|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
i że wszystko OK ![]() A tak z ciekawości mamusie rozpakowane napiszcie po jakim czasie poszłyście pierwszy raz na spacerek i czy werandowałyście pierw dzieci?? Jestem ciekawa :P |
|
|
|
|
#3392 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
a przypomnialo mi sie
![]() wczoraj mialam zly dzien, jakas dolina mnie lapala, bo slabo sie czulam przez zatoki i w ogole nic mi sie nie chcialo, wiec bylam dosc nerwowa, a Tz do mnie jak wrocil z pracy mowi: o nie....koncza sie moje wspaniale 9 miesiecy spokoju i teraz znow sie zacznie krzyczenie, opierdala..nie, to ja juz sie nic nie bede odzywal ![]() rozsmieszyl mnie tym ![]() przestalo padac wiec zabieram Ivorka na krotki spacerek. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-07 o 17:02 |
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konia cudne foteczki
|
|
#3394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wspomniałaś o wadze..a u mnie od kiedy wróciłam ze szpitala, spadek tylko 1 kg... Agatka ma już prawie 3 tygodnie( w pt.), jest na piersi, używamy smoka, jest kochana, marudzi tylko przy pierdzioszkach (podaje jej espumisan) i jak ma wydety brzuszek. Wspomagamy się masażykami, ćwiczeniami nóżek- wszystko to bardzo jej pomaga. Dziś zaliczayła pierwszą wysypkę na czole- taka kaszka widoczna tylko pod słońce- efekt oczyszczania organizmu jak sądzęKtóraś z dziewczyn pytała o ciuszki- ang rozmiarówka 0-3 juz maława , 62 jeszcze wlezie, ale zależy jaki fason ( z tym że A. miała 4300g i 59 cm )Rośniemy, żółtaczka już prawie zanikła, pomału nasz szkrabik zamienia się w niemowlę
|
|
|
#3395 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Wpadam tylko na chwilę bo mąż mi przywiózł tablet do szpitala to napiszę co u nas.
Gratulacje dla wszystkich mamuś! Ale się posypało - szczególnie wczoraj! ![]() My z Filipem czujemy się dobrze, karmimy się piersią, ale bolą mnie już brodawki więc zobaczymy jak to będzie dalej, mam nadzieję, że przetrwam kryzys i dalej będę karmić. Jutro wychodzimy już do domku ze szpitala, a dziś przyjechała do nas babcia Co do opisu porodu... Hm był błyskawiczny... Jak wiecie leżałam na patologii bo mi wody praktycznie odpłynęły, w niedzielę zrobił się tłum mamuś, więc jakaś lekarka po badaniu - rozwarcie na 2cm stwierdziła, że zabiera mnie na porodówkę. Podłączyli mnie pod ktg na 1 h wyszły skurcze co 2-3 min. jak zwykle bezbolesne. Badanie - szyjka bez zmian. Podłączyli oksytocynę. Poczułam tylko bóle krzyżowe, a skurcze się wyciszyły -nawet przy ogromnej dawce oksy -5,6 ml/h. Po ok. 20 min. Poczułam, że coś ze mnie leci -patrzę a tam pełno krwi. Wołam położne i lekarzy -badanie -szyjka bez zmian 2cm, brak wód, i ta krew-odklejające się |
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3397 |
|
Rozeznanie
|
Łożysko. Wyrok -cc. Po 10 min. Filip był na świecie.
Dodatkowo był okręcony dwa razy pępowiną, więc i tak urodziby się przez cc, a po prostu nie zaznałam bóli i skurczy porodowych. Sorry, że w 2 postach, ale coś tu się poprzesuwalo i nie udało mi się poprawić |
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż mi właśnie zadzwonił że nie zdąży przyjechać na obiad przed drugą pracą więc zjadłam sama moją pyszną zupkę ogórkową |
|
|
|
|
#3399 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3400 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowaken ja też nie wiem czemu Asikę trzymają. Chyba przez te skurcze, że ciągle pokazują się na ktg. Myślę, że jakby była w domu to szybciej by się coś zaczęło dziać.
Mag_99 świetnie, że już dochodzicie do siebie i możecie się sobą cieszyć
|
#3401 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
dla Dominika,ze jest takim grzecznym chlopczykiem oraz dla ciebie za wage i ze chandra sobie poszla.Super,ze juz bez cewnika jestes No jak mozna normalnie usiasc,to zaraz inaczej sie zyje,prawda? Moze warto spytac lekarza o te kamienie co robic?Zadzwon,zawszze lepiej wiedziec. Cytat:
Moze Monia idz do tego lekarz.Tobie juz chyba dlugo sie to ciagnie,prawda?Lepiej byloby wyleczyc przed porodem. Cytat:
Oby w koncu ruszylo u Asiki ![]() Troche masz do przejscia na uczelnie,ale skoro ciezko to dobrze ze teraz mozesz nie isc przez tydz. Ja prawie codziennie robie 8 km.I jest to tylko trasa do szkoly z mloda. Bo w jedna strone mamy 2 km ![]() Ona robi 4km,ja podwojnie,bo wrocic musze. A w sobote jak idziemy do polskiej szkoly,to 12 km robie,bo to jeszcze dalej jest. Wiec jakbym miala sie przeterminowac i chciec przyspieszyc porod to bym chyba musiala po 20 km chodzic ![]() Cytat:
Wystawialam mloda na balkon przez chyba 3 dni jakos,a jak miala tydzien bylysmy juz chyba z dwie godz na spacerze.Ale to bylo lato. Ale teraz tez postaram sie szybko wyjsc na spacer,no ale to tez zalezy jaka pogoda bedzie. Cytat:
Dobrze,ze macie sposob,zeby pozbyc sie dolegliwosci. Agatka duza panienka,juz takie "dorosle" rozmiary odziezy nosi ![]() Napisz po wizycie,co wam pediatra powiedzial(o ile znajdziesz czas) Buziaki dla malutkiej!
|
|
#3402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
agabi ślicznego masz synka
desia super, że po wizycie wszystko ok ![]() aaagga super, że u Ciebie wszystko dobrze Trzymam kciuki za Aguśke, Asike i Emigre
|
|
|
|
#3404 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Co do karmienia,smarujesz czyms brodawki? Tez na poczatku bardzo mnie bolaly,mialam popekane. Smarowalam wtedy bepanthenem,ale masc a nie krem. Zreszta duzo jest specyfikow.
|
|
#3405 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zapobieganie kamieniom i usuwanie małych złogów - rowatinex. ja brałam 3x1, ale jako matka karmiąca skonsultuj to z pediatrą. http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p6292-Rowa...apsulki_50_szt są jeszcze pasty: debelizyna (ohyda!) i fitolizyna (nie próbowałam). na bank bezpieczniejsze podczas karmienia. Cytat:
|
||
|
|
|
#3406 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z powrotem jak szłam to bardzo wolno i też mnie po prawej stronie pobolewało, ale dało się iść.A Ciebie Gosia podziwiam Czuję, że u Ciebie to nie będzie problemów z porodem
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja po wizycie. Wg USG córa wazy już 3200, więc ładnie przybrała w ciągu 2 tygodni. KTG do dupy, że tak ujmę, w piątek mam mieć ponownie robione. Dlaczego do dupy? Mała była tak aktywna, że tętno wyszło jej stanowczo za wysokie. Lekarz stwierdził, że trzeba powtórzyć, nie dziś, bo to bez sensu, ale za dwa dni o innej, wczesniej porze. Aktywność skurczowa mojej macicy - poniżej zera Szyjka skrócona ale zamknięta. Ilość wód płodowych się zmniejszyła z 12 do 7,8 (normalny poziom jest od 8). Na drętwienia rąk mam brać magnez - 3 dawki. Odwiedziłam ten drugi szpital. I powiem tak - tam mam zabrać zdecydowanie mniej rzeczy, dla dziecka tylko pieluszki i chusteczki nawilżane. Reszta mnie nie interesuje. No i ciuszki na wyjście. Sale porodowe zdecydowanie "przyjaźniejsze", sale poporodowe 2-osobowe, każda z osobną łazienką (w tamtym szpitalu jest jedna łazienka na 2 sale). I wracając do spraw porodowych, jesli KTG wyjdzie w piątek ok, wody się poprawią a ja do 13 nie urodzę, to 15 mam wizytę. I będziemy myśleć z lekarzem co zrobić. Więc na pewno urodzę przed moimi urodzinami
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3414 |
|
Rozeznanie
|
A mnie od wczoraj i znowu pod wieczór zaczyna pobolewać brzuch.. Są to tępe bóle ale są i trwają chwilke. Poza tym mały zaczyna być bardziej aktywny bo strasznie się rozpycha
dziewczyny piszecie o KTG ja pomimo że weszłam w 38 tydzień ciąży. To nie miałam jeszcze tego badania i zastanawiam się czy to dobrze czy źle, i ile takie badanie trwa ? I jak wygląda? Wiem że pokazuje skurcze i tętno dzidziusia.. |
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.google.pl/search?q=ktg&oe...Osnfsgb0nuiNAw
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-03-07 o 19:12 |
|
|
|
|
#3416 |
|
Rozeznanie
|
Jestem ciekawa która dzisiaj i jutro w pełnię urodzi =D
|
|
|
|
#3417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak ze doskonale Cie rozumiem! Ale ja sobie to wytlumaczylam ze zdarzaja sie gorsze rzeczy i po prostu nie mysle o tym bo tak jak Ci lekarze powiedzieli to nic nie zrobisz z tym narazie Inaczej bym ciagle ryczala i smutna chodzila a dziecku i tak to nie pomoze, wiec poplacz sobei (bo troche trzeba) a od jutra glowa do gory i zrob to co mozesz w tej chwili dla dobra dziecka, badz szczesliwa i dbaj o siebie
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
raczej nie ja
|
#3419 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jej jak ja caly dzien przezywam te nasze dziewczyki - Aguskee, Ewelajne, Asike, Emigre. Teraz zmylam na basen a po powrocie chcialabym zobaczyc jakies info o chociaz jednym nowych bobasku. Mam nadzieje ze sie zbyt nie mecza dziewczyny....
|
||
|
|
|
#3420 | |
|
Gang Iren
|
Moj plan na dzis bylby wykonany gdybym spakowala torbe.
A ta nieszczesna torba,chociaz nic w tym trudnego,zeby spakowac,to ciagle to odkladam w czasie.I nie wiem dlaczego,bo generalnie to chcialabym troche wczesniej urodzic ![]() Ale chociaz posprzatalam,przemoglam mojego lenia dzisiaj ![]() Cytat:
Fajnie,ze podoba ci sie ten szpital.To chyba zdecydujesz sie na niego? Ewelince w brzuszku dobrze,pewnie czeka az zrobi sie porzadna wiosna
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

, bardzo go kocham

Agatka ma już prawie 3 tygodnie( w pt.), jest na piersi, używamy smoka, jest kochana, marudzi tylko przy pierdzioszkach (podaje jej espumisan) i jak ma wydety brzuszek. Wspomagamy się masażykami, ćwiczeniami nóżek- wszystko to bardzo jej pomaga. Dziś zaliczayła pierwszą wysypkę na czole- taka kaszka widoczna tylko pod słońce- efekt oczyszczania organizmu jak sądzę
, 62 jeszcze wlezie, ale zależy jaki fason

więc zjadłam sama moją pyszną zupkę ogórkową
dobrze, że teraz muszę tam iść dopiero za tydzień...