|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
dzien dobry
![]() Cytat:
![]() nie daj się ![]() Cytat:
![]() Brumek, ale macie przeboje z wodą ![]() ellika, cierpliwości życzę! ![]() Wczoraj do Adasia babcia przyszła z dołu, pyta go "wziąć cię?" a ten głową pokręcił na nie Więc babcia "no to idę sobie" to jej zrobił "papa" No to porozmawiali W ogóle coraz więcej różnych sylab od niego słyszę, ciekawe kiedy zacznie na dobre nawijać
|
|
|
#3122 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Czy ja wczoraj prosiłam o 5 godzin snu? Tak, ale pod rząd, a nie przez całą noc
![]() Dobrze, że lubię kawę ![]() A tak w ogóle to Patryk kończy dziś 7 miesięcy! Najlepsze życzenia dla 8-miesięcznej Leny i również 7-miesięcznego Nikosia! |
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Patryk, Nikoś, Lenka, wszystkiego najlepszego!
|
|
#3124 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej hej hello
to była iście szalona noc córa nie zrobiła mi prezentu urodzinowego i postanowiła wstawać w nocy co godzinę ( a nawet co pół) jestem więc nie do życia nie wiem, gdzie popełniamy błąd, że ona śpi, tak jak śpi ![]() Stronczku grzecznie koleżankę proszę o aktualizację mojego wieku gdyż dziś zaczynam ostatni rok z dwójką na przedzie ![]() chyba się ze szczęścia upiję Karmi ![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
Dla Patrysia wielki buziak od cioci! ![]() I dla Lenki i Nikosia również! Cytat:
|
||
|
|
|
#3125 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(U nas ciągle tylko tata tata, ale w sumie tylko przy mnie tak gada - może dlatego, że ja z nim siedzę cały dzień A babcia z dziadkiem to do słowa dojść mu nie dają )Cytat:
Polska rzeczywistość - prawie jak za PRLu ![]() Cytat:
I takiego promaminego
|
|||
|
|
|
#3126 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I Filipa ![]() Co to takiego ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
Lena, Patryk, Nikos buziaki od cioci i Dominika
![]() Zombie.... ciezka noc
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinee sto lat!
|
#3129 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pytam się gdzie obowiązki domowe? Nawet butelek nie pomył. Facet jednozadaniowy, do opieki nad dzieckiem. Tylko i wyłącznie. Nie widzi że w domu też coś robię. Cytat:
zdradź przepis na kuraka, ja nie mam pomysłu na obiad ![]() Cytat:
Cytat:
agadus poczekaj na mnie, jedźmy w następnym tygodniu ![]() Cytat:
dołączam się. Dzieciaki najlepszego ![]() I Karolineee dla Ciebie również najlepszego Przespanych nocy w końcu...Na pocieszenie, u mnie dzisiaj już nie było tak dobrze. Znowu wróciło 2x karmienie. Ty karmisz UU? mnie by podkusiło spróbować raz czy na mmm lepiej będzie spała..wiem nie ma reguły, ale u madziulki podziałało. Carmela czy ten fotelik kosztuje 2 tys? ![]() Brumek ale przeboje z wodą Scio no właśie gdzie ona miała widzieć alergię jak w tej chwili na nutrze to zginęła? ![]() Zważyłam wczoraj Sarę. Schudła przez ostatnie 2 tyg 200g i nie tyje.. ![]() Cy mam się martwić? Je normalnie.... Do tego boli mnie pęcherz, okropnie Znowu wróciło to dziadostwo. Skumulowało mi się wszystko i byle drobnostka mnie smuci/denerwuje/dołuje Nie smęcę, biorę się do roboty...
|
|
#3130 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z pracy znad kubka z kawą
Karoline sto lat!!!!!!! ![]() Patryk, Nikoś i Lenka - u nas nocka ok ( także ja nawet jako-tako rześka wstaję o tej 5:50 ![]() nataszko to musiałyśmy się mijać - ja akurat w tym czasie studiowałam w Poznaniu i cieszę się, że lubisz Gorzów bo ja też i to bardzo. taka lokalna patriotka ze mnie mimo, że wielu rzeczy mi w nim przeszkadza, a wielu brakuje to bardzo fajnie mi się żyje w tym skrawku świata nie planujesz się kiedyś wybrać w te strony znajomych odwiedzić np?? serdecznie zapraszam!!1 by się nam Hanie poznały ![]() brumku no przegięcie z tą wodą...szkoda mi Was... u nas wczoraj nie było przez pół dnia wody i później leciała taka żółtawa to Hani nie wykąpałam i mi z tym źle było.... justynko ale z Zuzi słodziak kochany!!!1 moja panna się przestawiła i już nie woła mama tylko bababa.. ale mi to akurat bnie przeszkadza tak bardzo
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Patryk, Nikoś, Lenka,
|
|
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Cytat:
patik co do MM to próbowałam w zeszłym tygodniu... Dałam jej kaszkę na MM i niestety nic to nie zmieniło więc nie w jedzeniu rzecz, tylko nie wiem w czym...![]() |
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3134 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A prezent opacznie zrozumiałaś - ona po prostu robiła Ci niespodzianki w postaci własnej osoby ![]() 2. Sto lat! 3. Nie będę się wybijać. W "kupie" mi dobrze ![]() Dołączasz do "kupy"? ![]() Cytat:
To nie znaczy, że kobieta nie może robić "męskich" rzeczy, a mężczyzna "kobiecych", ale prawdopodobnie podejdą do tego inaczej i w inny sposób wykonają. (Chyba znowu się wymądrzam )Szkoda, że kobiety mimo wszystko są często mało doceniane... 2. Z Sarą może wybierz się do pediatry. Wydaje mi się, że nie powinna chudnąć. 3. A Ty się leczysz? Jeśli nie, to do lekarza marsz ![]() 4. Tak się zdarza. Trzeba przeczekać |
||
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Patik
Nie wiem co Ci doradzić ze spadkiem wagi Sary, nie znam się... Ale może tak jak mamad1 pisze, udaj się do pediatry. Cześć! U nas jedna pobudka w nocy i dzień zaczął się o 6:15. Wiecie, R zawsze wstaje zaraz jak Tż do pracy wychodzi. Tż myśli, że sobie śpimy dalej... Ale ja mu zawsze dzwonie albo pisze smsa, że już nie śpimy, żeby sobie nie myślał, że tak dobrze mam ![]() Nie mam pomysłu na obiad, ani na obiadek
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-03-07 o 08:23 |
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robię dziś placki ziemniaczane na obiad.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3137 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3138 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla niego ![]() Cytat:
![]() I dla Lenki i Nikosia ![]() Cytat:
100 Lat, Spełnianie marzeń!!!! Dzień dobry! My dzisiaj na posterunku tradycyjnie ostatnio od 5tej ![]() Ala oczywiście dosypia w tej chwili, a mi się już nie chce kłaść. Nie ma się co dziwić, że o 21 to ja już smacznie śpię. Na poprawę nastroju z rana udało mi się obejrzeć "przepis..." Patik... wczoraj wchodziłam na oficjalną stronę serialu, zawsze tam oglądałam odcinki. No i były tylko zwiastuny. Dzisiaj już obejrzałam na playerze. Tż miał dzisiaj wracać i co.....wraca jutro..... Jakiegoś takiego nerwa wewnętrznego mam.....za długo sama.... Nie smęcę już! Miłego dzionka mamuśki |
|||
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tż nie porównuje do siebie. Zgadzam się z tym co piszesz. Mój tż nie docenia mojej pracy, o to mi chodzi. Myśli że ja mam luz bluz i co ja się czepiam.. Widziały gały co brały, to teraz mam co chciałam. D***pa D***pa
|
|
#3140 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No tak, po co ma się wysilać jak wie że wieczorem i tak wymyjesz a z wagą niestety nic nie doradzę... za Ciebie też trzymam żeby jednak nic się nie przyplątało ![]() Cytat:
mamad1, bardzo lubię czytać Twoje wypowiedzi ![]()
|
|
|
#3141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień nie dobry, noc jeszcze gorsza!
