|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Eve moje najczęstsze menu na I fazie:
Śniadanie: omlet z warzywami, jajecznica z warzywami, czasem obsypane serem, z pieczarkami... głównie jajka. II śniadanie roladki sałatowe - liść sałaty smarowałam sosem czosnkowym albo odrobiną pesto, na to chyda wędlina drobiowa i zwijałam. zjadałam ok. 3 szt. Obiad zupki kremy albo kawałek schabu smarowałam pesto, podsmażałam bez tłuszczu, do tego warzywa na patelnie (ciężko kupić takie bez ziemniaków i kukrydzy - ja kupuje najczęściej w tesco - śródziemnomorskie albo orientalne). robiłam też gyros - pekinka, papryka, cebula, umażony cyc z kury i do tego sos czosnkowy ( łyżka majonezu, sporo jogurtu, przyprawy) Przekąska albo roladki albo garstka orzechów Kolacja - sałata + jajko + makrela/wędlina/co tam mam pod ręką + sos W teco jest fajny chudy twaróg Emilki - zmielony, wzelkie wieśniaki itd (ja nie lubie) |
|
|
|
#3092 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiesz że dopiero teraz doczytałam to pytanie? dziękuję wraca w niedzielę dopiero, pewnie koło południa, a w poniedziałek przed świtem znowu jedzie :/Cytat:
chyba by mu się przydała terapia szokowa... zostawić go z Sarą na tydzień samego, ciekawe co by mówił. Wiem wiem, zaraz by ![]() terapia szokowa w wersji B - nakopać solidnie do
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj sobie zrobiłam na śniadanie ser z ogórkiem rzodkiewką i szczypiorkiem dobre to było, ale pod koniec mnie już mdliło
zawsze jadłam ser z świeżą bułeczką nie dojadłam, ale za 3h musiałam coś przekąsić to dokończyłam śniadanko, zrobiłam też właśnie ala kanapeczki,ale miałam wędlinę do du.py i mi nie pasowało...Jutro robię omleta z papryką, szczypiorkiem a na obiad kurczaka po meksykańsku bez kukurydzy |
|
|
|
#3094 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)A na jedzeniu się zna, nie czepiaj się. Szpinaczek jest pyszny i zdrowy i Jaś to wie ![]() DLa mnie to najpyszniejszy obiad na ziemi Cytat:
![]() Cytat:
![]() Swoją drogą, gdyby Agata faktycznie nie była uczulona, to byłoby cudownie... Cytat:
On tez na razie nie przekonał sie do jedzenia czegokolwiek, nawet jabłka. Wczoraj niby już coś zjadł, a dziś znowu nie chciał ![]() ![]() Cytat:
Bo świadczy o jego podejściu ![]() Cytat:
![]() To nowa ja ![]() Cytat:
Celna uwaga ![]() 2. CHyba nie, Adrji nas wyprzedza ![]() 3. Ja nie Carmela, ale pamiętam że niedawno dziewczyny pisały o tym, że często jedynki rosną tak po skosie, jakby do siebie nachylone i że to się samo wyprostuje wkrótce. Cytat:
Zdrówka dla Lilki: kciuki: Okropna musi być taka gorączka I dla niej, bo się męczy, i dla Ciebie, bo się zamartwiasz Cytat:
|
|
#3095 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
ale dziś zaszalałyście z postami ![]() czytałam nieco w ciągu dnia jak dzieciaki pozwalały ale już nic nie pamiętam. Chciałam tylko powiedzieć że się z Lilą odsmoczkowałyśmy, bo wieczorem zasnęła ładnie bez niego, pocięłam i wyrzuciłam smoka do kosza nie ma więc odwrotu ![]() Przyznam że do tej szybkiej akcji pt. odsmoczkowanie zmobilizował mnie Filip który jest właśnie w trakcie odpieluchowywania Idzie nam super, myślałam że będzie dużo gorzej, ale Filip ma wielką radochę przy sikaniu na nocnik czy innych sprawach zdarzają się jeszcze wpadki ale to już luz ![]() Tak wiec zafundowałam moim dzieciom odsmoczkowanie i odpieluchowanie jednocześnie ![]() Cytat:
Cytat:
Takim młodszym po prostu chyba trzeba ukrócić z dnia na dzień i po paru dniach zapomną.. Cytat:
|
|
#3096 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje wszystkim cioteczkom w imieniu Klarusi
jak powie cos co sie nada do cytownia to zacytuje afkorrs ![]() monia - NA GWAŁT - doskonałe, oplulam monitor!!! a Artur to tez niezle ziolko. Ciekawe ile czasu tak jeszcze posika bez trzymanki, w koncu TEN narzad rosnie i zaczyna swoje wazyc, to juz sama skora nie utrzyma mamad1 - dla meza, to oznacza, ze zaczyna dostrzegac problem i bardzo powaznie myslec o wyprowadzce, nawet jesli nie juz to za jakis czas. Supercookie - mysle o Tobie.. patik - ech gdybyz tak mozna bylo zostawic meza na tydzien z Sara bez mozliwosci podrzucania tesciowej- uznalby Cie za najlepsza zone na swiecie ![]() duzo jeszcze chcialam napisac, ale wlasnie uslyszalam przed chwila, ze zaniedbuje coponiektorych domownikow no to ide sie poprawic![]() dobrounoc... |
|
|
|
#3097 |
|
Raczkowanie
|
Aaaaaaaaaaaaaa! Przepis na życie się zaczyna
ależ jestem podjarana
|
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu zgłębiłam temat i wychodzi na to, że wcale nie są to synonimy. Bo - Zawitkowski m.in. o tym pisze - najpierw jest raczkowanie, które polega na przemieszczaniu się na kolankach, a dopiero po jakimś czasie, po 12 m.ż. z reguły, czworakowanie, czyli przemieszczanie się na dłoniach i stópkach (nie na kolanach!).
|
|
#3099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Raczkowanie to na kolankach (i często do tyłu) - jest chyba ponad 20 rodzajów raczkowania.
Czworakowanie to na stópkach i rączkach - przynajmniej takiego uczymy przedszkolaków. Brumku tego mi juz pani alergolog nie powiedziała. To chyba tajemnica w kazdym razie ona oznak alergii na mleko nie widzi, hm... może dlatego ze Agata go nie pije
|
|
|
|
#3101 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3102 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Bede czekac na wiadomosc ode mnie ![]()
|
|
|
|
#3103 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja nie mam tvn Cytat:
buuuu
|
|
|
#3104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam Sarence klocki sensoryczne
![]() Cytat:
My raczej zdecydujemy sie na fotelik tyłem do kierunku jazdy. Taki sobie upatrzyłam: http://viewer.zmags.com/publication/...#/2e06d028/222 cybex sinora Cytat:
![]() Cytat:
Już się pakujemy |
|||
|
|
|
#3105 |
|
Rozeznanie
|
A ja jutro do pracy, trzy dni szkolenia...
Szkoleniem się cieszę, ale Karolcia będzie z teściową... A ona...no wiecie..."starej daty" i to jeszcze uparta Mam doła i muszę się z nim uporać Idę spać, bo o 6tej pobudka. |
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Marinka Zapałeczka .... może piątek lub sobota? tak około południa? tylko gdzie? jeśli chodzi o spacer to może starówka a jeśli chodzi o knajpkę to u nas takiej przystępnej dla dzieci i mam nie ma hehehhe u mnie odpada bo rodzice i siostrzeniec będzie po szkole więc spokojnie pogadać się nie da
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie czekam na was
![]() Patik Agadus będzie u mnie w czwartek, więc zapraszam. Jak ci nie pasuje to zapraszam w innym dniu. Ja jestem caly czas w domu, no chyba, że na spacerze. Czasem jade do mamy, ale wystarczy dać wcześniej cynk i zostaje w domu
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-03-06 o 22:05 |
|
|
|
#3108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja też
Obejrzyj na tvn.pl Polecam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3109 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobry wieczor !!! Nadrobilam caly dzien, jakos nie mialam kiedy wlezc w ciagu dnia ![]() U nas dzien jak co dzien, spacerki, zakupki, robienie obiadu.... Jutro za to biore sie za generalne porzadki bo we czwartek przylatuje moja mama Nie wiem co tu wiecej napisac.... |
|||
|
|
|
#3110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Cytat:
Powodzenia! ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
I one chyba jeszcze nie były objęte tymi testami ADAC, prawda?
|
|
#3111 |
|
Wtajemniczenie
|
przyłączam się do tych kochających Adamczyka
aż mi serial humor poprawił...szkoda jedynie, że na sam koniec dnia... nadrobiłam Was, ale oczywiście zpomnialam co i komu odpisać. to to co mi utkwiło: meszsares Klarusia jest the best ![]() brumku - co za nocne wrażenia!!! nataszko super, że Hani już lepiej w żłobku a co Cię w Gorzowie 3 lata trzymało??? ja z kolei mieszkałam 5 lat w Poznaniu ![]() dziękujemy za kciuki - przeżyłyśmy szczepienie -trochę płaczu było, ale dałyśmy radę. dostałam skierowanie na to nieszczęsne USG brzuszka i nerek... idę spać bo rano pobudka dobranoc |
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela ten fotelik mi się wydaje kosmiczny
jakoś nie wyobrażam sobie Filipa w czymś takim ![]() ta osłona na brzuch w lato może nieźle pocić dzieciaka..
|
#3113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trzymam mocno kciuki za usg.. będzie wszystko dobrze Oglądam wojewódzkiego.. jest rutkowski.. leję normalnie co to za łeb jest to ja nie mogę
|
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna, a Ty gdzie jesteś? Przecież to nasza pora
|
#3115 |
|
Wtajemniczenie
|
bywam, bywam
Ale z doskoku. Pytanie: dlaczego zawsze akurat mi kończy się ciepła woda jak biorę prysznic?! No i sama sobie odpowiedziałam: może dlatego, że kąpię się ostatnia (o godz. 24.00) .---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Ale chyba się kładę, bo zaczyna mnie coś rozkładać .
|
|
#3116 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hania jest dzielną, silną dziewczynką i na pewno wszystko dobrze się skończy. Domyślam się, że to dla Was straszne przeżycie, ale musicie być dzielni dla córeczki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Oj żebyś wiedziała. Nie mogę się nadziwić, że to moje dziecko już takie "dorosłe". Cytat:
- gratulacje! ![]() Cytat:
![]() Zobaczysz, zaraz u Was chwilowy kryzys minie i Domek też zacznie jeść ze smakiem.
|
||||||||
|
|
|
#3117 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam pisać, że od jakiegoś czasu Zuza jak mnie straci z oczu, to leeeeci na tych swoich czterech łapkach za mną. Jak już mnie dopadnie, to łapie za nogawkę i robi: Maaama. No i tak długo mnie ciągnie za te nogawkę, aż ją na ręce wezmę
.Drań jeden. Pamiętam, że Kuba pierwsze słowo miał tata. Miła odmiana
|
|
#3118 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Ja bym delikwenta posadziła, jak chce sikać po męsku to niech się sam nauczy.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mów do niej 24h/dobę tylko i wyłącznie MAMA- może się przestawi. ![]() Cytat:
Super, że nie stoicie w martwym punkcie i jest szansa na zmianę. Od razu czuć optymizm z Twoich wypowiedzi.Cytat:
2. Ha ha, no i od razu wiadomo czemu wagowo podobni. ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że dziewczynki szybko wrócą do zdrowia i dadzą Ci odetchnąć. Cytat:
Dodałam jeszcze odrobinkę jogurtu naturalnego- Hania aż mruczała jak jadła.Cytat:
Dasz radę - oby te 3 dni szybko Ci zleciały.Wiecie co, mam ostatnio wrażenie, że doba jest za krótka. Hania zrobiła się MEGA marudna, nawet nie będę kazała Wam zgadywać z jakiego powodu.Aaaa, bym zapomniała. Blondynko, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Maju, Maju i Karolku- sto lat. ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Znowu? Zdrówka życzę w takim razie. Dziubek, Tobie również. Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z wodą mogę Cię pocieszyć, że mam gorzej Pamiętasz, jak pisałam że nie mam wody? Dwa tygodnie chyba Wam o tym smęciłam, bo tyle w sumie nie było. No ale na tym nie koniec: potem znowu tydzień nie było ciepłej i cały poprzedni tydzień też (od 7 do 18), teraz dwa dni była i od jutra do końca tygodnia znowu nie maJak zobaczyłam tę najświeższą karteczkę z informacją, to nie wytrzymałam i męża napuściłam, żeby do administracji zadzwonił. I gościu mu powiedział, że od jutra to już "ciurkiem roboty mają ZACZĄĆ iść"! Zacząć!!! Aha, i dodał, że nie może niestety oszacować, kiedy to się skończy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby szybko minęło
|
|
#3120 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiki mówi Wam :Hi:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.

)

zawsze jadłam ser z świeżą bułeczką
nie dojadłam, ale za 3h musiałam coś przekąsić to dokończyłam śniadanko, zrobiłam też właśnie ala kanapeczki,ale miałam wędlinę do du.py i mi nie pasowało...

i narobić wstydu policji i ochronie 
To nowa ja
Celna uwaga 

zębole
Aha, i dodał, że nie może niestety oszacować, kiedy to się skończy