|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Cytat:
ja kiedyś namiętnie jadłam ryż z jabłkami i jogurtem naturalnym Ananasowa jest pycha! możesz przybić ze mną piątkę, bo też mam niezły magazyn herbat TŻ się mnie ostatnio pytał, czy mi oddzielnej szafki na herbaty nie zamontować
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
|
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, nie będę na wątku tłumaczyć mojej ideologii
To za długo by pisać,ale nie chodzi o to "oj biedne zwierzątka, ma slodkie oczka, nie zjem go". Ideologicznie nie zjadam mięsa. Prowadzę zbilansowaną dietę, staram się zastępować mięso, a nie jeść wszystko tylko nie mięso i codziennie wcinać jogurty i marchewki![]() Wlosy od kiedy sięgnę pamięcią miałam liche, genetycznie po rodzicach odziedziczylam słabe, trzy włoski na krzyż, więc... Z cerą miałam okropne prbl od 3 gimnazjum, do 2 LO. Chodziłam do kosmetyczki raz na miesiąc przez pół roku, potem co 3 miesiące, potem raz na jakis czas. To mi pomogło, do teraz stosuję maseczki i zabiegi domowe. Z paznokciami nigdy nie miałam problemów, wręcz przeciwnie, mam mocne i zadbane Nie lamią się, nie rozdwajają, chyba że dużo sprzątam lub się stresuję, ale to oczywiste Na włosy robię cuda, siedzę na włosomaniaczkach na wizażu i innych wątkach o włosach, ale cóż, taka natura, genów nie zmienisz;(
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hahaha moze maz mial racje |
|
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż sama narobiłam sobie ochoty ![]() ale raz, że nie byłoby gdzie dodatkowej szafki wstawić wiecie co się okazało? Że mąż jej tak niefortunnie zamontował szafki w kuchni, że jak wkładała talerze to ta szafka z całą zawartością jej sru na łeb cud, że żyje Także ja podziękuję No i tak oto upycham herbatki gdzie się da TŻ się wqrwia, bo nigdy nie może znaleźć kawy wśród tego buszu herbat
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Zooska dokładnie, za taką cenę to warto kupić tą agrafkę
jak ma pomóc no i można nią ćwiczyć na różne partie mięśni nie tylko uda ![]() A co do pokrzywy, to powiedz mi czy zauważyłaś jakieś efekty? Ja biorę wyciąg ze skrzypu polnego od ponad 3 miesięcy i teraz zaczęłam pokrzywę, no i cynk biorę ale to głównie na cerę ![]() Ha a co do herbat to ja też mam niezły magazyn lubię kupować herbaty i próbować różnych smaków ale najbardziej to chyba czarną lubię
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
meeedzik tak, wlosy mniej sie przetłuszczają i trochę mniej wypadają, tylko że ja biore jeszcze humavit z pokrzywą i skrzypem, robie cuda na te włosy i nie wiem co dokladnie im pomaga;P
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbys jednak zmienila zdanie i byla chetna opisac swoja ideologie to pisz smialo , tutaj watek co prawda dla odchudzajacych sie ale poruszamy wszytskie dotyczace Nas tematy. Jestem pewna ze dziewczyny tez chetnie poczytaja o Twoim sposobie odzywiania![]() A ja zapytalam Cie o to poniewaz sama kiedys chcialam byc wege i ogolnie ciekawia mnie tematy odzywnia i wegetarianizmu
|
|
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, na pewno kiedyś napiszę
![]() Moja mam i młodsza siostra tez mają prbl z tarczycą, ja sie jeszcze nie badałam, ale mam zamiar iśc, do kwietnia wyznaczyłam sobie termin zrobienia badań. Więc też może stąd będą problemy z włosami. ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Mój dzisiejszy jadłospis: śń:płatki kukurydziane z mlekiem II śń:jabłko obiad: 2 chochelki zupy kalafiorowej z kromka razowca po obiedzie: 3 łyżeczki kaszy mannej na wodzie z otrębami podwieczorek:jogurt owocowy kolacja:serek wiejski z pomidorem Wiem wiem, jogurty powinny być naturalne,ale cóż^^ Uwielbiam owocowe;P
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cooooo za historia z tymi szafkami ![]() Matko jedyna lepiej dmuchac na zimne! A ja zrobilam sobie pyszny obiad ugotowalam 50g ryzu, na lyzce oliwy podsmazylam malutki kawaleczek piersi z kuraka, dodalam ryzu troszeczke poddusilam, doprawilam dodalam jajeczko, nasypalam roznych ziol oregano bazylii, papryki mielonej i soli czosnkowej i wysla normalnie pychota ![]() A i powiem Wam ze wczoraj przyszedl mi chrom jem juz drugi dzien i jak narazie jest super! Ciasto urodzinowe mamy dalej stoi w lodowce a mnie to wcale nie rusza, super
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
bialaczekoladka nic tylko pogratulowac
ja mam mega ochotę na słodkie, leżę w lóżku od poniedziałku i mnie nosi, ciagle tylko a może zjadlabym sobie to...a może to, ale nie, leże i koniec. Ciągle herbata za herbatą.
|
#1872 |
|
Rozeznanie
|
Hello Laseczki
Wlasnie wrocilam z uczelni... i silowni ! jak weszlam na bieznie to cieszylam sie jak male dziecko Nie zrobilam sobie jakos specjalnie wykanczajacego treningu, bo nie bylam od miesiaca na silowni a poza tym mam jutro kolokwium z Hist USA i musze ogarnac material wiec bylo 30 minut bieznia, 25 minut silowych i 5 orbiterek na "rozruszanie" miesni zeby nie bylo zakwasow. Jesli chodzi o zarelko to S wsianka z jablkiem i orzechamiIIS: pol bulki z szynka i warzywami po silowni IIIS: kolejne pol bulki z warzywami A terz ide robic jakis obiados ![]() Maminka- gratuluje spadku wszystkim nam sie uda!Heroine- no to pospalas ladnie kochaniutka widzialas ostatni odcinek plotkary ? Pozniej cos skrobne
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Zooska jogurt owocowy jak najbardziej jest ok
Kiedyś miałyśmy tu szał na jogurty jogobella light np jagodową
|
#1874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1875 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
wstałam!!!!!! o 14:30 kuzynka mnie obudziła bo przyszła po kosmetyki z Oriflame Synuś też juz wstał i leżymy sobie. On wcina ser nie chciał nic innego tylko ser! dałam mu kilka plasterków i sobie gryzie zaraz jakiś obiad zrobię to mu wcisnę. Ja to mam takiego nerwa że szok!!!!!! od czwartku nie wypróżniałam się!!!!! No niby przed wczoraj tak odrobinkę ale praktycznie nic więc w ogóle tego nawet nie uznaję za wypróżnienie się. Wypiłam własnie mocną kawę i mam nadzieję że się ruszy, a jak będę w aptece to kupię Lactulosum i będzie stał w szafce w razie czego. No jakaś masakra po prostu!!!!! I jak tu schudnąć jak się wysr.ać nie można!!!! Cytat:
w lutym ważyłam 70 kg a na święta w kwietniu 60 i było to bardzo widać więc każdemu gały wychodziły odwaliłam się jeszcze w białe spodnie i białe szpilki to już w ogóle szwagierki myślałam, że sobie palce z zazdrości pozjadają. Ale było bosko!!!!!! no i dalej tak mam oczywiście, bo one grube maciory są i wiem, że mi zazdroszczą bo to nawet ślepy i głupi by zauważył. Te ich teksty typu " ale ty na twarzy brzydko juz wyglądasz! policzki masz zapadnięte" albo "nie długo anoreksje będziesz miała" to mnie rozśmieszają na maksa ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
![]() Także dziś masz dzien lenistwa i pieszczenia swojego ciałka Takie SPA dobrze Ci zrobi Mi waga niby ciutek spada ale przez te zaparcia nie dużo... :/ jak się porządnie wypróżnię to pewnie z kilogram spadnie bo tego już się sporo uzbierało przez prawie tydzień
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
monika01011986 spróbuj zjeść kaszę manne na wodzie
|
#1877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że chociaż babcia nadrabiała to za mnie i tatuś Taki 2-3 latek to już dużo rozumie i potrzebuje mnóstwo miłości. A Ty na codzień sama siedzisz z dwójką szkrabów? Mąz pracuje cały dzien? Ja mam jednego urwisa i nie mam czasu w ogóle dla siebie! a co dopiero jakbym miała dwójkę takich maluszków jak Ty...... moi są już starsi to jest trochę łatwiej, tyle że strasznie broją i mam sprzątania mnóstwo ale chociaz do 15stej mam spokój bo starszy synek do przedszkola chodzi ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
za przestrzeganie dietki ) tak trzymaj!! i pochwal się wynikiem jak się zwazysz
|
|
#1878 |
|
Rozeznanie
|
Zooska- obilo mi sie o monitor, ze wlosomaniaczkujesz
Ja tez sie staram z moimi cos zrobic, z natury bardzo bardzo suche i falowane. Co konkretnie stosujesz? ![]() Monia- biedna jestes z tymi zaparciami... kurde, nie wyobrazam sobie nie robic kupy tydzien jak dwa dni mi sie zdarzy nie zrobic to juz panikuje wez kobito idz do apteki i kup sobie jakis specyfik na zaparcia Ja juz po obiadku, zrobienie go zajelo mi 5 minut kurczak + sos pomidorowy+ garstka slonecznika luskanego + mieszanka mrozonych warzyw do potraw chinskich [takie tam grzyby i bambusy i marchewki i inne ]
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jak wypije kawe to mnie goni do kibelka A wcześniej to w połowie śniadania czasami musiałam lecieć A teraz czasami mnie nie rusza.
|
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe kiedy ta wiosna przyjdzie do nas No synuś to dziś zaszalał mamie o 6 pobudka ale potem poszedł spać o 10 tak więc spaliśmy do 14:30 Waga odrobinkę spada ale mam straszne zaparcia.... muszę kupić Lactulosum!! Wypiłam kawę ale póki co nic
|
|
#1881 |
|
Zadomowienie
|
Hej sorki że nie napisałam już wczoraj ale uczyłam się do późna i dostałam 5
![]() Teraz muszę się nauczyć z niemca na sprawdzian, później lecę na korki z matmy a później uczę się z polaka, więc.. znów do później przepraszam że tak mnie nie ma
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
kamilon oooooooooj tak, włosy to mój konik
![]() Więc tak: codziennie pije kubek drożdży, kubek pokrzywy, zjadam Humavit ze skrzypem i pokrzywą Szampony stosuje przeważnie ziołowe, aktualnie mam z firmy Pollena z szałwią i rozmarynem Odżywka z apteczki babuni też ziołowa z rozmarynem i skrzypem Ostatnie płukanie robię zaparzonymi wcześniej ziołami:skrzyp, pokrzywa, rumianek, zależy co tam mam dodaję do tego kilka kropel cytryny (mniej się przetłuszczają po tym), albo płuczę wodą z octem, potem baaardzo obficie muszę zmyć wodą.Maska Kallos Placenta 2 razy w tygodniu na tyle ile mogę Standardy:nafta,olejek rycynowy,żółtko jaj z nafta i olejkiem rycynowym ![]() Napsikam sobie Panthenol (ta pianka co po opalaniu się stosuje) potem myje szamponem (nabyszcza włosy) w końcówki jedwab mgielka Gliss Kur do zniszczonych, mgielka Radical do zniszczonych i farbowanych hym hym, jak zobaczę w necie jakąś maseczkę na włosy godną uwagi to testuję, ach jeszcze siemie lniane, papkę jem, a resztę na włosy, potem myje^^
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i dobrze!! Super, że Rysiu Cie nie nawiedzał to mogłas spokojnie spać Po Coldrexie to się super śpi Zdrówka kochana mąż wróci z pracy to pewnie Cie moment wyleczy no w końcu to lekarz ![]() Na obiad pizze mu zamów pewnie się ucieszy
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ucz się ucz, ktoś musi być mądry i na nas pracować
|
|
#1885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale wiadomo, że lepiej naturalny+ jakiś owocek ![]() Cytat:
No i brawo za asertywność trzymaj się tam! Cytat:
super, że poszłaś od razu więcej energii, nie? ![]() A jaka ta bułka? jasna? ![]() Cytat:
![]() A który? 17? Ja też
|
||||
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podczas pierwszych kilku dni stosowania mogą wystąpić wzdęcia z oddawaniem wiatrów i skurcze jelit, odbijanie się oraz dyskomfort w jamie brzusznej, które ustępują po zmniejszeniu dawki. W przypadku stosowania dużych dawek preparatu mogą pojawić się biegunka, hipernatremia, hipokaliemia, a w skrajnych przypadkach zaburzenia gospodarki kwasowo-zasadowej. Sporadycznie występują nudności i wymioty. przeczytałam o tym magicznym syropie... i teraz troszkę boje się go kupić miałaś kiedyś cos takiego? jak go stosujesz, po jakim czasie następuje wypróżnienie?Możesz mi powiedziec coś na ten temat?
|
|
#1887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uszko go bolało ale póki co nic nie mówi że go boli może przeszło samo już oby!Wstałam na obiad i idę zaraz robić Mam żurek z Knorra tylko jajka wrzucę i będzie pyszna zupka! Cytat:
Dzięki, ale ten spadek to prawie żaden spadek przez te zaparcia waga prawie stoi.... wypilam kawe i nic!!! nawet trochę nie ruszyło muszę dziś apteke odwiedzić. No ja w takich chwilach nie mogę się doczekać tego wyjazdu normalnie Boże o ile będzie mi lżej!!!Super, że tyle spałaś no wreszcie organizm troszkę odpoczął !
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swój też muszę dać żeby mi gaz wyregulował bo znowu coś się poprzestawiało :/ 0,2 dobre i to
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej, bo miałam prześwity, a już nie mam ich
a z końcówkami nigdy nie miałam problemów---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- a na koncowki to rycynowy jest dobry. wcierasz w koncowki i po 2 godz zmywasz, albo na noc
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

mozna tez na slodko z jablkiem, mozna z serem z warzywami, z kurakiem ze wszytskim. Tak w ogole mega lubie ryz zapomnialam zupelnie ze jest brazowy ktory jest swietna alternatywa dla bialego!
ja kiedyś namiętnie jadłam ryż z jabłkami i jogurtem naturalnym
możesz przybić ze mną piątkę, bo też mam niezły magazyn herbat
TŻ się mnie ostatnio pytał, czy mi oddzielnej szafki na herbaty nie zamontować

To za długo by pisać,ale nie chodzi o to "oj biedne zwierzątka, ma slodkie oczka, nie zjem go". Ideologicznie nie zjadam mięsa. Prowadzę zbilansowaną dietę, staram się zastępować mięso, a nie jeść wszystko tylko nie mięso i codziennie wcinać jogurty i marchewki
wiecie co się okazało? Że mąż jej tak niefortunnie zamontował szafki w kuchni, że jak wkładała talerze to ta szafka z całą zawartością jej sru na łeb

ja mam mega ochotę na słodkie, leżę w lóżku od poniedziałku i mnie nosi, ciagle tylko a może zjadlabym sobie to...a może to, ale nie, leże i koniec. Ciągle herbata za herbatą.

wsianka z jablkiem i orzechami

Zdrowa może do końce nie jestem, bo katar mam okrutny... i gardło trochę boli.... ale głowa przestała
jasna?