sam z siebie nie poruszy żadnego tematu ciąży czy dziecka
Już któryś raz się żalisz na męża, że się nie interesuję ciążą. Myślałam, że to może rzeczywiście z szoku itd. ale teraz mi się to jakieś dziwne wydaję. Przecież chciał dziecka...nie wiem, może on sobie na prawdę sprawy nie zdaję z powagi sytuacji. Może jak się urodzi to się mu odmieni, bo przejrzy na oczy. A był z Tobą na usg kiedyś?
Stary 2012-03-06, 19:58   #2969
dottta
Zakorzenienie

Karolina ciuszki bardzo ładne zjadłam kolację i mi jakoś niewyraźnie
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 20:05   #2970
linzey
Rozeznanie

Cytat:
O kurcze -współczuje i to po takich pysznościach

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja sama niedawno wróciłam z uczelni. Prowadziłam auto i myślałam, że zasnę za kółkiem. Pierwszy raz miałam takie coś. Powiem Wam, że aż boję się jechać w przyszłym tygodniu, bo jakoś mnie strasznie auto muli. Jest mi w nim duszno. Nie wiem co mi jest
Poza tym byłam rano na pobraniu krwi i tak samo pierwszy raz chyba na chwilę straciłam przytomność. Nigdy tak nie miałam i nie wiem co jest. Ogólnie czuję się dobrze, poza tym ciągłym uczuciem rozpychania i jeszcze koło pępka po mojej prawej stronie mnie coś kuję jak oddycham, a jak kaszlnę, to czasami zwijam się z bólu. Co to może być dziewczyny?
Niestety nie wiem ale lepiej pzrejdz sie z tym do lekarza.
A jakie masz ciśnienie??
Autkiem w takiej sytuacji to bym raczej sama nie jezdziła

Cytat:
Mój Tz też ogólnie wydaje się być malo zainteresowany ale wiem ze sie interesuje tylko tak "po swojemu " . Może ja inaczej bym chciała ale już sie do jego sposobu przyzwyczajam (choć w pierwszej ciąży zdażalo się pare razy płakanie przez to)Ty najlepiej go znasz ale może tak jakoś reaguje na to wszystko nie znane co przed nim.
I dopiero kopniak - w sensie male postraszenie jak dziś rano mu pomaże. Napewno się dogadacie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości