|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
Bafi@Home, właśnie o to mi chodzi. decydujesz się na poród naturalny i osobiście nie mam nic do tego. ja panicznie boję się porodu ale odkąd dowiedziałam się, że istnieje coś takiego jak znieczulenie, czuję się dużo bezpieczniej. nie znaczy to jednak, że jestem zdecydowana na 100% że z niego skorzystam ale pociesza mnie to że w razie czego można sobie ulżyć w cierpieniu. jakoś ta myśl napawa mnie spokojem i nie przeżywam codziennie co będzie we wrześniu nie rozumiem natomiast tej nagonki na kobiety, które same rodziły w bólach a teraz wymagają tego od wszystkich rodzących ja dałam radę to i ty dasz bo inaczej co z ciebie za matka. spotkałam się z tym nie jeden raz i zawsze mnie to zastanawiało. a najlepsze jest to,że zamiast pocieszyć, że owszem boli, ale da się przeżyć, szybko się zapomina, to opowiadają mrożące krew w żyłach(pewnie trochę podkoloryzowane) historie swojego porodu robiąc przy tym z siebie męczennice lub bohaterki narodowe. uciekam, gdzie pieprz rośnie od takich kobiet, zwłaszcza teraz gdy jestem w ciąży i wszystko przeżywam 2 razy bardziej. |
|
|
|
|
#1292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Anusia ja w pierwszej ciąży nie bałam się o dziwo bo jak można się bać czegoś czego nie przeżyłam - ale przyeżyłam traume u dentysty-sadysty i ja owszem mogę iść coś zrobić zębami to tylko warunek jeden konieczny znieczulenie takie, że nie chce nic czuć i nic słyszeć
Lukrecjo - bydzie dopszzz :d w razie czego wcisniesz lekko na gaz i będzie git ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
liczysz się ty i maluszek - masz być egoistką i myśleć o swoim komforcie i o tym by dzidziuś pojawił się cały i zdrowy na świecie
|
|
#1294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bafi a dlaczego miałabyś o tym nie mówić? czy to, że nie poczułaś więzi od pierwszych chwil czyni cię gorszą matką? na pewno nie. też się trochę martwię jak to będzie po porodzie, czy będę szczęśliwa że maleństwo jest już z nami czy dopadnie mnie depresja i początkowo odsunę je od siebie. moim zdaniem potrzeba trochę czasu by odnaleźć się w nowej sytuacji. ja póki co nie dowierzam, że jestem w ciąży i mimo iż czekałam na to tyle lat nie skaczę z radości. pewnie, że bardzo się cieszę że maluch zamieszkał w moim brzuchu ale póki go nie mam w ramionach to dla mnie trochę abstrakcja. a jeszcze zdjęcia z usg przypominają mi, że to jednak prawda. czasem oglądam je kilka razy na dzień
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Wy to jestescie jednak the best!!
Juz mi sie humor poprawił ![]() Cholipka macie racje, damy rade wszystkie przy tym porodzie choćby miały sie mury walić. Trza wziąśc sie w garść, w końcu tyle ludzi na świecie jest i ktoś ich musiał urodzić. I kurde też to racja żeby nie słuchać że to jakaś rzeź itp. U nas dziewczyny będzie git bo bedziemy sie trzymać razem i wspierać. Aż mi sie energia załączyła jakbym redbulla wypiła ![]() I to dzięki Wam |
|
|
|
#1296 |
|
Wtajemniczenie
|
u dentysty to ja od lat kazdy najmniejszy ubytek robie pod znieczuleniem!! Moja dentystka leczy mi zęby od dziecka i ona wie ze ja zawsze od 11 roku zycia to tylko i wyłącznie ze znieczuleniem czasami zapyta sie czy na pewno chce no bo taki ubyteczek ze 5 minut to zajmie... ale ja chce i koniec ... zastrzyk to dla mnie zero strachu przyzwyczaiłam sie przez tyle lat do tego dziwnego uczucia rozpierania
minutka dyskomfortu a potem pełen luz na fotelu.... to jest coś! a nie jak bez znieczulenia to w ciągłym napięciu wszystkich mięsni i oczekiwanie az zaboli... ble
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tego się trzymajmy a będzie dobrze |
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
My tu gadu gadu pierdu pierdu a obiadu u mnie ni ma
. Synek poszedł spac to teraz mam luz i całkiem nic mi się nie chce . A najlepsze jest to,że zamiast słońca za oknem mam dzisiaj śnieg |
|
|
|
#1300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż raczej bólu się nie boję i mam nadzieję urodzić naturalnie bez znieczulenia. Ja na dzień kobiet usłyszałam, że od kiedy jestem w ciąży to często teraz gadam bzdury i robię dziwne rzeczy i że to jest nie do wytrzymania. Ogólnie wkurzam swojego męża. Poczułam się jak psychol. Widać hormony robią swoje, a ja nawet tego nie zauważam. Eh, jestem zła na niego, chociaż pewnie ma racje. Tu jest fajny artykuł o hormonach http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...page=0&cpage=1 Warto przesłać niewyrozumiałym partnerom, chociaż pewnie nawet to nie pomoże. |
|
|
|
|
#1301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
smaczne, pożywne i mało kaloryczne prawda jest taka, że tylko je zdołam przełknąć |
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Siedze sobie i czytam Wasze opowieści,ciągle się śmiejąc,a obiad w lesie.Uciekam kucharzyć-będą naleśniki z serem albo dżemem jak kto woli.PA
|
|
#1303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Ja namiętnie wcinam kanapki z serkiem topionym i jakimś plastrem,wędliny Ale wędliny musi byc duzo i tego syrka tyż
|
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego naj kobietki!
Co do naszego swieta , to moj TZ jak zwykle opozniony, z rana nawet mu sms od znajomej przeczytalam z zyczeniami, a on k..a nic! Mam nadzieje,ze zostawil to jak zwykle na wieczor, ale powiem Wam ,ze wkurza mnie to niemilosiernie, bo fajnie by bylo tak sie obudzic na dzien kobiet, walentynki czy urodziny z kwiatkami na poduszce i czekoladkami a Tu DUPA, no bo przeciez sklepy poprzedniego dnia pozamykane i tzreba czekac do wieczora!!! Co do znieczulen, to mysle,ze tez nie bede sobie zalowala )A wogole to caly czas sie zastanawiam czy nie rodzc w wodzie, podobno wtedy jest najmniejsze ryzyko "porwania" i czesto naciecie wogole nie jest potrzebne. Tylko wiem,ze jakos co pol godziny z tego baseniku trzeba wychodzic i tak sobie teraz mysle,ze jak bede w takich bolach to nie wiem czy bedzie mi do smiechu, co chwile wchodzic i wychodzic ![]() Aaaa i najwazniejsze baborki to masaz krocza, wlasnie zamierzam troche o tym teraz postudiowac, bo jak sie go regularnie przed ciaza wykonuje to naciecie moze byc zbedne!!! |
|
|
|
#1305 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dziś, na dzień kobiet dostałam...2 makowce... z mojej ulubionej cukierni
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-03-08 o 13:15 |
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszę to się nazywa podsumowanie dnia makowiec mniaaaam
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja szykuje się do lekarza,miałam iść jutro ale co będę czekała do jutra
![]() zadzwoniłam i mogę se dzisiaj przyjechać .Trzymać kciuki,żeby dobrze było wszystko!!! ale mam emocje,pierwszy raz zobacze swoje maleństwo |
|
|
|
#1308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojj źle się czuję, zmykam Andziunie!
|
|
#1309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a swoją drogą fajnie, że możecie zapisywać się na wizyty z dnia na dzień. ja niestety muszę z miesięcznym wyprzedzeniem. nie ma szans by wbić się w międzyczasie. jedynie robi wyjątek, gdy z ciążą dzieje się coś niedobrego, wtedy każe przyjeżdżać natychmiast. |
|
|
|
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane kobitki! ja juz myslalam ze moj tz zapomnial ale jakos specjalnie mnie to nie ruszylo a przyszedl walsnie z bukiecikiem roz.
co do porodow to ja od zawsze wiedzialam ze bede miala znieczulenie. nei wiem jaki jest moj prog bolu ale nei chche tego sie dowiedziec. jedynie powstala kwestia czy w de czy w pl. tu jest o wiele wiecej technik rodzenia. i mysle.... mam jeszcze troche czasu.
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy
|
|
#1312 |
|
Wtajemniczenie
|
tak se PACZE na kalendarz księżycowy i wychodzi na to ze 30 września jest pełnia księżyca a najwięcej dzieci podobno rodzi sie 3 dni przed i 3 dni po pełni
to jest szansa ze urodze w urodziny TŻta hahahaha
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
No proszę
czyli jest szansa że skoro u mnie wg usg pokazało 1.09 a wg OM 7.09 to może księżyc zmusi mojego malucha na przyjście na świat w tym czasie, czyli może zahaczyć o sierpień lub gdzieś wczesny początek września no popacz ale numer
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam 11 tc i mi lekarz jeszcze nie powiedzial konkretnie kiedy urodze. w ogole ten moj lekarz chyba jest jakis lekko zakrecony. nawet mi karty ciazy nie założył
.
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Z doświadczenia patrząc najwięcej rodzi się w pełnię.
Axxxa kiedy miałaś om? Dodaj do tego 7 dni i odejmij 3 miesiące plus oczywiście rok do przodu i masz termin porodu. |
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Wróciłam z pracy i zastałam na stole Toffifee z okazji dnia kobiet
. TŻ pojechał już na dyżur więc zobaczymy się dopiero jutro.A mnie coś muli mocno
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tych chłopów coniektórych to wredoty sklerotyczne. Mój to chyba nie pamięta dnia własnych urodzin. A ciekawe czy pamięta date ślubu. Założe sie że pomyli cokolwiek w tej dacie. A dzisiaj do mnie takie hasło jak sie w końcu z neta dowiedział co to dzisiaj za dzień : "To ja sie ubiore i pojade do sklepu i coś ci kupie - chcesz??" Matko, córko i kochanku, nie kurde nie chce - bo prezent sie wręcza tak żeby zrobić niespodziewanke a nie cholera jasna jeszcze pyta czy ja chce!!!!????? Oooooo luuuuudzie aż mi cycki opadły no!!! |
|
|
|
|
#1318 |
|
Wtajemniczenie
|
ja bym sie na twoim miejscu z tym opadaniem cycków tak nie spieszyła
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1320 | ||
|
Zakorzenienie
|
jezdem ... tęskniłyście
byłam u ginki i wsio elegancko jezd no to spokojnie miesiąc następny trzeba przebimbać ... by sobie na malusieństwo nasze polukać ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
hyhy dziad! Mój za to że go wystraszyłam powiedział, że prezentu nie będzie aż do września ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- zrobie mu jednak obiad bo mi pod umrze głodem ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
trzymam ... i nie puszczem mam pytanie o co chodzi z tą wysokością macicy po co to komu ????
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

. Do tej pory ci powiem, że sto razy bardziej wole poród od bólu zęba i grzebania w nim.
ale czytam uważnie każdy pościk 

prawda jest taka, że tylko je zdołam przełknąć

.