Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 14:49   #3211
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

karolinee1983 sto lat kochana

Lenka, Patryk i Nikoś gratki za kolejne miesiące
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:17   #3212
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Zaliczyliśmy już pierwsze zgrzytanie zębami
Matko, co za przeraźliwy dźwięk
Stary 2012-03-07, 15:27   #3213
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Hej ho

Słońce mi świeci w ucho i aż parzy już

Hania w żłobku a ja zaraz pędzę do gina na wizytę.. ale pięknie na dworze

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Mamy trzeciego zęba!!!

Dzień dobry
, u nas jeszcze cicho, ciemno

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

do tego zaczelam szukac pracy cigle nic i nic
dzis wyslalam 47 CV zobaczymy co z tego bedzie ale pewnie d...a

pyt. CZY KUPUJECIE SWOIM DZIECIOM CHODZIKI???? NIE PCHACZE BO WIE MZE TO NIEZDDROWE TYLKO TAKIE COSIE WSADZA MALUCHA
za pracę
a co do chodzików ja jestem prezeciwna, krzywia nóżki i bioderka

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Wytrzep bobki i siup, załóż z powrotem pampersa
hehehehehe dobra jesteś

mamad1 super avatarek

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
!

Dziewczyny, właśnie poinformowałam tż, że robimy w tym roku ogródek -warzywniak
Ma któraś z Was jakieś doświadczenia na ten temat?? jak zaczniemy teraz na wiosnę wszystko szykowac, to i tak pewnie w tym roku żadnych plonów nie będzie co?
no to super, tylko niektóre warzywa sadzi sie lub sieje w marcu inne w kwietniu i maju, ale wzejśc napewno wzejdzie, a co sadzicie??
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

wyczytane na blogu:

"moja koleżanka zrobiła sobie koszulkę z napisem "Daję dziecku parówki" (z przodu) oraz "Moje dziecko ogląda telewizję" (z tyłu). Mówi,że kiedy dopada ją wyjątkowa złość na ilość komunikatów, które instruują ją co do tego jaką powinna być matką, zakłada koszulkę, idzie w niej z dwójką swoich dzieci na plac zabaw i od razu czuje się lepiej "
dobre, u nas się parowek nie je, bo ja sama nie lubię bo mnie mdli po nich i dlatego, a slodycze ja dawałam Oliwce i będę dawała Nati sama pamiętam jak jadło się domowe ciasdta, paluszki z papierowej torebki, czekoladę domową lub sklejone landryny, dla mnie to smak dzieciństwa, to samo z telewizją będę włączać bajeczki w umiarze, i wkurza mnie troche stwierdzenie jak np. Cichopek powiedziała, że jej dziecko do 5 lat nie będzie jeść słodyczy, a mała jak poszła do przedszkola to dostała lizaka i co mamusia na to 9 dziecku baaaardzo smakowało) a mamusia powiedziała,że to taki niedobry kamyczek, chwaliła się tym w ddtvn

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

Lenka, Patryk i Nikoś gratki za kolejne miesiące
podpinam sie

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:31   #3214
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a slodycze ja dawałam Oliwce i będę dawała Nati sama pamiętam jak jadło się domowe ciasdta, paluszki z papierowej torebki, czekoladę domową lub sklejone landryny, dla mnie to smak dzieciństwa, to samo z telewizją będę włączać bajeczki w umiarze, i wkurza mnie troche stwierdzenie jak np. Cichopek powiedziała, że jej dziecko do 5 lat nie będzie jeść słodyczy, a mała jak poszła do przedszkola to dostała lizaka i co mamusia na to 9 dziecku baaaardzo smakowało) a mamusia powiedziała,że to taki niedobry kamyczek, chwaliła się tym w ddtvn

podpinam sie
Zgadzam się w 100 % z Toba agadus.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:33   #3215
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
u nas się parowek nie je, bo ja sama nie lubię bo mnie mdli po nich i dlatego, a slodycze ja dawałam Oliwce i będę dawała Nati sama pamiętam jak jadło się domowe ciasdta, paluszki z papierowej torebki, czekoladę domową lub sklejone landryny, dla mnie to smak dzieciństwa, to samo z telewizją będę włączać bajeczki w umiarze, i wkurza mnie troche stwierdzenie jak np. Cichopek powiedziała, że jej dziecko do 5 lat nie będzie jeść słodyczy, a mała jak poszła do przedszkola to dostała lizaka i co mamusia na to 9 dziecku baaaardzo smakowało) a mamusia powiedziała,że to taki niedobry kamyczek, chwaliła się tym w ddtvn

do 5 lat?
Dla mnie nie realne i przesadzone.
Słodycze tak ale z umiarem, nie że jemy same słodycze.
Tv też na bajki i bajki niemieckie do szkolenia języka, nie że siedzi przed nim cały dzień.

Youyou zaśnie bez smoka, ale kiedy się przekręca to się wybudza i go szuka i wybudza ...chyba jeszcze nie czas, co myślisz?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:57   #3216
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Podziękowała

Cytat:

Cytat:

podpinam sie

Miałam pisać, ale zapomniałam... mamad1, lili83 fajne avatarki

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 16:10   #3217
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
A
musi nie ziemsko brzmieć!

Co do ząbków, pamiętacie jak pisałam,że Lilianie idzie druga jedynka?
to ją france widać od miesiąca a się chce przebić ...
Stary 2012-03-07, 16:20   #3218
patik87
Zakorzenienie

kur** mam dość.
Zalało mi łazienke i przedpokój, wody po kostki.
rura w pralce puściła i woda poszła....
Przedpokój sprzątniety, wszystkie ręczniki wyciągnęlam.
Łazienka nadal tonie bo TA histerii dostała a ja razem z nią.

Wyć mi się chce
Stary 2012-03-07, 16:24   #3219
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
szkoda, że tego nie widziałaś wiewióra stoi patrzy na Żbika na kasztana na Żbika na drzewo młody jeszcze raz dał upust swoim płucom i wiewióra zrezygnowana hyc na drzewo
wyobrażam sobie
Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Ale w pracy coraz lepiej. Kierownicza ostatni tydzień jest kierowniczką, teraz będzie normalnym pracownikiem, takim jak ja.
no to fajnie, może coś się poprawi
Cytat:
pyt. CZY KUPUJECIE SWOIM DZIECIOM CHODZIKI???? NIE PCHACZE BO WIE MZE TO NIEZDDROWE TYLKO TAKIE COSIE WSADZA MALUCHA
na pewno nie za to pchacz mam.
Cytat:
też się cieszę, chociaż może nie powinnam, ale dosyć dziwne było mieć kierowniczkę, która pisząc do mnie smsa, pisze "BENDE"

Cytat:
o matko...

patik, współczuję

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 16:26   #3220
brunetka2000
Zakorzenienie

Przyleciałam sie tylko pochwalić zostałam Ambasadorką Chudnij z BioGarden Może uda mi się trochę zrzucić
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 16:32   #3221
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Patik

Ja ostatnio tez mialam powódź w kuchni bo odpływ w prace mialamnie drozny i woda poszła góra na podłogę. W sumie dwa razy mnie zalało. Ale zła byłam więc Cie rozumiem

Ogolnie dzien dzis do bani. Nic mi nie wychodzi. Poszlysmy z Wiki na dwór i deszcz nas złapał. Nałożyłam folie i mi ja podwiewalo cały czas bo zadnych zaczepow nie ma. W koncu zwialo mi ja całkiem i ganialam ja po ulicy jak durna jakaś.
Boli mnie tez głowa i palec bo przez te alergie mam wysuszona skórę na rękach i skóra na palcu pękła. Boli i piecze jak diabli.
To sie pozalilam ....
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 17:44   #3222
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Tylko o słońce teraz trudno Byle (z plamami) do wiosny
A tu świeci słońce

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
brumek, nie bij, sprzedalam na drugim wątku Twoje piersi i teraz chodzą jako PIERSI MONI

Cytat:
Odwrotnie- chodziki be, pchacze cacy
Nie kupuję na razie nic z tego

Cytat:
też się cieszę, chociaż może nie powinnam, ale dosyć dziwne było mieć kierowniczkę, która pisząc do mnie smsa, pisze "BENDE"
Ja też na tym punkcie przewrażliwiona jestem, choć i mi się czasem uda jakiegoś ortograficznego strzelić

Cytat:
mamad fajny avatar, tylko z shirką teraz mi się trochę myli
Właśnie go zmieniłam. Wyrózniam się jakoś?

Cytat:
u mnie za pchacz bedzie robila wielka wywrotka z wadera po Arturze i midi traktor, tez wadera. wiem ze tak bedzie bo artur tez je tak ujezdzal. za to nad jezdzikiem sie zastanawiam, ale wiem ze z otwartą wywrotka to bedzie tez za jezdzik robic. ale za to czaje sie na to http://www.ceneo.pl/2356795 i byc moze zazycze takiego czegos na roczek
Moja bratanica pchała wózek dla lalek
A z prezentem na roczek dobry pomysł Zobaczę jak mojemu pójdzie nauka chodzenia...

Cytat:
Czy Wasze dzieci też dostają czkawki jak zaczynają się śmiać?
Teraz rzadko już ma czkawkę

Cytat:
"moja koleżanka zrobiła sobie koszulkę z napisem "Daję dziecku parówki" (z przodu) oraz "Moje dziecko ogląda telewizję" (z tyłu). Mówi,że kiedy dopada ją wyjątkowa złość na ilość komunikatów, które instruują ją co do tego jaką powinna być matką, zakłada koszulkę, idzie w niej z dwójką swoich dzieci na plac zabaw i od razu czuje się lepiej "
!

Cytat:
A próbował już gryźć coś?
I który to w końcu wyszedł?

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
dobre, u nas się parowek nie je, bo ja sama nie lubię bo mnie mdli po nich i dlatego, a slodycze ja dawałam Oliwce i będę dawała Nati sama pamiętam jak jadło się domowe ciasdta, paluszki z papierowej torebki, czekoladę domową lub sklejone landryny, dla mnie to smak dzieciństwa, to samo z telewizją będę włączać bajeczki w umiarze, i wkurza mnie troche stwierdzenie jak np. Cichopek powiedziała, że jej dziecko do 5 lat nie będzie jeść słodyczy, a mała jak poszła do przedszkola to dostała lizaka i co mamusia na to 9 dziecku baaaardzo smakowało) a mamusia powiedziała,że to taki niedobry kamyczek, chwaliła się tym w ddtvn
Jak mam nie dać dziecku słodyczy, kiedy sama namiętnie je zjadam?
Albo jak zabronić oglądania tv, skoro sama coś tam ogladam?
I tak go nie uchronię przed tym, bo jeśli sama nie dam, to dadzą dziadkowie po kryjomu. Już wolę wiedzieć, co i ile zjada moje dziecko lub co ogląda.

Cytat:
kur** mam dość.

Wyć mi się chce
Oj, ktoś ma dziś pechowy dzień
Może się faktycznie wypłacz, to Ci ulży?

Cytat:

Przyleciałam sie tylko pochwalić zostałam Ambasadorką Chudnij z BioGarden Może uda mi się trochę zrzucić

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ogolnie dzien dzis do bani. Nic mi nie wychodzi. Poszlysmy z Wiki na dwór i deszcz nas złapał. Nałożyłam folie i mi ja podwiewalo cały czas bo zadnych zaczepow nie ma. W koncu zwialo mi ja całkiem i ganialam ja po ulicy jak durna jakaś.
Boli mnie tez głowa i palec bo przez te alergie mam wysuszona skórę na rękach i skóra na palcu pękła. Boli i piecze jak diabli.
To sie pozalilam ....
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 17:45   #3223
patik87
Zakorzenienie

http://kobieta.wp.pl/kat,106514,titl...wiadomosc.html
Stary 2012-03-07, 17:52   #3224
mamad1
Zadomowienie

Patik koniec dla Ciebie: "I na tym polega największy paradoks tej sytuacji. Bo to przechodzi. Żeby nie wiem jak długa była twoja czarna lista..."
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 17:56   #3225
Naataaszkaa
Raczkowanie

Byłam u gina.. dostałam zaświadczenie do pracy, że karmię zawsze to tylko 6h będę tam siedzieć.. poza tym przepisała mi nowe tabletki bo po ostatnich miałam niezłe przeboje.. No i uwielbiam tą moją lekarkę.. jest tak kochana i fajna kobieta, że najchętniej bym do niej chodziła codziennie tak tylko, żeby pogadać

Hania w żłobku coraz lepiej.. dzisiaj pani pochwaliła, że pięknie jadła i była wesoła.. tylko ma problem z tym spaniem.. zanim ona zaśnie to inne dzieci już się budzą i Hania drzemie po kilka minut bo już hałas się robi.. nie wiem czemu tak.. już jej pieluszkę dałam żeby miała jak w domu, panie ją usypiają jak mogą a ta nic..

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

swoją drogą Lena kończy dziś 8 miesięcy
Stoo lat

Cytat:
Mamy trzeciego zęba!!!

Cytat:
a pisałam że udało mi sie załatwic w sanepidzie ze bede swoje jedzonko przynosic do zlobka? jak nie pisalam to pisze podzwonilam, potem oni zadzwonili do zlobka, dali wytyczne i jak przyszlam po małą to mialam tylko podpisac że daje swoje jedzenie i sprawa z grzywki więc do roczku, moze dłuzej będzie na moim żarciu
Ale super, że się udało

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Plamy z marchewki- pogooglowałam trochę i sprawdziłam w praktyce. Trzeba poplamioną rzecz po praniu, jeśli plama nie zeszłą, suszyć na słońcu. Działa
A ja ostatnio kupiłam jakiś odplamiacz Satin się nazywa i plamy pięknie poschodziły a kupiłam też jakieś mydełko odplamiające.. ostatnio o nim było w tej perfekcyjnej pani domu.. zobaczymy, czy faktycznie działa

Cytat:
Nie będę tego kupować.. i trzymam kciuki za pracę! Sporo wysłałaś..

Cytat:
Brrrr.. nienawidzę zgrzytania zębów

Cytat:
kur** mam dość.

Wyć mi się chce
Kochana współczuję

Cytat:

Lenia mam dzisiaj.. poszłabym już spać
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:26   #3226
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za kciuki ale juz dostałam kilka odp. ze nikogo nie potrzebuja czekam dalej

a co do chodzikow to chyab rzeczywiscie pomylilam

bylismy dzis na dłuuugi, spacerze .....
a teraz Tż smarzy naleśniki
znów padam na pyszczek

dziąsełko zrobiło siępo prawej stronie sine i jest kropeczka z krwi.....to juz

Ah pisałam w K ale nikt chyba nie przeczytał ze mam do oddania 6 próbek mleczka HIPP 2 moze któraś chce???

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-03-07 o 18:29
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:33   #3227
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam u gina.. dostałam zaświadczenie do pracy, że karmię zawsze to tylko 6h będę tam siedzieć.. poza tym przepisała mi nowe tabletki bo po ostatnich miałam niezłe przeboje.. No i uwielbiam tą moją lekarkę.. jest tak kochana i fajna kobieta, że najchętniej bym do niej chodziła codziennie tak tylko, żeby pogadać

Hania w żłobku coraz lepiej.. dzisiaj pani pochwaliła, że pięknie jadła i była wesoła.. tylko ma problem z tym spaniem.. zanim ona zaśnie to inne dzieci już się budzą i Hania drzemie po kilka minut bo już hałas się robi.. nie wiem czemu tak.. już jej pieluszkę dałam żeby miała jak w domu, panie ją usypiają jak mogą a ta nic..
to super że wszystko dobrze u Was, i dla Hani że taka dzielna jest

Cytat:

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:42   #3228
alibany
Rozeznanie

Cytat:

Właśnie go zmieniłam. Wyrózniam się jakoś?

Cytat:

Dobrze, że wszystko ok na wizycie. A jakie tabletki teraz Ci przepisała?
ja mam cały czas krwawienia, przeszłam z azalii na daylette i teraz nie wiem czy to miesiączka, czy efekt zmiany tabletek
I super, że Hani coraz lepiej w żłobku. A może z tym spaniem, to po prostu nie jej pora? Nie wyobrażam sobie, by Ala chciała zasnąć o porze wyznaczonej przeze mnie. A w domu wcześniej miała drzemkę o tej porze, co w żłobku ?

Mamusie dzieci raczkujących, pełzających, turlających się większość dnia po podłodze (dywanie). Czy Wasze dzieci, też mają tak poprzecierane kolanka, przedramiona, uda, piszczele, stópki (od odpychania)???
Ala kolanka ma ewidentnie poprzecierane, takie ognisto czerwone,a reszta wymienionych części ciała jest zaczerwieniona, taka poprzecierana ale z drugiej strony w takim samym stanie ma plecy,a na nich nie spędza w ogóle aktywnego czasu, jedynie jak śpi

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:

To sie pozalilam ....
CZasami takie dni są, że nie po drodze ze wszystkim Cieszmy się, że dzień dobiega końca, a jutro musi być już lepiej

Cytat:

Cytat:
kur** mam dość.

Wyć mi się chce

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-03-07 o 19:35
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:47   #3229
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
to super że wszystko dobrze u Was, i dla Hani że taka dzielna jest
Dziękuję

Cytat:
Dobrze, że wszystko ok na wizycie. A jakie tabletki teraz Ci przepisała?
ja mam cały czas krwawienia, przeszłam z azalii na daylette i teraz nie wiem czy to miesiączka, czy efekt zmiany tabletek
I super, że Hani coraz lepiej w żłobku. A może z tym spaniem, to po prostu nie jej pora? Nie wyobrażam sobie, by Ala chciała zasnąć o porze wyznaczonej przeze mnie. A w domu wcześniej miała drzemkę o tej porze, co w żłobku ?

Mamusie dzieci raczkujących, pełzających, turlających się większość dnia po podłodze (dywanie). Czy Wasze dzieci, też mają tak poprzecierane kolanka, przedramiona, uda, piszczele, stópki (od odpychania)???
Ala kolanka ma ewidentnie poprzecierane, takie ognisto czerwone,a reszta wymienionych części ciała jest zaczerwieniona, taka poprzecierana ale z drugiej strony w takim samym stanie ma plecy,a na nich nie spędza w ogóle aktywnego czasu, jedynie jak śpi
Przepisała mi yasminelle.. wcześniej brałam mercilon i też krwawiłam cały czas.. mam nadzieję, że te będą pasowały w końcu..

Co do Hani to ona pierwszą drzemkę miała w zależności od tego o której wstałyśmy.. przeważnie drzemała koło 8-8:30.. a w żłobku dzieci idą spać też przed 9 właśnie.. nie wiem.. może jest za duży hałas bo wiadomo jak to ileś dzieci zasypia.. jeden marudzi, jeden płacze i może to ją drażni..

Moja nie ma podrażnionego ciałka.. i już nawet nie ma czerwonego czółka odkąd jej obniżyłam łóżeczko bo namiętnie waliła głową w panel od karuzelki
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:01   #3230
SweetAngel1984
Zadomowienie

U nas nie ma podraznien zadnych póki co

Własnie wrociłam od gina
u niego rodziłam
poszlam na cytologie
ale mowie mu ze cos jest chyba nie tak bo
w lutym mialam 2 razy okres a teraz jakies plamienia
a on: JEST PANI W CIĄŻY
ja:mdleje :
po chwili: niemozliwe...
on: mozliwe mozliwe i uśmieszek
ja:
on:
ja:
on: no to zapraszam do badania
ja: dobra
badanie.............
on: no to chyba jednak nie ciaza
ja:
tylko jeszcze pozostałosci po porodzie
ja: po takim czasie
on: tak czasem bywa

matko ale mi stresa zaapikowal
Stary 2012-03-07, 20:02   #3231
zanetaa88
Zakorzenienie

Sweet JA chce hipp 2

Moją damę okropnie dokuczają zęby,
kiedy się wieczór zbliża jest najgorzej.
Marudzi,tuli się, marudzi, śmieje się i tak w kółko.
Dzisiaj nawet mleka nie chciała zjeść na dobranoc,ale w końcu zjadła.

Stary 2012-03-07, 20:04   #3232
alibany
Rozeznanie

Cytat:

Co do Hani to ona pierwszą drzemkę miała w zależności od tego o której wstałyśmy.. przeważnie drzemała koło 8-8:30.. a w żłobku dzieci idą spać też przed 9 właśnie.. nie wiem.. może jest za duży hałas bo wiadomo jak to ileś dzieci zasypia.. jeden marudzi, jeden płacze i może to ją drażni..

Moja nie ma podrażnionego ciałka.. i już nawet nie ma czerwonego czółka odkąd jej obniżyłam łóżeczko bo namiętnie waliła głową w panel od karuzelki
To u nas chyba kwestia tych atopowych zmian Wydaje mi się, że musi jej to doskwierać, nie wiem swędzieć, piec....jutro kupię oilatum. Balneum niby ok, ale skoro sie pogorszyło to może nie daje rady...

A ja wstępnie rozrysowałam swój ogródek, teraz niech tylko te mrozy się skończą, co będzie można łopatę w ziemię wbić
Z tematu ogrodowego wybiegłam już myślami do Wielkanocy Chyba u siebie będę robiła święta, przynajmniej pierwszy dzień. Mam nadzieję, że pogoda będzie iście wiosenna i będziemy mogli pójśc do lasu szukać prezentów od zajączka
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:08   #3233
zanetaa88
Zakorzenienie

CZYM MOGĘ POSMAROWAĆ skórę wokół ust,
bo Emilie wiecznie trzyma ręce w buzi i ma podrażnioną skórę przez to

Stary 2012-03-07, 20:17   #3234
youyou
Zakorzenienie

Najlepszego dla Lenki, Patryka i Nikosia

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Zapomniałam pisać, że od jakiegoś czasu Zuza jak mnie straci z oczu, to leeeeci na tych swoich czterech łapkach za mną. Jak już mnie dopadnie, to łapie za nogawkę i robi: Maaama. No i tak długo mnie ciągnie za te nogawkę, aż ją na ręce wezmę .

Drań jeden. Pamiętam, że Kuba pierwsze słowo miał tata. Miła odmiana
moja też zawsze daje sprinta za mną i się nogawki uczepia żebym ją wzięla na ręce

U nas podobnie było- Filip najpierw mówił tata a mama powiedział dopiero parę miesięcy później

Cytat:

Zważyłam wczoraj Sarę. Schudła przez ostatnie 2 tyg 200g i nie tyje..
Cy mam się martwić? Je normalnie....
Rusza się więcej więc przyrost jest na pewno spowolniony, ale spadać raczej nie powinno, jeśli nie chorowała ostatnio itd.
Może ważyłaś ją wcześniej w jakimś cięższym ubranku??

a w ogóle to wywal tę wagę

Cytat:
Mamy trzeciego zęba!!!

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Youyou zaśnie bez smoka, ale kiedy się przekręca to się wybudza i go szuka i wybudza ...chyba jeszcze nie czas, co myślisz?
To normalne bo tak się przyzwyczaiła. Na początek może , jeśłi nie chcesz brutalnego odstawienia, to rób jej kontrolowane wyciąganie smoka - jak tylko zaśnie i nie wypluje to sama wyciągaj, żeby nauczyła się spac bez niego..

Moim zdaniem to jest najlepszy czas, tak jak pisała Aga około 8-9 miesiąca zanika taka potrzeba ssania i potem może być już tylko gorzej... (widzę po problemach z odsmoczkowaniem dwulatków na moim lutowym wątku..).
Chociaż to Ty najlepiej znasz Emi i widzisz czego potrzebuje.

Mi smok bardzo nie pasował u Lilki i cieszę się że jest to już za nami.
Dzisiaj w sumie ładnie zasnęła bez niego, wypiła butlę i widać było że chciałaby smoka, ale włączyłam konika FP, zaczęłam ją głaskać, szuszać itd, rozpłakała się, wzięłam na ręce, uspokoiłam znowu szuszałam, trzymałam za rączkę i klepałam po pupce i od razu zasnęła.
Trwało to jakieś 3-4minuty.

Trzymam się więc tego że zasypia w łóżeczku, mogę przy niej postac , potrzymac za rączkę itd, ale nie chcę brać na ręce bo nauczyła się zasypiac w łóżeczku na noc to niech tak zostanie.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:19   #3235
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziulka, wcale nie głupie, bo sama się jeszcze niedawno nad tym zastanawiałam W końcu zgłębiłam temat i wychodzi na to, że wcale nie są to synonimy. Bo - Zawitkowski m.in. o tym pisze - najpierw jest raczkowanie, które polega na przemieszczaniu się na kolankach, a dopiero po jakimś czasie, po 12 m.ż. z reguły, czworakowanie, czyli przemieszczanie się na dłoniach i stópkach (nie na kolanach!).
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Raczkowanie to na kolankach (i często do tyłu) - jest chyba ponad 20 rodzajów raczkowania.
Czworakowanie to na stópkach i rączkach - przynajmniej takiego uczymy przedszkolaków.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
raczkowanie to do tylu jak raczek, czworakowanie do przodu
Oj chyba nie o to w tym chodzi
Przynajmniej Brumek i Scio wyjaśniły mi inaczej

Cytat:
jak trzacham butla w celu wymieszania, dlatego mieszam lyzeczka.Wtedy sie nie pieni? a Wy na 1 czy na 3?
My jesteśmy na 3 Ja zawsze ' szejkuje ' i robi mi się b. dużo piany.
Ok, no to dzisiaj pomieszam łyżeczką i zobaczymy co wyjdzie

Cytat:
A tak w ogóle to Patryk kończy dziś 7 miesięcy!

Najlepsze życzenia dla 8-miesięcznej Leny i również 7-miesięcznego Nikosia!
Najlepsze życzenia dla Patryka
I podpinam się pod życzenia dla Leny i Nikosia

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Stronczku grzecznie koleżankę proszę o aktualizację mojego wieku gdyż dziś zaczynam ostatni rok z dwójką na przedzie chyba się ze szczęścia upiję Karmi
Sto lat, sto lat!

Cytat:
I Karolineee dla Ciebie również najlepszego Przespanych nocy w końcu...
Na pocieszenie, u mnie dzisiaj już nie było tak dobrze. Znowu wróciło 2x karmienie.
Ty karmisz UU? mnie by podkusiło spróbować raz czy na mmm lepiej będzie spała..wiem nie ma reguły, ale u madziulki podziałało.

Zważyłam wczoraj Sarę. Schudła przez ostatnie 2 tyg 200g i nie tyje..
Cy mam się martwić? Je normalnie....
Do tego boli mnie pęcherz, okropnie
Znowu wróciło to dziadostwo.
Skumulowało mi się wszystko i byle drobnostka mnie smuci/denerwuje/dołuje
Nie smęcę, biorę się do roboty...
Potwierdzam u mnie podziałało
A z Sarcią wybrałabym się do pediatry...

Cytat:

Mamy trzeciego zęba!!!

Dobry wieczór,

Byliśmy dzisiaj z Szymonkiem w polskim sklepie i kupiłam polski chlebek ( Tak, tak teraz to takie rzeczy sprawiają człowiekowi radość ),
a dla małego kaszki i jogurciki

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:29   #3236
Marina1
Zakorzenienie

A u nas zmuła. Koleś od wynajmu dziś mówił, że za rok chce sprzedać mieszkanie, a my nie mamy ani grosza na taki zakup. Co miesiąc idzie nam ok 1200 zł na rachunki,, odstępne i czynsz. Nie ma jak cokolwiek zaoszczędzić, ja nie pracuje i pracowałam. Nie mamy najmniejszych szans na jakikolwiek kredyt, własnie dziś nam to uzmysłowiono. Jestem załamana
Marek coś gada o budowli za jego domem rodzinnym...Ciekawe za co? I pomijam już jego całą rodzinkę obok...
A tak to nie mamy żywcem gdzie iść. żywcem.
Siedzę i ryczę.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:36   #3237
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Patik koniec dla Ciebie: "I na tym polega największy paradoks tej sytuacji. Bo to przechodzi. Żeby nie wiem jak długa była twoja czarna lista..."

no i to zdanie na koniec to esencja całego artykułu

Dobra, zmówię paciorek do Judy Tadeusza o w miarę przespaną noc i idę kimać.
Stary 2012-03-07, 20:37   #3238
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
CZYM MOGĘ POSMAROWAĆ skórę wokół ust,
bo Emilie wiecznie trzyma ręce w buzi i ma podrażnioną skórę przez to
Żanetka Hippy są Twoje prześlij mi tylko adres na gadu albo na PW jutro wyślę

ja smaruje kremem Oliatum albo mam sztyft do ust Ollian albo masc z witamina A

piszecie o tych zbakach nawet brumiatko mlodsze i juz 3 zabki ma a u nas dziasla dziasla dziasla

Marinka - heh mam to samo zero kasy zero perspektywy mi juz szkoda lez na to wszystko....

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-03-07 o 20:40
Stary 2012-03-07, 20:38   #3239
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

To normalne bo tak się przyzwyczaiła. Na początek może , jeśłi nie chcesz brutalnego odstawienia, to rób jej kontrolowane wyciąganie smoka - jak tylko zaśnie i nie wypluje to sama wyciągaj, żeby nauczyła się spac bez niego..

Moim zdaniem to jest najlepszy czas, tak jak pisała Aga około 8-9 miesiąca zanika taka potrzeba ssania i potem może być już tylko gorzej... (widzę po problemach z odsmoczkowaniem dwulatków na moim lutowym wątku..).
Chociaż to Ty najlepiej znasz Emi i widzisz czego potrzebuje.

Mi smok bardzo nie pasował u Lilki i cieszę się że jest to już za nami.
Dzisiaj w sumie ładnie zasnęła bez niego, wypiła butlę i widać było że chciałaby smoka, ale włączyłam konika FP, zaczęłam ją głaskać, szuszać itd, rozpłakała się, wzięłam na ręce, uspokoiłam znowu szuszałam, trzymałam za rączkę i klepałam po pupce i od razu zasnęła.
Trwało to jakieś 3-4minuty.

Trzymam się więc tego że zasypia w łóżeczku, mogę przy niej postac , potrzymac za rączkę itd, ale nie chcę brać na ręce bo nauczyła się zasypiac w łóżeczku na noc to niech tak zostanie.
Właśnie wiem, ze okres 8-9 miesięcy to najlepszy czas.
Zasnąć zaśnie bez smoka, ale jak chce się obrócić to się wybudza i go szuka, rano udało mi się i kiedy się obudziła poklepałam po pupci i zasnęła, po południu też zasnęła bez -oczywiście domagała się go strasznie płaczem,ale w końcu zasnęła, pospała pół godziny (a wiedziałam, że będzie to drzemka więcej niż pół godziny) obudziła się i płakała, wzięłam na ręce, ponosiłam, pośpiewałam, poklepałam zasnęła co odłożyłam to płacz bo nie miała smoka. Skapitulowałam bo chciałam iść do wc to raz i obiad mi się robił to dwa i przy zaśnięciu na noc w sumie sama zasnęła bez smoka,co rzadko mi się zdarzało,płakała przy zasypianiu ale to przez zęby,bo dopiero po nurofenie się uspokoiła,ale przebudziła się i chciała smoka...

Wiesz zastanawiam się,czy jeżeli mi się wybudzi a zaśnie bez smoka to ją brać na ręce i tulić czy robić cokolwiek jak ona leży w łóżeczku np głaskać itd. Bo żeby potem nie było, że wiesz na każde jej jękanie stękanie i popłakiwanie będę brała na ręce i nosiła damę, boję się tego.
Choć z drugiej strony w dzień i tak zasypia mi na rękach, boję sie raczej bardziej o noc bo potrafi się budzić nie raz 3 x na smoka...

Stary 2012-03-07, 20:41   #3240
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A u nas zmuła. Koleś od wynajmu dziś mówił, że za rok chce sprzedać mieszkanie, a my nie mamy ani grosza na taki zakup. Co miesiąc idzie nam ok 1200 zł na rachunki,, odstępne i czynsz. Nie ma jak cokolwiek zaoszczędzić, ja nie pracuje i pracowałam. Nie mamy najmniejszych szans na jakikolwiek kredyt, własnie dziś nam to uzmysłowiono. Jestem załamana
Marek coś gada o budowli za jego domem rodzinnym...Ciekawe za co? I pomijam już jego całą rodzinkę obok...
A tak to nie mamy żywcem gdzie iść. żywcem.
Siedzę i ryczę.
Rozumiem Cię zupełnie, bo my mamy też nieciekawą sytuację na dzień dzisiejszy. Siedzimy na razie na głowie moim rodzicom, jakby nie oni, to byśmy chyba pod mostem wylądowali....
Będzie dobrze, nie ma się co łamać (choć wiem, że się nie da)...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości