|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
Mialam usg w poniedzialek- dzidzia dobrze sie rozwija i z wielkoscia tez jest ok, serduszko mocno bije. Lekarka powiedziala, ze ten maly czlowieczek da sobie rade, najwyzej ja zeby strace
|
|
|
|
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1113 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=aga_ton;32773539]pszczolko, bardzo mi przykro. nawet nie umiem sobie wyobrazić tego, co teraz przeżywasz. trzymaj się dzielnie
enigmama, u mnie podobnie, tylko że mnie trzymają mdłości całodobowe nie odzywałam się przez kilka dni bo zwyczajnie nie miałam siły. tylko spałam, wymiotowałam i znowu spałam... i tak przez kilka ostatnich dni. dzisiaj wybrałam się (zresztą po raz drugi od kilku tygodni Cytat:
No teraz to mnie nastraszyłaś, a właściwie twój lekarz Czy to znaczy że jak kobieta w ciąży czuje się super, nie ma mdłości i wymiotów to z dzieckiem jest coś nie tak?? |
|
|
|
|
#1114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1115 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=karolluki;32773893]
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1116 |
|
Raczkowanie
|
Almariel Karolluki
no taki nasz los z tymi mdłościami, Katarzinko nie ma reguły ja zdrowo ciązowo-przechodzilam i urodziłam dwie córcie a przy jednej mialam mdlosci 2 tgodnie a przy drugiej kilka dni tylko.dlatego mam nadzieje na chłopcyzka teraz :P wierze w to a jak bedzie córciaa to przynajmniej ubranka mam. Przy okazji jakby sie okazalo ze faktycznie chlopiec to sie chetnie wymienie z mamusią jakiegos chlopczyka która sie spodziewa dla odmioany ćórci na ubranka mam sliczne
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#1117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hahaha! ale ja mam to samo! nakręcam się- i jak nie w jedną to w drugą stronę przesadzam ![]() polecam w tej kwestii wspomnianą już przez dziewczyny książkę "W oczekiwaniu na dziecko" - jest bardzo wyczerpująca i rozwiązuje wiele wątpliwości... Znalazłam tam chyba odpowiedź na każde nurtujące mnie pytanie. No i jest napisana w taki przystępny i życiowy sposób
|
|
|
|
|
#1118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w ciąży czuje się nieźle i kompletnie się tym nie przejmuję. Nie wymiotowałam ani razu i bardzo się z tego cieszę. Przynajmniej spokojnie mogę pracować i oby tak dalej. Każda z nas przeżywa ciąże na swój sposób. aga_ton nie zazdroszczę. Sytuacja w sklepie dość zabawna ![]() Może zamawiaj zakupy przez internet? Większość marketów daje taką możliwość. Nie wiem tylko za jaką dopłatą. |
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=karolluki;32773893]
Cytat:
Ciagle mi cos lezy na zoladku. Zwariowac idzie. Kiedys bylam pelna zycia a teraz cale dnie poza praca przebywam w lozku i albo spie albo wymiotuje i tak na okolo ![]() Ide sie szykowac, bo mam dzisiaj spotkanie z polozna. Musze sie wyplakac, jaka to jestem niedobra matka co prawie nic nie je a jak zje to i tak laduje to w wc Milego Dnia!!! |
|
|
|
|
#1120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1121 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Staram się spokojnie i z dystansem podchodzić do różnych tego typu informacji ale nie zawsze się udaje A panikara ze mnie straszna, jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to przez tydzień ględziłam mężowi że na pewno będę miała mdłości, będę wymiotować, będę się źle czuła itd. a tymczasem nic z tych rzeczy ![]() Teraz się ze mnie śmieje że ja to jestem stworzona do bycia w ciąży
|
|
|
|
|
#1122 | |
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
no coś ty, wszystko jest w porządku. każda kobieta przechodzi to inaczej i wcale to nie oznacza, że brak niektórych objawów to zły znak. mi np. oprócz mdłości i wymiotów nic nie dolega, ani nie mam zaparć ( raczej biegunki mnie męczą i może też powinnam się martwić), sikam normalnie 3- 4 razy dziennie, w nocy nie wstaję ani razu i też jest wszystko w porządku. nie martw się głupotami ![]() a zresztą co miał powiedzieć lekarz jak przyszła do niego babka ledwo żywa, wymęczona po całodziennych wymiotach. musiał ją jakoś pocieszyć, by dała radę i się nie rozmyśliła Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-03-07 o 13:15 |
|
|
|
|
#1123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Ciężko mi będzie, ale może się zdecyduje i tak to już odkładam od dwóch lat, bo się boję, że nie dam sobie rady. |
|
|
|
|
#1124 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co myślicie o wózku Graco Symbio albo Navington Cadet? Potrzebuję wózka, żeby mi się mieścił w małym bagażniku samochodu i żeby był w miarę lekki.
|
|
|
|
#1125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=lilka00;32774427]Poszło o pieniądze, wypomina mi, że dał mi na wizytę u prywatnego ginekologa, a ja nie oszczędzam na wszystkim, tylko kupuje sobie różne rzeczy za SWOJE pieniądze, skoro mnie na to stać, to czemu wzięłam od niego te na wizytę. Dodam, ze on zarabia 4 razy więcej ode mnie, bo ja nie mam stałej pracy, no ale cóż. Oczywiście oddałam mu to co mi dał, może się wypchać.
to niedobrze, że już teraz zaczynają się takie przepychanki o pieniądze i wypominanie. chyba czas na poważną rozmowę. a zresztą po pierwsze i chyba najważniejsze to również jego dziecko więc powinien się dokładać, łaski nie robi. trzymam kciuki, by wszystko się jakoś ułożyło |
|
|
|
#1127 |
|
Wtajemniczenie
|
Widocznie nie jest dla niego najważniejsze, nie wezmę już od niego ani grosza, na szczęście jestem w stanie poradzić sobie sama z pomocą rodziców i chyba tak zrobię, nie pozwolę sobie na takie coś.
|
|
|
|
#1128 |
|
Wtajemniczenie
|
cham i prostak z niego ... jak mozna tak powiedzieć? O nie jak by mój facet mi wypomniał ze dął mi kase na lekarza to bym mu patelnią w machę zapitoliła! Zrobic dziecko to potrafił a łożyć na nie to juz nie umie? Niektóre chłopy myślą ze dziecko to sie robi potem sie ono SAMO rodzi ZDROWE, SAMO się chowa i nie kosztuje nic .... tylko jeść musi ale na początku to za darmo bo z cycka... bosze prostaki jedne...
|
|
|
|
#1129 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niektórzy faceci są nie do pojęcia. Jakby nie wiedzieli, że do spłodzenia dziecka potrzeba dwojga. Skoro go stać, to co on jeszcze jojczy... Najważniejsze, że masz rodziców, którzy Cie wspierają. Nie ma sensu marnować się z takim typem. Dziecko nie przekreśla szansy na znalezienie sobie lepszego partnera. Edytowane przez Agnus21 Czas edycji: 2012-03-07 o 13:41 |
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
lilka00 to Co Twój chłopina numer wywinął ... musisz z nim o tym porozmawiać bo kwestie finansowe dopiero się zaczynają to Wasze wspólne dziecko i nie można tak podchodzić do sprawy a jeszcze kwestia że maleństwo odczuwa wszystkie Twoje smutki - uśmiechu Tobie życzę
dzisiaj nie widziałam Sojki , Gda, Axxxa i Moni ..... gdzie się podziały
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-03-07 o 13:48 |
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co ciężko coś doradzić ale ja myślę, że jakaś nauczka mu się należy
|
|
#1133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej odrazu pogadaj ze swoim TZtem, bo pozniej to moze byc jeszcze gorzej.Moj zarabia dwa razy wiecej niz ja ale od samego poczatku trzymamy kase razem i nigdy w zyciu nie zabronil i niewygadal mi niczego. Sam czesto jak mam dola wygania mnie na zakupy aby sobie kupila cos na poprawe humoru. |
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aduni przesyłam moc dobrych myśli. Każdego dnia o niej i Malutkiej myślę i bardzo współczuję. Kochana dla Ciebie i męża dużo siły i wiary w pogodne jutro. |
|
|
|
|
#1135 |
|
Raczkowanie
|
HEJ DZIEWCZYNY ,ZOBACZCIE CO ZNALAZLAM NA JEDNEJ Z "CIAZOWYCH STRON" :
TYDZIEŃ 14 (12. tydzień po poczęciu) Zwykłe burczenie czy... Uwaga ! Każda ciąża jest inna, dlatego podawane przez nas fakty pełnia jedynie funkcję orientacyjną. W razie jakichkolwiek wątpliwości, skontaktuj się ze swoim lekarzem. Niektóre kobiety mogą już na tym etapie ciąży odczuwać ruchy płodu, inne muszą jeszcze poczekać kilka tygodni. Z reguły szybciej potrafią je rozpoznać mamy, które już rodziły oraz osoby szczupłe. Już wkrótce te delikatne muśnięcia zmienią się w dzikie harce skutecznie wyrywające nawet z najgłębszego snu. CZYLI WYCHODZI NA TO,ZE TO MOGL BYC MOJ ROBASZEK! |
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak nie miałam ochoty na jajecznice tylko fryty
. Lilka nom nie wygląda to dobrze,bo przecież dla niego powinno to być ważne,że dziecko zdrowe a nie ile za wizyte się płaci. Powinnaś z Nim poważnie porozmawiać i ustalić to co powinno być dalej. Bo jak kiedyś zostaniesz całkiem bez dochodów to nie wyobrażam sobie jego postawy jak musiałby Was utrzymywać cały czas. No ja to jestem nerwowa i jakbym usłyszała takie coś to bym trzecią wojne zrobiła tatusiowi i dopóki by nie zrozumiał co robi źle to nie miałby co się pokazywać,ale nie bierz ze mnie przykładu bo ja nerwus straszny![]() Kochane ale większość wózków mieści się do standardowego sedana przecież chyba,że autko małe jakieś strasznie,albo wózek krowa![]() Też bym chciała na prawko ale ja to się boje i tak zwlekam z roku na rok .Konczi ciasto na nalesniczki to ja tak na oko robię,nie mam proporcji sprawdzonych i wychodza całe
|
|
|
|
#1137 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dobrze się ją czyta, jest napisana właśnie z nastawieniem na uspokajanie czytelniczek, juz we wstepie jest to wyraznie widoczne ![]() pOlecam takze! Cytat:
liche mocowanie gondoli wyglada na mały (gondola) siedzisko w spacerówce z tego co widze nie ma rozkladanego oaprcia tylko jest KUBEŁKOWE czyli zeby dziecko spało to sie je przechyla tylko w dól. Prócz tego ze ma fajny nowoczesny wyglad i niską wage to wg mnie jest niepraktyczny. Nie kupiłabym go za taką cene.tego drugiego nie znam ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() :roll eyes:
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|||
|
|
|
#1138 |
|
Rozeznanie
|
Witam się dziś
![]() Strasznie boli mnie głowa, jestem okropnia zmęczona. Za oknem taka piękna pogoda a ja nie do życia Filusia zdjęcie dzidzi słodkie, takie wyraźne. Choco trzymam kciuki za wizytę Wrzuć zdjęcia po powrocie to zobacze jak mniej więcej mój skarbuś wygląda Róbcie dziewczyny prawko, bo ułatwia strasznie życie. Ja zrobiłam jak tylko 18 lat skończyłam. Teraz jeżdze już 7 lat i nie ma dla mnie problemu jak mam jechać wanem czy kombi. Wszystkim pojade Tylko pamiętajcie, że bierzecie odpowiedzialność za sibie i za dzidzie. I jak dzidzius siedzi z tyłu i płacze to się zatrzymujemy, uspokajamy dzidzie i jedziemy dalej. Moja koleżanka zamiast patrzec na drogę to odwracała się do córki. Wkońcu wjechała w jakieś drzewo (na szczęscie nic jej się nie stadło), dlatego trzeba uważać. Jestem strasznie uczulona na tym punkcie. Widzę, że na obiad naleśniki. Ja mam wczorajsze gołąbki, zrobię tylko suróweczkę z marcheweczki, selera, pora i majonez do tego i git. I musze zrobić mężowi szarlotkę. Zobaczymy co mi wyjdzie, nie umiem piec nic poza biszkoptem Bardzo mi przykro z powodu dzidziusia Aduni. Życze jej wytrwałości, bo będzie jej potrzebna. Miałam nadziej, że jej się uda...
|
#1139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My z moim TŻ tez od początku mamy wspólny budżet którego ja pilnuje bo ON jest rozrzutny strasznie no ON dostaje wypłate co dwa tygodnie po 1000 zł i z tego zabiera sobie 100-200 zł a reszte oddaje grzeczni mi na opłaty na raty na jedzenie czyli do wspólnej puli kasowej oprócz tego jak zarobi coś na boku i ma dodatkową kasę to tez albo mi daje i mówi ze na lekarza albo żebym sobie coś kupiła i mamy wspólną kase i nie licze ile jego kasy na co wydajemy a ile mojej kasa jest wspólna razem do kupy daje jakąs tam kwote którą rozdyponowujemy na różne cele i tak jest ok i nigdy o kase sie nie kłócimy
|
|
|
|
|
#1140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój Malutek |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

niestety... Tak jak stwierdziła Emilia najważniejsze że Maleństwom nic nie dolega! Mimo wszystko trzymam kciuki żeby Wam jednak przeszło, ja tez już traciłam nadzieję a tu przez ostatnie 2 dni mam spokój 
a na niektórych zdjęciach widać te cudowne maleńkie PALUSZKI 

.

i tak zwlekam z roku na rok
Wrzuć zdjęcia po powrocie to zobacze jak mniej więcej mój skarbuś wygląda