|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Dziewczynki,pierwszy raz w życiu mam grypę zoladkowa
moja mama też ma,tyle że od wczoraj obie dziś zdychamy jestem tak słaba,że nawet dzieckiem się zająć nie mogę ale wiecie co,dzieci wszystko czują - tz był w pracy, ja zdychalam,a małą była tak grzeczna,że szok - nawet nie jeknela za całe pół dnia,tylko jak była glodna teraz usypia z tztem w łóżku a ja dogorywam na fotelu ...modlę się,żeby mala ode mnie tego swinstwa nie złapała
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-03-07 o 23:34 |
|
|
|
#212 |
|
BAN stały
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Agawo wspolczuje
|
|
|
|
#213 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Ale trzymam kciuki oby to było to Może dostaniesz śliczny prezent na Dzień Kobiet
|
|
#214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() spisałam teraz te skurcze : 4:11; 5:51 ; 4:33 ; 12:29 ; 4:57 ; 5:27 ; 3:48 ; 4:05 ; i czy to jest regularnie???? chyba nie... |
|
|
|
|
#215 |
|
BAN stały
|
Anulka cos sie dzieje. Spokojnie sie zrelaksuj, wykap, to nasili skurcze, zjedz kolacje i jak beda co 7 minut (ja wtedy pojechalam) i trwaly dluzej niz 30 sekund to jedz do szpitala.
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
AgaMili...
dobrze ze jesteś na tym forum teraz nie mam z kim rozmawiać więc chociaż Ty mnie wysłuchujesz ![]() Idę coś zjeść, choć o 22.00 jadłam małą kolacje.... pochodzę po kuchni bo mój Karol pewnie spać nie może jak tak chodze albo pisze na klawiaturze.. |
|
|
|
#217 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chrzcimy u siebie skąd pochodzimy bo wszyscy goście są stamtad Cytat:
nie bierzesz nic z urlopu wypoczynkowego ![]() ja mam macierzynski do 25.06 (te 24 tyg) plus biorę ponad 5tyg urlopu ( o ile pozwolą ) zaległego i część tegorocznego, więc planuje 1.08 wrócićna sierpień 2 tyg tż posiedzi na tacierzyńskim i po tygodniu poprosze obie babcie (nie są stad i nie beda przyjezdzac non stop bo nie moga) no i od września czeka nas opiekunka Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ciekawe jak tam Anulka nawet myslalam o niej w nocy ze cos czuje ze w dzien kobie urodzi![]() a po za tym wszystkiego naj
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Ohoho już odchowalnia, więc się melduję ![]() U nas różnie, jak Tż jest to jest ok, jak zostaje sama to ciężko czasem, bo Mała wieczorami daje popalić (chociaż od 2 dni było lepiej muszę przyznać)... Teraz muszę sobie radzić sama z nią aż do Wielkanocy... ufff... Wczoraj byłam pierwszy raz u pediatry i na szczepieniu. Ależ był wrzask, aż samej mi się płakać chciało, jak wiedziałam że to ją boli... Julka waży już 5465 g! Klocek ![]() Pozdrawiamy! I dorzucam foteczki
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Heej
No to kobitki nasze zdrówko!!! Kiniek zasnął w wózku, przełożyłam ją koło 22 do łóżka i na brzuszek- spała do 2.30 tak ale zmieniła swoje godzinki wstawania później 7 karmienie i pielęgnacja teraz trzymam w ramionach na łóżku i lulam, piszę 1 ręką ![]() 19mala83 - kochana, ja dawałam za tabletki anty 7 zł.. też chcę figurę sprzed ciąży A codo szczepionki szpitalnej- tak samo miałam, ale to normalne niby było- nie mówili Ci w szpitalu?? ![]() Położna the best... skazę wykryła przez telefon nagrać ją i na jutuba puścić normalnie!!!! nasza polska służba zdrowia Cytat:
chodziłyśmy do szkoły razem, chyba liceum, albo gimnazjum (często śni mi się, że się uczę ) potem umiałyśmy latać i se latałyśmy, skakałyśmy jak jakiś kauczuk może dziś urodzisz??? ![]() A więc... aaa i byłaś z Torunia! ![]() agawoo - ojej to faktycznie nie fajnie kuruj się!!! ja z zatokami się męczę 3 dzień pearpearl - Kochana, Ty cytowałaś, gdy nie miałaś dziecka dość często i gęsto, a teraz czasu po prostu nie masz, bo dzieciak ważniejszy- wiadomo ![]() Niektórzy w ogóle nie cytują a piszą tylko o sobie, więc nie jesteś tu najgorsza Pokaż bransoletkę Cierpliwość przyjdzie z czasem mała
|
|
#221 |
|
Rozeznanie
|
Pędzicie jak szalone. I jak ma tu sobie człowiek poczytać od deski do deski jak się nie da normalnie
![]() Wczoraj przyszła do nas paczka od mojej siostry ![]() Dla Krzysia oczywiście ![]() A tam mata edukacyjna i leżaczek. Młody od razu wszystko polubił. Jak się wyrobię to wstawię później zdjęcia do k., bo dziś na 11:15 lecimy na szczepienie Mamuśki trzymajcie kciuki, żeby go nie bolało i żeby bardzo nie płakał, a potem jeszcze żeby nic się nie działo strasznego po tych szczepionkach
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
I takie te prezenty dostał:
- jedyna różnica to my mamy zielonkawy listek nad leżaczkiem
|
#223 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() Stworek jeszcze śpi więc mogę poczytać i napisać kilka słów Wogóle to muszę w końcu opisać swój poród bo mam mega zaległość ![]() Najlepszego dla Was kochane z okazji naszego święta Tż spisał się na medal - chwale się prezentem w załączniku Cytat:
![]() Cytat:
Ja wogóle nie mam głowy do chrzcin, kurcze powinnam się za to wziąść, ale jak sobie pomyslę ile będzie zamieszania to mi się odechciewa Cytat:
Cytat:
Dobrze że drugi ma krótką sierść, choć też jej wszędzie pełno![]() Ja planuje żłobek lub opiekunkę jeśli uda mi się znaleść zaufaną osobę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piękna
|
|
#224 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego Najlepszego z okazji dnia kobiet kobietki !!
Ciekawe jak tam Anulka Neska , ja właśnie tak samo jak Twój TŻ twierdzę, że ode mnie nikt nie zasługuje.. Ten Sab Simplex to takie jakby gęste mleczko? Bo ja sie musze upewnic czy ja podaję to co trzeba, niby jest napisane Sab Simplex, ale to nie pomaga na kolki Lilki w ogóle, jedynie Delicol. A tak wszyscy Sab Simplex chwalą. Wczoraj wieczorem tak strasznie wrzeszczała, coś strasznego i takie koncerty robi co dwa dni.. Staram się uważać na to co jem, ale to nic nie daje. |
|
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() MissZuzia 110zł na osobę to nie tak dużo chyba. Pytałam u siebie i cena z całym menu (oprócz alkoholu) to 120zł/os w tym mam nawet tort i to jest w takiej rezydencji 4 minuty piechotką od kościoła w pięknym miejscu. Ale moje menu nie jest tak wyszukane i fajne jak to, które Ty podawałaś. W dodatku ja pytałam koleżanki, której teżz kiedyś poszłam na rękę i uczyłam jej bratanicę za połowę kwoty, którą biorę normalnie. Nie wiem czy podała mi tą cenę już po zniżce czy jeszcze mogę z nią pogadać i coś negocjować. Pytałam też w hotelu obok mojego mieszkania -również 4 minuty piechotką - i tam krzyknęłi 60zł chyba od osoby, ale są tylko dwa dania plus kawa i herbata, poza tym można przynieść wszystko swoje.I się zastanawiam, bo z ciastami, przekąskami, owocami i napojami to nie byłoby problemu żadnego (moja mama od zawsze piecze znajomym na różne okazje). Wolałabym dużo bardziej w rezydencji urządzić te chrzciny, ale tyle kasy
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSIEJSZEGO KOBIETKI W NASZYM DNIU ŻYCZĘ KAŻDEJ Z OSOBNA
Życzymy razem z Krzysiem ![]()
|
#227 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzieeń doberek my dzisiaj jestssmy wyspane
młoda spala od 22 do 2:20 a potem od 3 do 7:40 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajowe :-P
|
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
A i cena szczepionek u nas to:
185zł za hexę (6w1) 285zł za rotarix (ten dwudawkowy). W każdej innej aptece pytałam i mówili zwykle: 320zł i powyżej 200zł. Opłaciła się przejechał pół miasta i popytać
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
No to moje Panie, dziś nasze świeto
Ciekawe czy dzieciaczki bedą łaskawe A od męża dostałam... aż przykaz siedzenia w domu bo kurier ma być, z siatka do samochodu na psa ![]() A wiec, dziekuje za kciuki. Bioderka super ekstra tylko itak zalecaja szeroko pieluchowac, chociaz na noc. I za 6 tyg kontrola. Wpieprzyłam sie w kolejke 2 facetom na beszczela A jak wyszedl pacjent z gabinetu, mama krzyczy do dr "Panie doktorze my juz jestesmy z dzieckiem" a doktor' oczywiscie zapraszam '. Mina tego goscia z korytarza była niesamowita I łącze sie w bólu i podziwiam wszystkie mamy kolkowe Co to wzoraj było to masakra. Niby nic, siedzimy sobie mała pije herbatke, az nagle ryk. Wsumie krzyk Nie do opanowania ! i tak przez godzine i jej brzuszek masowałam, i ciepła pieluszka i ss. I nic, ryk jak stad do warszawy. A w rezultacie ja razem z nią Dobrze ze była mama bo ja sie tak przestraszyłam ze chcialam pogotowie wzywac . Nie myslalam ze to jest tak nagle i tak strasznie dziecko cierpi mama została u nas na noc, a malutka zmeczona tym krzykiem spała cudownie. Od 19-1 a potem od 2-6. Dzis juz daje do kazdego mleka ss, i mam nadzieje ze sie nie powtorzy
|
|
|
|
#230 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() U nas noc masakra. Mały zasnął o 20.00, pobudka o 0.00 zjadl i usnął a potem o 2.40 , zjadł i nie spał do 4.00 aż zrobiłam mu kolejne mleko , potem jak usnął o 4.00 to spał do 7.00 ze mną zjadł i spał do 8.30. Teraz lezy w łóżeczku i kwęka![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Haniula dobrze że z bioderkami ok i współczuje kolki. Oby się nie powtórzyło. |
|
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny wy wszystkie szczepicie na rotawirusy??? bo ja dalej jestem niezdecydowana
![]() moja mała koza też wrzeszczy bez powodu nie wygląda mi to na kolki najlepiej się uspokaja i zasypia w aucie ![]() kurcze dużo zakładacie tych ciuchów na dzieci ja tylko body i śpiochy albo kaftanik i śpiochy/gatki
|
#232 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć i
Cytat:
Cytat:
. Z dziećmi zostana babcie, pewnie jak ostatnio na zmianę, od wrzesnia będzie łatwiej bo Ala będzie w zerówceCytat:
![]() Cytat:
dziewczyny, czy tylko ja trzymam malucha w śpiochach cała dobę - tylko raz ubrałam jej sukienkę na imieniny do prababci, ale i tak po 30 min ją zapluła mlekiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A połozna diagnozująca przez telefon - wymiata. Powinna jakąś nagrodę dostać A i hit z dzisiejszej nocy: Mala zaczyna kwilić, tż: "nakarmisz ??" ja: "przecież karmię" odwrócił się i spał dalej, a ja to powiedziałam na pół śnie bo mi się wcześniej śniło . Oczywiscie od razu też zasnęłam. Za pół h tż wstał i ją nakarmił ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w ten piękny dzień
Cytat:
Ktoraś mama pisała o kwasach DHA.Mi ze szpitala też zalecili je brać ,ale drogie to jest i zastanawiam się czy jest coś tanszego ,choć widziałam ,ze ktoś dodał linka gdzie 60 szt chyba 60zł więc już lepiej ,bo ja płaciłam za 30 szt 40zł,a wit D nie zalecali mi przyjmować Kurcze wczoraj miałam tyle pocytowane ale malucha płakała i musialam wyłaczyć kompa,a dziś już nie pamietam Ja zamierzam do roczku posiedzieć z Nikolcią ,a później moze uda mi się wrócić do pracy.Narazie juz tam nie pracuje ,ale nie wykluczone ,że mnie nie przyjmie szef Wasze dzieci też tak chetnie patrzą w tv ,bo moja to tylko wykuka ,ze właczony i ogląda i jeszcze jej ulubionym zajeciem do guganie do półki w sypialni.Własnie znowu zaczyna.W ogóle coś mam problem z karmieniem małej.Z cyca nie chce ciągnąć tylko ssie kilka min ,poźniej już nie ,a jak odciagne to z butli bardzo chętnie
|
|
#234 |
|
Wtajemniczenie
|
agacia my jeszcze nie wiemy. Zobaczymy jak to po chrzcinach będzie, bo może z kasy ze chrzcin ją zaszczpimy, chyba, że dostanie same rzeczy jakieś :P
Przyszła do mnie lekarka rodzinna , jakaś wizyta petronażowa czy coś tam takiego. Na dzień dobry opierdzieliła mnie , że nie odbieram telefonów(pielęgniarka źle zapisała mój nr), że dzwonka nie mamy(jeszcze nie zdążylimy zamontować). Myślałam, że ja wyrzucę, ale całe szczęście szybko poszła. A i jeszcze sie rzucała , że zimno troche w domu, a mnie juz szlag trafiał, bo tam gdzie jest Mała grzeje piecykiem elektrycznym , a tak to rozpalam sama w piecu, ale kurde sama z tym wszystkim nie daje po prostu rady i dopiero co miałam iść do tej przeklętej piwnicy. |
|
|
|
#235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja złożyłam o becikowe dokumenty we wtorek i za tydzien sama muszę sie pofatygować o decyzję
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
jeden dzień mnie nie było i juz w odchowalni jestesmy
a i jeszcze:Dzisiaj Dzień Kobiet wiec cycki w górę odrzućmy z twarzy gradowa chmurę niech żyje celulit i kurze łapki bo i tak jestesmy fajowe babki
|
|
|
|
#237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawe jak tam Anulka ... pewnie jeszcze rodzi chociaż trzymam kciuki żeby szybko poszło bo rodzić to zaczęła napewno WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOBIETKI W NASZYM DNIU
|
|
#238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() klaski :
|
|
#239 |
|
BAN stały
|
Sofcia sliczna masz pannice w domu
![]() Zoska nie przejmuj sie ta baba Likas my na noc mamy spiochy i pajace a na dzien spodenki i koszulki. |
|
|
|
#240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

moja mama też ma,tyle że od wczoraj
teraz usypia z tztem w łóżku a ja dogorywam na fotelu ...modlę się,żeby mala ode mnie tego swinstwa nie złapała

Mialam nadzieje, ze dzieki chuscie bede mogla przynajmniej chate ogarnac lub sobie cos do zarcia, a tu jedna wielka 
) zaległego i część tegorocznego, więc planuje 1.08 wrócić

nagrać ją i na jutuba puścić normalnie!!!! 

Gabrysia - 09.02.2012
Co to wzoraj było to masakra. Niby nic, siedzimy sobie mała pije herbatke, az nagle ryk. Wsumie krzyk 
klaski :