Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 08:55   #3061
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Pewnie czeka mnie 100 już codziennie a nie tylko w weekendy. I oby się już w końcu unormowało
trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja również witam z kawą. Rozważałam jazdę na badanie TSH i fT4, ale obudziłam się półprzytomna i po kwadransie walki z sobą wzięłam Euthyrox. Pojadę jutro jub w piątek.
ja zbadam TSH ift4 we wtorek w pracy, mam tak fajnie ze pobieraja w firmie krew

cześć Dziewczęta
ja sie wyspałam, chociaz poszłam spac po północy bo polowałam w necie na okularki przeciwsłoneczne RB
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:13   #3062
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
a mój małż sobie ostatnio wymyślił że musi zmienić telefon na 'biznesowy' i męczy mnie żeby kupić sony ericsson xperia arc s a jeszcze rok temu jak kupił sobie zwykły telefon to mnie męczył o nokię e52 i w końcu uległam... pod warunkiem że przez 2 lata da sobie spokój z wymianą telefonu.. i co? po roku mnie męczy o nowy (katastrofalnie drogi)

i nie zgodzę się oczywiście... za nic w świecie

te chłopy są jakies dziwne
To niech sobie kupi a nie ględzi, to ma być Twój telefon czy jego?
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja mam właśnie 168 i jestem wyższa od większości koleżanek

Co do jedynki, to chyba była opuchlizna, bo już nic nie boli a i dziąsło normalnie wygląda. W sumie dentystka nic nie mówiła, że tam trzeba kanałowe

Dziękuję

Miałam Cię jeszcze zapytać dentystka mi dziś mówiła, że mam dziąsła wrośnięte w zęby () czy to może być przyczyną tego, że jak raz miałam usuwany kamień (prawa dolna szczęka), to mogły mi się tam obsunąć te dziąsła, które wiecznie krwawią? Dziwne to jest właśnie, bo tylko tam raz w życiu usuwała mi dentystka kamień i tylko tam mam problem z tymi krwawieniami

Ładne
Ad.1 ja też
Ad2. jeśli pojawia się opuchlizna lub zbiera ropa (nawet jeśli potem przechodzi wszystko) świadczy to o stanie zapalnym, który z zęba przeniósł się już na tkanki otaczające, stan zapalny nie musi być ostry lecz przewlekły (więc nie boli) ale wg mnie należy taki ząb przeleczyć kanałowo.
Ad.3 raczej nie jest to wynikiem usuwania kamienia. Czasem zwłaszcza po usuwaniu metodą ręczną, czyli tym dłutkiem może się zdarzyć miejscowe uszkodzenie dziąsła, ale to się powinno wygoić w ciągu kilku dni. Tak długo raczej się to nie ciągnie. Polecam Ci kupić płyn Eludril i pastę Lacalut Active i używać przez 2 tygodnie, żeby te dziąsła sie uspokoiły.
Ad.4 Dziękuję
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
pokaze jutro mimo,ze nie wygladam rewelacyjnie brakfigury, ale sukienka naprawde jest fajna
W takim razie czekam
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Znam kilku Krzyśków i ich lubię i też to jest imię do którego chcę przekonać mojego tż no zobaczymy
Ciuszki te z krótkimi nogawkami są boskie

To mój odwieczny problem-systematyczność w braniu lekarstw i naprawde nie wiem jakim cudem 5x nie wpadłam biorąc(zapominając brać) tabsy anty
Dzięki
To imię mi się bardzo podoba ale nie dam dziecku "Krzysiek junior", bo to jakieś takie pretensjonalne

Mam to samo z lekami wiecznie zapominam czegoś brać
Cytat:
Widziałyście wózek Kasi Glinki? http://www.motokobiety.pl/Wozek,Gwia...Kudu,1414.html

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

W ogóle tu są pokazane wózki "gwiazd" http://www.motokobiety.pl/Mama,za,ki...a,1,kat23.html
Podoba mi sie wózek Chylińskiej, tylko kolor nie bardzo
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Karolina mam pytanie - czy mogę usunąć sobie teraz kamień nazębny? Chciałabym..
Z dziąsłami nie mam problemów - nawet teraz w 5 m-cu nie krwawią, chociaż miewałam niemałe krwotoki z nosa, a z dziąseł nic.
Możesz a nawet powinnaś pisałam juz nie raz, że trzeba wyjątkowo dbać o dziąsła w ciązy a kamień im bardzo szkodzi. Najlepiej pójść do gabinetu, gdzie robią to profesjonalnie ultradźwiękami z polerowaniem i fluoryzacją, jest wtedy dokładniej, dziąsła szybko dochodzą do siebie i wolniej się nowy kamień odkłada
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
dzięki
o tak, mój z tym "mamy jeszcze czas" jest identyczny. Jak mu powiedziałam, że wózek w kwietniu chcę kupić, to powiedział, że oszalałam i najwcześniej w maju jak coś. Nic, brzuch rośnie mi coraz bardziej, więc ciąża zaczyna być naprawdę widoczna (do tej pory to tak ledwo co było widać). Może to mu zacznie uświadamiać, że czas ucieka i że ta ciąża jednak jest bardzo realna a poród zbliża się wielkimi krokami.
A ja wyprawki nie mam zamiaru kompletować na ostatnią chwilę, bo co, jak coś się zacznie dziać i mnie przykuje do łóżka?
Mój też nad wózkiem chce najwcześniej w maju czerwcu pomyśleć a kupić jeszcze później
Też nie chcę wszystkiego na ostatnią chwilę, małe rzeczy moge kupować w tajemnicy i chować, ale dużych się nie da
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:23   #3063
ajka89
Zadomowienie

Cześć Wam z rana! Mąż pojechał do pracy, a ja wstałam razem z nim, bo już spać nie mogłam. Zjadałam śniadanko. Tosty z serem i parówkami..mniam

KarolinaPW ale mi zrobiłaś ochotę na kaszankę z grilla. W ogóle nie mogę się doczekać, kiedy będzie już taka pogoda, żeby zrobić sobie wieczorem grilla, albo ognisko
Blueberry powodzenia na połówkowym!
Prince Ty często piszesz, że pijesz kawę. Pijesz taką normalną, czy inkę?

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Jak ktoś zinteresowany, to w DDTVN będzie jak nauczyć dziecka oszczędności, mamy będą opowiadać o tym, dlaczego chwalą się swoimi dziećmi i jak ćwiczyć, by biust był piękny
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:28   #3064
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja oglądam Kubę Wojewódzkiego i idę spać.
Dobranoc!
ja niestety do Kuby nie dotrwałam....spać mi się chciało przeokrutnie ale tak to jest jak się człowiek o 6 obudzi i wkurzy że kibelek zajęty

Cytat:
a mój małż sobie ostatnio wymyślił że musi zmienić telefon na 'biznesowy' i męczy mnie żeby kupić sony ericsson xperia arc s a jeszcze rok temu jak kupił sobie zwykły telefon to mnie męczył o nokię e52 i w końcu uległam... pod warunkiem że przez 2 lata da sobie spokój z wymianą telefonu.. i co? po roku mnie męczy o nowy (katastrofalnie drogi)

oj tam dziwne, my za to mamy kosmetyki, ubrania i bóg wie jakie jeszcze fascynacje
mój by co chwilę zmieniał kom.
laptopa też pewnie by zamienił na innego.

a tak w ogóle to dzień dobry

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:31   #3065
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja niestety do Kuby nie dotrwałam....spać mi się chciało przeokrutnie ale tak to jest jak się człowiek o 6 obudzi i wkurzy że kibelek zajęty

oj tam dziwne, my za to mamy kosmetyki, ubrania i bóg wie jakie jeszcze fascynacje
mój by co chwilę zmieniał kom.
laptopa też pewnie by zamienił na innego.

a tak w ogóle to dzień dobry
Szczerze mówiąc, to był nudny odcinek Więc nic nie straciłaś.
Stary 2012-03-07, 09:36   #3066
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mówiąc, to był nudny odcinek Więc nic nie straciłaś.
Tak mówisz? łeeee a myślałam że Rutkowski dał czadu

Stary 2012-03-07, 09:41   #3067
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Heej laski
wstalam ale z wielkim oporem... Wykapalam sie i dalej jestem nieprzytomna :/
Zab.. Nocka byla w miare ale wzielam paracetamol na noc, a jak bedzie dzis to sie okaze na razie mnie nie boli, tzn czuje go ale nie bli wiec zobaczymy jak to bedzie dalej.
Trzymam kciuki za wizyty

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:50   #3068
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Heej laski
wstalam ale z wielkim oporem... Wykapalam sie i dalej jestem nieprzytomna :/
Zab.. Nocka byla w miare ale wzielam paracetamol na noc, a jak bedzie dzis to sie okaze na razie mnie nie boli, tzn czuje go ale nie bli wiec zobaczymy jak to bedzie dalej.
Trzymam kciuki za wizyty
Współczuję, bo ból zęba to jeden z najmniej przyjemnych bóli
Stary 2012-03-07, 09:53   #3069
ajka89
Zadomowienie

Ja uciekam sprzątać i na miasto. Musze wyniki krwi odebrać. Ale chyba najpierw wypiję sobie kawę, bo mnie tak jakoś zmuliło...
Stary 2012-03-07, 09:54   #3070
prince_polo
Zakorzenienie

masakra net co chwilę się rozlacza nie Zdaze wejść na forum ani odpisac koleżance na Gadu i już go nie ma. co jest?
pojadłam zrobiłam se chlebek w jajku na patelni
Cytat:
Nic, brzuch rośnie mi coraz bardziej, więc ciąża zaczyna być naprawdę widoczna (do tej pory to tak ledwo co było widać). Może to mu zacznie uświadamiać, że czas ucieka i że ta ciąża jednak jest bardzo realna a poród zbliża się wielkimi krokami.
A ja wyprawki nie mam zamiaru kompletować na ostatnią chwilę, bo co, jak coś się zacznie dziać i mnie przykuje do łóżka?
mojemu ostatnio to wytłumaczylam jak moja znajoma urodziła w 36 tyg. to wsumie miesiac wcześniej. i mówię mu że jak ja bym Tak miala to sam bys musiał biegać po wyprawke a on że nie że zaczniemy już kupować po polowkowym może nie wózek od razu ale całą resztę po trochę. więc poskutkowalo takie gadanie jeszcze 8 dni

Cytat:
Prince Ty często piszesz, że pijesz kawę. Pijesz taką normalną, czy inkę?D
Normalną. bez kawy Tak Mnie głową boli że na oczy nie mogę patrzyć. pytalam się lekarza Mowil że 1 mała mogę. robię taka nie mocna.
swoją droga moja mama piła ze mna w ciazy chyba z 5 dziennie. nie będę tego komentować nawet ...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:05   #3071
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
masakra net co chwilę się rozlacza nie Zdaze wejść na forum ani odpisac koleżance na Gadu i już go nie ma. co jest?
pojadłam zrobiłam se chlebek w jajku na patelni

mojemu ostatnio to wytłumaczylam jak moja znajoma urodziła w 36 tyg. to wsumie miesiac wcześniej. i mówię mu że jak ja bym Tak miala to sam bys musiał biegać po wyprawke a on że nie że zaczniemy już kupować po polowkowym może nie wózek od razu ale całą resztę po trochę. więc poskutkowalo takie gadanie jeszcze 8 dni

Normalną. bez kawy Tak Mnie głową boli że na oczy nie mogę patrzyć. pytalam się lekarza Mowil że 1 mała mogę. robię taka nie mocna.
swoją droga moja mama piła ze mna w ciazy chyba z 5 dziennie. nie będę tego komentować nawet ...
moja zapewne też ale czym jest kawa przy papierosach a niestety jarała i to nieźle.
Zdziwiona że urodziłam się długa a chuda.
Ech szkoda słów.
A matka mojej znajomej piła tanie wina

ja w czasie ciąży napiłam się kawy 2 razy ale to była śniadaniowa - 70% zbożowej a reszta rozpusczalnej.

Stary 2012-03-07, 10:05   #3072
chce_byc_mama
Zakorzenienie

mi polozna mowila ze moge wypijac nawet 4 filizanki dziennie. Pod warunkiem ze jest to slaba kawa albo herbata. Bo slaba kawa a herbata maja taka sama zawartosc kofeiny.

Amelcia
Stary 2012-03-07, 10:10   #3073
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Jaki kolor ?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
moja zapewne też ale czym jest kawa przy papierosach a niestety jarała i to nieźle.
Zdziwiona że urodziłam się długa a chuda.
Ech szkoda słów.
A matka mojej znajomej piła tanie wina

ja w czasie ciąży napiłam się kawy 2 razy ale to była śniadaniowa - 70% zbożowej a reszta rozpusczalnej.
Moja pewnie też paliła sądząc po jej zachowaniu teraz że nawet przy Mnie pali choć tocze Z nią wojnę o to. ja się urodziłam sina cała...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-07, 10:19   #3074
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
a jaki kolor? super się zachował dobrze że zrozumiał !

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-07, 10:20   #3075
chmielinka
Zadomowienie

Witajcie
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
To niech sobie kupi a nie ględzi, to ma być Twój telefon czy jego?

Podoba mi sie wózek Chylińskiej, tylko kolor nie bardzo
ad.1. on chce ten telefon dla siebie... ja nie miałabym nic przeciwko gdyby nie to że ostatnio jak świrował na punkcie swojego telefonu to kosztował on 800 zł a po roku stwierdza że mu się znudził (a ma bardzo dobry telefon) i chce teraz smartfona za ponad 1000zł
już nawet powiedziałam mu że w porządku, ale proszę go żeby poczekał jeszcze z 2 miesiące bo zobaczymy ile będziemy mieć pieniążków, ile przeznaczymy na wyprawkę i kupi sobie tylko jeszcze nie teraz. ALE ON CHCE JUŻ

ad.2. też mi się ten wózek spodobał... jakby był w kolorze kawy z mlekiem i beżu to

apropos dotykania brzuszka to mój też tylko sporadycznie to robi, ale wczoraj wieczorem jak szłam się myć to usłyszałam: "czemu tak wypinasz brzuch?" musziałam małża uświadomić że nie wypinam tylko nasze dziecko tak rośnie

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:25   #3076
chce_byc_mama
Zakorzenienie

wypilam kawke i musialabym sie ruszyc i isc do sklepu ale mi sie nie chce...

Amelcia
Stary 2012-03-07, 10:26   #3077
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta

no to świetnie że się małż zreflektował

za włoski

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:27   #3078
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
ooo no to fajnie, że zrozumiał, że nabroił
za kolorek

Cytat:

apropos dotykania brzuszka to mój też tylko sporadycznie to robi, ale wczoraj wieczorem jak szłam się myć to usłyszałam: "czemu tak wypinasz brzuch?" musziałam małża uświadomić że nie wypinam tylko nasze dziecko tak rośnie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:33   #3079
hanjah
Zakorzenienie

Hello
Dziś i jutro pewnie będę mieć mało czasu na forum Wymyśliłam co zrobić tż na urodziny (mamy gości jutro) i teraz muszę to zrealizować Zaraz idziemy na zakupy, potem piekę ciasto, trzeba też posprzątać. A jutro reszta pichcenia. Na szczęście pogoda ładna, także zakupy połączymy z rodzinnym spacerkiem

Nie piszcie dużo to może po południu uda mi się Was nadrobić
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:33   #3080
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
wypilam kawke i musialabym sie ruszyc i isc do sklepu ale mi sie nie chce...
Leń

kathrinaaa
to mam nadz że efekt Pokazesz Fiolet hmm ciekawe takiego jeszcze nie miałam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-07, 10:36   #3081
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzień dobry

Świętuję dziś połowę ciąży Jutro zaczynam 21 tc, więc

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ale przodujace chyba nie bedzie do konca ciazy, prawda? Chyba z czasem sie musi przesunac troche do gory.
Bo jak urodzic tylko cc zostanie.
Niestety musi się przesunąć i wtedy już tylko cc zostaje

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Mój gin nie używa nazw dla USG. Zakres badań odpowiadał połówkowemu, a idę na badania prenatalne, bo w grudniu wybrałam się na płatne i tam dostałam skierowanie na drugie z oceną serduszka. Gdybym zdecydowała się na nie sama, to płaciłabym 250 zł. Zbadają pewnie to samo, ale zakładam, że będzie też 3D i możliwość nagrania płytki.
.
Rozumiem. Ale skoro to badanie miałaś tak dokładne, to może lepiej już oszczędzić dzidzi kolejnego takiego długiego skanu Ja bym się zastanowiła. A na 3d lepiej iść trochę później Ale oczywiście to jest Twoja decyzja

Cytat:
Mam już u mamy leżaczek, superancki jest A w tym albo przyszłym tygodniu będzie łóżeczko. Muszę iść do babci zapytać czy przetrzyma mi je w piwnicy :P
Super My trzymamy wszystko w pokoju Małego. Jest tego coraz więcej
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:41   #3082
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Super

a ja miałam dziś super sen że sobie już spacerowalam w wozkiem i moja dzidzi tylko jakaś duża była jak na noworodka i miala już ząbki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-07, 10:44   #3083
ivoncia16
Wtajemniczenie

hej
witam sie z wami z pączusiem i Kubusiem Play

ivoncia nie martw sie na zapas tylko uwazaj na siebie
[/QUOTE]

staram się niemartwić ale wiesz jak jest

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość

Uważaj na siebie
Skoro przy USG Ci nic nie mówili to mam nadzieje że nie jest tak żle. Ale uważac trzeba i lekarza słuchac

Moja koleżanka leżała od 5 miesiac do porodu przez łożysko przodujące- zakonczone cc
też mam taką nadzieje ze skoro nie polozyli mnie do szpitala to nie jest tak zle
ale wiadomo obawa zawsze jest

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Ivoncia dbaj o siebieTZ pewnie sie zmartwi tym zakazem, ale Wasze zdrowie jest najwazniejsze
Tż jest takiego zdania jak ja
ze jeszcze zdążymy się sobą nacieszyc a teraz maluszek i jego zdrowie jes najważniejsze

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Nadrobiłam trochę zaległości, bo chwilę człowiek nie ma, a tu tyle stron do nadrobienia
Tak w skrócie, gratuluję wszystkich udanych wizyt
Ivonka Trzymaj się dzielnie! Łożysko pójdzie w górę i będzie dobrze
dzięki ;*
mam ogromną nadzieję że pójdzie w górę

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ja nic nie wiem, ale poszukałam w necie i nie bój się dziewczyny piszą że to nic strasznego, że ma czas jeszcze się przemieścić w górę, a ryzyko przy nim jest takie że może zacząć się szybciej odklejać co nie znaczy że musi tak być, ale na wszelki wypadek dbaj o siebie jeszcze bardziej tu masz te forum:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/f...9#.T1Zc6OX-pf8
właśnie też troszke szperałam wczoraj po internecie i szukalam informacji na ten temat , mam nadzieję że się wszystko unormuje

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Ivoncia nie denerwuj się zbytnio i dużo odpoczywaj - zobaczysz, że następnym razem będą same dobre wieści
.
dziękujię za wsparcie ;*

a właśnie gin kazal mi do nastepnej wizyty zrobic morfologie i mocz
i kazal mi na pobranie krwi przyjsc z glukoza w proszku ktora mam wykupic w aptece , wypisal mi recepte
mialyscie tak ?
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:45   #3084
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
A jak nie kupię tego, to chcę Xlandera xa i mają mi kupić
Hehe Też bym tak chciała Ale już się nauczyłam kierować w życiu przysłowiem: Umiesz liczyć- licz na siebie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ostatnio widziałam małżeństwo z dzieciątkiem w wózku baby merc Q7 deluxe fajnie się ten wózek prezentował bo na zdjęciach w internecie taki toporny się wydawał,troszke kolorystycznie mi się nie iwdzą a wogóle co myślicie o tym wózku?
http://allegro.pl/wozek-gleboki-baby...159420745.html
Czytałam, że nie jest zbyt praktyczny. Choć wizualnie też mi się podoba

Cytat:
właśnie nie czuje się dobrze. brzuch Mnie boli po nospach coś nie chce przejść
.
Biedna Mam nadzieję, ze dziś już lepiej się czujesz.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:50   #3085
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Biedna Mam nadzieję, ze dziś już lepiej się czujesz.
no dziś lepiej. Poki co brzuch Mnie nie boli.
a jak ty się czujesz ?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-07, 10:51   #3086
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
oj tam, oj tam - za to jest ładny
Ale poważnie - w plecy to chyba nie, może z mniejszą przyjemnością i komfortem, ale pewnie używać by się dało. Choć wymądrzać się nie będę, bo opinii nie znam, po prostu wychodzę z założenia, że te usterki nie są jakieś super-poważne
(jak są i wózek do niczego się nie nadaje, no to jasne, że trzeba o nim zapomnieć)
Nasz pierwszy wózek (Implastu) był awaryjny i np. odpadało mu kółko, nagle blokował się hamulec, który ciężko było odblokować (najczęściej działo się to na środku przejścia dla pieszych), kosz z zakupami się odpinał (możliwe, że za dużo ładowałam), albookazywało się, że mocowania gondoli się odpinały... No takie usterki raczej niebezpieczne są.
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dziewczyny i mam jeszcze jedno pytanie. W którejś z książek o porodach wyczytałam , że lewatywa jest obowiązkowa przed porodem w Polsce. TO prawda???
Chyba nie jest obowiązkowa. Tak jak golenie krocza. Ale pewnie też zależy od szpitala.
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Chyba nikt nie trzyma za moje jutrzejsze połówkowe... Heh.
Jak nie jest za późno to ja tzrymam.
Cytat:

Moja pewnie też paliła sądząc po jej zachowaniu teraz że nawet przy Mnie pali choć tocze Z nią wojnę o to. ja się urodziłam sina cała...
Moja mama też ze mną w ciąży paliła. A potem całe moje życie byłam czadzona. Teraz nie pozwalam jej przy dziecku ani przy mnie.

Cytat:
Treść usunięta
No to dobrze, że się zreflektował. Czasem jednak faceci potrafią się zachować.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:55   #3087
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Wiesz co mój jest na wodę i jak wleje całość to chodzi 6 godz. a jak mniej to krócej i się wyłącza sam. Generalnie chodzi o to, by zasnąć a jak się wszystko w nocy znowu zatka i się obudzisz, to znowu uruchamiasz nawilżacz. Jak nie byłam w ciąży do wody wkraplałam różne olejki do inhalacji ale teraz robiłam samą wodą też pomaga
Aha i stawiałam sobie go przy łóżku tak żeby szybciej działało chyba
O dziękuje bardzo za odpowiedź

Cytat:
Weźcie mojego tz Trzepnijcie ja mu mówię że jakby się okazało że szyjka jednak się skraca to krążek zakładają a on śpiewa że będę miala krążek złoty krążek ...
Hahaha ale masz śmiesznego TŻ

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość

I tu mnie boli pmijając już rodzinę i mieszkanie wykupione na kredyt, ale tu ślicznie... zdrowe powietrze, warzywka z działki rodziców... jest gdzie na spacerki z maluchem chodzić ale widzisz jak się nie ułoży to nic nie poradzę nom fajnie byłoby spotkanie a jeszcze lepsze jak maluchy beda juz na swiecie
No i to jest super pomysł . Z maluchami się spotkamy

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Halo hej
Dzisiaj strasznie nerwowo w pracy a do tego miałam jakies złe przeczucia przez wizytą.
Ale wszystko ok , słyszałam jak maleństwa serduszko bije , usg nie było tylko badanie dowcipne i jest ok. Następna wizyta 03.04 - to bedzie 23+4 także zdecydowalam -ide prywatnie na połówkowe za 1,5 tyg.
Ciśnienie 85/60 i standardowe pytanie - i pani jeszcze zyje
Krzywa cukrowa super - przed 86 po 89.
No to super ,że po wizycie OK

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ad2
Depoison mnie przekonała,wklejam moje nabytki
Śliczne

Cytat:
dzięki następnym razem spróbuje

Małż wrócił z pracy jakiś taki miły jak nie wiem. Głowa mnie boli, to mi zrobił meliskę, z jakimś kumplem z pracy rozmawiał o bólach krzyża i nerki w ciąży i mi opowiadał co można zrobić, no w szoku jestem ale kurna za to rano nie przeprosił oczywiście, znowu udaje, że tematu nie ma. Ciekawa jestem ile wytrzyma żeby być takim miłym
Aguś Twój mąż ma zmiany humorów jak kobieta w ciąży

Cytat:

a teraz ciekawa historia Małż jak wczoraj o 23 wychodził z psem na spacer zauważył, że sąsiadka zostawiła klucze w drzwiach. Dzwonił do niej ze 4 razy, aż w końcu otworzyła. No i przed chwilą ta sąsiadka dzwoni do nas, otwieram, a ona strasznie dziękuje za te klucze, i że nie wie jak się odwdzięczy i w ogóle. Mówię jej, że nie trzeba i nie ma żadnego problemu. A ta za chwilę dzwoni znowu i mi wino wręcza w ramach podziękowań hihi
Ooo to bardzo miło ze strony Twojego męża i sąsiadki

Cytat:
Widziałyście wózek Kasi Glinki? http://www.motokobiety.pl/Wozek,Gwia...Kudu,1414.html

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

W ogóle tu są pokazane wózki "gwiazd" http://www.motokobiety.pl/Mama,za,ki...a,1,kat23.html
Widziałam. I nawet podoba mi się wózek Kaśki

-------------

Witam z rana

Dzisiaj uświadomiłam sobie, że do pełnego funkcjonowania w nowym mieszkaniu potrzebujemy jeszcze jakieś min. 500 zł, i nie mówie tu o meblach (szafka RTV i witryna) tylko same takie "głupie" wydatki typu: tłuczek do ziemniaków,wałek,żelazko, klamki itd. , a do końca miesiąca zostało nam na koncie TŻ 900 zł, na moim 1100 i na karcie kredytowej 650 zł Z czego musimy jeszcze zatankować samochód - 300 zł. Zastanawiam się czy jechać na zakupy. Tzn wiem,że musimy kupić te wszystkie rzeczy,ale przeraża mnie ta suma wydatków. A jeszcze musimy kupić gdzieś internet i pakiet TV.
Mąż mówi , że za dużo wydaje. Ale ja nie rozumiem czy on nie wie jakie są ceny?? Mówi , żebyśmy się wstrzymali z wydatkami bo to dopiero początek miesiąca , to ja nie wiem jak on sobie wyobraża mieszkać bez podstawowych rzeczy. Już nie mówie o lustrze w łazience,bo to nie jest pierwszej potrzeby,ale np. suszarka na ubrania już jest. Ostatnio głównym naszym problemem są finanse .Wczoraj wieczorem się pokłóciliśmy przez tel. ,bo on mi mówi że idzie z kolegami na pizze i piwo, a ja mówie że przecież macie kolacje itd. A on mówi, że kolacja jakaś nieciekawa jest to idą do lokalu . Tylko,że oni cały czas gdzieś chodzą, a to na pizze, a to na piwo, 3 razy w tyg. do kina ,później na kolacje. A on mi mówi , że musimy się wstrzymać z wydatkami . I mu to wszystko wygarnęłam. Że jedno jego wyjście to wydatek min. 80 zł, a ja w tym czasie siedze w domu i szukam promocji na żelazko, czy inne rzeczy. To się obraził na mnie , i powiedział że ja nie mogę żyć bez zakupów .

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:57   #3088
ewka5891
Zakorzenienie

Witam
dzisiaj mam wolny dzien i j ak na zlosc musialam rano wstac...
w nocy znow nie moglam spac, na dobatek mialam wrazenie, ze mnie cos prawa strona brzucha boli...
teraz siedze i mysle nad obiadem, nie mam zadnego pomyslu...

Cytat:

faceci to straszni gadzeciarze czasami, na szczescie moj TZ nie ma takiego fiola na tym punkcie, jeszcze

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:00   #3089
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
KarolinaPW ale mi zrobiłaś ochotę na kaszankę z grilla. W ogóle nie mogę się doczekać, kiedy będzie już taka pogoda, żeby zrobić sobie wieczorem grilla, albo ognisko

Jak ktoś zinteresowany, to w DDTVN będzie jak nauczyć dziecka oszczędności, mamy będą opowiadać o tym, dlaczego chwalą się swoimi dziećmi i jak ćwiczyć, by biust był piękny
Jak słonko świeci i jest powyżej zera nie widzę przeszkód go grillowania, ostatni raz grillowaliśmy w grudniu- nie było śniegu i pogoda taka jak teraz

Obejrzałabym, ale mam alergię na Pieńkowską, jak ona prowadzi DDTVN przełączam na Pytanie na śniadanie
Cytat:
Treść usunięta
Mój też nie pozwala, kupiłam to w tajemnicy i schowałam
napisz jak wyszła farba
Bardzo się cieszę, że się zreflektował i zachował przyzwoicie, najlepiej od razu rozwiązywać konflikty
Cytat:
ad.1. on chce ten telefon dla siebie... ja nie miałabym nic przeciwko gdyby nie to że ostatnio jak świrował na punkcie swojego telefonu to kosztował on 800 zł a po roku stwierdza że mu się znudził (a ma bardzo dobry telefon) i chce teraz smartfona za ponad 1000zł
już nawet powiedziałam mu że w porządku, ale proszę go żeby poczekał jeszcze z 2 miesiące bo zobaczymy ile będziemy mieć pieniążków, ile przeznaczymy na wyprawkę i kupi sobie tylko jeszcze nie teraz. ALE ON CHCE JUŻ

ad.2. też mi się ten wózek spodobał... jakby był w kolorze kawy z mlekiem i beżu to

Ad1.Przetrzymaj go jeszcze trochę, niech jeszcze to przemyśli, powiedz ile rzeczy dla dzidzi można za to kupić, wózek o klasę lepszy itp. może się da przekonać
Ad2.No beżowy byłby bardzo ładny
Ad3.he,he to jak się będziesz "wypinać" w 9 mcu
Cytat:
Dzień dobry

Gratuluję i bardzo się cieszę, opijam herbatką
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:00   #3090
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Wow ale super kolorek Odrostami sie nie martw, przeciez wcale tak nie widac, pewnie malo kto zwroci uwage

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości