|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
Cytat:
Leżę, bo mnie boli, więc nie sprawdzę teraz dokładnie - ale tak "na oko" będzie akurat na zimne dni. Na zdjęciach wszystko wygląda na większe. Cytat:
Wróciliśmy i tak, udało się, zeżarłam kukurydzę ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Dobry przyjaciel Pa Śpiochu ![]() Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty! Na razie zmykam, bo boli |
||
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie chrzestnym
![]() A napisałam mu na fejsie ze 2 dni temu, że słyszałam, że na obiad nas zaprasza |
|
|
|
#3393 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hey mamusie! Piszę z firmy ale zaraz jadę do domu bo biegam co chwila siku... chybo dzidziol mi na pęcherzu leży....
![]() no ja nie wiem czy my zmienimy pozycję do porodu... w ogóle sama nie wiem jak to jest później z tym brzuchem ogromnym Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3394 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba też je sobie zamówie ![]() Cytat:
![]() Jakoś sobie zakodowałam, że ten ząb miałaś leczony kanałowo, dlatego tak napisałam. Przykro mi, że bolało |
||
|
|
|
#3395 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, ja uciekam spać..do pleców doszły oczy, które mnie szczypią niesamowicie. Dobranoc!
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze jest to, ze u dentysty krzyczalam, ze mnie boli jak w nim wiercil. On mnie uspokajal, ale ja swoje
|
|
#3398 | |||
|
Branzoletka
|
Cytat:
![]() Ja od wczoraj wcinam ![]() Cytat:
Powiedziałam, że na drugi raz będą paluszki i chipsy skoro takie maja jego goście zwyczaje Generalnie nie rozumiem jak można przyjść na urodziny bez choćby symbolicznego prezentu No dobra jeden gość przyszedł z sylikonowym cyckiem do miętolenia chyba w ręku Uśmialiśmy się i było to miłe, bo zawsze świadczy o chęci i wysiłku obdarowywującego a nie na odwal się wódka. ad2. ad3. ![]() Cytat:
szkoda, że to nie działa a już tak się cieszyłam, że komuś się przyda mamy czas ![]() Linka, buena , ewka , ajka i Irmusia trzymam mocno kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty ![]() pumas nie dobrze, ze taka chora do pracy chodzisz Śpij ile się da, bo do zwalczenia wirusa organizm potrzebuje dużo energii a jeszcze przecież żywisz maleństwo i skąd ty masz siły na to brać My tu nie zapomnimy o tobie a ty odpoczywaj ile wlezie skoro musisz chodzić do tej pracy Butelki Temat abstrakcja dla mnie jeszcze Ale choć zamierzam karmić piersią różnie może wyjść i może lepiej jedną jakąś warto mieć w zanadrzu ![]() Ale mój tż mnie dzisiaj zaskakuje Jak wrócił, to się zapytał czy do fryzjera nie potrzebuje albo coś Normalnie jakie, to miłe Odkąd straciłam swoją niezależność finansową i jestem na jego utrzymaniu( ) czuje się gorzej w tym związku i niekomfortowo Nie przywykłam prosić się faceta o kasę na waciki... jak miło, że sam pomyślał, że mogę potrzebować. Kilka dni temu dostałam kaskę na spłatę drobnego(36zł.) zadłużenia na karcie, bo jak przestały wpływać środki finansowe, to zapomniałam oddać kartę bankomatową za którą się przecież płaci Wiem, ze teraz się nie da ale po"wychowawczym" stanę na rzęsach żeby cokolwiek robić, by mieć kaskę choć na swoje utrzymanie.Oki, to ja mykam, bo moje wróci z kąpieli, to nie chce wisieć na kompie Dobranoc mamusie.
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty!!!!!!!
Sama sie kłade, bo mnie coś boli w boku cały wieczór i nie moge sobie znalezc miejsca ![]() Moze okład z ciepłego ciałka pomoże ![]() Dobranoc! |
|
|
|
#3400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W mojej pracy chyba też źle się dzieje i rok temu skupiło się na mnie, a ponieważ moja "koleżanka" potrafi kłamać w żywe oczy, to teraz pewnie też ja miałabym najgorzej. Chociaż nie mam pewności, bo prawie rok temu zatrudnili nową dziewczynę, która chyba donosi i może do "góry" dotarło, jak wygląda praca tej pierwszej. W nocy wysłałam maila z informacją o zwolnieniu, to dziś dostałam SMS-a od "nowej" z pytaniami, które można uznać za ciekawość, czy troskę, a można za wypytywanie. Cytat:
Cytat:
za wszystkie jutrzejsze wizyty.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-03-07 o 21:37 |
||||
|
|
|
#3401 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A z tym machaniem przed nosem to ładne rzeczy haha Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby to pięknie nazwać, wzgórek łonowy
Gdyby było trzeba cc, to oni tak nisko tną, że spod bikini nie widać blizny, a tam jednak są już włoski
|
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gin mówił, że dodaje, bo po prostu ma w sobie cukier i na pewno nie wyjdzie wynik fałszywie dobry. Najwyżej fałszywie zły.
Wezmę tą cytrynkę, spróbuję wypić bez niej (75g! ), a jak nie dam rady, to zapytam, czy mogę trochę dodać.
|
|
|
|
#3404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-03-07 o 21:45 |
||
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Małż wrócił z treningu
![]() Dobrej nocy Kobietki |
|
|
|
#3406 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Dziękuję i wzajemnie No proszę, jak potrafisz się zmobilizować. Ja dziś ani wczoraj nie ćwiczyłam .Cytat:
![]() Nigdy by mi do głowy nie przyszło, że jakieś słodycze mogą być z przetopionych mikołajów, hehehe. Cytat:
.Cytat:
![]() Dziękuję! Cytat:
![]() Cytat:
Fajnę masz "koleżankę" w pracy. Jak to źle gdy w pracy znajdzie się taka osoba albo kilka osób. Nie chce się wtedy pracować. Dzięki za kciuki .Moje dziecko chore, ma paskudny kaszel, na wieczór przypałętała się gorączka. Miała robione zdjęcie rtg - podejżenie zapalenia płuc (oby nie ). Tak mi ostatnio choruje...Do tego mąż też chory, a mi przypałętał się kaszel. Przez to wszystko zaczynam się dołować. |
||||||
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bylam ogolona, chyba dzien wczesniej, a i tak mnie golili do CC I faktycznie w bikini w ogole nie widac blizny
|
|
#3408 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie i po przemiłej kolacji z moim w ramach jutrzejszego święta
![]() Maleństwo ma się dobrze, wymiary brzuszka i główki są prawidłowe - całościowo nie dało się zmierzyć bo się schowało za spojeniem łonowym i ani dowcipne ani brzuszne usg nie dało rady. Z racji tego, że miałam wcześniej konizację miałam sprawdzaną szyjkę ale jest długa i zaklepiona A co do płci.... Maleństwo miało złożone nóżki więc dalej nie wiemy co będzie - poczekamy m-c do następnej wizyty.A teraz czas się zrelaksować z moim skarbem
|
|
|
|
#3409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie pracuje juz jakis czas, wiec raczej jestem przyzwyczajona, ze mam od faceta kase. Ale faktycznie zupelnie inne uczucie jak moge kupic cos za swoje I np. zrobic TZ niespodzianke i pokazac sie w nowej bieliznie ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Juz niedlugo sie dowiesz jaka plec ![]() Ja czekam do konca miesiaca
|
|
#3410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam od znajomej propozycję odkupienia takich spodni ciążowych jeśli rozmiar będzie pasował. Co myślicie?
|
#3412 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zdobycze fantastyczne, a ceny to już w ogóle ![]() jak patrzę na takie ubranka, to aż mam ochotę znów coś kupić dzieciątku. A nie mogę, nie mogę, po stokroć nie mogę - ostatnio zdałam sobie sprawę, że mam ponad 200 sztuk ubranek, już naprawdę nie mam tego gdzie trzymać... Cytat:
![]() a tu dupa, panie, jak chcesz jeść, to sobie ułam kawałek Milki, która przed tobą leży.. /opisana sytuacja na szczęście nie dotyczy wszystkich znajomych; mamy przyjaciół Włochów, którzy też nas zawsze podejmują przystawkami, daniem głównym, deserem, kilkoma rodzajami alkoholu. A wszystko jak marzenie, wprost ze słonecznej Apulii! dopiero przy nich dowiedziałam się, czym NAPRAWDĘ jest włoska kuchnia/ Cytat:
. A "chromolę, nie robię" dotyczy tego, że z wieloma znajomymi najchętniej spotykam się już nie u siebie, a w restauracji czy knajpie
|
|||
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wybralam
Wole CC.
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
A no chyba, że tak
![]() Białe są piękne Zgaga mnie łapie
|
|
|
|
#3416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę tego włoskiego jedzenia!!! ja byłam kiedyś przez krótki okres czasu opiekunką dziecka we Włoszech i jedzenie w tej rodzinie było nie z tej ziemi!!! kocham włoską kuchnię! tak planuję jak dzidziuś będzie miał ok. roczku to sobie polecimy i pojemy
|
|
|
|
|
#3417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powtórka? Nie prześwitują? Mam z tej firmy piżamy - też są wygodne i bardzo miłe w dotyku, ale leginsów jeszcze nie znam. Cytat:
Mój pokazuje, tłumaczy i zwraca uwagę na to, czy wszystko widzę. Zakładam, że nie wyciąga wniosków z nastroju, tylko z pytań, bo na ogół jestem skupiona lub zafascynowana. Dobre wiadomości przyjmuję z pewną ulgą, a radość przychodzi później - po wyjściu z gabinetu. Bywam też rozbawiona, ale nic nie pobiło fikania koziołków, ruchów kierowcy rajdowego, czy pedałowania na przełomie roku. Wczoraj usłyszałam, że jak coś się zacznie tydzień przed końcem czerwca, to już będzie ciąża donoszona. Do końca czerwca nie jest aż tak daleko. Dzidzia chyba domaga się zmiany pozycji. Resztę doczytam później, albo jutro. Dobranoc. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-03-08 o 12:18 |
||
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety tak. Powtorka na nastepny dzien
|
#3419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez lubię tulipany ![]() dobranoc dziewczyny spokojnej nocy |
|
|
|
|
#3420 |
|
Zadomowienie
|
Zobaczcie na ten bajer:
http://www.mamabebe.pl/product-pol-1...CD-600-00.html Elektroniczna niania z kamerą. Ciekawe czy widzi w nocy ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

Hahaha! Cudna poprostu boska ta fotka, mam ją cay czas przed oczami 

Dzisiaj na obiad zaś zjadłam kaszankę. W ciągu całego życia nie zjadłam tylu kaszanek co odkąd jestem w ciąży
I jeszcze robię pomidorówkę - nasza ulubiona zupa. Jeśli już gotuję zupę to na ogół pomidorową. Ciekawe czy kiedyś nam się znudzi 

kiedy mi moje libido wróci...

Powiedziałam, że na drugi raz będą paluszki i chipsy skoro takie maja jego goście zwyczaje 

a lewatywę będę chciała. Chociaż na jak wybije tp, to będę jadła dużo błonnika 

), a jak nie dam rady, to zapytam, czy mogę trochę dodać.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)