|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Marina ja bym Cię przygarnęła
Ale nie mam warunków. Zapraszam na wrzesień jak Tż wyjedzie do pracy. Będziemy z Radziem sami przez jakieś 6 tygodni ![]() |
|
|
|
#3302 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Marina a dla Ciebie dzis szczególnie w tym dniu kobiet życzę duzo kobiecej siły i pomysłów kobieca natura na pewno za jakiś czas podpowie Ci jak najlepiej wyjść z sytuacji , i nie będe oryginalna-jakoś sie ułoży, zazwyczaj w najmniej oczekiwanych sytuacjach tak się życie obraca, ja w to wierze
wiem wiem że łatwo mowić ale musi być dobrze |
|
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET BABECZKI
spoznione, ale szczere zyczenia urodzinowe dla Blondynki i karolineee!! Dziewczyny, wielkie buziaki Brawa dla Lilki ![]() Sweet - moja tez jeszcze bezzebna i wcale mnie to nie martwi, wrecz przeciwnie. Dla mnie nie ma nic piekniejszego jak bezzebny usmiech dziecka ![]() wiec niech trwa narazie Marinko - tule...snilas mi sie dzisiaj, pewnie dlatego, ze zmartwilam sie Wasza sytuacja.. ech, zeby w kraju "prorodzinnym" ( ) tyle mlodych rodzin mialo takie problemy z mieszkaniami- skandalagni - no wreszcie jestes! brawa dla Emila i kciuki za przeprowadzke!lili- no ja wlasnie wczoraj wieczorem probowalam odnalezc jakas Twoja wypowiedz, zeby zobaczyv awatarek, ale ze mozg mam zlasowany tak pozno, albo poprostu przez ta zmiane - to - ja glupia - nie znalazlam... Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-03-08 o 10:33 |
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
matko, ja dzis też "kupa". kinga budzila sie co 2h na zarcie, smoczka wypluwala i ryczala dalej jak chcialam oszukac. nie wiem, moze mi sie mleko konczy (widze ze sciaga mi sie coraz trudniej w pracy).
w ramach dzisiejszego swieta ogladalam wczoraj film, zżarłam popcorn, a dzis od prezesa dostalam tulipana, wiec nawet kwait jest. na nic wiecej nie licze bo maz w domu z jelitowka walczy... marina - trzymaj sie! dacie rade! a moze jednak da sie jakos ugadac? smoczek - ja tam mam wyrąbane na odsmoczkowanie. artura odsmoczkowalam dopiero po wyjsciu wszystkich zebow (gdzies 1,5 roku?) bo masakrycznie ciezko to przechodzil. zobacze jak kinga bedzie bo teraz jakiegos parcia na smok (poza gryzieniem go w dzien i lekkim ssaniem w nocy) nie ma. wgole kinga mniej ssakowa jest Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-03-08 o 10:32 |
|
|
|
#3305 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chce na spaceeeeeeeer
|
|
|
|
#3306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Słuchaj, a Wy dostajecie zasiłek rodzinny na Igiego? Bo na pewno Wam się należy. Cytat:
To lepsze niż goździk ![]() A ja nie chcę, ale iść trzeba
|
|
#3307 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia dla Lilki!
To którą połowę dajesz do "kupy"? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) i mu nie zakładałam, dopiero w nocy... oby szybko!Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Nie chcesz nas?---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
Chorzy jesteście? |
|||||||
|
|
|
#3308 |
|
Raczkowanie
|
Nie nadgonie wszystkiego wybaczycie
![]() Pieleszka o was myślalam przede wszystkim wielkie kciuki! Brumiątką za kolejnego zębula ![]() Sweet sweeciątko też za zębula! widzisz a jeszcze wczoraj poskarżylaś się że nie macie żadnego![]() Youyou za odsmoczkowanie my to przeszliśmy bezobjawowo z nowym rokiem takie postanowienie a wogole pogoda sie piękna robi wiosenna jak nic zachęca do spacerów, proponuje kiedys i warszawianki trzeba skrzyknąć spotkanie
|
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nowa kicia w avatarku ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Próbujemy Was dogonić
|
|
#3310 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy
![]() co do wesel to my mamy 4 w ciągu 1,5 miesiąca i mam taki deadline na maj mo wtedy wesele mojej siostry bliźniaczki i chcę wyglądać jak człowiek wtedy... dzięujemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() bo to twardym trzeba być nie mięTkim ![]() dziękujemy ![]() Brumek Filipowy pierwszy ząbek wyszedł jak skończył 7 miesięcy, i potem w ciagu dwóch tygodi wyszły mu 4 ![]() Teraz ma 2 lata i prawie komplet zębów, zostały jeszcze tylko górne 5. Najgorzej wychodziły trójki i piątki ![]() U Lilki jakoś niespecjalnie się podniecam brakiem bądź nie zębów, przy drugim dziecku rzeczywiście nie ma takiej ekscytacji i oczekiwania jak przy pierwszym ![]() W końcu kiedyś muszą wyjść, bezzębna raczej nie będzie ![]() Na moim wątku lutowym jest chłopczyk któremu pierwszy ząbek wyszedł jakoś po półtora roku..
|
|
#3311 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Mam malo czasu, przeczytałam tylko dwie strony na więcej nie mam czasu ![]() Marinko nie wiem co Ci napisać Cos strasznie Wam ostatnio pod górkę Może postarajcie się o jakis zasiłek rodzinny, bo napewno Wam się należy. Na studiach u Ciebie nie ma czegos takiego jak zasiłek socjalny? Kurcze, popytaj podowiaduj się, może da się jakoś wspomóc... Napewno się jakoś ułozy! Z kazdej sytuacji jest jakies wyjście, a Wy napewno sobie poradzicie. Ty jesteś silną kobietą, wierzę że jakoś to będzie Youyou Domek też prawie 8 m-cy a zębów brak, u nas nawet dziąsełek rozpulchnionych nie ma ![]() Wszysztkiego najelpeszego dla naszych mamuś solenizantek ![]() dla solenizantów miesięcznicowychA u nas wszystko wporządku, Domek od wczoraj raczkuje. Rano wstał, położyłam go na podłodze a on tak poprostu sobie zaczął raczkować, jakby to nie było nic nadzwyczajnego Może uda mi się wieczorem wpaść i nadrobic więcej. Wszystkiego najlepszego Kobietki małe i duże! I oczywiście dla kolejnych ząbków Taki szybki chłopak
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-03-08 o 11:39 |
|
|
|
#3313 | |||
|
Wtajemniczenie
|
bezzebna LILI wsyzstkiego naj
najlepszego Kobitki Kochane przyznam że tesciową mam boską Cytat:
a dorsz ze szpinakiem fajny pomysł gotowany na wodze czy parze miałaś mrożony czy świeży Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jakby co trzymam kciuki za szcepienie Witajcie Kobitki witam was z dużo lepszym humorem niz wczoraj ja dziś bezrobotna bo mama wyjechała na weekend nad morze z tatą wiec my dziś Jasiem spędzamy dzien jak za dawnych czasów ![]() w pracy byłam na chwilke-ale w towarzystwie syna ![]() dostałam kwiatuszka od firmowych facetów i buziaka od Jasia słonko dziś uciekło a ja zaplanowałam dłuuuugi spacer ![]() Brumeczku dziękuję że zapytałaś chodziłam zestresowana w związku z moją mamą ale dziś sytuacja się poprawiła i poki co jest oki
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-03-08 o 11:43 |
|||
|
|
|
#3314 |
|
Wtajemniczenie
|
Tą dolną. Bo od pasa w górę wystaję zza biurka w pracy i muszę być reprezentatywna
![]() A wiecie, że są takie przypadki? Nie mówię tu o Naszych dzieciaczkach, ale mojej kuzynki córa nie ma w ogóle zębów. Tylko nie pamiętam, czy w górnej czy w dolnej szczęce. Wtedy się takim dzieciaczkom protezy zakłada. To chyba dziedziczne, bo w rodzinie jej męża też ktoś tak miał.
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- 1oo alt dla Lilianki ![]() a tak wogóle miłe Panie-wszystkigo najlepszego i dzień dobry
|
|
#3317 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o tych 3 i 5. to aż strach pomyśleć ![]() Cytat:
![]() A jak Twoja alergia? Ustąpiła choć trochę? Cytat:
Cytat:
Nie wiedziałam nawet że tak się zdarza.
|
|
#3318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Całe 68zł miesięcznie.Dodam, że mój mąż zarabia całą najniższą krajową, a ja w ogóle nie pracuje. Także podzielić to na 3 osoby, to byśmy z głodu zdechli jakby nie pomoc moich rodziców. To jest właśnie nasza państwowa Polska pomoc. Szkoda gadać.
Natan Edytowane przez zapałeczka Czas edycji: 2012-03-08 o 12:50 |
|
|
|
|
#3319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super sie Domek rozwija! U nas tez juz blizej do raczkowania, bo maly jak sie przemieszcza, to juz nie calkiem na podlodze, tylko nogami przebiera jak przy raczkowaniu, a raczkami takie susy sadzi. |
|
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam właśnie fajny artykuł: http://zwierciadlo.pl/2012/dziecko-2...m-przywiazania
Tzn. dla mnie fajny. Choć rozumiem, że niektórzy się z nim nie zgodzą
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic innego mi się nie należy. Zadne socjalne, nic. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Dziewczyny od jakiego wieku dzieciak może iść do przedszkola? edit: już wiem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
– Mówimy: dzieci śmiałe, ale trzeba się zastanowić, czy to nie są dzieci o zmienionym stylu przywiązania, którym jest już wszystko jedno, kto się nimi zajmuje, które nie odczuwają zażenowania, strachu ani wstydu. To dobrze widać u dzieci długo separowanych, na przykład w domach dziecka. Tam wszystkie dzieci się uśmiechają. Ktoś powie: im to służy. No nie, one wykazują coś bardzo niepokojącego – nie różnicują obcego i swojego. Różnicowanie swoich i obcych to podstawowy mechanizm, który pozwala przetrwać w grupie społecznej. Jak w grupie społecznej ma dać sobie radę dziecko, które nie mówi, nie potrafi radzić sobie ze strachem, wstydem i nie różnicuje, która z osób jest jego właściwym opiekunem? styl przywiązania dziecka, obserwując rodziców i dziecko w galerii handlowej. Dziecko bezpiecznie przywiązane podąża za rodzicami, oni nie muszą go pilnować. Dziecko z lękowo unikającym stylem przywiązania oddala się od rodziców i na przykład bawi się gdzieś w kąciku. Dziecko „ambiwalentne” widziałam niedawno: tata pchał wózek z zakupami, za nim szła kilkuletnia dziewczynka i zwalała wszystko z półek, a za nią mama wszystko to zbierała. Na koniec dziecko rzuciło się na podłogę i zażądało natychmiastowego kupienia zabawki. - i teraz cos ode mnie: rzeczywiscie zauwazylam ze tak do 3 roku zycia arturowi bylo kompletnie obojętne kto sie nim opiekuje. nie miewal zbytnio lęku separacyjnego, potrafił wziac jakas pania na ulicy za rękę, chociaz widzial ją pierwszy raz, i pójść nawet gdzies poza obszar mojego wzroku... to mnie niepokoiło, ale nic nie mogłam za to. tak wychował go żłobek... Dzieci z bezpiecznymi stylami przywiązania mają mocniejszy układ immunologiczny. - no i pewnie dlatego artur tyle chorował... i choruje nadal... moze stad społeczenstwo z alergiami? marina - u nas 2,5 roku a jak masz znajomosci to od 2 , jak masz szczescie tylko to 3, a jak nie masz to 5 Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-03-08 o 14:04 |
|
|
|
|
#3323 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też tak chcę! ![]() ![]() Cytat:
Tulę i rozumiem Cytat:
A ja już odbębniłam swój ![]() Cytat:
I wielkie dla Domka!! Zdolna, mała bestia z niego! ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3324 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasze polskie prawo kurna! Śmieszny zasiłek
Pod spodem moja dzisiejsza "przygoda" Znowu był u mnie w pracy ten świr. Wezwałyśmy ochronę i policję. Facet nosi ze sobą teczkę z jakimiś dowodami zbrodni, mówi coś o mordowaniu dzieci w Oświęcimiu i o prokuraturze, który gwałci nastolatki. Ma swoich sobowtórów, każdego w innym mieście. Chciał pożyczać kasę, bo go okradli. No masakra. Świr, straszny świr. Ochrona przyjechała, wezwała policję. Pominę fakt, że przyjechała straż miejska. Wzięli go do samochodu i po 3 minutach ... wypuścili. A ja tu teraz siedzę sama i czekam, aż wróci z jakim tasakiem.
|
#3325 |
|
Wtajemniczenie
|
w końcu mi się udało
ale w K nadal każą mi się logować ![]() to dla przypomnienia - Haneczka ![]() w K jednak mi się też udało
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-03-08 o 15:10 |
|
|
|
#3326 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
My po szczepieniu,
nie odroczone Ale się nasiedziałyśmy, zę hohoho. Dama zjadła nie wiem ile ml kaszki z rana i o 14stej tylko 70ml mleka, obiadku oczywiście nie chciała.Nie mam pojęcia o co chodzi. Waży 8050g i 75cm ma moja wiercipięta. Doktorek mówił, że strasznie energiczna,uśmiechała się do Niego, piszczała mała wariatka. W przychodzi oczywiście musiała do każdego powiedzieć swoje "Aaa" żeby zwrócił ktoś na nią uwagę. Spała tylko 10 min dzisiaj i nie ma zamiaru iść spać ![]() jak noc będzie pięknia to jej to wybaczam ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Jacieeee |
|
|
|
#3328 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapytam męża, on też w branży stomatologicznej siedzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miałąm kiedyś taki przedmiot jak psychologia prenatalna i dużo tego typu rzeczy było, zresztą na innych przedmiotach również. Swoją drogą szkoda, że nie mam tutaj swoich notatek ![]() Jak Ty dzisiaj taki pół-zombi, to lepiej niech nie zaczyna A tak serio, to nie bardzo to śmieszne jest...Piękna dama ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
dla Emi!
|
||||||
|
|
|
#3329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ślczności Zanetaa no my właśnie policję wzywaliśmy, nie wiem czemu straż przyjechała I nawet go nie zabrali
|
|
#3330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Korzystamy z oszczędności, które odłożyliśmy na budowę domu. Raz do roku Tż jedzie do pracy sezonowej. Paranoja. Brumek jak Ci nie potrzeba becikowego to ja chętnie wezmę ![]() Telik niech odda Zapałeczce ![]() Nie no z żartuję Takie głupoty się mnie trzymają. To chyba z radości bo sama w domu jestem, Tż wziął Radzia na spacer No wiesz jak dobrze zagadasz to może bym mogła Ci takie nocki załatwić ![]() Pieleszka z Hani to cudna Księżniczka ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
Narobią szumu jak (nie daj Boże) dojdzie kiedyś to jakiejś tragedii ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Lecę sprzątać nanananananana
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

)

kciuki za przeprowadzke!

tym bardziej, że mi się w tym tak podoba. Ale i czynsz w blokach wzrósł o 100 zł, wychodzi już 500 zł. A gdzie odstępne do tego. Także nie dla nas takie mieszkanie. Widzę się już oczami wyobraźni jako bezdomną babę w jakichś szmatach z kijkiem z małym pakunkiem, takim jak nosił włóczykij. O siebie się tak nie martwię, gorzej o Igora. Czasami ( nie bijcie) myślę w jaki sposób mogłabym dorobić, i mam najgorsze wizje. Nie dziwię się już matkom trudniących się nierządem. Wszystko bym zrobiła, gdybym mogła jakoś nam pomóc.
, co nigdy mi się nie zdarzyło, ale nerwy sięgnęły zenitu i nie wytrzymałam..
) i mu nie zakładałam, dopiero w nocy...

Cos strasznie Wam ostatnio pod górkę 
ja też tak chcę!
A tak serio, to nie bardzo to śmieszne jest...
jak dobrze zagadasz to może bym mogła Ci takie nocki załatwić