Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 20:57   #61
Blanszor
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ja własnie zostawiłam Lilke na górze w łózeczku jej ,a sama poszłam sobie robić coś do jedzenia na dół i słyszałam cały czas jej okropny wrzask,wieszałam jeszcze pranie, ale wszystko ze stoickim spokojem..
Przyszłam i wzięłam ją na ręce i momentalnie cicho byla. Póki co ma smoka i jest cicho.

Ja tak z ciekawości. Macie jakieś swoje ogródki z warzywami? Jakies działki, albo siejecie do doniczek jakies ziola czy cos? Narazie jestem u TŻta , jego nie ma w tygodniu, bo pracuje w Niemczech, ale tak sobie myślę czy mu trawnika nie rozkopac i sałate sobie posiać... Koperek, pietruszke..

Jakoś nigdy mi nic nie chciało urosnąć,ale może na jego ziemi coś sie ruszy, hehe
Zośka ja mieszkam w domu w mieścinie więc hodowanie tu warzyw groziłoby zatruciem ale 25 km dalej mieszkają moi rodzice na wsi i tam mają ogródek ok 40m2 - z truskawami, poziomkami, agrestem, malinami, sałatą, szczypiorem, małymi pomidorkami, ogórkami...wszystkiego po trochu. Dla mnie to super sprawa, jak tylko u nich jestem w sezonie letnim to po przywitaniu lecę opałaszować owoce z ogródka. I kocham te małe pomidorki my jesteśmy mieszczuchami co się na wieś wyprowadziły, więc dla nas to super relaksik i nowe doświadczenia.

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 20:58   #62
ewula83
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

melduje sie i ja!!

agatek sto lat!!

Stary 2012-03-06, 20:58   #63
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Wiedzialam ze popra mnie mamy dwojki dzieci . Przy drugim dziecku jest "inaczej"

Ogladacie przepis na zycie? U mnie Marcel juz spiocha wykapany a Mili w swoim lozku juz w pizamce oglada bajke takze wyrobilam sie

Ja właśnie oglądam - para Beatka i Andrzej są boscy

Stary 2012-03-06, 21:00   #64
Anulka_86
Raczkowanie

Właśnie weszłam na Waszą odchowalnie... bo niestety do Was nie przynależę. Nie mam co chować na razie.
Szkoda ,że już zaginęłam z pierwszej strony. Trudno. Nie urodziłam w lutym....

Byłam u lekarza... humor mi się nie poprawił. Nie dostałam skierowania na wywołanie. Powiedziała mi p. dr że jak nic się nie wydarzy to zaprasza w przyszły wtorek i dopiero wtedy dostanę na środę (14.03) do szpitala.
Super po prostu.... w środę będzie 41+6 dni.....
a mnie do psychiatryka odwiozą chyba bo moje nerwy nie wytrzymają tyle.... martwię się o synka i tyle. Trudno to zrozumieć ... chyba powinni to zrozumieć ,że się martwię.

Trudno.... kobieta musi wszystko znieść.
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:06   #65
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Właśnie weszłam na Waszą odchowalnie... bo niestety do Was nie przynależę. Nie mam co chować na razie.

Byłam u lekarza... humor mi się nie poprawił. Nie dostałam skierowania na wywołanie. Powiedziała mi p. dr że jak nic się nie wydarzy to zaprasza w przyszły wtorek i dopiero wtedy dostanę na środę (14.03) do szpitala.
a mnie do psychiatryka odwiozą chyba bo moje nerwy nie wytrzymają tyle.... martwię się o synka i tyle. Trudno to zrozumieć ... chyba powinni to zrozumieć ,że się martwię.

Anulka będzie dobrze Już jesteś na mecie, jeszcze chwilka kochana!!!
Stary 2012-03-06, 21:07   #66
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

jeszcze troszke i do na dołączysz - czekamy tu na ciebie
Stary 2012-03-06, 21:20   #67
uska000
Zadomowienie

hello maly juz spi

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość

no ale jeżeli faktycznie by tak było to by nie było w sprzedaży tych dań które można dawać dziecku już od 4mc prawda??
a na początku przecież dziecku nie wpycha sie nie wiem jakie ilości tego jedzenia by miało zaszkodzić tzn ja niewiem jak inne dziewczyny bo ja np miśkowi śladowe ilości daje byle tylko języczek pomoczył i to wszytsko więc to napewno mu ukł pok. nie obciąży [COLOR="Silver"]

no wlasnie po 4... a Twoj Misiek ma 2 mc.
ja mam pierwsze dziecko i nawet mi na mysl nie przyslo dawac cos probowac.. tak jak Ananke pisze maja niedojrzaly uklad pokarmowy i b. latwo o skret kiszek..

dzieci karmione butla mozna dopajac odpowiednimi herbatkami do 4 mc a potem jakies dania

a dzieci karmione piersia to po 6mc i najlepiej zaczac od kaszki z glutenem lub kleiku ryzowego raz dziennie po pol lyzeczki z jakas zupka wymieszane. zupka najlepiej tylko marchewka ziemniaczek i gotowana na kroliku. nawet jezeli nie macie dostepu do krolika do zalatwic gdzies ze wsi. zmielic i podzielic na male kuleczki i do zamarazary caly krolik na 2 miechy starcze codziennie po malej kuleczce.

7-9 mc mozna dolozyc pol zoltka do tej zupki z kaszka
i soczek owocowy przecierowy czy deserek przecierowy

byla u mnie wczoraj pielegniarka i dala mi taka liste co kiedy
a teraz ude spac dobranoc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:36   #68
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Witam, nadrobiłam 4 strony w poczekalni i jeszcze 3 tutaj

Byliśmy u alergologa i... pani obejrzała Julka z każdej strony i stwierdziła, że na 100% to skaza (teraz się mówi AZS). Więc dieta, ale nie jakaś straszliwa, najgorsze jest białko jajka - bo dają je wszędzie. Napisała mi na kartce czego nie jeść. A resztę mogę. Kąpanie w Oilatum i smarowanie...
Od razu dała zaświadczenie do przychodni, że mały alergik i receptę na 3 opakowania Bebilon Pepti

na razie podejmuję się diety. Zobaczymy jak mi o wyjdzie i czy przejdzie.
Żal mi Julka bo od jakiegoś czasu jest marudny, i doktorka powiedziała, że byłoby jeszcze gorzej, bo go swędzi i boli to

Agatku
STO LAT!
Beybella

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Meldujemy się z Julką Upiekłam ciasto z okazji założenia nowego wątku : Fale Dunaju -

Cytat:

ojj, bidulko. Czekamy tutaj i trzymamy kciuki, żeby poszło samo

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Uska, no coś ty? Soja jeszcze bardziej uczulająca? To z czym pić kawę? Ja kupiłam mleko sojowe i piję mam nadzieję, że nie szkodzi Julkowi
Stary 2012-03-06, 21:39   #69
bambusiek
Zakorzenienie

Nadrabianie z poprzedniej części

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
W ogole Wasze dzieciaki tez wygladaja po jedzieniu jak takie pijane zule spod sklepu? Moj tak
Jak się porządnie naje, czyt. zje mm, to tak. no i głowa nie chce się trzymać

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
No w końcu jest w klubie obsranych po same pachy z moją Kinią! ale moja dawno się tak nie obsrała... strasznie mi tego brakuje... mamy problem z tym teraz
to ja mogę dopisać mojego T, do tego klubu chociaż ostatnie 3 dni robi codziennie kilka kup, a nie jak wcześniej kilka partii na raz i się potem wylewało

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
apropos tematu junior czasem tez walnie kupsztala rozmiarami znacznie przewyższającymi pojemnosć pieluchy i w związku z tym question
czym to dopieracie z ubranek?? bo ja nawet jak namaczam to nie chce zejść
od razu zapieram i moczę w wybielaczu. nie wszystko schodzi niestety

Cytat:
w ogole jaki macie bilans strat po ciazy? pozalmy sie troche
pearl:
- flak zamiast brzucha
- sznyta nad pi.pka
- obwisle (.)(.)
- pyzowata buzia
- cellulit jak ja pierdziu
- wypadajace wlosy
-wory i cienie pod oczami jak worki mosznowe
no to u mnie:
- fałda brzuszna
- boczki
- (.)(.) wiadomo
- strasznie sucha, szorstka skóra
- włosy szorstkie i zupełnie nieukładne -> niedługo idę ściąć na krótko
- i pewnie jeszcze się co nieco znajdzie

Cytat:
No dziewczyny, stawiam torta i kawkę z okazji urodzin!
Wszystkiego naj, naj, naj

Cytat:
bybella urodziła!!!!!!!!!!!! Właśnie pisałam do niej przed chwilą, to wysłała mi zdjęcie i napisała: "właśnie miałam pisać. To nasz Danielek 3940, 60 cm Urodzony wczoraj o 14."

Cytat:
AgaMili, ja tez kapie co drugi dzien - w szpitalu nam powiedzieli, zeby tak kapac i sie stosujemy. W dni bez kapieli mozesz robic taka mala toaletke i reszta rytualow tak samo.
my też co 2 dzień

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
E miałam jeszcze zapytać o sklep. Jak idziecie do sklepu takiego samoobsługowego (nie tesco tylko dużo mniejszy np. Biedronka), to co robicie z wózkiem i dzieckiem? Dziecka w wózku nie zostawię. Mam Małego wziąć po pachę? Wózkiem jeździcie po sklepie? Zostawiacie go przed?
Taka prosta rzecz a ja nie wiem, co zrobić
wjeżdżam wózkiem a zakupy kładę na gondoli (zazwyczaj drobne rzeczy)
--------------------------
nadrobiłam i spadam
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:46   #70
AgaMili
BAN stały

Monia korcilo tak tylko ze potem wyladowalismy na pogotowiu z takim zatwardzeniem ze szok, musiala miec lewatywe a miala juz 4 miesiace. Pierwszy byl sok ze swiezego jablka po skonczonych 3,5 miesiacach, potem zupki i kaszki i wszystkiego za duzo i za wczesnie. Teraz czekam do 5. miesiaca na pewno.

Anulka nie ma cie na liscie bo nie urodzilas jeszcze. Czekamy na Ciebie. Wykurzaj dzidziucha

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

No nie moge - pijane zule z pod sklepu. Moj wyglada jak na haju z przymruzonymi oczami i szczesliwa mina gdy jest najedzony:hahaha :
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 22:02   #71
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Byliśmy u alergologa i... pani obejrzała Julka z każdej strony i stwierdziła, że na 100% to skaza (teraz się mówi AZS). Więc dieta, ale nie jakaś straszliwa, najgorsze jest białko jajka - bo dają je wszędzie. Napisała mi na kartce czego nie jeść. A resztę mogę. Kąpanie w Oilatum i smarowanie...
Od razu dała zaświadczenie do przychodni, że mały alergik i receptę na 3 opakowania Bebilon Pepti

Żal mi Julka bo od jakiegoś czasu jest marudny, i doktorka powiedziała, że byłoby jeszcze gorzej, bo go swędzi i boli to
Inutil napisz nam proszę co Ci Pani Doktor napisała na liście rzeczy zakazanych przy AZS

Dziewczyny kupiłam dziś album do zdjęć samoprzylepny i robię pamiątkę dla Alana. Na okładce przylepiłam te opaski z rączki ze szpitala a na pierwszych dwóch stronach są zdjęcia z USG z 7 (fasolka), 21 i 32 tyg (4 portreciki w 3D), oraz taka karteczka z "wózeczka mydelniczki" ze szpitala z moim nazwiskiem, że urodziłam syna, jego waga i wymiary. Dam jeszcze fotki do wywołania i będzie super albumik. Mam nadzieję, że mu się spodoba

Mój tż mi dziś powiedział, że główny dźwięk jaki słyszy w elektronicznej niani to piardy dzidziocha Na razie śpimy oddzielnie - ja z małym w jego pokoju (Alan w swoim łóżeczku ja w swoim) a tż w naszej sypialni. Jeszcze ze 2 miesiące i wracam do męża.

Pochwale się - wygrałam dziś fajny płaszczyk na allegro:
http://allegro.pl/ms-fantastyczny-tr...172070674.html
Mam nadzieję, że wcisnę w niego moją tłustą i zwisa

Edytowane przez Blanszor
Czas edycji: 2012-03-06 o 22:04

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-06, 22:22   #72
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Inutil napisz nam proszę co Ci Pani Doktor napisała na liście rzeczy zakazanych przy AZS

Dziewczyny kupiłam dziś album do zdjęć samoprzylepny i robię pamiątkę dla Alana. Na okładce przylepiłam te opaski z rączki ze szpitala a na pierwszych dwóch stronach są zdjęcia z USG z 7 (fasolka), 21 i 32 tyg (4 portreciki w 3D), oraz taka karteczka z "wózeczka mydelniczki" ze szpitala z moim nazwiskiem, że urodziłam syna, jego waga i wymiary. Dam jeszcze fotki do wywołania i będzie super albumik. Mam nadzieję, że mu się spodoba

Mój tż mi dziś powiedział, że główny dźwięk jaki słyszy w elektronicznej niani to piardy dzidziocha Na razie śpimy oddzielnie - ja z małym w jego pokoju (Alan w swoim łóżeczku ja w swoim) a tż w naszej sypialni. Jeszcze ze 2 miesiące i wracam do męża.

Pochwale się - wygrałam dziś fajny płaszczyk na allegro:
http://allegro.pl/ms-fantastyczny-tr...172070674.html
Mam nadzieję, że wcisnę w niego moją tłustą i zwisa
bardzo fajny płaszczyk

ja Michowi też chce zrobić album z normalnymi zdjęciami i też żeby można było powklejać pamiątki jednak co zwykły album to zwykły najlepszy ma swój urok a jak gdzies się jedzie to album można wziąc i pokazać bo co z tego że fotek mam multum jak są w kompie a kompa wszędzie wozić nie będe bo to jest nie realne co innego laptop ale taki komp ze skrzynią niet

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Misiek już o 4 godzinek śpi pewnei niebawem będzie się budzić na papku chyba że pociągnie do tej 24

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

idę się myć póki mój skarbulek śpi
dobranoc dziewczynki spokojnych nocek wam życzę niech wasze skarby grzecznie śpią - niech je nocka snem otuli - luli luli luli luli
Stary 2012-03-06, 22:30   #73
pearpearl
Wtajemniczenie

Magda, oj kurcze, jakos nie zarejestrowalam tego kocyka... Ostatnio w ogole mam problemy z kojarzeniem :/

Sandra, trzymaj sie dzielnie. Tez sie pocieszam, ze bedzie lepiej, chociaz tak naprawde wizja tego, ze juz na zawsze pozostane matka mnie przeraza :/

Skoncza sie kolki, zacznie sie zabkowanie, pozniej znowu inne cholerstwo i wydaje mi sie, ze nie ma konca tego wiezienia :/
Co ze mnie za matka
Agatek, mozesz wyzywac,bic i rugac. Dalej mysle tak samo

No i ch... Juz nie moge pisac, bo syrena wyje.

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 22:32   #74
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
w szpitalu mi powiedzieli, zeby małej niczym nie dopajac, ale co jej bede mogla dawac jak skonczy miesiac? Rumianek? Wode ? Jak to jest ? I w jakim celu sie podaje ta wode czy rumianek ?
dobrze Agamili prawi- nie dopaja się dzieci, które jedzą tylko z cyca Bo Twoje mleko ma wystarczającą ilość wody na samym początku karmienia

I nie jestem na każdy płacz, zależy jak płacze, czy nawołuje, czy wypadł jej smok

A ogródek prowadziłam, ale wkur... mnie później to, że codziennie podlewać, nikt za mnie tego nie chciał robić, leniuchy

Boroo nie, jeszcze jedna dziewczyna nie urodziła jesteś zakręcona jak świński ogonek

AgaMili też oglądam przepis na zrycie

Blanszor oo taak Beatka i Andrzejek są the best

Anulka
no co Ty odwalasz?? sprać Ci dupsko? Nie należy, no bo ją sieknę tylko spokój może nas uratować jeszcze troszkę i finish będzie, wytrzymaj...

bambusek wow, nie wiedziałam, że w naszym gangu będzie facet, ale jak tak to zapraszamy!

Pearl minie to z czasem....

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-03-06 o 22:33
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 22:45   #75
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Magda, oj kurcze, jakos nie zarejestrowalam tego kocyka... Ostatnio w ogole mam problemy z kojarzeniem :/

Sandra, trzymaj sie dzielnie. Tez sie pocieszam, ze bedzie lepiej, chociaz tak naprawde wizja tego, ze juz na zawsze pozostane matka mnie przeraza :/

Skoncza sie kolki, zacznie sie zabkowanie, pozniej znowu inne cholerstwo i wydaje mi sie, ze nie ma konca tego wiezienia :/
Co ze mnie za matka

O tym samym dzis myslalam robiac malej mleko ;/
Ze beda zabki , potem bedzie nauka kupy do nocnika itp
Wmawiam sobie "bedzie lepiej" "dziecko uczy cierpliwosci itp. Ale czasem to gow.no daje

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Najgorsze jest to kiedy ja nie wiem czemu mala placze Ma sucho jest najedzona przytulam ja a ona i tak ryczy. Przez to zdarzylo mi sie kilka razy na nia nawrzeszczeć i jest mi z tym tak zle jakbym co najmniej popelnila przestepstwo

I przez to, ze czasami nie wiem czego chce , chodze nabuzowana i wyzywam sie na tzcie codziennie sie klocimy i jak tak dalej pojdzie to kto wie czy sie nie rozejdziemy
Stary 2012-03-06, 22:55   #76
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

Tez sie pocieszam, ze bedzie lepiej, chociaz tak naprawde wizja tego, ze juz na zawsze pozostane matka mnie przeraza :/

Co ze mnie za matka

Pear niedługo dzidzia będzie bardziej kontaktowa i troszkę wynagrodzi Ci tą ciężką pracę. Wytrzymaj Nie jesteśmy typem "matki wariatki" na punkcie własnych dzieci, ale życie z naszymi bachorkami będzie fajne!!!
Ja dopiero od tygodnia cieszę się macierzyństwem. Rozbraja mnie ta słodka minka i serce się rozdziera jak płacze. Chociaż jeszcze mam wrażenie, że większym uczuciem nadal darzę kota, ale wszystko wskazuje na to, że dziecko w rankingu będzie niedługo przed kotem. Chyba jestem walnięta, ale nic nie poradzę, że mam fiksum dyrdum na punkcie zwierzaków. W moim domu rodzinnym zostały moje dwa psy i trzy koty z rodzicami, po tym jak wyprowadziłam się do tżta. Moi rodzice tak je kochają, że kazali mi przygarnąć inne zwierzątko u tżta Rodzina świrusów. W sumie moje dziecko ma 4 koty i 3 psy - licząc swój dom i u dziadków.

Stary 2012-03-07, 06:13   #77
MissZuzia
Zadomowienie

Dziewczyny, w LIDLU jest BIELIZNA KORYGUJACA w 3 kolorach, bialy, cielisty I czarny, kszulki, stringi z paskiem na brzuch I takie rajtuzy.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:11   #78
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Mała budziła się dzis w nocy równo co 2 godziny, ale już wolę to nich ciągły ryk.

Zdaje się, że dzis znowu będzie w miarę ładna pogoda i dobrze, bo chociaż wyjdę na dwór z Lilą.

Anulka ja Ci strasznie współczuję, to czekanie jest najgorsze !! Dziwi mnie strasznie, że nie dadzą Ci skierowania do szpitala. Jestes juz tydzien po terminie? Mi już wtedy próbowali wywoływać...

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-03-07 o 08:13
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:26   #79
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry
W nocy wzielam Marcela do siebie do lozka i lepiej spalam. Do tej pory spal zawsze w lozeczku.
Pobudek bylo okolo 3 jesli dobrze pamietam bo polprzytomna bylam
A teraz budze sie kawka. Za pol godziny mama przyjezdza z szarlotka
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:31   #80
ewula83
Rozeznanie

Melduje sie z kawka i malym wyjcem,ktory placze od godziny i nie wiem o co mu chodzi)

Nocka znosna pobudka o 1,4,8

Milego dnia)
Stary 2012-03-07, 08:44   #81
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
no ale jeżeli faktycznie by tak było to by nie było w sprzedaży tych dań które można dawać dziecku już od 4mc prawda??
a na początku przecież dziecku nie wpycha sie nie wiem jakie ilości tego jedzenia by miało zaszkodzić tzn ja niewiem jak inne dziewczyny bo ja np miśkowi śladowe ilości daje byle tylko języczek pomoczył i to wszytsko więc to napewno mu ukł pok. nie obciąży

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

no skoro piszesz że przy drugim dziecku jest "inaczej" tzn że też przy pierwszym się śpieszyłaś z podawaniem czyli też troszke korciło by wcześniej zacząć dawać
nie ma dań od 4 miesiąca życia, są po 4 miesiącu życia tzn że wprowadza się je wtedy, gdy dziecko skończy 4 miesiące, a zaczyna 5.
Owszem przy Emi też mnie kusiło, żeby zacząć jej podawać coś wcześniej, ale zaczęłam właśnie po 4 miesiącu.
Teraz nie widzę takiej potrzeby, po co mam wydawać pieniądze na słoiczki, jak do końca 6 miesiąca życia może ciągnąć na moim mleku

dziewczyny spójrzcie na tą wysypkę i powiedzcie mi, czy to skaza?
mimo podawania delicolu wczoraj mu wylazły takie plamy
odstawiam dziś nabiał, zobaczymy czy się polepszy.
Już mi słabo jak pomyślę że to uczulenie na nabiał. Jak ja wytrzymam bez mleka, serków, jajek i potem to cudowanie z jego dietą, o matko

Shot at 2012-03-07

Shot at 2012-03-07

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

inutil a byłaś u zwyklego alergologa czy u jakiegoś dziecięcego? bo mój chyba też ma azs.....
możesz napisać, czego nie możesz jeść?
a po co ci recepty na bebilon pepti, skoro karmisz piersią? tak na wszelki wypadek?

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:46   #82
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

siemanko
my tradycyjnie spanko od 20 (tzn junior), pobudka o 3.30 na antybiotyk (musiałam go obudzic niestety), spanko dalej i pobudka o 6.30 , troszke spanka do 8 i po spanku teraz lezy na lezaczku i zaczepia zabawki i sie do nich smieje... ciekawe jak długo bo zazwyczaj z 5 minut wytrzymuje

dzisiaj jedziemy na kontrole do chirurga...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:50   #83
anankee
Rozeznanie

a zapomniałam napisać, że bylismy wczoraj u neurologa z Fifim. Wszystko jest ok, nie ma żadnych uszkodzeń ukł nerwowego, tylko za bardzo preferuje prawą stronę. Mam go częściej kłaść na lewym boczku, zabawki mu dawać z lewej strony. Jest trochę słabszy fizycznie niż powinien być, ale to wina wcześniactwa i tego że tak dużo przytył w krótkim czasie.
Emocjonalnie rozwinięty nad poziom, czarował panią doktor uśmiechami i guganiem
i 120zł nie moje
kontrolnie mamy przyjść za 3 miesiace

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:55   #84
*Agatek*
Zakorzenienie

Cześć laski!

Kingulcowi katar przechodzi, ale przeszło na mnie super... też mam tak jak ona- zatkana jedna dziurka...

Oznajmiam, że jest mi lepiej w macierzyństwie, lepiej sobie radzę sama (!) bo teściówka już nie pomaga tak jak kiedyś widzi i cieszy się, że sobie zaczęłam radzić, ogarniać wszystko.
Rano 8-9 robię zabiegi pielęgnacyjne + witaminka D i z głowy jedno na caaały dzionek co mnie tak przerażało na początku... a to rachu ciachu i wysmarowany babulec

Czasami już postawiam teściową przed faktem dokonanym, gdy pytam czy nakarmi małą albo wymuszam na niej wpajanie herbatek, bo ja nie mam tyle cierpliwości
Teraz to najczęściej ulula wieczorem kiedy mała ma kolkę i wyje (choć od 2 dni jest super, nie zapeszając )albo pobuja w wózku jak nie ma siły z nią już chodzić po domu Teściowa tak naprawdę zastępuje mi w jakimś tam % tżta którego nie ma i rzadko przyjeżdża, a jak już to na krótko... a tak to sama muszę sobie radzić, w końcu 'chciałam' dziecka...

No tyle co u mnie chwalenia z tytułu: "co to nie ja"

A co do nocki- poprzedniego dnia mała non stop praktycznie spała... bałam się nocy, a o dziwo zjadła przed 20 i zasnęła o 23... zaczęła się powoli budzić koło 4.30. Ale! W nocy o 1szej się ockłam bo coś kwiliła, myślałam o mleku już, ale usnęła także się wyspałam w końcu
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Pear niedługo dzidzia będzie bardziej kontaktowa i troszkę wynagrodzi Ci tą ciężką pracę. Wytrzymaj Nie jesteśmy typem "matki wariatki" na punkcie własnych dzieci, ale życie z naszymi bachorkami będzie fajne!!!
Ja dopiero od tygodnia cieszę się macierzyństwem. Rozbraja mnie ta słodka minka i serce się rozdziera jak płacze.
Chociaż jeszcze mam wrażenie, że większym uczuciem nadal darzę kota, ale wszystko wskazuje na to, że dziecko w rankingu będzie niedługo przed kotem. Chyba jestem walnięta, ale nic nie poradzę, że mam fiksum dyrdum na punkcie zwierzaków. W moim domu rodzinnym zostały moje dwa psy i trzy koty z rodzicami, po tym jak wyprowadziłam się do tżta. Moi rodzice tak je kochają, że kazali mi przygarnąć inne zwierzątko u tżta Rodzina świrusów. W sumie moje dziecko ma 4 koty i 3 psy - licząc swój dom i u dziadków.
mogę dołączyć się do klubu? też od niedawna cieszę się macierzyństwem, bo wiem jakiś płacz co oznacza- tak próbuję zrozumieć o co jej biega i coraz częściej mi się to udaje

Co do kotów- ojj mam dwa w kuchni i jak wchodzę to je wymiziam jeszcze Filips się taki fajny zrobił i pozwala sobie na wiele.. chyba zmądrzał na starość (4 lata ) przy młodej

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-03-07 o 08:58
Stary 2012-03-07, 08:56   #85
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
a zapomniałam napisać, że bylismy wczoraj u neurologa z Fifim. Wszystko jest ok, nie ma żadnych uszkodzeń ukł nerwowego, tylko za bardzo preferuje prawą stronę. Mam go częściej kłaść na lewym boczku, zabawki mu dawać z lewej strony. Jest trochę słabszy fizycznie niż powinien być, ale to wina wcześniactwa i tego że tak dużo przytył w krótkim czasie.
i 120zł nie moje
no to super, ze wszytsko ok!!
te małe "niedociągniecia" na pewno szybko nadrobi!
Stary 2012-03-07, 08:58   #86
likas
Raczkowanie

Melduje się na odchowalni

U nas masakra - jestem przeziębiona i nie daje sobie rady z katarem buuu
Póki co Natka zdrowa - teściowa przyjdzie mi z nią pomóc i wyjdą na spacer.

Po za tym nie zaszczepili mi jej wczoraj przez ta odparzona pupkę - dostałam jakąś robioną maść i Nystatynę. Zobaczymy
Mój smok - wiek 8 tygodni wazy 3550 kgmoże kiedyś dogoni towarzystwo .

Wczoraj poszłam jeszcze do gina, mial przyjmować od 13, byłam 12 20 i juz nie bylo kart, a wyciągają od 12. Masakra po co płacimy tak wysokie składki, nie mam szans iść państwowo, bo kto mi z dzieckiem zostanie od 5 rano co by karte wyciagnąć. Został w przychodni jeden lekarz, przyjmuje 3 dni w tygodniu i zadowoleni wrrrrr. Dziś do niego dzwonie i ide prywatnie.

No to lecę nadrabiać i konczę kawkę
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:00   #87
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Cześć laski!

Kingulcowi katar przechodzi, ale przeszło na mnie super... też mam tak jak ona- zatkana jedna dziurka...

Oznajmiam, że jest mi lepiej w macierzyństwie, lepiej sobie radzę sama (!) bo teściówka już nie pomaga tak jak kiedyś widzi i cieszy się, że sobie zaczęłam radzić, ogarniać wszystko.
Rano 8-9 robię zabiegi pielęgnacyjne + witaminka D i z głowy jedno na caaały dzionek co mnie tak przerażało na początku... a to rachu ciachu i wysmarowany babulec

Czasami już postawiam teściową przed faktem dokonanym, gdy pytam czy nakarmi małą albo wymuszam na niej wpajanie herbatek, bo ja nie mam tyle cierpliwości
Teraz to najczęściej ulula wieczorem kiedy mała ma kolkę i wyje (choć od 2 dni jest super, nie zapeszając )albo pobuja w wózku jak nie ma siły z nią już chodzić po domu Teściowa tak naprawdę zastępuje mi w jakimś tam % tżta którego nie ma i rzadko przyjeżdża, a jak już to na krótko... a tak to sama muszę sobie radzić, w końcu 'chciałam' dziecka...

No tyle co u mnie chwalenia z tytułu: "co to nie ja"

:

ja to szkołę życia w spzitalu przeszłam... 24h z małym sama (mama z tz przyjezdzali po południu, mama zostawała z małym na 2 h a ja do domku, kąpiel, obiad, zmiana obrania ), za długo nie mogli byc bo tam tylko jeden dorosły przy dziecku mogl byc wiec trzeba bylo sie zmieniac co chwila tak aby i tz mogl przy nim posiedziec). No ale większosć doby ja z nim sama... i ataki kolki sama musiałam przetrwać (jak ss nie dawałam), i sama kąpiel i pielęgnacja i karmienie i odbijanie i wszytsko....a wiadomo w szpitalu warunki średnie, mały sie wkurzał bo ciągle te same ściany widział i ten sam sufit... a on lubi wędrówki po mieszkaniu...
Stary 2012-03-07, 09:06   #88
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

ja to szkołę życia w spzitalu przeszłam... 24h z małym sama (mama z tz przyjezdzali po południu, mama zostawała z małym na 2 h a ja do domku, kąpiel, obiad, zmiana obrania ), za długo nie mogli byc bo tam tylko jeden dorosły przy dziecku mogl byc wiec trzeba bylo sie zmieniac co chwila tak aby i tz mogl przy nim posiedziec). No ale większosć doby ja z nim sama... i ataki kolki sama musiałam przetrwać (jak ss nie dawałam), i sama kąpiel i pielęgnacja i karmienie i odbijanie i wszytsko....a wiadomo w szpitalu warunki średnie, mały sie wkurzał bo ciągle te same ściany widział i ten sam sufit... a on lubi wędrówki po mieszkaniu...
moja też lubi wędrówki ludów :piwko:

Poradziłaś sobie i na pewno to wzmocniło Waszą więź, co? Moja teściówka wczoraj tylko nakarmiła, napoiła i przebrała, bo szła na popołudnie za koleżankę wróciła spieprzona i dałam jej odetchnąć, sama uspokajałam malucha przytulając go mocno do piersi i chodząc z nią po mieszkaniu- smok w buzi oczywiście Miałam chyba siły po dniówce, którą mała mi sprezentowała chyba na urodziny

Stary 2012-03-07, 09:08   #89
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Moja mała ma takie coś nad pupką Chyba zniknie
moja ma naczyniaki na czole na powiekach i malutki pod nocem. lekarz powiedział że do pół roku się wchłonie. podobno z twarzy szybciej znika

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Twoja Haniulka jest bardzo podobna do mojej
i też włochatka taka fajne Haniutki

Cytat:
agamili dzieki za wyjasnienie. mała karmie cycem i tez nie chce jej nic na sile pchac jak nie jest to konieczne

mała znowu na cycu wisi, ryczała , ryczała to ją przystawiłam i ciągnie, ale czy ona po prostu nie chce sobie tylko possać? Potem ją brzuszek będzie bolał, bo się obje jak bąk. Smoczka nie lubi, cały czas go wypluwa ,wiec moze jednak chce jesc...
moja też duuuużo ssie i smoczka nietoleruje wypluwa i po prostu nie chce a już kilka podejść robiliśmy

Cytat:

Anulka nie łam się jeszcze chwileczka i też będziesz tulić synka. zamiast się zamartwiac ciesz się jeszcze ostatnimi chwilami jako takiej wolności

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to kiedy ja nie wiem czemu mala placze Ma sucho jest najedzona przytulam ja a ona i tak ryczy. Przez to zdarzylo mi sie kilka razy na nia nawrzeszczeć i jest mi z tym tak zle jakbym co najmniej popelnila przestepstwo

I przez to, ze czasami nie wiem czego chce , chodze nabuzowana i wyzywam sie na tzcie codziennie sie klocimy i jak tak dalej pojdzie to kto wie czy sie nie rozejdziemy
Sandra spokojnie bo malutka wyczuwa jak Ty jestes rozdrażniona i moze dlatego płacze...

a kolczyk w pępku miałam ale jeszcze nei włożyłam spowrotem ale może dzisiaj włożę bo mój brzuch się całkeim nieźle wchłania

Dziewczyny zamężne albo neizamężne noszące bizuterie na palcach. Pewnie pod koniec ciąży chodziłyście już bez obroczęk i pierścionków a teraz dacie rady nałożyć. Bo ja wczoraj próbowałam i nie wcisnę obrączki na palec... a pierścionek zaręczynowy był lekko luźny to ledwo wchodzi teraz....

ide bo się mój głodomorek budzi
Stary 2012-03-07, 09:08   #90
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
i 120zł nie moje
brawo

Cytat:

Co ze mnie za matka

spoko, spoko - z Ala wyszłam na prosto, z domu można było wyjść, wszędzie zabrać, podrzucić do dziadków i do tego wiele rzeczy robi sama nie trzeba się martwić, a tu co drugie sobie sprawiła i od nowa kilka lat kieratu
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości