Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 22:57   #2551
Finlora
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość

Ty tak mi nie podpowiadaj, bo w ucho !
Hłe hłe hłe

Cytat:

Nie przypominaj ! Ja do jednej z moich prac każdego dnia w pełnym rynsztunku musiałam się stawiać. A że nic nie umiałam i nie umiem zrobić sobie sama z włosami, dwa razy w tygodniu {przed pracą !} do fryzjera "na czesanie" biegałam. Co na korzyść mi wyszło - do perfekcji opanowałam spanie w sposób nienaruszający fryzury , aż się wszyscy dziwią . Wstaję i każdy włosek na miejscu. Oczywiście tylko w przypadku, kiedy to mam fryzjerski fryz na głowie .
A może to dlatego, że Ci fryzjerka wypsikała na włosy całą puszkę lakieru?

Cytat:

Ty kciuki mocno trzymaj w intencji polowania .
Trzymam

Cytat:

A i widziałam w Rossmannie jakieś nowe {?} rzeczy do włosów z Gliss Kura . Seria na ożywienie oklapłych włosów { Ultimate Volume } . Z kolagenem, keratyną, bez silikonów . Wiecie coś o tym ? W serii jest pianka do układania włosów .
Ooo, trzeba by obadać

Cytat:

Badania odebrałam . Można powiedzieć, że są złe .
Mam nadzieję, że nie będziesz już unikać lekarzy, dobrze, że zrobiłaś te badania, a teraz trzeba zrobić wszystko, żeby było dobrze, nie może być inaczej

Ja też nie wiem jak to będzie u mnie, na początku kwietnia mam wizytę u endokrynologa i będę musiała z nią porozmawiać o ewentualnej ciąży. Dopiero teraz naczytałam się jak to ciężko zajść w ciążę przy niedoczynności tarczycy, gdybym interesowała się tym wcześniej to podejrzewam, że już jakiś czas temu odstawiłabym tabletki...
Najlepiej by było gdybym znalazła ginekologa endokrynologa, miałabym 2 w 1

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Zaledwie do łopatek
A szczękami takimi to w sumie od razu po cięciu włosy spinałam - zgarniałam to co po bokach w tył i wystarczyło zakleszczyć.
Zaledwie do łopatek?? Zaledwie?? Bo zaraz kopa dostaniesz, ja pewnie nawet do łopatek nie wyhoduję

Cytat:
Jak pierwszy raz o tym usłyszałam, to się zastanawiałam, co za dziwadło i jak to tak frytki bezcześcić. Ale kilka lat później jakoś tak się stało, że spróbowałam z sosem majonezowym i o dziwo- całkiem dobre
Ja uwielbiam frytki z sosem czosnkowym
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-07, 23:47   #2552
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość

Ja też nie wiem jak to będzie u mnie, na początku kwietnia mam wizytę u endokrynologa i będę musiała z nią porozmawiać o ewentualnej ciąży. Dopiero teraz naczytałam się jak to ciężko zajść w ciążę przy niedoczynności tarczycy, gdybym interesowała się tym wcześniej to podejrzewam, że już jakiś czas temu odstawiłabym tabletki...
Najlepiej by było gdybym znalazła ginekologa endokrynologa, miałabym 2 w 1

Spokojnie Aguś, nie ma co się stresować na razie, nie czytaj durnych forów tylko bierz się za robotę
Jakby co, to mogę podpytać teściową przy najbliższej okazji, ona endo jest, ale przy okazji mojej ciąży się dospecjalizowała
Cytat:
Zaledwie do łopatek?? Zaledwie?? Bo zaraz kopa dostaniesz, ja pewnie nawet do łopatek nie wyhoduję

Ja uwielbiam frytki z sosem czosnkowym
Hehehe, wiesz, jak się przez większą część życia ma inną skalę porównawczą, to... no, zaledwie.

Z czosnkowym muszę spróbować
Tylko trochę nie lubię potem chuchać czosnkiem

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 00:00   #2553
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie Aguś, nie ma co się stresować na razie, nie czytaj durnych forów tylko bierz się za robotę
Jakby co, to mogę podpytać teściową przy najbliższej okazji, ona endo jest, ale przy okazji mojej ciąży się dospecjalizowała
Mam nadzieję, że nie będzie tak źle. Tak naprawdę wcale mi się do tej ciąży aż tak nie spieszy, ale z drugiej strony nie chciałabym, żeby to tak długo trwało
Możesz podpytać

Cytat:
Hehehe, wiesz, jak się przez większą część życia ma inną skalę porównawczą, to... no, zaledwie.
Ja już nie pamiętam kiedy miałam włosy do łopatek, dawno temu to było

Cytat:
Z czosnkowym muszę spróbować
Tylko trochę nie lubię potem chuchać czosnkiem
Chuchanie nie jest zbyt fajne, zwłaszcza kiedy druga strona nie lubi czosnku

Nie mogłam się powstrzymać i kupiłam 2 lakiery nudziakowe - 05 i 07, pomalowałam pazury 05 (toffee to go) i on kurcze strasznie jasny jest...
Stary 2012-03-08, 04:21   #2554
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

No to chyba zostałyśmy we trzy ?!

