Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 22:40   #391
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Ja też jestem za jednym wątkiem żebyśmy nie musiały potem biegać po forum i szukać się. Wydaje mi się, że fajnie będzie, jak dziewczyny, które już urodziły będą pisać nam o swoich maluszkach, tak naturalnie I wątek sam zamieni się z porodowego w odchowalniowy czy dzieciowo-hodowlany....no wiadomo, o co chodzi

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-03-07 o 22:41
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 22:42   #392
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Ja też się kładę. Jutro nasz dzień... Spodziewam się dwóch skromnych kwiatków, jednego od brata, drugiego od taty. Od Tża niestety nie bo wraca z piątek. Tak czy siak, u mnie jutro świąteczna kawka a do kawki galaretka z brzoskwiniami i lodami i amerykany
Dobranoc
Ja liczę na czekoladki frutti di mare , a jak nie to chociaż na belgijskie pyszności. M. ma zakaz obdarowywania mnie takimi cudami na co dzień. Może jedynie w takie święta, jak Walentynki, Dzień Kobiet, urodziny... no i na Mikołaja :P, bo nie pamiętam, czy jakieś święto jeszcze po drodze jest... Dnia Matki w tym roku raczej nie będę obchodzić, chociaż, kto wie

Co do wątku, to zgadzam się z Kotkiem

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-03-07 o 22:45
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 22:44   #393
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Nieźle, ale mnie to nie dziwi, bo już widziałam podobne "cuda" i to za większe pieniądze Koleżanka na chrzest kupowała srebrną grzechotkę w tym stylu. Wolałabym kupić coś przydatnego.
a ja nie - to ma być pamiątka chrztu dla dziecka - to niech dziecko dostanie coś co będzie kiedyś oglądać z uśmiechem pampersy mogę mu kupić sama i wiele innych rzeczy a takiej grzechotki albo anioła stróża nie pójde i nie kupię
Mi osobiście takie rzeczy na komunię czy chrzest się podobają, zostają na lata
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
???? Ja ściągałam WYŁĄCZNIE do prania. Mój obsikał mnie, tatę, dywan, ale prześcieradła na przewijaku nigdy mu się nie udało Sama pielucha moim zdaniem będzie się ściągać, bo ślizga się na tym nieprzyjemnym plastikowym poszyciu. Ja zawsze robiłam tak, że na prześcieradło z gumką takie miłe w dotyku kładłam pieluszkę tetrową (wtedy się nie ślizga), właśnie w razie jakiegoś drobnego "wypadku" można pieluszkę sprzątnąć, a prześcieradełko zostaje czyste i świeże.
ja niedoświadczona tylko mówię co przeczytałam albo zobaczyłam

ps - powodzenia na jutrzejszej wizycie, oby wszsytko było dobrze
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 22:48   #394
kism
Wtajemniczenie

Ależ znowu nasmarowałyście

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32783861]Wrzucasz wszystko, co masz łyknąć, żeby czegoś nie zapomnieć wyjąć z pudełka Przydaje się, jak musisz brać je w jakichś odstępach czasu.[/QUOTE]
Tak mi się wydawało, ale nie byłam pewna To tak jak moje pudełeczko, tylko mam od razu na cały tydzień, bo ja nie mam takiego podziału na pory dnia, tylko po prostu na 7 dni

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
dziewczyny bardzo dziękuję za kciuki jak zawsze się przydały ania_85 ,kism,Dasti80,clauudik,:c mok:
Gin. powiedział że z małym jest wszystko ok. chodź ułożony już do wyjścia i szyjka coś tam się skróciła ale powiedział że to nic alarmującego że może będzie przed terminem ale nie jest powiedziane. Wolałabym żeby poczekał jednak do TP rzeczywiście pomierzył wszystkie wymiary i wszystko się zgadza nie będę was nimi zanudzać w każdym bądź razie nasz Staś w 33 tc ma już 2290g.
Proszę
Super, że wszystko dobrze!

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
dziewczyny ktore jeszcze nie kupily pieluszek tetrowych - decydujcie sie na te drozsze, chyba podwojnie tkane. ja jak kupowalam swoje to nie wiedzialam jeszcze ze musze na to zwracac uwage i trafilam na beznadziejne. sa takie cienki ze swiat przez nie widac, do tego po praniu zwinely sie w harmonijke, ciezko bylo je rozprasowac a do tego pokoj mam do odkurzania -wszedzie pelno bialy nitek! slowem-nie polecam!
W harmonijkę to większość się zwija po praniu ale z tymi nitkami to już nie bardzo...

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Kism Ja jestem za jednym wątkiem
Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ja też jestem za tym aby poczekać na wszystkie a potem zakładać wątek
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
aha i jestem narazie za prowadzeniem jednego watku
Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
obstawiam 1 wątek
Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Też jestem za jednym wątkiem...
Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
i ja
Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Możesz mnie liczyć za jednym wątkiem.
Cytat:
kism chyba lepiej będzie zacząć wątek na odchowalni po urodzeniu pierwszego bobasa
15:5
Czyżby sprawa już była przesądzona?
Ja dalej się waham i nie oddałam jeszcze głosu

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Gin powiedział że może mieć przy urodzeniu od 3350g do 3500g pożyjemy zobaczymy
Wow, co za precyzja! Ciekawa jestem, czy się sprawdzi

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
za postępy,małe ale zawsze coś
Zapomniałam o liście
jak się sprawdza kto ile postów napisał?
Dzięki
To jutro z rana proszę się zabrać za listę
Jak jesteś na ogólnej liście wątków, na poczekalni to w tej tabelce masz np. ilość wyświetleń i ilość postów. Klikasz na tą liczbę postów i wyświetla Ci się, kto ile napisał Jakbyś nie znalazła, to zrobię printscreena.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Czy Linomag to jest jakiś specyfik na odparzenia i smaruje się nim pupę podczas przewijania, kilka razy na dzień?
Czy po kąpieli smarować buźkę tą maścią Bephanten czy w ogóle niczym?
Czy w ogóle takich rzeczy kiedy jakie kosmetyki stosować uczą na szkole rodzenia? Bo jestem kompletnie zielona i póki co dochodzę do wszystkiego drogą dedukcji
A mi się ostatnio często śni, że piję alkohol (chociaż przed ciążą bardzo sporadycznie piłam, bo nie przepadam) i potem nagle jak już się we śnie napiję to sobie przypominam, że jestem w ciąży i mam straszne wyrzuty sumienia
Linomag to poniekąd lek... Kupujesz go w aptece. Jak będziesz mieć jeden kosmetyk nie z serii, to nic się nie stanie Tak, kilka razy na dzień się smaruje.
Ja buzi niczym nie smaruję, tylko na spacer na mróz czy słońce odpowiednim kremem. Jeśli są jakieś zmiany skórne, podrażnienia na twarzy, to wtedy można Bephantenem.
Twoje pytania jak najbardziej są naturalne i widać, że faktycznie zdajesz sobie sprawę, o ilu sprawach jeszcze musisz się dowiedzieć Za roczek to wszystko będzie dla Ciebie bułką z masłem! Na sr uczą również takich rzeczy
Biedna, żeby sny w takie wyrzuty sumienia Cię wpędzały

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze odzyskamy pieniazki. No ale oczywoiscie ja musze za wsyztkim latac,k wsytzko zalatwiac, denerwowac sie.... Jutro trzeba bedzie wyslac te rzeczy jeszcze.,,, a takie to ciezkieeeeeeeeeee 4 paki wielkie. Oby nie bylo problemow z tym, zeby oddali pieniazki ...
Jest 10 dni na odstąpie od umowy zawartej poza siedzibą firmy. Nie mają prawa zatrzymać pieniędzy. Skoro byłaś u prawnika, to na pewno powiedział Ci, jak odpowiednio sformułować odstąpienie od umowy.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 22:59   #395
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ja w lutym na wizycie miałam już 15,5 kg na plusie... ale się nie przejmuję. Na końcówce ciąży z Natalką jakoś 2 tygodnie przed porodem ważyłam 105 kg (do końca już się nie ważyłam ), a potem przeszłam na dukana i schudłam do 65kg. Teraz też mam postanowienie po karmieniu wziąć się za siebie
Ja też mam 15 na plusie Z Maksiem przytyłam 27 i w 5 mies zrzuciłam bez specjalnej diety, po prostu zdrowo się odżywiając i karmiłam piersią A Ty przy Natalce ile przytyłaś?

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
miałam taki długi piękny post do Was i co? i mój net się zaciął i go wywalił!!!!
zatem co pamiętam
Kism - jestem z Ciebie dumna - naprawdę, krok po kroku i pokój zmieni właściciela

Przy długich postach (np. teraz ) zawsze otwieram jakiś edytor tekstu i przeklejam co jakiś czas w trakcie pisania całą odpowiedź!

Cytat:
Dobra, to kolejny zestaw pytań

1. Ten Linomag w takim razie tylko do pupy przy przewijaniu czy w ogóle do smarowania ciała, np. po kąpieli? Bo myślałam wstępnie o kosmetykach Bambino (mydełko + balsam) a ten Linomag to z innej linii, a nie chciałabym mieszać. Chyba nigdy się w tym nie połapię

2. Czy na przewijak daje się jakąś obleczkę (coś jak prześcieradełko z gumką???) czy wystarczy położyć np. pieluszkę tetrową albo flanelową i na tym dziecko przebierać? I rozumiem, że jak przewijak to już ceratki nie trzeba?

3. Ceratka do łóżeczka - to się daje pod prześcieradło? Czy jeszcze na ceratkę jakąś pieluchę i dopiero prześcieradło? Czy ta ceratka nie będzie dziecka gniotła/odparzała?

4. Co to jest podręczny przewijak? Czy to jest taka ceratka składana? A tak swoją drogą jak się jest z dzieckiem na spacerze i trzeba je przewinąć to można to zrobić w gondoli wózka czy to jest niewykonalne?
1. Linomag raczej tylko do pupy On taki dość tłusty jest...
2. Wystarczy pieluszka Nie trzeba ceratki
3. Sama ceratka pod prześcieradło. Ja tak jak chyba kapukat zamiast ceratki kupują taką matę nieprzemakalną http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...174949989.html
4. Ma różne formy. Może to być ceratka z jakimś miękkim wypełnieniem. Nosiłam ze sobą w torbie przy wózku, bo dziecko może w każdej chwili wymagać przewinięcia. Można przewijać w gondoli i właśnie taki przewijak się przydaje, żeby nie ubrudzić gondoli, gdyby w trakcie przewijania jakaś niespodzianka się zdarzyła

Cytat:
Dziewczyny załamujecie mnie, że tak mało przytyłyście i że tak dużo piszecie, bo ja wysiadam
Piorę w płynie do prania Dzidziuś i nie dodaję płynu do płukania, ale to pranie mi nie pachnie
Persephone_ właśnie pod TP podszywa się wiele innych firm. Tak wrobili mojego teścia, i ma teraz telefon z jakiejś niewiadomo jakiej firmy.
Oj, nie załamuj się Musiałaś przeoczyć kilka postów dziewczyn z większą wagą
To dobrze, że nie pachnie Dla maleństwa nawet najładniejszy zapach może być drażniący, poza tym jak kiedyś pisałam to dodatkowa zbędna chemia mająca kontakt ze skórą noworodka.
Tak jak pisałam do agatki, od umowy zawartej poza siedzibą firmy można bez żadnych konsekwencji odstąpić!

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez szmaragdowykotek Pokaż wiadomość
ja też jestem za jednym wątkiem
Cytat:
Napisane przez monikafaustyna Pokaż wiadomość
co do wątku, to zgadzam się z kotkiem
17:5
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 23:44   #396
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
a ja nie - to ma być pamiątka chrztu dla dziecka - to niech dziecko dostanie coś co będzie kiedyś oglądać z uśmiechem pampersy mogę mu kupić sama i wiele innych rzeczy a takiej grzechotki albo anioła stróża nie pójde i nie kupię
Mi osobiście takie rzeczy na komunię czy chrzest się podobają, zostają na lata

ja niedoświadczona tylko mówię co przeczytałam albo zobaczyłam

ps - powodzenia na jutrzejszej wizycie, oby wszsytko było dobrze

OK jakby co, to zbieraj doświadczenia z fenoterolem, bo może ja będę potrzebować Twojej pomocy i podzielenia się doświadczeniem, hi hi zobaczymy, co moja pani doktor jutro wymyśli. Na pewno powiedziała mi przez telefon zrobi wymaz, żeby wykluczyć jakieś skurcze na podłożu infekcyjnym, chociaż wszystko było w porządku ostatnio... no nic, jutro zdam relację nie mogę spać z nerwów. Dzisiaj, jak siedziałam na glukozie dostałam takiego kochanego smsa od męża, wczoraj pocieszał mnie, jak mógł i zakazał czytać w necie na temat skurczów
Bardzo dziękuję Wam wszystkim za wsparcie. Fajnie, że jesteście.
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 06:12   #397
anulka4771
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Dzisiaj jest nasz dzień więc: Wszystkiego dobrego w Dniu Kobiet

Filip mnie chyba przygotowuję na narodziny dzidziusia,wstał o 6.13.Coraz szybciej robi się widno i tak to niestety już będzie-choć szybciej mam np.posprzątane,kawke wypita.W zime potrafił spać nawet do 10 jak miał wolne.

Szmaragdowy Kotku za wizytę.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:00   #398
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry, a jak najbardziej dobry
Wszystkiego najlepszego w Naszym Dniu moje ciasteczka już się pieką ciekawe jakie będą.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ja też mam 15 na plusie Z Maksiem przytyłam 27 i w 5 mies zrzuciłam bez specjalnej diety, po prostu zdrowo się odżywiając i karmiłam piersią A Ty przy Natalce ile przytyłaś?

Oj, nie załamuj się Musiałaś przeoczyć kilka postów dziewczyn z większą wagą
To dobrze, że nie pachnie Dla maleństwa nawet najładniejszy zapach może być drażniący, poza tym jak kiedyś pisałam to dodatkowa zbędna chemia mająca kontakt ze skórą noworodka.
Tak jak pisałam do agatki, od umowy zawartej poza siedzibą firmy można bez żadnych konsekwencji odstąpić!

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Dzięki uspokoiłaś mnie co do wagi i bezzapachowego prania w październiku być może pójdziemy na wesele to miałabym motywację żeby się za siebie wziąć

Ja dzisiaj jak widzicie już nie śpię a to jest mój największy sukces od miesiąca żeby nie przespać całego dnia. Miałam jakiś taki power rano, bo wiem że mój tata będzie u mnie maksymalnie o 9, więc chciałam już mieć coś do kawki, bo wczoraj też był i dostał suche ciastka z paczki ale cóż, przecież tutaj nie cukiernia. Uciekam pilnować piekarnika.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:21   #399
niunia32
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego z okazji Naszego święta

podzielę się torcikiem
torcik.jpg

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:25   #400
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego z okazji Naszego święta

podzielę się torcikiem
Załącznik 4546089
Wow, ale masz talent

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-03-08, 07:30   #401
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, ale masz talent
eee tam. chciałabym mieć taki talent
to dostałam od mamy wczoraj... kupny....

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:46   #402
anulka4771
Wtajemniczenie

Kism dziękuje za objaśnienia w sprawie ilosci postów.To takie proste a ja przez dłuższy czas nie mogłam dojsć do tego jak to sie robi

Byłam juz w biedronce i kupiłam 3 pary bodów na długi rękaw i stwierdziłam,że tych na długi rękaw mi starczy tyle że to kupowanie jest silniejsze od mojego zdrowego rozsądku.Nie umiem się powstrzymać.Choc ja wcale nie mam dużo ciuszków,głownie właśnie body,5 pajaców,4 pary spodni,półśpiochy,czapecz ki.
Za to młody ma komodę wypchaną po brzegi

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-08, 08:07   #403
Michalowa79
Raczkowanie

Wczoraj tyle naprodukowałyście że dopiero doczytałam
Niestety po wizycie u mojego gina wróciłam późno zmartwiona więc przysnęłam zanim zdążyłam się dołączyć...
Moja szyjka krótka ale za to twarda i zamknięta - niestety Staś ułożony tuż nad szyjką na którą mocno napiera - tak więc mam nakaz leżenia non stop przez najbliższe 6 tygodni... Jestem załamana, bo przy moim temperamencie to strasznie trudno tak wyleżeć - no ale nie mam wyjścia do min. 32 tyg. muszę się poświęcić.
ciekawe jak ja ten remont zrobię i wyprawkę kupie
Najgorsze że jak się nie będę słuchać to wyląduje w szpitalu a tego to nie zniosę już wogóle...
No ale leżę - już po śniadanku od męża - i staram się myśleć pozytywnie... ale zastanawiam się czemu mój Synek tak nisko leży...czy to dlatego że taką mam budowę jestem niska i szczupła czy dlatego że coś jest nie tak ... mam nadzieję ze to pierwsze..

Musiałam się wyżalić od razu mi lepiej
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:13   #404
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Niestety po wizycie u mojego gina wróciłam późno zmartwiona więc przysnęłam zanim zdążyłam się dołączyć...
Moja szyjka krótka ale za to twarda i zamknięta - niestety Staś ułożony tuż nad szyjką na którą mocno napiera - tak więc mam nakaz leżenia non stop przez najbliższe 6 tygodni... Jestem załamana, bo przy moim temperamencie to strasznie trudno tak wyleżeć - no ale nie mam wyjścia do min. 32 tyg. muszę się poświęcić.
Najgorsze że jak się nie będę słuchać to wyląduje w szpitalu a tego to nie zniosę już wogóle...
No ale leżę - już po śniadanku od męża - i staram się myśleć pozytywnie... ale zastanawiam się czemu mój Synek tak nisko leży...czy to dlatego że taką mam budowę jestem niska i szczupła czy dlatego że coś jest nie tak ... mam nadzieję ze to pierwsze..

nie zamartwiaj się na zapas.A więc słuchaj lekarza i nic nie rób,leż bo w domu najlepiej.wyprawkę możesz zawsze zamówić przez internet Mój młody tez jest bardzo nisko,zawsze to na wizycie słyszę.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-08, 08:27   #405
La Monica
La Moderatoiure

Witam w Dniu Kobiet, buziaki dla wszystkich

Co do wątku, myślę, że jak się uzbiera już kilka mam co urodziło to wtedy można założyć osobny wątek na odchowalni, bo jednak tematyka, problemy, pytania inne i jeden wątek stanie się nieczytelny. Także ja jestem za tym aby trochę poczekać aż więcej dziewczyn urodzi, ale nie wszystkie, bo to potrwa do końca czerwca, a wtedy pierwsze dzieciaki będą już miały 2 miesiące!

Ja wczoraj przywlokłam znowu 2 podkoszulki, jedną niebieską z Hello Kitty i jedną kremową w malutkie brązowe żyrafki. Ubranka już wychodzą mi z komody dla dziecka. Samych bodziaków mam 26 sztuk ( łącznie, z długim i krótkim rękawkiem, na 0-3 m). Tak, jestem uzależniona

Może dzisiaj coś szybkiego upiekę? Mam smaka na muffiny
_________________________ _________________________ __
Dzięki za odp w sprawie wagi. Ja mam lekką obsesję na tym punkcie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Nie napiszę ile ważę, ale dziś rano na wadze +8,5 kg.
32. tydzień Nie najgorzej, jakoś się trzymam, chociaż folguję sobie.
No to przytyłyśmy niemal identycznie
Ja w 32tyg 8,1 kg

Cytat:
Ja mam +6,5kg (29t), ale staram się uważać co i ile jem i raczej nie daję się zachciankom Bo zauważyłam, że wystarczy trochę odpuścić i waga masakrycznie idzie w górę

Za to okropnie brakuje mi ruchu i czuję się trochę ociążale Np. podczas wychodzenia po schodach - wcześniej wbiegałam, teraz się wspinam Ale spoko, jeszcze trochę i wrócę do dawnej formy
To tak jak mi Przed ciążą ćwiczyłam regularnie od 2 lat, a teraz już 8 miesięcy leniuchowania, źle mi z tym.

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Ja mam 10 kg na plusie, nie wiem gdzie to mam, wszystko mi w brzuch idzie, nie przejmuje się wagą. Jak nic mi nie chciało przybyc to sie martwiłam, a teraz to juz nie patrzę na wagę. Grunt by później to zrzucić
Mi idzie najbardziej w pupę
Będziemy zrzucać intensywnie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
super posciel

ja przytylam 5kg a jestem w 27tyg
Dzięki Malutko przytyłaś, fajnie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
ja 14 kgaz wstyd sie przyznac a codziennie chodze na pacery minimum 2 godz i przemana meteri az za bardzo i nie wiem z kad te kilogramy tak rosna
Mi przemiana materii się pogorszyła w ciąży, plus brak ćwiczeń i kg idą do góry. Ale nie narzekam, myślałam, że będzie gorzej bo ja mam skłonności do tycia.

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:29   #406
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Wszystkiego naaaaajlepszego z okazji Dnia Kobiet !!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tulipany.jpg (37,2 KB, 29 załadowań)
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:32   #407
La Monica
La Moderatoiure

Gaabbi padłam na cyce

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:32   #408
Tacca
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego Kobietki!
Stary 2012-03-08, 08:35   #409
pola_m
Wtajemniczenie

dzień dobry miłym Paniom
Wszystkiego najlepszego w Naszym Dniu
Teścio mnie już odwiedził z kwiatkiem, akurat byłam w łazience i go podejmowałam w szlafroku

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość

O to ja mam podobnie. Szyjka się nie skraca, ale mały coś się tam pchał podobno (ostatnio tak było).

Nic się nie przejmuj, może to być z tego, że jesteś szczupła. Leż, pij meliskę, wyluzuj, można też sobie być w takiej pozycji "klęcząco-leżącej", tzn klęczysz i kładziesz się na łokciach z przodu, tak, że tyłek masz najwyżej.

Aha, i ja mam pytanie, Ania_85, coś kiedyś pisałaś o nospie, że po 20tc już nie działa? Możesz rozwinąć?
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 08:36   #410
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Gaabbi padłam na cyce
Moje ukochane tulipany, ładnie podane
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:42   #411
loksa
Raczkowanie

przez pare dni mialam ograniczony dostep do netu...a tu juz nowy watek i to tyleee stron szybkie jestescie

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Gaabbi ) super
loksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:42   #412
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w 32tyg 8,1 kg

Mi przemiana materii się pogorszyła w ciąży, plus brak ćwiczeń i kg idą do góry. Ale nie narzekam, myślałam, że będzie gorzej bo ja mam skłonności do tycia.
I do tego widziałam, że zawitałaś na innym forum gdzie się udzielam

A tam się nie da trzymać wagi.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:47   #413
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
nie zamartwiaj się na zapas.A więc słuchaj lekarza i nic nie rób,leż bo w domu najlepiej.wyprawkę możesz zawsze zamówić przez internet Mój młody tez jest bardzo nisko,zawsze to na wizycie słyszę.
Dzięki za dobre słowo - jak dobrze że żyjemy w czasach internetu

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

O to ja mam podobnie. Szyjka się nie skraca, ale mały coś się tam pchał podobno (ostatnio tak było).

Nic się nie przejmuj, może to być z tego, że jesteś szczupła. Leż, pij meliskę, wyluzuj, można też sobie być w takiej pozycji "klęcząco-leżącej", tzn klęczysz i kładziesz się na łokciach z przodu, tak, że tyłek masz najwyżej.

Aha, i ja mam pytanie, Ania_85, coś kiedyś pisałaś o nospie, że po 20tc już nie działa? Możesz rozwinąć?
Dzięki dobry pomysł z tą pozycję popróbuję

Ja nospe dostalam od gina w 24 tc zadziałała
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:47   #414
libretka
Raczkowanie

Witam wszystkie Panie w dniu ich święta.
Byłam wczoraj na wizycie, niepotrzebnie martwiłam się wynikami moczu i tym białkiem bo okazało się że prawdopodobnie siusiałam piaskiem, dlatego to szczypanie cewki moczowej i takie wyniki moczu.
Mała dalej jest dziewczynką, waży 1,500 kg, ułożona główką w dół, szyjka długa i zamknięta, stanów zapalnych brak.
Jak wspomniałam o twardnieniu brzucha, to gin wymacał mi brzuch na leżąco na stojąco i stwierdził że to nie są twardnienia tylko naturalna reakcja brzucha przy zmianie pozycji.
Pobrał materiał do badania na tego paciorkowca i dzisiaj rano zwiozłam do laboratorium, wynik jutro.
Powiedział że jeżeli wynik będzie dodatni, to w 36 tc dostanę antybiotyk, aby zabezpieczy dziecko podczas porodu, teoretycznie ten antybiotyk można dostać dożylnie tuż przed porodem, ale to musi być 5 godzin przed rozwiązaniem, a wiadomo jedna rodzi godzinę druga 12, więc lepiej przyjąć ten antybiotyk w 36 tc.
No i jeszcze powiedział że mała ma ładną niedużą i smukłą główkę i że powinno się dobrze rodzić.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:52   #415
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego Kobitki z okazji Dnia Kobiet

Jakby mi tak Maż zaprezentował bukiet kwiatów, to bym padła ze śmiechu . Swoją drogą, skoro Dzień Kobiet jest międzynarodowy, to ciekawe, czy będzie mógł wziąć jakiś bukiet z pracy . Nie oczekuję tego, tylko jestem ciekawa.

Oglądam sobie DDTVN i zaciekawiła mnie sprawa z używaniem octu i sody do sprzątania. Kiedyś muszę to wykorzystać. Póki co mam jeszcze zapas detergentów, które kupiliśmy przy przeprowadzce. No i fajną mają w PL tą mega plantację kwiatów.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:55   #416
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
ania_85 widzę, że bardzo przejęłaś się tym storczykiem. Ja też nie mam ręki do kwiatów. Wszystko u mnie pada, a mama załamuje ręce.
1000zł za żłobek, szok
na szczescie 1000zl to prywatny,ale nigdy tyle bym nie dala, wolalabym mojemu dziecku powiesic klucze na szyi
zawsze nosilam naa szyi a drobne w skarpetce ah te czasy
Wszystkiego najlepszego Kobitki i dzidzie dziewczynki w brzuszku, buziaki
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:56   #417
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Niestety da się przegapić. W pierwszej ciąży podczas rutynowej wizyty na początku 7 m-ca dowiedziałąm się, że mam skurcze i skróconą szyjkę. A ginka do mnie zdziwiona: "To Pani nic nie czuje"? ano nic, niestety...ale teraz czuję, czuję jak diabli, jutro idę do niej...
mi chodziło o twardnienie brzucha Skurcze może się da, ale twardnienie macicy chyba niekoniecznie

Cytat:
Dzięki za odp w sprawie wagi. Ja mam lekką obsesję na tym punkcie

Ja w 32tyg 8,1 kg
ja też mam fazę na tym punkcie U mnie jest 8,5 kg na plusie
Stary 2012-03-08, 08:58   #418
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cześć
Wszystkiego Najlepszego z okazji naszego Święta!

Ja dzisiaj idę do gina i wypytam go o różne rzeczy i też o ten wymaz, bo widzicie, mi nie powiedział - ani on ani w szpitali - że skurcze mogą być na tle infekcyjnym...
Ale odkąd wstaję i za oknem jest jasno i świeci słoneczko i nie ma tego białego paskudztwa, jest mi tak dobrze...

Ja też wyprawkę kompletuję przez internet i z mamą (akurat moja mama mieszka blisko i ja chcę, żeby mi pomogła kupić, wiem, że pewnie wszystkie wolicie same albo z TŻami, ale mój TŻ jest zapracowany i raczej średnio go widzę przy wybieraniu wanienki, a mama na pewno pomoże wybrać dobrze, będą jeździć razem - oczywiście ja będę czuwać z fotela prezesa i pod telefonem nad wszystkim). Tak się czasami dzieje jak widać, i tak cieszę się, że nie muszę leżeć plackiem 9 miesięcy, bo są i takie ciąże.

A mi właśnie czytanie o skurczach w internecie niejako pomogło - w 99% takie przypadki kończyły się dobrze, w terminie, czym się pocieszam.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:03   #419
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
tak mi gin powiedziala, ale chyba o to chodzi,ze jest lekiem rozkurczowym,ale nie zadziala juz na tak rozwinieta macice powyzej 20tyg. Przeciwdziala skurczom, malej macicy np podczas okresu, wiec i pomaga kiedy macica z maluchem jest dosyc mala.
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:03   #420
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Gaabbi tulipany faktycznie perfekcyjnie podane

Moje amerykany już prawie wszystkie gotowe a tata nie przyjechał

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości