|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#58801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
W praktyce ponoć brązującym nie jest a tonującym, coś jak tańsza wersja kremów BB , nie aż tak dobra oczywiście
To krem do twarzy.
|
|
|
|
#58802 |
|
Strażnik Wizażu
|
Kupujemy?
Eee, to ja wolę bebiszonki ![]() agatka, pięknie jest i ten kolor boski...Idę myć swój łeb, ciekawe czy fale wrócą czy jeszcze będą strzelać focha po hennie
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-03-06 o 20:37 |
|
|
|
#58803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a najwięcej to widziałam na blogach, gdzie autorki piszą, że poznały ten kosmetyk po recenzjach na Wizażu |
|
|
|
|
#58804 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A kop może być, zawsze coś ujędrni mój tyłek Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408837&page=90
|
|
#58805 |
|
Raczkowanie
|
QUOTE=DMkAnia;32762575]Kupujemy?
Eee, to ja wolę bebiszonki ![]() [/QUOTE] Hehe W sumie to miałam Cię własnie pytać o BB - Ty kupujesz próbki od dziewczyny z tego bloga, co mi podałas kiedyś? Bo ja bym się chętnie gdzies podłączyła pod jakies próbeczki
|
|
|
|
#58806 |
|
Rozeznanie
|
Pisałam, że wypada mi przy myciu mało włosów - jest tak dalej, ale to co dzieje się z moimi paznokciami to tragedia
Rozdwajają się tak jak nigdy. Nie wiem dlaczego to tak, ale mam nadzieję, że przejdzie szybko bo zostanę bez paznokci, które pierwszy raz udało mi się zapuścić.Dziś rano włosy był nawet ok, odcisnęłam Bielende grafitti. Potem było już trochę gorzej, ale da się przeżyć ![]() Czego nie powinna mieć pianka do włosów oprócz alko? |
|
|
|
#58807 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie wyrzuciłam, więc zaraz tak zrobię |
||
|
|
|
#58808 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też mam przetłuszczające się włosy (myję codziennie rano). Mycie odżywką u mnie odpadło - Isana Babassu trochę obciąża. Potters balsam aloesowy myje świetnie i włosy są sypkie, ale silikon tradycyjnie robi mi szopę od uszu w dół. Może rzeczywiście lepiej OMO? Włosy Ci się uspokoją jak odstawisz SLS na dłużej, kiedyś, jeszcze zanim odkryłam CG to myłam głowę babydreamem. I jak łeb miałam tłusty już o 15, tak po miesiącu zaczął wytrzymywać w czystości aż do nocy. Po spaniu nadal jest ble ale pracuję nad tym ![]() Z samymi szamponami też jest różnie, np Babydream lubił mi nie domyć przedziałka, a po Alterrowym szamponie morelowym miałam takie przylizańce, że zaraz były tłuste na górze i suche na końcach. Hipp też się nie sprawdził, ale już nawet nie pamiętam, dlaczego. Na razie najlepiej pasuje mi szampon Alterra granat, świetna konsystencja, zapach i piana(!), włosy są milusie i bardzo dobrze się kręcą. Znadziesz swój podstawowy komplet i będzie dobrze, mi zajęło to ponad dwa miesiące i kilkanaście napoczętych butelek różnych specyfików, ale warto. Cytat:
Póki co dzielnie się trzymają, ale od jutra zapobiegawczo idzie wciera Jantar i herbatki ze skrzypu i pokrzywy, bo mnie nastraszyłyście.Cytat:
Cytat:
Oglądam ten krem, najpierw fajnie, potem - talk na początku składu, do cery mieszanej, a fe, nieładnie ![]() Cytat:
Ogłaszam koniec kryzysu włosowego (trwającego aż od rana ), nie chcę zapeszać póki nie doschły, ale chyba pomógł mi Biowax. Głębokie ukłony w stronę AjriszMarty za pomocEdytowane przez emerald_sky Czas edycji: 2012-03-06 o 21:57 |
|||||
|
|
|
#58809 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W takim razie ja sobie podaruje bo nie lubie takiego efektu, a szampony na coco betainie mi pasuja wiec nie ma potrzeby chyba kombinowac na sile ![]() Cytat:
Jesli to jest masakra to chce zobaczyc Twoj dobry wlosowy dzien Nie potrafie zadnego zlego slowa o nich powiedziec ![]() A ja umylam mamie wlosy naszym sposobem, tzn. oczyscilam siarczanem a potem bingo shea pod czepek, przeczesanie, plukanka octowa, joaśka naturia, zel lniany + ugniatanie i naturalne wyschniecie, i wiecie co? Moja mama, z raptem troszeczke "krzywymi" wlosami (ale na 1 rzut oka prostymi), bojaca sie kreconych wlosow na swojej glowie jak ognia, ma w tej chwili normalnie fale i nawet jeden rulon jej sie zrobil z tylu, i co wiecej jest bardzo zadowolona! ![]() Z kolei co do swojej wlasnej glowy to zastanawialam sie nad tym, w ktora strone isc jesli chodzi o koloryzacje... Chcialam wrocic do naturalnych dla zdrowia moich wlosow, ale tak mi sie marzy taki sredni/jasny chlodny blond ze sama juz nie wiem. Trzecia opcja to przyciemnienie do chlodnego brązu - i to mi doradza siostra. Mama radzi rozjasnienie. Czekam jeszcze na opinie TŻta Kurcze, latami mialam ten sam kolor i nie ciagnelo mnie do zmian, a od czasu dekoloryzacji i wiekszych mozliwosci kombinuje ciagle jak kon pod gorke
|
|
|
#58810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agatka przecież jest ślicznie! zepsułam się. co wejdę do Rossmana, to do włosów nic nie kupuję! ![]() za to nie wytrzymałam i wczoraj kupiłam w mydlarni olej z migdałów z ZSK, z meeega przebitką...
|
|
|
#58811 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i jeszcze mam pytanie: robisz olejowanie? bo nie wiem czy przy przetłuszczających włosach się powinno... dlatego chciałabym poznać opinię kogoś z takimi włosami
Edytowane przez 201604301943 Czas edycji: 2012-03-07 o 07:23 |
|
|
|
|
#58812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#58813 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#58814 |
|
Zadomowienie
|
FelekBezSzelek, a jakiego pilniczka używasz? Zakładasz rękawiczki do sprzątania/mycia naczyń?
|
|
|
|
#58815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rożnica kolosalna: w gęstości, długości, stanie włosów! Te pierwsze przy obecnych wyglądają po prostu biednie. Zniknęła nam coś Miss Transept... Ciekawe, gdzież się podziewa! Ciekawi mnie też obecna długość włosów Rybiorka!
|
|
#58816 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) to by zapewne nie bylo pozytywow hehe. Dzieki dziewczyny ale mam nauczke wiecej nie kombinuje Wloski faktycznie jakby zgestnialy, zauwazylam to juz jak je niedawno rozczesalam i byly prawie proste. Zlapalam w kucyk i tak ich duzo sie wydaje ![]() claudiiin z kolorku jestem bardzo zadowolona, wogole sie nie wyplukuje a to juz prawie miesiac po farbowaniu ![]() Uzywalyscie odzywki garniera z drozdzami piwnymi? Mam zamiar wyprobowac, chociaz nic pewnie nie zastapi mojej alterki I mam zamiar kupic facelle do wlosow, zaczyna mnie draznic ten BD... ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Wogole to najbardziej denerwujace jest to ze wlosy sa jak cieniutkie piorka, dmuchne i mam wrazenie ze loki sie wyprostuja nie wiem jak z tym walczyc jak uzyje normalnego zelu zeby je troche usztywnic to sie placza, po lnianym jak odgniote to sa strasznie delikatne i az za miekkie. no nie dogodzisz
|
|
#58817 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() a długość super może olejów więcej, moje były piórkowate a po olejowaniu dośc intensywnym w pierwszych tygodniach nareszcie zdobyła upragniona ciężkość włosów ![]() dostałam paczkę z ekostrefy - obiacali mi upominek za zwłokę - nie dostalam nic oprócz zakupionych produktów - nawet badziewnego wisiorka wytłuściłam, zeby info, żeby było czytelne, jestem bardzo niezadowolona z tego sklepu |
|
|
|
|
#58818 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pomóżcie skoponować jakiś plan intensywnego nawilżenia włosów.
Mam w użyciu emulsję Gloria, odżywkę Garnier AiK, odżywkę i maskę Alterra z granatem, Artiste z jedwabiem, kurację z jedwabiem Isana, maski bingo shea i pięć alg; spirulina i keratyna, Joaśkę z moidem; len i rumianekżel aloesowy z gorvity, glicerynę, roslinny żel hialuronowy, masło shea no i oczywiście oleje, miód, cytrynę. Co jak i kiedy najlepiej nakładać, żeby jak najbardziej nawilżyć włosy? Wczoraj nałożyłam na noc żel aloesowy i olej lniany. Jeszcze nie zmyłam. ciekawa jestem efektów. |
|
|
|
#58819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To chyba zawieszka jest jakaś, nie wisiorek... |
|
|
|
|
#58820 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
w mailu mam zapewnienie, że otrzymam upominek i bardziej o to mi chodziło Faktycznie się postarali ![]() mam nadzieję że wiedzą ze dla marketingu więcej zrobi jeden niezadowolony klient niz 100 zadowolonych ![]() chyba założe sobie konto na FB
Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-03-07 o 12:16 |
|
|
|
|
#58821 |
|
Zadomowienie
|
Pussynko, ale cudo!
Aż się kawą poplułam.
|
|
|
|
#58822 |
|
Raczkowanie
|
No ja tez jestem zachwycona.
czuję się taka doceniona, wszystkie krzywdy zrekompensowane i w ogóle zakochałam się dzięki temu w ekosreko ![]() Możemy zrobić licytację - skłonna jestem za dobre pieniądze oddać w dobre ręce - kto da więcej? |
|
|
|
#58823 |
|
Zadomowienie
|
Przypominam, że na wizażu obowiązuje zakaz sprzedaży
Może jakaś wymianka? |
|
|
|
#58824 |
|
Raczkowanie
|
No ja rozumiem zakaz, ale dla takiej perełki można zrobić wyjatek
|
|
|
|
#58825 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra dziewczyny, mam plan - kupuję nożyczki fryzjerskie, i ucharatam 15 cm. Będę mieć kudły po kark, ale cieniowania nie będzie.
Do tego kupię sobie wino, żeby się znieczulić, a na kolejne 3 miesiące nerwosol ![]() Do końca nie wiem, czy to dobry pomysł.
|
#58826 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja po Rock Hard też mam lepszy skręt. I do tego nawet dwa dni po myciu go widać. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zaczęłam się ostatnio zastanawiać, czy wypadanie pod wpływem stresu to nie jest przypadkiem efekt braku magnezu w organizmie. Stres powoduje wzmożone wykorzytanie tego pierwiastka. Picie dużych ilości kawy też powoduje wypłukiwanie magnezu. Jeśli łatwo się stresujecie i pijecie dużo kawy a jednocześnie włosy wam lecą to zastanówcie się nad suplementacją. Mnie też ostatnio wypadło więcej włosów, ale u mnie to raczej wina nafty kosmetycznej Użyłam jej dwa razy i dwa razy ściągałam materac z odpływu. Spróbuję jeszcze raz (w myśl zasady - do trzech razy sztuka) i gdy znów spowoduje włosowy exodus, to dam sobie z nią spokój.Ale ogólnie wypadanie mam chyba w normie, myślę, że w tej chwili nie przekracza najbardziej wyśrubowanych norm ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- O mateńko, a co się dzieje? Z powodu włosów chcesz kupować nerwosol, czy stało się coś poważniejszego?
|
|
#58827 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
podetnij z 5cm i zobacz czy kolejne 10 przeżyjesz |
|
|
|
|
#58828 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#58829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A on zgodny z cg? Nie lepi włosów? |
|
|
|
|
#58830 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam wczoraj swój pierwszy żel lniany
Chyba trochę za gęsty wyszedł, ale coś tam jest. Udało mi się nim nawet trochę zreanimować włosy, od razu więcej fal się pojawiło, pierwsze wrażenie pozytywne.
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.

To krem do twarzy.

i ten kolor boski...
gdzie mogę poczytać, zobaczyć? 
a najwięcej to widziałam na blogach, gdzie autorki piszą, że poznały ten kosmetyk po recenzjach na Wizażu 
Rozdwajają się tak jak nigdy. Nie wiem dlaczego to tak, ale mam nadzieję, że przejdzie szybko bo zostanę bez paznokci, które pierwszy raz udało mi się zapuścić.
Póki co dzielnie się trzymają, ale od jutra zapobiegawczo idzie wciera Jantar i herbatki ze skrzypu i pokrzywy, bo mnie nastraszyłyście.
), zdjecie z poczatku pielegnacji, 2 miesiace temu i z dzis po masakrze jajkowej.
Jesli to jest masakra to chce zobaczyc Twoj dobry wlosowy dzien
Kurcze, latami mialam ten sam kolor i nie ciagnelo mnie do zmian, a od czasu dekoloryzacji i wiekszych mozliwosci kombinuje ciagle jak kon pod gorke 
jak uzyje normalnego zelu zeby je troche usztywnic to sie placza, po lnianym jak odgniote to sa strasznie delikatne i az za miekkie. no nie dogodzisz