Cytat:
Zaledwie do łopatek
Rzeczywiście długie . Że się powtórzę : jak ten czas leci . Chyba, że tak jak niektórym wizażankom włosy rosną Ci po cztery- sześć centymetrów miesięcznie .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Boskie, nie ?
Dobry.

Cytat:
Napisane przez Estelle
To ten, co ja polecałam daj znać, jakie odczucia po obejrzeniu w dziennym świetle
No to udało mi się ! Jeszcze nie pomalowałam tak na "dzienne świtało", bo ... paznokci do porządku nie doprowadziłam.
Wczoraj w Biedronce kupiłam coś czerwono-malinowego z Eveline , colour instant, nr 570. W buteleczce ładnie wygląda .

Cytat:
Napisane przez Estelle
O, nie wiem Interesujące
http://4.bp.blogspot.com/-05Qwsgpeuo...ate+volume.png

Cytat:
Napisane przez Estelle
trzymaj się Kasiu.
Staram się jak mogę .
Najgorzej człowieka wk**wia, że ten kraj taki po**bany . Sorry ! Do specjalisty bez znajomości nie dostaniesz się, dietetyk - też marzenie ściętej głowy . No chyba że dysponujesz nieograniczonymi funduszami . Pierwsza wizyta u dietetyka - 300,oo zł., każda następna {co miesiąc} - 150,oo zł.
Przykład z wczoraj : u mojej Psiapsiółki wykryli dyskopatię. Kazano Jej rezonans magnetyczny natychmiast zrobić. Na NFZ zapisy na lipiec, za 800,oo zł na jutro. A "u siebie" miałam wszystko bez problemu, na ubezpieczenie i nikt nie znał określenia : "lekarz prywatny".

Cytat:
A może to dlatego, że Ci fryzjerka wypsikała na włosy całą puszkę lakieru?
A jak ! Zawsze prosiłam o podwójną dawkę utrwalaczy .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Dopiero teraz naczytałam się jak to ciężko zajść w ciążę przy niedoczynności tarczycy

To nie czytaj durnot . Ja już nie czytam . I

Cytat:
Nie mogłam się powstrzymać i kupiłam 2 lakiery nudziakowe
A myśmy - Psiapsiółka i ja- doszłyśmy do wniosku, że do moich dłoni zupełnie nie pasują nudziakowe, neutralne kolory . Cała ja - w ubraniach też muszę mieć wyraziste kolory, a najlepiej - czerwienie .

A i decyzja podjęta - w przyszłym tygodniu ścinam włosy na krótkiego boba .

Miłego dnia

Edytowane przez Heroldin
Czas edycji: 2012-03-08 o 04:22
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 11:47   #2555
'Estelle'

Cytat:
Mam nadzieję, że nie będzie tak źle. Tak naprawdę wcale mi się do tej ciąży aż tak nie spieszy, ale z drugiej strony nie chciałabym, żeby to tak długo trwało
Możesz podpytać
Będzie dobrze, tylko nie myśl o tym za bardzo
Podpytam, jak tylko pojawi się u nas, ew. na święta, bo się wtedy będziemy widzieć.
Cytat:
Chuchanie nie jest zbyt fajne, zwłaszcza kiedy druga strona nie lubi czosnku
Hehehe, jak znam zycie, to mojemu by nie przeszkadzało
Jak swego czasu jeździłam na szkolenia, to jego ulubioną rozrywką było zjadanie cebuli Bo kiedy byłam w domu, takie praktyki były zakazane, właśnie przez smoczy oddech i chłopak nadrabiał [lubi surową cebulę

Cytat:
Nie mogłam się powstrzymać i kupiłam 2 lakiery nudziakowe - 05 i 07, pomalowałam pazury 05 (toffee to go) i on kurcze strasznie jasny jest...
Na razie się wstrzymuję, choć kuszą mnie te nudes.
Stała oferta, więc nie ucieknie a w tym miesiącu wydam znów duuuuużo za dużo kasy, bo nie dość, że limitka Catrice, to jeszcze zamówienie z ZSK
Cytat:
Cześć !

No to chyba zostałyśmy we trzy ?!
Cztery, jeszcze czasem Gosia do nas zajrzy

NK, NN - pisać
No wiem, że NK to nie ma kompa póki co, ale Karolajna to mogłaby skrobnąć
Cytat:
Rzeczywiście długie . Że się powtórzę : jak ten czas leci . Chyba, że tak jak niektórym wizażankom włosy rosną Ci po cztery- sześć centymetrów miesięcznie .
A leci, leci, niedługo dwa lata będą
Rosną normalnie. W sumie to nigdy nie mierzyłam tempa wzrostu, ani nie podkręcałam go wcierkami, ale nic szczególnego. Tyle, że ja nie chodzę na zabieg podcięcia końcówek. I o dziwo- póki co nie rozdwajają się.
Cytat:
Dobry.
Teraz o 20 i po 22 jest jeszcze "Dwie spłukane dziewczyny", jakoś niedawno się zaczął dopiero [5,6 odcinków] - tez polecam
O! Podobuje się mnię to
Szczególnie te piankowe 'cusie'
Cytat:
Staram się jak mogę .
Najgorzej człowieka wk**wia, że ten kraj taki po**bany . Sorry ! Do specjalisty bez znajomości nie dostaniesz się, dietetyk - też marzenie ściętej głowy . No chyba że dysponujesz nieograniczonymi funduszami . Pierwsza wizyta u dietetyka - 300,oo zł., każda następna {co miesiąc} - 150,oo zł.
Przykład z wczoraj : u mojej Psiapsiółki wykryli dyskopatię. Kazano Jej rezonans magnetyczny natychmiast zrobić. Na NFZ zapisy na lipiec, za 800,oo zł na jutro. A "u siebie" miałam wszystko bez problemu, na ubezpieczenie i nikt nie znał określenia : "lekarz prywatny".
A kogo nie wk&^%%$$ wia
Póki co cieszę się, że mam teściową. Od strony mamy w rodzinie też jest lekarz [pomógł ostatnio mojemu bratu w załatwieniu badań]. Ale nie chce myśleć, co to będzie potem...
Cytat:
A myśmy - Psiapsiółka i ja- doszłyśmy do wniosku, że do moich dłoni zupełnie nie pasują nudziakowe, neutralne kolory . Cała ja - w ubraniach też muszę mieć wyraziste kolory, a najlepiej - czerwienie .
A ja maluję czym popadnie, chociaż za nude nie przepadałam. Ale te nowe ładne i wcale nie takie typowo nude - jest i prawie porcelanka i jasnoróżowa perła, inne lakiery mają drobinki w różnych kolorach, co ładnie ożywia lakier
Cytat:

Miłego dnia
To może się nam pokażesz nareszcie???

Stary 2012-03-08, 15:45   #2556
ImmortalLover
Zakorzenienie

E no ja jestem na bieżąco ale mamy chyba niezapłacony rachunek za internet Jak to dobrze być w domu
Kupiłam wczoraj w Ikea mieszadełko do mleka i zaraz będę tworzyć kawę

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 16:15   #2557
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Cztery, jeszcze czasem Gosia do nas zajrzy
Myślałam, że i Gosia uciekła . Ale nie, znalazła się.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Teraz o 20 i po 22 jest jeszcze "Dwie spłukane dziewczyny", jakoś niedawno się zaczął dopiero [5,6 odcinków] - tez polecam
Tego nie znam . Zerknę . Ja po raz chyba setny "U Pana Boga w ogródku" oglądam.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Hłe, hłe, hłe ! Toż wiesz, że ja tępak w obsłudze fotoaparatu i komputera.

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
E no ja jestem na bieżąco

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover
Przydatna rzecz . Caffè macchiato ...
Stary 2012-03-08, 16:37   #2558
ImmortalLover
Zakorzenienie

Pychotka kawa

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2012-03-08, 22:34   #2559
'Estelle'

Cytat:
E no ja jestem na bieżąco ale mamy chyba niezapłacony rachunek za internet Jak to dobrze być w domu
Mam takie mieszadełko, ale robię nim kremy... tj. raz zrobiłam

Cytat:
Tego nie znam . Zerknę . Ja po raz chyba setny "U Pana Boga w ogródku" oglądam.

I jak, oglądałaś?

Trzeba się wreszcie naumieć
Cytat:
Pychotka kawa
Podaj przepis , może i ja co wymiksuję

Gdzie Aga ???

Stary 2012-03-08, 22:36   #2560
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Mój brat też to przerabia - od 3 miesięcy czeka na rezonans, bo ortopeda powiedział, że tylko tak będzie mógł stwierdzić czy coś tam w kolanie jest uszkodzone, zapisany jest chyba na maj, ale prywatnie mógłby "na już", czyli dokładnie to samo jak u Twojej Psiapsióły

Cytat:
Do moich chyba też niespecjalnie, bo ten nowy z Essence wygląda okropnie, tak mlecznie, jakbym się korektorem wymazała

Cytat:
Brawo, odważna decyzja

Cytat:
Hehehe, jak znam zycie, to mojemu by nie przeszkadzało
Jak swego czasu jeździłam na szkolenia, to jego ulubioną rozrywką było zjadanie cebuli Bo kiedy byłam w domu, takie praktyki były zakazane, właśnie przez smoczy oddech i chłopak nadrabiał [lubi surową cebulę
Mój z kolei nie znosi czosnku i zawsze jak zamawiam czosnkowy sos do pizzy marudzi, że nie będzie się ze mną całował

Cytat:
Na razie się wstrzymuję, choć kuszą mnie te nudes.
Stała oferta, więc nie ucieknie a w tym miesiącu wydam znów duuuuużo za dużo kasy, bo nie dość, że limitka Catrice, to jeszcze zamówienie z ZSK
U mnie HW już w normalnych cenach i tak się zastanawiam czy nie powiedzieć TŻ'owi, żeby kupiła mi różowy i brązowy w ramach prezentu urodzinowego

Cytat:
A ja maluję czym popadnie, chociaż za nude nie przepadałam. Ale te nowe ładne i wcale nie takie typowo nude - jest i prawie porcelanka i jasnoróżowa perła, inne lakiery mają drobinki w różnych kolorach, co ładnie ożywia lakier
Ja pomalowałam wczoraj pazury lakierem toffee to go i nie podoba mi się, na moich paznokciach wygląda okropnie, zbyt jasny jest

Cytat:
No właśnie

Cytat:
Też to kupiłam i to już jakiś czas temu i zapominam użyć

Cytat:
O już nie przesadzaj, nauczyłaś się mp3 ściągać to kabelek do aparatu i komputera też byś podłączyła

Cytat:
Pychotka kawa
Byś się chociaż podzieliła

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Gdzie Aga ???
Posta pisała
Stary 2012-03-09, 04:39   #2561
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Pychotka kawa
Ano - pychota . Ale od czasu do czasu. Ja jednak wolę czarną z expresu .

Cytat:
I jak, oglądałaś?
Fajny .
Zapomniałam - często oglądam także "Teoria wielkiego podrywu". Znasz ?

Cytat:
Napisane przez Estelle
Trzeba się wreszcie naumieć
Wypadałoby ! Wolałabym jednak takiego "umiejącego"

Cytat:
Mój brat też to przerabia

Matko kochana !
Moja Psiapsiółka w ciągu dwóch dni ma zrobione już wszystkie badania . Pieniądze + znajomości . "Normalny" człowiek robiłby je około półtora roku. Obliczyłyśmy .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Brawo, odważna decyzja

To nie odwaga, to z jednej strony lenistwo, a z drugiej - autoocena owłosienia . Moje włosy nie nadają się do zapuszczenia, bo są marnej jakości . Chociaż, jak widzę niektóre zdjęcia na "pochwalmy się ..." lub podobnych wątkach, to mam wątpliwości, czy moje włosy są tak straszne { }.

Cytat:
Napisane przez Finlora
No właśnie

I Ty Brutusie ?!

Cytat:
Napisane przez Finlora
O już nie przesadzaj, nauczyłaś się mp3 ściągać to kabelek do aparatu i komputera też byś podłączyła

Szczerze wątpię Czytam wątek : "
Wszystko co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać" i tam często padają pytania na temat komputerów . Toż ja nawet nie wiem o co dziewczyny pytają, ja nie wiem, że coś takiego w ogóle jest. Ja wzywam specjalistę, bo boję się czegokolwiek dotknąć. A w telefonie "grzebie" mi sąsiadka, bo też nie znam się Jam jest techniczny matoł !

Aga - ciekawa jestemjak "marchewka". Podobuje się ? Mam wyrzuty sumienia, że Cię namówiłam.

Miłego dnia

Stary 2012-03-09, 08:16   #2562
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Podaj przepis , może i ja co wymiksuję
Kawę normalnie parzę w byle jakiej szklance, mleko podgrzewam. Jak się podgrzeje-mieszam i wlewam do przezroczystej szklanki. Potem powoli dolewam kawę, najlepiej po ściance,żeby zrobiły się warstwy
Cytat:

Też to kupiłam i to już jakiś czas temu i zapominam użyć
U mnie pewnie też się tak skończy

Cytat:

Aga - ciekawa jestemjak "marchewka". Podobuje się ? Mam wyrzuty sumienia, że Cię namówiłam.
Ja czarną parzoną Zaraz będę musiała sobie zaparzyć,bo za wcześnie wstałam W ogóle moja pierwsza myśl po przebudzeniu "o kurde"(złagodzone). Co to nibyjest?! Śnieg?! A ja mam już lżejszy płaszczyk, rękawiczki i szal

Chciałam to kiedyś obejrzeć,ale na razie oglądam "Jak poznałem Waszą matkę" i od czasu do czasu "On, ona i dzieciaki"

A ja zadam głupie pytanie- o co chodzi z tą marchewką?

Stary 2012-03-09, 10:16   #2563
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
A ja zadam głupie pytanie- o co chodzi z tą marchewką?
Szampon, odżywka, maska do włosów i kremy do twarzy z serii Yes To Carrots .

Dziewczyny, mam ogromną prośbę . Możecie mi przy okazji sprawdzić w aptece, ile kosztuje u Was opakowanie : Lantus SoloStar i Levemir {insuliny długo działające}. Nie jedna fiolka, a całe opakowanie . W opakowaniu powinno być 5 fiolek. U mnie jedna fiolka 45 zł. Dzięki .
Stary 2012-03-09, 12:31   #2564
'Estelle'

Cytat:
Mój brat też to przerabia - od 3 miesięcy czeka na rezonans, bo ortopeda powiedział, że tylko tak będzie mógł stwierdzić czy coś tam w kolanie jest uszkodzone, zapisany jest chyba na maj, ale prywatnie mógłby "na już", czyli dokładnie to samo jak u Twojej Psiapsióły
Mnie dobija jeszcze jedna sprawa.
Ok, mało pieniędzy, limity na usługi, ostatecznie jestem w stanie to jakoś zrozumieć, ale...
Przecież mogliby zapisywać wg kontraktu, a usługę wykonywać od razu. Sprzęt stoi nieużywany i czas jest, skoro można zrobić badania niemal od ręki. Dostawaliby zwrot za pacjenta, tyle, że z opóźnieniem wynikającym z kolejki, a człowiek już mógłby działać dalej i pomocy szukać. Bo w ciągu tego czasu, który każą czekać, to się można czasem trzy razy przekręcić...
Cytat:
Mój z kolei nie znosi czosnku i zawsze jak zamawiam czosnkowy sos do pizzy marudzi, że nie będzie się ze mną całował
Ja mojemu tak marudziłam z tą cebulą
Cytat:
U mnie HW już w normalnych cenach i tak się zastanawiam czy nie powiedzieć TŻ'owi, żeby kupiła mi różowy i brązowy w ramach prezentu urodzinowego
Powiedz, powiedz

Cytat:
Posta pisała
A na pasku nie była
Cytat:
Fajny .
Ano przecież pisałam Ci o tym serialu kulka postów temu

Cytat:
Szczerze wątpię Czytam wątek : " Wszystko co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać" i tam często padają pytania na temat komputerów . Toż ja nawet nie wiem o co dziewczyny pytają, ja nie wiem, że coś takiego w ogóle jest. Ja wzywam specjalistę, bo boję się czegokolwiek dotknąć. A w telefonie "grzebie" mi sąsiadka, bo też nie znam się Jam jest techniczny matoł !
Nie masz może w otoczeniu bliskim jakiegoś małolata, taki wiekiem z LO wystarczy, co by Ci takie rzeczy mógł wytłumaczyć?
Może dzieci Twojej Psiapsióły? Same, albo kogoś znają? Bo dzisiaj to dzieciaki juz ostro skomputeryzowane mają mózgi i myślę, że od ręki dałyby radę.
Cytat:
Kawę normalnie parzę w byle jakiej szklance, mleko podgrzewam. Jak się podgrzeje-mieszam i wlewam do przezroczystej szklanki. Potem powoli dolewam kawę, najlepiej po ściance,żeby zrobiły się warstwy
U mnie pewnie też się tak skończy

Ja czarną parzoną Zaraz będę musiała sobie zaparzyć,bo za wcześnie wstałam W ogóle moja pierwsza myśl po przebudzeniu "o kurde"(złagodzone). Co to nibyjest?! Śnieg?! A ja mam już lżejszy płaszczyk, rękawiczki i szal
Dzięki za przepis, może kiedyś spróbuję, chociaż nie będzie mi się pewnie chciało grzac mleka

Śnieg u Ciebie???
Cytat:
Dziewczyny, mam ogromną prośbę . Możecie mi przy okazji sprawdzić w aptece, ile kosztuje u Was opakowanie : Lantus SoloStar i Levemir {insuliny długo działające}. Nie jedna fiolka, a całe opakowanie . W opakowaniu powinno być 5 fiolek. U mnie jedna fiolka 45 zł. Dzięki .
Tak na szybko się rozeznałam - ten pierwszy ok 230 zł, a drugi ponad 280.

Stary 2012-03-09, 13:20   #2565
ImmortalLover
Zakorzenienie

Posypało trochę śniegu,ale już się pipra zrobiła. A było tak ładnie

Asiu
dziękuję za próbki

Stary 2012-03-09, 21:26   #2566
'Estelle'

Cytat:
Posypało trochę śniegu,ale już się pipra zrobiła. A było tak ładnie

Asiu
dziękuję za próbki
A proszę bardzo daj znać, jak się używały

Popatrzyłam dziś na prognozę pogody i jakieś farfocle mają znowu padać . Całe szczęście w przyszłym tygodniu nawet 15 stopni ma być

Stary 2012-03-09, 21:59   #2567
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Moja codzienna poranna kawa to 1/3 wody i 2/3 mleka czyli mleko z kawą jak to mówi mój TŻ

Cytat:
Matko kochana !
Moja Psiapsiółka w ciągu dwóch dni ma zrobione już wszystkie badania . Pieniądze + znajomości . "Normalny" człowiek robiłby je około półtora roku. Obliczyłyśmy .
A mówią, że pieniądze szczęścia nie dają Ale mogą mu pomóc

Cytat:
I Ty Brutusie ?!
No ba

Cytat:
Aga - ciekawa jestem jak "marchewka". Podobuje się ? Mam wyrzuty sumienia, że Cię namówiłam.
Jak już pisałam podoba mi się efekt po, włosy są zupełnie inne niż po zwykłym drogeryjnym szamponie, szkoda tylko, że skóra swędzi, ale mnie po wszystkim swędzi
Absolutnie nie musisz mieć wyrzutów sumienia

Cytat:
Mnie dobija jeszcze jedna sprawa.
Ok, mało pieniędzy, limity na usługi, ostatecznie jestem w stanie to jakoś zrozumieć, ale...
Przecież mogliby zapisywać wg kontraktu, a usługę wykonywać od razu. Sprzęt stoi nieużywany i czas jest, skoro można zrobić badania niemal od ręki. Dostawaliby zwrot za pacjenta, tyle, że z opóźnieniem wynikającym z kolejki, a człowiek już mógłby działać dalej i pomocy szukać. Bo w ciągu tego czasu, który każą czekać, to się można czasem trzy razy przekręcić...
Masz rację Chociaż sprzęt tak całkiem nieużywany nie stoi, bo przecież są pacjenci, którzy mają kasę i mają badanie wykonane od ręki

Cytat:
Powiedz, powiedz
Już dzisiaj mnie kusiło, żeby wejść do Natury i kupić, no wiesz, z tej okazji, że pensja dzisiaj

Cytat:
A na pasku nie była
A nie wiem jak to się stało

Cytat:
Popatrzyłam dziś na prognozę pogody i jakieś farfocle mają znowu padać . Całe szczęście w przyszłym tygodniu nawet 15 stopni ma być
Niech będzie ciepło, bo idę na urlop Mam 2 tygodnie zaległego urlopu i wypychają mnie na cały tydzień
Aż się boje tego nadmiaru wolnego czasu, po pensji... oj, coś czuję, że będzie topniała w zastraszającym tempie
Stary 2012-03-09, 22:57   #2568
'Estelle'

Cytat:
Masz rację Chociaż sprzęt tak całkiem nieużywany nie stoi, bo przecież są pacjenci, którzy mają kasę i mają badanie wykonane od ręki
Tak, ale to już zupełnie inna kategoria.
Cytat:
Już dzisiaj mnie kusiło, żeby wejść do Natury i kupić, no wiesz, z tej okazji, że pensja dzisiaj
Mnie nie kusi na razie. Ale to dlatego, że gazetka beznadziejna i limitka schowana
Teraz bardziej kusi mnie Rossmann, ale mam do niego daleko. Cóż, już niedługo, bo mi otwierają nowego blisko domu Mam nadzieję, że będzie tam szafa Lovely
Cytat:
Niech będzie ciepło, bo idę na urlop Mam 2 tygodnie zaległego urlopu i wypychają mnie na cały tydzień
Aż się boje tego nadmiaru wolnego czasu, po pensji... oj, coś czuję, że będzie topniała w zastraszającym tempie
Ja i bez urlopu przepuszczam kasiorę
Dziś kupiłam odżywkę na Iherb'ie, w przyszłym tygodniu zamówienie z ZSK...
Na ebay boję się zaglądać
A to i tak nic, bo robię rozbiórkę Uguisu, więc i tak wydam kasę

Stary 2012-03-09, 23:06   #2569
Finlora
Zakorzenienie

U mnie w jednej Naturze limitka jest, a w drugiej została schowana

Pamiętasz cienie Sensique Velvet Touch? Kupiłam wczoraj 2, no bo jak to tak, święto jest, a ja sobie prezentu nie kupię?

Pożeram właśnie ptasie mleczko... Ale tym razem nie będę się zatorbiać, bo mam @ i organizm domaga się słodkiego, a z tym rodzajem chcicy na słodkie walczyć nie zamierzam
Stary 2012-03-09, 23:29   #2570
'Estelle'

Cytat:
U mnie w jednej Naturze limitka jest, a w drugiej została schowana

Pamiętasz cienie Sensique Velvet Touch? Kupiłam wczoraj 2, no bo jak to tak, święto jest, a ja sobie prezentu nie kupię?

Pożeram właśnie ptasie mleczko... Ale tym razem nie będę się zatorbiać, bo mam @ i organizm domaga się słodkiego, a z tym rodzajem chcicy na słodkie walczyć nie zamierzam
O, nawet mam jeden cień One chyba tańsze od Esenca, nie? Może lepiej na te do dziennego makijażu się skuszę?

A które kolory wybrałaś?

Idę po ciastka, smaka mi narobiłaś

Stary 2012-03-10, 03:10   #2571
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Przecież mogliby zapisywać wg kontraktu
Mogliby ...

Cytat:
Napisane przez Estelle
Ano przecież pisałam Ci o tym serialu kulka postów temu
SKS, Kochana. SKS !

Cytat:
Napisane przez Estelle
Nie masz może w otoczeniu bliskim jakiegoś małolata, taki wiekiem z LO wystarczy, co by Ci takie rzeczy mógł wytłumaczyć?
Eureka !!! Mam . Syn sołtysa. On taki mocno technicznie kumaty .
Psiapsiółka nie ma dzieci . Taka sama egoistka jak i ja

Cytat:
Napisane przez Estelle
Tak na szybko się rozeznałam - ten pierwszy ok 230 zł, a drugi ponad 280.
To tak jak u mnie .
Pytałam, bo dostałam informację, że w niektórych regionach Polski {rzeszowskie bodajże} jedna ampułka kosztuje 19,50 i jakoś nie chciało mi się w to wierzyć .
Ale i tak, na moje nieśmiałe pytanie : a może jednak insulina, dostałam odpowiedź : to proszę sobie zmienić lekarza, bo ja nie przepiszę.

Cytat:
A mówią, że pieniądze szczęścia nie dają

Tak mówią tylko ci, którzy pieniędzy nie mają. Ja natomiast, mająca puste konto, twierdzę, że za pieniądze można kupić wszystko. Nawet godną śmierć . Tak jest ten świat urządzony .

Cytat:
A to i tak nic, bo robię rozbiórkę Uguisu
Nie wiem co to, ale jak rasowa zakupoholiczka zapytam : beze mnie ?

Miłego dnia
Stary 2012-03-10, 08:08   #2572
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
A proszę bardzo daj znać, jak się używały

Dam na pewno

Odwiozłam wiosenny szal do Krk,a dziś słońce wali po gałach Muszę w ogóle zainwestować w nowe rolety do okien,bo z tego co wiem to mają zatrzymywać promienie słoneczne,a u mnie jakby w ogóle nie było rolet

Cytat:

U mnie już ktoś zjadł ptasie mleczko Jeśli chcesz to mogę Ci podać przepis na łatwe ciasto, które niby nazwane jest ptasim mleczkiem

Stary 2012-03-10, 15:47   #2573
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
O, nawet mam jeden cień One chyba tańsze od Esenca, nie? Może lepiej na te do dziennego makijażu się skuszę?

A które kolory wybrałaś?

Idę po ciastka, smaka mi narobiłaś
Tańsze, kosztują 6,49. Kupiłam 106 (beż, taka kawa z mlekiem) i 114 (fiolet).

Jakie ciastka zjadłaś?

Cytat:
Ooo, w takim razie już się nie wywiniesz od pokazania się nam

Cytat:
U mnie już ktoś zjadł ptasie mleczko Jeśli chcesz to mogę Ci podać przepis na łatwe ciasto, które niby nazwane jest ptasim mleczkiem
Dawaj
Stary 2012-03-10, 21:37   #2574
'Estelle'

Cytat:
Cześć !
O widzisz, troszkę się podszkolisz i będzie git a jakie ułatwienie
Cytat:
To tak jak u mnie .
Pytałam, bo dostałam informację, że w niektórych regionach Polski {rzeszowskie bodajże} jedna ampułka kosztuje 19,50 i jakoś nie chciało mi się w to wierzyć .
Ale i tak, na moje nieśmiałe pytanie : a może jednak insulina, dostałam odpowiedź : to proszę sobie zmienić lekarza, bo ja nie przepiszę.
Są czasem takie tanie apteki, u mnie w mieście była taka jedna, kolejki na kilkadziesiąt metrów za drzwiami bywały. Ale nie wiem, jak teraz tam wygląda sytuacja, po wprowadzeniu nowych przepisów i czy one się tyczą tych dwóch preparatów. W poniedziałek, jak nie zapomnę, to zadzwonię tam i zapytam.
Cytat:
Nie wiem co to, ale jak rasowa zakupoholiczka zapytam : beze mnie ?
To kupka słowika , serio
Maseczka na twarz, której podobno sama Victoria Beckham zażywa za grube $$$$.
Mam do rozbiórki jeszcze jakieś 9 gram jeszcze. 1g starcza na dwa razy.
Chcesz???
Cytat:
Dam na pewno

Odwiozłam wiosenny szal do Krk,a dziś słońce wali po gałach Muszę w ogóle zainwestować w nowe rolety do okien,bo z tego co wiem to mają zatrzymywać promienie słoneczne,a u mnie jakby w ogóle nie było rolet
Moje rolety strasznie zbladły od słońca, wyglądają jak stare szmaty
Cytat:
Tańsze, kosztują 6,49. Kupiłam 106 (beż, taka kawa z mlekiem) i 114 (fiolet).

Jakie ciastka zjadłaś?
Poczekam na promo cieni i se kupię
Bo w ty miesiącu już niczego kupować nie powinnam. Polazłam dziś tradycyjnie do Natury , żeby laskom lakiery kupić i oczywiście ich nie było, ale za to wystawili HW

W dodatku były jakieś dni urody w galerii i szkoda, że nie miałam czasu, bo wystawiała się szkoła makijażu i robiły babki makijaż za darmo

A ciastka jakieś tanie z Leclerca, zawijane z marmoladą w środku.

Stary 2012-03-11, 03:30   #2575
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Muszę w ogóle zainwestować w nowe rolety do okien
Warto ! Mam w całym domu, oprócz kuchni {durak !} . Okno kuchenne ze wschodniej strony i teraz jak słońce zaświeci z aktualnego położenia, do godziny jedenastej wali po oczach . Każdego roku, na przedwiośniu mówię : zakładam rolety . Przychodzi wiosna, lato, słońce wyżej, problemu nie ma i ... zapominam .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Ooo, w takim razie już się nie wywiniesz od pokazania się nam

Odpowiem tak, jak to zwykła NK odpowiadać :
Najpierw muszę go dopaść .

Cytat:
W poniedziałek, jak nie zapomnę, to zadzwonię tam i zapytam.
Nie dzwoń. Szkoda zachodu. Zakup przesunął się w czasie, bo mi lekarka nie dała jeszcze. Trzymam rękę na pulsie i zaglądam na odpowiednie forum . Jak znowu zacznie się akcja : u mnie taniej, wysyłajcie recepty, dam znać .

Cytat:
Napisane przez Estelle
To kupka słowika .
Mam do rozbiórki jeszcze jakieś 9 gram jeszcze. 1g starcza na dwa razy.
Chcesz???
Słyszałam / czytałam o tym czymś i w TV tez oglądałam program o tych kosmetykach .
Pewnie, że bym chciała spróbować. Tylko jaka cena tych 9 gram ? Wiesz, że u mnie ostatnio z funduszami nie za wesoło.

Miłego dnia
Stary 2012-03-11, 09:35   #2576
Finlora
Zakorzenienie

Powiem tylko, że padnięta jestem, chyba rzeczywiście przyda mi się te kilka dni odpoczynku

Co do cieni to ja wczoraj stałam przy szafie Sensique i zastanawiałam się nad kolejnymi kolorami, bo te które kupiłam bardzo mi się spodobały, ja tej mojej kolekcji nie zużyję do końca życia

Była u mnie wczoraj koleżanka i TŻ pojechał po pizzę. Poprosił kolesia, żeby ją pokroił w pentagram - jego mina bezcenna

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2012-03-11 o 09:36
Stary 2012-03-11, 11:06   #2577
ImmortalLover
Zakorzenienie

Zjadłabym pizzy
Przepis wrzucę dziś

Stary 2012-03-11, 21:22   #2578
'Estelle'

Cytat:
Nie dzwoń. Szkoda zachodu. Zakup przesunął się w czasie, bo mi lekarka nie dała jeszcze. Trzymam rękę na pulsie i zaglądam na odpowiednie forum . Jak znowu zacznie się akcja : u mnie taniej, wysyłajcie recepty, dam znać .

Słyszałam / czytałam o tym czymś i w TV tez oglądałam program o tych kosmetykach .
Pewnie, że bym chciała spróbować. Tylko jaka cena tych 9 gram ? Wiesz, że u mnie ostatnio z funduszami nie za wesoło.
E tam, żaden tam zachód

A co do kupci to wychodzi około 1$ za gram, na jeden raz starczy podobno pół grama, zamówić możesz ile chcesz
Cytat:
Powiem tylko, że padnięta jestem, chyba rzeczywiście przyda mi się te kilka dni odpoczynku

Co do cieni to ja wczoraj stałam przy szafie Sensique i zastanawiałam się nad kolejnymi kolorami, bo te które kupiłam bardzo mi się spodobały, ja tej mojej kolekcji nie zużyję do końca życia
Odpoczywaj, odpoczywaj urlopu nigdy za wiele

A ja sobie przypomniałam o paletkach tej firmy, maja nawet jakąś matową, chyba się skuszę w przyszłym miesiącu Pomyślę jeszcze.
Cytat:

Była u mnie wczoraj koleżanka i TŻ pojechał po pizzę. Poprosił kolesia, żeby ją pokroił w pentagram - jego mina bezcenna

Stary 2012-03-11, 21:29   #2579
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Odpoczywaj, odpoczywaj urlopu nigdy za wiele

A ja sobie przypomniałam o paletkach tej firmy, maja nawet jakąś matową, chyba się skuszę w przyszłym miesiącu Pomyślę jeszcze.

Wylenię się za wszystkie czasy, chociaż pewnie nie pośpię sobie zbyt długo, bo Dżafa mi nie pozwoli

Planuję wybrać się w tym tygodniu do innego miasta, bo dawno już nie łaziłam po antykwariatach, a mam kilka ulubionych. Znając życie nie będę mogła się powstrzymać przed odwiedzeniem Inglota...

Nie pamiętam czy pisałam, ale chyba dam sobie na razie spokój z Venitą, bo tym razem brąz zmywa mi się na fioletowo różowo
Stary 2012-03-11, 23:05   #2580
'Estelle'

Cytat:
Wylenię się za wszystkie czasy, chociaż pewnie nie pośpię sobie zbyt długo, bo Dżafa mi nie pozwoli

Planuję wybrać się w tym tygodniu do innego miasta, bo dawno już nie łaziłam po antykwariatach, a mam kilka ulubionych. Znając życie nie będę mogła się powstrzymać przed odwiedzeniem Inglota...

Nie pamiętam czy pisałam, ale chyba dam sobie na razie spokój z Venitą, bo tym razem brąz zmywa mi się na fioletowo różowo
Powtarzaj jak mantrę - Inglot to ZUUUUOOOOO
Póki co udaje mi się omijać wyspy. Niestety coraz bardziej kuszą mnie ich lakiery. Mają trzy takie ładne kolory [w tym jeden taki, że już mam dwa podobne ]... I eyelinery [strasznie mnie kusi czerwony żelek ]. Oj...

A ja o Venicie cały czas zapominam Poza tym ktoś musi mi pomóc w farbowaniu, bo samemu, to jakaś masakra. Nie wiem, jak ja kiedyś te moje kilometrowe kłaki sama farbowałam

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości