Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 22:05   #1051
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
no właśnie jest niemożliwie słodki uwielbiam takie jak by tylko istniała taka rasa to chciałabym zobaczyć go na żywo
Istnieje taka rasa bo to od kogoś z profilu sobie skopiowałam ale co to za jaki psiak to pojęcia nie mam

Ale mi sie spać zaczyna chcieć bo wsysłam w siebie jajecznice i tak mi sie patrzałki zamykają że szok
Chyba długo nie pociągne dzisiaj, a tak mnie pika po bokach i gdzieś tam w dole że masakra.
Zastanawiam sie jak ja urodze jak to tak boli a mnie jak strzyknie czy piknie to już stres.
A w szpitalu gdzie bede rodzić mają nowe metody bezbolesnego porodu. Jeden z nich to jakis gaz rozweselający co mięśnie rozluźnia i coś jeszcze tylko zapomniałam co... Jak mi sie spomni to powiem. A najważniejsze ze bezpłatnie co mnie aż zdziwiło
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 22:30   #1052
Elmiria
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

A mnie jeszcze wkurzaja dziadki, co to w sklepie stojąc za mną, poychają mnie wózkiem!!!! Zaczęłam im zwracać uwagę! Biedni, do pchania to im już tylko wózek pozostał

Pszczolko, bardzo mi przykro, że tak się stało! Życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia!

Lukrecja, ja właśnie teraz też ten film ogladałam A tego aktora akurat lubie

Agnes, ja wiem, że kiedyś, a nawet i teraz są takie przypadni, siedzenie w gorącej wodzie było stosowane, jako domowy sposób na aborcję. Ja nie wiem dokładnie, jak to działa, ale mi mama też od razu powiedziała, że nie mogę siedzieć długo w gorącej wodzie, bo to może doprowadzić do poronienia.
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 23:26   #1053
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
No dobra Moje Kochane...
od tego powinnam w sumie zacząć - załączam zdjęcie mojego Maleństwa
USG było robone 10 tc + 1 dn
Widać na niem dokładnie że ssie sobie kciuk
W ogóle to oprócz całej sesji wydrukowanej przez Panią doktor otrzymaliśmy płytkę z filmikiem z badania
Mój Ukochany robił później printscreeny i tych zdjęć można tak w nieskończoność robić
a ja to bym tylko cały czas je oglądała
Przecudny Maluszek!
Stary 2012-03-07, 07:35   #1054
tamlin111
Zakorzenienie

Czyżbym dziś pierwsza była Halo co z Wami??? Konczita gdzieś Ty???
Fotka Malucha cudna, moja jest trochę nie wyraźna, ale później wrzucę i tak.
Dobra lecę z Paulą do przedszkola a później do pracy.
Buziaki mamuśki
Stary 2012-03-07, 07:45   #1055
Konczita
Zakorzenienie

Dzień dobry u mnie pięknie słonecznie tylko w minusie jakieś 6 stopni brrryyy nie wystawie tam nawet nosa!

Cytat:
No dobra Moje Kochane...
W ogóle to oprócz całej sesji wydrukowanej przez Panią doktor otrzymaliśmy płytkę z filmikiem z badania
Mój Ukochany robił później printscreeny i tych zdjęć można tak w nieskończoność robić

Śliczności kochane piękny dzidziuś! Uwielbiam takie foteczki, a czy Wy też znacie już filmik na pamięć? hehee

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Czyżbym dziś pierwsza była Halo co z Wami??? Konczita gdzieś Ty???
Fotka Malucha cudna, moja jest trochę nie wyraźna, ale później wrzucę i tak.
Dobra lecę z Paulą do przedszkola a później do pracy.
Buziaki mamuśki

Jezdem nio jezdem tylko sobie leniuchowałam dzisiaj, a co hyhy ... teraz wstałam śniadanko zrobiłam, herbatkę i sobie jemy
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 07:59   #1056
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Hej hej - ja się też zdziwiłam że nasza Konczi tutaj leniuchuje w każdym razie witam się tym słonecznym rankiem. Jako że mieszkam praktycznie w terenach gdzie dużo łąk i lasów mieliśmy dzisiaj jazdę na wysokim czujniku bo co rusz sarny przez drogę przebiegały. Piękne zwierzęta, tylko my jako kierowcy musimy bardzo uważać.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:03   #1057
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Hej hej - ja się też zdziwiłam że nasza Konczi tutaj leniuchuje w każdym razie witam się tym słonecznym rankiem. Jako że mieszkam praktycznie w terenach gdzie dużo łąk i lasów mieliśmy dzisiaj jazdę na wysokim czujniku bo co rusz sarny przez drogę przebiegały. Piękne zwierzęta, tylko my jako kierowcy musimy bardzo uważać.
troszkę chyba można ?
Kurcze widok pewnie oszałamiający tylko ta dodatkowa ostrożność co by nie mieć bliskiego spotkania z ową zwierzyną ... faktycznie droga do pracy musi być troszku stresująca....
Stary 2012-03-07, 08:10   #1058
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Dzień dobry u mnie pięknie słonecznie tylko w minusie jakieś 6 stopni brrryyy nie wystawie tam nawet nosa!

Śliczności kochane piękny dzidziuś! Uwielbiam takie foteczki, a czy Wy też znacie już filmik na pamięć? hehee

Jezdem nio jezdem tylko sobie leniuchowałam dzisiaj, a co hyhy ... teraz wstałam śniadanko zrobiłam, herbatkę i sobie jemy
Hello, ja tez jestem tylko musiałam rybcie w akwarium ratować bo sie wcisła w kamienie i wypłynąć nie mogła. Pierwszy dobry uczynek dzisiaj

Kurde mol, co za głupi program w tym fonie że fotek nie widać które sie tu wstawia tylko puste kwadraty musze dziś na tego kompa wskoczyć bo mnie focie omijają.

A co do filmików z usg to Wam zazdroszcze bo jak byłam na prenatalnym to mi lekarz powiedział że filmik robią w 20tc dopiero a tak to zdjęcia no nic, po prostu mam kolejne 6 zdjęć do kolekcji
A tak w ogóle to dziś 13 tydzień zaczynamy i na moim programie ciążowym pisze że można powoli oddychać z ulgą bo 98% poronień zdarza sie do 13 tygodnia. Oczywiście chciałabym już nie czytać tutaj o złych wieściach więc dbajmy o siebie i nasze pociechy jak tylko można.
A ja czekam na telefon z wyników testu podwójnego. Może dziś już zadzwonią i usłysze super wieści
Stary 2012-03-07, 08:13   #1059
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hello, ja tez jestem tylko musiałam rybcie w akwarium ratować bo sie wcisła w kamienie i wypłynąć nie mogła. Pierwszy dobry uczynek dzisiaj

Kurde mol, co za głupi program w tym fonie że fotek nie widać które sie tu wstawia tylko puste kwadraty musze dziś na tego kompa wskoczyć bo mnie focie omijają.

A co do filmików z usg to Wam zazdroszcze bo jak byłam na prenatalnym to mi lekarz powiedział że filmik robią w 20tc dopiero a tak to zdjęcia no nic, po prostu mam kolejne 6 zdjęć do kolekcji
A tak w ogóle to dziś 13 tydzień zaczynamy i na moim programie ciążowym pisze że można powoli oddychać z ulgą bo 98% poronień zdarza sie do 13 tygodnia. Oczywiście chciałabym już nie czytać tutaj o złych wieściach więc dbajmy o siebie i nasze pociechy jak tylko można.
A ja czekam na telefon z wyników testu podwójnego. Może dziś już zadzwonią i usłysze super wieści

Iwoncia ja też czekam .. ale mają mi na maila wysłać ... mam nadzieje że wszystko będzie dobrze

ja muszę dzisiaj troszkę posprzątać ...

a i znowu ciągnie mnie w pachwinie czy powinnam się tym niepokoić?

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

a gdzie nasza Ania? czyżby synuś jej pozwolił poleniuchować?
Stary 2012-03-07, 08:15   #1060
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dokładnie Konczi - leniuchowanie jest jak najbardziej wskazane w naszym stanie

A co do jazdy to czujność na poziomie 100%. Fakt, że piękne widoki dzięki temu są a ja zawsze przeżywam jak widzę potrącone zwierzę. Więc wolałabym uniknąć tak przykrych niespodzianek na drodze.

Iwoncia, jak USG wyszło dobrze to test z krwi będzie jeszcze lepszy ja też w piątek będę wiedzieć a jestem dobrej myśli

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:

Iwoncia ja też czekam .. ale mają mi na maila wysłać ... mam nadzieje że wszystko będzie dobrze

ja muszę dzisiaj troszkę posprzątać ...

a i znowu ciągnie mnie w pachwinie czy powinnam się tym niepokoić?

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

a gdzie nasza Ania? czyżby synuś jej pozwolił poleniuchować?
Konczi, w pachwinie ciągnie bo te więzadła się cały czas rozciągają, więc do tego trzeba przywyknąć. Potem nasze brzuchy będą nam ciążyły - poczekajcie jak się będziemy godzinę gramolić z łóżka, żeby wstać a założenie buta na stopę to będzie wyczyn

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-03-07 o 08:17
Stary 2012-03-07, 08:18   #1061
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie Konczi - leniuchowanie jest jak najbardziej wskazane w naszym stanie

A co do jazdy to czujność na poziomie 100%. Fakt, że piękne widoki dzięki temu są a ja zawsze przeżywam jak widzę potrącone zwierzę. Więc wolałabym uniknąć tak przykrych niespodzianek na drodze.

Konczi, w pachwinie ciągnie bo te więzadła się cały czas rozciągają, więc do tego trzeba przywyknąć. Potem nasze brzuchy będą nam ciążyły - poczekajcie jak się będziemy godzinę gramolić z łóżka, żeby wstać a założenie buta na stopę to będzie wyczyn
Bafi oj taki widok nie wskazany ale widok stojących i "wdzięczących" się sarenek jest niepowtarzalny ...
właśnie martwię się bo tylko ja marudzę że mnie ciągnie to prawa to lewa doskwiera ... myślisz że to naturalne?
Jutro mam wizytę nie chcę wydzwaniać do ginki bo powie że panikara
Stary 2012-03-07, 08:24   #1062
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Bafi oj taki widok nie wskazany ale widok stojących i "wdzięczących" się sarenek jest niepowtarzalny ...
właśnie martwię się bo tylko ja marudzę że mnie ciągnie to prawa to lewa doskwiera ... myślisz że to naturalne?
Jutro mam wizytę nie chcę wydzwaniać do ginki bo powie że panikara
Jak najbardziej naturalne - ale Tobie się nie dziwię przeżyłaś swoje i wiadome jest to że się martwisz. Ale pachwiny mają prawo cię ciągnąć. Ja to czuje zwłaszcza jak wstaje czy z łóżka czy z fotela i się do tego przyzwyczaiłam

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-03-07, 08:30   #1063
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Jak najbardziej naturalne - ale Tobie się nie dziwię przeżyłaś swoje i wiadome jest to że się martwisz. Ale pachwiny mają prawo cię ciągnąć. Ja to czuje zwłaszcza jak wstaje czy z łóżka czy z fotela i się do tego przyzwyczaiłam
no tak .... być może to racja żem panikara no ale jak ja leże i czuję że mi się coś tam ciągnie to się troszkę martwię ... dzisiaj już lepiej może się rozciągnęło heeh

szukam sobie kiecuni mej siostry i nie ma jej ... czyżby mi się to śniło ?
Stary 2012-03-07, 08:33   #1064
Iwoncia81
Zakorzenienie

Mnie też w pachwinach ciągnie a częściej jak leże z wyprostowanymi nogami to jakby bardziej. A jak sie skule to mniej już ale pociągnie jeszcze jakiś czas więc Konczi bez paniki tutaj
Jerona ja już mam problem z ubieraniem butów zimowych bo mam wiązane, więc jak już jednego buta uda mi sie nareperować na noge to twarz jak buratino a sapie jakbym 5km przebiegła.
A co to bedzie później?????
Stary 2012-03-07, 08:38   #1065
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też w pachwinach ciągnie a częściej jak leże z wyprostowanymi nogami to jakby bardziej. A jak sie skule to mniej już ale pociągnie jeszcze jakiś czas więc Konczi bez paniki tutaj
Jerona ja już mam problem z ubieraniem butów zimowych bo mam wiązane, więc jak już jednego buta uda mi sie nareperować na noge to twarz jak buratino a sapie jakbym 5km przebiegła.
A co to bedzie później?????
o i właśnie mnie pociągało ... yhhh

Iwcia ja biegam już w jesiennych mam jeszcze z ubiegłego roku z później jesieni hehee i teraz w sam raz są na zameczek więc nie mam problemu, kozaki już schowałam bo sapałam przy nich jak 60sięciolatka ...
Stary 2012-03-07, 08:40   #1066
katarzinka
Wtajemniczenie

witajcie

uff nadrobiłam

historyjek pewnie każda z Was będzie miała co nie miara po własnej ciąży do dołożenia
ja tylko dołożę opowieść o tym jak to chcesz wejść do autobusu z wózkiem - podjeżdża autobus, przystanek pełen ludzi i w momencie otwarcia drzwi opcje są dwie - albo wszyscy muszą koniecznie wsiąść przed matką z wózkiem, albo idą do innych drzwi. dzięki Bogu jest coraz więcej autobusów niskopodłogowych, ale czasem trafia się wysoki i wtedy "walcz kobieto sama z wózkiem, schodami w autobusie - w końcu sama tego chciałaś" a z moich obserwacji wynika, że najczęściej do pomocy są chętni młodzi ludzie w glanach lub panowie w średnim wieku

i nie martwcie się latem - wiem co mówię, bo mi się córka rodziła ostatniego września i nie było większych uciążliwości niż normalnie dla mnie - nie wiem czy to jakiś mechanizm się włącza czy jak, ale moja sąsiadka rodziła w na początku listopada i też jej upały jakoś bardziej dotkliwie nie dokuczały
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:44   #1067
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
witajcie

uff nadrobiłam

historyjek pewnie każda z Was będzie miała co nie miara po własnej ciąży do dołożenia
ja tylko dołożę opowieść o tym jak to chcesz wejść do autobusu z wózkiem - podjeżdża autobus, przystanek pełen ludzi i w momencie otwarcia drzwi opcje są dwie - albo wszyscy muszą koniecznie wsiąść przed matką z wózkiem, albo idą do innych drzwi. dzięki Bogu jest coraz więcej autobusów niskopodłogowych, ale czasem trafia się wysoki i wtedy "walcz kobieto sama z wózkiem, schodami w autobusie - w końcu sama tego chciałaś" a z moich obserwacji wynika, że najczęściej do pomocy są chętni młodzi ludzie w glanach lub panowie w średnim wieku

i nie martwcie się latem - wiem co mówię, bo mi się córka rodziła ostatniego września i nie było większych uciążliwości niż normalnie dla mnie - nie wiem czy to jakiś mechanizm się włącza czy jak, ale moja sąsiadka rodziła w na początku listopada i też jej upały jakoś bardziej dotkliwie nie dokuczały

więc słuchajmy doświadczonych mam ... mam nadzieje że moje ciągnięcie minie i będę spokojniejsza
Ja muszę kupić taki wózeczek który do mego autka wejdzie i nie będę musiała busami śmigać
Stary 2012-03-07, 08:46   #1068
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haaaj! jezdem!!! ale zimno dzisiaj u mnie brrrrrr!!! O mnie to sie nie pytają zołzy jedne muszę zarzucić fochem
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Tatuś mi arbuza przywiózł Zaczyna się dogadzanie
A miiii??????? Ja tez chce widziałam w Stonce ostatnio ale nie wiedziałam czy zjadliwy... i nie kupiłam a chce mi sie od początku cionnnszyyyyyy
Cytat:
No dobra Moje Kochane...
Jaki słodziaczek
Cytat:
Istnieje taka rasa bo to od kogoś z profilu sobie skopiowałam ale co to za jaki psiak to pojęcia nie mam

Ale mi sie spać zaczyna chcieć bo wsysłam w siebie jajecznice i tak mi sie patrzałki zamykają że szok
Chyba długo nie pociągne dzisiaj, a tak mnie pika po bokach i gdzieś tam w dole że masakra.
Zastanawiam sie jak ja urodze jak to tak boli a mnie jak strzyknie czy piknie to już stres.
A w szpitalu gdzie bede rodzić mają nowe metody bezbolesnego porodu. Jeden z nich to jakis gaz rozweselający co mięśnie rozluźnia i coś jeszcze tylko zapomniałam co... Jak mi sie spomni to powiem. A najważniejsze ze bezpłatnie co mnie aż zdziwiło
W tym co ja bede rodzić tez mają ten gaz ale nie jest refundowany niestety i ciekawam ile kosztuje Oglądam czasem "porodówkę" na TLC i tam laski maja kazda przy łóżku ten gaz i se niuchają

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
A mnie jeszcze wkurzaja dziadki, co to w sklepie stojąc za mną, poychają mnie wózkiem!!!! Zaczęłam im zwracać uwagę! Biedni, do pchania to im już tylko wózek pozostał

Pszczolko, bardzo mi przykro, że tak się stało! Życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia!

Lukrecja, ja właśnie teraz też ten film ogladałam A tego aktora akurat lubie
o nieeeeee o tym to mi nawet nie wspominajcie bosze jakie to piękne jak bsaba albo dziadek pcha nas kuźwa wuziorem w krzyż !!! ja zawsze sie zapieram lub dupąpcham im ten wóżek... po co oni to robią??? muszą być ten centymetr blizej kasjerki juz chyba czują sie wtedy psychicznie lepiej jak czuje wózior na dupie to mi momentalnie ciśnienie skacze do 180 no masakra!!
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:46   #1069
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Witajcie laseczki

Konczi nie martw się mnie z trzy tygodnie temu też ciągneła lewa pachwina i przeszło po paru dniach,teraz juz sporadycznie pobolewa,wiec don't worry

Ja się martwie bo brzucha własciwie nie mam,tylko jak się najem,jutro 14 tydzień zaczynam,chyba już powinien być trosze brzuszek,no nie?W ogóle ostatnio jakby kształt zmienił czy co..Sama już nie wiem czy mi się wydaje czy naprawde tak jest.Zwariuje zaraz
O 15 mam usg genetyczne i grzyze sciany,nie wiem jak ja wytrzymam do popołudnia
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:49   #1070
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:

więc słuchajmy doświadczonych mam ... mam nadzieje że moje ciągnięcie minie i będę spokojniejsza
Ja muszę kupić taki wózeczek który do mego autka wejdzie i nie będę musiała busami śmigać
ja to juz mówiłam ze ja bede samochód kupowała POD WÓZEK w sensie ze mój grat na złomie teraz jest i dlatego jeżdże autobusem do pracy i wszędzie a jak mam juz nowe (stare) auto kupować no to takie zeby sie wielki wózek zmieścił kombi jakieś to bedzie zapewne moje własne wielkie auto bosze kocham wielkie samochody a nie jestem facetem i nie musze se tym autem nic przedłużać

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

ide jeśc bułę z paprykarzem gdyrz chęć mam na niego nadal
Stary 2012-03-07, 08:57   #1071
Konczita
Zakorzenienie

Dziewczynki chciałam przekazać Wam wszystkim pozdrowienia od naszej Aduni, myśli o nas i życzy każdej z nas spokojnych kolejnych miesięcy i zdrówka dla naszych maluszków.
A ode mnie prośba ... trzymajcie za nią kciuki i myślcie o Niej ciepło ... potrzebuje dobrych fluidków a my mamy ich wiele ...
Za jakiś czas zajrzy do nas ....ale teraz najtrudniejsze dni przed Nimi ... Malutka nie ma szans ... a Ada potrzebuje czasu ....

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32769256]Witajcie laseczki

Konczi nie martw się mnie z trzy tygodnie temu też ciągneła lewa pachwina i przeszło po paru dniach,teraz juz sporadycznie pobolewa,wiec don't worry

Ja się martwie bo brzucha własciwie nie mam,tylko jak się najem,jutro 14 tydzień zaczynam,chyba już powinien być trosze brzuszek,no nie?W ogóle ostatnio jakby kształt zmienił czy co..Sama już nie wiem czy mi się wydaje czy naprawde tak jest.Zwariuje zaraz
O 15 mam usg genetyczne i grzyze sciany,nie wiem jak ja wytrzymam do popołudnia[/QUOTE]

Choco spokojnie wszystko będzie dobrze zobaczysz ... trzymam za Was
mnie już 3 dni dokucza ta pachwina ...

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
[COLOR="SeaGreen"][I] ja to juz mówiłam ze ja bede samochód kupowała POD WÓZEK w sensie ze mój grat na złomie teraz jest i dlatego jeżdże autobusem do pracy i wszędzie a jak mam juz nowe (stare) auto kupować no to takie zeby sie wielki wózek zmieścił kombi jakieś to bedzie zapewne moje własne wielkie auto bosze kocham wielkie samochody a nie jestem facetem i nie musze se tym autem nic przedłużać
hahahaa hanka boziu nie każ mi zmieniać mego ukochanego autka ja jestem z nim związana więc nie auto pod wózek tylko wózek pod auto muszę )
Stary 2012-03-07, 08:59   #1072
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

halo kobitki
ale mi narobilyscie smaka na arbuza, pozabijam no latem to u mnie kroluje arbuz nic innego bym mogla nie jesc
Choco ty do poludnia nie mozesz wytrzymac a ja musze jeszcze tydzien za Usg czekac masakra jakas;p juz sie wczoraj zastanawialam czy sie nie umowic wczesniej prywatnie ale nie, spokojnie poczekam bo juz w domu mi gadaja ze shizuje za duzo

Ja to caly czas mysle o tych dziewczynach ktorym sie nie udalo, tak mi przykro ze nawet niewiem co w takiej sytuacji powiedziec to zycie jest takie niesprawiedliwie ..no ale coz trzeba zyc dalej, wierze ze los sie do nich usmiechnie i niedlugo beda tulic zdrowe dzieciaczki, czego im zycze

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-03-07 o 09:04
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:09   #1073
lukrecja_25
Wtajemniczenie

eeehhh.. a ja jakaś jestem chyba dziwna bo wcale jakoś tam strasznie nie odczuwam braku USG i jakoś normalnie se czekam bez nerw na kolejne za 2 tygodnie... nie mam tak ze sie doczekać nie moge no chce dzidka obejrzeć ale nie tak strasznie zebym o niczym myslec nie mogła... dziwne to... normalnie jestem panikara i histeryczka a teraz taka jaka sjestem sobie wuluwoana spokojna no nie martwie sie niczym jakoś tak czekam sobie spokojnie
Stary 2012-03-07, 09:10   #1074
katarzinka
Wtajemniczenie

koczi ja pomimo posiadania pojazdu zmechanizowanego i tak czasem musiałam jeździć autobusem , czasem po prostu się nie da

lukrecja
- ja w pierwszej ciąży miałam trzy USG - tyle płaci NFZ (nie licząc tych szpitalnych) i teraz też będę mieć podobnie więc ja w ogóle nie wiem jak to jest ciągle patrzeć na USG i jako ze nie wiem to nie mam problemów z czekaniem do następnego
Zanim czas pokona nas"

Edytowane przez katarzinka
Czas edycji: 2012-03-07 o 09:12
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:13   #1075
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
Konczi no jestem już. Synuś to mnie o 6 z łóżka ściągnął,ale wzięłam się za robote i nie miałam czasu się zameldować. Usmazyłam mu naleśniczki,posprzątałam i zasiadłam do Was.
I teraz myśle co by tu na drugie danie zrobić dobrego,ale nie mam żadnego pomysłua nie chce mi się troche gotować więc proste być musi.
Choco trzymam za badanko
Filusia jak widać ślicznietaie cudne te Nasze dzidzie.

Nie pamiętam,która się pytała o gorące kąpiele,ale wiem,że w gorącej wodzie leżeć nie można,bo to może wywołać poronienie. Na koniec ciąży jak dzidzia nie chce wyjść,to można sobie gorące kąpiele robić albo prysznice to może coś przyśpieszyć,chociaż u mnie to nic nie dało bo 11 dni po terminie urodziłam.

Konczita trzymam kciuki i myśle cieplutko o Adunioby mieli dużo siły w sobie. A dlaczego malutka nie ma szans jak mogę spytać? Może jednak jej się uda

U Nas dzisiaj słonecznie ale przymrozek był i na razie sie nigdzie nie wybieram

A miałam jeszcze dopisać,że ja wole w lato z brzuszkiem niż w zimie,bo jak sobie przypomne te kożuchy w pierwszej ciąży i mrozy to masakraaa.

Ja chodze prywatnie to mam usg raz na miesiąc ale mi to mało i tak hehe. Ale czekam cierpliwie,bo może w piątek już pójde,jak badanka zrobie,bo czekam do wypłaty heeeee,żeby tyle na raz wydać heh

Ja niestety nie mam uprawnień do prowadzenia auta heh i skazana na męża jestem,bo autko mamy i wszędzie on Nas wozi

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2012-03-07 o 09:18
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:18   #1076
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
koczi ja pomimo posiadania pojazdu zmechanizowanego i tak czasem musiałam jeździć autobusem , czasem po prostu się nie da

lukrecja
- ja w pierwszej ciąży miałam trzy USG - tyle płaci NFZ (nie licząc tych szpitalnych) i teraz też będę mieć podobnie więc ja w ogóle nie wiem jak to jest ciągle patrzeć na USG i jako ze nie wiem to nie mam problemów z czekaniem do następnego

a ja mam jutro hehe ... jestem napalona by popatrzeć jak moje serduszko szaleje i chcę by już mi gina sprawdziła czy wsio tam ok ... niech mi te moje pachwiny macnie

ide do łóżka .... nie chce myśleć że będę musiała jechać gdzieś busem i myśleć o Hanulki poście .... babcinym !

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Konczi no jestem już. Synuś to mnie o 6 z łóżka ściągnął,ale wzięłam się za robote i nie miałam czasu się zameldować. Usmazyłam mu naleśniczki,posprzątałam i zasiadłam do Was.
I teraz myśle co by tu na drugie danie zrobić dobrego,ale nie mam żadnego pomysłua nie chce mi się troche gotować więc proste być musi.
Choco trzymam za badanko
Filusia jak widać ślicznietaie cudne te Nasze dzidzie.

Nie pamiętam,która się pytała o gorące kąpiele,ale wiem,że w gorącej wodzie leżeć nie można,bo to może wywołać poronienie. Na koniec ciąży jak dzidzia nie chce wyjść,to można sobie gorące kąpiele robić albo prysznice to może coś przyśpieszyć,chociaż u mnie to nic nie dało bo 11 dni po terminie urodziłam.

Konczita trzymam kciuki i myśle cieplutko o Adunioby mieli dużo siły w sobie. A dlaczego malutka nie ma szans jak mogę spytać? Może jednak jej się uda

U Nas dzisiaj słonecznie ale przymrozek był i na razie sie nigdzie nie wybieram

A miałam jeszcze dopisać,że ja wole w lato z brzuszkiem niż w zimie,bo jak sobie przypomne te kożuchy w pierwszej ciąży i mrozy to masakraaa.

o i jest zguba! już chciałam do Cię dzwonić byś nie zaspała tam
naleśniki ? jejku muszę zjeść naleśniki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anciu malutka ma dwa wielkie obrzęki ... na główce powiększył się do większych rozmiarów niż sama główka, drugi jest na klatce piersiowej ... niestety badania nie pozostawiają złudzeń ... malutka strasznie się męczy ...
Stary 2012-03-07, 09:25   #1077
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
No dobra Moje Kochane...
Ale slodziak

Cytat:
Dziewczynki chciałam przekazać Wam wszystkim pozdrowienia od naszej Aduni, myśli o nas i życzy każdej z nas spokojnych kolejnych miesięcy i zdrówka dla naszych maluszków.
A ode mnie prośba ... trzymajcie za nią kciuki i myślcie o Niej ciepło ... potrzebuje dobrych fluidków a my mamy ich wiele ...
Za jakiś czas zajrzy do nas ....ale teraz najtrudniejsze dni przed Nimi ... Malutka nie ma szans ... a Ada potrzebuje czasu ....
[COLOR="Silver"]

trzymam kciuki i czesto o Nich mysle ciepło...

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:29   #1078
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:

lukrecja

a ja prywatnie chodze i nie wiem w sumie jak to jest jezeli w cenie wizyty bede miałą jeszcze mozliwość usg sobie zrobić to bede a jak nie to nie bede chodzic na usg co miesiąc bo za kazde płącić 1290 zł + 100 za wizyte to mi sie nie uśmiecha
Stary 2012-03-07, 09:32   #1079
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dzięki dziewczynki

lukrecja bo to jest tak że jakbym miała jeszcze 2 tyg to bym jeszcze o tym nie myślała ale ostatnie godziny przed są najbardziej stresujące

Ja dzis zrobie nalesniki na obiad bo tylko to zdołam przełknąc

Filusia kochany dzidek

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-03-07 o 09:35
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:38   #1080
Enigmama
Raczkowanie

Ja mam wrazenie ze mldosci i wymioty to juz bede miala do końca ciazy...
I to nie są mdlosci poranne tylko wieczorne, to co dobre to to ze czuję ze z dzidzią wszystko dobrze skoro nadal mam mdłosci

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości