Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 21:09   #3391
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
O matko!Fotka nr.3 straszy Hahaha! Cudna poprostu boska ta fotka, mam ją cay czas przed oczami

Śliczne a ten biały misiu na jaki rozmiar? Zdążysz ubrać?
Ładnie się ułożyła. Od jakiegoś czasu fotki miałam fatalne, a teraz takie wyraźne!
Leżę, bo mnie boli, więc nie sprawdzę teraz dokładnie - ale tak "na oko" będzie akurat na zimne dni. Na zdjęciach wszystko wygląda na większe.

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

Mój z kolei lubi jak jestem taka zwichrzona, bo twierdzi że wyglądam wtedy jak po seksie, a taką mnie lubi najbardziej

Wróciliśmy i tak, udało się, zeżarłam kukurydzę

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Przyjaciel TŻ zaprosił nas na pizzę w piątek
Dobry przyjaciel

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Ide Spac paaaa
Pa Śpiochu

Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty!
Na razie zmykam, bo boli
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:11   #3392
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Dobry przyjaciel
Będzie chrzestnym

A napisałam mu na fejsie ze 2 dni temu, że słyszałam, że na obiad nas zaprasza Chyba go ruszyło

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:12   #3393
anna99302
Zadomowienie

Hey mamusie! Piszę z firmy ale zaraz jadę do domu bo biegam co chwila siku... chybo dzidziol mi na pęcherzu leży....
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
no ja nie wiem czy my zmienimy pozycję do porodu... w ogóle sama nie wiem jak to jest później z tym brzuchem ogromnym

Cytat:
Dziękuję za kciuki Przydały się, bo dziecinka zdrowiutka!
żadnego rozszczepu wargi, mózg w porządku, serduszko też. Głową i miednicą wyprzedza termin o ponad tydzień, a brzuszek ma normalny jak na ten wiek ciąży - czyli figura po mamusi
Skakała tak, że ginowi głowica od USG podskakiwała, ale ładnie ją pomierzył. Waży ok. 490g
Ja od początku ciąży mam 2,1kg na plusie - nikogo to nie zmartwiło.
W poczekalni leciała mi krew z nosa, ale też to nic takiego. Jedynie na te bóle nadal mam brać dwie no-spy dziennie i za dwa tygodnie przyjść na kontrolą - choć szyjka jest w porządku.
Łożysko na tylnej ścianie Kupiłam mnóstwo używanych ciuszków Popstrykam później fotki i zrobię skan twarzyczki mojego maluszka - co prawda w 2D, ale coś tam widać
OO super! gratulacje!
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
u nas było dokładnie tak samo... teraz już nie ma takich oporów, a nawet mu się spodobało bo mówi że odkąd jestem w ciąży to jest lepiej hehe. N razie mamy miesięczny post po tym moim szpitalu,.... zobaczymy co powie gin 22.03
oo no to jak go dopadniesz jak Wasz post się skończy to go zjesz żywcem
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie Dzisiaj na obiad zaś zjadłam kaszankę. W ciągu całego życia nie zjadłam tylu kaszanek co odkąd jestem w ciąży I jeszcze robię pomidorówkę - nasza ulubiona zupa. Jeśli już gotuję zupę to na ogół pomidorową. Ciekawe czy kiedyś nam się znudzi
No i poza tym zaś mam opryszczkę
Idę poczytać co tam naskrobałyście od wczoraj
ale bym zjadła kaszankęęęe!!!!!!

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
My swój pierwszy raz w ciaży mamy przed sobą kiedy mi moje libido wróci...
oj. wspólna kąpiel albo prysznic Wam pomoże

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Dziewuszki wklejam Wam linka do fajnej pościeli dla Dzidziolków
i jednocześnie proszę o Waszą opinię-które wzory najlepsze-dla dziewczynki dla chłopca, bo sama nie umiem podjąć decyzji
http://allegro.pl/ala-i-as-10el-serc...177192332.html
piękna!!!! będę zamawiać!!! ta w kratkę śliczna bo tamta w paski to taka oczo.☠☠☠na
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:12   #3394
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
jakościowo moim zdaniem bardzo fajne, bawełna grubsza Wzięłam M-kę i jeszcze są nieco za luźne w brzuszku, ale w końcu to leginsy na III trymestr (a i mój brzuchol nie jest jakiś wielki jeszcze). Za to w udach i na tyłku leżą idealnie. I naprawdę są tak wygodne, że jak je przymierzałam to czułam się, jakbym nic na sobie nie miała. Nawet dresy nie są tak wygodne
Dzięki za odpowiedź
Chyba też je sobie zamówie
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Dziekuje, przezylam. Zab nie byl leczony kanalowo. Bolalo
Gdyby mnie bolalo chwile dluzej, pewnie bym w koncu uciekla z fotela (jestem zdolna do wszystkiego u dentysty ).
Dobrze, że już po wszystkim
Jakoś sobie zakodowałam, że ten ząb miałaś leczony kanałowo, dlatego tak napisałam. Przykro mi, że bolało
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:21   #3395
ajka89
Zadomowienie

Kochane, ja uciekam spać..do pleców doszły oczy, które mnie szczypią niesamowicie. Dobranoc!
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:22   #3396
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Chyba też je sobie zamówie
zdecydowanie polecam

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:23   #3397
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że już po wszystkim
Jakoś sobie zakodowałam, że ten ząb miałaś leczony kanałowo, dlatego tak napisałam. Przykro mi, że bolało
Inny mialam robiony kanalowo, tez sie pozniej ulamal.
Najlepsze jest to, ze u dentysty krzyczalam, ze mnie boli jak w nim wiercil. On mnie uspokajal, ale ja swoje Wspolczuje kazdemu dentyscie, ktory bedzie mial ze mna stycznosc

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:30   #3398
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Słonko świeci, wiosna idzie, w naszych brzuszkach rosną dzidzie Ale mi się rymło
Byłby super tytuł gdybyśmy takowe nadawały

Cytat:
Zaraz będę wcinać kisiel
Ja od wczoraj wcinam

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ale poważnie - ja już się powoli zastanawiam, czy takiej zasady nie zacząć wyznawać. Bo czegoś nie rozumiem: zawsze jak zapraszam kogoś na wieczór do siebie, to gotuję co najmniej jedną rzecz na ciepło (tarta albo coś w tym stylu), wystawiam kilka(naście) przystawek, robię coś na deser itd. My idziemy do kogoś - zastajemy 3 miseczki: w jednej chipsy, w drugiej krakersy, w trzeciej czekoladki(...)
kiedyś mojemu zwróciłam na coś podobnego uwagę. Tylko wiecie, co zaczął robić? Chwalić i mnie za każdą pierdołę
I już się tak do tego przyzwyczaiłam, że gdyby np. wrócił do domu i nie skomentował, jak pięknie umyłam podłogę, to gotowa jestem strzelić focha

Niby wie, że nic się nie stanie, że normalna sprawa i w ogóle, a mimo to czuje się, jakby 'machał dziecku ..... przed nosem"
ad1. No ja dostałam taką nauczkę w urodzinki mojego tż... ja się naszykowałam nakupowałam cudenek a goście przyszli z flaszkami alkoholu, który zresztą sami potem wypili Powiedziałam, że na drugi raz będą paluszki i chipsy skoro takie maja jego goście zwyczaje Generalnie nie rozumiem jak można przyjść na urodziny bez choćby symbolicznego prezentu No dobra jeden gość przyszedł z sylikonowym cyckiem do miętolenia chyba w ręku Uśmialiśmy się i było to miłe, bo zawsze świadczy o chęci i wysiłku obdarowywującego a nie na odwal się wódka.

ad2.

ad3. Możesz mu powiedzieć, że dziecko jeszcze nic nie widzi

Cytat:
u mnie żadne naciski i akupunktury niestety nic nie dają Małż się trochę interesuje takimi rzeczami i próbowaliśmy różnych metod no i
Bidulka szkoda, że to nie działa a już tak się cieszyłam, że komuś się przyda

Cytat:
E tam do lipca czy sierpnia jeszcze daleko
mamy czas

Linka, buena , ewka , ajka i Irmusia trzymam mocno kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty

pumas nie dobrze, ze taka chora do pracy chodzisz Śpij ile się da, bo do zwalczenia wirusa organizm potrzebuje dużo energii a jeszcze przecież żywisz maleństwo i skąd ty masz siły na to brać My tu nie zapomnimy o tobie a ty odpoczywaj ile wlezie skoro musisz chodzić do tej pracy

Butelki Temat abstrakcja dla mnie jeszcze Ale choć zamierzam karmić piersią różnie może wyjść i może lepiej jedną jakąś warto mieć w zanadrzu

Ale mój tż mnie dzisiaj zaskakuje Pojechał do sklepu wracając z pracy, to zadzwonił czy nie potzrebuje czasem wacików i chyba ketchup chciałam Jak wrócił, to się zapytał czy do fryzjera nie potrzebuje albo coś Normalnie jakie, to miłe
Odkąd straciłam swoją niezależność finansową i jestem na jego utrzymaniu() czuje się gorzej w tym związku i niekomfortowo Nie przywykłam prosić się faceta o kasę na waciki... jak miło, że sam pomyślał, że mogę potrzebować.
Kilka dni temu dostałam kaskę na spłatę drobnego(36zł.) zadłużenia na karcie, bo jak przestały wpływać środki finansowe, to zapomniałam oddać kartę bankomatową za którą się przecież płaci Wzruszyłam się i mnie zatkało... Jak ja chce do pracy Wiem, ze teraz się nie da ale po"wychowawczym" stanę na rzęsach żeby cokolwiek robić, by mieć kaskę choć na swoje utrzymanie.

Oki, to ja mykam, bo moje wróci z kąpieli, to nie chce wisieć na kompie Dobranoc mamusie.

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:34   #3399
natee
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty!!!!!!!
Sama sie kłade, bo mnie coś boli w boku cały wieczór i nie moge sobie znalezc miejsca
Moze okład z ciepłego ciałka pomoże
Dobranoc!

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:34   #3400
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za kciuki Przydały się, bo dziecinka zdrowiutka!
żadnego rozszczepu wargi, mózg w porządku, serduszko też. Głową i miednicą wyprzedza termin o ponad tydzień, a brzuszek ma normalny jak na ten wiek ciąży - czyli figura po mamusi
Skakała tak, że ginowi głowica od USG podskakiwała, ale ładnie ją pomierzył. Waży ok. 490g
Ja od początku ciąży mam 2,1kg na plusie - nikogo to nie zmartwiło.
W poczekalni leciała mi krew z nosa, ale też to nic takiego. Jedynie na te bóle nadal mam brać dwie no-spy dziennie i za dwa tygodnie przyjść na kontrolą - choć szyjka jest w porządku.
Łożysko na tylnej ścianie Kupiłam mnóstwo używanych ciuszków Popstrykam później fotki i zrobię skan twarzyczki mojego maluszka - co prawda w 2D, ale coś tam widać
Możesz odetchnąć.
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Ja dziś głupia dźwigałam ponad 8 kg zakupów. Tak dużo było tylko przez chwilę, ale jednak. Chciałam wszystko załatwić za jednym razem, bo byłam z córką, która ma brzydki kaszel. No ale mogłam sobie darować te wielkie trociny.
Wybijcie mi z głowy takie dźwiganie, tak na przyszłość co...

Spotkałam dziś kolegę z pracy, który powiedział mi, że udało mi się z tą ciążą, bo nienajlepiej w pracy się dzieje. Też się cieszę z takiego obrotu sprawy i tego wcale nie ukrywam.

Która oprócz mnie, jutro ma jeszcze wizytę? Bo wiem, że kilka nas będzie.

W mojej pracy chyba też źle się dzieje i rok temu skupiło się na mnie, a ponieważ moja "koleżanka" potrafi kłamać w żywe oczy, to teraz pewnie też ja miałabym najgorzej. Chociaż nie mam pewności, bo prawie rok temu zatrudnili nową dziewczynę, która chyba donosi i może do "góry" dotarło, jak wygląda praca tej pierwszej. W nocy wysłałam maila z informacją o zwolnieniu, to dziś dostałam SMS-a od "nowej" z pytaniami, które można uznać za ciekawość, czy troskę, a można za wypytywanie.
Cytat:
Poza tym, jakby miał kupić idealny schab, to musiałby najpierw kilka godzin spędzić w internecie na zbieraniu informacji po czym takowy poznać
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
że podusia nie potrzebna to wiem, ale rożek też nie??mi się w tym zestawie podoba, że pasuje wszystko do siebie kolorystycznie i cena też nie jest jakaś tragiczna...więc już nie wiem....
Ja na razie czytałam tylko, że na początku nie używa się poduszki. Podoba mi się, że w zestawie jest nawet pasujący kolorystycznie przybornik, a wybrałabym gładkie pastele, albo kratkę. Skoro na początku nawet ściany powinny mieć łagodne barwy, to obawiam się, że część tych pasków i zestaw bordowy byłyby DLA DZIECKA męczące. Oczywiście mogę się mylić.

za wszystkie jutrzejsze wizyty.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-03-07 o 21:37
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:35   #3401
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Ja jak wchodzę do sklepów z ciuszkami, to widzę więcej fajnych dla chłopaków
ja też!!! Takie zawadiackie i uroczo łobuzerskie

Cytat:
dziękuję przydało się

Ja planuję sama się ogolić ale tylko na dole, gdyby okazało się, że potrzeba cc to oni i tak górę golą a lewatywę będę chciała. Chociaż na jak wybije tp, to będę jadła dużo błonnika
Soleilka- jaką górę?

Cytat:
o tez sie zastanawiam wlasnie kidy mam przestac na plecach spac. bo tez mowil mi gin o tym, ale nie w zwiazku z łozyskiem a tez mam na tylnej scianie

tęsknie za tż
Z tym spaniem to w ogóle do dupy! Już teraz nie wiem jak mam się ułożyć. Staram się na lewym bo na prawym mnie bolą plecy...ale czuję, że z etgo boku przechylam się na brzuch... i teraz nie wiem co można a co nie??

Cytat:
Ja też jeszcze ani razu nie uprawialismy sexu w tej ciąźy

swoją droga myslicię że orgazm też może zaszkodzić ? bez sexu ? tzn chodzi mi o obecna moja sytuację . bo wcześniej to bywał a teraz to nie wiem czy mogę czy nie?
ooo !! Wiesz, a może tak dla oczyszczenia atmosfery między Wami? nie mówię, że jest zła, ale na pewno poprawi Wam humor

Cytat:
o

podkreślone - doskonałe
ale poważnie - ja już się powoli zastanawiam, czy takiej zasady nie zacząć wyznawać. Bo czegoś nie rozumiem: zawsze jak zapraszam kogoś na wieczór do siebie, to gotuję co najmniej jedną rzecz na ciepło (tarta albo coś w tym stylu), wystawiam kilka(naście) przystawek, robię coś na deser itd. My idziemy do kogoś - zastajemy 3 miseczki: w jednej chipsy, w drugiej krakersy, w trzeciej czekoladki. Potem znów rewizyta i my się z mężem pieprzymy pół dnia np. z gotowaniem pierogów i barszczu, nakrywaniem do stołu itd. Po tygodniu my idziemy do tych samych ludzi i znów na ławie stoją jakieś chipsy.
W pewnym momencie uznałam, że mam to gdzieś, chromolę, nie robię. Za to mąż - wciąż bardzo przejęty, wciąż wyskakuje z kolacją z trzech dań, podczas gdy my niezmiennie ugaszczani jesteśmy słodyczami w miseczkach

kiedyś mojemu zwróciłam na coś podobnego uwagę. Tylko wiecie, co zaczął robić? Chwalić i mnie za każdą pierdołę
I już się tak do tego przyzwyczaiłam, że gdyby np. wrócił do domu i nie skomentował, jak pięknie umyłam podłogę, to gotowa jestem strzelić focha

mój podobnie Niby wie, że nic się nie stanie, że normalna sprawa i w ogóle, a mimo to czuje się, jakby 'machał dziecku ..... przed nosem"

j
Wiesz co? rozumiem Twojeo męża - bo jeżeli ktoś jest bez klasy i nie potrafi gości jak trza przyjąć, to nie znaczy, że Wy macie tacy być
A z tym machaniem przed nosem to ładne rzeczy haha

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ś
a widziałaś ile marcowo-kwietniowych mam już rozpakowanych?nawet się nie obejrzymy a będzie nasza kolej
NO właśnie! I to większość przed terminem!!! Jak tak patrzyłam to tak 80% nawet 2tygodnie przed terminem!!!
Stary 2012-03-07, 21:39   #3402
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Soleilka- jaką górę?
Jakby to pięknie nazwać, wzgórek łonowy Gdyby było trzeba cc, to oni tak nisko tną, że spod bikini nie widać blizny, a tam jednak są już włoski

Bloguję
Stary 2012-03-07, 21:42   #3403
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
w którą stronę cytryna zafałszowuje? dodaje czy odejmuje?
Mój gin mówił, że dodaje, bo po prostu ma w sobie cukier i na pewno nie wyjdzie wynik fałszywie dobry. Najwyżej fałszywie zły.
Wezmę tą cytrynkę, spróbuję wypić bez niej (75g! ), a jak nie dam rady, to zapytam, czy mogę trochę dodać.
Stary 2012-03-07, 21:44   #3404
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Mój gin mówił, że dodaje, bo po prostu ma w sobie cukier i na pewno nie wyjdzie wynik fałszywie dobry. Najwyżej fałszywie zły.
Wezmę tą cytrynkę, spróbuję wypić bez niej (75g! ), a jak nie dam rady, to zapytam, czy mogę trochę dodać.
dla mnie najgorsze nie było samo wypicie, ale ten posmak potem i ogólne samopoczucie

Cytat:
Bidulka szkoda, że to nie działa a już tak się cieszyłam, że komuś się przyda
ale może komuś innemu pomoże

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-03-07 o 21:45
Stary 2012-03-07, 21:48   #3405
Mandragorrka
Zakorzenienie

Małż wrócił z treningu Idę mu podokuczać, a potem prysznic i do łóżka
Dobrej nocy Kobietki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:53   #3406
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
grochówka jest przepyszna
ja to w ogóle kocham zupy

gołąbki też uwielbiam, szczególnie z włoskiej kapusty
Też bardzo lubię zupy i gołąbki mojej mamy.
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja mam O 15-tej.
Trzymam kciuki za Twoją wizytę
Dziękuję i wzajemnie.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
a jednak wzielam sie w garsc i ide cwiczyc 3majcie kciuki zebym dala rade
No proszę, jak potrafisz się zmobilizować. Ja dziś ani wczoraj nie ćwiczyłam.

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja Linka, Ewka tyle pamiętam. Dziewczyny, trzymam kciuki za jutrzejsze nasze wizyty

Kurcze, byłam dzisiaj w biedronie i właśnie patrzyłam na te jajka, tylko sobie pomyślałam, że pewnie jak w promocji, to albo z zeszłego roku przetopione mikołaje, albo bez nadzienia, a takich nie lubię i nie wzięłam. Ale teraz bym zjadła
Dziękuję i za Twoją też będę trzymać

Nigdy by mi do głowy nie przyszło, że jakieś słodycze mogą być z przetopionych mikołajów, hehehe.

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Linka25
buena
ewka5891
ajka
Irmusia trzymam mocno kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty
Dziękować.

Cytat:
Linka25, buena, ewka5891, ajka, Irmusia81
Za jutrzejsze wizyty bardzo mocne kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
3MAM KCIUKI ZA JUTRZEJSZE WIZYTY

Cytat:
Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty!
Dziękuję!

Cytat:
Linka, buena , ewka , ajka i Irmusia trzymam mocno kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty
Dziękuję
Cytat:

W mojej pracy chyba też źle się dzieje i rok temu skupiło się na mnie, a ponieważ moja "koleżanka" potrafi kłamać w żywe oczy, to teraz pewnie też ja miałabym najgorzej. Chociaż nie mam pewności, bo prawie rok temu zatrudnili nową dziewczynę, która chyba donosi i może do "góry" dotarło, jak wygląda praca tej pierwszej. W nocy wysłałam maila z informacją o zwolnieniu, to dziś dostałam SMS-a od "nowej" z pytaniami, które można uznać za ciekawość, czy troskę, a można za wypytywanie.

za wszystkie jutrzejsze wizyty.
Dzięki za baty, przydadzą się.
Fajnę masz "koleżankę" w pracy. Jak to źle gdy w pracy znajdzie się taka osoba albo kilka osób. Nie chce się wtedy pracować.
Dzięki za kciuki.

Moje dziecko chore, ma paskudny kaszel, na wieczór przypałętała się gorączka. Miała robione zdjęcie rtg - podejżenie zapalenia płuc (oby nie). Tak mi ostatnio choruje...
Do tego mąż też chory, a mi przypałętał się kaszel.
Przez to wszystko zaczynam się dołować.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 22:05   #3407
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby to pięknie nazwać, wzgórek łonowy Gdyby było trzeba cc, to oni tak nisko tną, że spod bikini nie widać blizny, a tam jednak są już włoski

Ja bylam ogolona, chyba dzien wczesniej, a i tak mnie golili do CC I faktycznie w bikini w ogole nie widac blizny Zobaczymy jak bedzie po drugim CC...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-07, 22:06   #3408
karmeelek
Zadomowienie

Ja już po wizycie i po przemiłej kolacji z moim w ramach jutrzejszego święta
Maleństwo ma się dobrze, wymiary brzuszka i główki są prawidłowe - całościowo nie dało się zmierzyć bo się schowało za spojeniem łonowym i ani dowcipne ani brzuszne usg nie dało rady. Z racji tego, że miałam wcześniej konizację miałam sprawdzaną szyjkę ale jest długa i zaklepiona A co do płci.... Maleństwo miało złożone nóżki więc dalej nie wiemy co będzie - poczekamy m-c do następnej wizyty.
A teraz czas się zrelaksować z moim skarbem
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 22:10   #3409
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Butelki Temat abstrakcja dla mnie jeszcze Ale choć zamierzam karmić piersią różnie może wyjść i może lepiej jedną jakąś warto mieć w zanadrzu

Ale mój tż mnie dzisiaj zaskakuje Pojechał do sklepu wracając z pracy, to zadzwonił czy nie potzrebuje czasem wacików i chyba ketchup chciałam Jak wrócił, to się zapytał czy do fryzjera nie potrzebuje albo coś Normalnie jakie, to miłe
Odkąd straciłam swoją niezależność finansową i jestem na jego utrzymaniu() czuje się gorzej w tym związku i niekomfortowo Nie przywykłam prosić się faceta o kasę na waciki... jak miło, że sam pomyślał, że mogę potrzebować.
Kilka dni temu dostałam kaskę na spłatę drobnego(36zł.) zadłużenia na karcie, bo jak przestały wpływać środki finansowe, to zapomniałam oddać kartę bankomatową za którą się przecież płaci Wzruszyłam się i mnie zatkało... Jak ja chce do pracy Wiem, ze teraz się nie da ale po"wychowawczym" stanę na rzęsach żeby cokolwiek robić, by mieć kaskę choć na swoje utrzymanie.

Oki, to ja mykam, bo moje wróci z kąpieli, to nie chce wisieć na kompie Dobranoc mamusie.
Ja chcialam karmic piersia, w ogole nie myslalam o butelkach, a wyszlo jak wyszlo, trzeba bylo szybko dokupic butelki.

ja nie pracuje juz jakis czas, wiec raczej jestem przyzwyczajona, ze mam od faceta kase. Ale faktycznie zupelnie inne uczucie jak moge kupic cos za swoje I np. zrobic TZ niespodzianke i pokazac sie w nowej bieliznie

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Maleństwo ma się dobrze, wymiary brzuszka i główki są prawidłowe - całościowo nie dało się zmierzyć bo się schowało za spojeniem łonowym i ani dowcipne ani brzuszne usg nie dało rady. Z racji tego, że miałam wcześniej konizację miałam sprawdzaną szyjkę ale jest długa i zaklepiona A co do płci.... Maleństwo miało złożone nóżki więc dalej nie wiemy co będzie - poczekamy m-c do następnej wizyty.
Super Juz niedlugo sie dowiesz jaka plec
Ja czekam do konca miesiaca

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-07, 22:10   #3410
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bylam ogolona, chyba dzien wczesniej, a i tak mnie golili do CC I faktycznie w bikini w ogole nie widac blizny Zobaczymy jak bedzie po drugim CC...
O, a czemu będziesz mieć drugie cc?
Cytat:
Super wieści

Bloguję
Stary 2012-03-07, 22:14   #3411
agunia82
Zakorzenienie

Dostałam od znajomej propozycję odkupienia takich spodni ciążowych jeśli rozmiar będzie pasował. Co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spodnie.jpg (71,1 KB, 25 załadowań)

Stary 2012-03-07, 22:14   #3412
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Ale fajnie , ze same dobre wieści ja też dzisiaj byłam na zakupach w lumpku
pochwal się, co kupiłaś!
Cytat:
Kilka moich zdobyczy...
Cytat:
...i kilka babci
zdobycze fantastyczne, a ceny to już w ogóle
jak patrzę na takie ubranka, to aż mam ochotę znów coś kupić dzieciątku. A nie mogę, nie mogę, po stokroć nie mogę - ostatnio zdałam sobie sprawę, że mam ponad 200 sztuk ubranek, już naprawdę nie mam tego gdzie trzymać...

Cytat:
U nas to samo!
Ale niezmiennie gotujemy dla znajomych. Kurczę, fajnie coś dobrego zjeść razem
no fajnie, pewnie, że fajnie, tyle że też bym czasem chciała przyjść na gotowe, spróbować kuchni kogoś innego, jakichś ciekawych dań, których być może nigdy nie jadłam...
a tu dupa, panie, jak chcesz jeść, to sobie ułam kawałek Milki, która przed tobą leży..

/opisana sytuacja na szczęście nie dotyczy wszystkich znajomych; mamy przyjaciół Włochów, którzy też nas zawsze podejmują przystawkami, daniem głównym, deserem, kilkoma rodzajami alkoholu. A wszystko jak marzenie, wprost ze słonecznej Apulii! dopiero przy nich dowiedziałam się, czym NAPRAWDĘ jest włoska kuchnia/
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Wiesz co? rozumiem Twojeo męża - bo jeżeli ktoś jest bez klasy i nie potrafi gości jak trza przyjąć, to nie znaczy, że Wy macie tacy być
A z tym machaniem przed nosem to ładne rzeczy haha
ja go o tyle rozumiem, że też, jak on, spaliłabym się ze wstydu podejmując gości chrupkami. A "chromolę, nie robię" dotyczy tego, że z wieloma znajomymi najchętniej spotykam się już nie u siebie, a w restauracji czy knajpie

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 22:20   #3413
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
O, a czemu będziesz mieć drugie cc?

Super wieści
Tak wybralam Wole CC.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-07, 22:23   #3414
dottta
Zakorzenienie

Cytat:

Była mowa o tulipanach Śliczne są w swej prostocie(i zwiastują wiosnę) pod warunkiem, że są w bukiecie a nie jeden w foli
też uwielbiam tulipany nawet bukiet do ślubu miałam z białych

dla wszystkich co się na wizyty wybierają
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 22:24   #3415
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak wybralam Wole CC.
A no chyba, że tak
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
też uwielbiam tulipany nawet bukiet do ślubu miałam z białych
Białe są piękne

Zgaga mnie łapie

Bloguję
Stary 2012-03-07, 22:44   #3416
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
pochwal się, co kupiłaś!

zdobycze fantastyczne, a ceny to już w ogóle
jak patrzę na takie ubranka, to aż mam ochotę znów coś kupić dzieciątku. A nie mogę, nie mogę, po stokroć nie mogę - ostatnio zdałam sobie sprawę, że mam ponad 200 sztuk ubranek, już naprawdę nie mam tego gdzie trzymać...

/opisana sytuacja na szczęście nie dotyczy wszystkich znajomych; mamy przyjaciół Włochów, którzy też nas zawsze podejmują przystawkami, daniem głównym, deserem, kilkoma rodzajami alkoholu. A wszystko jak marzenie, wprost ze słonecznej Apulii! dopiero przy nich dowiedziałam się, czym NAPRAWDĘ jest włoska kuchnia/
200 sztuk!!! a większość jaki rozmiar???

Zazdroszczę tego włoskiego jedzenia!!! ja byłam kiedyś przez krótki okres czasu opiekunką dziecka we Włoszech i jedzenie w tej rodzinie było nie z tej ziemi!!! kocham włoską kuchnię! tak planuję jak dzidziuś będzie miał ok. roczku to sobie polecimy i pojemy
Stary 2012-03-07, 22:55   #3417
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie pytałam czy u nas można mieć cytrynę. Póki co mam postanowienie zrobić to bez "wspomagacza" zresztą co nas nie zabije to nas wzmocni
O ile żołądek przyjmie tą glukozę. A co jeśli nie? Powtórka?
Cytat:
italian fashion
Nie prześwitują? Mam z tej firmy piżamy - też są wygodne i bardzo miłe w dotyku, ale leginsów jeszcze nie znam.
Cytat:
U Użiwaniego

Widziałam, że jak gin powiedział, że mała macha do mamusi, to patrzył na moją reakcję, hehe
Niezłe określenie.

Mój pokazuje, tłumaczy i zwraca uwagę na to, czy wszystko widzę. Zakładam, że nie wyciąga wniosków z nastroju, tylko z pytań, bo na ogół jestem skupiona lub zafascynowana. Dobre wiadomości przyjmuję z pewną ulgą, a radość przychodzi później - po wyjściu z gabinetu. Bywam też rozbawiona, ale nic nie pobiło fikania koziołków, ruchów kierowcy rajdowego, czy pedałowania na przełomie roku.
Cytat:
E tam do lipca czy sierpnia jeszcze daleko
Wczoraj usłyszałam, że jak coś się zacznie tydzień przed końcem czerwca, to już będzie ciąża donoszona. Do końca czerwca nie jest aż tak daleko.

Dzidzia chyba domaga się zmiany pozycji. Resztę doczytam później, albo jutro.
Dobranoc.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-03-08 o 12:18
Stary 2012-03-07, 23:01   #3418
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
O ile żołądek przyjmie tą glukozę. A co jeśli nie? Powtórka?
Niestety tak. Powtorka na nastepny dzien

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-07, 23:07   #3419
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
super wiadomość
ja tez lubię tulipany zresztą wszystkie kwiaty

dobranoc dziewczyny spokojnej nocy
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 23:16   #3420
anna99302
Zadomowienie

Zobaczcie na ten bajer:
http://www.mamabebe.pl/product-pol-1...CD-600-00.html

Elektroniczna niania z kamerą. Ciekawe czy widzi w nocy ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości