|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
karolinee1983 sto lat kochana
Lenka, Patryk i Nikoś gratki za kolejne miesiące
|
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Zaliczyliśmy już pierwsze zgrzytanie zębami
Matko, co za przeraźliwy dźwięk
|
#3213 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
za pracęa co do chodzików ja jestem prezeciwna, krzywia nóżki i bioderka ![]() mamad1 super avatarek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do 5 lat?Dla mnie nie realne i przesadzone. Słodycze tak ale z umiarem, nie że jemy same słodycze. Tv też na bajki i bajki niemieckie do szkolenia języka, nie że siedzi przed nim cały dzień. Youyou zaśnie bez smoka, ale kiedy się przekręca to się wybudza i go szuka i wybudza ...chyba jeszcze nie czas, co myślisz? |
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zadomowienie
|
Podziękowała Cytat:
![]() Miałam pisać, ale zapomniałam... mamad1, lili83 fajne avatarki |
|
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi nie ziemsko brzmieć! Co do ząbków, pamiętacie jak pisałam,że Lilianie idzie druga jedynka? to ją france widać od miesiąca a się chce przebić ...
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
kur** mam dość.
Zalało mi łazienke i przedpokój, wody po kostki. rura w pralce puściła i woda poszła.... Przedpokój sprzątniety, wszystkie ręczniki wyciągnęlam. Łazienka nadal tonie bo TA histerii dostała a ja razem z nią. Wyć mi się chce
|
#3219 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() patik, współczuję
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Przyleciałam sie tylko pochwalić zostałam Ambasadorką Chudnij z BioGarden
|
|
|
|
#3221 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik
Ja ostatnio tez mialam powódź w kuchni bo odpływ w prace mialamnie drozny i woda poszła góra na podłogę. W sumie dwa razy mnie zalało. Ale zła byłam więc Cie rozumiem Ogolnie dzien dzis do bani. Nic mi nie wychodzi. Poszlysmy z Wiki na dwór i deszcz nas złapał. Nałożyłam folie i mi ja podwiewalo cały czas bo zadnych zaczepow nie ma. W koncu zwialo mi ja całkiem i ganialam ja po ulicy jak durna jakaś. Boli mnie tez głowa i palec bo przez te alergie mam wysuszona skórę na rękach i skóra na palcu pękła. Boli i piecze jak diabli. To sie pozalilam .... |
|
|
|
#3222 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
A tu świeci słońce
![]() Cytat:
Cytat:
Nie kupuję na razie nic z tego Cytat:
Właśnie go zmieniłam. Wyrózniam się jakoś? Cytat:
![]() A z prezentem na roczek dobry pomysł Cytat:
Cytat:
I który to w końcu wyszedł? ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
Albo jak zabronić oglądania tv, skoro sama coś tam ogladam? I tak go nie uchronię przed tym, bo jeśli sama nie dam, to dadzą dziadkowie po kryjomu. Już wolę wiedzieć, co i ile zjada moje dziecko lub co ogląda. Cytat:
Może się faktycznie wypłacz, to Ci ulży? Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Patik koniec dla Ciebie: "I na tym polega największy paradoks tej sytuacji. Bo to przechodzi. Żeby nie wiem jak długa była twoja czarna lista..." |
|
|
|
|
#3225 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Byłam u gina.. dostałam zaświadczenie do pracy, że karmię
zawsze to tylko 6h będę tam siedzieć.. poza tym przepisała mi nowe tabletki bo po ostatnich miałam niezłe przeboje.. No i uwielbiam tą moją lekarkę.. jest tak kochana i fajna kobieta, że najchętniej bym do niej chodziła codziennie tak tylko, żeby pogadać![]() Hania w żłobku coraz lepiej.. dzisiaj pani pochwaliła, że pięknie jadła i była wesoła.. tylko ma problem z tym spaniem.. zanim ona zaśnie to inne dzieci już się budzą i Hania drzemie po kilka minut bo już hałas się robi.. nie wiem czemu tak.. już jej pieluszkę dałam żeby miała jak w domu, panie ją usypiają jak mogą a ta nic.. Stoo lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lenia mam dzisiaj.. poszłabym już spać
|
||||||
|
|
|
#3226 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za kciuki ale juz dostałam kilka odp. ze nikogo nie potrzebuja
czekam dalej ![]() a co do chodzikow to chyab rzeczywiscie pomylilam ![]() bylismy dzis na dłuuugi, spacerze ..... a teraz Tż smarzy naleśniki znów padam na pyszczek dziąsełko zrobiło siępo prawej stronie sine i jest kropeczka z krwi.....to juz ![]() Ah pisałam w K ale nikt chyba nie przeczytał ze mam do oddania 6 próbek mleczka HIPP 2 moze któraś chce???
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-03-07 o 18:29 |
|
|
|
#3227 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Hani że taka dzielna jest Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#3228 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam cały czas krwawienia, przeszłam z azalii na daylette i teraz nie wiem czy to miesiączka, czy efekt zmiany tabletek ![]() I super, że Hani coraz lepiej w żłobku. A może z tym spaniem, to po prostu nie jej pora? Nie wyobrażam sobie, by Ala chciała zasnąć o porze wyznaczonej przeze mnie. A w domu wcześniej miała drzemkę o tej porze, co w żłobku ? Mamusie dzieci raczkujących, pełzających, turlających się większość dnia po podłodze (dywanie). Czy Wasze dzieci, też mają tak poprzecierane kolanka, przedramiona, uda, piszczele, stópki (od odpychania)??? Ala kolanka ma ewidentnie poprzecierane, takie ognisto czerwone,a reszta wymienionych części ciała jest zaczerwieniona, taka poprzecierana ale z drugiej strony w takim samym stanie ma plecy,a na nich nie spędza w ogóle aktywnego czasu, jedynie jak śpi![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Cieszmy się, że dzień dobiega końca, a jutro musi być już lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-03-07 o 19:35 |
||||
|
|
|
#3229 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
Cytat:
Co do Hani to ona pierwszą drzemkę miała w zależności od tego o której wstałyśmy.. przeważnie drzemała koło 8-8:30.. a w żłobku dzieci idą spać też przed 9 właśnie.. nie wiem.. może jest za duży hałas bo wiadomo jak to ileś dzieci zasypia.. jeden marudzi, jeden płacze i może to ją drażni.. Moja nie ma podrażnionego ciałka.. i już nawet nie ma czerwonego czółka odkąd jej obniżyłam łóżeczko bo namiętnie waliła głową w panel od karuzelki
|
|
|
|
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
U nas nie ma podraznien zadnych póki co
Własnie wrociłam od gina u niego rodziłam ![]() poszlam na cytologie ale mowie mu ze cos jest chyba nie tak bo w lutym mialam 2 razy okres a teraz jakies plamienia a on: JEST PANI W CIĄŻY ![]() ja ![]() :mdleje :po chwili: niemozliwe... on: mozliwe mozliwe i uśmieszek ![]() ja: ![]() on: ![]() ja: ![]() on: no to zapraszam do badania ja: dobrabadanie............. on: no to chyba jednak nie ciaza ja: tylko jeszcze pozostałosci po porodzie ja: po takim czasieon: tak czasem bywa ![]() matko ale mi stresa zaapikowal
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet JA chce hipp 2
![]() Moją damę okropnie dokuczają zęby, kiedy się wieczór zbliża jest najgorzej. Marudzi,tuli się, marudzi, śmieje się i tak w kółko. Dzisiaj nawet mleka nie chciała zjeść na dobranoc,ale w końcu zjadła. |
|
|
|
#3232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że musi jej to doskwierać, nie wiem swędzieć, piec....jutro kupię oilatum. Balneum niby ok, ale skoro sie pogorszyło to może nie daje rady...A ja wstępnie rozrysowałam swój ogródek, teraz niech tylko te mrozy się skończą, co będzie można łopatę w ziemię wbić ![]() Z tematu ogrodowego wybiegłam już myślami do Wielkanocy Chyba u siebie będę robiła święta, przynajmniej pierwszy dzień. Mam nadzieję, że pogoda będzie iście wiosenna i będziemy mogli pójśc do lasu szukać prezentów od zajączka
|
|
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
CZYM MOGĘ POSMAROWAĆ skórę wokół ust,
bo Emilie wiecznie trzyma ręce w buzi i ma podrażnioną skórę przez to
|
|
|
|
#3234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Lenki, Patryka i Nikosia
Cytat:
U nas podobnie było- Filip najpierw mówił tata a mama powiedział dopiero parę miesięcy później ![]() Cytat:
Może ważyłaś ją wcześniej w jakimś cięższym ubranku?? a w ogóle to wywal tę wagę ![]() ![]() Cytat:
. Na początek może , jeśłi nie chcesz brutalnego odstawienia, to rób jej kontrolowane wyciąganie smoka - jak tylko zaśnie i nie wypluje to sama wyciągaj, żeby nauczyła się spac bez niego..Moim zdaniem to jest najlepszy czas, tak jak pisała Aga około 8-9 miesiąca zanika taka potrzeba ssania i potem może być już tylko gorzej... (widzę po problemach z odsmoczkowaniem dwulatków na moim lutowym wątku..). Chociaż to Ty najlepiej znasz Emi i widzisz czego potrzebuje. Mi smok bardzo nie pasował u Lilki i cieszę się że jest to już za nami. Dzisiaj w sumie ładnie zasnęła bez niego, wypiła butlę i widać było że chciałaby smoka, ale włączyłam konika FP, zaczęłam ją głaskać, szuszać itd, rozpłakała się, wzięłam na ręce, uspokoiłam znowu szuszałam, trzymałam za rączkę i klepałam po pupce i od razu zasnęła. Trwało to jakieś 3-4minuty. Trzymam się więc tego że zasypia w łóżeczku, mogę przy niej postac , potrzymac za rączkę itd, ale nie chcę brać na ręce bo nauczyła się zasypiac w łóżeczku na noc to niech tak zostanie.
|
|
#3235 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oj chyba nie o to w tym chodzi Przynajmniej Brumek i Scio wyjaśniły mi inaczej ![]() Cytat:
Ja zawsze ' szejkuje ' i robi mi się b. dużo piany.Ok, no to dzisiaj pomieszam łyżeczką i zobaczymy co wyjdzie Cytat:
I podpinam się pod życzenia dla Leny i Nikosia Cytat:
Cytat:
A z Sarcią wybrałabym się do pediatry... ![]() Dobry wieczór, Byliśmy dzisiaj z Szymonkiem w polskim sklepie i kupiłam polski chlebek ),a dla małego kaszki i jogurciki
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas zmuła. Koleś od wynajmu dziś mówił, że za rok chce sprzedać mieszkanie, a my nie mamy ani grosza na taki zakup. Co miesiąc idzie nam ok 1200 zł na rachunki,, odstępne i czynsz. Nie ma jak cokolwiek zaoszczędzić, ja nie pracuje i pracowałam. Nie mamy najmniejszych szans na jakikolwiek kredyt, własnie dziś nam to uzmysłowiono. Jestem załamana
![]() Marek coś gada o budowli za jego domem rodzinnym...Ciekawe za co? I pomijam już jego całą rodzinkę obok... A tak to nie mamy żywcem gdzie iść. żywcem. Siedzę i ryczę.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i to zdanie na koniec to esencja całego artykułu ![]() Dobra, zmówię paciorek do Judy Tadeusza o w miarę przespaną noc i idę kimać.
|
|
#3238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja smaruje kremem Oliatum albo mam sztyft do ust Ollian albo masc z witamina A ![]() piszecie o tych zbakach nawet brumiatko mlodsze i juz 3 zabki ma a u nas dziasla dziasla dziasla ![]() Marinka - heh mam to samo zero kasy zero perspektywy mi juz szkoda lez na to wszystko....
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-03-07 o 20:40 |
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasnąć zaśnie bez smoka, ale jak chce się obrócić to się wybudza i go szuka, rano udało mi się i kiedy się obudziła poklepałam po pupci i zasnęła, po południu też zasnęła bez -oczywiście domagała się go strasznie płaczem,ale w końcu zasnęła, pospała pół godziny (a wiedziałam, że będzie to drzemka więcej niż pół godziny) obudziła się i płakała, wzięłam na ręce, ponosiłam, pośpiewałam, poklepałam zasnęła co odłożyłam to płacz bo nie miała smoka. Skapitulowałam bo chciałam iść do wc to raz i obiad mi się robił to dwa i przy zaśnięciu na noc w sumie sama zasnęła bez smoka,co rzadko mi się zdarzało,płakała przy zasypianiu ale to przez zęby,bo dopiero po nurofenie się uspokoiła,ale przebudziła się i chciała smoka...Wiesz zastanawiam się,czy jeżeli mi się wybudzi a zaśnie bez smoka to ją brać na ręce i tulić czy robić cokolwiek jak ona leży w łóżeczku np głaskać itd. Bo żeby potem nie było, że wiesz na każde jej jękanie stękanie i popłakiwanie będę brała na ręce i nosiła damę, boję się tego. Choć z drugiej strony w dzień i tak zasypia mi na rękach, boję sie raczej bardziej o noc bo potrafi się budzić nie raz 3 x na smoka...
|
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze, nie ma się co łamać (choć wiem, że się nie da)...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

)
gratki za kolejne miesiące

"
do 5 lat?

podzwonilam, potem oni zadzwonili do zlobka, dali wytyczne i jak przyszlam po małą to mialam tylko podpisac że daje swoje jedzenie i sprawa z grzywki
czekam dalej 

Wydaje mi się, że musi jej to doskwierać, nie wiem swędzieć, piec....jutro kupię oilatum. Balneum niby ok, ale skoro sie pogorszyło to może nie daje rady...

chyba się ze szczęścia upiję Karmi
Przespanych nocy w końcu...