No to się przywitałam. Najlepszego dla Lenki, Patryka i Nikosia. Patik aż wczoraj pokazałam mojemu Tż, co napisałaś odnośnie:"no to się zamieńmy, ja się zajmę dzieckiem a Ty zarabiaj". Na co on:"ale ja tak nie mówię". Taaa, cholera krótką ma pamięć... Kiedyś mu powiedziałam, że jest zero-jedynkowy (co do robienia tylko jednej rzeczy). Do dzisiaj czuje się urażony Moja kochana córeczka obudziła się o 2.05 i do 4.00 nie spała. Ale leżeć w łóżeczku sama też nie chciała. Dobrze, że mnie nie widziałyście. Wyglądałam jak wielka chmura gradowa. No i żeby nie było za pięknie, to wstała godzinę wcześniej niż normalnie. Jeszcze w nocy katar się u niej pojawił. Przekichane, dosłownie i w przenośni Mamad ustaw sobie jakiś avatar, bo jakoś tak mi giniesz między postami i jesteś "niewyraźna" .Czyli Shira, Mamad, Karolinee, Jacieeeee posuńcie się w tej kupie i zróbcie dzisiaj miejsce dla mojej "szanownej".
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Dzień
My wyspane, do 8 nie pamietam kiedy ostatnio tyle dała pospać Klocki sensoryczne to takie kostki z bajerami w środku ![]() To cena w koronach, trzeba ja podzielić na pół. Jakoś 1500 wyjdzie. W sumie tylko troche mniej daliśmy za ten nasz do 13kg razem z baza. Ten Cybex jest o tyle fajny ze raz ma starczyc do ok.4rż więc cena jakoś tak na tyle lat nie wydaje sie zabójcza. Dwa czytałam o fotelikach montowanych tylem na forach i dużym utrudnieniem tej pozycji jest instalowanie dziecka w środku, a ten można obracać do boku. No i jak coś to przodem też go można zamontować. A to coś na brzuch w ich testach i filmikach nimy mega się sprawdza i lepsze od pasów... no zobaczymy jeszcze. |
|
|
|
#3143 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Hej ho
![]() Słońce mi świeci w ucho i aż parzy już ![]() Hania w żłobku a ja zaraz pędzę do gina na wizytę.. ale pięknie na dworze Cytat:
Jak dla mnie to też bardziej w weekend pasuje.. ja już do pracy w przyszłym tygodniu więc popołudniami nie bardzo będę mieć czas.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
|
|
|
#3144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi jest wszystko jedno kiedy, bo ja to w kółko mam "spare time"...
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u nas leci powoli, jest jako tako Lena ostatnio w nocy popłakuje, nie może spać, nie wiem czemu Filip momentami jest nieznośny i doprowadza mnie do szału, to chyba bunt trzylatka, bo gadam jak do ściany, a on pyskuje, płacze jak coś nie po jego myśli więc nie jest łatwo, ale jeszcze jakoś funkcjonuję swoją drogą Lena kończy dziś 8 miesięcy
|
#3146 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj, chyba Ci podpadł ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Nie umiem 3. Zapraszamy
|
||
|
|
|
#3147 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja głupia jak zwykle źle odczytuję sygnały ![]() 2. 3. No to i dobrze, razem walczyć łatwiej ![]() Ja też ![]() Cytat:
![]() Jeszcze raz dla niej
|
|||
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. Wejdź w ustawienia (rys. 1). 2. Kliknij edytuj avatar (rys. 2). 3. Kliknij przeglądaj (rys. 3) i wybirz ten rysunek, który chcesz mieć w avatarze. Są tam ograniczenia rozmiarowe, więc np. zdjęcie musiałabyś zmniejszyć.
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Wszystkim dzisiejszym Solenizantom Lenki, Patryka i Nikosia. U nas już trochę lepiej, ale odrobinę,Liliance gorączka sobie już poszła precz, kupki juz lepsze ale śluz nadal jest ![]() A Lena kaszle jak stary gruźlik, i ma katar... nawet nie podchodź mama z aspiratorem... A jak Wasze dzieci biora leki?, bo moje okropnie płaczą, nie chcą połykać. Dziękuję za życzenia zdrówka.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.

)

nie ma więc odwrotu 
.
No to porozmawiali 

córa nie zrobiła mi prezentu urodzinowego i postanowiła wstawać w nocy co godzinę ( a nawet co pół)
jestem więc nie do życia 
chyba się ze szczęścia upiję Karmi 
Aha, i dodał, że nie może niestety oszacować, kiedy to się skończy 

Przespanych nocy w końcu...

żeby jednak nic się nie przyplątało
zębole