|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Gang Iren
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
Leci ten czas strasznie,a tobie przy dzieciatku to juz na pewno. A Ewunia nadal ladnie spi? Cytat:
Jeszcze troszke kochana i poczujesz sie lepiej.A z mleczkiem czesto trzeba wytrwalosci.Grunt to sie nie poddawac,czesto przystawiac maluszka,to mleczka bedzie wiecej.Duzo pic,moze herbatki laktacyjne i stosowac cieplo na piersi przed karmieniem (mozna zastosowac wkladki zelowe-maja mozliwos i na cieplo i na zimno byc stosowane-kolezance pomogly
|
|
#3332 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Strasznie mnie mdli
chyba pójdę porozmawiać z porcelana
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilkę - Aguśka jest juz po KTG - są skurcze i po USG - wg tego synek waży 3900 i jest bardzo nisko w kanale rodnym. Aguśkę bolą biodra i pachwiny, ale dzielnie chodzi po korytarzu, czeka jeszcze na badanie lekarskie.
Ciekawe kiedy się zacznie na całego!
|
|
|
|
#3334 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cieszę się waszym szczęściem i oczywiście zazdroszczę!Cytat:
swoją drogą, wpuszczają to na oddział dzieci i ciężarne? w moich okolicznych szpitalach wisi informacja, że nie. uuu, czyżby oczyszczanie z drugiej strony? jak zaczniesz płakać do tego, chyba przyjdzie nam już odliczać godziny... ![]() mnie od rana męczyła mega zgaga - ale sama jestem sobie winna, łapczywie wypiłam szklankę coli bez cukru z biedronki... już nie pamiętałam smaku. ale i tak baty na pupsko za pożeranie niezdrowości... ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
aaaaaaaaaaaaa! ![]() ![]() znów się podekscytowałam ,a dopiero co beczałam po wiaodmości od agabi
|
|||
|
|
|
#3335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Info od Emigry koło 11:00, że.. dostała kroplówkę i leki na wywołanie skurczy. Odezwie się już po wszystkim. Także może już akcja trwa i wszystko szybko idzie!! Trzymamy kciuki!! |
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj Aguśka trzymam kciuki
![]() Ale sie ogórka kiszonego najadłam ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3337 | ||
|
Zakorzenienie
|
mnie też mdli okropnie, ale na rozmowy z porcelaną nie mam już czasu zbytnio. Za pół godziny wychodzę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za skurcze i szybki poród---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- mam takie mrowienie w opuszkach palców lewej ręki jakby mi ktoś w każdą dał znieczulenie
|
|
#3338 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mleczko prędzej czy później się pojawi więc się nie martw tym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za Was dziewczyny Może dziś powitamy dwa maluszki ![]() Teściowa mi właśnie przyszła powiedzieć za wczasu że nie mam brać się za mycie okien bo ona mi na święta umyje.... a ja zamierzałam umyć bo do świąt jeszcze z miesiąc a ja za niepełne 3 tyg zaczynam 38t i wtedy zamierzałam tak próbować też wypędzać maluszka.... tylko że ona uparta i chce mi te okna umyć. Może i fajnie bo wtedy będziemy z TŻ inaczej wypędzać Oskarka :P aaaa... i postanowiliśmy z mężem nie mówić nikomu z rodziny i znajomych że wybraliśmy imię wszyscy myślą że myślimy o czyms na M a tu będzie niespodzianka
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-03-07 o 13:02 |
|||
|
|
|
#3339 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chcę już rodzić!!!! |
|||||
|
|
|
#3340 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3341 |
|
Zadomowienie
|
a ja bym wiecznie żarła
i ok gdyby nie zwracanie uwagi na cukry i mam ochotę na kąpiel wiec zmykam zaraz do wanny emigra oby cię długo nie męczyło ![]() Aguska również za szybką akcję![]() a tak poza tym to jak byłam w tym urzędzie pracy to dziwnie sie na mnie wszyscy lookali ze w UP z taakim brzuchem
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nade mną też Wczoraj jak sprzątałam na parapecie w łazience (na wysokości 2 metrów około), to niemal nie spadłam z krzesełka. Jakoś się zabujało, na szczęście złapałam równowagę. Ale przestraszyłam się bardzo. A dziś jak weszłam do wanny to spadł jeden drążek od suszarki do prania... dobrze, że nie zerwała się linka bo by mnie to trochę bolało. Ja dziś apetytu nie mam ![]() ale już od dawna piję bardzo dużo wody lekko gazowanej (inna mi nie podchodzi).
|
|
#3343 | ||
|
Gang Iren
|
Zrobilam wczesnie obiad,zeby malz zjadl przed wyjsciem i powiesilam pranie.Musze wziac sie za sprzatanie i ta torbe nieszczesna,ale jakos mi sie nie chce
![]() Cytat:
Nie zazdroszcze dziewczynom takiego czekania. Cytat:
Ja tez! Dluzy mi sie strasznie. Ale oczywiscie daje ci pierwszenstwo. My mamy jeszcze czas
|
|
#3344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Emigra trzymamy kciuki
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chciała już rodzić ale prawie do końca kwietnia to jeszcze sporo czasu
|
|
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
witajcie kobietki
.dziekujemy za wszystkie gratulacje.Stwierdzilismy ,ze chyba ktos nad nami czuwa i to wszystko sie dobrze skonczyło. Uczymy sie siebie,były pierwsze proby karmienia....a Robert ma takie małe usteczka .Musi miec co 4h sprawdzany cukier ze wzgl na wage,pobrali Mu takze krew ,wiec pokłuty troche na dzien dobry.Poza tym słodko spi i strzela miny,zakochalismy sie w Nim na zaboj. Ja dzis obolała,ale to normalne,wiec licze ze z kazdym dniem bedzie lepiej. Nie wiem kiedy wyjdziemy,wiec relacje z porodu opisze jak juz bedziemy w domu. Sciskam Was mocno i zycze szczesliwych rozwiazan wszystkim ocxekujacym. Ps.na maila wrzuciłam dwie fotki Synka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My wszystkie tutaj jak jeden maz myslimy o Was i trzymamy kciuki! Ja po wizycie, wszystko pieknie ,ladnie, Viki wazy 2280 g , nereczki nadal takie same czyli ani sie zmniejszaja ani powiekszaja, w sumie to dobrze, wiadomo moglo byc lepiej ale tez i gorzej! Pecherz moczowy w normie, czyli mocz odchodzi ladnie! Na wadze plus 2 kg z czego Viki przybrala 650 g, wiec ja tylko 1350 Wcale niedzuo mysle i mam nadzieje ze w to poczatek normalnego przybierania a nie takie 3 kg na tydzien Na nastepna wizyte za 3 tygodnie mam miec morfologie i mocz i juz bedzie ciaza donoszona w sumie ![]() Coraz juz blizej i nie moge sie doczekac Konia, pieknosci nam pokazalas I Ty jaka piekan i zakochana na lozku porodowym
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-03-07 o 13:35 |
|
|
|
|
#3348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a może te ręce to od kręgosłupa? próbowałaś robić tzw. kocie grzbiety? |
|
|
|
|
#3349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mailu nie widać zdjęć ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3350 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wizażowe kciuki i ich szamańska magia. lecę na maila wzdychać do Roberta ![]() Cytat:
kciuki za zdrowe nereczki
|
||
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
oja ale u Was wszystko pod napięciem
3mam za wszystkie mamuski które "rodzą" kciuki i gratuluje wszystkim rozpakowanym![]()
|
#3352 |
|
Rozeznanie
|
Nie mogę uwierzyć że weszłam w 38 tydzień.. Dziewczynki czy wy też tak macie że obracając się z boku na bok (nie zawsze) odczuwacie nagle takie mocne uklucie w pachwinach bądź w spojeniu łonowym.. Że aż musicie się chwycić ? Bo dzisiaj w nocy tak mnie zakulo że myślałam że się popłacze i ruszyć się nie mogłam
|
|
|
|
#3353 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dacie rade!I wszystkiego sie nauczycie! Biedaczek,ze tak pokluty,ale niedlugo sie to skonczy. Super,ze dalas rade napisac. A zdjec niestety nie widac ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
W dzien nic takiego nie czulam. Ciekawe od czego to?
|
|
#3354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety na meilu brak zdjęć Robercika ![]() Cytat:
no Viki ładnie przybiera na wadze ![]() Zmykam robić obiadek dziś mielone z pieczonymi ziemniaczkami i surówką
|
||
|
|
|
#3355 |
|
Wtajemniczenie
|
desia888 super że po wizycie same dobre wieści
![]() claudia ja mam takie kłucia właśnie szczególnie w nocy jak chce sie przekręcić, jak wstaje do wc to jak babcinka pochylona bo trzymam sie za spojenie bo tam kłuje i za krzyż bo też boli jak diabli
|
#3356 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz racje, z kazdym dniej bedziesz czula sie lepiej Ucaluj mocno Roberta od ciotek wizazowych ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
|
#3357 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czasami przy przewrocie jeszcze jest chrupnięcie jakby kości, takie jak np gdy kość udowa źle się ułoży w panewce biodra. |
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Desia dzięki , no to jest chyba moje ulubione zdjęcie, takie obydwie jesteśmy niewyjściowe ,Mala jeszcze w tej mazi z brzuszka, ale to co wtedy czulam było niesamowite , ech...Agabi uważaj na te piersi, jeśli Cię bolą to dobrze by było ściągnąć pokarm, bo mogą się zrobić zastoje, najlepiej jakbyś mogła poprosić o pomoc położną ,żeby Ci pokazała jak sobie z tym poradzić, trzymam kciuki żeby wszystko było ok Mravka pierwszy dzień i drugi są najgorszy, potem się jeszcze nie lata tyłkiem jak w teledysku do piosenki Lambada, ale już jest znacznie lepiej ![]() A no i Desia super,że z Malusią wszystko ok , dobrze ,że nerki się nie powiększyły, to chyba dobre wróży.My musimy zrobić usg kontrolne nerki lewej też, bo był widoczny układ kielichowo-miedniczkowy, niby to powinno zejść , ale jakiś tam strach jest, ale myślę pozytywnie.Zbadali Jej mocz i wyniki ok, siusiała też dużo. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-07 o 14:11 |
|
|
|
|
#3359 |
|
Zadomowienie
|
Uff
obiad mi wyszedl i juz sobie pojadłam, chyba nici ze spacru, bo mnie miednica boli i zadek a wolalabym nie podlewac cudzych pol swoimi wodami![]() ![]() Agabi buziaki dla Ciebie i Gabrysia ![]() Cottonpuma wspolczuje tej cholestazy, nie wyglada to na zdjeciu tragicznie, ale domyslam sie ze jest dokuczliwe bardzo.Taka cholestaza znika po porodzie czy kiedy? Balbinka drugi sen wyobrazilam sobie wszystko ) mnie sie nic nie sni, albo nie pamietam![]() Desia ciesze sie razem z Toba ![]() ![]() Claudia mnie tez tak kłuje w pachwinach jak zmieniac pozycje z jednego boku na drugi wiec chyba jest ok![]() Mravka dobrze ze wszystko sie tak skonczylo, jednak ktos wyzszy czuwa, ja sie codziennie modle zeby wszystko z naszym synkiem bylo w porzadku, ale jak sie slyszy takie historie to ciarki i strach czlowieka ogarniaja.
|
#3360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wygląda źle, bo robiłam zdjęcia komórką i po prostu nie wszystko się ukazało.ale to i tak tylko kwestia wyglądowa, nogi nie bolą. to najważniejsze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

chyba pójdę porozmawiać z porcelana
chcialabym ja odwiedzic na ale boje sie ze sie czyms zaraze bo teraz grypa panuje.

dodam żze nie miałam prawka,a on i tak mnie puścił,tylko powiedzial,że najpierw się trzeba było za naukę wziąć a nie za robienie dzieci
Sama się tego dnia urodziłam

3mam za wszystkie mamuski które "rodzą" kciuki i gratuluje wszystkim rozpakowanym