|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
![]() ![]() Ja mi sie marzy ciepełko .
|
|
#3752 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
liczysz, że mała zrobi to za ciebie w sumie mrowakowi się udało, dentystka pomogła i Gabi więcej nie chciała, jak widać wszystko jest możliwe.Amelka miała taki czas, że mówiła przez cały dzień "dudu bebe", wyrzuciła go nawet do kosza, a wieczorem ryk i grzebanie w koszu w poszukiwaniu dudu Cytat:
![]() ![]() A w temacie smoczków - w niedzielę rano szykowałam się do szkoły, a mała ze mną w kuchni urzędowała. Wyciągam cukier z szafki, spieszę się, bom oczywiście jak zwykle spóźniona, do tego małą musze do mamy zawieźć bo tz zabalował z kolegami (ale to inna historia), więc wyciągam ten cukier i wypadł smoczek, centralnie do mojej kawy. Miałam nadzieję, że mała nie zobaczy, ale ona od razu "mama dudu" ), na szczęście Amelka olała sprawę mówiąc "dudu pupa (bo kupa nie umie)" ufffff
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też aż tak ciepło nie jest ale zamieniłam czapkę i buty. O rękawiczkach nie wspomnę bo one jako takie służą jako dekoracja
. Prawie na siłę wciągałam jak było -15. Byłoby fajnie jakoby do słońca dołączyła wyzsza temp Osobiście dla mnie obrzydzanie czegokolwiek to nie najlepszy pomysł ale to tylko dlatego że ja np. nie chciałbym żeby mi się coś obrzydliwego kojarzyło z czymś od czego jestem uzależniona .
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dzisiaj też bardzo zimno , ale w tamtym tyg 12 stopni było więc mała chodziła w bezrękawniku.
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Libra dziękuje za odpowiedz
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
U nas raz było 25 w słońcu ,ale mimo to ubrałam jak zwykle bo to ciepło jeszcze nie to ,jak to mój dziadek mawiał "par kości nie łamie" (gorąco kości nie łamie)
Asiulek ale wam fajnie poszło z tym nocnikiem
|
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też dzisiaj zimno. Dzisiejszy dzień mnie wykończył. Rano postanowiłam zrobić porządek koło domu po zimie - czyli sprzątanie kupek mojego pieska. prawie dwie godziny mi zajęło wyzbieranie wszystkich. Ile ten mój pies sra.
Muszę mu chyba ograniczyć jedzenie . Potem podjechałam do żłobka zobaczyć jakie mają warunki - były takie sobie. Po trzeciej pojechałam do Opola do malutkiej. Z wszystkim muszę się śpieszyć bo co 3 godziny staram się wydoić przez co ciężko mi zorganizować większe prace czy wyjścia. Np. w sobotę byliśmy w Katowicach to doiłam się w samochodzie podczas jazdy. Wykańcza mnie to.PS. Nataszka dzisiaj skończyła 2 tygodnie. Jutro ma być badana przez kardiologa a w następnym tygodniu będzie badanie okulistyczne. Bardzo sie boję tych wszystkich badań.
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Ania - zdrówka
Asia - brawa dla Werci za nocnik .Ze smoczkiem to jak juz będziesz gotowa to go poprostu zabierz i tyle. Nie kombinuj, wyrzuć, schowaj zwłaszcza przed sobą. Dacie radę jak z nocnikiem ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
. Będzie dobrze
|
|
#3758 |
|
Raczkowanie
|
100 lat dla Lenki!! dużo radości i miłości oraz nieskończonego zasobu słownictwa...
(jak zwyklę na ostatnią chwilę ) ja muszę nadrobić 2 str ale to jutro... bo dziś już padam.. założyłam dziś Kali pampucha... i mam znowu spokojne dziecko w domu... wzięłam się za nią od 2giej str... za każdym razem jak ide do wc biorę ja ze sobą i później skaczemy tańczymy i cieszymy się ze udało mi się zrobić sisi ale jak pytam czy ona usiądzie to jest 'NIE' i ucieka... spróbuję za jakiś czas puścić ją z gołą pupą... monka- źle mi się czyta bo zazdroszczę! oczywiście jestem dumna z dziewczynek że sobie radzą z nocnikiem.. a nie to co moja mała evitka- ja wyczytałam gdzieś że nie powinno się pytać dziecka czy chce siku bo zawsze odpowie NIE.. że lepiej pytać czy brzuszek chce siku... ale u nas to też nie działało... ale spróbuj może lenka załapie pop- mam nadzieje że z badaniami nataszki będzie tak jak z oliwki a nawet lepiej... |
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Teraz mlodego w goscinnym przetrzymuje przy bajce,bo inaczej leci do eryka i go budzi. Probuje nowa metode wychowawcza. Jak narazie jak mlody uciekal to tylko lecialam za nim i krzyczalam ze ma wrocic straszac ze za kare bedzue wsadzony do wozka. Teraz jak grzecznie siedzi w wozku to go chwale ze pieknie i za to go wypuszcze.i jak wyjdzie to chwale,bije brawo jak tylko chwile grzecznie idzie.i tak pp jednym dniu coraz wiecej chwil ze zachowuje sie normalnie w nagrode wczoraj poszlismy do marketu do jego ulubionego autka za 2zl ![]() Asiulek podstawowe pytanie kto u was rzadzi ty czy wercia? ![]() Jak chcesz zabrac smoka to to zrob i tyle bez zbednych ceregieli.przeciez sama sobie w sklepie nie kupi. Starajcie sie wogle unikac rozmow o smoku,jakby nigdy go nie bylo. Ten sposob z robakami mi sie nie podoba bo to jakby nie bylo jest najlepszy przyjaciel twojego dziecka. Moze lepiej w cytrynie namocz. Choc to i tak tez kiepski pomysl. Lepiej przejsc do porzadku dziennego z sytuacja ze smok byl ale sie zmyl. Ale to wylacznie Ty musisz tym rzadzic,jak jeszcze nie dojrzalas do tej decyzji,nie jestes przygotowana to daj sobie spokoj az bedziesz gotowa. Ja to widze jak rzucenie palenia przezemnie rzucilam z dnia na dzien.a nie ze najpierwc ciensze lub slabsze fajki ![]() moze odpusc narazie P0P dojenie wykancza.wspolczuje
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nina wypija butlę mleka o 19 i pół godziny pózniej już śpi. Wczorajszy dzień zaliczyła mała bez nocnikowej wpadki.Od rana do wieczora nosiła te same majtki.Pięknie sama woła. U nas ciepło,ja też w zimówce już nie chodzę.
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
jezu ten net mi nie pokazuje nawet wszystkich postow,dobrze ze od kwietnia bedzie inny!!
Asiulek sorki,ale litosci! mnie zabieranie smoka ominelo,ale zabralabym i juz ,bez przesady straszyc dzieciaka jakimis robakami,na prawde nie dasz rady ze 3-4 nocki sie przemeczyc?a oze jedna tylko? ni gadaj a zabierz i juz zimno cholera;/ ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- ja to generalnie cala zime chodze z krotkim i na to tylko kurtka ale ogolnie u nas nie jest za cieplo i np w bezrekawniku nie puscilabym mlodej...
|
|
#3762 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Catro wszystkiego najlepszego dla Oleńki,ogrom zdrowia i wytrwałości,żeby wszystko się ułożyło i żeby Oleńka mogła się zająć tylko przyjemnościami ucałuj od cioci i Danielka! ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Pop to już 2 tygodnie Co do body to ja nadal zakładam Danielowi i kupiłabym jeszcze większe gdyby były,to świetna rzecz na zimno Co do picia to butelki juz nie pamiętam ani niekapków-Danielek normalnie pije wszystko co do picia łącznie z mlekiem z normalnego kubka lub szklanki co mnie cieszy no ale coś za coś (brak konwersacji nadal )i też marzę o wiośnie a ogólnie to mam przesilenie przedwiosenne(pewnie nie ma czegoś takiego)ale nagromadziło się mnóstwo problemów na raz i chyba już nie ogarniam ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Daniela też nadal zimowo ubieram ale musze jakąś czapkę lżejszą poszukać ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
narzeczony ją dogania ale troszkę wolniej mu to idzie(tzn wina leży chyba niestety w babci )chociaz i tak już mega postępy na weekendzie jak jestem to też go już nie przebieram
|
||
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam problem z buciorami,musze jej kupic jakies za kostke wiosenne jedne w CCC mi sie podobaly to sie najwyzej przejdziemy,bo takie zwykle wiosenne mamy juz 3 pary to styka.
|
|
#3764 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
on z tym rowerkiem tylko chodzi na stojaka a na hulajnodze już nieźle śmiga |
||
|
|
|
#3765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jedne w kolorze kremowym, a drugie granatowe ostatnio coraz więcej rzeczy dostajemy takie same mamy juz sukienki na wielkanoc, 2 pary spodni, bluze, dresy, kilka koszulek i teraz buciki ![]() lubie być ubrana tak jak moje dziecko
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oliwka kupie Zosi hulajnogę na imieniny albo dzień dziecka,ona w tamtym roku już jeździła na hulajnodze u znajomych. Stawała nóżkami a ja ją woziłam
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Wszystkiego najfantastyczniejszego dla Oli. A przede wszystkim zdrowia życzę. 100 lat, 100 lat ![]() Ja oczywiście strasznie zmęczona jestem po tej nocy z przerwami. My też nadal wiemy co to butelka i mleko. Oliwka pije mleko 2 x dziennie rano i wieczorem. Lubi je. Od jakiegoś miesiąca podajemy jej raz dziennie zwykłe mleko, pije je ale i tak woli to pepti. Przyzwyczaiła się już do tego dziwnego smaku. Co do nocnika to u nas bez zmian. Czyli siku do nocnika a kupka do pieluszki. Jak na razie nie chcemy z tym walczyć jeżeli jaj tak wygodnie. Ona sama gdy chce kupkę to woła o pieluchę więc i tak dobrze bo wie kiedy chce. W gacie nie zrobi, na nocniku nie zrobi, na kibelku nie zrobi a nie chcemy aby wstrzymywała.
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
100 LAT, 100 LAT OLCIU. DUŻO ZDRÓWKA Brawa dla dzieciaków za nocnikowe postępy ![]() U nas kolejna noc bez smoka. Chyba juz czas przestać liczyc i przejść do porządku dziennego nad tym jakże miłym faktem .Słońce pieknie świeci, termometr pokazuje zimę ale byle do wiosny . Juz bliżej niż dalej.Ja lubię ubrania na cebulkę. Jeśli chodzi o moje ubieranie to najważniejsze dla mnie to porządne majty, przykryte plecy, ciepłe skarpety. Nie znoszę czapek ale jeżeli już zakładam to musi być dokładnie naciągnieta na uszy inaczej dla mnie to bez sensu.Zośka ma upodobania po tatusiu i woli chłodek
|
#3769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://aukcjewp.wp.pl/buty-baletki-b...165150864.html ale połowe taniej ![]() a te granatowe to z HM http://aukcjewp.wp.pl/hm-niebieskie-...177308271.html w rzeczywistości są ciemniejsze niż na zdjęci i duzo tańsze były w sklepie niż na aukcji ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Olu wszystkiego najlepszego
|
|
#3770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj i dużo zdrówka dla OLI
Cytat:
![]() Misiek nie umie pić z kubka, wszystko ląduje na bluzce. Mleko pije z niekapka 2 razy dziennie i juz tylko krowie.. Soczek z bidonu lub z kubeczka z dzióbkiem i chlapie nim gdzie sie da ![]() Cytat:
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
100 lat dla Lenki i Oli
Ana dzieki , o to wlasnie mi chodzilo . Nie mam czasu na grzebanie w watku z kosmetykami , tam pewnie multum jest kosmetykow . Jak ci sie moze kiedys przypomni to wklej . Ana Asiulek az w szoku jestem jak wam idzie z pielucha , no szok . Machaj ty nie zazdrosc, na was tez przyjdzie czas, nie ma co sie nakrecac Iza hehe no ja tez tak liczylam , ze kolejna noc , no super i znowu kolejna i wlasnie tak w koncu stwierdzilam ,ze juz chyba nie ma co liczyc i jest to juz codziennosc. Gratulacje .My dalej w pampku , malemu daaalej ida piatki , wyczulam wczoraj wielkiego szpica pod dziaslem, no jest ogromny . Kurde nie wiem kiedy sie przebije. Budzi mi sie w nocy , jeczy. Mnie dalej plecy bola i nie mam sily go na nocnik wysadzac . Jak nie pomoze to chyba pod noz pojde bo ciezko jest co kolwiek robic, kazde kichniecie pierdniecie boli hehe Pop trzymam kciuki za Nataszke , oby wszystko bylo dobrze, tak jak z Oliwka , silna jest strasznie i bardzo dzielka . Z tego stresa to szybko schudniesz , codzienny strach , masakra. Budzisz sie to pewnie pierwsze co myslisz to co z mala, pwnie kazdy telefon jest stresujacy, tak mi sie wydaje.
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Olciu Wszystkiego Naj Naj Ostatnio moje dziecko jest nie do zniesienia, już nie mam do niego siły najchętniej spakowałabym manatki i pojechała odpocząć od tego urwisa.---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- P0P będzie dobrze
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
100 lat dla Oleńki!!
Co do pytania- u nas rządzę ja, nie Wercia Ja nie uważam, że dla niej smoczek to przyjaciel. Co innego gdyby z nim latała cały czas a ona tylko w momencie zasypiania po niego sięga a potem ma go w nosie. W dzień nim rzuca jak spotka na swej drodze. Dl;atego nie uważam pomyslu z robakami za sly pomysł bo znam kilka przypadków gdzie pomogło.u kazdego co innego- jak np. było z obciętym smokiem u minki. Ale ok, temat zamknięty, oznajmię wam jak już będziemy bez ![]() u nas dzis piękna pogoda pomimo, że zimno. zaliczyłyśmy dziś plac zabaw i mała nie miała zamiaru z niego wychodzić chciałam poczekać z tym do wiosny ale zobaczyła 3-ke dzieci w podobnym wieku i też chciała. Super się bawila tylko teraz bedzie problem czuję... za każdym razem będzie znowu chciala tam włazić a na razie miała wytłumaczone, że jest za zimno... a my gdziekolwiek idziemy to MUSIMY koło niego przejść.Kolejny dzień bez wpadki. zastanawiam się kiedy przestać jej zakładać na drzemkę pampka? jak to zrobić? jak ona przeważnie sypia ok 3 godzin to ja wątpię, że się nie zsika... zawsze po drzemce ma leciutko zsikanego... ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- aneczka-współczuję bo wiem o czym mowisz Moja ostatnio jak jej wiatr zawieje. Jest kochana, grzeczniutka i nagle bach!! robi jakąś aferę... bardzo łatwo wpada w nerwy, przy każdym zakazie foch i nerw. Ale przetrzymam choć czasem mam ochotę ją wystawić na balkon
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-03-07 o 12:09 |
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
ANECZKA moze mu zeby ida? ma wszystkie? Sproboj wyczuc, moj ostatnio tez maaaruda i jeczydupa , przez zeby. Na dole mu dwie ida , jedna jest wieksza a druga mniejsza, czekam az sie przebija, nie wiem jak na gorze, ciezko sprawdzic.
Asiulek zrobisz jak uwazasz . Moj chodzil ze smokiem prawie caly dzien takze u nas byl mus ![]() Ana a mialas ten olej https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html , wlasnie wczoraj kupilam, fajny sklad i teraz wyczailam ze na wizazu jest recenzja . Kupilam go w sklepie z azjatyckimi produktami , turcki, hinduskie itd. Wzielam jeszcze jakis z jasminu , ten http://pekenito23.pinger.pl/m/8915751 . Co tydzien w tym sklepie jeste i mnie natchenlo zeby isc na kosmetyki i je tam zlukac . Tanie jak barszcz mysle biore .
|
|
|
|
#3775 |
|
Wtajemniczenie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA OLENKI ZYCZY CIOCIA AGA KARINKA I ADRIANEK
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Asia pytalas wiec odpowiedzi polecialy
skoro nie uwazasz ze to zly pomysl to rob tak jak ty uwazasz, to ty musisz dojrzec zeby jej smoka zabrac,ona bardziej gotowa juz nie bedzie .U mnie Oli spi,maluch na macie,obiad zjedzony ,tz w pracy do 22,wstanie pojdziemy na spacer. Ja nie ubieram dziecka tak jak siebie bo w ogole mi sie to nie podoba,dzieciak to dzieciak,ma inne prawa ubioru i to jest najfajniejsze wiec staram sie ja w miare kolorowo i fajnie ubierac,siebie tak juz nie ubiore ![]() Mojej w takich balernkach jakos nie widze...zdejmowalaby je bankowo co chwila,ale z tym jej przegubiem to tylko baleronki by jej z nich wystawaly
|
|
#3777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem właśnie po nocy z nim na włosachTen drugi miałam w wersji zielonej,alma solo,ale nie polubiliśmy się Ciekawe czy ten jaśminowy nie ma parafiny w składzie-coś mi się kojarzy,ale nie pamiętam ![]() Jak będziesz widziała w tym sklepie heenare-tylko nie w proszku,a normalnie olej to gorąco polecam.Sesa też warta zakupu. Zwróc też uwagę na olejki i szampony khadi ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Olusiu wszystkiego najlepszego klaski :zdróweczka jak najwięcej
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A jakiej masz konsystencji ten olej, plynnej czy smalcowe ? Chyba bedzie mi lepiej nakaldac go jak bedzie w plynnej, bo teraz rozcieralam w rekach . .W kuchni olej kokosowy tez mam konsystencji smalcowej, ale to normalne, dla tych oleji. Ten Jasmine ma parafine jako pierwszy skladnik , potem canola itd. Zapach mi troche przypomina hinduski . Kurcze nie wiem czy je tam wyczaje te ktore podalas, byly jeszcze jakies szampny i odzywki i cos jeszcze. Za tydz sprawdze. Dzieki . No i super ze trafilam z tym kokosowym olejem
|
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Najważniejsze dużo zdrowia
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sesa i heenara też mają postać smalcu. Czyli dobrze podejrzewałam,że alma na parafinie uważaj na nią,bo może Ci napaskudzić.Unikaj wszystkiego co ma parafine w składzie.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

gdzie ta wiosna 

w sumie mrowakowi się udało, dentystka pomogła i Gabi więcej nie chciała, jak widać wszystko jest możliwe.
(ale to inna historia), więc wyciągam ten cukier i wypadł smoczek, centralnie do mojej kawy. Miałam nadzieję, że mała nie zobaczy, ale ona od razu "mama dudu" 
Muszę mu chyba ograniczyć jedzenie
. Potem podjechałam do żłobka zobaczyć jakie mają warunki - były takie sobie. Po trzeciej pojechałam do Opola do malutkiej. Z wszystkim muszę się śpieszyć bo co 3 godziny staram się wydoić przez co ciężko mi zorganizować większe prace czy wyjścia. Np. w sobotę byliśmy w Katowicach to doiłam się w samochodzie podczas jazdy. Wykańcza mnie to.

a co to takiego 

Catro wszystkiego najlepszego dla Oleńki,ogrom zdrowia i wytrwałości,żeby wszystko się ułożyło i żeby Oleńka mogła się zająć tylko przyjemnościami 

klaski :zdróweczka jak najwięcej