|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#58891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Jest gdzieś opisana metoda skarpetkowa?
|
|
|
|
#58892 |
|
Rozeznanie
|
Mam filmik jeśli Cię interesuje http://www.youtube.com/watch?v=3FV-YO46E8Y
![]() Też mam ochotę ją wypróbować, tylko mi włosy nie wyschną wtedy |
|
|
|
#58893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A włosy się nie niszczą? |
|
|
|
|
#58894 |
|
Zadomowienie
|
Pogniotą najwyżej
o ile będziesz się delikatnie obchodzić, nie szarpać i nie plątać w tą skarpetkę nie powinno nic się stać
|
|
#58895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#58896 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
co prawda włosy mi wyschły, nie miałam z tym problemu ale efekt był dziwny. Ładne loki na tej metodzie wyjdą osobą z długimi włosami naprawdę długimi. Ja mam mniej więcej do połowy łopatek i po prostu włosy z gumki bardzo mi sie pokręciły a góra była prosta . Jak się ma długie włosy to wtedy te loki są większe i wygląda to naturalnie u mnie było widać że z dołem kombinowałam a góra prosta ![]() Ale jak zapuszczę do wymażonej długości to napewno jeszcze skorzystam z metody skarpetkowej
|
|
|
#58897 |
|
Zakorzenienie
|
hej Loczusie
![]() od poniedziałku jestem na diecie (Dukan, ale nie będę się ściśle trzymała faz, na razie uderzeniówka, potem 5+2, a potem zobaczę )mam nadzieję, że nie wpłynie to negatywnie na kondycję włosów ![]() poza tym skończył mi się żel bielendy z ceramidami (pół kilo chyba powinien podobnie działać, zwykle bielendę mieszam z męską isaną i daje mi to dość mocne utrwalenie, ale takie odrębne pasma włosów, na drugi dzień potrafią wyglądać czasem dziwnie, przy samej bielendzie mam bardziej miękkie włoski (bez strączków do odgniecenia)mam ochotę na jakieś zmiany, ale farby się nie tykam, a o podcięcie poproszę kuzynkę, ale albo nie ma dobrego światła albo nie mamy czasu włoski z 4tego marca, z łapki, bo nie miałam kiedy się bawić w ustawianie samowyzwalacza
|
|
#58898 |
|
Raczkowanie
|
ej hahaha
moim zdaniem niepotrzebnie rozczesala te loki
|
#58899 |
|
Kazar Lady
|
Maliniarka ja mam ten żel z odżywką, fajnie działa u mnie jednak samodzielnie sie ne nadaje, w codzienniku wrzucałam po nim efekt, fale od połowy dlugości dopiero miałam, na lniany jest świetny a teraz jestem fanka mrożącego
![]() Sliczne masz wlosiska |
|
|
|
#58900 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam tę metodę, ale jej celem był kok. Nie myślałam, że wyjdą z tego takie ładne loki
W nowej gazetce Rossmanna szampony Alterra za 6,99. |
|
|
|
#58901 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#58902 |
|
Kazar Lady
|
o tym samym pomyslałam, chociaz ten jojoba jest zgodny z Cg
|
|
|
|
#58903 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Był analizowany przez Eloe
analiza tutaj:https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2514 Najpierw kupiłam w Rossmannie próbkę 15ml za 4 zeta i okazalo się, że to naprawdę świetny żel, mocny, elastyczny i nie kruszeje po jednym dniu jak czarna Isana. Wykosztowałam się więc na pełnowymiarowe opakowanie (za 40 zł ) i wciąż jestem zadowolona. Wystarczają niewielkie ilości do utrwalenia skrętu. Następnego dnia po myciu wystarcza, że zwilżam włosy mokrymi rękami i utrwalenie znów się uaktywnia - pojedyncze kosmyki trzeba znów odgnieść bo robią się sztywne. Co do zgodności z CG, czytałam o grupie substancji, do których należy acrylates/steareth-20 itaconate copolymer. Doczytałam, że w testach wypadały jako "łatwo zmywalne" - ale pewnie chodziło o mycie szamponem. I dodatkowo - UWAGA- wykazywały tendencje do uwydatniania skrętu włosów ![]() ![]() Moje własne doświadczenie raczej to potwierdza a zmywam żel bez problemu Facelle, czyli nie jest potrzebny do usunięcia sls ani sles Cytat:
O Boże (po raz pierwszy), niemożliwe, że masz 8cm, stawiałam właśnie na 15 ![]() O Boże (po raz drugi), napisałaś na blogu o moich wcierkach ![]() Cytat:
Umyłam włosy i nałożyłam żel mrożący Bardzo lepki jest
|
|
#58904 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie odnośnie Kolagenu do mycia Bingo.. Nie mogę znaleźć składu, na kwc wyczytałam tylko że nie ma slsu. Ma któraś? Jest zgodny z CG?
|
#58905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tym mrozącym wszystkie kusicie ![]() mozę oddam nową isanę męską Sylwestrowemu (bo jedna się kończy, a druga czeka w kolejce), a sama wypróbuję joaśkę ja jeszcze przed żelem zawsze robię płukankę lnianą (leciutką) z joanną lnianą b/s
|
|
|
#58906 |
|
Zadomowienie
|
Mogliby więcej włosowych produktów przecenić w tej gazetce..
|
#58907 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama nawet miałam na nią ochotę, ale po tym co się naczytałam zrezygnowałam. Suplementujesz się jakoś dodatkowo??Cytat:
(taka rekompensata za to, ze ja nie jestem? ) bo jak widzę nikt mi nie wierzy :P ale na blogu jest gdzieś zdjęcie mojego warkocza i tam już widać, ze włosy wcale nie są takie grube...a w sumie to nie zapytałam Cię czy mogę! Przepraszam
|
|
#58908 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/search/index.php?ca...&szukaj=Szukaj ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Pewnie mierzyłaś włosy bez grzywki a masz ją bujną (widziałam na zdjęciu na pasku bocznym bloga)Cytat:
Jest mi bardzo miło przeczytać swój nick na Twoim blogu ![]() Ja też uwielbiam to mrowienie z tych samych przyczyn
|
|
#58909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślisz, że powinnam coś sobie jeszcze kupić? na razie nie chcę rezygnować z diety, poobserwuję włoski
|
|
|
#58910 | |||||
|
ma zielone pojęcie
|
Czemu nie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#58911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Się nie dziwię jesteś królową wcierek ![]() O właśnie królowo - wymyśl mi wcierkę na porost bez mrowienia CP muszę odstawić bo robię depil laserem i szkoda by sobie samobója strzelać za takie pieniądze
|
|
|
|
|
#58912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A powiedz, kobieto, czego nie chcesz mieć we wcierce, rozumiem, że kofeina odpada? Aha i co masz do dyspozycji?
|
|
#58913 |
|
ma zielone pojęcie
|
Tak w ogóle, ostatnio trzymałam migdały zalane wodą (trzymałam je dość długo, chciałam z nich zrobić mleczko, ale uparciuchy ciągle były twarde). Po mniej więcej dobie-36 godzinach, trzymania ich w wodzie, zrobiły z wody gluta. Takiego jak glut lniany
![]() Zastanawiam się czy taki glut nie byłby dobry dla włosów
|
#58914 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(o ile da sie to w miare zmieszac)Cytat:
Szlaban na szampon, proteiny, oleje wnikajace... Tesknie zwlaszcza za tym pierwszym, teraz boje sie cokolwiek klasc na te wlosy, bo mogloby sie nie domyc Tylko mycie odzywka, odzywka ds, bs, zel lniany i kuniec Nudy.Myslicie ze powinnam dobic do 2 tygodni z taka "dieta" czy za 2 dni (9 dni po farbowaniu) moge juz cos podzialac z nimi? ![]() Cytat:
Ciekawe tak naprawde jak czesto mozna go bezpiecznie stosowacCytat:
![]() Cytat:
Nie zapuszczam wiec dlugosc mi dynda
|
|
|
#58915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wczoraj kupiłam, ten wielki 1000 ml, też obczajałam składy. Faktycznie są dwa różne kolageny z różnymi składami.1) Aqua,sodium laureth-2 sulfate(sles), lauraminopropyl betaine(antystatyk, lagodnie oczyszcza), styrene/acrylates copolymer(nadaje polysk), cocoamide DEA(stabilizator, wykazuje dzialanie pieniace),propylene grycol,sodium chloride(reguluje lepkosc), souble collagen(kolagen), parfum, DMDM-hydantoin,methylchloroiso thiazolinone,methylisothi azolinone(konserwanty),he xyl cinnamic aldehyde(zapach jasminu), citric acid 2) aqua, sodium laureth-2 sulphate(sles), sodium dodecylbenzenesulfonate(z wiazek poeierzchniowo czynny), cocamide DEA(stabilizator, wykazuje dzialanie pieniace), sodium chloride, styrene/acrylates copolymer(nadaje polysk), soluble collagen(kolagen), propylene glycol; aqua; rosmarinus officinalis extract(ekstrakt z rozmarynu); chamomilla recutita extract(ekstrakt z rumianku); arnica montana extract(wyciag z arniki); lamium album extract("biala pokrzywa"; salvia officinalis extract(ekstrakt z szalwi); nasturtium officinale extract(ekstrakt z nasturcji); arctium majus extract(ekstrakt z korzenia lopianu); citrus medica limonum peel extract(ekstrakt ze skorki cytryny); hedera helix extract(wyciag z bluszczu pospolitego); calendula officinalis extract(wyciag z nagietka lekarskiego); tropaeolum majus extract(wyciah z kwiatow, lodyg i lisci indyjskiej rzezuchy), DMDM-hydantoin, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone(kon serwanty), lactic acid(kwas mlekowy), parfum (zapożyczone z blogu eve)
|
|
#58916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko jeść bym nie próbowała ![]() echhh,też się po hennie ograniczam, a usztywnienia mi trzeba, bo ciągle guma i puch ![]() Malina, piękne i dłuuugie już ![]() smacznego twarogu
|
|
|
#58917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#58918 |
|
Zadomowienie
|
Można farbować indygo? Na jakiej zasadzie to działa?
![]() Śpię u siostry. Jak zobaczyła mnie w turbanie to zostałam perfidnie wyśmiana
|
#58919 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie, co do diety, jakaś fryzjerka powiedziała mi kiedyś, że niby braki w diecie lub stres objawiają się nie tylko wypadaniem włosów, ale osłabiają (w sensie - niszczą) też te, które zostają - nie wiem, na jakiej zasadzie to ma działać... wiecie coś o tym? Ale zastanawiam się, czy wierzyć babce, która utrzymywała, że włosy myje się najczęściej co 5 dni, "bo tak". to nie wszystkie szampony Alterry są cg? : ( Wychodzi tylko z głową w dół, tzn tak przypuszczam, myję włosy nad wanną i nie miałam problemu. Cytat:
Nailtek usztywnia paznokcie, są mocne ale mało elastyczne, wczoraj wykrakałam i uszczerbiłam sobie kciuk Mam nadzieję, że odrośnie szybko i nie pęknie dalej.Cytat:
Bardzo polecam.Sprzątanie nie sprzątanie, chodzi o moczenie rąk. Najgorsze jest mycie armatury, te wszystkie CIFy i inne mleczka są piekielnie żrące, po skórze tak nie czuć, ale po paznokciach widać. Poza tym, długie, gorące kąpiele out. Cięzko było mi się z tym pogodzić, ale gorąca woda + kosmetyki do mycia = paznokie osłabione na kilka godzin. Delikatne pazurki po prostu rozmiękają i rozdwajają się dalej, są podatniejsze na uszkodzenia. Z domowych zabiegów dobra jest maść z wit. A, to głównie wazelina, ale dobrze nawilża i chroni przed zimnem i wilgocią (na teraz jak znalazł). Wit. A dobrze odżywia skórki i pomaga zagoić jakieś zadarcia, skaleczenia itd. Cytat:
Dziś zaczęłam sobie wzmacnianie tak na zaś, drożdże i wiesiołek doustnie, Jantar na skalp, jutro zakręcę się przy herbatce ze skrzypu albo pokrzywy. Zależy mi też na szybszym wzroście, mam sporo do ścięcia, zresztą docelowo chciałabym się pozbyć wszystkich włosów sprzed CG, są zmaltretowane.Właśnie, muszę wetrzeć Jantar, eh nigdy mi się nie chce. Dzisiaj drugi dzień. Edytowane przez emerald_sky Czas edycji: 2012-03-07 o 23:26 |
||||
|
|
|
#58920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zreszta ja nie wierze i nie ufam fryzjerkom, moja stwierdzila, ze kosmetyki bez silikonow sa bardzo drogie I w ogole w jej mniemaniu ladne krecone wlosy to napuszona lwia grzywa z tona stylizatorow
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

o ile będziesz się delikatnie obchodzić, nie szarpać i nie plątać w tą skarpetkę nie powinno nic się stać

) i wciąż jestem zadowolona. Wystarczają niewielkie ilości do utrwalenia skrętu. Następnego dnia po myciu wystarcza, że zwilżam włosy mokrymi rękami i utrwalenie znów się uaktywnia - pojedyncze kosmyki trzeba znów odgnieść bo robią się sztywne. 

sama nawet miałam na nią ochotę, ale po tym co się naczytałam zrezygnowałam. Suplementujesz się jakoś dodatkowo??