|
|
#2551 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
Hłe hłe hłe
![]() Cytat:
![]() Trzymam Cytat:
Mam nadzieję, że nie będziesz już unikać lekarzy, dobrze, że zrobiłaś te badania, a teraz trzeba zrobić wszystko, żeby było dobrze, nie może być inaczej Ja też nie wiem jak to będzie u mnie, na początku kwietnia mam wizytę u endokrynologa i będę musiała z nią porozmawiać o ewentualnej ciąży. Dopiero teraz naczytałam się jak to ciężko zajść w ciążę przy niedoczynności tarczycy, gdybym interesowała się tym wcześniej to podejrzewam, że już jakiś czas temu odstawiłabym tabletki... ![]() Najlepiej by było gdybym znalazła ginekologa endokrynologa, miałabym 2 w 1 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
|
#2552 | ||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Spokojnie Aguś, nie ma co się stresować na razie, nie czytaj durnych forów tylko bierz się za robotę ![]() Jakby co, to mogę podpytać teściową przy najbliższej okazji, ona endo jest, ale przy okazji mojej ciąży się dospecjalizowała Cytat:
Z czosnkowym muszę spróbować ![]() Tylko trochę nie lubię potem chuchać czosnkiem
|
|
|
|
#2553 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz podpytać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mogłam się powstrzymać i kupiłam 2 lakiery nudziakowe - 05 i 07, pomalowałam pazury 05 (toffee to go) i on kurcze strasznie jasny jest...
|
|||
|
|
|
|
#2554 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
No to chyba zostałyśmy we trzy ?! Rzeczywiście długie . Że się powtórzę : jak ten czas leci . Chyba, że tak jak niektórym wizażankom włosy rosną Ci po cztery- sześć centymetrów miesięcznie . Cytat:
Cytat:
Wczoraj w Biedronce kupiłam coś czerwono-malinowego z Eveline , colour instant, nr 570. W buteleczce ładnie wygląda . Cytat:
Cytat:
. Najgorzej człowieka wk**wia, że ten kraj taki po**bany . Sorry ! Do specjalisty bez znajomości nie dostaniesz się, dietetyk - też marzenie ściętej głowy . No chyba że dysponujesz nieograniczonymi funduszami . Pierwsza wizyta u dietetyka - 300,oo zł., każda następna {co miesiąc} - 150,oo zł. Przykład z wczoraj : u mojej Psiapsiółki wykryli dyskopatię. Kazano Jej rezonans magnetyczny natychmiast zrobić. Na NFZ zapisy na lipiec, za 800,oo zł na jutro. A "u siebie" miałam wszystko bez problemu, na ubezpieczenie i nikt nie znał określenia : "lekarz prywatny". Cytat:
![]() Cytat:
To nie czytaj durnot . Ja już nie czytam . I ![]() A myśmy - Psiapsiółka i ja- doszłyśmy do wniosku, że do moich dłoni zupełnie nie pasują nudziakowe, neutralne kolory . Cała ja - w ubraniach też muszę mieć wyraziste kolory, a najlepiej - czerwienie . A i decyzja podjęta - w przyszłym tygodniu ścinam włosy na krótkiego boba . Miłego dnia Edytowane przez Heroldin Czas edycji: 2012-03-08 o 04:22 |
||||||
|
|
|
|
#2555 | ||||||||
|
|
Cytat:
![]() Podpytam, jak tylko pojawi się u nas, ew. na święta, bo się wtedy będziemy widzieć. Cytat:
![]() Jak swego czasu jeździłam na szkolenia, to jego ulubioną rozrywką było zjadanie cebuli Cytat:
Stała oferta, więc nie ucieknie a w tym miesiącu wydam znów duuuuużo za dużo kasy, bo nie dość, że limitka Catrice, to jeszcze zamówienie z ZSK ![]() Cztery, jeszcze czasem Gosia do nas zajrzy ![]() NK, NN - pisać No wiem, że NK to nie ma kompa póki co, ale Karolajna to mogłaby skrobnąć ![]() Cytat:
Rosną normalnie. W sumie to nigdy nie mierzyłam tempa wzrostu, ani nie podkręcałam go wcierkami, ale nic szczególnego. Tyle, że ja nie chodzę na zabieg podcięcia końcówek. I o dziwo- póki co nie rozdwajają się. Teraz o 20 i po 22 jest jeszcze "Dwie spłukane dziewczyny", jakoś niedawno się zaczął dopiero [5,6 odcinków] - tez polecam ![]() Cytat:
![]() Szczególnie te piankowe 'cusie' ![]() Cytat:
![]() Póki co cieszę się, że mam teściową. Od strony mamy w rodzinie też jest lekarz [pomógł ostatnio mojemu bratu w załatwieniu badań]. Ale nie chce myśleć, co to będzie potem... Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
E no ja jestem na bieżąco
ale mamy chyba niezapłacony rachunek za internet Jak to dobrze być w domu ![]() Kupiłam wczoraj w Ikea mieszadełko do mleka i zaraz będę tworzyć kawę
|
|
#2557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że i Gosia uciekła . Ale nie, znalazła się.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Pychotka kawa
|
|
#2559 | ||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzeba się wreszcie naumieć ![]() Podaj przepis , może i ja co wymiksuję ![]() Gdzie Aga ???
|
|
|
|
#2560 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byś się chociaż podzieliła ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Posta pisała ![]() |
||||||||
|
|
|
|
#2561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Ano - pychota . Ale od czasu do czasu. Ja jednak wolę czarną z expresu . Zapomniałam - często oglądam także "Teoria wielkiego podrywu". Znasz ? Cytat:
Matko kochana ! Moja Psiapsiółka w ciągu dwóch dni ma zrobione już wszystkie badania . Pieniądze + znajomości . "Normalny" człowiek robiłby je około półtora roku. Obliczyłyśmy . Cytat:
To nie odwaga, to z jednej strony lenistwo, a z drugiej - autoocena owłosienia . Moje włosy nie nadają się do zapuszczenia, bo są marnej jakości . Chociaż, jak widzę niektóre zdjęcia na "pochwalmy się ..." lub podobnych wątkach, to mam wątpliwości, czy moje włosy są aż tak straszne { }. Cytat:
I Ty Brutusie ?! Cytat:
Szczerze wątpię Aga - ciekawa jestemjak "marchewka". Podobuje się ? Mam wyrzuty sumienia, że Cię namówiłam. Miłego dnia |
||||
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Kawę normalnie parzę w byle jakiej szklance, mleko podgrzewam. Jak się podgrzeje-mieszam i wlewam do przezroczystej szklanki. Potem powoli dolewam kawę, najlepiej po ściance,żeby zrobiły się warstwy
U mnie pewnie też się tak skończy Cytat:
W ogóle moja pierwsza myśl po przebudzeniu "o kurde"(złagodzone). Co to nibyjest?! Śnieg?! A ja mam już lżejszy płaszczyk, rękawiczki i szal Chciałam to kiedyś obejrzeć,ale na razie oglądam "Jak poznałem Waszą matkę" i od czasu do czasu "On, ona i dzieciaki" A ja zadam głupie pytanie- o co chodzi z tą marchewką?
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Szampon, odżywka, maska do włosów i kremy do twarzy z serii Yes To Carrots .
Dziewczyny, mam ogromną prośbę . Możecie mi przy okazji sprawdzić w aptece, ile kosztuje u Was opakowanie : Lantus SoloStar i Levemir {insuliny długo działające}. Nie jedna fiolka, a całe opakowanie . W opakowaniu powinno być 5 fiolek. U mnie jedna fiolka 45 zł. Dzięki . |
|
|
|
|
#2564 | |||||||
|
|
Cytat:
Ok, mało pieniędzy, limity na usługi, ostatecznie jestem w stanie to jakoś zrozumieć, ale... Przecież mogliby zapisywać wg kontraktu, a usługę wykonywać od razu. Sprzęt stoi nieużywany i czas jest, skoro można zrobić badania niemal od ręki. Dostawaliby zwrot za pacjenta, tyle, że z opóźnieniem wynikającym z kolejki, a człowiek już mógłby działać dalej i pomocy szukać. Bo w ciągu tego czasu, który każą czekać, to się można czasem trzy razy przekręcić... Cytat:
![]() Cytat:
A na pasku nie była ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może dzieci Twojej Psiapsióły? Same, albo kogoś znają? Bo dzisiaj to dzieciaki juz ostro skomputeryzowane mają mózgi i myślę, że od ręki dałyby radę.Cytat:
![]() Śnieg u Ciebie??? Cytat:
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Posypało trochę śniegu,ale już się pipra zrobiła. A było tak ładnie
![]() Asiu dziękuję za próbki
|
|
#2566 | |
|
|
Cytat:
daj znać, jak się używały ![]() Popatrzyłam dziś na prognozę pogody i jakieś farfocle mają znowu padać . Całe szczęście w przyszłym tygodniu nawet 15 stopni ma być
|
|
|
|
#2567 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale mogą mu pomóc ![]() No ba ![]() Cytat:
![]() Absolutnie nie musisz mieć wyrzutów sumienia Cytat:
![]() Już dzisiaj mnie kusiło, żeby wejść do Natury i kupić, no wiesz, z tej okazji, że pensja dzisiaj A nie wiem jak to się stało ![]() Cytat:
Mam 2 tygodnie zaległego urlopu i wypychają mnie na cały tydzień ![]() Aż się boje tego nadmiaru wolnego czasu, po pensji... oj, coś czuję, że będzie topniała w zastraszającym tempie |
|||||
|
|
|
|
#2568 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz bardziej kusi mnie Rossmann, ale mam do niego daleko. Cóż, już niedługo, bo mi otwierają nowego blisko domu ![]() Cytat:
Dziś kupiłam odżywkę na Iherb'ie, w przyszłym tygodniu zamówienie z ZSK... Na ebay boję się zaglądać ![]() A to i tak nic, bo robię rozbiórkę Uguisu, więc i tak wydam kasę
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w jednej Naturze limitka jest, a w drugiej została schowana
Pamiętasz cienie Sensique Velvet Touch? Kupiłam wczoraj 2, no bo jak to tak, święto jest, a ja sobie prezentu nie kupię? Pożeram właśnie ptasie mleczko... Ale tym razem nie będę się zatorbiać, bo mam @ i organizm domaga się słodkiego, a z tym rodzajem chcicy na słodkie walczyć nie zamierzam ![]() |
|
|
|
|
#2570 | |
|
|
Cytat:
One chyba tańsze od Esenca, nie? Może lepiej na te do dziennego makijażu się skuszę?A które kolory wybrałaś? Idę po ciastka, smaka mi narobiłaś
|
|
|
|
#2571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Mogliby ... Cytat:
Cytat:
Psiapsiółka nie ma dzieci . Taka sama egoistka jak i ja ![]() Cytat:
Pytałam, bo dostałam informację, że w niektórych regionach Polski {rzeszowskie bodajże} jedna ampułka kosztuje 19,50 i jakoś nie chciało mi się w to wierzyć . Ale i tak, na moje nieśmiałe pytanie : a może jednak insulina, dostałam odpowiedź : to proszę sobie zmienić lekarza, bo ja nie przepiszę. Tak mówią tylko ci, którzy pieniędzy nie mają. Ja natomiast, mająca puste konto, twierdzę, że za pieniądze można kupić wszystko. Nawet godną śmierć . Tak jest ten świat urządzony . Nie wiem co to, ale jak rasowa zakupoholiczka zapytam : beze mnie ? Miłego dnia |
|||
|
|
|
|
#2572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odwiozłam wiosenny szal do Krk,a dziś słońce wali po gałach Muszę w ogóle zainwestować w nowe rolety do okien,bo z tego co wiem to mają zatrzymywać promienie słoneczne,a u mnie jakby w ogóle nie było rolet Cytat:
Jeśli chcesz to mogę Ci podać przepis na łatwe ciasto, które niby nazwane jest ptasim mleczkiem
|
|
|
#2573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie ciastka zjadłaś? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
|
#2574 | ||||
|
|
Cytat:
a jakie ułatwienie ![]() Cytat:
To kupka słowika Maseczka na twarz, której podobno sama Victoria Beckham zażywa za grube $$$$. Mam do rozbiórki jeszcze jakieś 9 gram jeszcze. 1g starcza na dwa razy. Chcesz??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo w ty miesiącu już niczego kupować nie powinnam. Polazłam dziś tradycyjnie do Natury , żeby laskom lakiery kupić i oczywiście ich nie było, ale za to wystawili HW ![]() W dodatku były jakieś dni urody w galerii i szkoda, że nie miałam czasu, bo wystawiała się szkoła makijażu i robiły babki makijaż za darmo ![]() A ciastka jakieś tanie z Leclerca, zawijane z marmoladą w środku.
|
|
|
|
#2575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Warto ! Mam w całym domu, oprócz kuchni {durak !} . Okno kuchenne ze wschodniej strony i teraz jak słońce zaświeci z aktualnego położenia, do godziny jedenastej wali po oczach . Każdego roku, na przedwiośniu mówię : zakładam rolety . Przychodzi wiosna, lato, słońce wyżej, problemu nie ma i ... zapominam . ![]() Cytat:
Odpowiem tak, jak to zwykła NK odpowiadać : Najpierw muszę go dopaść . Nie dzwoń. Szkoda zachodu. Cytat:
Pewnie, że bym chciała spróbować. Tylko jaka cena tych 9 gram ? Wiesz, że u mnie ostatnio z funduszami nie za wesoło. Miłego dnia |
||
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tylko, że padnięta jestem, chyba rzeczywiście przyda mi się te kilka dni odpoczynku
![]() Co do cieni to ja wczoraj stałam przy szafie Sensique i zastanawiałam się nad kolejnymi kolorami, bo te które kupiłam bardzo mi się spodobały, ja tej mojej kolekcji nie zużyję do końca życia ![]() Była u mnie wczoraj koleżanka i TŻ pojechał po pizzę. Poprosił kolesia, żeby ją pokroił w pentagram - jego mina bezcenna Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2012-03-11 o 09:36 |
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłabym pizzy
Przepis wrzucę dziś
|
|
#2578 | |||
|
|
Cytat:
![]() A co do kupci to wychodzi około 1$ za gram, na jeden raz starczy podobno pół grama, zamówić możesz ile chcesz ![]() Cytat:
urlopu nigdy za wiele ![]() A ja sobie przypomniałam o paletkach tej firmy, maja nawet jakąś matową, chyba się skuszę w przyszłym miesiącu Pomyślę jeszcze.Cytat:
|
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Planuję wybrać się w tym tygodniu do innego miasta, bo dawno już nie łaziłam po antykwariatach, a mam kilka ulubionych. Znając życie nie będę mogła się powstrzymać przed odwiedzeniem Inglota... ![]() Nie pamiętam czy pisałam, ale chyba dam sobie na razie spokój z Venitą, bo tym razem brąz zmywa mi się na fioletowo różowo
|
|
|
|
|
|
#2580 | |
|
|
Cytat:
![]() Póki co udaje mi się omijać wyspy. Niestety coraz bardziej kuszą mnie ich lakiery. Mają trzy takie ładne kolory [w tym jeden taki, że już mam dwa podobne ]... I eyelinery [strasznie mnie kusi czerwony żelek A ja o Venicie cały czas zapominam Poza tym ktoś musi mi pomóc w farbowaniu, bo samemu, to jakaś masakra. Nie wiem, jak ja kiedyś te moje kilometrowe kłaki sama farbowałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

Ty tak mi nie podpowiadaj, bo w ucho !
Mam nadzieję, że nie będziesz już unikać lekarzy, dobrze, że zrobiłaś te badania, a teraz trzeba zrobić wszystko, żeby było dobrze, nie może być inaczej 

Jak to dobrze być w domu