|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
Cytat:
Cytat:
cześć Dziewczęta ja sie wyspałam, chociaz poszłam spac po północy bo polowałam w necie na okularki przeciwsłoneczne RB |
||
|
|
|
#3062 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ad2. jeśli pojawia się opuchlizna lub zbiera ropa (nawet jeśli potem przechodzi wszystko) świadczy to o stanie zapalnym, który z zęba przeniósł się już na tkanki otaczające, stan zapalny nie musi być ostry lecz przewlekły (więc nie boli) ale wg mnie należy taki ząb przeleczyć kanałowo. Ad.3 raczej nie jest to wynikiem usuwania kamienia. Czasem zwłaszcza po usuwaniu metodą ręczną, czyli tym dłutkiem może się zdarzyć miejscowe uszkodzenie dziąsła, ale to się powinno wygoić w ciągu kilku dni. Tak długo raczej się to nie ciągnie. Polecam Ci kupić płyn Eludril i pastę Lacalut Active i używać przez 2 tygodnie, żeby te dziąsła sie uspokoiły. Ad.4 Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
To imię mi się bardzo podoba ale nie dam dziecku "Krzysiek junior", bo to jakieś takie pretensjonalne ![]() Mam to samo z lekami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze później![]() Też nie chcę wszystkiego na ostatnią chwilę, małe rzeczy moge kupować w tajemnicy i chować, ale dużych się nie da
|
|||||||
|
|
|
#3063 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Wam z rana!
Mąż pojechał do pracy, a ja wstałam razem z nim, bo już spać nie mogłam. Zjadałam śniadanko. Tosty z serem i parówkami..mniam![]() KarolinaPW ale mi zrobiłaś ochotę na kaszankę z grilla. W ogóle nie mogę się doczekać, kiedy będzie już taka pogoda, żeby zrobić sobie wieczorem grilla, albo ognisko ![]() Blueberry powodzenia na połówkowym! Prince Ty często piszesz, że pijesz kawę. Pijesz taką normalną, czy inkę? ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Jak ktoś zinteresowany, to w DDTVN będzie jak nauczyć dziecka oszczędności, mamy będą opowiadać o tym, dlaczego chwalą się swoimi dziećmi i jak ćwiczyć, by biust był piękny
|
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety do Kuby nie dotrwałam....spać mi się chciało przeokrutnie ale tak to jest jak się człowiek o 6 obudzi i wkurzy że kibelek zajęty
Cytat:
![]() mój by co chwilę zmieniał kom. laptopa też pewnie by zamienił na innego. a tak w ogóle to dzień dobry
|
|
#3065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc nic nie straciłaś.
|
|
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mówisz? łeeee a myślałam że Rutkowski dał czadu
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Heej laski
![]() wstalam ale z wielkim oporem... Wykapalam sie i dalej jestem nieprzytomna :/ Zab.. Nocka byla w miare ale wzielam paracetamol na noc, a jak bedzie dzis to sie okaze na razie mnie nie boli, tzn czuje go ale nie bli wiec zobaczymy jak to bedzie dalej. Trzymam kciuki za wizyty
|
|
|
|
#3068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
Ja uciekam sprzątać i na miasto. Musze wyniki krwi odebrać. Ale chyba najpierw wypiję sobie kawę, bo mnie tak jakoś zmuliło...
|
|
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
masakra net co chwilę się rozlacza
nie Zdaze wejść na forum ani odpisac koleżance na Gadu i już go nie ma. co jest? pojadłam zrobiłam se chlebek w jajku na patelni ![]() Cytat:
a on że nie że zaczniemy już kupować po polowkowym może nie wózek od razu ale całą resztę po trochę. więc poskutkowalo takie gadanie jeszcze 8 dni Cytat:
swoją droga moja mama piła ze mna w ciazy chyba z 5 dziennie. nie będę tego komentować nawet ...
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niestety jarała i to nieźle.Zdziwiona że urodziłam się długa a chuda. Ech szkoda słów. A matka mojej znajomej piła tanie wina ![]() ja w czasie ciąży napiłam się kawy 2 razy ale to była śniadaniowa - 70% zbożowej a reszta rozpusczalnej.
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
mi polozna mowila ze moge wypijac nawet 4 filizanki dziennie. Pod warunkiem ze jest to slaba kawa albo herbata. Bo slaba kawa a herbata maja taka sama zawartosc kofeiny.
|
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Jaki kolor ?
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
a jaki kolor?
super się zachował dobrze że zrozumiał !
|
#3075 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Cytat:
![]() już nawet powiedziałam mu że w porządku, ale proszę go żeby poczekał jeszcze z 2 miesiące bo zobaczymy ile będziemy mieć pieniążków, ile przeznaczymy na wyprawkę i kupi sobie tylko jeszcze nie teraz. ALE ON CHCE JUŻ ![]() ad.2. też mi się ten wózek spodobał... jakby był w kolorze kawy z mlekiem i beżu to apropos dotykania brzuszka to mój też tylko sporadycznie to robi, ale wczoraj wieczorem jak szłam się myć to usłyszałam: "czemu tak wypinasz brzuch?" |
|
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo no to fajnie, że zrozumiał, że nabroił
za kolorekCytat:
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Dziś i jutro pewnie będę mieć mało czasu na forum Wymyśliłam co zrobić tż na urodziny (mamy gości jutro) i teraz muszę to zrealizować Zaraz idziemy na zakupy, potem piekę ciasto, trzeba też posprzątać. A jutro reszta pichcenia. Na szczęście pogoda ładna, także zakupy połączymy z rodzinnym spacerkiem![]() Nie piszcie dużo to może po południu uda mi się Was nadrobić
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kathrinaaa to mam nadz że efekt Pokazesz Fiolet hmm ciekawe takiego jeszcze nie miałam
|
|
#3081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Świętuję dziś połowę ciąży ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym się zastanowiła. A na 3d lepiej iść trochę późniejCytat:
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Super
a ja miałam dziś super sen że sobie już spacerowalam w wozkiem i moja dzidzi tylko jakaś duża była jak na noworodka i miala już ząbki
|
#3083 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() witam sie z wami z pączusiem i Kubusiem Play ivoncia nie martw sie na zapas tylko uwazaj na siebie ![]() [/QUOTE] staram się niemartwić ale wiesz jak jest ![]() Cytat:
![]() ale wiadomo obawa zawsze jest Cytat:
ze jeszcze zdążymy się sobą nacieszyc a teraz maluszek i jego zdrowie jes najważniejsze ![]() Cytat:
mam ogromną nadzieję że pójdzie w górę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a właśnie gin kazal mi do nastepnej wizyty zrobic morfologie i mocz i kazal mi na pobranie krwi przyjsc z glukoza w proszku ktora mam wykupic w aptece , wypisal mi recepte mialyscie tak ?
|
|
#3084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hehe
Też bym tak chciała Ale już się nauczyłam kierować w życiu przysłowiem: Umiesz liczyć- licz na siebie Cytat:
Cytat:
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
no dziś lepiej. Poki co brzuch Mnie nie boli.
a jak ty się czujesz ?
|
#3086 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak nie jest za późno to ja tzrymam ![]() .Cytat:
. Teraz nie pozwalam jej przy dziecku ani przy mnie.No to dobrze, że się zreflektował. Czasem jednak faceci potrafią się zachować .
|
|||
|
|
|
#3087 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Z maluchami się spotkamy![]() Cytat:
Śliczne Cytat:
Cytat:
Cytat:
------------- Witam z rana ![]() Dzisiaj uświadomiłam sobie, że do pełnego funkcjonowania w nowym mieszkaniu potrzebujemy jeszcze jakieś min. 500 zł, i nie mówie tu o meblach (szafka RTV i witryna) tylko same takie "głupie" wydatki typu: tłuczek do ziemniaków,wałek,żelazko, klamki itd. , a do końca miesiąca zostało nam na koncie TŻ 900 zł, na moim 1100 i na karcie kredytowej 650 zł Z czego musimy jeszcze zatankować samochód - 300 złMąż mówi , że za dużo wydaje. Ale ja nie rozumiem czy on nie wie jakie są ceny?? Mówi , żebyśmy się wstrzymali z wydatkami bo to dopiero początek miesiąca , to ja nie wiem jak on sobie wyobraża mieszkać bez podstawowych rzeczy. Już nie mówie o lustrze w łazience,bo to nie jest pierwszej potrzeby,ale np. suszarka na ubrania już jest. Ostatnio głównym naszym problemem są finanse .Wczoraj wieczorem się pokłóciliśmy przez tel. ,bo on mi mówi że idzie z kolegami na pizze i piwo, a ja mówie że przecież macie kolacje itd. A on mówi, że kolacja jakaś nieciekawa jest to idą do lokalu . Tylko,że oni cały czas gdzieś chodzą, a to na pizze, a to na piwo, 3 razy w tyg. do kina ,później na kolacje. A on mi mówi , że musimy się wstrzymać z wydatkami . I mu to wszystko wygarnęłam. Że jedno jego wyjście to wydatek min. 80 zł, a ja w tym czasie siedze w domu i szukam promocji na żelazko, czy inne rzeczy. To się obraził na mnie , i powiedział że ja nie mogę żyć bez zakupów .
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() dzisiaj mam wolny dzien i j ak na zlosc musialam rano wstac... w nocy znow nie moglam spac, na dobatek mialam wrazenie, ze mnie cos prawa strona brzucha boli... teraz siedze i mysle nad obiadem, nie mam zadnego pomyslu... ![]() Cytat:
faceci to straszni gadzeciarze czasami, na szczescie moj TZ nie ma takiego fiola na tym punkcie, jeszcze
|
|
#3089 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Obejrzałabym, ale mam alergię na Pieńkowską, jak ona prowadzi DDTVN przełączam na Pytanie na śniadanie ![]() Mój też nie pozwala, kupiłam to w tajemnicy i schowałam napisz jak wyszła farba Bardzo się cieszę, że się zreflektował i zachował przyzwoicie, najlepiej od razu rozwiązywać konflikty Cytat:
![]() Ad2.No beżowy byłby bardzo ładny Ad3.he,he to jak się będziesz "wypinać" w 9 mcu Gratuluję i bardzo się cieszę, opijam herbatką |
||
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Wow ale super kolorek
Odrostami sie nie martw, przeciez wcale tak nie widac, pewnie malo kto zwroci uwage
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

Rozważałam jazdę na badanie TSH i fT4, ale obudziłam się półprzytomna i po kwadransie walki z sobą wzięłam Euthyrox. Pojadę jutro jub w piątek.
a jeszcze rok temu jak kupił sobie zwykły telefon to mnie męczył o nokię e52 i w końcu uległam... pod warunkiem że przez 2 lata da sobie spokój z wymianą telefonu.. i co? po roku mnie męczy o nowy (katastrofalnie drogi) 

Więc nic nie straciłaś.

Wymyśliłam co zrobić tż na urodziny (mamy gości jutro) i teraz muszę to zrealizować

ale kurna za to rano nie przeprosił oczywiście, znowu udaje, że tematu nie ma. Ciekawa jestem ile wytrzyma żeby być takim miłym