|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Ja też jestem za jednym wątkiem
![]() ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-07 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() ![]() Co do wątku, to zgadzam się z Kotkiem ![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-03-07 o 22:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi osobiście takie rzeczy na komunię czy chrzest się podobają, zostają na lata Cytat:
![]() ps - powodzenia na jutrzejszej wizycie, oby wszsytko było dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#394 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Ależ znowu nasmarowałyście
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32783861]Wrzucasz wszystko, co masz łyknąć, żeby czegoś nie zapomnieć wyjąć z pudełka ![]() Tak mi się wydawało, ale nie byłam pewna ![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że wszystko dobrze! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czyżby sprawa już była przesądzona? ![]() Ja dalej się waham i nie oddałam jeszcze głosu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To jutro z rana proszę się zabrać za listę ![]() Jak jesteś na ogólnej liście wątków, na poczekalni to w tej tabelce masz np. ilość wyświetleń i ilość postów. Klikasz na tą liczbę postów i wyświetla Ci się, kto ile napisał ![]() Cytat:
![]() Ja buzi niczym nie smaruję, tylko na spacer na mróz czy słońce odpowiednim kremem. Jeśli są jakieś zmiany skórne, podrażnienia na twarzy, to wtedy można Bephantenem. Twoje pytania jak najbardziej są naturalne i widać, że faktycznie zdajesz sobie sprawę, o ilu sprawach jeszcze musisz się dowiedzieć ![]() ![]() Biedna, żeby sny w takie wyrzuty sumienia Cię wpędzały ![]() Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#395 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Przy długich postach (np. teraz ![]() Cytat:
![]() 2. Wystarczy pieluszka ![]() 3. Sama ceratka pod prześcieradło. Ja tak jak chyba kapukat zamiast ceratki kupują taką matę nieprzemakalną http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...174949989.html 4. Ma różne formy. Może to być ceratka z jakimś miękkim wypełnieniem. Nosiłam ze sobą w torbie przy wózku, bo dziecko może w każdej chwili wymagać przewinięcia. Można przewijać w gondoli i właśnie taki przewijak się przydaje, żeby nie ubrudzić gondoli, gdyby w trakcie przewijania jakaś niespodzianka się zdarzyła ![]() Cytat:
![]() ![]() To dobrze, że nie pachnie ![]() Tak jak pisałam do agatki, od umowy zawartej poza siedzibą firmy można bez żadnych konsekwencji odstąpić! ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- 17:5 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
OK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo dziękuję Wam wszystkim za wsparcie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#397 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj jest nasz dzień więc: ![]() ![]() ![]() Filip mnie chyba przygotowuję na narodziny dzidziusia,wstał o 6.13 ![]() Szmaragdowy Kotku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, a jak najbardziej dobry
![]() Wszystkiego najlepszego w Naszym Dniu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj jak widzicie już nie śpię ![]() ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji Naszego święta
podzielę się torcikiem torcik.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
eee tam. chciałabym mieć taki talent
to dostałam od mamy wczoraj... kupny.... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Wtajemniczenie
|
Kism dziękuje za objaśnienia w sprawie ilosci postów.To takie proste a ja przez dłuższy czas nie mogłam dojsć do tego jak to sie robi
![]() Byłam juz w biedronce i kupiłam 3 pary bodów na długi rękaw i stwierdziłam,że tych na długi rękaw mi starczy tyle że to kupowanie jest silniejsze od mojego zdrowego rozsądku.Nie umiem się powstrzymać.Choc ja wcale nie mam dużo ciuszków,głownie właśnie body,5 pajaców,4 pary spodni,półśpiochy,czapecz ki. Za to młody ma komodę wypchaną po brzegi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Raczkowanie
|
Wczoraj tyle naprodukowałyście że dopiero doczytałam
![]() Niestety po wizycie u mojego gina wróciłam późno zmartwiona więc przysnęłam zanim zdążyłam się dołączyć... Moja szyjka krótka ale za to twarda i zamknięta - niestety Staś ułożony tuż nad szyjką na którą mocno napiera - tak więc mam nakaz leżenia non stop przez najbliższe 6 tygodni... Jestem załamana, bo przy moim temperamencie to strasznie trudno tak wyleżeć - no ale nie mam wyjścia do min. 32 tyg. muszę się poświęcić. ciekawe jak ja ten remont zrobię i wyprawkę kupie ![]() Najgorsze że jak się nie będę słuchać to wyląduje w szpitalu a tego to nie zniosę już wogóle... No ale leżę - już po śniadanku od męża - i staram się myśleć pozytywnie... ale zastanawiam się czemu mój Synek tak nisko leży...czy to dlatego że taką mam budowę jestem niska i szczupła czy dlatego że coś jest nie tak ... mam nadzieję ze to pierwsze.. Musiałam się wyżalić od razu mi lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |||
La Moderatoiure
|
Witam w Dniu Kobiet, buziaki dla wszystkich
![]() Co do wątku, myślę, że jak się uzbiera już kilka mam co urodziło to wtedy można założyć osobny wątek na odchowalni, bo jednak tematyka, problemy, pytania inne i jeden wątek stanie się nieczytelny. Także ja jestem za tym aby trochę poczekać aż więcej dziewczyn urodzi, ale nie wszystkie, bo to potrwa do końca czerwca, a wtedy pierwsze dzieciaki będą już miały 2 miesiące! Ja wczoraj przywlokłam znowu 2 podkoszulki, jedną niebieską z Hello Kitty i jedną kremową w malutkie brązowe żyrafki. Ubranka już wychodzą mi z komody dla dziecka. Samych bodziaków mam 26 sztuk ( łącznie, z długim i krótkim rękawkiem, na 0-3 m). Tak, jestem uzależniona ![]() Może dzisiaj coś szybkiego upiekę? Mam smaka na muffiny ![]() _________________________ _________________________ __ Dzięki za odp w sprawie wagi. Ja mam lekką obsesję na tym punkcie ![]() Cytat:
![]() Ja w 32tyg 8,1 kg Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będziemy zrzucać intensywnie ![]() Dzięki ![]() ![]() Mi przemiana materii się pogorszyła w ciąży, plus brak ćwiczeń i kg idą do góry. Ale nie narzekam, myślałam, że będzie gorzej bo ja mam skłonności do tycia. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Wszystkiego naaaaajlepszego z okazji Dnia Kobiet !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
La Moderatoiure
|
Gaabbi padłam na cyce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego Kobietki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry miłym Paniom
![]() Wszystkiego najlepszego w Naszym Dniu ![]() Teścio mnie już odwiedził z kwiatkiem, akurat byłam w łazience i go podejmowałam w szlafroku ![]() Cytat:
Nic się nie przejmuj, może to być z tego, że jesteś szczupła. Leż, pij meliskę, wyluzuj, można też sobie być w takiej pozycji "klęcząco-leżącej", tzn klęczysz i kładziesz się na łokciach z przodu, tak, że tyłek masz najwyżej. Aha, i ja mam pytanie, Ania_85, coś kiedyś pisałaś o nospie, że po 20tc już nie działa? Możesz rozwinąć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Raczkowanie
|
przez pare dni mialam ograniczony dostep do netu...a tu juz nowy watek i to tyleee stron
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Gaabbi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tam się nie da trzymać wagi. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#413 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nospe dostalam od gina w 24 tc ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Panie w dniu ich święta.
Byłam wczoraj na wizycie, niepotrzebnie martwiłam się wynikami moczu i tym białkiem bo okazało się że prawdopodobnie siusiałam piaskiem, dlatego to szczypanie cewki moczowej i takie wyniki moczu. Mała dalej jest dziewczynką, waży 1,500 kg, ułożona główką w dół, szyjka długa i zamknięta, stanów zapalnych brak. Jak wspomniałam o twardnieniu brzucha, to gin wymacał mi brzuch na leżąco na stojąco i stwierdził że to nie są twardnienia tylko naturalna reakcja brzucha przy zmianie pozycji. Pobrał materiał do badania na tego paciorkowca i dzisiaj rano zwiozłam do laboratorium, wynik jutro. Powiedział że jeżeli wynik będzie dodatni, to w 36 tc dostanę antybiotyk, aby zabezpieczy dziecko podczas porodu, teoretycznie ten antybiotyk można dostać dożylnie tuż przed porodem, ale to musi być 5 godzin przed rozwiązaniem, a wiadomo jedna rodzi godzinę druga 12, więc lepiej przyjąć ten antybiotyk w 36 tc. No i jeszcze powiedział że mała ma ładną niedużą i smukłą główkę i że powinno się dobrze rodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego Kobitki z okazji Dnia Kobiet
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jakby mi tak Maż zaprezentował bukiet kwiatów, to bym padła ze śmiechu ![]() ![]() Oglądam sobie DDTVN i zaciekawiła mnie sprawa z używaniem octu i sody do sprzątania. Kiedyś muszę to wykorzystać. Póki co mam jeszcze zapas detergentów, które kupiliśmy przy przeprowadzce. No i fajną mają w PL tą mega plantację kwiatów. |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zawsze nosilam naa szyi a drobne w skarpetce ![]() Wszystkiego najlepszego Kobitki i dzidzie dziewczynki w brzuszku, buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#418 |
Konto usunięte
|
Cześć
![]() Wszystkiego Najlepszego z okazji naszego Święta! ![]() Ja dzisiaj idę do gina i wypytam go o różne rzeczy i też o ten wymaz, bo widzicie, mi nie powiedział - ani on ani w szpitali - że skurcze mogą być na tle infekcyjnym... Ale odkąd wstaję i za oknem jest jasno i świeci słoneczko i nie ma tego białego paskudztwa, jest mi tak dobrze... ![]() Ja też wyprawkę kompletuję przez internet i z mamą (akurat moja mama mieszka blisko i ja chcę, żeby mi pomogła kupić, wiem, że pewnie wszystkie wolicie same albo z TŻami, ale mój TŻ jest zapracowany i raczej średnio go widzę przy wybieraniu wanienki, a mama na pewno pomoże wybrać dobrze, będą jeździć razem - oczywiście ja będę czuwać z fotela prezesa i pod telefonem nad wszystkim ![]() A mi właśnie czytanie o skurczach w internecie niejako pomogło - w 99% takie przypadki kończyły się dobrze, w terminie, czym się pocieszam. |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Rozeznanie
|
tak mi gin powiedziala, ale chyba o to chodzi,ze jest lekiem rozkurczowym,ale nie zadziala juz na tak rozwinieta macice powyzej 20tyg. Przeciwdziala skurczom, malej macicy np podczas okresu, wiec i pomaga kiedy macica z maluchem jest dosyc mala.
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Wtajemniczenie
|
Gaabbi tulipany faktycznie perfekcyjnie podane
![]() Moje amerykany już prawie wszystkie gotowe ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.