Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 09:39   #1081
Filusia88
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cześć wszystkim!
tamlin111 czekamy na fotki! Im więcej obrazków tym milej na serduszku
Konczita ja jeszcze przed śniadankiem - wyprawiłam mężulka do pracy, a my z Bebe ograniczyliśmy się do herbatki i bloku czekoladowego ale coś czuję że jeszcze pół godzinki wizażowania i jemy coś konkretniejszego
Bafi w moim rodzinnym domu był podobny problem... Niby pod samą Warszawą mieszkałam, a zwierząt było co niemiara. Cóż trzeba było mobilizować się do uważnej jazdy od samego rana.
Wtedy cieszyłam się że nie mam prawa jazdy, ale teraz ta perspektywa mnie trochę przeraża
Boję się trochę podróżowania z dzieckiem komunikacją miejską, szczególnie zimą... Z drugiej strony nie wyobrażam sobie siedzenia całymi dniami w domu!
Brałam pod uwagę opcję żeby spiąć się teraz i szybko zrobić to prawko, ale mój Miś jest przeciwny. Boi i się o nas... Sama nie wiem. Doradzicie coś Kochane?

Iwoncia81 spokojnie Ty tez już niedługo będziesz znała swój filmik na pamięć
katarzinka ja coś wiem o tych wózkach w autobusie. Mimo że to moja pierwsza dzidzia, to przez 3 lata byłam nianią i zaprawiłam się już bojach
Lukrecja nie słyszałam o tym gazie... Kolejne godziny stracone na poszukiwaniu informacji o tym ciekawe czy uu mnie w szpitalu jest taka opcja?
Choco trzymamy kciuki za USG! Na pewno wszystko będzie w porządku! Niech moc Wizażanek będzie z Tobą!
Anusia479 jeśli o to chodzi to faktycznie... Lepsza zwiewna sukienka z brzuszkiem niż kożuchy i swetry... Nie mówiąc już o tych wszystkich zarazkach w zimowym powietrzu

PS. Dzięki za OCHy i ACHy nad Maleństwem - my rodzice, jesteśmy w Nim tacy zakochani że SZOK!
ale to chyba normalne
Stary 2012-03-07, 09:47   #1082
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Ja mam wrazenie ze mldosci i wymioty to juz bede miala do końca ciazy...
I to nie są mdlosci poranne tylko wieczorne, to co dobre to to ze czuję ze z dzidzią wszystko dobrze skoro nadal mam mdłosci
ja miałam mdłości wieczorne w pierwszej ciąży i wolałam je niż poranne i wszystko było ok
a niektóre kobiety mają mdłości długo - przecież każda z nas jest inna i wcale nie znaczy to, że coś jest nie tak

Filusia - no to zaprawiona w bojach już jesteś
a może łatwiej by Ci było w chuście lub nosidle??
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:53   #1083
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

a ja mam jutro hehe ... jestem napalona by popatrzeć jak moje serduszko szaleje i chcę by już mi gina sprawdziła czy wsio tam ok ... niech mi te moje pachwiny macnie

ide do łóżka .... nie chce myśleć że będę musiała jechać gdzieś busem i myśleć o Hanulki poście .... babcinym !

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

o i jest zguba! już chciałam do Cię dzwonić byś nie zaspała tam
naleśniki ? jejku muszę zjeść naleśniki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anciu malutka ma dwa wielkie obrzęki ... na główce powiększył się do większych rozmiarów niż sama główka, drugi jest na klatce piersiowej ... niestety badania nie pozostawiają złudzeń ... malutka strasznie się męczy ...
Kurczaki oj to siły Aduni życzę i tatinkowi to jest okropne przeżycie - podjęcie decyzji

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:53   #1084
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Konczi chodź to Ci usmażebo tamte zjadł mąż i synek.
To co teraz pozostało im czekać czy co? To straszne jak musi być im ciężko. Czemu takie rzeczy muszą ludzi spotykać...

Lukrecja ja płace prywatnie 120 zł za wizyte i w tym mam usg na każdej wizycie co miesiąc.
A ciekawe czy u mojej gin da sie filmik nagrac czy zdjęcia tylkomusze się spytaćjuż chciałabym obejrzeć w końcu moją kruszynke

chyba zjem sobie jajeczniczke

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:56   #1085
sandra23s
Zadomowienie

witam kochaniutkie

gorące kapiele nie wskazane,ale przed samym porodem łagodza bol kregoslupa i skurcze.pamietam jak poszlam syna rodzic i w nocy mialam te skurcze,wiec poszlam do pielegniarki i sie pytam-czy moge wziazc goracy prysznic-a ona do mnie,ze dopiero rano bo w nocy nie ma cieplej wody....a ja myslalam ,ze sie zesr....z bolu(a rano synek byl juz ze mna)..ale taki szpital niestety u mnie w miasteczku.remontu chyba nie bylo odkad mama mnie tam rodzila.

filusia88 ja mam juz kurs na prawko skonczony a za 2 tyg mam egzamin,wiec nie ma sie czego bac-mysle.

dla aduni oczywiscie z calego serca zycze sily i wytrwania...

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm

Edytowane przez sandra23s
Czas edycji: 2012-03-07 o 10:00
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:57   #1086
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim!
tamlin111 czekamy na fotki! Im więcej obrazków tym milej na serduszku
Konczita ja jeszcze przed śniadankiem - wyprawiłam mężulka do pracy, a my z Bebe ograniczyliśmy się do herbatki i bloku czekoladowego ale coś czuję że jeszcze pół godzinki wizażowania i jemy coś konkretniejszego
Bafi w moim rodzinnym domu był podobny problem... Niby pod samą Warszawą mieszkałam, a zwierząt było co niemiara. Cóż trzeba było mobilizować się do uważnej jazdy od samego rana.
Wtedy cieszyłam się że nie mam prawa jazdy, ale teraz ta perspektywa mnie trochę przeraża
Boję się trochę podróżowania z dzieckiem komunikacją miejską, szczególnie zimą... Z drugiej strony nie wyobrażam sobie siedzenia całymi dniami w domu!
Brałam pod uwagę opcję żeby spiąć się teraz i szybko zrobić to prawko, ale mój Miś jest przeciwny. Boi i się o nas... Sama nie wiem. Doradzicie coś Kochane?

katarzinka ja coś wiem o tych wózkach w autobusie. Mimo że to moja pierwsza dzidzia, to przez 3 lata byłam nianią i zaprawiłam się już bojach
Lukrecja nie słyszałam o tym gazie... Kolejne godziny stracone na poszukiwaniu informacji o tym ciekawe czy uu mnie w szpitalu jest taka opcja?
Choco trzymamy kciuki za USG! Na pewno wszystko będzie w porządku! Niech moc Wizażanek będzie z Tobą!
Anusia479 jeśli o to chodzi to faktycznie... Lepsza zwiewna sukienka z brzuszkiem niż kożuchy i swetry... Nie mówiąc już o tych wszystkich zarazkach w zimowym powietrzu

PS. Dzięki za OCHy i ACHy nad Maleństwem - my rodzice, jesteśmy w Nim tacy zakochani że SZOK!
ale to chyba normalne
Filusia, to ja się mogę zaprezentować moja córcia urodziła się końcem października, i jak musiałam podróżować komunikacja miejską (PKP) to mała lądowała w nosidełku a mam taki http://tablica.pl/oferta/nosidelko-b...am-IDHJqR.html sprawdził mi się doskonale młoda zawsze zapuszczała komara ale zgodzę się zimą jest ciężko zwłaszcza że trzeba siebie i dzieciaczka grubo ubrać

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:03   #1087
Filusia88
Zadomowienie

katarzinka może i łatwiej by było w chuście, ale nie chciałam mamą dyktować co powinny kupować dla dzidzi i godziłam się ze stanem zastanym
Anusia479 ja za wizytę płacę 150 zł, a USG to dodatkowy koszt 200 zł
ale co zrobić na dziecku oszczędzać nie zamierzam! o!
też planuję zrobić w sumie 3 USG - o ile oczywiście wszystko będzie OK (oby! oby!). Czyli czekają mnie jeszcze tylko 2 takie przeżycia, ale uważam że co za dużo to nie zdrowo i tyle Nam w zupełności starczy...
Sandra muszę przemyśleć to prawko, ale jeśli brak mdłości utzrzyma się jeszcze tydzień, to chyba nie ma na co czekać i trzeba będzie się zapisać
Bafi jako mama nie wyobrażam sobie życia bez nosidełka/chusty, nie wiem na co się ostatecznie zdecyduje, ale to jest mój absolutny MUST HAVE

Edytowane przez Filusia88
Czas edycji: 2012-03-07 o 10:08
Filusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:05   #1088
katarzinka
Wtajemniczenie

filusia - ja myślę, że i tak każda podejmie swoją decyzję - ja już kiedyś pisałam, ze ja korzystałam z chusty i była bardzo zadowolona, ale namawiać nikogo nie zamierzam
Zanim czas pokona nas"
Stary 2012-03-07, 10:19   #1089
tamlin111
Zakorzenienie

U mnie każda wizyta 100zł, obojętne czy z usg genetycznym, zwykłym czy 4D.
Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość

A miiii??????? Ja tez chce widziałam w Stonce ostatnio ale nie wiedziałam czy zjadliwy... i nie kupiłam a chce mi sie od początku cionnnszyyyyyy
No mój pyszny arbuzik była właśnie z Biedry. Tż ma przykaz aby po pracy kupić

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32769256]

Ja się martwie bo brzucha własciwie nie mam,tylko jak się najem,jutro 14 tydzień zaczynam,chyba już powinien być trosze brzuszek,no nie?[/QUOTE]
Ja w pierwszej ciąży do 19 tyg nie miałam brzucha, a teraz już powoli mi wyskakuje. Spokojnie doczekasz się
Stary 2012-03-07, 10:22   #1090
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
U mnie każda wizyta 100zł, obojętne czy z usg genetycznym, zwykłym czy 4D.
u mnie tak samo wizyta 100 (od nowych pacjentek bierze więcej) usg zwykle lub 4d, zawsze ta sama cena.

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-03-07 o 10:23
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:30   #1091
Konczita
Zakorzenienie

Enigma jednak prawdą że każdy inaczej mnie męczyło od pierwszych chwil ale dokładnie w 9 tygodniu zaczęły zanikać ... i teraz w 13 jest super nie dokuczają nam już
Filusia88 jejku ja jak wstanę muszę zjeść - w nocy dzisiaj nie wstawałam ale z rana już byłam głodna i obowiązkowo musi być ciepła herbatka, ciekawe jak to będzie w lato ???
Co do prawka ja jestem zwolenniczką obowiązkowego posiadania tegoż udogodnienia - zaoszczędza czas i jest wygodniej ... ale czy świeżynka z dzidzią za kółkiem to dobre rozwiązanie? kwestia do polemizowania ... bałabym się... pamiętam, że przez pierwsze tygodnie jeździłam z siostrą i mi mówiła co mam robić tzn sprzęgło, bieg,. hamuj! hehee .. ale wspominamy to sympatycznie
Choco ja myślę, że w dniu wizyty pojawiają się większe emocje i to skutkuje tym niedoczekaniem naszym ....
Anusia479 jak robisz ciasto na naleśniki? ja niby tyle lat w kuchni a zawsze mi jakieś z dziurkami wychodzą ... dzisiaj będą na obiad dla mnie z bananem i serkiem a małż z dżemem będzie szamał
tamlin to cenowo masz taniej, ja za to genetycznie co teraz robiłam zapłąciłam 300 zł a w 20t będzie kosztować nas 200 a kolejne w 30t 190 - promocja

Ja mam za wizytę 70 zł + usg 50 ... więc myślę że zawsze wyniesie mnie 120 zł bym mogła popatrzeć chwilunie na skarbusia naszego no co poradzić jak taka matka zemnie że nie mogę się nacieszyć filmikiem znam go na pamięć
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:38   #1092
tamlin111
Zakorzenienie

Konczita no właśnie wczoraj byłam w szoku że te wszystkie badania w ramach wizyty są. Bardzo mnie to cieszy
Śniadanko wciągam w końcu
Stary 2012-03-07, 10:39   #1093
katarzinka
Wtajemniczenie

Konczi znaczy czas na kolejny filmik
Zanim czas pokona nas"
Stary 2012-03-07, 10:40   #1094
Konczita
Zakorzenienie

właśnie sobie uświadomiłam, że zaczną już pojawiać się listopadowo-grudniowe mamy

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
Konczi znaczy czas na kolejny filmik
Kasiu jak to już? w sobotę odebraliśmy nasz pierwszy hehehe
jestem dzisiaj płaczliwa ..
Stary 2012-03-07, 10:42   #1095
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie sobie uświadomiłam, że zaczną już pojawiać się listopadowo-grudniowe mamy

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Kasiu jak to już? w sobotę odebraliśmy nasz pierwszy hehehe
jestem dzisiaj płaczliwa ..
no jak ten znasz na pamięć to pora na nowy
Zanim czas pokona nas"
Stary 2012-03-07, 10:50   #1096
Katee27
Zadomowienie

WITAM
Filusia jestem pod wrażeniem Twojego zdjęcia z usg,chyba gin.ma b.dobry ten sprzęt.A bobas przesłodko wygląda

Nie wiem,czy to normalne,ale mnie co wieczór jak się kładę spać pobolewa mnie brzuch...trochę się boję,co to może oznaczać.
Przed 19-stą mam wizyte i usg i będzie wszystko jasne.
Mam nadzieję,że z dzidzią jest wszystko dobrze...Stresuje się...
A jeszcze nasz starszy synek(w lipcu 5lat)skarży się na brzuszek i ma nieco uwypuklony pępek a takiego nie miał,mąż powiedział,że to może przepuklina i teraz to już w ogóle mam nerwy.
Po przedszkolu idę z nim do pani doktor...
POZDRAWIAM

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:59   #1097
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
WITAM
Filusia jestem pod wrażeniem Twojego zdjęcia z usg,chyba gin.ma b.dobry ten sprzęt.A bobas przesłodko wygląda

Nie wiem,czy to normalne,ale mnie co wieczór jak się kładę spać pobolewa mnie brzuch...trochę się boję,co to może oznaczać.
Przed 19-stą mam wizyte i usg i będzie wszystko jasne.
Mam nadzieję,że z dzidzią jest wszystko dobrze...Stresuje się...
A jeszcze nasz starszy synek(w lipcu 5lat)skarży się na brzuszek i ma nieco uwypuklony pępek a takiego nie miał,mąż powiedział,że to może przepuklina i teraz to już w ogóle mam nerwy.
Po przedszkolu idę z nim do pani doktor...
POZDRAWIAM

Katee myślę że to boleści mogą być związane z rozciąganiem się macicy, a z synusiem koniecznie udaj się do lekarza różnie to bywa i lepiej dmuchać na zimne ..

uciekam na zakupy muszę sobie bananki kupić do naleśników
Stary 2012-03-07, 11:00   #1098
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
[...]
[...]
Ja filmiku chyba wcale mieć nie będe bo usg w 3D już nie bede robić.
Chyba że mój gin do ktorego chodze ma taki sprzęciol że w 3D też robi.
Musze go zapytać.

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny co im sie nie udało i pozdrawiam je gorąco
Przykro strasznie że sie tak dzieje.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:07   #1099
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra Moje Kochane...
od tego powinnam w sumie zacząć - załączam zdjęcie mojego Maleństwa
USG było robone 10 tc + 1 dn
Widać na niem dokładnie że ssie sobie kciuk
W ogóle to oprócz całej sesji wydrukowanej przez Panią doktor otrzymaliśmy płytkę z filmikiem z badania
Mój Ukochany robił później printscreeny i tych zdjęć można tak w nieskończoność robić
a ja to bym tylko cały czas je oglądała
Jakie śliczności

Cytat:
I to nie są mdlosci poranne tylko wieczorne, to co dobre to to ze czuję ze z dzidzią wszystko dobrze skoro nadal mam mdłosci
Mi takie całodniowe mdłości ustąpiły, ale wieczorne też jeszcze mam. Śpię z miską przy łóżku.

U nas też dzisiaj na obiad naleśniki.

Trzymam kciuki za Adunię. Przykro mi bardzo, że muszą przez to przechodzic.

Edytowane przez Almariel
Czas edycji: 2012-03-07 o 11:08
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:23   #1100
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Witajcie dziewczyny.
Życzę fikających maluszków na USG

Moja kochana mama jak się dowiedziała, że mam ochotę na placek ze śliwkami to kupiła mrożone i zrobiła pyszne ciasto. Zjadłam 2 wielkie kawały. Zapłaciłam za to zgagą, ale było warto

Cytat:
Dziewczynki chciałam przekazać Wam wszystkim pozdrowienia od naszej Aduni, myśli o nas i życzy każdej z nas spokojnych kolejnych miesięcy i zdrówka dla naszych maluszków.
A ode mnie prośba ... trzymajcie za nią kciuki i myślcie o Niej ciepło ... potrzebuje dobrych fluidków a my mamy ich wiele ...
Za jakiś czas zajrzy do nas ....ale teraz najtrudniejsze dni przed Nimi ... Malutka nie ma szans ... a Ada potrzebuje czasu ....

Oczywiście jesteśmy z nimi. Czekamy na wieści.
Stary 2012-03-07, 11:31   #1101
emillia006
Zadomowienie

Dziewczyny rozumiem Was ja sama mam okropne mdlosci i czasami mysle, ze nigdy sie nie skoncza Zwracam kilka razy dziennie a mdli mnie nawet jak spie. Nie mam na nic ochoty ehhh najwazniejsze ze z Babelkiem wszystko dobrze
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:50   #1102
Kalpana
Zakorzenienie

Filusia ja Ci radzę, rób prawko I to jak najszybciej. Potem dziecko się urodzi i nie będziesz miała na to ani czasu, ani ochoty, bo wykończona będziesz. Ja zdawałam w grudniu i do jednego samochodu byłam przydzielona z dziewczyną w dość zaawansowanej ciąży (albo i bardziej ) i zdała, a cieszyła się strasznie, bo przyda jej się jak będzie miała na zakupy jechać, czy z dzieckiem do lekarza np. Więc moim zdaniem, jeśli tylko czujesz się dobrze, to rób. TŻ nie powinien się martwić o Wasze bezpieczeństwo, bo instruktor zawsze czuwa i w razie czego zareaguje, więc nie ma się co zastanawiać

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:07   #1103
Filusia88
Zadomowienie

Enigmama i emillia mój TŻ pytał ostatnio Panią doktor o moje mdłości, a ona stwierdziła że nie ma reguły i może być tak że będą one trwały cała ciążę może Cię to nie pocieszy, ale powinno uspokoić że jest to całkowicie normalne niestety... Tak jak stwierdziła Emilia najważniejsze że Maleństwom nic nie dolega! Mimo wszystko trzymam kciuki żeby Wam jednak przeszło, ja tez już traciłam nadzieję a tu przez ostatnie 2 dni mam spokój
Katee27 oj tak i filmik, i zdjęcia są w super rozdzielczości... powiększenie na pompujące serduszko aż nam dech zaparło a na niektórych zdjęciach widać te cudowne maleńkie PALUSZKI mimo że płacę majątek za wizyty i badania, to celowo zapisałam się do tej Pani, bo wiem że jest świetnym specjalistą od wykrywania wszelkiego rodzaju nieprawidłowości. Dlatego uważam że warto
Iwoncia81 ja mam filmik ze zwykłego USG - nie 3d, ale to chyba kwestia sprzętu w gabinecie... Zapytaj
Kalpana przekonałaś mnie! tym bardziej że mój kochany zapowiedział że ROK to maksymalny czas jaki mi daje żeby znowu mnie zafasolkować zobaczymy jak zniosę ciąże, poród i macierzyństwo, ale coś w tym jest chcemy mieć dużą rodzinę i nie ma na co czekać - niewielka różnica wieku między rodzeństwem to duży plus
Poczekam tylko żeby moja passa nie-rzygania się utrzymała jeszcze z tydzień i się zapisuję na kurs
Stary 2012-03-07, 12:19   #1104
spioszka
Raczkowanie

Dziendoberek!
Pisze, zeby Wam sie troche pochwalic, otoz wczoraj kupilam nowa wage, bo stara cos nawalala i sie okazuje,ze nic nie przytylam!!! To jakis cud, bo brzuchol mam juz taki duzy... Wydaje mi sie,ze strach przed nadmiernym przytyciem sprawia,ze jakos moze mniej jem albo zdrowiej??? Bardzo sie ciesze, bo tuz przed ciaza troche mi sie przytylo, wiec wolalabym za duzo z waga nie szalec...

Poza tym musze Wam powiedziec,ze wczoraj cos mi z lewej strony brzucha pstryknelo (dwa razy pod rzad) ... Jestem osoba dosc sceptyczna, wiec wydaje mi sie,ze za wczesnie, zeby byly to ruchy dziecka, ale sama juz nie wiem, bo nigdy czegos tajkiego nie czulam
Moj Tz twierdzi,ze moze jakis "baczek" mi sie zakrecil i brzez brzuch przeszedl ...

Anusisisia ja tez czytam " W oczekiwaniu na dziecko" i jestem bardzo z tej knigi zadowolona..

Co do Usg to mam dopiero 21 kwietnia i juz nie moge sie doczekac! To bedzie moj 20-21tc , wiec podejrzewam,ze wy juz wszystkie bedziecie znaly plec bobaska, oprocz mnie

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:21   #1105
karolluki
Raczkowanie

Cześć wszystkim
znowu miałam u was sporo zaległości do nadrobienia
Pszczółka strasznie mi przykro, nawet nie wiem co napisać bo w takiej chwili chyba każde słowa pocieszenia są bez sensu
Filusia też uważam że lepiej zrobić prawko teraz niż po porodzie,
Tż niech się nie boi wszystko będzie dobrze, a myślę że w 3-4 miesiące spokojnie zrobisz kurs
Oglądałam wczoraj spodnie ciążowe w H&M, fajne były ale się nie skusiłam, bo jeszcze mieszczę się we wszystkie swoje spodnie a poza tym kosztowały 150 zł, co wydaje mi się troszkę dużo, tym bardziej że na allegro można kupić o połowę tańsze :/ Ehh sama nie wiem
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:30   #1106
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
dziewczyny chcę się z Wami pożegnać.. w czwartek na wizycie u gina dowiedziałam się że moje dzieciątko jest martwe, ciąża obumarła... w piątek mnie wyłyżeczkowali.. powodzenia Wam życzę i dużo zdrowia dla maluszków.. aby żadna z was nie miała takich przeżyć jak ja... możecie wykasować mnie z listy..
pszczolko, bardzo mi przykro. nawet nie umiem sobie wyobrazić tego, co teraz przeżywasz. trzymaj się dzielnie

Cytat:
enigmama, u mnie podobnie, tylko że mnie trzymają mdłości całodobowe coraz częściej tracę nadzieję, że kiedyś ustąpią. czasem głaszczę się po brzuchu i mówię " nie dręcz już mamusi" ale maluch chyba jeszcze nie słyszy bo nadal mną rzuca

nie odzywałam się przez kilka dni bo zwyczajnie nie miałam siły. tylko spałam, wymiotowałam i znowu spałam... i tak przez kilka ostatnich dni.
dzisiaj wybrałam się (zresztą po raz drugi od kilku tygodni na zakupy bo pustki w lodówce. stoję w kolejce,długiej zresztą, duszno mi, zaczynam się pocić i czuję, że nie wytrzymam. w końcu wypaliłam do pani stojącej za mną zaraz wrócę, tylko zwymiotuję i wrócę nie chciałam by mi kolejka przepadła a mina tamtej pani... bezcenna nie wiem co mi strzeliło do głowy by tak palnąć...

[QUOTE=Almariel;32771896]Jakie śliczności

Mi takie całodniowe mdłości ustąpiły, ale wieczorne też jeszcze mam. Śpię z miską przy łóżku.

mi miska towarzyszy przez cały dzień. bez niej nigdzie się nie ruszam. nawet jak jadę samochodem zabieram ją ze sobą. ostatnio to mój taki najbliższy towarzysz życia

wczoraj byłam na wizycie i widziałam moje dzieciątko okazało się że wg usg maluch jest młodszy o jakiś tydzień i usg genetyczne będę miała dopiero pod koniec miesiąca. kolejny tydzień to dodatkowy stres doktorek założył mi kartę ciąży (od razu czuję się lepiej), od razu całą przejrzałam i nie mam tam żadnej adnotacji o wizycie u stomatologa. więc póki nie muszę to się nie wybieram tym bardziej że niedawno zaleczyłam wszystkie ząbki.

już na wstępie pytał mnie o samopoczucie więc mu powiedziałam, że mnie ciągle mdli, że wymiotuję, że bardzo źle. a on na to "to dobrze", im pani czuje się gorzej tym lepiej ma się dziecko. I od razu mi lepiej z moimi mdłościami
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:33   #1107
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość

Co do Usg to mam dopiero 21 kwietnia i juz nie moge sie doczekac! To bedzie moj 20-21tc , wiec podejrzewam,ze wy juz wszystkie bedziecie znaly plec bobaska, oprocz mnie
ja nie będę znać
Zanim czas pokona nas"
Stary 2012-03-07, 12:35   #1108
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
ja nie będę znać
szczesciara!

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:36   #1109
Kalpana
Zakorzenienie

Filusia cieszę się, że Cię przekonałam Przy jednym dziecku trudno by Ci było się uczyć i jeździć, myślami ciągle będąc w domu, a co dopiero przy dwójce, skoro TŻ się zapowiada, że będzie zaraz działał Zawsze możesz się dowiezieć, czy można zrobić kurs przyspieszony, jeśli będzie Ci zależało na czasie. I jak to mój instruktor mówił, będziesz mogła kożystać z sytuacji, a mianowicie na egzaminie rozmawiając z egzaminatorem powiedzieć, że zależy Ci na szybkim zdaniu, bo jak się dzidziuś urpdzi, to Ci będzie bardzo potrzebne.... Na niektórych egzaminatorów podobno działa i patrzą bardziej przychylnym okiem
Ja się cieszę, że zdałam, bo ciężkoby mi było, zwłaszcza, że mieszkam na wsi, na przystanek mam 1,5km z wielkiem góry, co się wiąże z tym, że spowrotem trzeba leźć pod tę górę, więc nie wyobrażam sobie jakbym miała chodzić z wielkim brzuchem od lekarza, jak ledwie przed ciążą wychodziłam z ogromną zadyszką A później zakupy, albo prowadzenie dziecka do przedszkola/szkoły, też by było ciężko. Naprawdę jestem zadowolona, że mam ten kawałek plastiku
Tak więc jak tylko się będziesz dobrze czuła, to się zapisuj i życzę powodzenia

Spioszka mnie też się przytyło przed ciążą i to sporo i też się boję, że dużo przytyję w ciąży, a potem w dodatku nie będę mogła tego zrzucić Staram się jeść zdrowo, ale wiadomo, że jak się coś zachce, to koniec.... Jedyny sport, to spacerowanie, bo przecież ćwiczyć teraz nie będę. Pociesza mnie tylko myśl, że podobno po ciąży szybko się gubi kilogramy podczas opieki nad dzieckiem....

Dziewczyny jak to jest z tymi badaniami prenatalnymi? Mnie lekarz nic na ten temat nie mówił, a szwagierka jest kilka miesięcy "dalej w ciąży" ode mnie i też nic nie mówiła. Wszędzie je można zrobić, czy tylko w niektórych szpitalach/poradniach? I czy takie badania są płatne?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:40   #1110
lilka00
Wtajemniczenie

Miałam wczoraj wielką kłótnię z moim chłopakiem . Już nawet nie wiem, czy chcę być z nim dalej, przez te stresy boje się o dziecko, że coś mu się stanie, bo nie mogę się uspokoić i nie mogłam spać w nocy. Chyba się nie wyprowadzę i zostanę w domu z rodzicami, a on niech płaci alimenty .

Filusia- zrób prawko jak najszybciej, ja mam ale z niego nie korzystam i zamierzam się poduczyć, bo jeżdżenie z maleństwem w autobusie, to nie jest dobry pomysł, mi samej czasem jest ciężko wytrzymać w tym tłoku.

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2012-03-07 o 12:47
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości