Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-08, 00:33   #3271
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumek, okrutny hałas, stresowałaś się i nie grałaś, ale mówisz żeby iść, tak?
Tak trochę mi się wydaje, że to mało atrakcyjne miejsce dla takiego malucha, dodatkowo istnieje możliwość, że zasnę w trakcie gry, no ale nic. Trzeba chyba docenić gest tż i się.
Fakt, tak to trochę wyszło niekonsekwentnie
Żeby iść mówiłam właśnie w tym sensie, że facet się wysilił na propozycję, więc może być miło Może w dzień nie będzie jeszcze takiego hałaśliwo-klubowego klimatu?

Albo wiem! Idźcie do basenu z piłeczkami Też okrągłe
Stary 2012-03-08, 06:44   #3272
agni82
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Witam się i ja w końcu mam chwilkę na parę kliknięć.
U nas Emil mega absorbujący bo turla się i turla i nie można go spuścić z oczu + wyprowadzka na horyzoncie.

Dziękuję za kciuki. Udało nam się wynająć to mieszkanko. Teraz tylko przeprowadzka, ale po drodze znowu T. wyjeżdża służbowo i troszkę się wszystko przeciąga.Ach....

Brumek - co do twojej wody, a w zasadzie jej braku. ja nie napuszczam T. (on z tych uprzejmych). jak trzeba zrobić jatkę, to on napuszcza mnie. Swoją drogą toż to stolica i XXI wiek jak takie rzeczy moga się zdarzać?

Meszsares - Klarencja Bambalencja wymiata

Telik - mój T. przygotował Emilowi dorsza ze szpinakiem i nie wyglądało to apetycznie ale młody zajadał aż mu się uszy trzęsły. No i koopka też wyglądała fuj..

Marinko - rok to dużo, dacie radę

Patik- tak sobie wczoraj myślałam o twojej powodzi i wiesz co? drzwiczki w mojej pralce się otworzyły w czasie prania i woda poleciała. Na szczęście pralka stoi w takim smiesznym schowku gdzie nic takiego nie ma co by nie mogło się zamoczyć, ale fakt faktem sytuacja wkurzająca.Łączę się w bólu i stercie prania

Sweet chodzika nie kupujemy. ja równiez jestem przeciwna temu. jak dla mnie to pójście troszkę na łatwiznę. i ograniczanie dziecku terenu poznawania.a niech łazi, pełza chodzi gdzie chce. kiedyś musi upaść, uderzyć się, potknąć.

karoline - sto lat!

Lena, Nikoś, Patryk - wszystkiego najlepszego:roza :
Zdrówka wszystkim chorowitkom i gratulacje skończonych miesięcznic, nowych ząbków, zdolności, pierwszych słów.

Emil dziś zaczął powtarzać BABABABA...

ach.... No i wszystkim kobietom na tym wątku, życzę wszystkiego najlepszego!!!:roza :. By nasi kochani mężczyźni (mali i duzi) potrafili i chcieli nas doceniać.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 06:57   #3273
alibany
Rozeznanie

Dzień dobry!!

Dzisiaj Nasze Święto!!!
Spełnienia marzeń, tych najskrytszych!!

A moja mała kobietka chyba naprawde sobie obrała nowa godzinę na wstawanie - 5ta
Zawsze o tej porze budziła się na jedzonko i potrafiła jeszcze zasnąć, a od kilku dni niby ziewa, niby zmęczona, ale zasnąć nie....pewnie zaraz będe ją usypiac na drzemke, by dospała!

Tz już w drodze do nas, także do soboty troszkę zniknę z forum.

Lili super avatarek! za każdym razem miałam to pisać, ale zawsze umykało. No i będę wdzięczna za info co wujek robi na działce

Muszę zobaczyć za tymi nakolannikami, tylko że u nas tak jak wymieniłam oprócz kolan to reszta ciałka też wygląda tragicznie

Marina tak jak dziewczyny pisza, usmiechnie się i do Was szczęście . To jeszcze cały rok, wiem wiem zleci jak z bicza strzelił, ale na pewno przez ten czas znajdzie się jakieś rozwiązanie!

Zmykam na kawkę i penwie usypiac małą. Jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego Kobietki! SPędzcie dzisiaj przemiło ten dzień!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 06:59   #3274
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

drogie Panie, małe i duże, wszystkiego najlepszego!!!!

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
No i dziś zaliczylismy pierwsza krew obsuneła się Sarenka przy stole i rozcieła warge, bardzo lekko całe szczęście...
biedulka. Dobrze że tylko tyle. Ucałuj ją
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
w mojej wsi w ogole nie pobieraja krwi tak małym dzieciom
muszę jechać dalej, w szpitalu powiatowym mam opcję pobierania na oddziale dzieci chorych i to mnie trochę przeraża..
a w tym szpitalu gdzie jest przychodnia to jest własnie ten oddział noworodków
no i dzisiaj odkryłam że ma siniaki w miejscu pobrań, boszzze

masakra i bardzo niefajne to że nie możesz wchodzić... nigdy się z tym nie spotkałam, mimo że Adaś też miał na oddziale dziecięcym pobieraną krew...

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

w innej sytuacji powiedziałabym ze zesrałam się ze strachu ale tu nie wypadało

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia co rozbawi Tymcia do łez. Zawsze mnie tym zaskakuje Np. dziś na spacerze dostał ataku chichotu, gdy mijaliśmy szczekającego psa. Szczek - chichot, pies przestawał - Tymcio też i znowu szczek - chichot

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
aaa i dostałaa dziś zwrot kasy z Groupona za ten nieszczęsny wypad.. wiec nawet szybko się uwinęli, tyle dobrego

super że tak szybko poszło

spadam na uczelnię, coś dawno nie byłam ale lekarz wypisał że dziecko potrzebuje ścisłej opieki matki miłego dnia!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:41   #3275
mamad1
Zadomowienie

Uwaga!
Zostaję w "kupie" Moje dziecko budziło się co chwila, nie chciało spać w łózeczku. Dopiero, gdy założyłam mu śpiworek, to spał Zimno mu było czy zbieg okoliczności? A dzień zaczęlismy po 6. Częściowo dzięki tatusiowi, który nie umie zachowywać się cicho Ale co tam, w końcu Dzień Kobiet dziś - moi Panowie złożyli się na prezent w postaci kolejnego niewyspania mojego

Wszystkim kobietom - tym duzym i malutkim

Idę nadrabiać...

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A u nas zmuła. Koleś od wynajmu dziś mówił, że za rok chce sprzedać mieszkanie, a my nie mamy ani grosza na taki zakup. Co miesiąc idzie nam ok 1200 zł na rachunki,, odstępne i czynsz. Nie ma jak cokolwiek zaoszczędzić, ja nie pracuje i pracowałam. Nie mamy najmniejszych szans na jakikolwiek kredyt, własnie dziś nam to uzmysłowiono. Jestem załamana
Marek coś gada o budowli za jego domem rodzinnym...Ciekawe za co? I pomijam już jego całą rodzinkę obok...
A tak to nie mamy żywcem gdzie iść. żywcem.
Siedzę i ryczę.

Nie będę oryginalna, ale przez rok wiele może się zmienić...

Cytat:
Ż
piszecie o tych zbakach nawet brumiatko mlodsze i juz 3 zabki ma a u nas dziasla dziasla dziasla
Ale na to nic nie poradzisz. Przecież zęby wychodzą w różnym wieku.
A jeśli chodzi o twoje dziecko, to przecież piszesz, że umie różne rzeczy i wiele jest takich, które dzieci zwykle osiagają trochę później Nie martw się
I nie strasz tą ciążą

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię zupełnie, bo my mamy też nieciekawą sytuację na dzień dzisiejszy. Siedzimy na razie na głowie moim rodzicom, jakby nie oni, to byśmy chyba pod mostem wylądowali....
Będzie dobrze, nie ma się co łamać (choć wiem, że się nie da)...

Cytat:
Jak nie urok to ... przemarsz wojsk, jak mawia moja mama...
Fajne powiedzonko
Mi się kiedyś spodobało: "koniec świata... i okolic"

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
No i dziś zaliczylismy pierwsza krew obsuneła się Sarenka przy stole i rozcieła warge, bardzo lekko całe szczęście...
Zabrzmiało strasznie. Biedna Sarenka

Cytat:
U nas dziś też pierwsza krew... Lila wdrapywała się na tżta jak leżał na podłodze i tak wyskoczyła że przeskoczyła nad jego plecami i wylądowała czołem po drugiej stronie na dywanie.
czoło zdarte, guz jak ta lala
Coś czuję, że coraz częściej będziemy czytać takie wiadomości.
za odsmoczkowanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
ale z dobrych wieści teściowa zabrała mnie na zakupy do outletu
i obkupiłam troche Jasia
Całkiem fajna teściowa, skoro w poprawie humoru pomoże

Cytat:
Tż zakomunikował, że jutro z okazji dnia kobiet zabiera mnie i Hanię... NA KRĘGLE. Nie wiem czy skorzystać z tej niesamowitej propozycji, czy zaproponować, żeby zajął się Hanią a ja w tym czasie się wyśpię.
Męski punkt widzenia

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
U nas Emil mega absorbujący bo turla się i turla i nie można go spuścić z oczu + wyprowadzka na horyzoncie.

Emil dziś zaczął powtarzać BABABABA...

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

A moja mała kobietka chyba naprawde sobie obrała nowa godzinę na wstawanie - 5ta
Zawsze o tej porze budziła się na jedzonko i potrafiła jeszcze zasnąć, a od kilku dni niby ziewa, niby zmęczona, ale zasnąć nie....pewnie zaraz będe ją usypiac na drzemke, by dospała!
U nas podobnie, tylko że chodzi o 6. rano (chodzi spać po 21.)

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Dziękujemy za wszystkie życzenia z okazji miesięcznicy

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2012-03-08 o 07:57
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:50   #3276
zanka205
Zakorzenienie

Filip kaszle, Lena kaszle jak do jutra nie będzie poprawy- kierunek lekarz ehhh

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:51   #3277
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
karoline - sto lat!
.
Dziękuję

Cytat:
Dzień dobry!!

Dzisiaj Nasze Święto!!!
Spełnienia marzeń, tych najskrytszych!!

Podpinam się! Wszystkiego najlepszego moje drogie internetowe koleżanki!

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Uwaga!
Zostaję w "kupie" Moje dziecko budziło się co chwila, nie chciało spać w łózeczku. Dopiero, gdy założyłam mu śpiworek, to spał Zimno mu było czy zbieg okoliczności? A dzień zaczęlismy po 6. Częściowo dzięki tatusiowi, który nie umie zachowywać się cicho Ale co ta w końcu Dzień Kobiet dziś - moi Panowie złożyli się na prezent w postaci kolejnego nie wyspania mojego
No ja myślę!! Zresztą ja też w ramach nocnego eksperymentu, wzięłam diabełka do nas do łóżka, że może dłużej pośpi... Nie pośpi dzień zaczęty o 5.50!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:00   #3278
pieleszka
Wtajemniczenie

Wszystkiego najlepszego kobietki - małe i duże

dziecko w żłobku, ja w pracy. kawa wypita, drożdżówka zjedzona czyli dzień rozpoczęłam miło trzeba by jeszcze zacząć coś robić, ale na razie nie mam weny

przytulam wszystkie zombiaki - ja już jakoś przywykłam do wstawania po 5

coś ostatnio nie mogę załadować żadnego zdjęcia ani tutaj ani w K i się wściekam

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:15   #3279
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
aaa i dostałaa dziś zwrot kasy z Groupona za ten nieszczęsny wypad.. wiec nawet szybko się uwinęli, tyle dobrego
Fajnie, że szybko poszło

Cytat:

Karoline Stooo lat

Cytat:
Karoline, sto lat!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
kur** mam dość.
Zalało mi łazienke i przedpokój, wody po kostki.
rura w pralce puściła i woda poszła....
Przedpokój sprzątniety, wszystkie ręczniki wyciągnęlam.
Łazienka nadal tonie bo TA histerii dostała a ja razem z nią.

Wyć mi się chce

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Przyleciałam sie tylko pochwalić zostałam Ambasadorką Chudnij z BioGarden Może uda mi się trochę zrzucić
Farciara! Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Ogolnie dzien dzis do bani. Nic mi nie wychodzi. Poszlysmy z Wiki na dwór i deszcz nas złapał. Nałożyłam folie i mi ja podwiewalo cały czas bo zadnych zaczepow nie ma. W koncu zwialo mi ja całkiem i ganialam ja po ulicy jak durna jakaś.
Boli mnie tez głowa i palec bo przez te alergie mam wysuszona skórę na rękach i skóra na palcu pękła. Boli i piecze jak diabli.
To sie pozalilam ....

Cytat:

Jak mam nie dać dziecku słodyczy, kiedy sama namiętnie je zjadam?
Albo jak zabronić oglądania tv, skoro sama coś tam ogladam?
I tak go nie uchronię przed tym, bo jeśli sama nie dam, to dadzą dziadkowie po kryjomu. Już wolę wiedzieć, co i ile zjada moje dziecko lub co ogląda.
Chyba Ci poleję! JA też uwieeelbiam słodycze, a tv u mnie zawsze gra bo lubię jak coś mi nad uchem brzęczy

Cytat:
U nas nie ma podraznien zadnych póki co

Własnie wrociłam od gina
u niego rodziłam
poszlam na cytologie
ale mowie mu ze cos jest chyba nie tak bo
w lutym mialam 2 razy okres a teraz jakies plamienia
a on: JEST PANI W CIĄŻY
j
po chwili: niemozliwe...
on: mozliwe mozliwe i uśmieszek
ja:
on:
ja:
on: no to zapraszam do badania
ja: dobra
badanie.............
on: no to chyba jednak nie ciaza
ja:
tylko jeszcze pozostałosci po porodzie
ja: po takim czasie
on: tak czasem bywa

matko ale mi stresa zaapikowal
Czytałam z zapartym tchem

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Sto lat, sto lat!

Cytat:
A u nas zmuła. Koleś od wynajmu dziś mówił, że za rok chce sprzedać mieszkanie, a my nie mamy ani grosza na taki zakup. Co miesiąc idzie nam ok 1200 zł na rachunki,, odstępne i czynsz. Nie ma jak cokolwiek zaoszczędzić, ja nie pracuje i pracowałam. Nie mamy najmniejszych szans na jakikolwiek kredyt, własnie dziś nam to uzmysłowiono. Jestem załamana
Marek coś gada o budowli za jego domem rodzinnym...Ciekawe za co? I pomijam już jego całą rodzinkę obok...
A tak to nie mamy żywcem gdzie iść. żywcem.
Siedzę i ryczę.
Szkoda Ale macie jeszcze trochę czasu, żeby znaleźć coś innego. Mam nadzieję, że w końcu Wam się ułoży

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-08, 08:16   #3280
zanka205
Zakorzenienie

Mamuśki drogie chciałam Wam życzyć wszystkiego naj naj z okazji naszego święta

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:20   #3281
alibany
Rozeznanie

Cytat:

U nas podobnie, tylko że chodzi o 6. rano (chodzi spać po 21.)
Ala śpi od 18tej więc z jednej strony nie dziwię się, że jeśli pierwsza pobudkę ma o 5tej to może być wyspana....ale kilka dni temu potrafiła dospać jeszcze do 6.20, stąd to moje zniesmaczenie pobudką na dobre o 5tej....

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Filip kaszle, Lena kaszle jak do jutra nie będzie poprawy- kierunek lekarz ehhh
Zdrówka dla dzieciaczków!!

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

przytulam wszystkie zombiaki - ja już jakoś przywykłam do wstawania po 5
Ja już też się przyzwyczajam

A jeszcze co do reklam i dzieci. Sąsiadki córeczka w wieku ok 2 lat bardzo bała się reklamy z plusa (nie pamiętam do jakiego filmu nawiązywała - obcy, inni....??? ) w momencie jak leciała ta reklama biegła do mamy czy taty i chciała szybko siusiu z takim płaczem w oczach....

A jeszcze w kwestii odsmoczkowania, youyou super, że tak gładko Wam idzie.
U nas smok jest ograniczony do minimum, czyli do zasypiania, ale po zasnięciu sama go wypluwa a w nocy jak się wierci to go czasem odszuka w łóżeczku, pociumka, zaśnie dalej i znowu wypluwa. Chciałabym się go pozbyć już tak na dobre, ale to chyba będziemy próbowac na urlopie tatusia co się będzie mógł wykazać w usypianiu czy nocnym uspokajaniu gdy nie będzie dydka
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:32   #3282
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
coś ostatnio nie mogę załadować żadnego zdjęcia ani tutaj ani w K i się wściekam
Ja tak samo Każe mi się logować

Cytat:
Ala śpi od 18tej więc z jednej strony nie dziwię się, że jeśli pierwsza pobudkę ma o 5tej to może być wyspana....ale kilka dni temu potrafiła dospać jeszcze do 6.20, stąd to moje zniesmaczenie pobudką na dobre o 5tej....
Niedługo zmiana czasu Tylko, że wieczorem padną później

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Chyba Ci poleję! JA też uwieeelbiam słodycze, a tv u mnie zawsze gra bo lubię jak coś mi nad uchem brzęczy
U mnie tv nie idzie ciągle, ale fakt że zawsze coś tam oglądam przy Małym W jednym pokoju nie ma szans na izolowanie dziecka a ja też czasem chcę coś dla siebie)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:32   #3283
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam

To i ja życzę wszystkim kobietkom, małym i dużym, spełnienia marzeń

A w szczególności Lilce, która dodatkowo obchodzi dziś swą miesięcznicę

Ja jestem pół- zombie Zawsze to lepiej jak cały

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:49   #3284
patik87
Zakorzenienie

Hej.

Mamad i ja się trzymam "kupy" bo pobudki co godzinę
Mam wyrzuty sumienia bo wczoraj przez tą powódź, marudzenie nakrzyczałam na Sarę , co nigdy mi się nie zdarzyło, ale nerwy sięgnęły zenitu i nie wytrzymałam..
I za każdym razem budziła się spocona i przestraszona, może odreagowała tak? Bosssshe lanie mi się należy.

You o jak fajnie że kasę zwrócili, myślałam że będą kombinować.

Kolina z wodą to widzę sytuacja mało ciekawa, skoro Żywiec czerpie zasoby to sytuacja rozwojowa i mało ciekawa? długo to tak trwa? zgłaszaliście to urzędnikom?

Pieleszka
mi też nie chciało dodać zdjęcia, na drugi dzień się udało. Mogę zapytać gdzie pracujesz?

Lilii

Marina powiem jak dziewczyny: rok to długo, może nawet facetowi się odmieni i nie będzie sprzedawał? a Wy macie czas na poszukiwania nowego m do wynajęcia...a może i Twoje życie zmieni się na lepsze? sytuacja finansowa ulegnie poprawie? z całego serca życzę.

Njalepszego kochane kobietki małe i duże

I Lilka
Stary 2012-03-08, 08:50   #3285
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Witam,

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia kobiet
dla Lilki

Gdyby nie pobudka o 6.15 to noc byłaby rewelacyjna
Wczoraj pierwszy raz podałam małemu kaszkę na dobranoc ( kaszka manna z biszkoptami Hippa ) o 20.30 i obudził się dopiero o 6.15
Wypił 130 ml mleczka, ale nie było już mowy o dalszym spaniu :/
Spaaać

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:56   #3286
dziubek79
Zakorzenienie

Marinko strasznie mi przykro , nosz kurde przecież już Wam starczy atrakcji !! Mam nadzieję,że szybko się coś innego znajdzie albo Wam się uda mieszkanko kupić.

bry

kochane kobietki małe i duże wszystkiego naj naj z okazji Waszego/naszego święta życzy Szymuś

ja od moich mężczyzn dostałam wspólny prezent, Szymuś z pomocą tatusia narysował mi laurkę i sam własnoręcznie podpisał wisi na lodówce

oczywiście jak dzis musiałam wczesnie wstac- o 6 to moje dziecko postanowiło dłużej pospać znaczy się do 7

moje dziecko uwielnia reklamę plusa-mało?? ja dzwonić i pizzy guseppe

dla Lilki solenizantki

You You super,że kasa wróciła !!

Patik kurcze przerąbane z tą powodzią

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-03-08 o 09:00
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:08   #3287
karolinee1983
Zadomowienie

Lilka buziaki od cioci z okazji miesięcznicy!

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-08, 09:27   #3288
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry Kobiety
Świętujcie dziś na całego!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

spadam na uczelnię, coś dawno nie byłam ale lekarz wypisał że dziecko potrzebuje ścisłej opieki matki miłego dnia!
No a jak się ma Adaś? Już nic nie dokucza/uwiera/przeszkadza?

Cytat:
Uwaga!
Zostaję w "kupie" Moje dziecko budziło się co chwila, nie chciało spać w łózeczku. Dopiero, gdy założyłam mu śpiworek, to spał Zimno mu było czy zbieg okoliczności? A dzień zaczęlismy po 6. Częściowo dzięki tatusiowi, który nie umie zachowywać się cicho Ale co tam, w końcu Dzień Kobiet dziś - moi Panowie złożyli się na prezent w postaci kolejnego niewyspania mojego
A może znalazłaś cudowny, skuteczny sposób na spanie Patryka? Opatentuj! Zbijesz fortunę

Cytat:
Filip kaszle, Lena kaszle jak do jutra nie będzie poprawy - kierunek lekarz ehhh
Ale ich dopadło

Cytat:
No ja myślę!! Zresztą ja też w ramach nocnego eksperymentu, wzięłam diabełka do nas do łóżka, że może dłużej pośpi... Nie pośpi dzień zaczęty o 5.50!
Zaczynam się zastanawiać, czy ten typ pop prostu tak nie ma na stałe
Oczywiście tfu tfu

Cytat:
No to i ja się wściekam, bo chętnie by się na Pieleszątko małe popatrzyło

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja od moich mężczyzn dostałam wspólny prezent, Szymuś z pomocą tatusia narysował mi laurkę i sam własnoręcznie podpisał wisi na lodówce
Twój mąż to musi być fajny, czuły i zaangażowany gość! Takie miłe rzeczy dla Ciebie robi

Lileczko sto lat!!!

A mamo Lileczki - cupponie pojawiła się oferta wyjazdu do Zakopca. Może ta by była lepsza? To nie hotel co prawda, tylko pensjonat, ale linka Ci wkleję: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/oferta/2020/willa-a...lNleUwvUFFPOD0

Dodam od razu, że opinii nie czytałam.
Stary 2012-03-08, 09:33   #3289
Kolina
Zadomowienie

Dzień dobry

Kochane Panie, mile spędzonego dnia życzę, pełnych wrażeń, czekoladek, tudzież dietetycznych babeczek pięknych kwiatów, miłych słów i przytulanek - no bądźmy dzisiaj królowymi w 100% !

Ja pewnie ani goździka nie dostanę - eee tam, kupię sobie przy okazji i kwiatka i coś do kwiatka, np buty

Mój pierworodny, wstał o 7:30, no ale zasypia ostatnio o 20 więc te 11 godzin to faktycznie ma dość. Teraz dosypia wczesną pobudkę, a ja mam czas na kawkę.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
masakra i bardzo niefajne to że nie możesz wchodzić... nigdy się z tym nie spotkałam, mimo że Adaś też miał na oddziale dziecięcym pobieraną krew...
na odziale dziecięcym też mogłabym wejść do środka, ale to odział/pokój noworodków, nie chciały się zgodzić
byliśmy ta ostatni raz, więc to już za nami

Cytat:
Kolina z wodą to widzę sytuacja mało ciekawa, skoro Żywiec czerpie zasoby to sytuacja rozwojowa i mało ciekawa? długo to tak trwa? zgłaszaliście to urzędnikom?
cyklicznie ktoś się burzy, z różnych powodów, brak zgody na przejazd działkami do studni, brak zgody na przekopy, ludzie idą na skargę, "władza" coś tam kontroluje, ale Żywiec w ramach ugody zrobi drogę na własny koszt i już urzędasy/radni zadowoleni, bo z budżetu gminy iść nie musi, a oni za to sobie do jakiegoś miasta partnerskiego za granicę pojadą... jest jak wszędzie, nikt o nic nie dba
a to że wody brakuje, na razie nie zorientowani w temcie hydro- i hydrogeologii wiążą z pękniętą rurą w zamarniętej ziemi..... nic, poczekamy aż odtaje i prawda wyjdzie na jaw
Stary 2012-03-08, 09:48   #3290
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry

u nas nocka z placzem, Lila obudziła się po 23 i zaczęła krzyczeć w niebogłosy, nie dała się uspokoić, nawet noszenie jej nie za bardzo uspokajało.
W końcu posmarowałam zęby Dentinoxem i się uspokoiła na chwile.. ale za chwile znowu ryk, tz już sobie wkręcał że to może od tego upadku i głowa ją boli.. w końcu dostała paracetamol i zasnęła
Po 3 znowu się obudziła z rykiem ale wypiła 180ml mleka i jakoś zasnęła.
Zęby nam idą, rano ją wymacałam to nieźle jej dziąsła napuchły.

W końcu może pierwszy się przebije

Mamy już 8 miesięcy (to dziś ) i ani jednego zęba hehehe

Cytat:

Youyou, dałaś mi do myślenia z tym smoczkiem. Może i my spróbujemy go odstawić. No i za odpieluchowanie Filipa.
Polecam u nas gładko poszło, jestesmy bez smoka od niedzieli i jakos nie zauwazyłam wiekszych problemów, Lilce nie brakuje.

Cytat:

chyba trzeba bedzie klasc ja spac o 19 to i tak wcześnie, jakoś nie wyobrażam sobie żeby moja o tej porze spała

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A w szczególności Lilce, która dodatkowo obchodzi dziś swą miesięcznicę
dziękujemy

Cytat:
I Lilka
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Witam,

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia kobiet
dla Lilki

dziękujemy
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dla Lilki solenizantki

You You super,że kasa wróciła !!
dziękujemy

Cytat:
Lilka buziaki od cioci z okazji miesięcznicy!
dziękujemy

Cytat:

Lileczko sto lat!!!

A mamo Lileczki - cupponie pojawiła się oferta wyjazdu do Zakopca. Może ta by była lepsza? To nie hotel co prawda, tylko pensjonat, ale linka Ci wkleję: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/oferta/2020/willa-a...lNleUwvUFFPOD0

Dodam od razu, że opinii nie czytałam.
dziękujemy

o dzięki za linka, poczytam pozniej na spokojknie bo mi teraz juz gluty nie dają
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:00   #3291
Marina1
Zakorzenienie

Dziękuję kochane moje. Nie mam weny na pisanie, wybaczcie.
Nie mam już sił wynajmować kolejnego mieszkania, to by była już 7 przeprowadzka w ciągu 1,5 roku, można zwariować tym bardziej, że mi się w tym tak podoba. Ale i czynsz w blokach wzrósł o 100 zł, wychodzi już 500 zł. A gdzie odstępne do tego. Także nie dla nas takie mieszkanie. Widzę się już oczami wyobraźni jako bezdomną babę w jakichś szmatach z kijkiem z małym pakunkiem, takim jak nosił włóczykij. O siebie się tak nie martwię, gorzej o Igora. Czasami ( nie bijcie) myślę w jaki sposób mogłabym dorobić, i mam najgorsze wizje. Nie dziwię się już matkom trudniących się nierządem. Wszystko bym zrobiła, gdybym mogła jakoś nam pomóc.

Wychodząc z paskudnego nastroju życzę Wam dziewczyny ( małe i duże) wszystkiego co najlepsze. Bo Wam się należy

O, dzieciak się obudził. Jużżżz
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:07   #3292
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusie dzieci raczkujących, pełzających, turlających się większość dnia po podłodze (dywanie). Czy Wasze dzieci, też mają tak poprzecierane kolanka, przedramiona, uda, piszczele, stópki (od odpychania)???
Ala kolanka ma ewidentnie poprzecierane, takie ognisto czerwone,a reszta wymienionych części ciała jest zaczerwieniona, taka poprzecierana ale z drugiej strony w takim samym stanie ma plecy,a na nich nie spędza w ogóle aktywnego czasu, jedynie jak śpi[COLOR="Silver"]
moja ma szorstkie kciuki od wkladania do buzi (jak ręce praczki) i powycierane kostki to chyba od wkladania nog pomiedzy szczeble i usilne próby wyswobodzenia sie (chce sie turlac w poprzek łóżeczka )

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:15   #3293
adrji
Raczkowanie

Hejo kobietki! wszystkiego naj
i dla Lilki dziś szczególne buziaczki!

powracam, troche mi się wekend przedłużył do wczoraj gościowo imprezowo
a zaraz juz kolejny

bede pewnie was/nas teraz mniej porannie odwiedzać-
dostalam od przyjaciólek fitness move na playstation move
wczoraj mnie tak moj osobisty trener przeciągnąl po podłodze
mam dziś takie zakwasy
kurcze jest super!
wiem ze nie ma niby to jak wyjść z domu ruszyć sie na aero ale prawda jest taka że najwięcej czasu mam rano na porannej drzemce i moge wtedy poćwiczyc
a tu jest wszystko pokazuje ile kalorii się spala jak pracują poszczególne partie (kurcze na spalenie 5 kalorii to tak się trzeba napocić )

śmiałam się że przyjaciółki chyba chcą żebym powróciła do formy do ich wesel hehe
a własnie byli u nas znajomi zaprosic nas na slub, mamy w tym roku 5 wesel pierwsze już w kwietniu,
właśnie dołączam więc do dietujących!!! bo musze pomyśleć już o jakiejś kiecce splaszczyć brzuch

przepraszam że tyle o sobie
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:15   #3294
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Zaczynam się zastanawiać, czy ten typ pop prostu tak nie ma na stałe
Oczywiście tfu tfu
Ja też! (to byłby najczarniejszy ze scenariuszy tfu tfu)

Cytat:
Dziękuję kochane moje. Nie mam weny na pisanie, wybaczcie.
Nie mam już sił wynajmować kolejnego mieszkania, to by była już 7 przeprowadzka w ciągu 1,5 roku, można zwariować tym bardziej, że mi się w tym tak podoba. Ale i czynsz w blokach wzrósł o 100 zł, wychodzi już 500 zł. A gdzie odstępne do tego. Także nie dla nas takie mieszkanie. Widzę się już oczami wyobraźni jako bezdomną babę w jakichś szmatach z kijkiem z małym pakunkiem, takim jak nosił włóczykij. O siebie się tak nie martwię, gorzej o Igora. Czasami ( nie bijcie) myślę w jaki sposób mogłabym dorobić, i mam najgorsze wizje. Nie dziwię się już matkom trudniących się nierządem. Wszystko bym zrobiła, gdybym mogła jakoś nam pomóc.

Wychodząc z paskudnego nastroju życzę Wam dziewczyny ( małe i duże) wszystkiego co najlepsze. Bo Wam się należy

O, dzieciak się obudził. Jużżżz

Cytat:
dzień dobry

u nas nocka z placzem, Lila obudziła się po 23 i zaczęła krzyczeć w niebogłosy, nie dała się uspokoić, nawet noszenie jej nie za bardzo uspokajało.
W końcu posmarowałam zęby Dentinoxem i się uspokoiła na chwile.. ale za chwile znowu ryk, tz już sobie wkręcał że to może od tego upadku i głowa ją boli.. w końcu dostała paracetamol i zasnęła
Po 3 znowu się obudziła z rykiem ale wypiła 180ml mleka i jakoś zasnęła.
Zęby nam idą, rano ją wymacałam to nieźle jej dziąsła napuchły.

W końcu może pierwszy się przebije

Mamy już 8 miesięcy (to dziś ) i ani jednego zęba hehehe
Biedna ach te zęby

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-08, 10:15   #3295
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tak samo Każe mi się logować
no mi też właśnie...a na forum na wątku mi wyskakuje błąd ładowania załącznika
Cytat:
Pieleszka mi też nie chciało dodać zdjęcia, na drugi dzień się udało. Mogę zapytać gdzie pracujesz?
a mi już od tygodnia nie chce - codziennie próbuję..już nawet ze służbowego kompa chciałam dodać i to samo a pracuję w bul-u i trudzie a na serio to moje przedsiębiorstwo to BULiGL

Cytat:

No to i ja się wściekam, bo chętnie by się na Pieleszątko małe popatrzyło
no jak się uda załadować cosik to dam znać

Lilka kobietko i za 8 miesięcy

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-03-08 o 10:18
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:16   #3296
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Hejo kobietki! wszystkiego naj
i dla Lilki dziś szczególne buziaczki!

powracam, troche mi się wekend przedłużył do wczoraj gościowo imprezowo
a zaraz juz kolejny

bede pewnie was/nas teraz mniej porannie odwiedzać-
dostalam od przyjaciólek fitness move na playstation move
wczoraj mnie tak moj osobisty trener prz
eciągnąl po podłodze
mam dziś takie zakwasy
kurcze jest super!
wiem ze nie ma niby to jak wyjść z domu ruszyć sie na aero ale prawda jest taka że najwięcej czasu mam rano na porannej drzemce i moge wtedy poćwiczyc
a tu jest wszystko pokazuje ile kalorii się spala jak pracują poszczególne partie (kurcze na spalenie 5 kalorii to tak się trzeba napocić )

śmiałam się że przyjaciółki chyba chcą żebym powróciła do formy do ich wesel hehe
a własnie byli u nas znajomi zaprosic nas na slub, mamy w tym roku 5 wesel pierwsze już w kwietniu,
właśnie dołączam więc do dietujących!!! bo musze pomyśleć już o jakiejś kiecce splaszczyć brzuch

przepraszam że tyle o sobie
To musi być za☠☠☠ista rzecz! Też chcę taką!

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-08, 10:17   #3297
SweetAngel1984
Zadomowienie

NAJLEPSZEGO DZIOŁCHY MOJE KOCHANE dzisiaj nasze święta wię mozemy leniuchowac łobuzować i denerwowac kogo chcemy i ile chcemy

JEST JEST JEST mój synek zrobił mi prezent na Dzień Kobiet i ma ząbka przebił się i jest ostry strasznie

Tak zaczęty dobrze dzień i do tego słoneczny musze wykorzystać dlatego uciekam bede później
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:17   #3298
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz no właśnie najważniejsza w odsmoczkowaniu (czy odpieluchowaniu) to konsekwencja.. czyli skoro już podejmujemy ten krok to nie ma odwrotu.. dlatego ja swojego smoka pociełam i wyrzuciłam do kosza nie ma opcji że się złamię, po prostu teraz już nawet nie myślę , że "gdyby coś" to dam smoka... po prostu smoka już nie ma i tyle. Lila da radę
Wiadomo że dziecko może gorzej znosić rozstanie z nim bo śpi z nim od zawsze i jest mocno przywiązane ale im prędzej to utniemy tym lepiej.

Lila jak w dzien się przebudzi to już jej nie usypiam, ile pośpi to jej, jeśli krócej to dla mnie jeszcze lepiej bo wiem że im mniej śpi w dzień tym lepiej w nocy..
Też bałam się najbardziej pobudek nocnych - ale o dziwo odkd śpi bez smoka nie przebudza się wieczorem, Budzi się na jedzonko ok 2-3, jak wypije wszystko to tylko odrywa się od butelki i śpi dalej.

To Ja zabieram się za odsmoczkowanie od poniedziałku, przez weekend jest mąż i on nie wytrzymuje jak dama zaczyna marudzić, za miękkie serce ma,a tak wezmę się spokojnie za to

I Ja muszę rygorystycznie do tego podejść raz a porządnie,
bo jak będę się z tym pierniczyć to wiem, że odpuszczę i machnę ręką,
a nie chciałabym tego.

Mam nadzieję, że Lili się nic nie stało

Cytat:
Umówiłam się do gina na 27.03, mam teraz ostatnie opakowanie Cerazette, zakończyliśmy karmienie piersią więc chcę zmienić na coś innego, najlepiej nie tabletki... tylko dumam na co
chodzi mi po głowie ten brunetkowy Nuvaring

Dobrze że dostałaś zwrot
Ja mam zastrzyki na 3 miesiące i póki co jest ok,
choć nie wiem czy waga nie idzie mi przez nie w górę.
Jestem na diecie więc zobaczymy czy coś spada.

Cytat:
Żanetka a ty jeszcze karmisz UU?
Nie, postanowiłam już zakończyć karierę z UU.Czułam że już nadszedł ten czas. Moje piersi już powoli się uregulowały.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
ja mam 4 podkłady, ale ale pędzel jeden do podkładów, mam typowy płaski do podkładu,ale musze sobie kupic" skunksa" taki pędzel grubszy do podkładów, i mówię Ci kiedys nakładałam podkłam palcami, pędzlem o niebo lepiej

no, wyobrażam sobie
A możesz mi pokazać jakieś zdjęcie z tego pędzla ?

Cytat:

Tż zakomunikował, że jutro z okazji dnia kobiet zabiera mnie i Hanię... NA KRĘGLE. Nie wiem czy skorzystać z tej niesamowitej propozycji, czy zaproponować, żeby zajął się Hanią a ja w tym czasie się wyśpię.
Ja po kręglach mam zakwasy
choć na pupę fajnie działa!

My sie ubieramy i uciekamy na szczepienie,
które pewnie będzie odroczone

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:22   #3299
Lili 83
Zakorzenienie

Cześć!

Radek spał od 18,30 do 7,10 z jedną pobudką ale się nie chwalę
On mi tak zaczął sypiać niedawno, wydaję mi się, że było mu za ciepło i dlatego często się budził. Jak jest nie więcej jak 20stopni to śpi pięknie.

Kupiliśmy w Tesco naczynie żaroodporne i było uszczerbane Na szczęście dało się wymienić.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:23   #3300
Shira_83
Zadomowienie

Bry szanowne Ksieżniczki!!!

z okazji naszego święta życzę wszystkiego co najlepsze multum miłości i spokoju, zdrowka dla nas i naszych rodzinek

Cytat:
Shira trochę mnie uspokoiłaś. Nie wiem, może poczekam z tydzień i znowu zważę. Jak będzie nadal coś niepokojącego to wtedy pojedziemy do lekarza.
też się bardzo martwiłam, ale znachor uspokajał więc luzuję jesteśmy pod stałą kontrolą nic więcej nie zrobie chyba że zastosuję tę rurę do gęsi i siup zupkę małemu do gardła

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Teraz Mamad1 myli mi się z Shirą
hahah myli kota z psem

Cytat:
mamad fajny avatar, tylko z shirką teraz mi się trochę myli

Dziewczyny, właśnie poinformowałam tż, że robimy w tym roku ogródek -warzywniak
Ma któraś z Was jakieś doświadczenia na ten temat?? jak zaczniemy teraz na wiosnę wszystko szykowac, to i tak pewnie w tym roku żadnych plonów nie będzie co?
następna myli kota z psem ehhh baby!!

jasne, że będą polny!
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
CZYM MOGĘ POSMAROWAĆ skórę wokół ust,
bo Emilie wiecznie trzyma ręce w buzi i ma podrażnioną skórę przez to

linomag
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wołałaś mnie?
eeeee jasne tęsknie

Cytat:
Mamuśki drogie chciałam Wam życzyć wszystkiego naj naj z okazji naszego święta
nawzajem

ja już nie należę do "kupy" jestem w wielkiem śmierdzącej sracz......ce

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości