|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
Cytat:
![]() Z tym że dokładnie i tak nie powiem, ponieważ w zależności od firmy różnie z tymi rozmiarami jest i dzieliłam ubranka na grupę A: od 50 do 68 (o-3, 3-6) i grupę B: 74 wzwyż, tudzież określane jako 6-9 i 9-12 Grupa A poszła do szafy, grupa B do kartonu ![]() W grupie A, jak się okazało, znajduje się w tej chwili około 160 szmatek (z tym że rajstopki i czapeczki też liczę), w grupie B, o ile mnie pamięć nie myli, jakieś 30% z tego. Dużo się tego zrobiło - nawet nie wiem, kiedy ![]() A włoska kuchnia to jest poezja - ale trzeba mieć składniki... Niby wszystko idzie teraz dostać, ale Włosi twierdzą, że do prawdziwego smaku to tym rzeczom daleko, że hoho, a dobre guanciale czy pecorino to sobie niestety trzeba stamtąd przywieźć ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() wszak ma "tryb noktowizyjny" ![]()
|
||
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam resztę chociaż pobieżnie.
Karmelek - Agunia - już widziałam Twoje odpowiedzi na pytania Karoliny. Pewnie też kupię te leginsy. |
|
|
|
#3423 |
|
Zadomowienie
|
mhmm taki pecorino bym sobie zjadła... w ogóle chodzi za mna szynka parmeńska ale podobno nam nie wolno??
a co do ciuszków to pokazy mody chyba będziecie robić! Albo nie będziesz prać przez trochę. haha ja mam 15 śtuków odzieży dziecięcej jak na razie ale to takiej na 62cm. ale jak tylko będe po połowkowym zakupy na poważnie czas zacząć!!! nie mogę się doczekać :P ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Nie doczytałam! Biorę to! a jakże!
|
|
|
|
#3424 |
|
Zadomowienie
|
za jutrzejsze wizyty! Uciekam spać, dobranoc
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ad 2 - no właśnie - zamierzam nie prać Tyle się zawsze człowiek nasłucha, że przy małym dziecku to wiecznie pralka chodzi, że aż postanowiłam obalić ten mit |
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a teraz idę spać i śnić o włoskim jedzeniu. dobranoc. |
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
heeej wrocilam z pracy i godzine Was nadrabialam gaduly jedne!
dzisiaj zrobilam rewolucje w pracy taka ze masakra. poszlam do szefa ze chce dodatkowa przerwe bo nie daje rady. Ze tak powiem stary zgodzil sie bez problemu wiec 1-0 dla mnie bo wczoraj mialam o to wojne z kierownikiem. Do tego przyszla do mnie taka jakby kadrowa albo ktos i zaprosila mnie do biura na herbatke, wszystko jej wytlumaczylam, dlaczego mam rezygnowac ze swojego stanowiska przez ciaze? Bo supervisor musi mi dawac kogos do pomocy? no ☠☠☠☠a laski mi nie robia, no i ogolnie tak ich tam wszystkich poustawialam ze az jestem z siebie dumna. jak na razie jest 1-0 dla mnie. I tak za dlugo sobbie pozwalalam. i jestem taka dumna i jednoczesnie bardzo zmeczona wiec ide spac buziaki do jutra ![]() I trzymam kciuki za wizyty!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Kochane. Witam wszystkie w dniu Kobiet
Karmelek super, że wizyta udana Szkoda, że płci nie poznaliście, ale może następnym razem dzidzia się rozkraczy ![]() Agunia spodnie wyglądają ciekawie. Jeśli dobrze leżą to bym brała Tym bardziej, że pewnie cena też jest fajna.Cytat:
|
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Ja jem śniadanko i lecę z siostrą do lekarza na drugi koniec miasta ![]() ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- O i zapomniałabym Zaczęliśmy 6 miesiąc
|
|
|
|
#3431 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry paniom!
Miłego święta życzę! A ja miałam paskudny poranek-dostalam alergii pod postacią duszności i musiałam zaaplikować sobie leki bo myślałam, że się uduszę w ogóle zaczynam martwić się o dzidzię-chce już ją czuć!!!! |
|
|
|
#3432 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() ja wlasnie skonczyłam pic kawke. Moj tz rano o 5 składał zyczenia mi naszej niuni, psiakowi i królikowi same baby krolik z wrazenia podrzucił do góry marchewke Dzis ponuro i pada snieg masakra. dziewczyny to juz jutro sie dowiem co i jak ..... ![]() łoooooooooooo ![]() ja za tydzien zaczynam 6 meisiac Dzisiaj Dzien Kobiet, wiec cycki w góre, odrzucamy z twarzy gradową chmure! Niech zyje cellulit i kurze łapki-bo i tak jestesmy fajowe babki
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-03-08 o 08:09 |
|
|
|
#3434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Małż tez mówi, żeby brać, to jak rozmiar i cena mi podpasują to wezmę ![]() super ![]() Cytat:
![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|
#3435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja wstaję a w dużym pokoju czeka na mnie bukiet od małża Miłe to ale zamiast latać po pracy w nocy i mi kwiaty kupować to mógłby jeden dzień mniej popracować i wcześniej wrócić
|
||
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3437 |
|
Zadomowienie
|
witajcie kobitki
mój małż pojechał do pracy, ale życzeń jeszcze nie było. Ciekawe czy coś kombinuje czy zapomniał ale jestem babsko... hahaLinka25, buena, ewka5891, ajka, Irmusia81 kochane za dzisiejsze wizyty!edit: no i dzisiaj zaczynam 17 tc ![]()
|
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was w ten wspaniały poranek
![]() Wszystkiego najlepszego kochane ![]() nie pochwaliłam Wam się że ost. wygrałam jeansy za 3,25 takie jak na zdjęciu i jeszcze walczę (aukcja kończy się dziś przed północą) o jeansowe rybaczki - trzymajcie kciuki!
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję a ja dziś kończę 15 tydzień
|
|
#3440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i lepiej, żeby coś kombinował, bo jak zapomniał to ![]() Cytat:
za drugą aukcję
|
|
#3441 |
|
Zadomowienie
|
nel_a Tobie też gratulacje
![]() przypomniało mi się, że miałam dzisiaj sen z moją wizytą na usg i tam okazało się że nasza dzidzia to chłopaczek |
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
pisałam Wam wczoraj że boli mnie kark, z bólem położyłam się spać ale wstałam bez bólu.....ale niestety znów zaczyna boleć
|
#3444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy tej rymowance, zwykłe Wszystkiego Najlepszego z Okazji Dnia Kobiet wymięka
|
|
|
|
|
#3445 |
|
Rozeznanie
|
Cześc dziewczyny, ja dzisiaj zaczynam 19-nasty tydzień
W brzuszku podbno mieszka Agatka, ale jest bardzo uparta bo sobie przez większość czasu na usg zasłaniała rączką co tam ma, chyba jest taka złośliwa jak jej mamusia ![]() Dostałam skierowanie na badania prenatalne, więc dzisiaj muszę się umówić, może wtedy będziemy pewniejsi co mam w brzuszku. Z usg mi się termin pordu przyspieszył z 9.08 na 5.08. A ze mną jest gorzej, ginka kazała mi odstawić wszystko co mleczne, zawiera mleko lub mleko w proszku. Wczoraj dostałam skrętu jelit po zupie ogórkowej z łyżką śmietany. Czytając etykiety muszę odstawić większość rzeczy, większość słodyczy, lody |
|
|
|
#3446 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki
Fajnie by było dowiedzieć się jaka płeć...Pumas wracaj do zdrowia. Szefowi zależy, normalne, ale szef patrzy na to tylko z własnego punktu widzenia. Pamiętaj o tym. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mmmm zazdroszczę tych wizyt u przyjaciół Włochów... My mamy w Łodzi jedną naprawdę włoską kuchnię prowadzona przez Włocha, świetną, niedużą, jedzenie bardzo dobre. TZ też co nieco potrafi przygotować... Kuchnia włoska nie jest trudna, ale składniki najlepsze jakościowo to podstawa. My w ogóle uwielbiamy pysznie zjeść i nawet na wakacje jeździmy tam, gdzie jest fajna kuchnia. W tym roku mialo być południe Włoch właśnie, moze za rok z dzieckiem pojedziemy, chociaż nie wiem czy z rocznym sie uda... ![]() też bym chciała.. ostatnio zagadałam trochę z lekarzem na ten temat, chcę go wybadać Paula decydujesz sie na prywatną klinikę? |
|||||||
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wam powiem ze moja gin ma kilka powodow zeby mi zrobic CC, a ja kurcze nie ejstem przekonana czy chce. Jesli sie okaze ze musze to pojde ale jakos dziwnie mi z tym
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no bo ja taka spryciula jestem
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie, tej u mnie w miescie juz nie ma
A nie chce jechac za daleko.Ale gdyby jednak do porodu znowu ja otworzyli, to z cala pewnoscia tam pojde ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Ale powiedzieli, ze dziewczynka.
|
|
#3450 | ||
|
Zakorzenienie
|
od 2 tyg nie kładliśmy się razem spać chyba nie mam zbyt dużych wymagań ![]() ja dzisiaj 17 skończyłam i 18 zaraz zaczynam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
gratuluję córki ![]() Moje dziecko też już zaczęło 19 tydź wg usg
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za jutrzejsze wizyty! Uciekam spać, dobranoc

Szkoda, że płci nie poznaliście, ale może następnym razem dzidzia się rozkraczy

same baby

), a jak nie dam rady, to zapytam, czy mogę trochę dodać.