Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 09:13   #91
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zamężne albo neizamężne noszące bizuterie na palcach. Pewnie pod koniec ciąży chodziłyście już bez obroczęk i pierścionków a teraz dacie rady nałożyć. Bo ja wczoraj próbowałam i nie wcisnę obrączki na palec... a pierścionek zaręczynowy był lekko luźny to ledwo wchodzi teraz....

ide bo się mój głodomorek budzi
nie mogę obrączki ani pierścionka włożyć jak włożę to widać, że przyciasne i mnie boli 1,5 miesiąca po porodzie a tu nic bardzo mi źle i przykro z tego powodu- uwielbiam biżuterię bo dodaje uroku dłoniom... lipa, nie wiem czy to wróci, czy nie

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:15   #92
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Hej mamuski
My jak zwykle przy cycu i jeszcze z wyrka nie wyszłysmy

Cytat:
Pokazuje moją Haniutkę

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
witam w odchowalni widzę, że mój tytuł wygrał

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Meldujemy się z Julką Upiekłam ciasto z okazji założenia nowego wątku : Fale Dunaju -

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Gratulację dla Bybelli oczywiście, która zamknęła chyba listę

To....... ODCHOWUJEMY
Jeszcze Anulka nam została

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Właśnie weszłam na Waszą odchowalnie... bo niestety do Was nie przynależę. Nie mam co chować na razie.
Szkoda ,że już zaginęłam z pierwszej strony. Trudno. Nie urodziłam w lutym....
Kochana nigdzie nie zaginełas. Ja po prostu na szybko wczoraj watek zakładałam i dzisiaj rano Cie wpisałam zanim przeczytalam Twojego posta. Caly czas trzymamy za Ciebie kciuki
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:20   #93
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
nie mogę obrączki ani pierścionka włożyć jak włożę to widać, że przyciasne i mnie boli 1,5 miesiąca po porodzie a tu nic bardzo mi źle i przykro z tego powodu- uwielbiam biżuterię bo dodaje uroku dłoniom... lipa, nie wiem czy to wróci, czy nie
ja nosze... jakies 2 tyg po porodzie juz zalozylam... nieco ciasniejsze sa ale dobrze bo wczesniej mi obraczka spadala prawie
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:24   #94
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny zamężne albo neizamężne noszące bizuterie na palcach. Pewnie pod koniec ciąży chodziłyście już bez obroczęk i pierścionków a teraz dacie rady nałożyć. Bo ja wczoraj próbowałam i nie wcisnę obrączki na palec... a pierścionek zaręczynowy był lekko luźny to ledwo wchodzi teraz....

ja tez ie mogę założyć tzn założę ale mnie strasznie cisnie
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:33   #95
Haniula
Zakorzenienie

Moja mała ma dziś znowu dzien marudy nawet suszarka nie działa

Kiedy to sie skonczy

chociaz noc wspaniała jak zasneła po 19 tak spała do 2 a potem po 5 i ok 9 pobudka, wiec ładnie

Przyszła tez moja kiecka na chrzciny i jestem zadowolona, a juz w ogole za tą cene, ładnie skrojona, na miare uszyta Chociaz mogłam wziąc troche dłuższą, bo jak siadam to sie mini robi ale co tam, bede ksiedza kusic
Jeszcze musze tż-towi koszule kupić do koloru

I nie ma u nas wody i jak mam obiad ugotowac
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:37   #96
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
u
dziewczyny spójrzcie na tą wysypkę i powiedzcie mi, czy to skaza?
mimo podawania delicolu wczoraj mu wylazły takie plamy
odstawiam dziś nabiał, zobaczymy czy się polepszy.
Już mi słabo jak pomyślę że to uczulenie na nabiał. Jak ja wytrzymam bez mleka, serków, jajek i potem to cudowanie z jego dietą, o matko

Shot at 2012-03-07

Shot at 2012-03-07
Ja sie nie znam na tych wysypkach sama miałam dylemat czy ostawic nabial i poszłam za Twoja rada zeby nie odstawiac. U nas wszystko zeszło, czasami tylko kilka wyskoczy ale to raczej tradzik niemowlecy.

Cytat:
moja ma naczyniaki na czole na powiekach i malutki pod nocem. lekarz powiedział że do pół roku się wchłonie. podobno z twarzy szybciej znika

Moja tez ma na lewej powiece.

Ja juz moglam obraczke zalozyc miesiac po porodzie ale jakos mi tak dziwnie było bo prawie cala ciaze nie nosiłam i jak na razie nie zakladam.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:40   #97
Haniula
Zakorzenienie

edit : suszarka rulez uspiła mi dziecko

Ja obraczke nosiłam całą ciąże , tylko piersicionek w ostatnim miesiacu zdjęłam, bo ciasny ale teraz juz spowrotem nosze

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-03-07 o 09:41
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 09:42   #98
snesha
Rozeznanie

Witajcie. Nawet nie zorientowałam się że mamy już odchowalnię - wklejam co pisałam w poczekalni.
Przed weekendem wróciłam ze szpitala i nastąpiło bolesne zderzenie z rzeczywistością. Mąż co prawda świetnie radził sobie z dzieckiem, ale z domem duużo gorzej. Przez weekend musiałam odgruzować dom, przerobić tonę prania i zrobić mega zakupy bo brakowało dosłownie wszystkiego. No i nie mogłam oderwać się od Olka. Nie widziałam go ponad tydzień, i byłam w szoku jak urósł - papmersy prawie się nie dopinają, a wszystkie ciuchy na 56 poszły w odstawkę - niektóre nie ubrane nawet raz. Ale nie narzekam - wszystko lepsze niż leżenie w szpitalu.
Dziękuję wszystkim za słowa pociechy i przepraszam, że nie będę cytować, ale nie nadrobię za nic na świecie. Gratuluję nowym mamusiom.
Dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerku. Na schodach spotkaliśmy sąsiada z góry - pytał co to za dziecko i nie wierzył że Nasze - przecież nie było widać że jestem w ciąży wg Niego.
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:44   #99
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Moja mała ma dziś znowu dzien marudy nawet suszarka nie działa

Kiedy to sie skonczy

chociaz noc wspaniała jak zasneła po 19 tak spała do 2 a potem po 5 i ok 9 pobudka, wiec ładnie

Przyszła tez moja kiecka na chrzciny i jestem zadowolona, a juz w ogole za tą cene, ładnie skrojona, na miare uszyta Chociaz mogłam wziąc troche dłuższą, bo jak siadam to sie mini robi ale co tam, bede ksiedza kusic

I nie ma u nas wody i jak mam obiad ugotowac
pokaż kiecke
Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Witajcie. Nawet nie zorientowałam się że mamy już odchowalnię - wklejam co pisałam w poczekalni.
Przed weekendem wróciłam ze szpitala i nastąpiło bolesne zderzenie z rzeczywistością. Mąż co prawda świetnie radził sobie z dzieckiem, ale z domem duużo gorzej. Przez weekend musiałam odgruzować dom, przerobić tonę prania i zrobić mega zakupy bo brakowało dosłownie wszystkiego. No i nie mogłam oderwać się od Olka. Nie widziałam go ponad tydzień, i byłam w szoku jak urósł - papmersy prawie się nie dopinają, a wszystkie ciuchy na 56 poszły w odstawkę - niektóre nie ubrane nawet raz. Ale nie narzekam - wszystko lepsze niż leżenie w szpitalu.
Dziękuję wszystkim za słowa pociechy i przepraszam, że nie będę cytować, ale nie nadrobię za nic na świecie. Gratuluję nowym mamusiom.
Dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerku. Na schodach spotkaliśmy sąsiada z góry - pytał co to za dziecko i nie wierzył że Nasze - przecież nie było widać że jestem w ciąży wg Niego.

zrobiłam małemu gadowi herbatke i zanim wystudziłam to gad zasnął ;/
Stary 2012-03-07, 09:52   #100
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

zrobiłam małemu gadowi herbatke i zanim wystudziłam to gad zasnął ;/
moja wypiła teraz 0 ml ale z hippa koperkową. Oczywiście chodziłam z nią jak piła, żeby ją czymś zainteresować bo tak to by się pewnie rzucała aleierwszy raz tak zrobiłam, bo widzę, że stęka i coś jej nie pasi

I wiesz co? myślę, że na herbatki patrzeć nie mogła, bo miała 'skok rozwojowy' co do smaku...

"
Okresy skoków rozwojowych

5 tygodni (wrażenia)

Dziecko zaczyna być bardziej uważne i ”obudzone”, wszystkie zmysły są wrażliwsze niż wcześniej. Od tej pory dziecko słyszy, widzi czuje zapach i smak zupełnie inaczej niż dotąd i to może sie mu wydawać niezrozumiale i przerażające. Jedynym sposobem wyrażenia tego strachu jest krzyk i płacz oraz szukanie bezpieczeństwa w ramionach rodziców.

Nowe umiejętności:
  1. Patrzy słucha uważniej i dłużej
  2. Jest bardziej świadome dotyku, zapachów
  3. Uśmiecha sie po raz pierwszy lub częściej niż przedtem
  4. Układ pokarmowy może funkcjonować lepiej np. dziecku odbija sie rzadziej, rzadziej ulewa
  5. Może płakać prawdziwymi łzami po raz pierwszy

7-9 tygodni (wzory)

Dziecko w 8 tygodniu zaczyna rozróżniać wzory w dźwiękach, zapachach i smaku. Zauważa też, że jego dłonie należą do niego. Dziecko zaczyna mieć kontrolę nad swoimi ruchami, ale nadal są one nieskoordynowane.

Nowe umiejętności:
  • Podnosi głowę
  • Kopie nóżkami i macha raczkami
  • Dotyka przedmiotów
  • Próbuje złapać przedmiot
  • Trzyma przedmiot
  • Patrzy na ludzi wokół
  • Przygląda się twarzom
  • Patrzy na przedmioty, które sie świecą
  • Wydaje krótkie dźwięki i słucha siebie samego
  • Lubi słuchać piosenek"
Uwielbiam tą piosenkę

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-03-07 o 09:55
Stary 2012-03-07, 09:57   #101
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
moja wypiła teraz 0 ml ale z hippa koperkową. Oczywiście chodziłam z nią jak piła, żeby ją czymś zainteresować bo tak to by się pewnie rzucała aleierwszy raz tak zrobiłam, bo widzę, że stęka i coś jej nie pasi

I wiesz co? myślę, że na herbatki patrzeć nie mogła, bo miała 'skok rozwojowy' co do smaku...

"

5 tygodni (wrażenia)

Dziecko zaczyna być bardziej uważne i ”obudzone”, wszystkie zmysły są wrażliwsze niż wcześniej. Od tej pory dziecko słyszy, widzi czuje zapach i smak zupełnie inaczej niż dotąd i to może sie mu wydawać niezrozumiale i przerażające. Jedynym sposobem wyrażenia tego strachu jest krzyk i płacz oraz szukanie bezpieczeństwa w ramionach rodziców.

Nowe umiejętności:
  4. Układ pokarmowy może funkcjonować lepiej np. dziecku odbija sie rzadziej, rzadziej ulewa

7-9 tygodni (wzory)

Dziecko w 8 tygodniu zaczyna rozróżniać wzory w dźwiękach, zapachach i smaku. Zauważa też, że jego dłonie należą do niego. Dziecko zaczyna mieć kontrolę nad swoimi ruchami, ale nadal są one nieskoordynowane.

Nowe umiejętności:
  • Podnosi głowę
  • Dotyka przedmiotów
  • Trzyma przedmiot
  • Patrzy na ludzi wokół
  • Przygląda się twarzom
  • Lubi słuchać piosenek"
Uwielbiam tą piosenkę
no moj ewidentnie przechodzi skok 7-9....
ale herbatka bobovity mu bardzo smakuje...ile bym nie dała to wypije chętnie... ale mu ograniczam Hipp nie podszedł mu... nie chciał i nie chce do tej pory

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 09:58   #102
ewula83
Rozeznanie

Moj wypil dzisiaj 70 ml herbatkiRekord normalnie,zaraz kupa i piergi poszly
Stary 2012-03-07, 10:01   #103
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
no moj ewidentnie przechodzi skok 7-9....
ale herbatka bobovity mu bardzo smakuje...ile bym nie dała to wypije chętnie... ale mu ograniczam Hipp nie podszedł mu... nie chciał i nie chce do tej pory
hehe a jaki smak z bobovity? kupię dla spróbowania

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Moj wypil dzisiaj 70 ml herbatkiRekord normalnie,zaraz kupa i piergi poszly
tak szybko działa herbatka??

jeju jak moja lubi połykać powietrze...

Mojej się podoba piosenka system of a down wie co dobre... po mamusi

Stary 2012-03-07, 10:02   #104
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
hehe a jaki smak z bobovity? kupię dla spróbowania [COLOR="Silver"]

:
moim zdaniem lepszy smak i zapach od hipp
Stary 2012-03-07, 10:05   #105
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
moim zdaniem lepszy smak i zapach od hipp
nie nie, pytałam jaki smak kupiłaś czy koperkową czy rumianek?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 10:06   #106
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzien dobry!

Moje dziecko właśnie leży w kołysce i patrzy na karuzelę..

dph pytałaś o karuzelę ja mam taką http://www.mamabebe.pl/product-pol-1...rskie-921.html
dostaliśmy, mi sie średnio podoba, ale co zrobić. Julek nawet patrzy na nią. Ale czaję się na allegro na używaną FP Rain Forest.

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

No nie moge - pijane zule z pod sklepu. Moj wyglada jak na haju z przymruzonymi oczami i szczesliwa mina gdy jest najedzony:hahaha :
hihi, Julek też wygląda jak na haju po jedzeniu

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Inutil napisz nam proszę co Ci Pani Doktor napisała na liście rzeczy zakazanych przy AZS

Pochwale się - wygrałam dziś fajny płaszczyk na allegro:
http://allegro.pl/ms-fantastyczny-tr...172070674.html
Mam nadzieję, że wcisnę w niego moją tłustą i zwisa
fajny płaszczyk, ja mam kilka wiosenno-jesiennych ale w (.)(.) się nie dopinam i w brzuchu też kiepsko

Więc ni mogę: mleka, całego nabiału, białka jaja (żółtko można), seler, cebula, cytrusy, banany, czekolada i kakao, orzechy, wołowina, cielęcina i ryby.

Pani powiedziała, że wszystko inne można. Ale trzeba obserwować.

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w LIDLU jest BIELIZNA KORYGUJACA w 3 kolorach, bialy, cielisty I czarny, kszulki, stringi z paskiem na brzuch I takie rajtuzy.
kupiłaś? bo widziałam w gazetce i się zastanawiam..

Cytat:
dziewczyny spójrzcie na tą wysypkę i powiedzcie mi, czy to skaza?
mimo podawania delicolu wczoraj mu wylazły takie plamy
odstawiam dziś nabiał, zobaczymy czy się polepszy.
Już mi słabo jak pomyślę że to uczulenie na nabiał. Jak ja wytrzymam bez mleka, serków, jajek i potem to cudowanie z jego dietą, o matko

Shot at 2012-03-07

Shot at 2012-03-07

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

inutil a byłaś u zwyklego alergologa czy u jakiegoś dziecięcego? bo mój chyba też ma azs.....
możesz napisać, czego nie możesz jeść?
a po co ci recepty na bebilon pepti, skoro karmisz piersią? tak na wszelki wypadek?
wygląda podobnie jak u Julka, ale wiadomo, lekarze różnie patrzą na to.
Napisałam u góry Blanszorowi czego jeść nie mogę. A alergolog był dziecięcy.
Mleko przepisała, bo zdarzało się że dokarmialiśmy i w razie czego, żeby na szybkiego nie załatwiać jak potrzeba.
Dodatkowo kazała kąpać w oilatum i smarować maściami.
Stary 2012-03-07, 10:09   #107
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
nie nie, pytałam jaki smak kupiłaś czy koperkową czy rumianek?
koper
Stary 2012-03-07, 10:18   #108
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Łącze sie w bolu. czasem myslę ze kości mi urosły

Cytat:
tez ją uwielbiam, tz tez

Dzień dobry. Moja glodomorra śpi wykapalismy ją dziś z rańca bo tz idzie na druga zmianę i sama chyba nie podołałabym po kapieli cyc i spanie.
A mamuśka może sobie pouzupełniać lekcje
Wczoraj był u nas pediatra.Pytałam o coś na kolki, poleciła delicol

No i mała dziś przeszła samą siebie.
Ogłasam wszem i wobec ze jest mistrzem kupsztalania sie
Osrała mi rękę. najpierw rozebrałam ja a ta siknęła do góry, tz sie pochichrał, potem wyjęłam pampersa, zesrała się na podkład (tz śmieje się w głoś) a nastepnie gdy tz wymieniał podkład a ja ją podniosłam narobiła mi na rękę i bluzkę (tz skapitulował, połozył się na łózku i wył)...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:19   #109
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
ja tez nie - dalej jestem gruba - nic mi waga nie schodzi ;/

Cytat:
hehe a jaki smak z bobovity? kupię dla spróbowania

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

tak szybko działa herbatka??

jeju jak moja lubi połykać powietrze...

moja po mamie lubi Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine a szególnie w mamy i taty wykonaniu link : http://www.youtube.com/watch?v=5HwyybuTckQ Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 10:19   #110
Mijus
Rozeznanie

Dzień Dobry

Cytat:
Chociaż jeszcze mam wrażenie, że większym uczuciem nadal darzę kota, ale wszystko wskazuje na to, że dziecko w rankingu będzie niedługo przed kotem. Chyba jestem walnięta, ale nic nie poradzę, że mam fiksum dyrdum na punkcie zwierzaków. W moim domu rodzinnym zostały moje dwa psy i trzy koty z rodzicami, po tym jak wyprowadziłam się do tżta. Moi rodzice tak je kochają, że kazali mi przygarnąć inne zwierzątko u tżta Rodzina świrusów. W sumie moje dziecko ma 4 koty i 3 psy - licząc swój dom i u dziadków.
Nie jesteś sama, ja też tak mam Kocham koty Właśnie wyczesałam moją jedną ślicznotkę

Cytat:
Mi się udało nałożyć pare dni po porodzie ALe ja w sumie zdjełam też przed samym porodem, jakoś mi paluchy nie spuchły
Stary 2012-03-07, 10:21   #111
likas
Raczkowanie

Cytat:
koper
oo Natalia tez ją uwielbia - muszę jej wyrywać smoka bo wypiłaby całe 100 na raz

musze sie Wam pochwalić własnie przyszla kurtka, którą kupiłam na all i jest rewelacyjna - stan idealny i juz sie pierze (rozmiar 62) i wiosna nam nie straszna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kurtka.jpg (49,3 KB, 28 załadowań)
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:21   #112
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

No i mała dziś przeszła samą siebie.
Ogłasam wszem i wobec ze jest mistrzem kupsztalania sie
Osrała mi rękę. najpierw rozebrałam ja a ta siknęła do góry, tz sie pochichrał, potem wyjęłam pampersa, zesrała się na podkład (tz śmieje się w głoś) a nastepnie gdy tz wymieniał podkład a ja ją podniosłam narobiła mi na rękę i bluzkę (tz skapitulował, połozył się na łózku i wył)...
Stary 2012-03-07, 10:22   #113
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

ja też jeszcze nie mogę włożyć obrączki ani pierścionka chyba będę musiała oba poszerzyć

Cytat:
dzisiaj jedziemy na kontrole do chirurga...

Cytat:
a zapomniałam napisać, że bylismy wczoraj u neurologa z Fifim. Wszystko jest ok, nie ma żadnych uszkodzeń ukł nerwowego, tylko za bardzo preferuje prawą stronę. Mam go częściej kłaść na lewym boczku, zabawki mu dawać z lewej strony. Jest trochę słabszy fizycznie niż powinien być, ale to wina wcześniactwa i tego że tak dużo przytył w krótkim czasie.
Emocjonalnie rozwinięty nad poziom, czarował panią doktor uśmiechami i guganiem
i 120zł nie moje
kontrolnie mamy przyjść za 3 miesiace
super, że wszystko ok
po wczorajszym alergologu 120zł też nie moje
Cytat:
Oznajmiam, że jest mi lepiej w macierzyństwie, lepiej sobie radzę sama (!) bo teściówka już nie pomaga tak jak kiedyś widzi i cieszy się, że sobie zaczęłam radzić, ogarniać wszystko.
Rano 8-9 robię zabiegi pielęgnacyjne + witaminka D i z głowy jedno na caaały dzionek co mnie tak przerażało na początku... a to rachu ciachu i wysmarowany babulec
jołłł
Stary 2012-03-07, 10:22   #114
sandra1892
Zadomowienie

Dzień Dobry !!
Humor dziś lepszy
Mała ładnie spała Od 21 do 5;40 (Ale na spiocha mleko wciagnela o 00;00 Wiec tego nie licze )

U nas herbatka najpierw na uspokojenie , a wczoraj kupiłam ułatwiającą trawienie z Hippa . I zależy co ją kopnie, ale nieraz wypije 50ml a nieraz nie chce pluje i się rzuca.

Agatek, jestem z Ciebie normalnie dumna, że tak sobie radzisz Jeszcze trochę , a teściówka sama się będzie prosić, żebyś małą jej dała na troche

A powiedzcie mi śluz w kupce od czego może być ?? Bo ja już nie wiem. Jak mówiłam lekarce to kazała kupić Dicoflor, ale mała po nim miała zatwardzenia a śluz i tak był.
Stary 2012-03-07, 10:25   #115
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w LIDLU jest BIELIZNA KORYGUJACA w 3 kolorach, bialy, cielisty I czarny, kszulki, stringi z paskiem na brzuch I takie rajtuzy.
\

hahaha ale ja jestem zakręcona a ja tego szukałam w biedronce bo w biedronce są fajne lampki do kontaktu z regulacją światła i byłam pewna ze bielizna też miała być w biedronce a to w lidlu bo ja ten stanik chciałam sobie kupić i ten pas właśnie - dzięki za info
Stary 2012-03-07, 10:25   #116
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi śluz w kupce od czego może być ?? Bo ja już nie wiem. Jak mówiłam lekarce to kazała kupić Dicoflor, ale mała po nim miała zatwardzenia a śluz i tak był.
pediatra mi mówił, ze to zależy od tego co ja zjem a teściowa ma teorię że jen katar tak schodzi

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:27   #117
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a my własnie słuchamy
http://www.youtube.com/watch?v=Si4YsuU26HM
i

http://www.youtube.com/watch?v=aEozA...eature=related

Edytowane przez neska22
Czas edycji: 2012-03-07 o 10:29
Stary 2012-03-07, 10:30   #118
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Cześć laski!

Kingulcowi katar przechodzi, ale przeszło na mnie super... też mam tak jak ona- zatkana jedna dziurka...

Oznajmiam, że jest mi lepiej w macierzyństwie, lepiej sobie radzę sama (!) bo teściówka już nie pomaga tak jak kiedyś widzi i cieszy się, że sobie zaczęłam radzić, ogarniać wszystko.
Rano 8-9 robię zabiegi pielęgnacyjne + witaminka D i z głowy jedno na caaały dzionek co mnie tak przerażało na początku... a to rachu ciachu i wysmarowany babulec

Czasami już postawiam teściową przed faktem dokonanym, gdy pytam czy nakarmi małą albo wymuszam na niej wpajanie herbatek, bo ja nie mam tyle cierpliwości
Teraz to najczęściej ulula wieczorem kiedy mała ma kolkę i wyje (choć od 2 dni jest super, nie zapeszając )albo pobuja w wózku jak nie ma siły z nią już chodzić po domu Teściowa tak naprawdę zastępuje mi w jakimś tam % tżta którego nie ma i rzadko przyjeżdża, a jak już to na krótko... a tak to sama muszę sobie radzić, w końcu 'chciałam' dziecka...

No tyle co u mnie chwalenia z tytułu: "co to nie ja"
Hahaa, i o to chodziło. Widzisz sama, że to była tylko kwestia czasu
Braw nie będzie tylko cięgi co najwyżej za to wcześniejsze
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Jeszcze Anulka nam została

Kochana nigdzie nie zaginełas. Ja po prostu na szybko wczoraj watek zakładałam i dzisiaj rano Cie wpisałam zanim przeczytalam Twojego posta. Caly czas trzymamy za Ciebie kciuki
A właśnie nia miałam jak nadrobić poprzednich trzech stron tamtego wątku i sprawdziłam na pierwszej stronie, że już nikogo nie ma
Cytat:

Ale masz w domu pijaka
Cytat:
Superancko
Krzyś Kazika uwielbia

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:30   #119
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Właśnie weszłam na Waszą odchowalnie... bo niestety do Was nie przynależę. Nie mam co chować na razie.
Szkoda ,że już zaginęłam z pierwszej strony. Trudno. Nie urodziłam w lutym....

Byłam u lekarza... humor mi się nie poprawił. Nie dostałam skierowania na wywołanie. Powiedziała mi p. dr że jak nic się nie wydarzy to zaprasza w przyszły wtorek i dopiero wtedy dostanę na środę (14.03) do szpitala.
Super po prostu.... w środę będzie 41+6 dni.....
a mnie do psychiatryka odwiozą chyba bo moje nerwy nie wytrzymają tyle.... martwię się o synka i tyle. Trudno to zrozumieć ... chyba powinni to zrozumieć ,że się martwię.

Trudno.... kobieta musi wszystko znieść.
Spokojnie, doczekasz się a póki co wysypiaj się, zajmij sobą, bo później, to pewnie będzie z tym ciężko

Cytat:
Dziewczyny kupiłam dziś album do zdjęć samoprzylepny i robię pamiątkę dla Alana. Na okładce przylepiłam te opaski z rączki ze szpitala a na pierwszych dwóch stronach są zdjęcia z USG z 7 (fasolka), 21 i 32 tyg (4 portreciki w 3D), oraz taka karteczka z "wózeczka mydelniczki" ze szpitala z moim nazwiskiem, że urodziłam syna, jego waga i wymiary. Dam jeszcze fotki do wywołania i będzie super albumik. Mam nadzieję, że mu się spodoba

Pochwale się - wygrałam dziś fajny płaszczyk na allegro:
http://allegro.pl/ms-fantastyczny-tr...172070674.html
Mam nadzieję, że wcisnę w niego moją tłustą i zwisa
Fajny pomysł z albumem
T. dostał od mojego brata taki album książkowy, gdzie się wkleja różne zdjęcia, pamiątki itp. i opisuje różne wydarzenia itp.

Super płaszczyk

Cytat:

ja to szkołę życia w spzitalu przeszłam... 24h z małym sama (mama z tz przyjezdzali po południu, mama zostawała z małym na 2 h a ja do domku, kąpiel, obiad, zmiana obrania ), za długo nie mogli byc bo tam tylko jeden dorosły przy dziecku mogl byc wiec trzeba bylo sie zmieniac co chwila tak aby i tz mogl przy nim posiedziec). No ale większosć doby ja z nim sama... i ataki kolki sama musiałam przetrwać (jak ss nie dawałam), i sama kąpiel i pielęgnacja i karmienie i odbijanie i wszytsko....a wiadomo w szpitalu warunki średnie, mały sie wkurzał bo ciągle te same ściany widział i ten sam sufit... a on lubi wędrówki po mieszkaniu...
Kurcze... Szacun za to, że dałaś radę

Cytat:
Mi nie spuchły palce a obrączka jak delikatnie luźna była, tak nadal

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
to ta z zamkiem z tyłu co pokazywałaś?

Ja dzisiaj dostałam meila od sprzedawcy, że czas przesyłki zwiększył się do 6 dni od wpłaty... spoko, bo na aukcji też to było napisane, ale mam nadzieję, że liczą od poniedziałku, bo kupiłam i zapłaciłam w sobotę
A jak nie, to muszę kupić gdzieś cienki czerwony pasek

Cytat:

5 tygodni (wrażenia)

Nowe umiejętności:

7-9 tygodni (wzory)

Nowe umiejętności:
  • Podnosi głowę
  • Dotyka przedmiotów
  • Trzyma przedmiot
  • Patrzy na ludzi wokół
  • Przygląda się twarzom
  • Lubi słuchać piosenek"
Uwielbiam tą piosenkę
Mój chyba powoli będzie miał ten drugi, bo zachowanie podobne, jak przy tym pierwszym ostatnie dni
np. jest mocno śpiący, ale w dzień śpi po 3-4 godziny w sumie tylko na i po spacerze, a tak, to się bidul męczy z zaśnieciem

Piosenka rewelacja

Znów nocka przespana ładnie i wyspana w granicach możliwości T. spał 23-4:15, 4:40-8:30 ale w nocy nie ściągnęłam mleka i rano obudziłam się z bólem

Miała przyjść dzisiaj koleżanka na kawkę, ale rano napisała, że ma jakąś jelitówkę i nie chciałaby zarazić T. szkoda... nawet upiekłam na tę okazję ciasto, co ostatnio zrobiłam na Boże Narodzenie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:32   #120
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
moja ma naczyniaki na czole na powiekach i malutki pod nocem. lekarz powiedział że do pół roku się wchłonie. podobno z twarzy szybciej znika

i też włochatka taka fajne Haniutki

moja też duuuużo ssie i smoczka nietoleruje wypluwa i po prostu nie chce a już kilka podejść robiliśmy

Anulka nie łam się jeszcze chwileczka i też będziesz tulić synka. zamiast się zamartwiac ciesz się jeszcze ostatnimi chwilami jako takiej wolności

Sandra spokojnie bo malutka wyczuwa jak Ty jestes rozdrażniona i moze dlatego płacze...

a kolczyk w pępku miałam ale jeszcze nei włożyłam spowrotem ale może dzisiaj włożę bo mój brzuch się całkeim nieźle wchłania

ja pierscionek nosiłam przez całą ciąże fakt że jakos w 20tyg musiałam przełożyć na inny palec i pod koniec ciąży miałam już tak palce spuchniete że pierscionka śćiągnąć nie mogłam ale jakoś 2 tyg po porodzie opuchlizna tak mi zeszła że pierścionek wrócił na palec na którym nosiłam przed ciążą

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości