Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-08, 10:24   #3301
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Marina ja bym Cię przygarnęła
Ale nie mam warunków. Zapraszam na wrzesień jak Tż wyjedzie do pracy. Będziemy z Radziem sami przez jakieś 6 tygodni

dla Lilki za miesięcznicę.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:24   #3302
adrji
Raczkowanie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Marina a dla Ciebie dzis szczególnie w tym dniu kobiet życzę duzo kobiecej siły i pomysłów kobieca natura na pewno za jakiś czas podpowie Ci jak najlepiej wyjść z sytuacji , i nie będe oryginalna-jakoś sie ułoży, zazwyczaj w najmniej oczekiwanych sytuacjach tak się życie obraca, ja w to wierze
wiem wiem że łatwo mowić ale musi być dobrze
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:27   #3303
meszsares
Zadomowienie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET BABECZKI:roza :

spoznione, ale szczere zyczenia urodzinowe dla Blondynki i karolineee!! Dziewczyny, wielkie buziaki

Brawa dla Lilki
Sweet - moja tez jeszcze bezzebna i wcale mnie to nie martwi, wrecz przeciwnie. Dla mnie nie ma nic piekniejszego jak bezzebny usmiech dziecka po pojawieniu sie pierwszego zabka taki usmiech odejdzie na zawsze na rzecz tych zwyczajniejszych - zebiastych
wiec niech trwa narazie

Marinko - tule...snilas mi sie dzisiaj, pewnie dlatego, ze zmartwilam sie Wasza sytuacja.. ech, zeby w kraju "prorodzinnym" () tyle mlodych rodzin mialo takie problemy z mieszkaniami- skandal a z miasta jakiegos lokum do remontu nie da sie dostac? (u nas z tym ciezko, ale moze mozna popytac)

agni - no wreszcie jestes! brawa dla Emila i kciuki za przeprowadzke!

lili- no ja wlasnie wczoraj wieczorem probowalam odnalezc jakas Twoja wypowiedz, zeby zobaczyv awatarek, ale ze mozg mam zlasowany tak pozno, albo poprostu przez ta zmiane - to - ja glupia - nie znalazlam...

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2012-03-08 o 10:33
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:30   #3304
83monia
Zakorzenienie

matko, ja dzis też "kupa". kinga budzila sie co 2h na zarcie, smoczka wypluwala i ryczala dalej jak chcialam oszukac. nie wiem, moze mi sie mleko konczy (widze ze sciaga mi sie coraz trudniej w pracy).

w ramach dzisiejszego swieta ogladalam wczoraj film, zżarłam popcorn, a dzis od prezesa dostalam tulipana, wiec nawet kwait jest. na nic wiecej nie licze bo maz w domu z jelitowka walczy...

dla potrzebujacych!

marina - trzymaj sie! dacie rade! a moze jednak da sie jakos ugadac?

smoczek - ja tam mam wyrąbane na odsmoczkowanie. artura odsmoczkowalam dopiero po wyjsciu wszystkich zebow (gdzies 1,5 roku?) bo masakrycznie ciezko to przechodzil. zobacze jak kinga bedzie bo teraz jakiegos parcia na smok (poza gryzieniem go w dzien i lekkim ssaniem w nocy) nie ma. wgole kinga mniej ssakowa jest

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-03-08 o 10:32
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:41   #3305
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Dla wszystkich kobiet malych i duzych!

Dla Lilki.

Ja chce na spaceeeeeeeer
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:51   #3306
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Zęby nam idą, rano ją wymacałam to nieźle jej dziąsła napuchły.
W końcu może pierwszy się przebije

Mamy już 8 miesięcy (to dziś ) i ani jednego zęba hehehe
A Filip ile miał, jak mu wyszły?

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Nie mam już sił wynajmować kolejnego mieszkania, to by była już 7 przeprowadzka w ciągu 1,5 roku, można zwariować tym bardziej, że mi się w tym tak podoba. Ale i czynsz w blokach wzrósł o 100 zł, wychodzi już 500 zł. A gdzie odstępne do tego. Także nie dla nas takie mieszkanie. Widzę się już oczami wyobraźni jako bezdomną babę w jakichś szmatach z kijkiem z małym pakunkiem, takim jak nosił włóczykij. O siebie się tak nie martwię, gorzej o Igora. Czasami ( nie bijcie) myślę w jaki sposób mogłabym dorobić, i mam najgorsze wizje. Nie dziwię się już matkom trudniących się nierządem. Wszystko bym zrobiła, gdybym mogła jakoś nam pomóc.
Marinka, ni myśl o takich strasznych rzeczach
Słuchaj, a Wy dostajecie zasiłek rodzinny na Igiego? Bo na pewno Wam się należy.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
JEST JEST JEST mój synek zrobił mi prezent na Dzień Kobiet i ma ząbka przebił się i jest ostry strasznie
To lepsze niż goździk

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ja chce na spaceeeeeeeer
A ja nie chcę, ale iść trzeba
Stary 2012-03-08, 11:11   #3307
mamad1
Zadomowienie

Najlepsze życzenia dla Lilki!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja jestem pół- zombie Zawsze to lepiej jak cały
To którą połowę dajesz do "kupy"?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Mamad i ja się trzymam "kupy" bo pobudki co godzinę
Mam wyrzuty sumienia bo wczoraj przez tą powódź, marudzenie nakrzyczałam na Sarę , co nigdy mi się nie zdarzyło, ale nerwy sięgnęły zenitu i nie wytrzymałam..
I za każdym razem budziła się spocona i przestraszona, może odreagowała tak? Bosssshe lanie mi się należy.
Wczoraj jednak nie był Twój najlepszy dzień Nerwy mogą każdemu się skończyć...

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Wczoraj pierwszy raz podałam małemu kaszkę na dobranoc ( kaszka manna z biszkoptami Hippa ) o 20.30 i obudził się dopiero o 6.15

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A może znalazłaś cudowny, skuteczny sposób na spanie Patryka? Opatentuj! Zbijesz fortunę
Niestety Patryk zawsze śpi w śpiworku, tylko dwie ostatnie noce wyjątkowo mu nie załozyłam, bo był wyprany, a wczoraj stwierdziłam, że ma cieplejszy pajacyk (wyrósł mi chłopak z dnia na dzień z większości pajaców) i mu nie zakładałam, dopiero w nocy...

Cytat:
W końcu może pierwszy się przebije
oby szybko!

Cytat:
JEST JEST JEST mój synek zrobił mi prezent na Dzień Kobiet i ma ząbka przebił się i jest ostry strasznie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
To Ja zabieram się za odsmoczkowanie od poniedziałku, przez weekend jest mąż i on nie wytrzymuje jak dama zaczyna marudzić, za miękkie serce ma,a tak wezmę się spokojnie za to

My sie ubieramy i uciekamy na szczepienie,
które pewnie będzie odroczone

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek spał od 18,30 do 7,10 z jedną pobudką ale się nie chwalę

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
1. hahah myli kota z psem

2. ja już nie należę do "kupy" jestem w wielkiem śmierdzącej sracz......ce
1. Ja już sama potem zgłupiałąm, bo włąsnie mi się wydawało, że masz psa
2. Nie chcesz nas?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
matko, ja dzis też "kupa". kinga budzila sie co 2h na zarcie, smoczka wypluwala i ryczala dalej jak chcialam oszukac. nie wiem, moze mi sie mleko konczy (widze ze sciaga mi sie coraz trudniej w pracy).

Cytat:
Ja chce na spaceeeeeeeer
Chorzy jesteście?
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 11:13   #3308
adrji
Raczkowanie

Nie nadgonie wszystkiego wybaczycie

Pieleszka o was myślalam przede wszystkim wielkie kciuki!
Brumiątką za kolejnego zębula
Sweet sweeciątko też za zębula! widzisz a jeszcze wczoraj poskarżylaś się że nie macie żadnego
Youyou za odsmoczkowaniemy to przeszliśmy bezobjawowo z nowym rokiem takie postanowienie

a wogole pogoda sie piękna robi wiosenna jak nic zachęca do spacerów,
proponuje kiedys i warszawianki trzeba skrzyknąć spotkanie
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 11:19   #3309
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Niestety Patryk zawsze śpi w śpiworku, tylko dwie ostatnie noce wyjątkowo mu nie załozyłam, bo był wyprany, a wczoraj stwierdziłam, że ma cieplejszy pajacyk (wyrósł mi chłopak z dnia na dzień z większości pajaców) i mu nie zakładałam, dopiero w nocy...
A już myślałam

Nowa kicia w avatarku

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Brumiątką za kolejnego zębula
Próbujemy Was dogonić
Stary 2012-03-08, 11:30   #3310
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
i dla Lilki dziś szczególne buziaczki!
dziękujemy

co do wesel to my mamy 4 w ciągu 1,5 miesiąca
i mam taki deadline na maj mo wtedy wesele mojej siostry bliźniaczki i chcę wyglądać jak człowiek wtedy...

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Lilka kobietko i za 8 miesięcy
dzięujemy

Cytat:

Tak zaczęty dobrze dzień i do tego słoneczny musze wykorzystać dlatego uciekam bede później
brawo

Cytat:
To Ja zabieram się za odsmoczkowanie od poniedziałku, przez weekend jest mąż i on nie wytrzymuje jak dama zaczyna marudzić, za miękkie serce ma,a tak wezmę się spokojnie za to

I Ja muszę rygorystycznie do tego podejść raz a porządnie,
bo jak będę się z tym pierniczyć to wiem, że odpuszczę i machnę ręką,
a nie chciałabym tego.

Mam nadzieję, że Lili się nic nie stało
trzymam kciuki
bo to twardym trzeba być nie mięTkim

Cytat:
dla Lilki za miesięcznicę.
dziękujemy

Brumek Filipowy pierwszy ząbek wyszedł jak skończył 7 miesięcy, i potem w ciagu dwóch tygodi wyszły mu 4
Teraz ma 2 lata i prawie komplet zębów, zostały jeszcze tylko górne 5.
Najgorzej wychodziły trójki i piątki

U Lilki jakoś niespecjalnie się podniecam brakiem bądź nie zębów, przy drugim dziecku rzeczywiście nie ma takiej ekscytacji i oczekiwania jak przy pierwszym
W końcu kiedyś muszą wyjść, bezzębna raczej nie będzie

Na moim wątku lutowym jest chłopczyk któremu pierwszy ząbek wyszedł jakoś po półtora roku..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 11:31   #3311
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Nowa kicia w avatarku
Żeby z psem Shiry się nie mylił
Stary 2012-03-08, 11:36   #3312
Natka_
Zakorzenienie

Hej kochane!

Mam malo czasu, przeczytałam tylko dwie strony na więcej nie mam czasu

Marinko nie wiem co Ci napisać Cos strasznie Wam ostatnio pod górkę Może postarajcie się o jakis zasiłek rodzinny, bo napewno Wam się należy. Na studiach u Ciebie nie ma czegos takiego jak zasiłek socjalny? Kurcze, popytaj podowiaduj się, może da się jakoś wspomóc...
Napewno się jakoś ułozy! Z kazdej sytuacji jest jakies wyjście, a Wy napewno sobie poradzicie. Ty jesteś silną kobietą, wierzę że jakoś to będzie

Youyou Domek też prawie 8 m-cy a zębów brak, u nas nawet dziąsełek rozpulchnionych nie ma Ja czuję w kościach, że u nas to dopiero po roczku wyjdą

Wszysztkiego najelpeszego dla naszych mamuś solenizantek: roza:!! Karolinee, Blondynko

dla solenizantów miesięcznicowych:cm ok:

A u nas wszystko wporządku, Domek od wczoraj raczkuje. Rano wstał, położyłam go na podłodze a on tak poprostu sobie zaczął raczkować, jakby to nie było nic nadzwyczajnego Teraz to jest już wszędzie, wsaje przy wszystkim i próbuje robic pojedyncze kroczki. Mówi tata, Adam, baba.

Może uda mi się wieczorem wpaść i nadrobic więcej.

Wszystkiego najlepszego Kobietki małe i duże!:r oza:

I oczywiście dla kolejnych ząbków Tymek chyba przoduje Taki szybki chłopak

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-03-08 o 11:39
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 11:41   #3313
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

bezzebna LILI wsyzstkiego naj

najlepszego Kobitki Kochane

Cytat:
U

Całkiem fajna teściowa, skoro w poprawie humoru pomoże
przyznam że tesciową mam boską
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
U nas Emil mega absorbujący bo turla się i turla i nie można go spuścić z oczu + wyprowadzka na horyzoncie.

Dziękuję za kciuki. Udało nam się wynająć to mieszkanko. Teraz tylko przeprowadzka, ale po drodze znowu T. wyjeżdża służbowo i troszkę się wszystko przeciąga.Ach....

Telik - mój T. przygotował Emilowi dorsza ze szpinakiem i nie wyglądało to apetycznie ale młody zajadał aż mu się uszy trzęsły. No i koopka też wyglądała fuj..
Fajnie że układa wam się

a dorsz ze szpinakiem fajny pomysł
gotowany na wodze czy parze
miałaś mrożony czy świeży
Cytat:
NAJLEPSZEGO DZIOŁCHY MOJE KOCHANE dzisiaj nasze święta wię mozemy leniuchowac łobuzować i denerwowac kogo chcemy i ile chcemy

Brawo
Cytat:
T

Nie, postanowiłam już zakończyć karierę z UU.Czułam że już nadszedł ten czas. Moje piersi już powoli się uregulowały.

to dobrze już się bałam że karmisz i jesteś na diecie i bić chciałam
jakby co trzymam kciuki za szcepienie

Witajcie Kobitki
witam was z dużo lepszym humorem niz wczoraj
ja dziś bezrobotna bo mama wyjechała na weekend nad morze z tatą
wiec my dziś Jasiem spędzamy dzien jak za dawnych czasów

w pracy byłam na chwilke-ale w towarzystwie syna

dostałam kwiatuszka od firmowych facetów
i buziaka od Jasia

słonko dziś uciekło a ja zaplanowałam dłuuuugi spacer

Brumeczku dziękuję że zapytałaś
chodziłam zestresowana w związku z moją mamą
ale dziś sytuacja się poprawiła i poki co jest oki

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-03-08 o 11:43
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 11:45   #3314
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

To którą połowę dajesz do "kupy"?
Tą dolną. Bo od pasa w górę wystaję zza biurka w pracy i muszę być reprezentatywna

Cytat:
W końcu kiedyś muszą wyjść, bezzębna raczej nie będzie
A wiecie, że są takie przypadki? Nie mówię tu o Naszych dzieciaczkach, ale mojej kuzynki córa nie ma w ogóle zębów. Tylko nie pamiętam, czy w górnej czy w dolnej szczęce. Wtedy się takim dzieciaczkom protezy zakłada. To chyba dziedziczne, bo w rodzinie jej męża też ktoś tak miał.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 11:52   #3315
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

A wiecie, że są takie przypadki? Nie mówię tu o Naszych dzieciaczkach, ale mojej kuzynki córa nie ma w ogóle zębów. Tylko nie pamiętam, czy w górnej czy w dolnej szczęce. Wtedy się takim dzieciaczkom protezy zakłada. To chyba dziedziczne, bo w rodzinie jej męża też ktoś tak miał.
kolezance z pracy dolne kły nie wyszły, stałe też i musiala miec cos tam prostowane, wyrywanie itd. podobno masakra, lata jezdzenia po ortodontach itd. gdyby ie to mogloby do jakiejs deformacji szczeki dojsc

Stary 2012-03-08, 12:00   #3316
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kolezance z pracy dolne kły nie wyszły, stałe też i musiala miec cos tam prostowane, wyrywanie itd. podobno masakra, lata jezdzenia po ortodontach itd. gdyby ie to mogloby do jakiejs deformacji sjzczeki dojsc
ja nie mam górnych dwójek po prostu mi nigdy nie wyszły i nie mam zawiązek

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

1oo alt dla Lilianki

a tak wogóle miłe Panie-wszystkigo najlepszego

i dzień dobry
Stary 2012-03-08, 12:30   #3317
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek Filipowy pierwszy ząbek wyszedł jak skończył 7 miesięcy, i potem w ciagu dwóch tygodi wyszły mu 4
Teraz ma 2 lata i prawie komplet zębów, zostały jeszcze tylko górne 5.
Najgorzej wychodziły trójki i piątki
A, bo myślałam że u rodzeństwa to może być podobnie...
A o tych 3 i 5. to aż strach pomyśleć

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
A u nas wszystko wporządku, Domek od wczoraj raczkuje. Rano wstał, położyłam go na podłodze a on tak poprostu sobie zaczął raczkować, jakby to nie było nic nadzwyczajnego Teraz to jest już wszędzie, wsaje przy wszystkim i próbuje robic pojedyncze kroczki. Mówi tata, Adam, baba.
Brawo dla Domka
A jak Twoja alergia? Ustąpiła choć trochę?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumeczku dziękuję że zapytałaś
chodziłam zestresowana w związku z moją mamą
ale dziś sytuacja się poprawiła i poki co jest oki
Zgrzyty na linii mama-babcia odnośnie metod wychowawczych, czy coś innego?

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
ja nie mam górnych dwójek po prostu mi nigdy nie wyszły i nie mam zawiązek
No proszę, czego to się człowiek dowiaduje Nie wiedziałam nawet że tak się zdarza.
Stary 2012-03-08, 12:38   #3318
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Marinka, ni myśl o takich strasznych rzeczach
Słuchaj, a Wy dostajecie zasiłek rodzinny na Igiego? Bo na pewno Wam się należy.
Haha my dostajemy zasiłek rodzinny, to są jakieś pier****ne kpiny a nie zasiłek Całe 68zł miesięcznie.
Dodam, że mój mąż zarabia całą najniższą krajową, a ja w ogóle nie pracuje. Także podzielić to na 3 osoby, to byśmy z głodu zdechli jakby nie pomoc moich rodziców.
To jest właśnie nasza państwowa Polska pomoc. Szkoda gadać.

Edytowane przez zapałeczka
Czas edycji: 2012-03-08 o 12:50
zapałeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 13:20   #3319
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Chorzy jesteście?
Dziewczyny, Antek tylko katar, ale i tak nie mam jak wyjsc, bo jestem sama.

Cytat:

Super sie Domek rozwija!

U nas tez juz blizej do raczkowania, bo maly jak sie przemieszcza, to juz nie calkiem na podlodze, tylko nogami przebiera jak przy raczkowaniu, a raczkami takie susy sadzi.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 13:27   #3320
brumek
Zakorzenienie

Czytałam właśnie fajny artykuł: http://zwierciadlo.pl/2012/dziecko-2...m-przywiazania

Tzn. dla mnie fajny. Choć rozumiem, że niektórzy się z nim nie zgodzą
Stary 2012-03-08, 13:58   #3321
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Haha my dostajemy zasiłek rodzinny, to są jakieś pier****ne kpiny a nie zasiłek Całe 68zł miesięcznie.
Dodam, że mój mąż zarabia całą najniższą krajową, a ja w ogóle nie pracuje. Także podzielić to na 3 osoby, to byśmy z głodu zdechli jakby nie pomoc moich rodziców.
Dokładnie, dostajemy 68 zł. identycznie.
Nic innego mi się nie należy. Zadne socjalne, nic.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Dziewczyny od jakiego wieku dzieciak może iść do przedszkola?
edit: już wiem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 14:02   #3322
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam właśnie fajny artykuł: http://zwierciadlo.pl/2012/dziecko-2...m-przywiazania

pocytuję trochę

– Mówimy: dzieci śmiałe, ale trzeba się zastanowić, czy to nie są dzieci o zmienionym stylu przywiązania, którym jest już wszystko jedno, kto się nimi zajmuje, które nie odczuwają zażenowania, strachu ani wstydu. To dobrze widać u dzieci długo separowanych, na przykład w domach dziecka. Tam wszystkie dzieci się uśmiechają. Ktoś powie: im to służy. No nie, one wykazują coś bardzo niepokojącego – nie różnicują obcego i swojego. Różnicowanie swoich i obcych to podstawowy mechanizm, który pozwala przetrwać w grupie społecznej. Jak w grupie społecznej ma dać sobie radę dziecko, które nie mówi, nie potrafi radzić sobie ze strachem, wstydem i nie różnicuje, która z osób jest jego właściwym opiekunem?

styl przywiązania dziecka, obserwując rodziców i dziecko w galerii handlowej. Dziecko bezpiecznie przywiązane podąża za rodzicami, oni nie muszą go pilnować. Dziecko z lękowo unikającym stylem przywiązania oddala się od rodziców i na przykład bawi się gdzieś w kąciku. Dziecko „ambiwalentne” widziałam niedawno: tata pchał wózek z zakupami, za nim szła kilkuletnia dziewczynka i zwalała wszystko z półek, a za nią mama wszystko to zbierała. Na koniec dziecko rzuciło się na podłogę i zażądało natychmiastowego kupienia zabawki.

- i teraz cos ode mnie: rzeczywiscie zauwazylam ze tak do 3 roku zycia arturowi bylo kompletnie obojętne kto sie nim opiekuje. nie miewal zbytnio lęku separacyjnego, potrafił wziac jakas pania na ulicy za rękę, chociaz widzial ją pierwszy raz, i pójść nawet gdzies poza obszar mojego wzroku... to mnie niepokoiło, ale nic nie mogłam za to. tak wychował go żłobek...

Dzieci z bezpiecznymi stylami przywiązania mają mocniejszy układ immunologiczny. - no i pewnie dlatego artur tyle chorował... i choruje nadal... moze stad społeczenstwo z alergiami?

marina - u nas 2,5 roku a jak masz znajomosci to od 2 , jak masz szczescie tylko to 3, a jak nie masz to 5 (jak u nas - panstwowo oczywiscie)

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-03-08 o 14:04
Stary 2012-03-08, 14:08   #3323
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Tak zaczęty dobrze dzień i do tego słoneczny musze wykorzystać dlatego uciekam bede później

Cytat:

Cytat:
Radek spał od 18,30 do 7,10 z jedną pobudką ale się nie chwalę
On mi tak zaczął sypiać niedawno, wydaję mi się, że było mu za ciepło i dlatego często się budził. Jak jest nie więcej jak 20stopni to śpi pięknie.
Wow! ja też tak chcę!

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ja już nie należę do "kupy" jestem w wielkiem śmierdzącej sracz......ce
Przecież było już tak dobrze! Tulę i rozumiem

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
spoznione, ale szczere zyczenia urodzinowe dla Blondynki i karolineee!! Dziewczyny, wielkie buziaki

Cytat:

A ja nie chcę, ale iść trzeba
A ja już odbębniłam swój

Cytat:

Wszysztkiego najelpeszego dla naszych mamuś solenizantek: roza:!! Karolinee, Blondynko
Dziękuję kochana

I wielkie dla Domka!! Zdolna, mała bestia z niego!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dokładnie, dostajemy 68 zł. identycznie.
Nic innego mi się nie należy. Zadne socjalne, nic.
Taki zasiłek to kpina

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 14:33   #3324
jacieeeee
Wtajemniczenie

Nasze polskie prawo kurna! Śmieszny zasiłek

Pod spodem moja dzisiejsza "przygoda"

Znowu był u mnie w pracy ten świr. Wezwałyśmy ochronę i policję. Facet nosi ze sobą teczkę z jakimiś dowodami zbrodni, mówi coś o mordowaniu dzieci w Oświęcimiu i o prokuraturze, który gwałci nastolatki. Ma swoich sobowtórów, każdego w innym mieście. Chciał pożyczać kasę, bo go okradli. No masakra. Świr, straszny świr. Ochrona przyjechała, wezwała policję. Pominę fakt, że przyjechała straż miejska. Wzięli go do samochodu i po 3 minutach ... wypuścili. A ja tu teraz siedzę sama i czekam, aż wróci z jakim tasakiem.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-03-08, 14:45   #3325
pieleszka
Wtajemniczenie

w końcu mi się udało
ale w K nadal każą mi się logować

to dla przypomnienia - Haneczka

w K jednak mi się też udało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0352.jpg (106,7 KB, 39 załadowań)

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-03-08 o 15:10
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 14:46   #3326
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
"

Znowu był u mnie w pracy ten świr. Wezwałyśmy ochronę i policję. Facet nosi ze sobą teczkę z jakimiś dowodami zbrodni, mówi coś o mordowaniu dzieci w Oświęcimiu i o prokuraturze, który gwałci nastolatki. Ma swoich sobowtórów, każdego w innym mieście. Chciał pożyczać kasę, bo go okradli. No masakra. Świr, straszny świr. Ochrona przyjechała, wezwała policję. Pominę fakt, że przyjechała straż miejska. Wzięli go do samochodu i po 3 minutach ... wypuścili. A ja tu teraz siedzę sama i czekam, aż wróci z jakim tasakiem.

Cytat:
w końcu mi się udało

Śliczna

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 15:17   #3327
zanetaa88
Zakorzenienie

My po szczepieniu,
nie odroczone

Ale się nasiedziałyśmy, zę hohoho.
Dama zjadła nie wiem ile ml kaszki z rana i o 14stej tylko 70ml mleka,
obiadku oczywiście nie chciała.Nie mam pojęcia o co chodzi.

Waży 8050g i 75cm ma moja wiercipięta.
Doktorek mówił, że strasznie energiczna,uśmiechała się do Niego, piszczała mała wariatka. W przychodzi oczywiście musiała do każdego powiedzieć swoje "Aaa" żeby zwrócił ktoś na nią uwagę.

Spała tylko 10 min dzisiaj i nie ma zamiaru iść spać
jak noc będzie pięknia to jej to wybaczam

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Jacieeee boję się takich ludzi ! ja pierniczę, policja nie może go zatrzymać?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 15:22   #3328
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Domek od wczoraj raczkuje. Rano wstał, położyłam go na podłodze a on tak poprostu sobie zaczął raczkować, jakby to nie było nic nadzwyczajnego Teraz to jest już wszędzie, wsaje przy wszystkim i próbuje robic pojedyncze kroczki. Mówi tata, Adam, baba.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
w pracy byłam na chwilke-ale w towarzystwie syna

dostałam kwiatuszka od firmowych facetów
i buziaka od Jasia
Tak to można do pracy chodzić

Cytat:

Zapytam męża, on też w branży stomatologicznej siedzi

Cytat:
U nas tez juz blizej do raczkowania, bo maly jak sie przemieszcza, to juz nie calkiem na podlodze, tylko nogami przebiera jak przy raczkowaniu, a raczkami takie susy sadzi.
Antoś idzie jak burza

Cytat:

Bardzo fajny
Miałąm kiedyś taki przedmiot jak psychologia prenatalna i dużo tego typu rzeczy było, zresztą na innych przedmiotach również. Swoją drogą szkoda, że nie mam tutaj swoich notatek

Cytat:
Pod spodem moja dzisiejsza "przygoda"
Jak Ty dzisiaj taki pół-zombi, to lepiej niech nie zaczyna A tak serio, to nie bardzo to śmieszne jest...

Cytat:
Piękna dama

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
My po szczepieniu,
nie odroczone

Ale się nasiedziałyśmy, zę hohoho.
Dama zjadła nie wiem ile ml kaszki z rana i o 14stej tylko 70ml mleka,
obiadku oczywiście nie chciała.Nie mam pojęcia o co chodzi.

Waży 8050g i 75cm ma moja wiercipięta.
Doktorek mówił, że strasznie energiczna,uśmiechała się do Niego, piszczała mała wariatka. W przychodzi oczywiście musiała do każdego powiedzieć swoje "Aaa" żeby zwrócił ktoś na nią uwagę.

Spała tylko 10 min dzisiaj i nie ma zamiaru iść spać
jak noc będzie pięknia to jej to wybaczam
dla Emi!
Stary 2012-03-08, 15:33   #3329
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
w końcu mi się udało

w K jednak mi się też udało

Ślczności

Zanetaa no my właśnie policję wzywaliśmy, nie wiem czemu straż przyjechała I nawet go nie zabrali

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-03-08, 15:42   #3330
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
U nas jest dokładnie to samo.. do podkreślonego bo nam nikt nie pomaga.
Korzystamy z oszczędności, które odłożyliśmy na budowę domu. Raz do roku Tż jedzie do pracy sezonowej.
Paranoja.

Brumek jak Ci nie potrzeba becikowego to ja chętnie wezmę
Telik niech odda Zapałeczce
Nie no z żartuję Takie głupoty się mnie trzymają. To chyba z radości bo sama w domu jestem, Tż wziął Radzia na spacer

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Wow! ja też tak chcę!
No wiesz jak dobrze zagadasz to może bym mogła Ci takie nocki załatwić

Pieleszka z Hani to cudna Księżniczka

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Zanetaa no my właśnie policję wzywaliśmy, nie wiem czemu straż przyjechała I nawet go nie zabrali

Narobią szumu jak (nie daj Boże) dojdzie kiedyś to jakiejś tragedii

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Lecę sprzątać

nanananananana
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości