Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklamy - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 20:20   #4171
Elewyn
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam

Ten płaszczyk na żywo jest okropny! http://www.hm.com/pl/product/97893?article=97893-A
Przymierzyłam go i ta zakładka z tyłu się otworzyła i wyglądałam choćbym poduszkę pod spód włożyła

Wytłumaczcie mi, jeszcze nie ma w sklepach płaszczy czy raczej nie będzie ich w ogóle? Bo to co jest do tej pory to nic zachwycającego. Kończą się mi pomysły jakie sklepy mogę odwiedzić
Stary 2012-03-06, 20:22   #4172
malina19
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Fajne te bluzki, obie!! I ten kolor!! Jakby nie patrzęć to jednak jeden z moich ulubieńców

Kurde, aż mi przykro, bo niby poszłam na staż, ale jak tak liczę to na nic pozwolić sobie nie mogę Na żadne zakupy A z chęcią pobuszowałabym po all, ebayu, po galerii. Chciałabym wreszcie ubierać się ładnie, jakoś odnaleźć i wyrazić swój styl a tu gucio, na lumpki mnie nawet nie stać (bo u mnie drogie).
A jeszcze ten tel mi sie psuje, a nie dam rady wygospodarować kilkuset zł na nowy. Ten mnie doprowadzi do ku*wicy
Czemu ja tyle żre, kuźwa. Ciągle jestem głodna i wydatki na jedzenie pochłaniają cały mój "majątek"
To się wyżaliłam, uff
moze nie bedzię tak źle.. a jak Ci się podoba na stażu?

Cytat:
Napisane przez wntstudentka Pokaż wiadomość
Smerfetkaa, znam ten ból... U mnie wszystkie pieniądze jakie mam na utrzymanie idą na jedzenie i opłaty. ;/A jedzenia pochłaniam całe masy... Im dłużej na diecie tym więcej jem. Dziś wyjątkowo wyciągnęłam zaskórniaki i ruszyłam na lumpki , i kasa uciekła tak szybko... Chciałabym już skończyć studia, znaleźć dobrą pracę...
a co studiujesZ?
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 20:36   #4173
wntstudentka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
a co studiujesZ?

Budownictwo.

Zapuszczam włosy!

wntstudentka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 20:46   #4174
Elewyn
Zakorzenienie

Muszę powoli załatwiać praktyki i... jestem w d*pie
Stary 2012-03-06, 20:52   #4175
Maryha_ah
Zakorzenienie

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3274380 5]Wybrałam sobie temat : "Kobiety w twórczości Shakespeare'a. Omów problem na wybranych bohaterkach dramatu"

Wybrałam temat ten, bo wydawał mi się w porządku, no i lubię twórczość tego poety. Dopiero potem zaczęłam się zastanawiać, jaki u niego jest problem... Na pewno przedstawia płeć piękną w schematach społecznych odpowiadających czasowi ( wiecie o co chodzi - np. żona = kura domowa. Najprostszy przykład ), w którym toczy się akcja. Także bohaterki przechodzą przemiany wewnętrzne. a także łączą je pewne cechy jak : determinacja, ale także kruchość.

Wybrałam Lady Makbet, Julie Capuletti. Kolejne schody - brakuje mi innych przykładów. Myślałam o Ofelii, Desdemonie.... [/QUOTE]

Nie będę imionami, bo nie pamiętam, czytałam prawie wszystko z sheakespeare`a.. Lady makbet oczywiście, laskę z hamleta też możesz wziąć ( nie pamiętam imienia..) wzięłabym jeszcze dziewczynę z poskromienia złośnicy, tam jest ciekawa sytuacja.. Wiesz, żeby nie było tak że omawiasz same dramaty, poskromienie złośnicy to komedia..No i może kupiec wenecki?

Porada od cioci Marysi, czytaj TYLKO przekłady Macieja Słomczyńskiego, od Paszkowskiego trzymaj się z daleka, Barańczaka toleruje ale nie ma co się męczyć... daruj sobie inne, a z resztą czekaj dostaniesz ode mnie PW

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
oj to też mnie denerwuje najs end izi
najs en izi, mi tu dupa płonie, cieknie po japie, a on najs end izi

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Maryha dostała odpowiedź pod wczorajszym filmikiem
już widziałam ładny atak wizażanek przeprowadziłyśmy

Cytat:

Ja tam w czasach szkolnych barwiłam bibułą. A w LO pół klasy chodziło z pasemkami pomalowanymi markerami
ja na nudnych lekcjach w LO zaczajałam się z markerem za osobami z tyłu i robiliśmy konkursy z kolegą z ławki kto więcej zamaluje zanim dana osoba się kapnie albo siadaliśmy za osobami w bluzach z kapturem, i konkurs kto więcej rzeczy wsadzi do kaptura zanim ofiara się zorientuje.. tęsknie za LO.

Cytat:
Napisane przez cukierenkaa Pokaż wiadomość
Dołączam do was! Jestem nowa <zawstydzony> :P
Ty się nie wstydź tylko pokaż... WŁOSY! Mam was zboczeńce!

Cytat:
Dobra dietka. Rano węglowodany, są bardzo ważne.
Dorzuć do tego ryby koniecznie. Najlepiej oleiste typu łosoś, makrela, śledź. Rybka 2 x w tygodniu, lub więcej. Mięsko 2 x w tygodniu. Tylko żadnych odtłuszczanych wędlin. Kup kawałek mięsa, przypraw i ugotuj, lub upiecz.
W żadnym wypadku nie dotykaj pangi..
A czemu nie dotykać pangi??
Stary 2012-03-06, 20:54   #4176
Elewyn
Zakorzenienie

Maryha jestem cholernie ciekawa co Ci ta dziewczyna napisała pod komentarzem
Stary 2012-03-06, 20:56   #4177
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
To najgorsza ryba na świecie. Lepiej nie jeść wcale niż jeść pangę.
Wystarczy wpisać w google panga i masz masę artykułów na ten temat, chociażby: http://srodowisko.ekologia.pl/przyro...owa,13700.html
No i tilapia też...

Edytowane przez otako
Czas edycji: 2012-03-06 o 21:00
otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 20:59   #4178
Feaa
Raczkowanie

Panga jest genetycznie zmutowana i hodowana w g*wnie dosłownie.

Tu widać komentarze: http://www.youtube.com/all_comments?...reply_received
Feaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:02   #4179
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Budownictwo.
ooo nieźle

Cytat:
Napisane przez Elewyn Pokaż wiadomość
Muszę powoli załatwiać praktyki i... jestem w d*pie
czemu?
Stary 2012-03-06, 21:05   #4180
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Malinko, staż całkiem spoko, robota nudna, ale ogólnie to mili są ludzie z jakimi pracuję więc jest spoko

Jestem zażenowana kondycją moich nóg Zrobię jedną serię tej Tamilee i ok, potem w drugim już wysiadam przy tych wykrokach. Mam z nimi gigantyczny problem, bo tracę równowagę I nie wiem czy nie robię źle, czy nogi nie są za blisko/za daleko siebie, tak sie na tym skupiam że tracę rytm i równowagę

I w ogóle na tym dywanie ciężko ćwiczyć bo mi się przesuwa, choć stoją na nim meble Jakiś porozciągany ten dywan

Ale cóż się oszukiwać, nogi mam słabiutkie. Pomyśleć, ze kiedyś biegałam na zawodach na krótkie i na długie dystanse

Edytowane przez Smerfetkaa
Czas edycji: 2012-03-06 o 21:08
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:10   #4181
Elewyn
Zakorzenienie

Cytat:

czemu?
Nie bardzo mam gdzie, a do tego jeżdżenie gdzieś przez miesiąc za darmo...
Stary 2012-03-06, 21:13   #4182
otako
Zakorzenienie

Ja mam tak słabe ręce, że przerasta mnie zrobienie kilku babskich pompek
Ale oczywiście nic z tym nie robię, jedynie narzekam, że mi wisi skóra i tłuszcz.

Stary 2012-03-06, 21:13   #4183
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Bo po pierwsze ta ryba ama z siebie nie ma zadnych wartosci. Tylko woda i troche białka. A po drugie jest hodowana w szambie.
Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Wystarczy wpisać w google panga i masz masę artykułów na ten temat, chociażby: http://srodowisko.ekologia.pl/przyro...owa,13700.html
No i tilapia też...
A Tilapia dodatkowo ma jakieś tam bardzo niezdrowe tłuszcze. Zdrowiej jest zjeść hamburgera niż tilapię.
Ryba maślana to następna trucizna.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:19   #4184
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tak słabe ręce, że przerasta mnie zrobienie kilku babskich pompek
Ale oczywiście nic z tym nie robię, jedynie narzekam, że mi wisi skóra i tłuszcz.
Ja ręce mam trochę mocniejsze, bo 20 męskich pompek zrobię. Jeszcze jedną serię zrobię i bedzie łącznie 80 dziś (20x4) Będę jak Johny Bravo
Ale na te drugie mięśnie przydałyby się ćwiczenia z hantelkami
Stary 2012-03-06, 21:24   #4185
Feaa
Raczkowanie

Smerfie, jeśli masz na myśli "te drugie wiszące mięśnie" = triceps, to właśnie pompki są na tricka... i na cycuchy. A w ogóle, gdzieś wyczytałam o jakimś ziółku po którym cycki są o wiele twardsze nie testowałam, dopiero czaję się na to
Stary 2012-03-06, 21:29   #4186
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ręce mam trochę mocniejsze, bo 20 męskich pompek zrobię. Jeszcze jedną serię zrobię i bedzie łącznie 80 dziś (20x4) Będę jak Johny Bravo
Ale na te drugie mięśnie przydałyby się ćwiczenia z hantelkami
No to propsy! (że się tak slangowo wyrażę )
Jestem pod wrażeniem

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Mama mi dzisiaj obcięła włosy, miało być ze 3 centymetry, a wyszło ze 2 razy więcej. Ale to w sumie dobrze, większość zniszczeń zlikwidowana.

Stary 2012-03-06, 21:29   #4187
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Feaa Pokaż wiadomość
Smerfie, jeśli masz na myśli "te drugie wiszące mięśnie" = triceps, to właśnie pompki są na tricka... i na cycuchy. A w ogóle, gdzieś wyczytałam o jakimś ziółku po którym cycki są o wiele twardsze nie testowałam, dopiero czaję się na to
Nie nie, mi właśnie o biceps chodzi Już mi flaczki na rękach nie wiszą dzięki pompkom
Tricepsy w stosunku do kondycji reszty ciała są na dobrym poziomie, ale np bicepsy słabo - 2 razy sie podciągnę i tyle. W sumie po dwóch razach mam dosć, bo jak się gąbka z drążka zdarła to sie odciski momentalnie robią

Ty pisz mi tu zaraz o czym mowa, bo nie zasnę!

Ogólnie jak przeglądałam swój brzuch w lusterku to stwierdziłam, że chyba zauważyłam minimalny zarys mięśni i w ogóle brzuch taki płaski, mniam. Ale obejrząłam się w innym lusterku i stwierdziłam, że tamto upiększa jednak i ubarwia rzeczywistość znacznie ją naginając
Stary 2012-03-06, 21:33   #4188
Feaa
Raczkowanie

A propos pompek - można tak je robić, tylko ta pani na filmiku za szeroko łokcie daje, one powinny iść wzdłuć ciała, wąsko, to wtedy tricek ładnie pracuje
http://www.youtube.com/watch?v=9t9TUI7QThs

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

A u mnie bicek to ładnie się sperauje, za to tric... w opłakanym stanie
ale ja muszę jeszcze sporo schudnąć, to wtedy będzie widać mięśnie a tłuszcz zniknie

kozieradka, ponoć gorzka no i to tylko ziółko, ale znajoma po 2 tygodniach stwierdziła że ma twardsze cyce
Stary 2012-03-06, 21:34   #4189
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A propos pompek - można tak je robić, tylko ta pani na filmiku za szeroko łokcie daje, one powinny iść wzdłuć ciała, wąsko, to wtedy tricek ładnie pracuje
Mi męskie robi się lepiej niż damskie. A jak robisz zwykłe, męskie to szerzej masz ramiona?
Też mnie zastanawia czy robię dobrze, ale jakbym miała ramiona za blisko siebie to też bym straciła równowagę. Wcześniej robiłam ze stopami obok siebie, ale teraz je rozstawiam na szerokość bioder, bo wiem, że równowagę utrzymam
Stary 2012-03-06, 21:35   #4190
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Malinko, staż całkiem spoko, robota nudna, ale ogólnie to mili są ludzie z jakimi pracuję więc jest spoko
no to fajnie że jest spoko, ciekawe czy Cię zostawią po stażu

Cytat:
Napisane przez Elewyn Pokaż wiadomość
Nie bardzo mam gdzie, a do tego jeżdżenie gdzieś przez miesiąc za darmo...
hmm a gdzie masz mieć praktyki?
Stary 2012-03-06, 21:35   #4191
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Konto usunięte

Cytat:
Nie będę imionami, bo nie pamiętam, czytałam prawie wszystko z sheakespeare`a.. Lady makbet oczywiście, laskę z hamleta też możesz wziąć ( nie pamiętam imienia..) wzięłabym jeszcze dziewczynę z poskromienia złośnicy, tam jest ciekawa sytuacja.. Wiesz, żeby nie było tak że omawiasz same dramaty, poskromienie złośnicy to komedia..No i może kupiec wenecki?

Porada od cioci Marysi, czytaj TYLKO przekłady Macieja Słomczyńskiego, od Paszkowskiego trzymaj się z daleka, Barańczaka toleruje ale nie ma co się męczyć... daruj sobie inne, a z resztą czekaj dostaniesz ode mnie PW
Dziękuję ciociu
Własnie mam obie lektury jego tłumaczenia. Bardzo się różnią treścią od pierwowzoru?
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:38   #4192
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

A u mnie bicek to ładnie się sperauje, za to tric... w opłakanym stanie
ale ja muszę jeszcze sporo schudnąć, to wtedy będzie widać mięśnie a tłuszcz zniknie

kozieradka, ponoć gorzka no i to tylko ziółko, ale znajoma po 2 tygodniach stwierdziła że ma twardsze cyce
Ale w jaki sposób to działa? Co znaczy - twardsze? Jędrniejsze? A to nie ma jakichś tam fitohormonów czy coś?

Ja ogólnie chudnąć nie chcę, tzn wydaje mi się, że nie mam nic do zrzucenia, tłuszczu czy coś, ale może się mylę?

Musze przyznać, że możliwe, że przez ćwiczenia (tzn na pewno) apetyt mi masakrycznie sie zwiększył i chodze ciągle nienajedzona.

Macie jakieś pomysły na szybkie danie, sycące jakie można zabrać do pracy, ewentualnie podgrzać? Tylko baaardzo proste, bo ja to nie umiem gotować:P
Może sałatka z makaronem i z... czymś?
Stary 2012-03-06, 21:39   #4193
Feaa
Raczkowanie

Cytat:
Mi męskie robi się lepiej niż damskie. A jak robisz zwykłe, męskie to szerzej masz ramiona?
Też mnie zastanawia czy robię dobrze, ale jakbym miała ramiona za blisko siebie to też bym straciła równowagę. Wcześniej robiłam ze stopami obok siebie, ale teraz je rozstawiam na szerokość bioder, bo wiem, że równowagę utrzymam
Tylko, że właśnie powinny być wąsko ramiona. Ja robię damskie z braku miejsca, ale i tak muszę się pilnować żeby ramiona były wąsko.
Stary 2012-03-06, 21:40   #4194
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
ja chce iśc do pracy, w końcu:prosi :, Ulu kiedy zaczynasz?
Malinko, a ja trzymam kciuki,żeby ta praca się znalazła
Zaczynam 15.03

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ajj cena trochę boli
Dziś chcialam go kupić, ale zauważyłam,że zmienili opakowanie. Patrzę na skład a tu.... totalna zmiana I to na znacznie gorsze!

Cytat:
Wafle ryżowe mają wysoką zawatrosć glukozy, ale nie sa mega przetworzone. To jest ryż gotowany, suszony a potem wypiekany. Tak się robi dmuchany ryż.

No to możesz jeść suszi i w ostateczności chociaż sardynki z puszki. Niewiele wartości w nich zostaje, ale chodzi głównie o rybi tłuszcz.
Oj, jak ja bym chciała być na diecie sushi Niestety, to zbyt drogie.
A Kocurzyco, powiedz czy takie szprotki w sosie pomidorowym można?

Cytat:
Ula, a np. łosoś? Bo dodają go do sushi, to może samą taką rybkę mogłabyś próbować? chyba, że też nie lubisz.

Szukam na allegro jakiś butów, i nic nie widzę. I będę bez butów na wiosnę
Fea - ten łosoś,który jest w sushi jest pyszny, ale drooogi. Jest też wędzony - tańszy. Kiedyś go uwielbiałam, dziś raczej nie przepadam
A co do butów - patrzyłas w CCC?

Cytat:
Napisane przez GrazynkaLubicz Pokaż wiadomość
Wrzuciłam zdjęcia włosów do albumu. Są trochę słabej jakości, ale długość widać
Grażynko - ślicznaś

Cytat:
Witam.

Dopiero zaczynam walkę o piękne, długie włosy. Aktualna długość-47 cm.
Zakupiłam dziś szampon Joanna Rzepa do włosów-kuracja wzmacniająca. Oprócz tego olejowanie- olejek rycynowy plus oliwa z oliwek, lub olej kokosowy. Do tego biovax do włosów osłabionych raz w tygodniu.A po każdym myciu woda brzozowa w skalp. Myślę jeszcze nad jedwabiem z Joanny, ale boję się że za mocno obciąży moje włosy.

Moje kudełki.
Studentka - Witaj!
Fajna długość, zazdroszczę.
A stosujesz odżywki po każdym myciu?
Myślałaś o wcierkach lub piciu pokrzywy? To dobra opcja na przyśpieszenie porostu włosów

Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
Wczoraj uśpiliśmy psa Tżta
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:40   #4195
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Nie jadłam nigdy sushi
pamiętam jak byłam ze znajomymi w barze chińskim, zamówili sushi, po chwili pytamy się " i jak dobre?", "Dobre, tylko czasem chce sie rzygać "
Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
Wczoraj uśpiliśmy psa Tżta
przykro mi

Cytat:

najs en izi, mi tu dupa płonie, cieknie po japie, a on najs end izi

buhaha no właśnie
albo jak robię Tamille Webb pośladki, po 5 minutach wysiadam a ona gada "jeśli to dla was za łatwe...." ta za łatwe, ledwo co daję rade a ta mi takie rzeczy gada i sie nie męczy
Cytat:
No i tilapia też...
kiedyś jadłam, ale jak usłyszałam co z nią nie tak to podziękowałam

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:41   #4196
Feaa
Raczkowanie

U mnie standardowo jest makaron i kurczak

nie wiem w jaki sposób działa, no pije się zioła i działa ale ponoć można też zastosować do kosmetyków jakiś wyciąg z tego - np. do balsamu i się smarować.

Ula byłam i w CCC, Deichmanie, w HD, nic nie ma jakieś dziwne te buty.

15min temu chciało mi się spać, a teraz niet. ale i tak zaraz się poloże, chcę si wyspać w końcu

Edytowane przez Feaa
Czas edycji: 2012-03-06 o 21:43
Stary 2012-03-06, 21:47   #4197
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że właśnie powinny być wąsko ramiona. Ja robię damskie z braku miejsca, ale i tak muszę się pilnować żeby ramiona były wąsko.
Ja chyba pozostanę przy tych zwykłych męskich, wojskowych pompkach, bo nie wyobrażam sobie robić je z wąsko położonymi ramionami. Ale za to wyobrażam sobie ewentualny upadek na nos, czy coś. Nie raz zdarzyło mi się za głęboko robić pompkę (?) choć nie gwałtownie i przywaliłam nie raz czołem lub nosem o dywan Ale lekko, żeby nie było

Fea, to ciekawe, ciekawe z tymi ziółkami
Stary 2012-03-06, 21:47   #4198
Ula_87
Wtajemniczenie

Wiecie,że ten piesek nadal jest na u nas na terenie?
Cały dzień.
Ciekawe, czy rano też będzie.

Słodziak z niego, łapie mnie za włosy i ciągnie za kurtkę, bawić się chce.
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:54   #4199
Magdzia94
Zakorzenienie

Ula a jak kotek po przeprowadzce?

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:55   #4200
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Malinko, a ja trzymam kciuki,żeby ta praca się znalazła
Zaczynam 15.03
, a myślałam że wcześniejsz zaczynasz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości